1. Pa zadnjih 20 godina sve neki vrli strucnjaci prognoziraju nestanak nafte, a ovi jos povecavaju proizvodnju. Voleo bih da sutra objave da je presusila, bar bi se okrenuli nekim cistijim tehnologijama.
   (Neko iz mase, 10. novembar 2018 01:52)

  # Link komentara

 2. Zašto mislite da dolazi do toliko dramatičnog pada cene nafte 2015te? Gradjani maltene to nisu osetili, ali svi manji igrači su izbačeni sa tržišta preuzimanjem velikih, a srednji igrači su morali da prodaju udele ili da parcaju kompanije i prodaju delove dalje. Sve to koriste veliki igrači koji će tek uzimati ekstra profit od nafte jer tako stvoreni oligopol može šta hoće. Daleko smo od zelenijih izvora u toj meri u kojoj je potrebno.
  (Ono, 9. novembar 2018 18:39)

  # Link komentara

 3. @Henry Chinasky
  Oni to zbog solarne energije. Dobiju subvencije za izgradnju postrojenja (čitaj dali gradjani), reklamiraju se kao zeleni (vole gradjani čisto i možda su spremni da plate premijum cenu da ih podrže), deo utrošene energije im se još i subvencioniše (opet iz džepa gradjana što im podiže konkuretnost i profit, jesam li već pomenuo mogućnost za premijum cenu koju će da podrži prosvećena elita), a i cena energije se ne menja, predvidljiva je, (jer nema sirovina čije cene variraju) što je super za biznis model. Neće oni da osiromaše ništa, a još će i ovim manjeprosvećenim da prodaju polovne panele i da vrate deo uloženog i da se reše muke sa reciklažom.
  (a kažu upozorenje (ali nije na maglu, samo magla), 9. novembar 2018 17:54)

  # Link komentara

 4. Baš mi je žao što će bogataši sa zapada propasti zbog bogataša sa istoka.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Henry Chinasky, 9. novembar 2018 14:27)

  Bas tako... Obican narod sirom sveta sve vise zna ko vlada njihovim zivotima...
  (Protoss, 9. novembar 2018 17:06)

  # Link komentara

 5. Baš mi je žao što će bogataši sa zapada propasti zbog bogataša sa istoka.
   (Henry Chinasky, 9. novembar 2018 14:27)

  # Link komentara