Utorak, 27.11.2018.

13:16

Kraj podzemnim kontejnerima, zatrpava se 5 mil €

Zarđali i dotrajali podzemni kontejneri, puni rupa, čija je ugradnja pre devet godina koštala oko pet miliona evra, uskoro će biti zatvoreni.

Izvor: Veèernje novosti

Kraj podzemnim kontejnerima, zatrpava se 5 mil € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Novi Beograd, blok 33

pre 5 godina

Ja samo znam da je prostor oko kontejnera kod mene postao mnogo čistiji a normalniji otkako su postavili podzemne kontejnere. Brzo se videlo da je kvalitet istih loš, ali to nije razlog da se vrate oni odvratni nadzemni, već da se ovi poprave boljom varijantom. Zašto nije naterana firma koja je ugradila ove podzemne da to reši na vreme, to stvarno ne znam i ne bih onda komentarisao, ali ceo koncept i ideja podzemnih je odlična. NE ŽELIM OPET ONE STARE ODVRATNE...

Dex

pre 5 godina

Sramotna, tragicna, apsolutno neverovatna nesposobnost. Grad smeca bice to jos vise no danas, a danas je to vise no ikada ranije. Verujem da je bio cistiji za vreme blitzkriega '41.

Bruder Jakob

pre 5 godina

Ja ne znam kak kod vas niko da se sjeti da je u smeću teška lova, pa to je bio glavni biznis od Tonyja Soprana.
Kod nas nonstop dolaze zvoniti ili ostavljaju letke da besplatno odvoze otpad, baš jučer nam je banuo neki lik i besplatno su odvezli stari sudoper, npr. nema šanse da neko baci stari frižider, vešmašinu ili akumulator, oko takvih stvari se trgaju ko hijene oko antilope koju je lav ostavio.

D.K

pre 5 godina

Neko je napisao za podzemne kontejnere u NS. Da, kod nas u NS moze, ali samo obrati paznju na njih. Polovina ih je gorela, naravno namerno zapaljeni. Ne kazem da treba da se vratimo na 'tradicionalne' kontejnere, ali moramo cuvati ove sto imamo. Nesto se mora promeniti, inace ce nastaviti da gore...

kraja

pre 5 godina

...nova vlast, nove bandere, novi stubici, nove klupe, novi kontejneri, isprazniti kase sto pre...
...nikako farbanje, pranje, ODRZAVANJE...

Boban

pre 5 godina

Neverovatno da niko ne pominje osnovne probleme: Ko je dozvolio da se postavljaju limeni kontejneri, koji rdjaju, i koji se nigde u svetu ne koriste? Svuda se koriste isključivo kontejneri od nerdjajućeg čelika, što je sigurno bilo poznato svima uključnim u ovaj posao. Očigledno je namera bila da prvi izvodjač brzo uzme novac iz gradske kase i omogući sledećem izvodjaču da napravi "malo bolje nadzemne kontejnere" i ponovo zaradi. A posle toga, naravno, još bolje rešenje....vraćanje na nadzemne kontejnere koji će, naravno, biti posebnog oblika i dizajna, tako da će i treći preduzimač ili uvoznik zaraditi, po treći put na istom poslu. Ko je to dozvolio iz gradske vlasti i ko su izvodjači radova? Kako su dobijeni tenderi i ko je odlučivao o tome kome će biti povereni radovi? Da li bilo stručnih članova komisije i ako jeste, zašto su dozvolili da se dozvoli potpuno nestručna izrada i ugradnja limenih kontejenera čiji je rok trajanja veoma kratak? Hoćemo imena i prezimena svih odgovornih!!

Alex gradjevinac

pre 5 godina

@gast
Trebalo bi da su uradjeni od nerđajućeg čelika (prohrom), ali iskreni da budemo često i nisu. Kod mene u kraju ona ploca sto je u nivou trotoara izdržala je ne više od godinu dana, jer je urađena od običnog čelika sa povrsinskom zastitom, tako da je razvaljena od korozije. U svakom slucaju mnogo bolje resenje je podzemna "kanta", ali samo ako se dobro izvede. Drugi problem je nas mentalitet, da to mnogima ne odgovara (skupljaci sekundarnih sirovina), koji su ih razvalili. Isti slucaj je i sa kantama za selekciju otpada. Opet kod mene u kraju (koji se tretira, kao reprezentativni) su razvaljene. verovatno su ih skupljaci sekundarnih sirovina razvalili da bi mogli da i dalje prikupljaju. Nazalost to im je izvor prihoda. Sta da se radi. Ocigledno moramo korak unazad.

Zimala

pre 5 godina

Ako sam ja dobro razumeo ove stručnjake, podzemne kontejnere je izmislila prošla vlast i zato ne valjaju? Istrulili već posle deset godina?

AA

pre 5 godina

To je bliska istorija Beograda. Sećam se, na istom ovom sajtu,ljudi su upućivali na sve ove probleme koji suda izneti i zbog kojih se odustalo od podzemnih kontejnera.
Međutim, politička elita, imala je "projekat" za koji su izdvojene ogromne pare i te pare je uzela firma/firme (od poverenja) da ispoštuje pravljenje tih jama, pravljenje tih kontejnera, nabavku novih kamiona za tu namenu (a verujem i zapošljavanje novog "kadra" iz tadašnjih stranaka).
A sada, prvi deo "projekta - ajmo da uzmemo pare na ime podzemnih kontejnera" je završen, beograđeni su (kao) zaboravili, pa sada ide drugi deo "projekta - ajmo da uzmemo pare na ime podzemnih kontejnera", a to je zatrpavanje rupa i za to će biti opet izabrana neka "pogodna" firma na tenderu...
Nego, gradska čistoća je nekako vezana sa onim "što se baca" i šta mislite da li će ti stari kontejneri, poklopci i sav ostali metal prodati otpadu koji to reciklira, ili će za to biti sve prodato nekoj "firmi" za DŽ, a posle ta firma prodati otpadu po regularnoj tržišnoj ceni? 100% će biti ovo drugo !!!!

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

Ma naravno! Šta će nam podzemni kontejneri? Zašto bi nam grad bio savremen i čist, ili kulturan, ne daj bože? Šta fali đubretu na ulici, tamo mu je mesto? A zamislite, podzemni kontejneri moraju i da se održavaju. A još kad se setim ko ih je uveo, odmah mi je jasno da je to radio da bi srušio ovu vlast!

beGe

pre 5 godina

"Moramo da menjamo sve te kontejnere, već smo 800 zamenili i to opet ide o trošku građana" - Vesić 2017.
A jel su zardjali i ti iz 2017!?

ralf

pre 5 godina

to je dobar projekat, kao i u ostalim evropskim gradovima. Problem u vezi podzemnih kontejnera je taj sto ih je postavila prethodna vlast, i nista vise.

DedaGligorije

pre 5 godina

Firma koja je odrzavala ove kontejnere je pre 4 do 5 godina dobila otkaz od drzave, to jest drzava je prekinula saradnju sa njima i prebacila odrzavanje na cistocu, ponudili su da drze obuku kako se odrzavaju kontejneri ali su i drzava i cistoca to odbili i krenuli sami da ih "odrzavaju", i zbog toga su ovako brzo propali, a moram reci i da su i odredjeni gradjani doprineli propadanju istih posto sam svojim ocima video kako covek lomi metalne ploce kojima je pokriven poklopac i stavlja u kesu i odnosi dal za licne potrebe ili preprodaju metala ne bih znao.

O2

pre 5 godina

Još jedan u nizu genijalnih projekata...
Što je najzabavnije, u Beogradu se menjaju, a u Čačku im je ugradnja u punom jeku-upravo sam prošao pored jednoga koga radnici postavljaju...

Nis

pre 5 godina

U Nisu su podzemni kontejneri dobro osmisljeni... Nema sta da probadne. Inace podzemni kontejneri su bolja resenja od nadzemnih. Idete korak unazad.

Biljana

pre 5 godina

Svi gradovi Sveta imaju kontejnere, sto nadzemne, sto podzemne. Nigde nisam videla takvod ruglo oko istih kao u Beogradu. Nigde se gradjani ne ponasaju tako bahato prema kucnom smecu kao u Beogradu. Ne postoji komunalna sluzba koja moze da ocisti svo djubre koje gradjani pobacaju, niti moze da ide za gradjanima da zatvara kontejnere. Ipak, moze da organiyuje da opere povremeno kontejnere....

Taki

pre 5 godina

Jasta more, a ne kao ovi svedjani sto stavljaju po svim novim naseljima podzemne kontejnere, sta oni zanju, treba Srbe da pitaju za idealno resenje 😄

mitko

pre 5 godina

U bloku 61, pored samog vrtica je godinama stajao potpuno zardjao i supalj podzemni kontejner. Rupe na limenom postolju su bile tolike da je odrastao covek mogao komotno da upadne a kamoli dete. I evo tek pre 2 meseca se setise da zamene to postolje bar da nema rupa, a kontejner svakako godinama nije u upotrebi

Beskrajni sivi krug javnih nabavki, i u njemu beli grad

pre 5 godina

Postojeći podzemni kontejneri imaju slabu tačku u nadzemnom delu, koji je izrađen od jeftinog, nekvalietnog materijala, podložnog koroziji, kao i nedovoljno funkcionalneog otvora za ubacivanje smeća. To nije veliki problem za rešavanje. Imate specijalizovano JKP koje se bavi iznošenjem smeća, otvorite jedan pogon za izradu tih poklopaca, kao i uopšte kontejnera (dve veličine), ali kvalitetnih, ne trošite više novac na nameštene tendere.

Boki

pre 5 godina

A sto se mozda ne postavi pitanje nestrucne izrade. Nismo mi izmislili ovu vrstu kontejnera. Ovaj koncept postoji u svetu, koristi se. Neko je uzeo pare, iskopao rupe, koristio neadekvatne materijale...zadovoljio formu tj izgled, ali koncept, kvalitet i funkcionalnost nije...tj to kod nas i nije toliko bitno. Sad imamo bacene pare na izgradnju kontejnera, opremu tj kamione....

Boki

pre 5 godina

Samo vi stavljajte metalne ploče preko tih rupetina i opet ćete imati problema.
Da li se iko seća mišljenja i izjava "stručnjaka" kad su svečano puštani u rad ovi podzemni kontejneri.
Koja smo mi tuga od zemlje.

a u prestonici kulture

pre 5 godina

Kako to da u Beogradu podzemni ne mogu a kod nas u NS mogu???
Nase JKP Cistoca je generalno katastrofa, ali jedina svetla tacka im je to sto postavljaju podzemne kontejnere po celom gradu! Skoro da vise i nema mesta gde su nadzemni kontejneri, sve su podzemni, i svi funkcionisu super.
Ono sto sam cuo je da ce sad u 2019 uz svaki podzemni da stave velike zute kontejnere za staklo i velike plave kontejnere za karton (kao sto postoje u svim normalnim gradovima sveta).
Kako to da u NS moze a u BG ne?

streetworkout

pre 5 godina

Ovo je mnogo estetski lepse,pod zemljom mirisi,a ne klasicni kontejneri iznad,vise smeca okolo nego u kontejneru, raznosenja od zivotinja...ovo je neko dobro oprao pare pa sad daj novo ulaganje...

Govinda

pre 5 godina

Veoma loš potez bivše vlasti, vođen korupcijom. Limene sanduke spustili u zemlju, i većina njih već istrurila. Da ne pričam da je to podrazumevalo nabavku novih kamiona koji imaju kran. Nadzemni su standard za zemlje u rangu naše jer nisu skupi, lako se manevriše i malo su manje fensi.

a u prestonici kulture

pre 5 godina

Kako to da u Beogradu podzemni ne mogu a kod nas u NS mogu???
Nase JKP Cistoca je generalno katastrofa, ali jedina svetla tacka im je to sto postavljaju podzemne kontejnere po celom gradu! Skoro da vise i nema mesta gde su nadzemni kontejneri, sve su podzemni, i svi funkcionisu super.
Ono sto sam cuo je da ce sad u 2019 uz svaki podzemni da stave velike zute kontejnere za staklo i velike plave kontejnere za karton (kao sto postoje u svim normalnim gradovima sveta).
Kako to da u NS moze a u BG ne?

Nis

pre 5 godina

U Nisu su podzemni kontejneri dobro osmisljeni... Nema sta da probadne. Inace podzemni kontejneri su bolja resenja od nadzemnih. Idete korak unazad.

Boki

pre 5 godina

A sto se mozda ne postavi pitanje nestrucne izrade. Nismo mi izmislili ovu vrstu kontejnera. Ovaj koncept postoji u svetu, koristi se. Neko je uzeo pare, iskopao rupe, koristio neadekvatne materijale...zadovoljio formu tj izgled, ali koncept, kvalitet i funkcionalnost nije...tj to kod nas i nije toliko bitno. Sad imamo bacene pare na izgradnju kontejnera, opremu tj kamione....

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

Ma naravno! Šta će nam podzemni kontejneri? Zašto bi nam grad bio savremen i čist, ili kulturan, ne daj bože? Šta fali đubretu na ulici, tamo mu je mesto? A zamislite, podzemni kontejneri moraju i da se održavaju. A još kad se setim ko ih je uveo, odmah mi je jasno da je to radio da bi srušio ovu vlast!

ralf

pre 5 godina

to je dobar projekat, kao i u ostalim evropskim gradovima. Problem u vezi podzemnih kontejnera je taj sto ih je postavila prethodna vlast, i nista vise.

O2

pre 5 godina

Još jedan u nizu genijalnih projekata...
Što je najzabavnije, u Beogradu se menjaju, a u Čačku im je ugradnja u punom jeku-upravo sam prošao pored jednoga koga radnici postavljaju...

streetworkout

pre 5 godina

Ovo je mnogo estetski lepse,pod zemljom mirisi,a ne klasicni kontejneri iznad,vise smeca okolo nego u kontejneru, raznosenja od zivotinja...ovo je neko dobro oprao pare pa sad daj novo ulaganje...

kraja

pre 5 godina

...nova vlast, nove bandere, novi stubici, nove klupe, novi kontejneri, isprazniti kase sto pre...
...nikako farbanje, pranje, ODRZAVANJE...

Novi Beograd, blok 33

pre 5 godina

Ja samo znam da je prostor oko kontejnera kod mene postao mnogo čistiji a normalniji otkako su postavili podzemne kontejnere. Brzo se videlo da je kvalitet istih loš, ali to nije razlog da se vrate oni odvratni nadzemni, već da se ovi poprave boljom varijantom. Zašto nije naterana firma koja je ugradila ove podzemne da to reši na vreme, to stvarno ne znam i ne bih onda komentarisao, ali ceo koncept i ideja podzemnih je odlična. NE ŽELIM OPET ONE STARE ODVRATNE...

DedaGligorije

pre 5 godina

Firma koja je odrzavala ove kontejnere je pre 4 do 5 godina dobila otkaz od drzave, to jest drzava je prekinula saradnju sa njima i prebacila odrzavanje na cistocu, ponudili su da drze obuku kako se odrzavaju kontejneri ali su i drzava i cistoca to odbili i krenuli sami da ih "odrzavaju", i zbog toga su ovako brzo propali, a moram reci i da su i odredjeni gradjani doprineli propadanju istih posto sam svojim ocima video kako covek lomi metalne ploce kojima je pokriven poklopac i stavlja u kesu i odnosi dal za licne potrebe ili preprodaju metala ne bih znao.

Taki

pre 5 godina

Jasta more, a ne kao ovi svedjani sto stavljaju po svim novim naseljima podzemne kontejnere, sta oni zanju, treba Srbe da pitaju za idealno resenje 😄

Boban

pre 5 godina

Neverovatno da niko ne pominje osnovne probleme: Ko je dozvolio da se postavljaju limeni kontejneri, koji rdjaju, i koji se nigde u svetu ne koriste? Svuda se koriste isključivo kontejneri od nerdjajućeg čelika, što je sigurno bilo poznato svima uključnim u ovaj posao. Očigledno je namera bila da prvi izvodjač brzo uzme novac iz gradske kase i omogući sledećem izvodjaču da napravi "malo bolje nadzemne kontejnere" i ponovo zaradi. A posle toga, naravno, još bolje rešenje....vraćanje na nadzemne kontejnere koji će, naravno, biti posebnog oblika i dizajna, tako da će i treći preduzimač ili uvoznik zaraditi, po treći put na istom poslu. Ko je to dozvolio iz gradske vlasti i ko su izvodjači radova? Kako su dobijeni tenderi i ko je odlučivao o tome kome će biti povereni radovi? Da li bilo stručnih članova komisije i ako jeste, zašto su dozvolili da se dozvoli potpuno nestručna izrada i ugradnja limenih kontejenera čiji je rok trajanja veoma kratak? Hoćemo imena i prezimena svih odgovornih!!

Alex gradjevinac

pre 5 godina

@gast
Trebalo bi da su uradjeni od nerđajućeg čelika (prohrom), ali iskreni da budemo često i nisu. Kod mene u kraju ona ploca sto je u nivou trotoara izdržala je ne više od godinu dana, jer je urađena od običnog čelika sa povrsinskom zastitom, tako da je razvaljena od korozije. U svakom slucaju mnogo bolje resenje je podzemna "kanta", ali samo ako se dobro izvede. Drugi problem je nas mentalitet, da to mnogima ne odgovara (skupljaci sekundarnih sirovina), koji su ih razvalili. Isti slucaj je i sa kantama za selekciju otpada. Opet kod mene u kraju (koji se tretira, kao reprezentativni) su razvaljene. verovatno su ih skupljaci sekundarnih sirovina razvalili da bi mogli da i dalje prikupljaju. Nazalost to im je izvor prihoda. Sta da se radi. Ocigledno moramo korak unazad.

Boki

pre 5 godina

Samo vi stavljajte metalne ploče preko tih rupetina i opet ćete imati problema.
Da li se iko seća mišljenja i izjava "stručnjaka" kad su svečano puštani u rad ovi podzemni kontejneri.
Koja smo mi tuga od zemlje.

Beskrajni sivi krug javnih nabavki, i u njemu beli grad

pre 5 godina

Postojeći podzemni kontejneri imaju slabu tačku u nadzemnom delu, koji je izrađen od jeftinog, nekvalietnog materijala, podložnog koroziji, kao i nedovoljno funkcionalneog otvora za ubacivanje smeća. To nije veliki problem za rešavanje. Imate specijalizovano JKP koje se bavi iznošenjem smeća, otvorite jedan pogon za izradu tih poklopaca, kao i uopšte kontejnera (dve veličine), ali kvalitetnih, ne trošite više novac na nameštene tendere.

Zimala

pre 5 godina

Ako sam ja dobro razumeo ove stručnjake, podzemne kontejnere je izmislila prošla vlast i zato ne valjaju? Istrulili već posle deset godina?

beGe

pre 5 godina

"Moramo da menjamo sve te kontejnere, već smo 800 zamenili i to opet ide o trošku građana" - Vesić 2017.
A jel su zardjali i ti iz 2017!?

Bruder Jakob

pre 5 godina

Ja ne znam kak kod vas niko da se sjeti da je u smeću teška lova, pa to je bio glavni biznis od Tonyja Soprana.
Kod nas nonstop dolaze zvoniti ili ostavljaju letke da besplatno odvoze otpad, baš jučer nam je banuo neki lik i besplatno su odvezli stari sudoper, npr. nema šanse da neko baci stari frižider, vešmašinu ili akumulator, oko takvih stvari se trgaju ko hijene oko antilope koju je lav ostavio.

Dex

pre 5 godina

Sramotna, tragicna, apsolutno neverovatna nesposobnost. Grad smeca bice to jos vise no danas, a danas je to vise no ikada ranije. Verujem da je bio cistiji za vreme blitzkriega '41.

D.K

pre 5 godina

Neko je napisao za podzemne kontejnere u NS. Da, kod nas u NS moze, ali samo obrati paznju na njih. Polovina ih je gorela, naravno namerno zapaljeni. Ne kazem da treba da se vratimo na 'tradicionalne' kontejnere, ali moramo cuvati ove sto imamo. Nesto se mora promeniti, inace ce nastaviti da gore...

Biljana

pre 5 godina

Svi gradovi Sveta imaju kontejnere, sto nadzemne, sto podzemne. Nigde nisam videla takvod ruglo oko istih kao u Beogradu. Nigde se gradjani ne ponasaju tako bahato prema kucnom smecu kao u Beogradu. Ne postoji komunalna sluzba koja moze da ocisti svo djubre koje gradjani pobacaju, niti moze da ide za gradjanima da zatvara kontejnere. Ipak, moze da organiyuje da opere povremeno kontejnere....

AA

pre 5 godina

To je bliska istorija Beograda. Sećam se, na istom ovom sajtu,ljudi su upućivali na sve ove probleme koji suda izneti i zbog kojih se odustalo od podzemnih kontejnera.
Međutim, politička elita, imala je "projekat" za koji su izdvojene ogromne pare i te pare je uzela firma/firme (od poverenja) da ispoštuje pravljenje tih jama, pravljenje tih kontejnera, nabavku novih kamiona za tu namenu (a verujem i zapošljavanje novog "kadra" iz tadašnjih stranaka).
A sada, prvi deo "projekta - ajmo da uzmemo pare na ime podzemnih kontejnera" je završen, beograđeni su (kao) zaboravili, pa sada ide drugi deo "projekta - ajmo da uzmemo pare na ime podzemnih kontejnera", a to je zatrpavanje rupa i za to će biti opet izabrana neka "pogodna" firma na tenderu...
Nego, gradska čistoća je nekako vezana sa onim "što se baca" i šta mislite da li će ti stari kontejneri, poklopci i sav ostali metal prodati otpadu koji to reciklira, ili će za to biti sve prodato nekoj "firmi" za DŽ, a posle ta firma prodati otpadu po regularnoj tržišnoj ceni? 100% će biti ovo drugo !!!!

mitko

pre 5 godina

U bloku 61, pored samog vrtica je godinama stajao potpuno zardjao i supalj podzemni kontejner. Rupe na limenom postolju su bile tolike da je odrastao covek mogao komotno da upadne a kamoli dete. I evo tek pre 2 meseca se setise da zamene to postolje bar da nema rupa, a kontejner svakako godinama nije u upotrebi

Govinda

pre 5 godina

Veoma loš potez bivše vlasti, vođen korupcijom. Limene sanduke spustili u zemlju, i većina njih već istrurila. Da ne pričam da je to podrazumevalo nabavku novih kamiona koji imaju kran. Nadzemni su standard za zemlje u rangu naše jer nisu skupi, lako se manevriše i malo su manje fensi.

Govinda

pre 5 godina

Veoma loš potez bivše vlasti, vođen korupcijom. Limene sanduke spustili u zemlju, i većina njih već istrurila. Da ne pričam da je to podrazumevalo nabavku novih kamiona koji imaju kran. Nadzemni su standard za zemlje u rangu naše jer nisu skupi, lako se manevriše i malo su manje fensi.

ralf

pre 5 godina

to je dobar projekat, kao i u ostalim evropskim gradovima. Problem u vezi podzemnih kontejnera je taj sto ih je postavila prethodna vlast, i nista vise.

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

Ma naravno! Šta će nam podzemni kontejneri? Zašto bi nam grad bio savremen i čist, ili kulturan, ne daj bože? Šta fali đubretu na ulici, tamo mu je mesto? A zamislite, podzemni kontejneri moraju i da se održavaju. A još kad se setim ko ih je uveo, odmah mi je jasno da je to radio da bi srušio ovu vlast!

Nis

pre 5 godina

U Nisu su podzemni kontejneri dobro osmisljeni... Nema sta da probadne. Inace podzemni kontejneri su bolja resenja od nadzemnih. Idete korak unazad.

Bruder Jakob

pre 5 godina

Ja ne znam kak kod vas niko da se sjeti da je u smeću teška lova, pa to je bio glavni biznis od Tonyja Soprana.
Kod nas nonstop dolaze zvoniti ili ostavljaju letke da besplatno odvoze otpad, baš jučer nam je banuo neki lik i besplatno su odvezli stari sudoper, npr. nema šanse da neko baci stari frižider, vešmašinu ili akumulator, oko takvih stvari se trgaju ko hijene oko antilope koju je lav ostavio.

O2

pre 5 godina

Još jedan u nizu genijalnih projekata...
Što je najzabavnije, u Beogradu se menjaju, a u Čačku im je ugradnja u punom jeku-upravo sam prošao pored jednoga koga radnici postavljaju...

Zimala

pre 5 godina

Ako sam ja dobro razumeo ove stručnjake, podzemne kontejnere je izmislila prošla vlast i zato ne valjaju? Istrulili već posle deset godina?

streetworkout

pre 5 godina

Ovo je mnogo estetski lepse,pod zemljom mirisi,a ne klasicni kontejneri iznad,vise smeca okolo nego u kontejneru, raznosenja od zivotinja...ovo je neko dobro oprao pare pa sad daj novo ulaganje...

a u prestonici kulture

pre 5 godina

Kako to da u Beogradu podzemni ne mogu a kod nas u NS mogu???
Nase JKP Cistoca je generalno katastrofa, ali jedina svetla tacka im je to sto postavljaju podzemne kontejnere po celom gradu! Skoro da vise i nema mesta gde su nadzemni kontejneri, sve su podzemni, i svi funkcionisu super.
Ono sto sam cuo je da ce sad u 2019 uz svaki podzemni da stave velike zute kontejnere za staklo i velike plave kontejnere za karton (kao sto postoje u svim normalnim gradovima sveta).
Kako to da u NS moze a u BG ne?

Alex gradjevinac

pre 5 godina

@gast
Trebalo bi da su uradjeni od nerđajućeg čelika (prohrom), ali iskreni da budemo često i nisu. Kod mene u kraju ona ploca sto je u nivou trotoara izdržala je ne više od godinu dana, jer je urađena od običnog čelika sa povrsinskom zastitom, tako da je razvaljena od korozije. U svakom slucaju mnogo bolje resenje je podzemna "kanta", ali samo ako se dobro izvede. Drugi problem je nas mentalitet, da to mnogima ne odgovara (skupljaci sekundarnih sirovina), koji su ih razvalili. Isti slucaj je i sa kantama za selekciju otpada. Opet kod mene u kraju (koji se tretira, kao reprezentativni) su razvaljene. verovatno su ih skupljaci sekundarnih sirovina razvalili da bi mogli da i dalje prikupljaju. Nazalost to im je izvor prihoda. Sta da se radi. Ocigledno moramo korak unazad.

Boki

pre 5 godina

Samo vi stavljajte metalne ploče preko tih rupetina i opet ćete imati problema.
Da li se iko seća mišljenja i izjava "stručnjaka" kad su svečano puštani u rad ovi podzemni kontejneri.
Koja smo mi tuga od zemlje.

Novi Beograd, blok 33

pre 5 godina

Ja samo znam da je prostor oko kontejnera kod mene postao mnogo čistiji a normalniji otkako su postavili podzemne kontejnere. Brzo se videlo da je kvalitet istih loš, ali to nije razlog da se vrate oni odvratni nadzemni, već da se ovi poprave boljom varijantom. Zašto nije naterana firma koja je ugradila ove podzemne da to reši na vreme, to stvarno ne znam i ne bih onda komentarisao, ali ceo koncept i ideja podzemnih je odlična. NE ŽELIM OPET ONE STARE ODVRATNE...

Boki

pre 5 godina

A sto se mozda ne postavi pitanje nestrucne izrade. Nismo mi izmislili ovu vrstu kontejnera. Ovaj koncept postoji u svetu, koristi se. Neko je uzeo pare, iskopao rupe, koristio neadekvatne materijale...zadovoljio formu tj izgled, ali koncept, kvalitet i funkcionalnost nije...tj to kod nas i nije toliko bitno. Sad imamo bacene pare na izgradnju kontejnera, opremu tj kamione....

DedaGligorije

pre 5 godina

Firma koja je odrzavala ove kontejnere je pre 4 do 5 godina dobila otkaz od drzave, to jest drzava je prekinula saradnju sa njima i prebacila odrzavanje na cistocu, ponudili su da drze obuku kako se odrzavaju kontejneri ali su i drzava i cistoca to odbili i krenuli sami da ih "odrzavaju", i zbog toga su ovako brzo propali, a moram reci i da su i odredjeni gradjani doprineli propadanju istih posto sam svojim ocima video kako covek lomi metalne ploce kojima je pokriven poklopac i stavlja u kesu i odnosi dal za licne potrebe ili preprodaju metala ne bih znao.

Dex

pre 5 godina

Sramotna, tragicna, apsolutno neverovatna nesposobnost. Grad smeca bice to jos vise no danas, a danas je to vise no ikada ranije. Verujem da je bio cistiji za vreme blitzkriega '41.

Taki

pre 5 godina

Jasta more, a ne kao ovi svedjani sto stavljaju po svim novim naseljima podzemne kontejnere, sta oni zanju, treba Srbe da pitaju za idealno resenje 😄

beGe

pre 5 godina

"Moramo da menjamo sve te kontejnere, već smo 800 zamenili i to opet ide o trošku građana" - Vesić 2017.
A jel su zardjali i ti iz 2017!?

AA

pre 5 godina

To je bliska istorija Beograda. Sećam se, na istom ovom sajtu,ljudi su upućivali na sve ove probleme koji suda izneti i zbog kojih se odustalo od podzemnih kontejnera.
Međutim, politička elita, imala je "projekat" za koji su izdvojene ogromne pare i te pare je uzela firma/firme (od poverenja) da ispoštuje pravljenje tih jama, pravljenje tih kontejnera, nabavku novih kamiona za tu namenu (a verujem i zapošljavanje novog "kadra" iz tadašnjih stranaka).
A sada, prvi deo "projekta - ajmo da uzmemo pare na ime podzemnih kontejnera" je završen, beograđeni su (kao) zaboravili, pa sada ide drugi deo "projekta - ajmo da uzmemo pare na ime podzemnih kontejnera", a to je zatrpavanje rupa i za to će biti opet izabrana neka "pogodna" firma na tenderu...
Nego, gradska čistoća je nekako vezana sa onim "što se baca" i šta mislite da li će ti stari kontejneri, poklopci i sav ostali metal prodati otpadu koji to reciklira, ili će za to biti sve prodato nekoj "firmi" za DŽ, a posle ta firma prodati otpadu po regularnoj tržišnoj ceni? 100% će biti ovo drugo !!!!

kraja

pre 5 godina

...nova vlast, nove bandere, novi stubici, nove klupe, novi kontejneri, isprazniti kase sto pre...
...nikako farbanje, pranje, ODRZAVANJE...

D.K

pre 5 godina

Neko je napisao za podzemne kontejnere u NS. Da, kod nas u NS moze, ali samo obrati paznju na njih. Polovina ih je gorela, naravno namerno zapaljeni. Ne kazem da treba da se vratimo na 'tradicionalne' kontejnere, ali moramo cuvati ove sto imamo. Nesto se mora promeniti, inace ce nastaviti da gore...

Biljana

pre 5 godina

Svi gradovi Sveta imaju kontejnere, sto nadzemne, sto podzemne. Nigde nisam videla takvod ruglo oko istih kao u Beogradu. Nigde se gradjani ne ponasaju tako bahato prema kucnom smecu kao u Beogradu. Ne postoji komunalna sluzba koja moze da ocisti svo djubre koje gradjani pobacaju, niti moze da ide za gradjanima da zatvara kontejnere. Ipak, moze da organiyuje da opere povremeno kontejnere....

Beskrajni sivi krug javnih nabavki, i u njemu beli grad

pre 5 godina

Postojeći podzemni kontejneri imaju slabu tačku u nadzemnom delu, koji je izrađen od jeftinog, nekvalietnog materijala, podložnog koroziji, kao i nedovoljno funkcionalneog otvora za ubacivanje smeća. To nije veliki problem za rešavanje. Imate specijalizovano JKP koje se bavi iznošenjem smeća, otvorite jedan pogon za izradu tih poklopaca, kao i uopšte kontejnera (dve veličine), ali kvalitetnih, ne trošite više novac na nameštene tendere.

Boban

pre 5 godina

Neverovatno da niko ne pominje osnovne probleme: Ko je dozvolio da se postavljaju limeni kontejneri, koji rdjaju, i koji se nigde u svetu ne koriste? Svuda se koriste isključivo kontejneri od nerdjajućeg čelika, što je sigurno bilo poznato svima uključnim u ovaj posao. Očigledno je namera bila da prvi izvodjač brzo uzme novac iz gradske kase i omogući sledećem izvodjaču da napravi "malo bolje nadzemne kontejnere" i ponovo zaradi. A posle toga, naravno, još bolje rešenje....vraćanje na nadzemne kontejnere koji će, naravno, biti posebnog oblika i dizajna, tako da će i treći preduzimač ili uvoznik zaraditi, po treći put na istom poslu. Ko je to dozvolio iz gradske vlasti i ko su izvodjači radova? Kako su dobijeni tenderi i ko je odlučivao o tome kome će biti povereni radovi? Da li bilo stručnih članova komisije i ako jeste, zašto su dozvolili da se dozvoli potpuno nestručna izrada i ugradnja limenih kontejenera čiji je rok trajanja veoma kratak? Hoćemo imena i prezimena svih odgovornih!!

mitko

pre 5 godina

U bloku 61, pored samog vrtica je godinama stajao potpuno zardjao i supalj podzemni kontejner. Rupe na limenom postolju su bile tolike da je odrastao covek mogao komotno da upadne a kamoli dete. I evo tek pre 2 meseca se setise da zamene to postolje bar da nema rupa, a kontejner svakako godinama nije u upotrebi