Ponedeljak, 26.11.2018.

16:55

Odlučeno: Taksa za RTS skače na 220 RSD

Članovi odbora za kulturu i informisanje usvojili su predlog Ministarstva energetike i rudarstva da taksa za javne medijske servise dogodine iznosi 220 dinara.

Izvor: B92

Odluèeno: Taksa za RTS skaèe na 220 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Caru carevo

pre 5 godina

U Austriji je 26 eura mjesecno, gledao ti tv ili ne. Cim se prijavis, odmah stize racun. Ako tvrdis da nemas TV niti radio, dodje kontrola sa policijom, udju u stan i ako nadju bilo sta od toga platis kaznu jer si lagao plus nastavljas pretplatu. TV ili radio je dovoljno da POSTOJE.

Hygge

pre 5 godina

Nije suština plaćanja pretplate u tome da li će na tv biti utakmica ili ne. Suština je da Javni servis, što RTS NIJE, treba da kroz pretplatu očuva i obezbedi demokratiju i bude servis ZA SVE: građane, političke partije (nezavisno od toga da li su na vlasti ili ne). RTS je danas u ulozi portparola nazadnjaka, jer kad ste videli intervju nekog od opozicionih političara na RTS-u?

Kad ste videli Đilasa u recimo jednočasovnom intervjuu ili Jeremića, ili bilo kog opozicionog lidera? Ovde se opozicija podvodi POD NEPRIJATELJE, a to RTS poslušno sledi. Drugo, ako se već plaća pretplata, REKLAMA ne bi trebalo da bude! Kada nezavisni i od države proglašeni Javni servis prodaje reklamni prostor, on to (nezavisan) PRESTAJE DA BUDE. Postaje ZAVISAN od oglašivača koji ga tim mogu ucenjivati.

To je SUŠTINA plaćanja pretplate: nezavisnost od države, oglašivača da bi se odbranila demokratija. To, bojim se, u Srbiji nikada neće shvatiti. A narod - poslednji.

e

pre 5 godina

Mi Srbi moramo malo biti i realni,kad nesto poskupi,u ovom slučaju pretplata za 70 dinara onda je mnogo,e a kad se dele pare penzionerima po 3000 onda je to nista.Realno gledano 70 dinara su nista,sta bi mi svi rekli da nam se plata poveća 70 dinara

RTS 70 dinara gorivo 170 od cega akciza 90, struja, hrana, komunalije.....od 2012 godine nema sta nije poskupelo enornmo, i onda on dodje i kaze evo sad imate najvece penzije ikada i jeste u pravu je, bilo 40 hiljada uzeo 10 procenata sad sa vracanjima posle 4 i po godien ona dodje negde oko 42 hiljade npr. e sad problem je sto bi prema troskovima zivota ta penzija trebala biti 80 hiljada ali glasacima sns to vredi govoriti kad su nepismeni

Šojić

pre 5 godina

Kazu kao sta se bunimo za 70 dinara... To je 840 za godinu dana vise, onda jedno 5000 vise za gorivo, 3000 vise za struju, 1000 za telefon, 10000 za porez na imovinu i ode nam na povecanje poreza ode jedna realna minimalna plata. Usput imamo povecanje plate koje nece pokriti polovinu novih nameta u sledecoj godini. Na kaju 2019 godine dolazimo u situaviju da nam je zivotni standard losiji nego 2018, a 2018 losiji nego 2017... Stvarno mi nije jasno da mi ovo jos uvek trpimo...

Milan Simovic

pre 5 godina

Postoji valjda u ovoj zemlji i referendum, a i što bi plaćali ono što se ne gleda, malo što uzimaju od kablovskih operatera, ako treba da uzimaju sa pet mesta, onda neka zarade!

marko

pre 5 godina

Pa treba platiti 3 voditeljke za onaj raspali kviz od 5 minuta SLAGALICA,treba platiti gomilu voditelja jutarnjeg programa,treba platiti gomilu onih riba sto citaju vremensku prognozu itd itd
(Atreides, 26. novembar 2018 18:36)

Мало сте побркали лончиће. Овај додатак у цени иде за нову зграду телевизије, за нове новинаре, за нове серије, за нове читаче временске прогнозе. То се у тексту наравно заобилази, али се зато пренаглашено спомиње претплата за ртс. Мало вечерње испирање мозга.

XXL

pre 5 godina

Građani Srbije ne razumeju, a aktuelni Režim se trudi evo već PUNIH SEDAM GODINA da im objasni da za sve poreze, akcize, taxe, cene i namete svih vrsta i fela koje su uveli je kriva - predhodna vlast. Naravno kako bi građanima Srbije omogućili - 'boljitak'. Ali Oni ne 'žuti'..., a čeka nas i 'zlatno doba' ako bi se uveo još neki vanredni namet ...

Realno

pre 5 godina

Jedino resenje je da svi od nove godine odjavimo televiziju. Tako ce svi oni da puknu jer onda niko nece da se àklsmira na TV-u. Ali mi naravno nikada necemo biti slozni kao ni onomad za gorivo.

dejanR

pre 5 godina

Ja ne želim da plaćam ovakav RTS. Neka skinitu Vučića i dozvole opoziciji jednako vreme da predstavi svoju politiku. U suprotnom, od mene, za finansiranje fašizma nećete dobiti ni dinara. Op trt gevezen zajn!

Pera

pre 5 godina

Kad milion ljudi u Srbiji prestane da plaća struju zbog ove takse, taksa će biti ukinuta. Ako krenu da seku struju, milion izađe na ulicu i pada vlast.
(Jednostavno, 26. novembar 2018 17:42)

E moj prijatelju.. Jesi li ti svestan da sutra stvarno iskljuce struju NIKO se ne bi bunio nego bi zazivela prodaja sveca i onih malih plamenika sa patronama iz perioda restrikcija struje.. Nema ovde vise protesta, gotovo je sa tim.. Ne znam samo da li Oni to shvataju.. Ne znam zasto gorivo ne dignu na 300din litar, ovu pretplatu na 500din, porez na imovinu da skoci bar 50% jer - NEMA KO DA SE BUNI!!!!

ja

pre 5 godina

Mi Srbi moramo malo biti i realni,kad nesto poskupi,u ovom slučaju pretplata za 70 dinara onda je mnogo,e a kad se dele pare penzionerima po 3000 onda je to nista.Realno gledano 70 dinara su nista,sta bi mi svi rekli da nam se plata poveća 70 dinara

C i n i k

pre 5 godina

Čemu ovoliki komentari negodovanja? Meko mora da plati puteve od blata i gline. Obaška što su Kinezi slagali našeg dragog lidera i Yilong nije kupio Ikarbus. Šta kažete ne čujem? Nisu oni slagali njega nego je on slagao narod. Bilo kako bilo neko mora da plati a Abe mi se čini da ćete to biti vi koji niste napustili Srbiju.

Atreides

pre 5 godina

Pa treba platiti 3 voditeljke za onaj raspali kviz od 5 minuta SLAGALICA,treba platiti gomilu voditelja jutarnjeg programa,treba platiti gomilu onih riba sto citaju vremensku prognozu itd itd

Marko

pre 5 godina

Za šta? Za nove cikluse repriza serija, dnevnika gde kliču AV i ubeđuju nas da živimo nikad bolje... Pa zar taj AV nije u kampanji obećavao, da neće biti pretplate

kako da ne

pre 5 godina

Svajcarci glasaju na referendumu da li uopste da placaju ovo, a u Srbiji samo dizu bez ikakve najave, pitanja, debate. Srbija je obicna banana.

Bronhitis

pre 5 godina

Ja se ne buni što plaćam RTS jer javni servisi ipak treba da postoje. Nemojmo se folirati da ne vidimo da su privatne televizije rasadnici kiča i šunda (izuzetak je Prva i možda Top). Jedino javni servis je snimao serije i o Vuku Karadžiću i o Tesli i dokumentarce o Isidori Sekulić i Nemanjiće (kakvi su takvi su, ipak je bolje nego rijaliti alternativa), tu je zatim serija o Lazi Kostiću, pa o dinasiji Obrenović. Tako da nemojmo da grešimo dušu, ipak je RTS radila i nešto što će ostati u amanet generacijama. Da ne pričamo da je to jedini kanal kome gostuje filharmonija. Pa u Peruu ne postoji državna televizija pa su zato došli do situacije da imaju besmislene ljubavne sapunice od 200 epizoda, a nikad nije filmovano delo njihovog Nobelovca Garsije.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Pa Vucic je kad je kukao da dodje na vlast govorio da nije lud da vrati TV pretplatu ! Znaci ili je lud ili je opet slagao - Ili I jedno I drugo ??
(peloponez, 26. novembar 2018 18:11)

Kukate za 2640 dinara godišnje kao da nije zlatno doba. Zašto se pravite da ne znate da puteve od blata i gline neko mora da nadoknadi? Neće valjda lopovi? Nisu oni krali da bi vraćali. Pa još nas Vučić slagao da je ikarbus prodat. A ko laže taj i krade. Evo još i ovih 100% što mu Haradinaj namaknuo. Veća riba jede manju a mi na budžetu trpeti nećemo. Ako je za narod zlatno doba za nas ima da bude doba izobilja, dijamantsko doba.

Lopovluk gde god da se okrenes

pre 5 godina

Interesuje me kako se sa Zakonom o obligacionim odnosima slaze vezivanje TV takse za brojilo ! Kako to da covek mora da plati uslugu koju ne koristi ? Na pr. brojilo u stanu koji se ne koristi ili vikendici. Sta rade Papovic i ostali iz udruzenja potrosaca ?

bbb

pre 5 godina

Večeras Vučić u 21 na RTS-u.

Emisija najavljena na prečas kada su čuli da u 21 h na N1 ima emisija o nastanku SNS-a pa brže bolje da je pokriju u istom terminu.

Bujoševiću - Nije srpski ćutati ( da li te je bar malo sramota kad ostaneš sam sa sobom a u blizini ogledalo ).

TecHiFi

pre 5 godina

Neka, neka, i treba! 500 dinara da bude minimum. Kad su počeli da vam kradu dinar po dinar iz džepa preko suludih cena goriva i drakonskih akcija (oporezivanih!!!) isti taj RTS je montirao kako su demonstranti neki neradnici i siledžije. To kad ste prećutali i iskulirali rekli ste AV-u lepo nam je, nije problem, kradi, otimaj, imamo mi para. Kako ste glasali sad kusajte.

Marija

pre 5 godina

Ne znam stvarno kad sam poslednji put gledala rts... jeste, onaj digtal sa klasikom im malo izvlaci prosek, ali svakako JADNO. Bukvalno cesce hrt gledam preko kablovske, vikendom pustaju lepe filmice

taj mahal

pre 5 godina

Чек,чек... зар за ТВ таксу до сада није било надлежно Министарство шумарства и водопривреде? Овако, Министарство енергетике шта би друго него 220, у волтима. Наравно, РТС ће нам се одужити великим платама и новим радним местима. Јесте да је хладно али идем на улицу! ФУЈ!

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ne znam koga pojedini komentatori lazu, sebe ili nas, kada kazu da nece placati tv pretplatu?
TV pretplatu placate preko struje i NE MOZETE da je eskivirate nikako.
Mozda samo lazete sebe i trazite alibi za svoj kukavicluk da izadjete i borite se za svoje.

dakle

pre 5 godina

OK, 220d nije nešto ali, ŠTA se konkretno plaća? Samoreklama jednog čoveka, eto koliko večeras će jedno sat ipo-dva da se svadja sa imaginarnim likovima koji ga navodno napadaju, blatiće ono što je ostalo od opozicije, hvaliće se da nikad ne spava već se "bori" za sve nas, itd. Reprize serija koje smo zapamtili svaki dijalog i ama baš sve znamo napamet. Sport sve manje i manje, nema LŠ utorkom, nema reprezentacije ni u jednom sportu (samo i jedino Djokovic obitava). NIŠTA vredno pažnje nema na tom rts-u, uostalom ako po nekad i bacim pogled (isključivo u prolazu), taj bačen pogled već plaćam preko total tv-a, a uzimaju i 150d preko računa za struju. Dao je svevišnji neko "povećanje" pa malo po malo da je vrati.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Poskupljenje 50 posto, a plate i penzije povecane samo 5 posto. Bruka i sramota za ovu drzavu! Troskovi zivota u Srbiji su sve veci i veci, sve je skuplje bar 300 posto u odnosu na pre 10 godina. Sa ovim platama koje imamo se sve teze zivi u Srbiji.

Bojan

pre 5 godina

To što plaćate kablovsku je vaš problem.Niko vas ne tera da je imate, jer je to luksuz u današnjoj Srbiji.Što se tiče RTS, nije loš, pogotovo RTS 2 i RTS 3, tu ima šta da se pogleda, dok je RTS 1 loš, pogotovo informativni deo, pa samo zbog toga ne bi trebalo uopšte da im se plaća pretplata, pošto su servis vladajuće stranke.

peloponez

pre 5 godina

Pa Vucic je kad je kukao da dodje na vlast govorio da nije lud da vrati TV pretplatu ! Znaci ili je lud ili je opet slagao - Ili I jedno I drugo ??

room 1408

pre 5 godina

Localhost@Ali zato postoje valjda 2 programa.Ja taj RTS 1 ne bi ni gledao jer mene ne interesuje šta je AV doruckovao,ručao i večerao.Mene interesuje druge stvari.Hocu na RTS 2 da gledam nedjeljom Manchester united-sity kao nekad.Hocu da gledam dobar film..Kontas?Hocu koncert,..Da se razumemo tih 220 din.neko popuši do podne ali stvar principa.Kod mene komsija ima 80 godina i voli da gleda Zvezdu.Covek se maltretira da dolazi protiv Liv.da gleda kod mene u pola noći jer na RTS ide selo gori...Kontas?!Tebe interesuje AV mene ne...

Džoni

pre 5 godina

SBB (United Group) je kupio prava prenosa kvalifikacija za EURO 2020 i Mundijal 2022, ligu nacija od 2018-2022 kao i završni turnir Evropskog prvenstva 2020, za 40. miliona evra, na prostoru čitavog EXYU regiona bez Kosova*. RTS je ponudio 8 miliona da otkupi prava za utakmice Srbije u kvalifikacijama i Evropsko prvenstvo 2020, dok je United Group postavila cenu za RTS od istih 40 miliona evra koje su oni platili u celom regionu za sve utakmice! Amerikanci su najobičniji monopolisti koji imaju propagandu goru od najgorih Rusa. U Bosni i Sloveniji je Telemach (regionalni naziv za SBB u regionu) više puta kažnjavan zbog kršenja zakona i monopolističkog ponašanja na tržištu. U Bosni samo tri operatera imaju Sportklub, Telemach, Mtel (zamenili Arena Sport za Sportklub) i HT Mostar, svi ostali imaju samo Arene i to se neće skoro promeniti. Samo pametnije je plaćati 220 dinara RTS nego 2200 din za SBB ili MTS ili bilo koga trećeg. Ali nama kasno dođe iz dupeta u glavu.

Jednostavno

pre 5 godina

Kad milion ljudi u Srbiji prestane da plaća struju zbog ove takse, taksa će biti ukinuta. Ako krenu da seku struju, milion izađe na ulicu i pada vlast.

Miki

pre 5 godina

Zašto RTS ne skrembluje svoje programe, pa ko želi da gleda uplati na njihov racun, dobije pin kod i ukuca ga na svom set-top boksu ili iptv-u. A ne ovako da smo primorani da plaćamo za nešto što ne želimo da gledamo.

Cisko Kid

pre 5 godina

Može da bude kolko hoće u Rtv-u i Rts-u vlada totalni paradoks i nonsens, evo za Rtv konkretno, plata to jest vrednost boda se nije povecavala od 2008 godine kada je evro bio ispod 80 dinara a cene su bile 2-3 puta niže kao i računi, od tada se razlika izmedju najnize i najvise plate povecava za nekoliko puta što u praksi znači da menadment i njemu bliski ljudi sami sebi navlače ogromne koeficijente i time sebi dižu platu i istovremeno povećavaju veštački prosek plate u firmi dok obični radnici imaju izmedju 30 i 40 hiljada i to se ne menja već deceniju, treba napomenuti da je minimalac već prestigao mnoge plate i zvanja to će od sledeće godine još drastičnije da bude izraženo tako da firma po zakonu mora da im dotira do minimalne zarade što je velika sramota za javni servis, tako da ovim povecanjem običan radnik ne dobija ama baš ništa dok su guzovani dobro pokrepljeni sa platama tako da njima i ne treba mada se sigurno ne bi bunili da im se još zamasti plata

DOSTA VISE!!!

pre 5 godina

Prekinite vise da tlacite narod!!
Promenite pristup! Pokusajte jednom da pomognete ovom narodu, vi koji ste u raznim savetima i politickim telima!
Zar ne vidite da ljudi u Srbiji umiru od gladi!!

Mladen

pre 5 godina

Sport skoro uopste vise ne prenose, ostalo ne gledam bar 10g...ovo mu dodje da finansiras raznorazne "KUD" projekte i slicne gluposti hteo ne hteo...i naravno Vucica na TV bez toga ne znam kako bi smo preziveli.

room 1408

pre 5 godina

Mile007@Kazi da se zaj*****as?!Ajde molim te.Sta gledaš utorkom veće ako si muško?!Baba se češlja?Sta gledaš vikendom osim AV na RTS?Kada si gledao dobar film,rok koncert,top utakmicu...Kada si gledao Real,Barsu,Juve ako nije sreda?Koju ligu iz top 5 prenose?Kada je bila neka holivudska premijera?Ajd reci da se zezaš?Molim te!!

Miroslav

pre 5 godina

Treba da bude i 500 dinara. RTS je pristojan, odmeren i sa ukusom. RTS je imao "Tri boje zvuka", neprevazidjenu rock emisiju na ovim prostorima posledjih 10 godina. RTS emituje ubedljivo najbolje domace serije (Koreni, Jutro ce promeniti sve, Vojna akademija). Na RTS nesto kao sto je Ivan Ivanovic ne bi nikada bio na programu. RTS jedini i dalje ima naucno obrazovni program. RTS3 je vrhunski kanal u domenu obrazovanja i kulture. Uostalom, svaka normalna drzava ima jak i kvalitetan javni servis.
(mile007, 26. novembar 2018 17:21)

RTS je u mrtvoj trci sa Pinkom, Hepijem, Studiom B u hvalospevima o Naprednjacima. A baba se ceslja premijerno 56-i put.

Odličili

pre 5 godina

Odlučili oni da će da manje rade a više da uzimaju. A mi kojima je odlučeno možemo samo da trpimo. Ne znam ni da nabrojim emisije koje gledam na RTSu. Kvalitet onoga što prikazuju je poražavajući.
Da li možda možemo mi da odlučimo da oni nas počnu da plaćaju pošto smo prisiljeni na njihov sadržaj ?

Vule

pre 5 godina

Kao "odlučeno" - a mi kao ne znamo ko je taj što je odlučio!
Al nema veze, zato RTS ima više reklama čak i od Pinka, više zaposlenih nego ikada, više glupavih emisija ni za koga, više repriza nego li redovnog programa, lošiji Dnevnik nego ikada i da ne nabrajam, nema svrhe! Sve je to šarena laža....

Italia

pre 5 godina

To bese ona taksa koju je gospodar svemira obecao da ukine cim dodje na vlast?! Bas volim, Francuzi zapale Pariz za 3 centa poskupljenja goriva a mi sedimo i gundjamo. Krenulo nam u zivotu, mi smo deca srece!

GreenTooth

pre 5 godina

Pa s obzirom da se nikada bolje nije zivelo u novijoj istoriji Srbije i ovo povecanje od 45% je malo....ipak smo mi ekonomski tigar. Pozdrav od preko Atlantika.

jabuka

pre 5 godina

Cim satnica bude u pirvatnim i drzavnim firmama tolika ok aticu . Samo mi nije jasno zasto placam sbb i posebnu moram da platim i taksu? Pri tome Rts ni ne gledam . Tuga ...

Sale

pre 5 godina

Ne bi imao nikakav problem sa velicinom takse ali na sta idu te pare? Vise ne pustaju ni Zvezdu/Partizan/reprezentaciju, Ligu Sampiona vec duze vreme jedan dan, sve iole bolje serije (Senke nad Balkanom, Ubice Mog Oca) prenesu prvu sezonu i onda puste niz vodu...

mile007

pre 5 godina

Treba da bude i 500 dinara. RTS je pristojan, odmeren i sa ukusom. RTS je imao "Tri boje zvuka", neprevazidjenu rock emisiju na ovim prostorima posledjih 10 godina. RTS emituje ubedljivo najbolje domace serije (Koreni, Jutro ce promeniti sve, Vojna akademija). Na RTS nesto kao sto je Ivan Ivanovic ne bi nikada bio na programu. RTS jedini i dalje ima naucno obrazovni program. RTS3 je vrhunski kanal u domenu obrazovanja i kulture. Uostalom, svaka normalna drzava ima jak i kvalitetan javni servis.

Mmm

pre 5 godina

@mile 007

Čak i da je i mrvu tačno, sve to što si napisao, niko nema pravo da ti uzima novac za nešto što ne želiš da gledaš.
Ja sam prvi "ZA" da se RTS ukine.

jaa

pre 5 godina

to je prvo od poskupljenja koje sledi posle "najveceg povecanja penzija ikada". kasnije ce na red doci hrana, struja, od nove godine i beznin, tako da ce to "ogromno" povecanje, nakon svih poskuljenja, u stvari biti smanjenje...

Brod sa belim jedrima koji nikada nije uplovio u svoju luku

pre 5 godina

Hoće li obaveštenje o povećanju biti poslato sa Acinom slikom svim penzionerima? Trebalo bi. Fer je. Da znaju da pomažu i javni servis da ne bi bankrotirao.

localhost

pre 5 godina

@room i slicni komentari:
Nije poenta u utakmicama i holivudskim blokbasterima. RTS treba da bude javni servis da informise o temama od znacaja za gradjane a NE partije na vlasti. Umesto vodjinih monologa, i dacicevih humoreski, mogli bi da se za pare kojima im dajemo malo pokrenu oko tema bitnih za zvakoga od nas! Npr jel neko na RTSu video i sekund priloga o nelegalnom restoranu na vrhu srbije?? Sta je sa Savamalom? Koliko stvarno kosta Kopernikus?

room 1408

pre 5 godina

Kada budete prenosili fudbal utorkom.Kada budete prenosili LN,kvalifikacije za evropsko prvenstvo,prijateljske utakmice...Kada budete pustali vikendom premijere najnovijih holivudskih ostvarenja,...Kada budete prenosili velike rock en roll koncerte...Razmislicu dobro zbog decenije čitave “tame”.Ok?

room 1408

pre 5 godina

Kada budete prenosili fudbal utorkom.Kada budete prenosili LN,kvalifikacije za evropsko prvenstvo,prijateljske utakmice...Kada budete pustali vikendom premijere najnovijih holivudskih ostvarenja,...Kada budete prenosili velike rock en roll koncerte...Razmislicu dobro zbog decenije čitave “tame”.Ok?

DOSTA VISE!!!

pre 5 godina

Prekinite vise da tlacite narod!!
Promenite pristup! Pokusajte jednom da pomognete ovom narodu, vi koji ste u raznim savetima i politickim telima!
Zar ne vidite da ljudi u Srbiji umiru od gladi!!

mile007

pre 5 godina

Treba da bude i 500 dinara. RTS je pristojan, odmeren i sa ukusom. RTS je imao "Tri boje zvuka", neprevazidjenu rock emisiju na ovim prostorima posledjih 10 godina. RTS emituje ubedljivo najbolje domace serije (Koreni, Jutro ce promeniti sve, Vojna akademija). Na RTS nesto kao sto je Ivan Ivanovic ne bi nikada bio na programu. RTS jedini i dalje ima naucno obrazovni program. RTS3 je vrhunski kanal u domenu obrazovanja i kulture. Uostalom, svaka normalna drzava ima jak i kvalitetan javni servis.

ja

pre 5 godina

Mi Srbi moramo malo biti i realni,kad nesto poskupi,u ovom slučaju pretplata za 70 dinara onda je mnogo,e a kad se dele pare penzionerima po 3000 onda je to nista.Realno gledano 70 dinara su nista,sta bi mi svi rekli da nam se plata poveća 70 dinara

Bronhitis

pre 5 godina

Ja se ne buni što plaćam RTS jer javni servisi ipak treba da postoje. Nemojmo se folirati da ne vidimo da su privatne televizije rasadnici kiča i šunda (izuzetak je Prva i možda Top). Jedino javni servis je snimao serije i o Vuku Karadžiću i o Tesli i dokumentarce o Isidori Sekulić i Nemanjiće (kakvi su takvi su, ipak je bolje nego rijaliti alternativa), tu je zatim serija o Lazi Kostiću, pa o dinasiji Obrenović. Tako da nemojmo da grešimo dušu, ipak je RTS radila i nešto što će ostati u amanet generacijama. Da ne pričamo da je to jedini kanal kome gostuje filharmonija. Pa u Peruu ne postoji državna televizija pa su zato došli do situacije da imaju besmislene ljubavne sapunice od 200 epizoda, a nikad nije filmovano delo njihovog Nobelovca Garsije.

Sale

pre 5 godina

Ne bi imao nikakav problem sa velicinom takse ali na sta idu te pare? Vise ne pustaju ni Zvezdu/Partizan/reprezentaciju, Ligu Sampiona vec duze vreme jedan dan, sve iole bolje serije (Senke nad Balkanom, Ubice Mog Oca) prenesu prvu sezonu i onda puste niz vodu...

Odličili

pre 5 godina

Odlučili oni da će da manje rade a više da uzimaju. A mi kojima je odlučeno možemo samo da trpimo. Ne znam ni da nabrojim emisije koje gledam na RTSu. Kvalitet onoga što prikazuju je poražavajući.
Da li možda možemo mi da odlučimo da oni nas počnu da plaćaju pošto smo prisiljeni na njihov sadržaj ?

jaa

pre 5 godina

to je prvo od poskupljenja koje sledi posle "najveceg povecanja penzija ikada". kasnije ce na red doci hrana, struja, od nove godine i beznin, tako da ce to "ogromno" povecanje, nakon svih poskuljenja, u stvari biti smanjenje...

GreenTooth

pre 5 godina

Pa s obzirom da se nikada bolje nije zivelo u novijoj istoriji Srbije i ovo povecanje od 45% je malo....ipak smo mi ekonomski tigar. Pozdrav od preko Atlantika.

Brod sa belim jedrima koji nikada nije uplovio u svoju luku

pre 5 godina

Hoće li obaveštenje o povećanju biti poslato sa Acinom slikom svim penzionerima? Trebalo bi. Fer je. Da znaju da pomažu i javni servis da ne bi bankrotirao.

Italia

pre 5 godina

To bese ona taksa koju je gospodar svemira obecao da ukine cim dodje na vlast?! Bas volim, Francuzi zapale Pariz za 3 centa poskupljenja goriva a mi sedimo i gundjamo. Krenulo nam u zivotu, mi smo deca srece!

localhost

pre 5 godina

@room i slicni komentari:
Nije poenta u utakmicama i holivudskim blokbasterima. RTS treba da bude javni servis da informise o temama od znacaja za gradjane a NE partije na vlasti. Umesto vodjinih monologa, i dacicevih humoreski, mogli bi da se za pare kojima im dajemo malo pokrenu oko tema bitnih za zvakoga od nas! Npr jel neko na RTSu video i sekund priloga o nelegalnom restoranu na vrhu srbije?? Sta je sa Savamalom? Koliko stvarno kosta Kopernikus?

Miki

pre 5 godina

Zašto RTS ne skrembluje svoje programe, pa ko želi da gleda uplati na njihov racun, dobije pin kod i ukuca ga na svom set-top boksu ili iptv-u. A ne ovako da smo primorani da plaćamo za nešto što ne želimo da gledamo.

Pera

pre 5 godina

Kad milion ljudi u Srbiji prestane da plaća struju zbog ove takse, taksa će biti ukinuta. Ako krenu da seku struju, milion izađe na ulicu i pada vlast.
(Jednostavno, 26. novembar 2018 17:42)

E moj prijatelju.. Jesi li ti svestan da sutra stvarno iskljuce struju NIKO se ne bi bunio nego bi zazivela prodaja sveca i onih malih plamenika sa patronama iz perioda restrikcija struje.. Nema ovde vise protesta, gotovo je sa tim.. Ne znam samo da li Oni to shvataju.. Ne znam zasto gorivo ne dignu na 300din litar, ovu pretplatu na 500din, porez na imovinu da skoci bar 50% jer - NEMA KO DA SE BUNI!!!!

Miroslav

pre 5 godina

Treba da bude i 500 dinara. RTS je pristojan, odmeren i sa ukusom. RTS je imao "Tri boje zvuka", neprevazidjenu rock emisiju na ovim prostorima posledjih 10 godina. RTS emituje ubedljivo najbolje domace serije (Koreni, Jutro ce promeniti sve, Vojna akademija). Na RTS nesto kao sto je Ivan Ivanovic ne bi nikada bio na programu. RTS jedini i dalje ima naucno obrazovni program. RTS3 je vrhunski kanal u domenu obrazovanja i kulture. Uostalom, svaka normalna drzava ima jak i kvalitetan javni servis.
(mile007, 26. novembar 2018 17:21)

RTS je u mrtvoj trci sa Pinkom, Hepijem, Studiom B u hvalospevima o Naprednjacima. A baba se ceslja premijerno 56-i put.

Džoni

pre 5 godina

SBB (United Group) je kupio prava prenosa kvalifikacija za EURO 2020 i Mundijal 2022, ligu nacija od 2018-2022 kao i završni turnir Evropskog prvenstva 2020, za 40. miliona evra, na prostoru čitavog EXYU regiona bez Kosova*. RTS je ponudio 8 miliona da otkupi prava za utakmice Srbije u kvalifikacijama i Evropsko prvenstvo 2020, dok je United Group postavila cenu za RTS od istih 40 miliona evra koje su oni platili u celom regionu za sve utakmice! Amerikanci su najobičniji monopolisti koji imaju propagandu goru od najgorih Rusa. U Bosni i Sloveniji je Telemach (regionalni naziv za SBB u regionu) više puta kažnjavan zbog kršenja zakona i monopolističkog ponašanja na tržištu. U Bosni samo tri operatera imaju Sportklub, Telemach, Mtel (zamenili Arena Sport za Sportklub) i HT Mostar, svi ostali imaju samo Arene i to se neće skoro promeniti. Samo pametnije je plaćati 220 dinara RTS nego 2200 din za SBB ili MTS ili bilo koga trećeg. Ali nama kasno dođe iz dupeta u glavu.

Šojić

pre 5 godina

Kazu kao sta se bunimo za 70 dinara... To je 840 za godinu dana vise, onda jedno 5000 vise za gorivo, 3000 vise za struju, 1000 za telefon, 10000 za porez na imovinu i ode nam na povecanje poreza ode jedna realna minimalna plata. Usput imamo povecanje plate koje nece pokriti polovinu novih nameta u sledecoj godini. Na kaju 2019 godine dolazimo u situaviju da nam je zivotni standard losiji nego 2018, a 2018 losiji nego 2017... Stvarno mi nije jasno da mi ovo jos uvek trpimo...

Vule

pre 5 godina

Kao "odlučeno" - a mi kao ne znamo ko je taj što je odlučio!
Al nema veze, zato RTS ima više reklama čak i od Pinka, više zaposlenih nego ikada, više glupavih emisija ni za koga, više repriza nego li redovnog programa, lošiji Dnevnik nego ikada i da ne nabrajam, nema svrhe! Sve je to šarena laža....

peloponez

pre 5 godina

Pa Vucic je kad je kukao da dodje na vlast govorio da nije lud da vrati TV pretplatu ! Znaci ili je lud ili je opet slagao - Ili I jedno I drugo ??

TecHiFi

pre 5 godina

Neka, neka, i treba! 500 dinara da bude minimum. Kad su počeli da vam kradu dinar po dinar iz džepa preko suludih cena goriva i drakonskih akcija (oporezivanih!!!) isti taj RTS je montirao kako su demonstranti neki neradnici i siledžije. To kad ste prećutali i iskulirali rekli ste AV-u lepo nam je, nije problem, kradi, otimaj, imamo mi para. Kako ste glasali sad kusajte.

bbb

pre 5 godina

Večeras Vučić u 21 na RTS-u.

Emisija najavljena na prečas kada su čuli da u 21 h na N1 ima emisija o nastanku SNS-a pa brže bolje da je pokriju u istom terminu.

Bujoševiću - Nije srpski ćutati ( da li te je bar malo sramota kad ostaneš sam sa sobom a u blizini ogledalo ).

XXL

pre 5 godina

Građani Srbije ne razumeju, a aktuelni Režim se trudi evo već PUNIH SEDAM GODINA da im objasni da za sve poreze, akcize, taxe, cene i namete svih vrsta i fela koje su uveli je kriva - predhodna vlast. Naravno kako bi građanima Srbije omogućili - 'boljitak'. Ali Oni ne 'žuti'..., a čeka nas i 'zlatno doba' ako bi se uveo još neki vanredni namet ...

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Poskupljenje 50 posto, a plate i penzije povecane samo 5 posto. Bruka i sramota za ovu drzavu! Troskovi zivota u Srbiji su sve veci i veci, sve je skuplje bar 300 posto u odnosu na pre 10 godina. Sa ovim platama koje imamo se sve teze zivi u Srbiji.

kako da ne

pre 5 godina

Svajcarci glasaju na referendumu da li uopste da placaju ovo, a u Srbiji samo dizu bez ikakve najave, pitanja, debate. Srbija je obicna banana.

room 1408

pre 5 godina

Localhost@Ali zato postoje valjda 2 programa.Ja taj RTS 1 ne bi ni gledao jer mene ne interesuje šta je AV doruckovao,ručao i večerao.Mene interesuje druge stvari.Hocu na RTS 2 da gledam nedjeljom Manchester united-sity kao nekad.Hocu da gledam dobar film..Kontas?Hocu koncert,..Da se razumemo tih 220 din.neko popuši do podne ali stvar principa.Kod mene komsija ima 80 godina i voli da gleda Zvezdu.Covek se maltretira da dolazi protiv Liv.da gleda kod mene u pola noći jer na RTS ide selo gori...Kontas?!Tebe interesuje AV mene ne...

Mladen

pre 5 godina

Sport skoro uopste vise ne prenose, ostalo ne gledam bar 10g...ovo mu dodje da finansiras raznorazne "KUD" projekte i slicne gluposti hteo ne hteo...i naravno Vucica na TV bez toga ne znam kako bi smo preziveli.

C i n i k

pre 5 godina

Čemu ovoliki komentari negodovanja? Meko mora da plati puteve od blata i gline. Obaška što su Kinezi slagali našeg dragog lidera i Yilong nije kupio Ikarbus. Šta kažete ne čujem? Nisu oni slagali njega nego je on slagao narod. Bilo kako bilo neko mora da plati a Abe mi se čini da ćete to biti vi koji niste napustili Srbiju.

room 1408

pre 5 godina

Mile007@Kazi da se zaj*****as?!Ajde molim te.Sta gledaš utorkom veće ako si muško?!Baba se češlja?Sta gledaš vikendom osim AV na RTS?Kada si gledao dobar film,rok koncert,top utakmicu...Kada si gledao Real,Barsu,Juve ako nije sreda?Koju ligu iz top 5 prenose?Kada je bila neka holivudska premijera?Ajd reci da se zezaš?Molim te!!

taj mahal

pre 5 godina

Чек,чек... зар за ТВ таксу до сада није било надлежно Министарство шумарства и водопривреде? Овако, Министарство енергетике шта би друго него 220, у волтима. Наравно, РТС ће нам се одужити великим платама и новим радним местима. Јесте да је хладно али идем на улицу! ФУЈ!

Marko

pre 5 godina

Za šta? Za nove cikluse repriza serija, dnevnika gde kliču AV i ubeđuju nas da živimo nikad bolje... Pa zar taj AV nije u kampanji obećavao, da neće biti pretplate

O.T.A.N.

pre 5 godina

Pa Vucic je kad je kukao da dodje na vlast govorio da nije lud da vrati TV pretplatu ! Znaci ili je lud ili je opet slagao - Ili I jedno I drugo ??
(peloponez, 26. novembar 2018 18:11)

Kukate za 2640 dinara godišnje kao da nije zlatno doba. Zašto se pravite da ne znate da puteve od blata i gline neko mora da nadoknadi? Neće valjda lopovi? Nisu oni krali da bi vraćali. Pa još nas Vučić slagao da je ikarbus prodat. A ko laže taj i krade. Evo još i ovih 100% što mu Haradinaj namaknuo. Veća riba jede manju a mi na budžetu trpeti nećemo. Ako je za narod zlatno doba za nas ima da bude doba izobilja, dijamantsko doba.

e

pre 5 godina

Mi Srbi moramo malo biti i realni,kad nesto poskupi,u ovom slučaju pretplata za 70 dinara onda je mnogo,e a kad se dele pare penzionerima po 3000 onda je to nista.Realno gledano 70 dinara su nista,sta bi mi svi rekli da nam se plata poveća 70 dinara

RTS 70 dinara gorivo 170 od cega akciza 90, struja, hrana, komunalije.....od 2012 godine nema sta nije poskupelo enornmo, i onda on dodje i kaze evo sad imate najvece penzije ikada i jeste u pravu je, bilo 40 hiljada uzeo 10 procenata sad sa vracanjima posle 4 i po godien ona dodje negde oko 42 hiljade npr. e sad problem je sto bi prema troskovima zivota ta penzija trebala biti 80 hiljada ali glasacima sns to vredi govoriti kad su nepismeni

Jednostavno

pre 5 godina

Kad milion ljudi u Srbiji prestane da plaća struju zbog ove takse, taksa će biti ukinuta. Ako krenu da seku struju, milion izađe na ulicu i pada vlast.

dakle

pre 5 godina

OK, 220d nije nešto ali, ŠTA se konkretno plaća? Samoreklama jednog čoveka, eto koliko večeras će jedno sat ipo-dva da se svadja sa imaginarnim likovima koji ga navodno napadaju, blatiće ono što je ostalo od opozicije, hvaliće se da nikad ne spava već se "bori" za sve nas, itd. Reprize serija koje smo zapamtili svaki dijalog i ama baš sve znamo napamet. Sport sve manje i manje, nema LŠ utorkom, nema reprezentacije ni u jednom sportu (samo i jedino Djokovic obitava). NIŠTA vredno pažnje nema na tom rts-u, uostalom ako po nekad i bacim pogled (isključivo u prolazu), taj bačen pogled već plaćam preko total tv-a, a uzimaju i 150d preko računa za struju. Dao je svevišnji neko "povećanje" pa malo po malo da je vrati.

Atreides

pre 5 godina

Pa treba platiti 3 voditeljke za onaj raspali kviz od 5 minuta SLAGALICA,treba platiti gomilu voditelja jutarnjeg programa,treba platiti gomilu onih riba sto citaju vremensku prognozu itd itd

Mmm

pre 5 godina

@mile 007

Čak i da je i mrvu tačno, sve to što si napisao, niko nema pravo da ti uzima novac za nešto što ne želiš da gledaš.
Ja sam prvi "ZA" da se RTS ukine.

Lopovluk gde god da se okrenes

pre 5 godina

Interesuje me kako se sa Zakonom o obligacionim odnosima slaze vezivanje TV takse za brojilo ! Kako to da covek mora da plati uslugu koju ne koristi ? Na pr. brojilo u stanu koji se ne koristi ili vikendici. Sta rade Papovic i ostali iz udruzenja potrosaca ?

dejanR

pre 5 godina

Ja ne želim da plaćam ovakav RTS. Neka skinitu Vučića i dozvole opoziciji jednako vreme da predstavi svoju politiku. U suprotnom, od mene, za finansiranje fašizma nećete dobiti ni dinara. Op trt gevezen zajn!

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ne znam koga pojedini komentatori lazu, sebe ili nas, kada kazu da nece placati tv pretplatu?
TV pretplatu placate preko struje i NE MOZETE da je eskivirate nikako.
Mozda samo lazete sebe i trazite alibi za svoj kukavicluk da izadjete i borite se za svoje.

Realno

pre 5 godina

Jedino resenje je da svi od nove godine odjavimo televiziju. Tako ce svi oni da puknu jer onda niko nece da se àklsmira na TV-u. Ali mi naravno nikada necemo biti slozni kao ni onomad za gorivo.

jabuka

pre 5 godina

Cim satnica bude u pirvatnim i drzavnim firmama tolika ok aticu . Samo mi nije jasno zasto placam sbb i posebnu moram da platim i taksu? Pri tome Rts ni ne gledam . Tuga ...

Milan Simovic

pre 5 godina

Postoji valjda u ovoj zemlji i referendum, a i što bi plaćali ono što se ne gleda, malo što uzimaju od kablovskih operatera, ako treba da uzimaju sa pet mesta, onda neka zarade!

Marija

pre 5 godina

Ne znam stvarno kad sam poslednji put gledala rts... jeste, onaj digtal sa klasikom im malo izvlaci prosek, ali svakako JADNO. Bukvalno cesce hrt gledam preko kablovske, vikendom pustaju lepe filmice

Hygge

pre 5 godina

Nije suština plaćanja pretplate u tome da li će na tv biti utakmica ili ne. Suština je da Javni servis, što RTS NIJE, treba da kroz pretplatu očuva i obezbedi demokratiju i bude servis ZA SVE: građane, političke partije (nezavisno od toga da li su na vlasti ili ne). RTS je danas u ulozi portparola nazadnjaka, jer kad ste videli intervju nekog od opozicionih političara na RTS-u?

Kad ste videli Đilasa u recimo jednočasovnom intervjuu ili Jeremića, ili bilo kog opozicionog lidera? Ovde se opozicija podvodi POD NEPRIJATELJE, a to RTS poslušno sledi. Drugo, ako se već plaća pretplata, REKLAMA ne bi trebalo da bude! Kada nezavisni i od države proglašeni Javni servis prodaje reklamni prostor, on to (nezavisan) PRESTAJE DA BUDE. Postaje ZAVISAN od oglašivača koji ga tim mogu ucenjivati.

To je SUŠTINA plaćanja pretplate: nezavisnost od države, oglašivača da bi se odbranila demokratija. To, bojim se, u Srbiji nikada neće shvatiti. A narod - poslednji.

Cisko Kid

pre 5 godina

Može da bude kolko hoće u Rtv-u i Rts-u vlada totalni paradoks i nonsens, evo za Rtv konkretno, plata to jest vrednost boda se nije povecavala od 2008 godine kada je evro bio ispod 80 dinara a cene su bile 2-3 puta niže kao i računi, od tada se razlika izmedju najnize i najvise plate povecava za nekoliko puta što u praksi znači da menadment i njemu bliski ljudi sami sebi navlače ogromne koeficijente i time sebi dižu platu i istovremeno povećavaju veštački prosek plate u firmi dok obični radnici imaju izmedju 30 i 40 hiljada i to se ne menja već deceniju, treba napomenuti da je minimalac već prestigao mnoge plate i zvanja to će od sledeće godine još drastičnije da bude izraženo tako da firma po zakonu mora da im dotira do minimalne zarade što je velika sramota za javni servis, tako da ovim povecanjem običan radnik ne dobija ama baš ništa dok su guzovani dobro pokrepljeni sa platama tako da njima i ne treba mada se sigurno ne bi bunili da im se još zamasti plata

Bojan

pre 5 godina

To što plaćate kablovsku je vaš problem.Niko vas ne tera da je imate, jer je to luksuz u današnjoj Srbiji.Što se tiče RTS, nije loš, pogotovo RTS 2 i RTS 3, tu ima šta da se pogleda, dok je RTS 1 loš, pogotovo informativni deo, pa samo zbog toga ne bi trebalo uopšte da im se plaća pretplata, pošto su servis vladajuće stranke.

marko

pre 5 godina

Pa treba platiti 3 voditeljke za onaj raspali kviz od 5 minuta SLAGALICA,treba platiti gomilu voditelja jutarnjeg programa,treba platiti gomilu onih riba sto citaju vremensku prognozu itd itd
(Atreides, 26. novembar 2018 18:36)

Мало сте побркали лончиће. Овај додатак у цени иде за нову зграду телевизије, за нове новинаре, за нове серије, за нове читаче временске прогнозе. То се у тексту наравно заобилази, али се зато пренаглашено спомиње претплата за ртс. Мало вечерње испирање мозга.

Caru carevo

pre 5 godina

U Austriji je 26 eura mjesecno, gledao ti tv ili ne. Cim se prijavis, odmah stize racun. Ako tvrdis da nemas TV niti radio, dodje kontrola sa policijom, udju u stan i ako nadju bilo sta od toga platis kaznu jer si lagao plus nastavljas pretplatu. TV ili radio je dovoljno da POSTOJE.

room 1408

pre 5 godina

Kada budete prenosili fudbal utorkom.Kada budete prenosili LN,kvalifikacije za evropsko prvenstvo,prijateljske utakmice...Kada budete pustali vikendom premijere najnovijih holivudskih ostvarenja,...Kada budete prenosili velike rock en roll koncerte...Razmislicu dobro zbog decenije čitave “tame”.Ok?

DOSTA VISE!!!

pre 5 godina

Prekinite vise da tlacite narod!!
Promenite pristup! Pokusajte jednom da pomognete ovom narodu, vi koji ste u raznim savetima i politickim telima!
Zar ne vidite da ljudi u Srbiji umiru od gladi!!

Miroslav

pre 5 godina

Treba da bude i 500 dinara. RTS je pristojan, odmeren i sa ukusom. RTS je imao "Tri boje zvuka", neprevazidjenu rock emisiju na ovim prostorima posledjih 10 godina. RTS emituje ubedljivo najbolje domace serije (Koreni, Jutro ce promeniti sve, Vojna akademija). Na RTS nesto kao sto je Ivan Ivanovic ne bi nikada bio na programu. RTS jedini i dalje ima naucno obrazovni program. RTS3 je vrhunski kanal u domenu obrazovanja i kulture. Uostalom, svaka normalna drzava ima jak i kvalitetan javni servis.
(mile007, 26. novembar 2018 17:21)

RTS je u mrtvoj trci sa Pinkom, Hepijem, Studiom B u hvalospevima o Naprednjacima. A baba se ceslja premijerno 56-i put.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Poskupljenje 50 posto, a plate i penzije povecane samo 5 posto. Bruka i sramota za ovu drzavu! Troskovi zivota u Srbiji su sve veci i veci, sve je skuplje bar 300 posto u odnosu na pre 10 godina. Sa ovim platama koje imamo se sve teze zivi u Srbiji.

room 1408

pre 5 godina

Localhost@Ali zato postoje valjda 2 programa.Ja taj RTS 1 ne bi ni gledao jer mene ne interesuje šta je AV doruckovao,ručao i večerao.Mene interesuje druge stvari.Hocu na RTS 2 da gledam nedjeljom Manchester united-sity kao nekad.Hocu da gledam dobar film..Kontas?Hocu koncert,..Da se razumemo tih 220 din.neko popuši do podne ali stvar principa.Kod mene komsija ima 80 godina i voli da gleda Zvezdu.Covek se maltretira da dolazi protiv Liv.da gleda kod mene u pola noći jer na RTS ide selo gori...Kontas?!Tebe interesuje AV mene ne...

peloponez

pre 5 godina

Pa Vucic je kad je kukao da dodje na vlast govorio da nije lud da vrati TV pretplatu ! Znaci ili je lud ili je opet slagao - Ili I jedno I drugo ??

Vule

pre 5 godina

Kao "odlučeno" - a mi kao ne znamo ko je taj što je odlučio!
Al nema veze, zato RTS ima više reklama čak i od Pinka, više zaposlenih nego ikada, više glupavih emisija ni za koga, više repriza nego li redovnog programa, lošiji Dnevnik nego ikada i da ne nabrajam, nema svrhe! Sve je to šarena laža....

bbb

pre 5 godina

Večeras Vučić u 21 na RTS-u.

Emisija najavljena na prečas kada su čuli da u 21 h na N1 ima emisija o nastanku SNS-a pa brže bolje da je pokriju u istom terminu.

Bujoševiću - Nije srpski ćutati ( da li te je bar malo sramota kad ostaneš sam sa sobom a u blizini ogledalo ).

GreenTooth

pre 5 godina

Pa s obzirom da se nikada bolje nije zivelo u novijoj istoriji Srbije i ovo povecanje od 45% je malo....ipak smo mi ekonomski tigar. Pozdrav od preko Atlantika.

Marija

pre 5 godina

Ne znam stvarno kad sam poslednji put gledala rts... jeste, onaj digtal sa klasikom im malo izvlaci prosek, ali svakako JADNO. Bukvalno cesce hrt gledam preko kablovske, vikendom pustaju lepe filmice

dejanR

pre 5 godina

Ja ne želim da plaćam ovakav RTS. Neka skinitu Vučića i dozvole opoziciji jednako vreme da predstavi svoju politiku. U suprotnom, od mene, za finansiranje fašizma nećete dobiti ni dinara. Op trt gevezen zajn!

Brod sa belim jedrima koji nikada nije uplovio u svoju luku

pre 5 godina

Hoće li obaveštenje o povećanju biti poslato sa Acinom slikom svim penzionerima? Trebalo bi. Fer je. Da znaju da pomažu i javni servis da ne bi bankrotirao.

Miki

pre 5 godina

Zašto RTS ne skrembluje svoje programe, pa ko želi da gleda uplati na njihov racun, dobije pin kod i ukuca ga na svom set-top boksu ili iptv-u. A ne ovako da smo primorani da plaćamo za nešto što ne želimo da gledamo.

jabuka

pre 5 godina

Cim satnica bude u pirvatnim i drzavnim firmama tolika ok aticu . Samo mi nije jasno zasto placam sbb i posebnu moram da platim i taksu? Pri tome Rts ni ne gledam . Tuga ...

Mmm

pre 5 godina

@mile 007

Čak i da je i mrvu tačno, sve to što si napisao, niko nema pravo da ti uzima novac za nešto što ne želiš da gledaš.
Ja sam prvi "ZA" da se RTS ukine.

kako da ne

pre 5 godina

Svajcarci glasaju na referendumu da li uopste da placaju ovo, a u Srbiji samo dizu bez ikakve najave, pitanja, debate. Srbija je obicna banana.

TecHiFi

pre 5 godina

Neka, neka, i treba! 500 dinara da bude minimum. Kad su počeli da vam kradu dinar po dinar iz džepa preko suludih cena goriva i drakonskih akcija (oporezivanih!!!) isti taj RTS je montirao kako su demonstranti neki neradnici i siledžije. To kad ste prećutali i iskulirali rekli ste AV-u lepo nam je, nije problem, kradi, otimaj, imamo mi para. Kako ste glasali sad kusajte.

jaa

pre 5 godina

to je prvo od poskupljenja koje sledi posle "najveceg povecanja penzija ikada". kasnije ce na red doci hrana, struja, od nove godine i beznin, tako da ce to "ogromno" povecanje, nakon svih poskuljenja, u stvari biti smanjenje...

dakle

pre 5 godina

OK, 220d nije nešto ali, ŠTA se konkretno plaća? Samoreklama jednog čoveka, eto koliko večeras će jedno sat ipo-dva da se svadja sa imaginarnim likovima koji ga navodno napadaju, blatiće ono što je ostalo od opozicije, hvaliće se da nikad ne spava već se "bori" za sve nas, itd. Reprize serija koje smo zapamtili svaki dijalog i ama baš sve znamo napamet. Sport sve manje i manje, nema LŠ utorkom, nema reprezentacije ni u jednom sportu (samo i jedino Djokovic obitava). NIŠTA vredno pažnje nema na tom rts-u, uostalom ako po nekad i bacim pogled (isključivo u prolazu), taj bačen pogled već plaćam preko total tv-a, a uzimaju i 150d preko računa za struju. Dao je svevišnji neko "povećanje" pa malo po malo da je vrati.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Pa Vucic je kad je kukao da dodje na vlast govorio da nije lud da vrati TV pretplatu ! Znaci ili je lud ili je opet slagao - Ili I jedno I drugo ??
(peloponez, 26. novembar 2018 18:11)

Kukate za 2640 dinara godišnje kao da nije zlatno doba. Zašto se pravite da ne znate da puteve od blata i gline neko mora da nadoknadi? Neće valjda lopovi? Nisu oni krali da bi vraćali. Pa još nas Vučić slagao da je ikarbus prodat. A ko laže taj i krade. Evo još i ovih 100% što mu Haradinaj namaknuo. Veća riba jede manju a mi na budžetu trpeti nećemo. Ako je za narod zlatno doba za nas ima da bude doba izobilja, dijamantsko doba.

Atreides

pre 5 godina

Pa treba platiti 3 voditeljke za onaj raspali kviz od 5 minuta SLAGALICA,treba platiti gomilu voditelja jutarnjeg programa,treba platiti gomilu onih riba sto citaju vremensku prognozu itd itd

Lopovluk gde god da se okrenes

pre 5 godina

Interesuje me kako se sa Zakonom o obligacionim odnosima slaze vezivanje TV takse za brojilo ! Kako to da covek mora da plati uslugu koju ne koristi ? Na pr. brojilo u stanu koji se ne koristi ili vikendici. Sta rade Papovic i ostali iz udruzenja potrosaca ?

Pera

pre 5 godina

Kad milion ljudi u Srbiji prestane da plaća struju zbog ove takse, taksa će biti ukinuta. Ako krenu da seku struju, milion izađe na ulicu i pada vlast.
(Jednostavno, 26. novembar 2018 17:42)

E moj prijatelju.. Jesi li ti svestan da sutra stvarno iskljuce struju NIKO se ne bi bunio nego bi zazivela prodaja sveca i onih malih plamenika sa patronama iz perioda restrikcija struje.. Nema ovde vise protesta, gotovo je sa tim.. Ne znam samo da li Oni to shvataju.. Ne znam zasto gorivo ne dignu na 300din litar, ovu pretplatu na 500din, porez na imovinu da skoci bar 50% jer - NEMA KO DA SE BUNI!!!!

Jednostavno

pre 5 godina

Kad milion ljudi u Srbiji prestane da plaća struju zbog ove takse, taksa će biti ukinuta. Ako krenu da seku struju, milion izađe na ulicu i pada vlast.

Mladen

pre 5 godina

Sport skoro uopste vise ne prenose, ostalo ne gledam bar 10g...ovo mu dodje da finansiras raznorazne "KUD" projekte i slicne gluposti hteo ne hteo...i naravno Vucica na TV bez toga ne znam kako bi smo preziveli.

Italia

pre 5 godina

To bese ona taksa koju je gospodar svemira obecao da ukine cim dodje na vlast?! Bas volim, Francuzi zapale Pariz za 3 centa poskupljenja goriva a mi sedimo i gundjamo. Krenulo nam u zivotu, mi smo deca srece!

localhost

pre 5 godina

@room i slicni komentari:
Nije poenta u utakmicama i holivudskim blokbasterima. RTS treba da bude javni servis da informise o temama od znacaja za gradjane a NE partije na vlasti. Umesto vodjinih monologa, i dacicevih humoreski, mogli bi da se za pare kojima im dajemo malo pokrenu oko tema bitnih za zvakoga od nas! Npr jel neko na RTSu video i sekund priloga o nelegalnom restoranu na vrhu srbije?? Sta je sa Savamalom? Koliko stvarno kosta Kopernikus?

Marko

pre 5 godina

Za šta? Za nove cikluse repriza serija, dnevnika gde kliču AV i ubeđuju nas da živimo nikad bolje... Pa zar taj AV nije u kampanji obećavao, da neće biti pretplate

e

pre 5 godina

Mi Srbi moramo malo biti i realni,kad nesto poskupi,u ovom slučaju pretplata za 70 dinara onda je mnogo,e a kad se dele pare penzionerima po 3000 onda je to nista.Realno gledano 70 dinara su nista,sta bi mi svi rekli da nam se plata poveća 70 dinara

RTS 70 dinara gorivo 170 od cega akciza 90, struja, hrana, komunalije.....od 2012 godine nema sta nije poskupelo enornmo, i onda on dodje i kaze evo sad imate najvece penzije ikada i jeste u pravu je, bilo 40 hiljada uzeo 10 procenata sad sa vracanjima posle 4 i po godien ona dodje negde oko 42 hiljade npr. e sad problem je sto bi prema troskovima zivota ta penzija trebala biti 80 hiljada ali glasacima sns to vredi govoriti kad su nepismeni

Bojan

pre 5 godina

To što plaćate kablovsku je vaš problem.Niko vas ne tera da je imate, jer je to luksuz u današnjoj Srbiji.Što se tiče RTS, nije loš, pogotovo RTS 2 i RTS 3, tu ima šta da se pogleda, dok je RTS 1 loš, pogotovo informativni deo, pa samo zbog toga ne bi trebalo uopšte da im se plaća pretplata, pošto su servis vladajuće stranke.

mile007

pre 5 godina

Treba da bude i 500 dinara. RTS je pristojan, odmeren i sa ukusom. RTS je imao "Tri boje zvuka", neprevazidjenu rock emisiju na ovim prostorima posledjih 10 godina. RTS emituje ubedljivo najbolje domace serije (Koreni, Jutro ce promeniti sve, Vojna akademija). Na RTS nesto kao sto je Ivan Ivanovic ne bi nikada bio na programu. RTS jedini i dalje ima naucno obrazovni program. RTS3 je vrhunski kanal u domenu obrazovanja i kulture. Uostalom, svaka normalna drzava ima jak i kvalitetan javni servis.

taj mahal

pre 5 godina

Чек,чек... зар за ТВ таксу до сада није било надлежно Министарство шумарства и водопривреде? Овако, Министарство енергетике шта би друго него 220, у волтима. Наравно, РТС ће нам се одужити великим платама и новим радним местима. Јесте да је хладно али идем на улицу! ФУЈ!

C i n i k

pre 5 godina

Čemu ovoliki komentari negodovanja? Meko mora da plati puteve od blata i gline. Obaška što su Kinezi slagali našeg dragog lidera i Yilong nije kupio Ikarbus. Šta kažete ne čujem? Nisu oni slagali njega nego je on slagao narod. Bilo kako bilo neko mora da plati a Abe mi se čini da ćete to biti vi koji niste napustili Srbiju.

XXL

pre 5 godina

Građani Srbije ne razumeju, a aktuelni Režim se trudi evo već PUNIH SEDAM GODINA da im objasni da za sve poreze, akcize, taxe, cene i namete svih vrsta i fela koje su uveli je kriva - predhodna vlast. Naravno kako bi građanima Srbije omogućili - 'boljitak'. Ali Oni ne 'žuti'..., a čeka nas i 'zlatno doba' ako bi se uveo još neki vanredni namet ...

room 1408

pre 5 godina

Mile007@Kazi da se zaj*****as?!Ajde molim te.Sta gledaš utorkom veće ako si muško?!Baba se češlja?Sta gledaš vikendom osim AV na RTS?Kada si gledao dobar film,rok koncert,top utakmicu...Kada si gledao Real,Barsu,Juve ako nije sreda?Koju ligu iz top 5 prenose?Kada je bila neka holivudska premijera?Ajd reci da se zezaš?Molim te!!

Šojić

pre 5 godina

Kazu kao sta se bunimo za 70 dinara... To je 840 za godinu dana vise, onda jedno 5000 vise za gorivo, 3000 vise za struju, 1000 za telefon, 10000 za porez na imovinu i ode nam na povecanje poreza ode jedna realna minimalna plata. Usput imamo povecanje plate koje nece pokriti polovinu novih nameta u sledecoj godini. Na kaju 2019 godine dolazimo u situaviju da nam je zivotni standard losiji nego 2018, a 2018 losiji nego 2017... Stvarno mi nije jasno da mi ovo jos uvek trpimo...

marko

pre 5 godina

Pa treba platiti 3 voditeljke za onaj raspali kviz od 5 minuta SLAGALICA,treba platiti gomilu voditelja jutarnjeg programa,treba platiti gomilu onih riba sto citaju vremensku prognozu itd itd
(Atreides, 26. novembar 2018 18:36)

Мало сте побркали лончиће. Овај додатак у цени иде за нову зграду телевизије, за нове новинаре, за нове серије, за нове читаче временске прогнозе. То се у тексту наравно заобилази, али се зато пренаглашено спомиње претплата за ртс. Мало вечерње испирање мозга.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ne znam koga pojedini komentatori lazu, sebe ili nas, kada kazu da nece placati tv pretplatu?
TV pretplatu placate preko struje i NE MOZETE da je eskivirate nikako.
Mozda samo lazete sebe i trazite alibi za svoj kukavicluk da izadjete i borite se za svoje.

Realno

pre 5 godina

Jedino resenje je da svi od nove godine odjavimo televiziju. Tako ce svi oni da puknu jer onda niko nece da se àklsmira na TV-u. Ali mi naravno nikada necemo biti slozni kao ni onomad za gorivo.

Milan Simovic

pre 5 godina

Postoji valjda u ovoj zemlji i referendum, a i što bi plaćali ono što se ne gleda, malo što uzimaju od kablovskih operatera, ako treba da uzimaju sa pet mesta, onda neka zarade!

ja

pre 5 godina

Mi Srbi moramo malo biti i realni,kad nesto poskupi,u ovom slučaju pretplata za 70 dinara onda je mnogo,e a kad se dele pare penzionerima po 3000 onda je to nista.Realno gledano 70 dinara su nista,sta bi mi svi rekli da nam se plata poveća 70 dinara

Bronhitis

pre 5 godina

Ja se ne buni što plaćam RTS jer javni servisi ipak treba da postoje. Nemojmo se folirati da ne vidimo da su privatne televizije rasadnici kiča i šunda (izuzetak je Prva i možda Top). Jedino javni servis je snimao serije i o Vuku Karadžiću i o Tesli i dokumentarce o Isidori Sekulić i Nemanjiće (kakvi su takvi su, ipak je bolje nego rijaliti alternativa), tu je zatim serija o Lazi Kostiću, pa o dinasiji Obrenović. Tako da nemojmo da grešimo dušu, ipak je RTS radila i nešto što će ostati u amanet generacijama. Da ne pričamo da je to jedini kanal kome gostuje filharmonija. Pa u Peruu ne postoji državna televizija pa su zato došli do situacije da imaju besmislene ljubavne sapunice od 200 epizoda, a nikad nije filmovano delo njihovog Nobelovca Garsije.

Džoni

pre 5 godina

SBB (United Group) je kupio prava prenosa kvalifikacija za EURO 2020 i Mundijal 2022, ligu nacija od 2018-2022 kao i završni turnir Evropskog prvenstva 2020, za 40. miliona evra, na prostoru čitavog EXYU regiona bez Kosova*. RTS je ponudio 8 miliona da otkupi prava za utakmice Srbije u kvalifikacijama i Evropsko prvenstvo 2020, dok je United Group postavila cenu za RTS od istih 40 miliona evra koje su oni platili u celom regionu za sve utakmice! Amerikanci su najobičniji monopolisti koji imaju propagandu goru od najgorih Rusa. U Bosni i Sloveniji je Telemach (regionalni naziv za SBB u regionu) više puta kažnjavan zbog kršenja zakona i monopolističkog ponašanja na tržištu. U Bosni samo tri operatera imaju Sportklub, Telemach, Mtel (zamenili Arena Sport za Sportklub) i HT Mostar, svi ostali imaju samo Arene i to se neće skoro promeniti. Samo pametnije je plaćati 220 dinara RTS nego 2200 din za SBB ili MTS ili bilo koga trećeg. Ali nama kasno dođe iz dupeta u glavu.

Cisko Kid

pre 5 godina

Može da bude kolko hoće u Rtv-u i Rts-u vlada totalni paradoks i nonsens, evo za Rtv konkretno, plata to jest vrednost boda se nije povecavala od 2008 godine kada je evro bio ispod 80 dinara a cene su bile 2-3 puta niže kao i računi, od tada se razlika izmedju najnize i najvise plate povecava za nekoliko puta što u praksi znači da menadment i njemu bliski ljudi sami sebi navlače ogromne koeficijente i time sebi dižu platu i istovremeno povećavaju veštački prosek plate u firmi dok obični radnici imaju izmedju 30 i 40 hiljada i to se ne menja već deceniju, treba napomenuti da je minimalac već prestigao mnoge plate i zvanja to će od sledeće godine još drastičnije da bude izraženo tako da firma po zakonu mora da im dotira do minimalne zarade što je velika sramota za javni servis, tako da ovim povecanjem običan radnik ne dobija ama baš ništa dok su guzovani dobro pokrepljeni sa platama tako da njima i ne treba mada se sigurno ne bi bunili da im se još zamasti plata

Caru carevo

pre 5 godina

U Austriji je 26 eura mjesecno, gledao ti tv ili ne. Cim se prijavis, odmah stize racun. Ako tvrdis da nemas TV niti radio, dodje kontrola sa policijom, udju u stan i ako nadju bilo sta od toga platis kaznu jer si lagao plus nastavljas pretplatu. TV ili radio je dovoljno da POSTOJE.

Sale

pre 5 godina

Ne bi imao nikakav problem sa velicinom takse ali na sta idu te pare? Vise ne pustaju ni Zvezdu/Partizan/reprezentaciju, Ligu Sampiona vec duze vreme jedan dan, sve iole bolje serije (Senke nad Balkanom, Ubice Mog Oca) prenesu prvu sezonu i onda puste niz vodu...

Odličili

pre 5 godina

Odlučili oni da će da manje rade a više da uzimaju. A mi kojima je odlučeno možemo samo da trpimo. Ne znam ni da nabrojim emisije koje gledam na RTSu. Kvalitet onoga što prikazuju je poražavajući.
Da li možda možemo mi da odlučimo da oni nas počnu da plaćaju pošto smo prisiljeni na njihov sadržaj ?

Hygge

pre 5 godina

Nije suština plaćanja pretplate u tome da li će na tv biti utakmica ili ne. Suština je da Javni servis, što RTS NIJE, treba da kroz pretplatu očuva i obezbedi demokratiju i bude servis ZA SVE: građane, političke partije (nezavisno od toga da li su na vlasti ili ne). RTS je danas u ulozi portparola nazadnjaka, jer kad ste videli intervju nekog od opozicionih političara na RTS-u?

Kad ste videli Đilasa u recimo jednočasovnom intervjuu ili Jeremića, ili bilo kog opozicionog lidera? Ovde se opozicija podvodi POD NEPRIJATELJE, a to RTS poslušno sledi. Drugo, ako se već plaća pretplata, REKLAMA ne bi trebalo da bude! Kada nezavisni i od države proglašeni Javni servis prodaje reklamni prostor, on to (nezavisan) PRESTAJE DA BUDE. Postaje ZAVISAN od oglašivača koji ga tim mogu ucenjivati.

To je SUŠTINA plaćanja pretplate: nezavisnost od države, oglašivača da bi se odbranila demokratija. To, bojim se, u Srbiji nikada neće shvatiti. A narod - poslednji.