Ponedeljak, 08.10.2018.

15:20

Lidl donosi povoljne cene, užička kafa na svim policama

Izvor: B92

Lidl donosi povoljne cene, užièka kafa na svim policama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

koki

pre 5 godina

Redovne cene u Lidlu iste kao akcijske u drugim trgovinama. Ko je ovde lud...
(Ja, 8. oktobar 2018 19:46)

Duplo nize. U katalogu cajna kobasica 449 redovna cena, a na akciji 299. Pogledaj cenoteku svuda je redovna cena cajne kobasice 1100-1400 dinara. Gotovo tri puta jeftinije. Jedino tempo ima na akciji cajnu 800 dinara. A ovde redovna cena 449. Lopovi nas deru godinama.

...

pre 5 godina

Dobro poznajem rad lidla, trude se da nemaju bilo sta na svojim policama- ako je skupo a nije bas ekstra kvaliteta, nece se naci u Lidlu, ukoliko je jeftino a kvalitet je prelos, opet se nece naci na policama lidla, jako im je bitan odnos cena-kvalitet i akcenat se pre svega stavlja na cenu, pa samim tim nemaju mnogo razlicitih istih namirnica, sve im je savrseno uradjeno kako ne bi imali dodatne troskove, jako pazljivo se biraju radnici i naravno obucavaju pre nego sto krenu sa radom, imaju mnogo bolje uslove za rad,5 dana u nedelji, vecu platu negu radnici u ostalim trgovinama i kao takvi mogu da rade i do 2x brze od radnika kojem se sve smucilo u maxiju, sto je veoma bitno, jer bolje imati 5 kasirki sa platom od 45000dinara nego 10 sa 30000, a u sustini isti posao odrade a ustede 75000din. Pa kao takvi i mogu postavljaju jako niske cene i da budu na profitu, sigurno da ce biti jeftiniji od ostalih markete, koliko, to je vec pitanje da li zele samo da pokriji Srbiju sa minimalnim proftinom ili zele u Srbiji da prave veci profti jer i nemaju neku konkurenciju, ali u oba slucaja ce kupcu u Srbiji lidl biti mnogo bolje mesto za kupovinu.

Kalimero

pre 5 godina

Ako kiselo mleko u Grčkoj košta 50 evro centi a ovde isto to kiselo mleko MAXI ili VERO prodaju po 150-160 dinara šta reći.(Grunf)

To za kiselo mleko je možda i tačno, ali svi Srbi koji decenijama letuju u Grčkoj, a ima nas više miliona, znaju da su cene hrane u Grčkoj veće nego u Srbiji. Gledano u odnosu na grčke plate te su cene za Grke verovatno povoljnije nego naše cene u Srbiji u odnosu na naše plate, ali ostaje činjenica da za ishranu u Grčkoj naš čovek mora da potroši više para nego u Srbiji. A tek o ostrvima da ne govorimo, tek je tamo sve skuplje jer sve dopremaju s kopna.

Mašinac

pre 5 godina

Sa dolaskom Lidla u Srbiju odmah se osetilo jer su cene već počele da padaju kod konkurencije, a Metro je već promenio pravila igre, sada svi mogu da kupuju u Metrou jer nas naše kartice čekaju na ulasku! Bravo

Grunf

pre 5 godina

Kao što se da pročitati u tekstu Lidl će poslovati onako kako je tržište u Srbiji.Dakle haotično,bez ikakvog smisla za potrošače koji su samo lovina kojoj treba skinuti kožu s ledja.Zašto svi ne bi sačekali nekoliko meseci pa da vidimo kako će se Lidl pokazati u Srbiji.Koliko će zaista biti jeftiniji ali samo od drugih na teritoriji Srbije jer kada bi poslovali kao u Nemačkoj,Grčkoj,Austriji ostali lanci trgovina bi se zatvorili,a to je nemoguće.Veoma je važno da vidimo da li će nama biti dostupni proizvodi iz Austrije,Nemačke,Madjarske,Grčke po cenama koje su tamo.Čisto sumnjam.Ako kiselo mleko u Grčkoj košta 50 evro centi a ovde isto to kiselo mleko MAXI ili VERO prodaju po 150-160 dinara šta reći.Da li će to npr.Kiselo mleko koštati 60 din?Da li će neki npr.od "Sorgerovih"suhomesnatih proizovoda biti i daljeskuplji 300% u Srbiji?Kakva je razlika ako ja kupim"kravicu za 90 din. u Maxi prodavnici a kod njih je 88,99 i baš me zaanima kako će mi vratiti kusur od 100 dinara.Da li će i oni formirati cene tako da nisu u mogućnosti da Vam vrate novac do kraja jer nema apoena.Zaboravili su svi kako su trčaki u Merkator koji je skoro najskuplja prodavnica.Po kojim standardima posluje "MAXI DELHAIZE"ili VERO itd.?Naučen iskustvom u Srbiji tresla se gora rodio se miš.

Miloš

pre 5 godina

Otvara se Lidl i ljudi se svađaju, jedni hvale , drugi kude , ne veruju . Mnogo smo bre blesav narod. Ovi što nikada ništa nisu napravili mlate o maržama,cenama , dranju dok ovi drugi što i nešto znaju izgubiše glas objašnjavajući i sve u krug. Najsmešniji su oni koji misle da će da kupuju kvalietno po niskim cenama . Lidl nije Crveni Krst, Lidl je kompanija koja želi zaradu i novac kao i sve druge.

Zoran

pre 5 godina

A zašto baš 11-tog otvaranje? Beše penzije se dele 10 - tog! Dobar marketinški potez. Inače u celoj evropi Lidl ima iste cene. Da li to bilo u Holandiji, Nemačkoj ili Kipru svuda su iste i po sebi lično znam pošto redovno pazarim u Lidlu da mi svaki put izvuku minimum 100 evra iz dzepa. U Evropi kada se kupuje mnogo bar na mene i moje prijatelje utiču psihološki cene u evrima kada me tako brzo navuku da odredjene proizvode kupujem po nekoliko komada. E sada kako će to psihološki delovati kada su cene prikazane u dinarima iskreno želim da vidim.

biće bolje

pre 5 godina

mnogo je bitniji kvalitet, pošto ovo što sada konzumiramo po marketima je obično smeće. Nadajmo se da ćemo videti namirnice koje ulivaju poverenje, ovi ostali nas potrovaše plus što sve to previše plaćamo.

....

pre 5 godina

Cek , kila banana 60 din...u Univeru na snizenju budu 99 a Mikromarket i ostali marketi ,redovna cena 130-140 din !?!?
Ko se tu i koliko ugradjuje i cija je cena realna ?

vlada

pre 5 godina

ja pre verujem da ce lidl ovde kao i svi kiji dodju da se prilagoidi nasem trzistu,i da ce biti konkurentan ali za nista bitno.Ipak smo mi narod koji je najgori za sebe.

Lidl

pre 5 godina

Dobro jutro napaćena rajo!
Hoće stranci da ti uvaljuju i njihovu robu a ne samo lokalni crnogorsko-bosansko-srbijanski kriminal sa kamenjem u šljivama. Zaboravili ste da spomenete litar mleka 65 dinara.

vladek

pre 5 godina

Ovo ce biti slatka osveta dosadasnjim gulikozima,koji su nas drali godinama unazad.Nikada vise necu uci u Ideu,Maxi,Vero,baj-baj.Gledao sam katalog brendova koji se prodaju u Lidlu,neke znam sa letovanja u Grckoj,duplo bolji kvalitet od ovoga sto se nama uvaljuje,za cene cemo videti jos,ali kako god,od cetvrtka znam gde cu kupovati

zoranmi

pre 5 godina

Ovde u CH Lidl ima udeo 35%,a isto važi i za Aldi i ostale,tjst. 65%je roba iz CH,inače u Nemačkoj totalno različit asortiman,a po meni su mnogo bolji u Nemačkoj,ali takav je uslov bio Švajcaraca,a za Srbiju nemam pojma kako su se dogovarali.

Milivoje

pre 5 godina

Hoće li se vlasnicima mini marketa sa periferije grada dozvoliti neometan pristup magacinu Lidl-a i pražnjenje robe na sniženju, kao i zauzimanje svih raspoloživih kasa sa nekoliko pretovarenih kolica? Ili će Lidl ovoj odvratnoj praksi da stane na put kako bi svi mogli da kupe robu na sniženju ne čekajući pritom u redovima?

itd

pre 5 godina

Katalog LIDL je online, bacite pogled, sve je onako kako bi trebalo da bude... za iste proizvode, akcijske cene u Lidlu oko 30% nize nego akcijske cene u IDEA, TEMPO... kvalitet neka bude isti, mada ne sumnjam da ce u nekim stvarima biti bolji.... a sve vas koji negodujte zbog Lidla, i koji mislite da je loseg kvaliteta, izvol'te, Idea, Tempo i ostali i dalje rade...

Jim Beam

pre 5 godina

Ne verujem ništa dok ne uporedim sa konkurencijom na Cenoteka.rs. Te akcijske cene za otvaranje nisu realne, hoću da znam kolika je redovna i šta nas očekuje za 2 meseca kada prodje ova ludnica. A sve mi deluje da će se uklopiti u sivilo...

sašavac

pre 5 godina

. Znači ćao parazitima!
(Lepi, 08. oktobar 2018 17:48)

U koliko god hoćeš para da se kladiš da ćeš da se vratiš parazitima čim Lidl spozna da ovde možeš da dižeš cene do nebesa a da će blesavi narod da kupuje. U početku će da navuku narod na nešto niže cene i za pola godine eto ih u istom kolu, živi bili pa videli.

BeKo

pre 5 godina

Imamo apsurd da je zadnjih godina i decenija nasa roba u okolnim drzavam jeftina nego u Srbiji. Kada pitaju proizvodjace kazu da je to zbog toga sto se tamo bore sa konkurencijom na trzistu i pokusavaju da se izbore . Pa mi onda nikada nije bilo jasno, kako je trziste Crne Gore od 600 hiljada stanovnika, trziste Makedonije i Kosova sa 2 miliona, trziste BIH sa oko plafon 4 miloan stanovnika jace od trzista Srbije sa 7 miliona stanovnika , i onda bi po toj logici nasih proizvodjaca onda i nasa i strana roba trebale da budu najjeftine u Srbiji.
(Realista, 08. oktobar 2018 17:00)

Evo ti primer iz firme gde radim.Cena artikla u cenovniku za Srbiju je 25,00 din.Rodi se daje 10% rabata pa ga on kupi za 22.50 din.+marža 20%+20% PDV=32.99 din u radnji.Roda tj.Mercator S plati u proseku za 100 dana.
Isti taj proizvod se prilikom izvoza u Crnu Goru i BiH prodaje po 0.10 € (što po kursu iznosi oko 12 din.) ali se stavlja manje kakoa u fil i još neke uštede u ambalaži a naplati odamah u čvrstoj valuti.Odatle razlika u ceni domaćih proizvoda u državama u okruženju.Pošto radimo robnu marku i za jedan domaći lanac maloprodaja (nije Lidl) njemu dajemo isti kvalitet kao za CG i BiH dakle niži nego za svoj proizvod.

Srđan

pre 5 godina

Ovo sam želeo da čujem:„ Kao i ponuda, i cene se formiraju za svako tržište. One zavise od više elemenata, poput troškova logistike, troškova analiza i kontrola pri uvozu, i naravno, opštih uslova, kao što je PDV. “ Neko ozbiljno sniženje...... čisto sumnjam.

jovan

pre 5 godina

Ovo mi se ne svidja zato što će samo 350 a “roda” “dis” “idea” srednje veličine imaju u jednom prodajnim mestu oko 50000 artikala
Znači biće čist uvoz.

Lepi

pre 5 godina

Trebalo bi sve da bude pristupačnije i kvalitetnije ali manji izbor... 20% cene idu dole to u svakom slučaju, lidl ima svoju distributivnu mrežu i izbegava malog miladina iz zaklopače koji je generalni uvoznik za svaki proizvod posebno. Znači ćao parazitima!

Suvi genije

pre 5 godina

Sunka sa 70% mesa 370 din/kg.Nasa praska sunka ima 55-60% a kosta 1100-1200 i 800 na akciji.One Dulano sunke u Lidlu imaju i po 95% mesa a budu 6e za kg.

Realista

pre 5 godina

(Dusan Savic

Imamo apsurd da je zadnjih godina i decenija nasa roba u okolnim drzavam jeftina nego u Srbiji. Kada pitaju proizvodjace kazu da je to zbog toga sto se tamo bore sa konkurencijom na trzistu i pokusavaju da se izbore . Pa mi onda nikada nije bilo jasno, kako je trziste Crne Gore od 600 hiljada stanovnika, trziste Makedonije i Kosova sa 2 miliona, trziste BIH sa oko plafon 4 miloan stanovnika jace od trzista Srbije sa 7 miliona stanovnika , i onda bi po toj logici nasih proizvodjaca onda i nasa i strana roba trebale da budu najjeftine u Srbiji.

ovo nije reklama za maxi, samo konstatacija

pre 5 godina

I ovi će da nas deru kao i svi ostali. Sećam se kad je delez kupio maxi, pa su nam pričali o svetski poznatom lancu koji će nam doneti niske cene i visok kvalitet proizvoda... Kad ono: sve isto.(mamlaz)

Poštovani Mamlaze, znam za bar jedan primer koji opovrgava vašu tvrdnju: Delhaizeov kikiriki puter, koji je odličan, košta oko 800 dinara za kilogram, a kad je na akciji bude 570 (ali plane k'o alva), za to vreme u Idei američki kikiriki puter, "teddy bear", košta oko 1920 dinara za kilogram. Isto tako svetlo pivo sa žutom etiketom (blond beer) koje se za Delhaize pravi u Francuskoj košta oko 65 dinara (limenka od pola litre), pivo veoma zadovoljavajućeg ukusa, po toj ceni u Idei možete da kupite samo neko domaće đubre od piva. Ima još dosta takvih primera, ovo je samo prvo čega sam se odmah setio. I ti se proizvodi prodaju samo u maxiju i tempu odnosno u delhaizeovim radnjama.

mamlaz

pre 5 godina

I ovi će da nas deru kao i svi ostali. Sećam se kad je delez kupio maxi, pa su nam pričali o svetski poznatom lancu koji će nam doneti niske cene i visok kvalitet proizvoda... Kad ono: sve isto.

petar

pre 5 godina

Prvi savremeni lanac?Tempo ima tri puta veci izbor artikala od Lidl-a.Ne znam po cemu su prvi savremeni, po cenama?Videcemo...Mozda po platama?To sigurno...

komsija

pre 5 godina

Kazu neki "bice samo strana roba" . Potpuno netacno, vecina mesa, suhomesnatog, mleka i mlecnih proizvoda, voca, peciva... iskljucivo nase. Poznajuci kvalitet toga, nisam siguran da je to pozitvna stvar.

Misko

pre 5 godina

Jaka stvar, ali lepo spakocan reklamni tekst sa PR osobom. Idea, Maksi, Roda, Tempo, ... samo jos jedan u nizu prorajnih lanaca sa visoko frekventnim obrtom.

Dusan Savic

pre 5 godina

Koga zanimaju cene i ostalo imate vec na njihovom sajtu. POgledajte pa dajte komentar
Ono sto se meni cini je da oni koji su domaci proizvodi su u sustini slicnih cena (zbog skupe proizvodnje), dok je uvozni proizvod jeftiniji
https://www.lidl.rs/sr/Ponude-i-akcije.htm?id=42&week=1

Aj da cujem i druga misljenja

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

"Želimo da rastemo zajedno sa srpskim tržištem."
Draga, gospođo. U Srbiji svakog dana živi 107 ljudi manje nego prethodnog dana. Naša sudbina je vrlo kritična, s obzirom na mentalitet ljudi i vlasti. Mislite o tome.

ceca

pre 5 godina

ma da, jedva cekam da iz centra grada idem u borcu autobusom u kupovinu!! malo sutra. kupili su prostor u cvijicevoj al ocigledno nema sanse da izbace policijsku garazu odatle!!

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

"Želimo da rastemo zajedno sa srpskim tržištem."
Draga, gospođo. U Srbiji svakog dana živi 107 ljudi manje nego prethodnog dana. Naša sudbina je vrlo kritična, s obzirom na mentalitet ljudi i vlasti. Mislite o tome.

mamlaz

pre 5 godina

I ovi će da nas deru kao i svi ostali. Sećam se kad je delez kupio maxi, pa su nam pričali o svetski poznatom lancu koji će nam doneti niske cene i visok kvalitet proizvoda... Kad ono: sve isto.

itd

pre 5 godina

Katalog LIDL je online, bacite pogled, sve je onako kako bi trebalo da bude... za iste proizvode, akcijske cene u Lidlu oko 30% nize nego akcijske cene u IDEA, TEMPO... kvalitet neka bude isti, mada ne sumnjam da ce u nekim stvarima biti bolji.... a sve vas koji negodujte zbog Lidla, i koji mislite da je loseg kvaliteta, izvol'te, Idea, Tempo i ostali i dalje rade...

petar

pre 5 godina

Prvi savremeni lanac?Tempo ima tri puta veci izbor artikala od Lidl-a.Ne znam po cemu su prvi savremeni, po cenama?Videcemo...Mozda po platama?To sigurno...

Suvi genije

pre 5 godina

Sunka sa 70% mesa 370 din/kg.Nasa praska sunka ima 55-60% a kosta 1100-1200 i 800 na akciji.One Dulano sunke u Lidlu imaju i po 95% mesa a budu 6e za kg.

Realista

pre 5 godina

(Dusan Savic

Imamo apsurd da je zadnjih godina i decenija nasa roba u okolnim drzavam jeftina nego u Srbiji. Kada pitaju proizvodjace kazu da je to zbog toga sto se tamo bore sa konkurencijom na trzistu i pokusavaju da se izbore . Pa mi onda nikada nije bilo jasno, kako je trziste Crne Gore od 600 hiljada stanovnika, trziste Makedonije i Kosova sa 2 miliona, trziste BIH sa oko plafon 4 miloan stanovnika jace od trzista Srbije sa 7 miliona stanovnika , i onda bi po toj logici nasih proizvodjaca onda i nasa i strana roba trebale da budu najjeftine u Srbiji.

Lepi

pre 5 godina

Trebalo bi sve da bude pristupačnije i kvalitetnije ali manji izbor... 20% cene idu dole to u svakom slučaju, lidl ima svoju distributivnu mrežu i izbegava malog miladina iz zaklopače koji je generalni uvoznik za svaki proizvod posebno. Znači ćao parazitima!

Srđan

pre 5 godina

Ovo sam želeo da čujem:„ Kao i ponuda, i cene se formiraju za svako tržište. One zavise od više elemenata, poput troškova logistike, troškova analiza i kontrola pri uvozu, i naravno, opštih uslova, kao što je PDV. “ Neko ozbiljno sniženje...... čisto sumnjam.

Milivoje

pre 5 godina

Hoće li se vlasnicima mini marketa sa periferije grada dozvoliti neometan pristup magacinu Lidl-a i pražnjenje robe na sniženju, kao i zauzimanje svih raspoloživih kasa sa nekoliko pretovarenih kolica? Ili će Lidl ovoj odvratnoj praksi da stane na put kako bi svi mogli da kupe robu na sniženju ne čekajući pritom u redovima?

Misko

pre 5 godina

Jaka stvar, ali lepo spakocan reklamni tekst sa PR osobom. Idea, Maksi, Roda, Tempo, ... samo jos jedan u nizu prorajnih lanaca sa visoko frekventnim obrtom.

komsija

pre 5 godina

Kazu neki "bice samo strana roba" . Potpuno netacno, vecina mesa, suhomesnatog, mleka i mlecnih proizvoda, voca, peciva... iskljucivo nase. Poznajuci kvalitet toga, nisam siguran da je to pozitvna stvar.

ovo nije reklama za maxi, samo konstatacija

pre 5 godina

I ovi će da nas deru kao i svi ostali. Sećam se kad je delez kupio maxi, pa su nam pričali o svetski poznatom lancu koji će nam doneti niske cene i visok kvalitet proizvoda... Kad ono: sve isto.(mamlaz)

Poštovani Mamlaze, znam za bar jedan primer koji opovrgava vašu tvrdnju: Delhaizeov kikiriki puter, koji je odličan, košta oko 800 dinara za kilogram, a kad je na akciji bude 570 (ali plane k'o alva), za to vreme u Idei američki kikiriki puter, "teddy bear", košta oko 1920 dinara za kilogram. Isto tako svetlo pivo sa žutom etiketom (blond beer) koje se za Delhaize pravi u Francuskoj košta oko 65 dinara (limenka od pola litre), pivo veoma zadovoljavajućeg ukusa, po toj ceni u Idei možete da kupite samo neko domaće đubre od piva. Ima još dosta takvih primera, ovo je samo prvo čega sam se odmah setio. I ti se proizvodi prodaju samo u maxiju i tempu odnosno u delhaizeovim radnjama.

vladek

pre 5 godina

Ovo ce biti slatka osveta dosadasnjim gulikozima,koji su nas drali godinama unazad.Nikada vise necu uci u Ideu,Maxi,Vero,baj-baj.Gledao sam katalog brendova koji se prodaju u Lidlu,neke znam sa letovanja u Grckoj,duplo bolji kvalitet od ovoga sto se nama uvaljuje,za cene cemo videti jos,ali kako god,od cetvrtka znam gde cu kupovati

....

pre 5 godina

Cek , kila banana 60 din...u Univeru na snizenju budu 99 a Mikromarket i ostali marketi ,redovna cena 130-140 din !?!?
Ko se tu i koliko ugradjuje i cija je cena realna ?

biće bolje

pre 5 godina

mnogo je bitniji kvalitet, pošto ovo što sada konzumiramo po marketima je obično smeće. Nadajmo se da ćemo videti namirnice koje ulivaju poverenje, ovi ostali nas potrovaše plus što sve to previše plaćamo.

Dusan Savic

pre 5 godina

Koga zanimaju cene i ostalo imate vec na njihovom sajtu. POgledajte pa dajte komentar
Ono sto se meni cini je da oni koji su domaci proizvodi su u sustini slicnih cena (zbog skupe proizvodnje), dok je uvozni proizvod jeftiniji
https://www.lidl.rs/sr/Ponude-i-akcije.htm?id=42&week=1

Aj da cujem i druga misljenja

Lidl

pre 5 godina

Dobro jutro napaćena rajo!
Hoće stranci da ti uvaljuju i njihovu robu a ne samo lokalni crnogorsko-bosansko-srbijanski kriminal sa kamenjem u šljivama. Zaboravili ste da spomenete litar mleka 65 dinara.

ceca

pre 5 godina

ma da, jedva cekam da iz centra grada idem u borcu autobusom u kupovinu!! malo sutra. kupili su prostor u cvijicevoj al ocigledno nema sanse da izbace policijsku garazu odatle!!

BeKo

pre 5 godina

Imamo apsurd da je zadnjih godina i decenija nasa roba u okolnim drzavam jeftina nego u Srbiji. Kada pitaju proizvodjace kazu da je to zbog toga sto se tamo bore sa konkurencijom na trzistu i pokusavaju da se izbore . Pa mi onda nikada nije bilo jasno, kako je trziste Crne Gore od 600 hiljada stanovnika, trziste Makedonije i Kosova sa 2 miliona, trziste BIH sa oko plafon 4 miloan stanovnika jace od trzista Srbije sa 7 miliona stanovnika , i onda bi po toj logici nasih proizvodjaca onda i nasa i strana roba trebale da budu najjeftine u Srbiji.
(Realista, 08. oktobar 2018 17:00)

Evo ti primer iz firme gde radim.Cena artikla u cenovniku za Srbiju je 25,00 din.Rodi se daje 10% rabata pa ga on kupi za 22.50 din.+marža 20%+20% PDV=32.99 din u radnji.Roda tj.Mercator S plati u proseku za 100 dana.
Isti taj proizvod se prilikom izvoza u Crnu Goru i BiH prodaje po 0.10 € (što po kursu iznosi oko 12 din.) ali se stavlja manje kakoa u fil i još neke uštede u ambalaži a naplati odamah u čvrstoj valuti.Odatle razlika u ceni domaćih proizvoda u državama u okruženju.Pošto radimo robnu marku i za jedan domaći lanac maloprodaja (nije Lidl) njemu dajemo isti kvalitet kao za CG i BiH dakle niži nego za svoj proizvod.

sašavac

pre 5 godina

. Znači ćao parazitima!
(Lepi, 08. oktobar 2018 17:48)

U koliko god hoćeš para da se kladiš da ćeš da se vratiš parazitima čim Lidl spozna da ovde možeš da dižeš cene do nebesa a da će blesavi narod da kupuje. U početku će da navuku narod na nešto niže cene i za pola godine eto ih u istom kolu, živi bili pa videli.

Miloš

pre 5 godina

Otvara se Lidl i ljudi se svađaju, jedni hvale , drugi kude , ne veruju . Mnogo smo bre blesav narod. Ovi što nikada ništa nisu napravili mlate o maržama,cenama , dranju dok ovi drugi što i nešto znaju izgubiše glas objašnjavajući i sve u krug. Najsmešniji su oni koji misle da će da kupuju kvalietno po niskim cenama . Lidl nije Crveni Krst, Lidl je kompanija koja želi zaradu i novac kao i sve druge.

zoranmi

pre 5 godina

Ovde u CH Lidl ima udeo 35%,a isto važi i za Aldi i ostale,tjst. 65%je roba iz CH,inače u Nemačkoj totalno različit asortiman,a po meni su mnogo bolji u Nemačkoj,ali takav je uslov bio Švajcaraca,a za Srbiju nemam pojma kako su se dogovarali.

vlada

pre 5 godina

ja pre verujem da ce lidl ovde kao i svi kiji dodju da se prilagoidi nasem trzistu,i da ce biti konkurentan ali za nista bitno.Ipak smo mi narod koji je najgori za sebe.

Jim Beam

pre 5 godina

Ne verujem ništa dok ne uporedim sa konkurencijom na Cenoteka.rs. Te akcijske cene za otvaranje nisu realne, hoću da znam kolika je redovna i šta nas očekuje za 2 meseca kada prodje ova ludnica. A sve mi deluje da će se uklopiti u sivilo...

Zoran

pre 5 godina

A zašto baš 11-tog otvaranje? Beše penzije se dele 10 - tog! Dobar marketinški potez. Inače u celoj evropi Lidl ima iste cene. Da li to bilo u Holandiji, Nemačkoj ili Kipru svuda su iste i po sebi lično znam pošto redovno pazarim u Lidlu da mi svaki put izvuku minimum 100 evra iz dzepa. U Evropi kada se kupuje mnogo bar na mene i moje prijatelje utiču psihološki cene u evrima kada me tako brzo navuku da odredjene proizvode kupujem po nekoliko komada. E sada kako će to psihološki delovati kada su cene prikazane u dinarima iskreno želim da vidim.

Grunf

pre 5 godina

Kao što se da pročitati u tekstu Lidl će poslovati onako kako je tržište u Srbiji.Dakle haotično,bez ikakvog smisla za potrošače koji su samo lovina kojoj treba skinuti kožu s ledja.Zašto svi ne bi sačekali nekoliko meseci pa da vidimo kako će se Lidl pokazati u Srbiji.Koliko će zaista biti jeftiniji ali samo od drugih na teritoriji Srbije jer kada bi poslovali kao u Nemačkoj,Grčkoj,Austriji ostali lanci trgovina bi se zatvorili,a to je nemoguće.Veoma je važno da vidimo da li će nama biti dostupni proizvodi iz Austrije,Nemačke,Madjarske,Grčke po cenama koje su tamo.Čisto sumnjam.Ako kiselo mleko u Grčkoj košta 50 evro centi a ovde isto to kiselo mleko MAXI ili VERO prodaju po 150-160 dinara šta reći.Da li će to npr.Kiselo mleko koštati 60 din?Da li će neki npr.od "Sorgerovih"suhomesnatih proizovoda biti i daljeskuplji 300% u Srbiji?Kakva je razlika ako ja kupim"kravicu za 90 din. u Maxi prodavnici a kod njih je 88,99 i baš me zaanima kako će mi vratiti kusur od 100 dinara.Da li će i oni formirati cene tako da nisu u mogućnosti da Vam vrate novac do kraja jer nema apoena.Zaboravili su svi kako su trčaki u Merkator koji je skoro najskuplja prodavnica.Po kojim standardima posluje "MAXI DELHAIZE"ili VERO itd.?Naučen iskustvom u Srbiji tresla se gora rodio se miš.

Mašinac

pre 5 godina

Sa dolaskom Lidla u Srbiju odmah se osetilo jer su cene već počele da padaju kod konkurencije, a Metro je već promenio pravila igre, sada svi mogu da kupuju u Metrou jer nas naše kartice čekaju na ulasku! Bravo

jovan

pre 5 godina

Ovo mi se ne svidja zato što će samo 350 a “roda” “dis” “idea” srednje veličine imaju u jednom prodajnim mestu oko 50000 artikala
Znači biće čist uvoz.

koki

pre 5 godina

Redovne cene u Lidlu iste kao akcijske u drugim trgovinama. Ko je ovde lud...
(Ja, 8. oktobar 2018 19:46)

Duplo nize. U katalogu cajna kobasica 449 redovna cena, a na akciji 299. Pogledaj cenoteku svuda je redovna cena cajne kobasice 1100-1400 dinara. Gotovo tri puta jeftinije. Jedino tempo ima na akciji cajnu 800 dinara. A ovde redovna cena 449. Lopovi nas deru godinama.

...

pre 5 godina

Dobro poznajem rad lidla, trude se da nemaju bilo sta na svojim policama- ako je skupo a nije bas ekstra kvaliteta, nece se naci u Lidlu, ukoliko je jeftino a kvalitet je prelos, opet se nece naci na policama lidla, jako im je bitan odnos cena-kvalitet i akcenat se pre svega stavlja na cenu, pa samim tim nemaju mnogo razlicitih istih namirnica, sve im je savrseno uradjeno kako ne bi imali dodatne troskove, jako pazljivo se biraju radnici i naravno obucavaju pre nego sto krenu sa radom, imaju mnogo bolje uslove za rad,5 dana u nedelji, vecu platu negu radnici u ostalim trgovinama i kao takvi mogu da rade i do 2x brze od radnika kojem se sve smucilo u maxiju, sto je veoma bitno, jer bolje imati 5 kasirki sa platom od 45000dinara nego 10 sa 30000, a u sustini isti posao odrade a ustede 75000din. Pa kao takvi i mogu postavljaju jako niske cene i da budu na profitu, sigurno da ce biti jeftiniji od ostalih markete, koliko, to je vec pitanje da li zele samo da pokriji Srbiju sa minimalnim proftinom ili zele u Srbiji da prave veci profti jer i nemaju neku konkurenciju, ali u oba slucaja ce kupcu u Srbiji lidl biti mnogo bolje mesto za kupovinu.

Kalimero

pre 5 godina

Ako kiselo mleko u Grčkoj košta 50 evro centi a ovde isto to kiselo mleko MAXI ili VERO prodaju po 150-160 dinara šta reći.(Grunf)

To za kiselo mleko je možda i tačno, ali svi Srbi koji decenijama letuju u Grčkoj, a ima nas više miliona, znaju da su cene hrane u Grčkoj veće nego u Srbiji. Gledano u odnosu na grčke plate te su cene za Grke verovatno povoljnije nego naše cene u Srbiji u odnosu na naše plate, ali ostaje činjenica da za ishranu u Grčkoj naš čovek mora da potroši više para nego u Srbiji. A tek o ostrvima da ne govorimo, tek je tamo sve skuplje jer sve dopremaju s kopna.

mamlaz

pre 5 godina

I ovi će da nas deru kao i svi ostali. Sećam se kad je delez kupio maxi, pa su nam pričali o svetski poznatom lancu koji će nam doneti niske cene i visok kvalitet proizvoda... Kad ono: sve isto.

Srđan

pre 5 godina

Ovo sam želeo da čujem:„ Kao i ponuda, i cene se formiraju za svako tržište. One zavise od više elemenata, poput troškova logistike, troškova analiza i kontrola pri uvozu, i naravno, opštih uslova, kao što je PDV. “ Neko ozbiljno sniženje...... čisto sumnjam.

petar

pre 5 godina

Prvi savremeni lanac?Tempo ima tri puta veci izbor artikala od Lidl-a.Ne znam po cemu su prvi savremeni, po cenama?Videcemo...Mozda po platama?To sigurno...

ovo nije reklama za maxi, samo konstatacija

pre 5 godina

I ovi će da nas deru kao i svi ostali. Sećam se kad je delez kupio maxi, pa su nam pričali o svetski poznatom lancu koji će nam doneti niske cene i visok kvalitet proizvoda... Kad ono: sve isto.(mamlaz)

Poštovani Mamlaze, znam za bar jedan primer koji opovrgava vašu tvrdnju: Delhaizeov kikiriki puter, koji je odličan, košta oko 800 dinara za kilogram, a kad je na akciji bude 570 (ali plane k'o alva), za to vreme u Idei američki kikiriki puter, "teddy bear", košta oko 1920 dinara za kilogram. Isto tako svetlo pivo sa žutom etiketom (blond beer) koje se za Delhaize pravi u Francuskoj košta oko 65 dinara (limenka od pola litre), pivo veoma zadovoljavajućeg ukusa, po toj ceni u Idei možete da kupite samo neko domaće đubre od piva. Ima još dosta takvih primera, ovo je samo prvo čega sam se odmah setio. I ti se proizvodi prodaju samo u maxiju i tempu odnosno u delhaizeovim radnjama.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

"Želimo da rastemo zajedno sa srpskim tržištem."
Draga, gospođo. U Srbiji svakog dana živi 107 ljudi manje nego prethodnog dana. Naša sudbina je vrlo kritična, s obzirom na mentalitet ljudi i vlasti. Mislite o tome.

ceca

pre 5 godina

ma da, jedva cekam da iz centra grada idem u borcu autobusom u kupovinu!! malo sutra. kupili su prostor u cvijicevoj al ocigledno nema sanse da izbace policijsku garazu odatle!!

sašavac

pre 5 godina

. Znači ćao parazitima!
(Lepi, 08. oktobar 2018 17:48)

U koliko god hoćeš para da se kladiš da ćeš da se vratiš parazitima čim Lidl spozna da ovde možeš da dižeš cene do nebesa a da će blesavi narod da kupuje. U početku će da navuku narod na nešto niže cene i za pola godine eto ih u istom kolu, živi bili pa videli.

Misko

pre 5 godina

Jaka stvar, ali lepo spakocan reklamni tekst sa PR osobom. Idea, Maksi, Roda, Tempo, ... samo jos jedan u nizu prorajnih lanaca sa visoko frekventnim obrtom.

jovan

pre 5 godina

Ovo mi se ne svidja zato što će samo 350 a “roda” “dis” “idea” srednje veličine imaju u jednom prodajnim mestu oko 50000 artikala
Znači biće čist uvoz.

Jim Beam

pre 5 godina

Ne verujem ništa dok ne uporedim sa konkurencijom na Cenoteka.rs. Te akcijske cene za otvaranje nisu realne, hoću da znam kolika je redovna i šta nas očekuje za 2 meseca kada prodje ova ludnica. A sve mi deluje da će se uklopiti u sivilo...

komsija

pre 5 godina

Kazu neki "bice samo strana roba" . Potpuno netacno, vecina mesa, suhomesnatog, mleka i mlecnih proizvoda, voca, peciva... iskljucivo nase. Poznajuci kvalitet toga, nisam siguran da je to pozitvna stvar.

Lidl

pre 5 godina

Dobro jutro napaćena rajo!
Hoće stranci da ti uvaljuju i njihovu robu a ne samo lokalni crnogorsko-bosansko-srbijanski kriminal sa kamenjem u šljivama. Zaboravili ste da spomenete litar mleka 65 dinara.

Zoran

pre 5 godina

A zašto baš 11-tog otvaranje? Beše penzije se dele 10 - tog! Dobar marketinški potez. Inače u celoj evropi Lidl ima iste cene. Da li to bilo u Holandiji, Nemačkoj ili Kipru svuda su iste i po sebi lično znam pošto redovno pazarim u Lidlu da mi svaki put izvuku minimum 100 evra iz dzepa. U Evropi kada se kupuje mnogo bar na mene i moje prijatelje utiču psihološki cene u evrima kada me tako brzo navuku da odredjene proizvode kupujem po nekoliko komada. E sada kako će to psihološki delovati kada su cene prikazane u dinarima iskreno želim da vidim.

itd

pre 5 godina

Katalog LIDL je online, bacite pogled, sve je onako kako bi trebalo da bude... za iste proizvode, akcijske cene u Lidlu oko 30% nize nego akcijske cene u IDEA, TEMPO... kvalitet neka bude isti, mada ne sumnjam da ce u nekim stvarima biti bolji.... a sve vas koji negodujte zbog Lidla, i koji mislite da je loseg kvaliteta, izvol'te, Idea, Tempo i ostali i dalje rade...

vladek

pre 5 godina

Ovo ce biti slatka osveta dosadasnjim gulikozima,koji su nas drali godinama unazad.Nikada vise necu uci u Ideu,Maxi,Vero,baj-baj.Gledao sam katalog brendova koji se prodaju u Lidlu,neke znam sa letovanja u Grckoj,duplo bolji kvalitet od ovoga sto se nama uvaljuje,za cene cemo videti jos,ali kako god,od cetvrtka znam gde cu kupovati

Mašinac

pre 5 godina

Sa dolaskom Lidla u Srbiju odmah se osetilo jer su cene već počele da padaju kod konkurencije, a Metro je već promenio pravila igre, sada svi mogu da kupuju u Metrou jer nas naše kartice čekaju na ulasku! Bravo

BeKo

pre 5 godina

Imamo apsurd da je zadnjih godina i decenija nasa roba u okolnim drzavam jeftina nego u Srbiji. Kada pitaju proizvodjace kazu da je to zbog toga sto se tamo bore sa konkurencijom na trzistu i pokusavaju da se izbore . Pa mi onda nikada nije bilo jasno, kako je trziste Crne Gore od 600 hiljada stanovnika, trziste Makedonije i Kosova sa 2 miliona, trziste BIH sa oko plafon 4 miloan stanovnika jace od trzista Srbije sa 7 miliona stanovnika , i onda bi po toj logici nasih proizvodjaca onda i nasa i strana roba trebale da budu najjeftine u Srbiji.
(Realista, 08. oktobar 2018 17:00)

Evo ti primer iz firme gde radim.Cena artikla u cenovniku za Srbiju je 25,00 din.Rodi se daje 10% rabata pa ga on kupi za 22.50 din.+marža 20%+20% PDV=32.99 din u radnji.Roda tj.Mercator S plati u proseku za 100 dana.
Isti taj proizvod se prilikom izvoza u Crnu Goru i BiH prodaje po 0.10 € (što po kursu iznosi oko 12 din.) ali se stavlja manje kakoa u fil i još neke uštede u ambalaži a naplati odamah u čvrstoj valuti.Odatle razlika u ceni domaćih proizvoda u državama u okruženju.Pošto radimo robnu marku i za jedan domaći lanac maloprodaja (nije Lidl) njemu dajemo isti kvalitet kao za CG i BiH dakle niži nego za svoj proizvod.

biće bolje

pre 5 godina

mnogo je bitniji kvalitet, pošto ovo što sada konzumiramo po marketima je obično smeće. Nadajmo se da ćemo videti namirnice koje ulivaju poverenje, ovi ostali nas potrovaše plus što sve to previše plaćamo.

Suvi genije

pre 5 godina

Sunka sa 70% mesa 370 din/kg.Nasa praska sunka ima 55-60% a kosta 1100-1200 i 800 na akciji.One Dulano sunke u Lidlu imaju i po 95% mesa a budu 6e za kg.

Lepi

pre 5 godina

Trebalo bi sve da bude pristupačnije i kvalitetnije ali manji izbor... 20% cene idu dole to u svakom slučaju, lidl ima svoju distributivnu mrežu i izbegava malog miladina iz zaklopače koji je generalni uvoznik za svaki proizvod posebno. Znači ćao parazitima!

Milivoje

pre 5 godina

Hoće li se vlasnicima mini marketa sa periferije grada dozvoliti neometan pristup magacinu Lidl-a i pražnjenje robe na sniženju, kao i zauzimanje svih raspoloživih kasa sa nekoliko pretovarenih kolica? Ili će Lidl ovoj odvratnoj praksi da stane na put kako bi svi mogli da kupe robu na sniženju ne čekajući pritom u redovima?

Grunf

pre 5 godina

Kao što se da pročitati u tekstu Lidl će poslovati onako kako je tržište u Srbiji.Dakle haotično,bez ikakvog smisla za potrošače koji su samo lovina kojoj treba skinuti kožu s ledja.Zašto svi ne bi sačekali nekoliko meseci pa da vidimo kako će se Lidl pokazati u Srbiji.Koliko će zaista biti jeftiniji ali samo od drugih na teritoriji Srbije jer kada bi poslovali kao u Nemačkoj,Grčkoj,Austriji ostali lanci trgovina bi se zatvorili,a to je nemoguće.Veoma je važno da vidimo da li će nama biti dostupni proizvodi iz Austrije,Nemačke,Madjarske,Grčke po cenama koje su tamo.Čisto sumnjam.Ako kiselo mleko u Grčkoj košta 50 evro centi a ovde isto to kiselo mleko MAXI ili VERO prodaju po 150-160 dinara šta reći.Da li će to npr.Kiselo mleko koštati 60 din?Da li će neki npr.od "Sorgerovih"suhomesnatih proizovoda biti i daljeskuplji 300% u Srbiji?Kakva je razlika ako ja kupim"kravicu za 90 din. u Maxi prodavnici a kod njih je 88,99 i baš me zaanima kako će mi vratiti kusur od 100 dinara.Da li će i oni formirati cene tako da nisu u mogućnosti da Vam vrate novac do kraja jer nema apoena.Zaboravili su svi kako su trčaki u Merkator koji je skoro najskuplja prodavnica.Po kojim standardima posluje "MAXI DELHAIZE"ili VERO itd.?Naučen iskustvom u Srbiji tresla se gora rodio se miš.

vlada

pre 5 godina

ja pre verujem da ce lidl ovde kao i svi kiji dodju da se prilagoidi nasem trzistu,i da ce biti konkurentan ali za nista bitno.Ipak smo mi narod koji je najgori za sebe.

Miloš

pre 5 godina

Otvara se Lidl i ljudi se svađaju, jedni hvale , drugi kude , ne veruju . Mnogo smo bre blesav narod. Ovi što nikada ništa nisu napravili mlate o maržama,cenama , dranju dok ovi drugi što i nešto znaju izgubiše glas objašnjavajući i sve u krug. Najsmešniji su oni koji misle da će da kupuju kvalietno po niskim cenama . Lidl nije Crveni Krst, Lidl je kompanija koja želi zaradu i novac kao i sve druge.

....

pre 5 godina

Cek , kila banana 60 din...u Univeru na snizenju budu 99 a Mikromarket i ostali marketi ,redovna cena 130-140 din !?!?
Ko se tu i koliko ugradjuje i cija je cena realna ?

Realista

pre 5 godina

(Dusan Savic

Imamo apsurd da je zadnjih godina i decenija nasa roba u okolnim drzavam jeftina nego u Srbiji. Kada pitaju proizvodjace kazu da je to zbog toga sto se tamo bore sa konkurencijom na trzistu i pokusavaju da se izbore . Pa mi onda nikada nije bilo jasno, kako je trziste Crne Gore od 600 hiljada stanovnika, trziste Makedonije i Kosova sa 2 miliona, trziste BIH sa oko plafon 4 miloan stanovnika jace od trzista Srbije sa 7 miliona stanovnika , i onda bi po toj logici nasih proizvodjaca onda i nasa i strana roba trebale da budu najjeftine u Srbiji.

Dusan Savic

pre 5 godina

Koga zanimaju cene i ostalo imate vec na njihovom sajtu. POgledajte pa dajte komentar
Ono sto se meni cini je da oni koji su domaci proizvodi su u sustini slicnih cena (zbog skupe proizvodnje), dok je uvozni proizvod jeftiniji
https://www.lidl.rs/sr/Ponude-i-akcije.htm?id=42&week=1

Aj da cujem i druga misljenja

koki

pre 5 godina

Redovne cene u Lidlu iste kao akcijske u drugim trgovinama. Ko je ovde lud...
(Ja, 8. oktobar 2018 19:46)

Duplo nize. U katalogu cajna kobasica 449 redovna cena, a na akciji 299. Pogledaj cenoteku svuda je redovna cena cajne kobasice 1100-1400 dinara. Gotovo tri puta jeftinije. Jedino tempo ima na akciji cajnu 800 dinara. A ovde redovna cena 449. Lopovi nas deru godinama.

zoranmi

pre 5 godina

Ovde u CH Lidl ima udeo 35%,a isto važi i za Aldi i ostale,tjst. 65%je roba iz CH,inače u Nemačkoj totalno različit asortiman,a po meni su mnogo bolji u Nemačkoj,ali takav je uslov bio Švajcaraca,a za Srbiju nemam pojma kako su se dogovarali.

...

pre 5 godina

Dobro poznajem rad lidla, trude se da nemaju bilo sta na svojim policama- ako je skupo a nije bas ekstra kvaliteta, nece se naci u Lidlu, ukoliko je jeftino a kvalitet je prelos, opet se nece naci na policama lidla, jako im je bitan odnos cena-kvalitet i akcenat se pre svega stavlja na cenu, pa samim tim nemaju mnogo razlicitih istih namirnica, sve im je savrseno uradjeno kako ne bi imali dodatne troskove, jako pazljivo se biraju radnici i naravno obucavaju pre nego sto krenu sa radom, imaju mnogo bolje uslove za rad,5 dana u nedelji, vecu platu negu radnici u ostalim trgovinama i kao takvi mogu da rade i do 2x brze od radnika kojem se sve smucilo u maxiju, sto je veoma bitno, jer bolje imati 5 kasirki sa platom od 45000dinara nego 10 sa 30000, a u sustini isti posao odrade a ustede 75000din. Pa kao takvi i mogu postavljaju jako niske cene i da budu na profitu, sigurno da ce biti jeftiniji od ostalih markete, koliko, to je vec pitanje da li zele samo da pokriji Srbiju sa minimalnim proftinom ili zele u Srbiji da prave veci profti jer i nemaju neku konkurenciju, ali u oba slucaja ce kupcu u Srbiji lidl biti mnogo bolje mesto za kupovinu.

Kalimero

pre 5 godina

Ako kiselo mleko u Grčkoj košta 50 evro centi a ovde isto to kiselo mleko MAXI ili VERO prodaju po 150-160 dinara šta reći.(Grunf)

To za kiselo mleko je možda i tačno, ali svi Srbi koji decenijama letuju u Grčkoj, a ima nas više miliona, znaju da su cene hrane u Grčkoj veće nego u Srbiji. Gledano u odnosu na grčke plate te su cene za Grke verovatno povoljnije nego naše cene u Srbiji u odnosu na naše plate, ali ostaje činjenica da za ishranu u Grčkoj naš čovek mora da potroši više para nego u Srbiji. A tek o ostrvima da ne govorimo, tek je tamo sve skuplje jer sve dopremaju s kopna.