1. Ne brinu se oni za zaposlene nego panika udarila za vrat jer hrvati prelaze severne granice vise nego pesacki prelaz pa nema vise ko da radi!

  Pre neki dan su objavili da se nakon tri meseca niko nije javio za posao med tehnicara i da zato bolnica smanjuje broj kreveta a plata je 1000evra! NECE BRE NIKO VISE! e zato traze ovo poslodavci, nema radnika, ali mislim da je kasno!
  (Alcale, 9. novembar 2018 11:15)

  # Link komentara

 2. @Beč: nemoj da lozis ljude, pomislice da je u Austriji stvarno toliko dobro :) Zapravo se radi o istom kao sto je i ovo u Hrvatskoj. Kada pregovaras za platu, uglavnom se radi o ukupnom bruto godisnjem iznosu, samo sto se on umesto na 12 deli na 14 delova i te dve plate (13. i 14.) su manje oporezovane. Poslodavcu je zapravo svejedno, iznos koji on placa za radnika na godisnjem nivou je isti bilo da se deli sa 12 ili sa 14 samo radnik (narocito ovaj sa Balkana) misli da dobija jos dve plate (wow!) a i drzava dobije malo manje poreza.
  (pozdrav iz austrije, 9. novembar 2018 10:32)

  # Link komentara

 3. Ima tu puno nelogičnosti. Razumijem, da na 13 ili 14 dohodak ne trebaš plaćati mirovinsko i zdrastveno, jer godina nema 13 ili 14 mjeseci, niti toliko mirovina dobiješ godišnje, ne ne možeš isto tako toliko biti bolestan. Ovo s vrtićem je već problematično. Šta je s onima koji nemaju djecu ili su već odrasla. Šta je sljudima, koji imaju stan ili kuću, koji su kredite otplatili... Tu je još puno nedorečenosti. Ali je način razmišljanja već nešto pozitivno. Prije tri-četiri goddine nezamislivo.
  (Spectator, 9. novembar 2018 10:17)

  # Link komentara

 4. @Giovanni
  Slazem se, iza ovoga se krije upravo to - radnik je na istom, a drzavi se placa manje.
  Medjutim, ovakav korak IPAK moze da pospesi trzisnu utakmicu, pa bi radnici za par godina verovatno dobijali vise, bar oni koji su u prilici da promene poslodavca.
  Radnici koji su bitni poslodavcu bi vec u startu dobili vise, ili svi radnici kod "korektnih" poslodavaca.
   (Milanus - muzicki urednik fontane, 9. novembar 2018 09:44)

  # Link komentara

 5. Haha... u drzavi Srbiji u 90% slucajeva gledaju kako da zeznu radnika. Prvo je to drzava uradila stapajuci u platu radne sate,topli obrok,regres,razne dodatke i bonuse ako imate. A onda vam ta ista drzava odbija 10% bruto vec 4 pune godine. Nesmem ni da kazem kolko je inzenjera napustilo mojh fabriku...
  I nikog nije briga. Iako se vec punih 5 god beleze debeli profiti.
  Sve u svemu, teraju nas da odemo iz Srbije.... ne privatnici, vec nasa vlast.
   (Deyan X, 9. novembar 2018 09:38)

  # Link komentara

 6. Ja u Austriji redovno dobijam 13 i 14 platu koje su u zbiru vece od 12 prosecnih srpskih plata. Ali ja sam napustio zemlju i sad za te dve plate uvek letujem po dalekim destinacijama. Ali eto ne trosim pare po Srbiji sem za taksi od aerodroma do kuce da obidjem majku. Ne znam sto sikanirate Rome jos jedino oni velike novce salju u Srbiju. Izgleda da nisam pravi patriota. Ne moze covek bas sve da bude.
  (Bec, 9. novembar 2018 09:25)

  # Link komentara

 7. Pa to je sjajno, kako oni brinu o zaposlenima, pa to je neverovatno! Zapravo je samo nacin da ti isti poslodavci “ustinu” sto vise od drzave! Neto plata ce biti ista svima, samo ce se sastojati od milion neoporezivih delova: plata + smestaj radnika + vrtic + deo 13. (Ili 14. Ili 15. plate) za taj mesec + topli obrok = ista neto plata koju je radnik primao i pre! Genijalno, manje para se slije u budzet, radnik je na istom samo kapitalisti ostane vise!
  (Giovanni, 9. novembar 2018 09:25)

  # Link komentara

 8. Ovo je naučna fantastika za Srbiju, nažalost.
   (Sale, 9. novembar 2018 09:12)

  # Link komentara