Ponedeljak, 08.10.2018.

08:22

"Zahvaljujući Vučiću auto-put do Požege, bili mimo svih pravaca"

Potpisivanjem sporazuma o gradnji auto-puta Beograd-Sarajevo čiji pravac ide preko Užica i nastavlja ka Višegradu i Sarajevu je vrlo dobar i povoljan za Užičane

Izvor: Tanjug

"Zahvaljujuæi Vuèiæu auto-put do Požege, bili mimo svih pravaca" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Marija

pre 5 godina

Svaka zemlja postaje bogatija, sa kvalitetnom infrastrukturom pa tako i mi. Na taj način ćemo privući investitore, jer svako ulaže u zemlju kad ima kvalitetne uslove. Naša zemlja je bogata. Ima toliko neotkrivenih bogatstava. Kvalitetna infrastruktura isto tako privlači i brojne turiste.

anonimno

pre 5 godina

Tako radi čovek koji ima neku viziju, a ne misli samo od danas do sutra. Važna je razvojna strategija kako bi svi regioni mogli da se razvijaju i napokon ne bude zaostalih krajeva. Predsednik Vučić je to shvatio i prepoznao kao prioritet i to počinje polako da se vraća.

Djura

pre 5 godina

@Jovanka
A sta tacno to on ulaze? Cije je to sto on ulaze? Da li je on neko strucno lice za niskogradnju? O cemu ti pises uopste, da li znas?

Dex

pre 5 godina

Nas predsednik bas ulaze u svoju zemlju. Bravo.
(Jovanka, 8. oktobar 2018 09:40)

A koliko je licnih sredstava tacno ulozio u zemlju? Mogao bi doci i neki argument za ovu tvrdnju.

Eidos

pre 5 godina

Vucic ovo,Vucic ono.. A onda izadje i prica kako je sve nezavisno,kako njegova administracija radi odlican posao.. Valja ovo sve samo ignorisati,i lepo na izborima srusiti izdajnika.

Ljubica

pre 5 godina

Izgradnjom ovog autoputa Uzice postaje odmah primamljiviji grad.Samim tim postajemo interesantniji za ljude koji žele da ulažu u Užice,ako je Uzice sa prosekom zaposlenosti u nekoj zlatnoj sredini, ovo svakako moze još dodatno da utiče u razvoju samog grada. VUČIĆ JE JOŠ JEDNOM POKAZAO DA MU JE SVAKI, ALI BAS SVAKI GRAD VEOMA BITAN.

Gaga

pre 5 godina

Ovi pojedinci u komentarima sto se bune protiv Vucica i vlasti ocigledno ne vide dalje od svog nosa. Sta je to izgradjeno u vreme sada propale opozicije, osim njihovih nekretnina koje su placene pokradenim parama od gradjana. Jel toliki problem priznati da nikad nismo imali vise otvorenih radnih mesta, toliko sredjenih puteva nego sto je sada.

ue

pre 5 godina

Zahvaljujuci Nedostatku novca i politicke volje ovaj iz Uzica taj auto put nece jos dugo da vidi. A za ovo od preljine do pozege ima jos da se naceka sve nesto potpisano nija potpisano a radova nigde. I danas da pocnu trajace to dugo. kad vidim kolko se grdno namucise od obrenovca do ljiga kroz onu ravnicu.

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

Ja mislio da se za autoputeve urade studije od strane stručnjaka za saobraćaj i hrađevinu kuda je najbolje da prolazi trasa, kad ono, ne. Kaže AV kuda treba da ide i to je to.
(dingoslav, 8. oktobar 2018 09:29)

Pa AV i JESTE stručnjak za saobraćaj i građevinu! Između ostalog...

Eno, onomad je rekao "ovo brdo smeta" i odmah su sklonili brdo. Dok on nije došao, nisu ni videli da tu ima nekakvo brdo!

Moraću da proverim kod Boga, da nije možda AV-u kao stručnijem prepustio i nadleženost nad izlaskom i zalaskom sunca...

Sabahudin

pre 5 godina

Pruga Beograd - Bar prolazi kroy grad, glavni magistralni pravac u zemlji isto, ali on tvrdi da su svi putevi zaobilazili Užice dok ih se Vučić nije setio!

Lepi Mario

pre 5 godina

Koliko je najširoj javnosti poznato, put do Požege i u produžetku do Crne Gore je bio planiran još pre 16-17 godina, dok je AV još uvek gostovao u Zvezdama Granda. Novost je jedino auto-put do Sarajeva, a i to nije inicijativa druga presjednika, već su mu iz EU, kao i za autoput prema Merdaru "napravili ponudu koju nije mogao da odbije".
Da li postoji i jedan naprednjak sa kičmom, ili je neophodno da se predsedniku stranke svi šlihtaju na dnevnom nivou? Pravi uvlakač uvek nađe način!!

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

pa jel vucic gradi te autoputeve iz svog dzepa? ili svojim rukama? pa zahvaljujuci njemu kao nesto!! ti putevi se grade zahvaljujuci nama, gradjanima srbije od cijeg se poreza vracaju krediti za sve te puteve izgradjene "zahvaljujuci vucicu" i ti autoputevi bi bili izgradjeni i da je predsednik vucic, djilas ili ljubisa iz godacice!!!

veljko

pre 5 godina

Nije tačno! Prava tras auto puta je čak išla do Sevojna 7 km od Užica iz bg, to je bilo za vreme Tadića i ministarke rašete...sa promenom ministarke Velja ilić to sabotira menja se trasa auto puta i on navlači auto put pored Čačka do Požege...ostavši Užičane bez A. Puta...

Sloba

pre 5 godina

Pre rata nismo imali ništa, pa su došli Nemci i uzeli nam nam sve. Ide nam dobro, ali nije bilo puta pa investitori nisu mogli da dolaze. Isprazna trabunjanja ne prestaju. Ušice je nekad bilo industrijski centar, sa izvoznom privredom. Danas je čak i planina okupirana bespravnom gradnjom, a Mačkatica prerađuje meso sumnjivog porekla.

ristić

pre 5 godina

Izgradnja auto puta Beograd - Sarajevo je će doprineti bržem industrijskom i privrednom razvoju pojedinih gradova u Srbiji koji će se ovom trasom aktivirati i zainteresovati strane investitore za ulaganja baš u ovom delu Srbije. Projekat koji će doprineti jačanju ekonomije naše zemlje.

Petar Pan

pre 5 godina

Prvo ovo nije zahvaljujuci Vucicu, ovaj put je u planovima decenijama unazad a i cekaj da dodje do realizacije pa onda zahvaljuj... Drugo tempom kojim grade to ce biti, nekad, jednom... Uspeli subda sagrade 30km autoputa za 6 godina, pa sami racunajte... Trece, mozda najbitnije... U redu je sto hvalis svog politickog izabranika ali nije ubredu da lupetas... Uzice nikada nisu bile mimo vaznih putnih pravaca, vec se nalaze na drugom najbitnijem putnom pravvcu u Srbiji...

MarSale

pre 5 godina

Gradonačelnik Petković se zaista trudi da stanje u zapostavljenom i zapuštenom Užicu popravi. Ali ključna stvar za razvoj ovog dela Srbije je auto put.

moki

pre 5 godina

Равномеран развој Србије је веома важан и то врло добро зна председник Вучић зато и доноси такве одлуке .

Pink Panter

pre 5 godina

Zahvaljujuci AV je danas izaslo sunce.
Zahvaljujuci AV nebo je plavlje nego inace.
Ne znam ko je komicniji, on ili ovi sto mu se uvlace u... :D

Komunista

pre 5 godina

"grad je do sada bio mimo svih glavnih putnih pravaca što im je onemogućavalo dolazak investitora", kaže Petković ! Veće uvlačenje Vučiću do sada nije bilo.
Pa kuda je išla Magistrala Beograd- Južni Jadran, ako nije išla preko Užica ?
Da nije možda išla preko Novog Sada !?

Jovica

pre 5 godina

Prvo, autoput Beograd -Juzni Jadran je trasiran jos pre vise od 30 godina, i cekalo se sa pocetkom izgradnje 90tih, u doba kada je ceo svet iskoristio pad Berlinskog zida i otisao vise stepenica unapred, mi smo imali ratove pa je bio odlozen.
Trasa je bila ustanovljena do Pozege , postoje cak i mapre kartografske iz osamdesetih sa tacnom trasom kuda se on pravi i danas, tako da hvaliti Vucica sto autoput dolazi do Pozege, kao sto u tekstu pise, je besmisleno.

Dalje, za dve godine od Cacka do Pozege je jako tendenciozno, i po navici demagoska izjava, jer deonica ima 2 velika tunela, nekoliko vecih mostova, i uzevsi u obzir dinamiku radova na deonici Obrenovac-Ub i Lajkovac -LJig, gde ce rok biti probijen gotovo koliko je trajala ugovorena gradnja (ugovoreno 36 meseci, u najboljem slucaju ce biti pusteno posle 71 mesec), bez ihjednog tunela, mozemo i sami zakljuciti koliko ce ta gradnja da traje, minimum 3 godine i to dobrim tempom.
Zatim, da bi put dosao do Uzica mora da se gradi put do Sarajeva, a do pocetka gradnje istog , jer je to sad samo politicka prica, trebace minimum 3 godine, znaci, za jedno 10 godina mozda bude put do Uzica. To je tempo kojim se Srbija "razvija"

Tihipinoče

pre 5 godina

Reče nepismeni Tihomir, priča o autoputu do Užica nije počela sa Vučićem, nego dosta pre njega. Kao Užičanin pitam se samo gde to može da se izgradi u Užicu neko postrojenje da da nije van grada, realno postoji Železnička infrastruktura, priča da zbog toga ne dolaze investitori je blago reći smešna. Od kada je Tihomir gradonačelnik ne mogu ni normalno da operu grad, rizlu sa puta im je trebalo da operu pola godine.

Ћирило

pre 5 godina

Не видим зашто су Б92 потребни овакви текстови и наслови. Разумем да се ово чита на страницама знамовећкојих медијских кућа али Б92 би требало да је изнад тога.

dingoslav

pre 5 godina

Ja mislio da se za autoputeve urade studije od strane stručnjaka za saobraćaj i hrađevinu kuda je najbolje da prolazi trasa, kad ono, ne. Kaže AV kuda treba da ide i to je to.

Jelena

pre 5 godina

Uzice ima jako veliki potencijal i u turistickom smislu i u smislu da mu fale investicije da ozive ponovo ovaj kraj. A to je gotovo nemoguce bez dobre putne infrastrukture i bitnijih saobracajnica. Ovo je idealno resenje za Uzicane i njihov grad.

isus je bog

pre 5 godina

ajde bre vise, nemozete graditi tu obilaznicu oko beograda u roku od 50 godina! Nemoj da nas lazete vise, kao sto radite za autoput od batocine za kragujevac, i on je trebao biti goto krajem 2016 godine!

Trile

pre 5 godina

"Navodeći da je grad do sada bio mimo svih glavnih putnih pravaca što im je onemogućavalo dolazak investitora"

Da podsetim gradonacelnika, auto put za CG ne postoji (jos). Jedini put za CG ide, maltene, kroz centar Uzica. Ukoliko "investitori" ne dolaze, mora da je zbog neceg drugog. Ovaj tip je procerdao 10 miliona EUR od EU za fabriku vode.

Boris

pre 5 godina

Pa oni ne mogu od Obrenovca do Ljiga kroz ravnicu sa samo jednim tunelom da zavrse za skoro 5 godina a da za dve urade Cacak-Pozega!??? Daj ljudi, ne zanosite se! Ako do Pozege zavrse autoput do 2025.godine treba da slavimo. Zivi bili pa videli!

ožalošćeni za..bant!

pre 5 godina

Užice i zapadna Srbija! Taj auto put preko NAJVIŠIH planina će biti sagrađen NIKAD. Dok se dolina Drine kao prirodni pravac ignoriše. TO JE ZAPADNA SRBIJA.

Zlatko

pre 5 godina

Sanjam dan kada ćemo se izdići bar jedan stepenik iznad najprimitivnijeg partijskog političkog marketinga, nažalost gomili krezubog naroda je to sasvim dovoljno da bi glasali, samo se pomene neki Tito bez koga ništa u državi ne postoji i kome treba da se klanjamo do kraja života za to što sam određuje kako će se trošiti naš novac iz budžeta ili koliko će naši unuci otplaćivati kredita.

anonimno

pre 5 godina

Tako radi čovek koji ima neku viziju, a ne misli samo od danas do sutra. Važna je razvojna strategija kako bi svi regioni mogli da se razvijaju i napokon ne bude zaostalih krajeva. Predsednik Vučić je to shvatio i prepoznao kao prioritet i to počinje polako da se vraća.

MarSale

pre 5 godina

Gradonačelnik Petković se zaista trudi da stanje u zapostavljenom i zapuštenom Užicu popravi. Ali ključna stvar za razvoj ovog dela Srbije je auto put.

Marija

pre 5 godina

Svaka zemlja postaje bogatija, sa kvalitetnom infrastrukturom pa tako i mi. Na taj način ćemo privući investitore, jer svako ulaže u zemlju kad ima kvalitetne uslove. Naša zemlja je bogata. Ima toliko neotkrivenih bogatstava. Kvalitetna infrastruktura isto tako privlači i brojne turiste.

moki

pre 5 godina

Равномеран развој Србије је веома важан и то врло добро зна председник Вучић зато и доноси такве одлуке .

ristić

pre 5 godina

Izgradnja auto puta Beograd - Sarajevo je će doprineti bržem industrijskom i privrednom razvoju pojedinih gradova u Srbiji koji će se ovom trasom aktivirati i zainteresovati strane investitore za ulaganja baš u ovom delu Srbije. Projekat koji će doprineti jačanju ekonomije naše zemlje.

Ljubica

pre 5 godina

Izgradnjom ovog autoputa Uzice postaje odmah primamljiviji grad.Samim tim postajemo interesantniji za ljude koji žele da ulažu u Užice,ako je Uzice sa prosekom zaposlenosti u nekoj zlatnoj sredini, ovo svakako moze još dodatno da utiče u razvoju samog grada. VUČIĆ JE JOŠ JEDNOM POKAZAO DA MU JE SVAKI, ALI BAS SVAKI GRAD VEOMA BITAN.

Jelena

pre 5 godina

Uzice ima jako veliki potencijal i u turistickom smislu i u smislu da mu fale investicije da ozive ponovo ovaj kraj. A to je gotovo nemoguce bez dobre putne infrastrukture i bitnijih saobracajnica. Ovo je idealno resenje za Uzicane i njihov grad.

Gaga

pre 5 godina

Ovi pojedinci u komentarima sto se bune protiv Vucica i vlasti ocigledno ne vide dalje od svog nosa. Sta je to izgradjeno u vreme sada propale opozicije, osim njihovih nekretnina koje su placene pokradenim parama od gradjana. Jel toliki problem priznati da nikad nismo imali vise otvorenih radnih mesta, toliko sredjenih puteva nego sto je sada.

Ћирило

pre 5 godina

Не видим зашто су Б92 потребни овакви текстови и наслови. Разумем да се ово чита на страницама знамовећкојих медијских кућа али Б92 би требало да је изнад тога.

Pink Panter

pre 5 godina

Zahvaljujuci AV je danas izaslo sunce.
Zahvaljujuci AV nebo je plavlje nego inace.
Ne znam ko je komicniji, on ili ovi sto mu se uvlace u... :D

Zlatko

pre 5 godina

Sanjam dan kada ćemo se izdići bar jedan stepenik iznad najprimitivnijeg partijskog političkog marketinga, nažalost gomili krezubog naroda je to sasvim dovoljno da bi glasali, samo se pomene neki Tito bez koga ništa u državi ne postoji i kome treba da se klanjamo do kraja života za to što sam određuje kako će se trošiti naš novac iz budžeta ili koliko će naši unuci otplaćivati kredita.

Lepi Mario

pre 5 godina

Koliko je najširoj javnosti poznato, put do Požege i u produžetku do Crne Gore je bio planiran još pre 16-17 godina, dok je AV još uvek gostovao u Zvezdama Granda. Novost je jedino auto-put do Sarajeva, a i to nije inicijativa druga presjednika, već su mu iz EU, kao i za autoput prema Merdaru "napravili ponudu koju nije mogao da odbije".
Da li postoji i jedan naprednjak sa kičmom, ili je neophodno da se predsedniku stranke svi šlihtaju na dnevnom nivou? Pravi uvlakač uvek nađe način!!

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

pa jel vucic gradi te autoputeve iz svog dzepa? ili svojim rukama? pa zahvaljujuci njemu kao nesto!! ti putevi se grade zahvaljujuci nama, gradjanima srbije od cijeg se poreza vracaju krediti za sve te puteve izgradjene "zahvaljujuci vucicu" i ti autoputevi bi bili izgradjeni i da je predsednik vucic, djilas ili ljubisa iz godacice!!!

Tihipinoče

pre 5 godina

Reče nepismeni Tihomir, priča o autoputu do Užica nije počela sa Vučićem, nego dosta pre njega. Kao Užičanin pitam se samo gde to može da se izgradi u Užicu neko postrojenje da da nije van grada, realno postoji Železnička infrastruktura, priča da zbog toga ne dolaze investitori je blago reći smešna. Od kada je Tihomir gradonačelnik ne mogu ni normalno da operu grad, rizlu sa puta im je trebalo da operu pola godine.

Jovica

pre 5 godina

Prvo, autoput Beograd -Juzni Jadran je trasiran jos pre vise od 30 godina, i cekalo se sa pocetkom izgradnje 90tih, u doba kada je ceo svet iskoristio pad Berlinskog zida i otisao vise stepenica unapred, mi smo imali ratove pa je bio odlozen.
Trasa je bila ustanovljena do Pozege , postoje cak i mapre kartografske iz osamdesetih sa tacnom trasom kuda se on pravi i danas, tako da hvaliti Vucica sto autoput dolazi do Pozege, kao sto u tekstu pise, je besmisleno.

Dalje, za dve godine od Cacka do Pozege je jako tendenciozno, i po navici demagoska izjava, jer deonica ima 2 velika tunela, nekoliko vecih mostova, i uzevsi u obzir dinamiku radova na deonici Obrenovac-Ub i Lajkovac -LJig, gde ce rok biti probijen gotovo koliko je trajala ugovorena gradnja (ugovoreno 36 meseci, u najboljem slucaju ce biti pusteno posle 71 mesec), bez ihjednog tunela, mozemo i sami zakljuciti koliko ce ta gradnja da traje, minimum 3 godine i to dobrim tempom.
Zatim, da bi put dosao do Uzica mora da se gradi put do Sarajeva, a do pocetka gradnje istog , jer je to sad samo politicka prica, trebace minimum 3 godine, znaci, za jedno 10 godina mozda bude put do Uzica. To je tempo kojim se Srbija "razvija"

Komunista

pre 5 godina

"grad je do sada bio mimo svih glavnih putnih pravaca što im je onemogućavalo dolazak investitora", kaže Petković ! Veće uvlačenje Vučiću do sada nije bilo.
Pa kuda je išla Magistrala Beograd- Južni Jadran, ako nije išla preko Užica ?
Da nije možda išla preko Novog Sada !?

Petar Pan

pre 5 godina

Prvo ovo nije zahvaljujuci Vucicu, ovaj put je u planovima decenijama unazad a i cekaj da dodje do realizacije pa onda zahvaljuj... Drugo tempom kojim grade to ce biti, nekad, jednom... Uspeli subda sagrade 30km autoputa za 6 godina, pa sami racunajte... Trece, mozda najbitnije... U redu je sto hvalis svog politickog izabranika ali nije ubredu da lupetas... Uzice nikada nisu bile mimo vaznih putnih pravaca, vec se nalaze na drugom najbitnijem putnom pravvcu u Srbiji...

veljko

pre 5 godina

Nije tačno! Prava tras auto puta je čak išla do Sevojna 7 km od Užica iz bg, to je bilo za vreme Tadića i ministarke rašete...sa promenom ministarke Velja ilić to sabotira menja se trasa auto puta i on navlači auto put pored Čačka do Požege...ostavši Užičane bez A. Puta...

Trile

pre 5 godina

"Navodeći da je grad do sada bio mimo svih glavnih putnih pravaca što im je onemogućavalo dolazak investitora"

Da podsetim gradonacelnika, auto put za CG ne postoji (jos). Jedini put za CG ide, maltene, kroz centar Uzica. Ukoliko "investitori" ne dolaze, mora da je zbog neceg drugog. Ovaj tip je procerdao 10 miliona EUR od EU za fabriku vode.

Sloba

pre 5 godina

Pre rata nismo imali ništa, pa su došli Nemci i uzeli nam nam sve. Ide nam dobro, ali nije bilo puta pa investitori nisu mogli da dolaze. Isprazna trabunjanja ne prestaju. Ušice je nekad bilo industrijski centar, sa izvoznom privredom. Danas je čak i planina okupirana bespravnom gradnjom, a Mačkatica prerađuje meso sumnjivog porekla.

isus je bog

pre 5 godina

ajde bre vise, nemozete graditi tu obilaznicu oko beograda u roku od 50 godina! Nemoj da nas lazete vise, kao sto radite za autoput od batocine za kragujevac, i on je trebao biti goto krajem 2016 godine!

dingoslav

pre 5 godina

Ja mislio da se za autoputeve urade studije od strane stručnjaka za saobraćaj i hrađevinu kuda je najbolje da prolazi trasa, kad ono, ne. Kaže AV kuda treba da ide i to je to.

Dex

pre 5 godina

Nas predsednik bas ulaze u svoju zemlju. Bravo.
(Jovanka, 8. oktobar 2018 09:40)

A koliko je licnih sredstava tacno ulozio u zemlju? Mogao bi doci i neki argument za ovu tvrdnju.

ožalošćeni za..bant!

pre 5 godina

Užice i zapadna Srbija! Taj auto put preko NAJVIŠIH planina će biti sagrađen NIKAD. Dok se dolina Drine kao prirodni pravac ignoriše. TO JE ZAPADNA SRBIJA.

Boris

pre 5 godina

Pa oni ne mogu od Obrenovca do Ljiga kroz ravnicu sa samo jednim tunelom da zavrse za skoro 5 godina a da za dve urade Cacak-Pozega!??? Daj ljudi, ne zanosite se! Ako do Pozege zavrse autoput do 2025.godine treba da slavimo. Zivi bili pa videli!

Eidos

pre 5 godina

Vucic ovo,Vucic ono.. A onda izadje i prica kako je sve nezavisno,kako njegova administracija radi odlican posao.. Valja ovo sve samo ignorisati,i lepo na izborima srusiti izdajnika.

Djura

pre 5 godina

@Jovanka
A sta tacno to on ulaze? Cije je to sto on ulaze? Da li je on neko strucno lice za niskogradnju? O cemu ti pises uopste, da li znas?

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

Ja mislio da se za autoputeve urade studije od strane stručnjaka za saobraćaj i hrađevinu kuda je najbolje da prolazi trasa, kad ono, ne. Kaže AV kuda treba da ide i to je to.
(dingoslav, 8. oktobar 2018 09:29)

Pa AV i JESTE stručnjak za saobraćaj i građevinu! Između ostalog...

Eno, onomad je rekao "ovo brdo smeta" i odmah su sklonili brdo. Dok on nije došao, nisu ni videli da tu ima nekakvo brdo!

Moraću da proverim kod Boga, da nije možda AV-u kao stručnijem prepustio i nadleženost nad izlaskom i zalaskom sunca...

ue

pre 5 godina

Zahvaljujuci Nedostatku novca i politicke volje ovaj iz Uzica taj auto put nece jos dugo da vidi. A za ovo od preljine do pozege ima jos da se naceka sve nesto potpisano nija potpisano a radova nigde. I danas da pocnu trajace to dugo. kad vidim kolko se grdno namucise od obrenovca do ljiga kroz onu ravnicu.

Sabahudin

pre 5 godina

Pruga Beograd - Bar prolazi kroy grad, glavni magistralni pravac u zemlji isto, ali on tvrdi da su svi putevi zaobilazili Užice dok ih se Vučić nije setio!

Ћирило

pre 5 godina

Не видим зашто су Б92 потребни овакви текстови и наслови. Разумем да се ово чита на страницама знамовећкојих медијских кућа али Б92 би требало да је изнад тога.

Zlatko

pre 5 godina

Sanjam dan kada ćemo se izdići bar jedan stepenik iznad najprimitivnijeg partijskog političkog marketinga, nažalost gomili krezubog naroda je to sasvim dovoljno da bi glasali, samo se pomene neki Tito bez koga ništa u državi ne postoji i kome treba da se klanjamo do kraja života za to što sam određuje kako će se trošiti naš novac iz budžeta ili koliko će naši unuci otplaćivati kredita.

Pink Panter

pre 5 godina

Zahvaljujuci AV je danas izaslo sunce.
Zahvaljujuci AV nebo je plavlje nego inace.
Ne znam ko je komicniji, on ili ovi sto mu se uvlace u... :D

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

pa jel vucic gradi te autoputeve iz svog dzepa? ili svojim rukama? pa zahvaljujuci njemu kao nesto!! ti putevi se grade zahvaljujuci nama, gradjanima srbije od cijeg se poreza vracaju krediti za sve te puteve izgradjene "zahvaljujuci vucicu" i ti autoputevi bi bili izgradjeni i da je predsednik vucic, djilas ili ljubisa iz godacice!!!

Jovica

pre 5 godina

Prvo, autoput Beograd -Juzni Jadran je trasiran jos pre vise od 30 godina, i cekalo se sa pocetkom izgradnje 90tih, u doba kada je ceo svet iskoristio pad Berlinskog zida i otisao vise stepenica unapred, mi smo imali ratove pa je bio odlozen.
Trasa je bila ustanovljena do Pozege , postoje cak i mapre kartografske iz osamdesetih sa tacnom trasom kuda se on pravi i danas, tako da hvaliti Vucica sto autoput dolazi do Pozege, kao sto u tekstu pise, je besmisleno.

Dalje, za dve godine od Cacka do Pozege je jako tendenciozno, i po navici demagoska izjava, jer deonica ima 2 velika tunela, nekoliko vecih mostova, i uzevsi u obzir dinamiku radova na deonici Obrenovac-Ub i Lajkovac -LJig, gde ce rok biti probijen gotovo koliko je trajala ugovorena gradnja (ugovoreno 36 meseci, u najboljem slucaju ce biti pusteno posle 71 mesec), bez ihjednog tunela, mozemo i sami zakljuciti koliko ce ta gradnja da traje, minimum 3 godine i to dobrim tempom.
Zatim, da bi put dosao do Uzica mora da se gradi put do Sarajeva, a do pocetka gradnje istog , jer je to sad samo politicka prica, trebace minimum 3 godine, znaci, za jedno 10 godina mozda bude put do Uzica. To je tempo kojim se Srbija "razvija"

Tihipinoče

pre 5 godina

Reče nepismeni Tihomir, priča o autoputu do Užica nije počela sa Vučićem, nego dosta pre njega. Kao Užičanin pitam se samo gde to može da se izgradi u Užicu neko postrojenje da da nije van grada, realno postoji Železnička infrastruktura, priča da zbog toga ne dolaze investitori je blago reći smešna. Od kada je Tihomir gradonačelnik ne mogu ni normalno da operu grad, rizlu sa puta im je trebalo da operu pola godine.

Lepi Mario

pre 5 godina

Koliko je najširoj javnosti poznato, put do Požege i u produžetku do Crne Gore je bio planiran još pre 16-17 godina, dok je AV još uvek gostovao u Zvezdama Granda. Novost je jedino auto-put do Sarajeva, a i to nije inicijativa druga presjednika, već su mu iz EU, kao i za autoput prema Merdaru "napravili ponudu koju nije mogao da odbije".
Da li postoji i jedan naprednjak sa kičmom, ili je neophodno da se predsedniku stranke svi šlihtaju na dnevnom nivou? Pravi uvlakač uvek nađe način!!

Komunista

pre 5 godina

"grad je do sada bio mimo svih glavnih putnih pravaca što im je onemogućavalo dolazak investitora", kaže Petković ! Veće uvlačenje Vučiću do sada nije bilo.
Pa kuda je išla Magistrala Beograd- Južni Jadran, ako nije išla preko Užica ?
Da nije možda išla preko Novog Sada !?

Petar Pan

pre 5 godina

Prvo ovo nije zahvaljujuci Vucicu, ovaj put je u planovima decenijama unazad a i cekaj da dodje do realizacije pa onda zahvaljuj... Drugo tempom kojim grade to ce biti, nekad, jednom... Uspeli subda sagrade 30km autoputa za 6 godina, pa sami racunajte... Trece, mozda najbitnije... U redu je sto hvalis svog politickog izabranika ali nije ubredu da lupetas... Uzice nikada nisu bile mimo vaznih putnih pravaca, vec se nalaze na drugom najbitnijem putnom pravvcu u Srbiji...

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

Ja mislio da se za autoputeve urade studije od strane stručnjaka za saobraćaj i hrađevinu kuda je najbolje da prolazi trasa, kad ono, ne. Kaže AV kuda treba da ide i to je to.
(dingoslav, 8. oktobar 2018 09:29)

Pa AV i JESTE stručnjak za saobraćaj i građevinu! Između ostalog...

Eno, onomad je rekao "ovo brdo smeta" i odmah su sklonili brdo. Dok on nije došao, nisu ni videli da tu ima nekakvo brdo!

Moraću da proverim kod Boga, da nije možda AV-u kao stručnijem prepustio i nadleženost nad izlaskom i zalaskom sunca...

Sloba

pre 5 godina

Pre rata nismo imali ništa, pa su došli Nemci i uzeli nam nam sve. Ide nam dobro, ali nije bilo puta pa investitori nisu mogli da dolaze. Isprazna trabunjanja ne prestaju. Ušice je nekad bilo industrijski centar, sa izvoznom privredom. Danas je čak i planina okupirana bespravnom gradnjom, a Mačkatica prerađuje meso sumnjivog porekla.

veljko

pre 5 godina

Nije tačno! Prava tras auto puta je čak išla do Sevojna 7 km od Užica iz bg, to je bilo za vreme Tadića i ministarke rašete...sa promenom ministarke Velja ilić to sabotira menja se trasa auto puta i on navlači auto put pored Čačka do Požege...ostavši Užičane bez A. Puta...

isus je bog

pre 5 godina

ajde bre vise, nemozete graditi tu obilaznicu oko beograda u roku od 50 godina! Nemoj da nas lazete vise, kao sto radite za autoput od batocine za kragujevac, i on je trebao biti goto krajem 2016 godine!

dingoslav

pre 5 godina

Ja mislio da se za autoputeve urade studije od strane stručnjaka za saobraćaj i hrađevinu kuda je najbolje da prolazi trasa, kad ono, ne. Kaže AV kuda treba da ide i to je to.

ue

pre 5 godina

Zahvaljujuci Nedostatku novca i politicke volje ovaj iz Uzica taj auto put nece jos dugo da vidi. A za ovo od preljine do pozege ima jos da se naceka sve nesto potpisano nija potpisano a radova nigde. I danas da pocnu trajace to dugo. kad vidim kolko se grdno namucise od obrenovca do ljiga kroz onu ravnicu.

Dex

pre 5 godina

Nas predsednik bas ulaze u svoju zemlju. Bravo.
(Jovanka, 8. oktobar 2018 09:40)

A koliko je licnih sredstava tacno ulozio u zemlju? Mogao bi doci i neki argument za ovu tvrdnju.

ožalošćeni za..bant!

pre 5 godina

Užice i zapadna Srbija! Taj auto put preko NAJVIŠIH planina će biti sagrađen NIKAD. Dok se dolina Drine kao prirodni pravac ignoriše. TO JE ZAPADNA SRBIJA.

Eidos

pre 5 godina

Vucic ovo,Vucic ono.. A onda izadje i prica kako je sve nezavisno,kako njegova administracija radi odlican posao.. Valja ovo sve samo ignorisati,i lepo na izborima srusiti izdajnika.

Sabahudin

pre 5 godina

Pruga Beograd - Bar prolazi kroy grad, glavni magistralni pravac u zemlji isto, ali on tvrdi da su svi putevi zaobilazili Užice dok ih se Vučić nije setio!

Trile

pre 5 godina

"Navodeći da je grad do sada bio mimo svih glavnih putnih pravaca što im je onemogućavalo dolazak investitora"

Da podsetim gradonacelnika, auto put za CG ne postoji (jos). Jedini put za CG ide, maltene, kroz centar Uzica. Ukoliko "investitori" ne dolaze, mora da je zbog neceg drugog. Ovaj tip je procerdao 10 miliona EUR od EU za fabriku vode.

MarSale

pre 5 godina

Gradonačelnik Petković se zaista trudi da stanje u zapostavljenom i zapuštenom Užicu popravi. Ali ključna stvar za razvoj ovog dela Srbije je auto put.

Boris

pre 5 godina

Pa oni ne mogu od Obrenovca do Ljiga kroz ravnicu sa samo jednim tunelom da zavrse za skoro 5 godina a da za dve urade Cacak-Pozega!??? Daj ljudi, ne zanosite se! Ako do Pozege zavrse autoput do 2025.godine treba da slavimo. Zivi bili pa videli!

Djura

pre 5 godina

@Jovanka
A sta tacno to on ulaze? Cije je to sto on ulaze? Da li je on neko strucno lice za niskogradnju? O cemu ti pises uopste, da li znas?

moki

pre 5 godina

Равномеран развој Србије је веома важан и то врло добро зна председник Вучић зато и доноси такве одлуке .

ristić

pre 5 godina

Izgradnja auto puta Beograd - Sarajevo je će doprineti bržem industrijskom i privrednom razvoju pojedinih gradova u Srbiji koji će se ovom trasom aktivirati i zainteresovati strane investitore za ulaganja baš u ovom delu Srbije. Projekat koji će doprineti jačanju ekonomije naše zemlje.

Jelena

pre 5 godina

Uzice ima jako veliki potencijal i u turistickom smislu i u smislu da mu fale investicije da ozive ponovo ovaj kraj. A to je gotovo nemoguce bez dobre putne infrastrukture i bitnijih saobracajnica. Ovo je idealno resenje za Uzicane i njihov grad.

Ljubica

pre 5 godina

Izgradnjom ovog autoputa Uzice postaje odmah primamljiviji grad.Samim tim postajemo interesantniji za ljude koji žele da ulažu u Užice,ako je Uzice sa prosekom zaposlenosti u nekoj zlatnoj sredini, ovo svakako moze još dodatno da utiče u razvoju samog grada. VUČIĆ JE JOŠ JEDNOM POKAZAO DA MU JE SVAKI, ALI BAS SVAKI GRAD VEOMA BITAN.

Gaga

pre 5 godina

Ovi pojedinci u komentarima sto se bune protiv Vucica i vlasti ocigledno ne vide dalje od svog nosa. Sta je to izgradjeno u vreme sada propale opozicije, osim njihovih nekretnina koje su placene pokradenim parama od gradjana. Jel toliki problem priznati da nikad nismo imali vise otvorenih radnih mesta, toliko sredjenih puteva nego sto je sada.

anonimno

pre 5 godina

Tako radi čovek koji ima neku viziju, a ne misli samo od danas do sutra. Važna je razvojna strategija kako bi svi regioni mogli da se razvijaju i napokon ne bude zaostalih krajeva. Predsednik Vučić je to shvatio i prepoznao kao prioritet i to počinje polako da se vraća.

Marija

pre 5 godina

Svaka zemlja postaje bogatija, sa kvalitetnom infrastrukturom pa tako i mi. Na taj način ćemo privući investitore, jer svako ulaže u zemlju kad ima kvalitetne uslove. Naša zemlja je bogata. Ima toliko neotkrivenih bogatstava. Kvalitetna infrastruktura isto tako privlači i brojne turiste.