Ponedeljak, 17.09.2018.

09:43

BG dobija novu Sava promenadu - neka se pripreme NBG Blokovi

Gradski čelnici najavili su prošle nedelje da će Savski kej u novobeogradskim blokovima biti preuređen po ugledu na Savsku promenadu.

Izvor: B92

BG dobija novu Sava promenadu - neka se pripreme NBG Blokovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

NE

pre 5 godina

Pa i bio je red da se napravi pristojan prilaz vikendicama na nasipu! Do sada su jadni verovatno imali komplekse a sada kada urade kej po uzoru na sava promenadu, moci ce da budu ponosni kada budu ugoscavali politicare!

Zbogom, Srbijo

pre 5 godina

Čim je tu botovska divizija, znači da su ozbiljne pare u pitanju. Možemo mi da se bunimo i negodujemo koliko nam drago, da pišemo peticije i organizujemo proteste, sve badava, isteraće oni svoje. Gentrifikacija ovog dela grada je u jeku, tako da običan građanin, golja sa prosečnom platicom kod nekog izrabljivača, teško da može da se nada opstanku u ovom kraju. Neće nas niko terati puškom, sami ćemo otići. Ovo jeste jedna od najatraktivnijih parcela koja im je davno zapala za oko. O tome svedoči i nedavni pokušaj uzurpiranja zelenih površina usred blokova 70a i 44 radi izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa, uz još ingeniozniju zamisao da se tuda provuče i jedna dodatna saobraćajnica. Onako, magistralno, posred blokova, da se rastereti Jurija Gagarina. Stanari su organizovali protest i uspeli da ih (nakratko) u tome spreče, ali eto, stiže furiozna odmazda, naprednom snagnom i brzinom. Više-manje su već rastočili sve što je ostalo od prethodnih režima, pa sad prelaze na otvorenu otimačinu. Mogu da nam rade šta hoće, niko ne može da im se suprotstavi, makar i da pokuša. Nije narodu do toga jer mora da brine o golom preživljavanju. I posle se čude što omladina beži preko. Ovim tempom, Srbi će kao narod iščeznuti do kraja ovog stoleća. Sve zahvaljujući baticama. Možda to i ne čudi toliko, kad se uzme u ozbir da je, zvanično, prosečan srpski IQ 89 (što je, za relativno malu evropsku naciju od ~6 miliona stanovnika, treba li reći, više nego poražavajuće). Tužno, ali istinito.

Mr.Realno

pre 5 godina

Zasadite neko drvo, sklonite par stotina raspalih i odvratnih splavova koju su ruglo, dodajte par kanti za đubre, malo dodatnog osvetljenja ne bi škodilo na nekim lokacijama, angažujte ekipe da čiste redovno obale od đubreta.... I ne brinite se mnogo za nas iz blokova. Ništa nam više od toga ne treba.

бандит

pre 5 godina

Уклоните већину сплавова који заклањају поглед на реку, остало не дирајте! Кеј је прелеп какав јесте!

hawk eye

pre 5 godina

A sto lepo ne spojite ovo parce koje fali od gazele do toplane NBGD,pa da stvarno sve lici na nesto. Drugo setite se da je tu kopan toplovod od TENT-a do toplane kako bi se iskoristila vrela voda koja se baca u Savu,pa da ne bude da raskopavate ponovo sto ste napravili za koju godinu. Samo pitam ,botovi nem'o se ljutite

Lazar

pre 5 godina

Molim gradsku vlast da malo obrati pažnju na rupe (čitaj: kratere) na ulicama Beograda. A redakciju B92 da ne pušta ocigledne komentare borova, tipa: "Verujem da će savski kej biti prelep"...

starosedelac

pre 5 godina

DALJE RUKE OD MOG KEJA!!! Novobegorađani će braniti svoj kej, svoje najlepše šetalište! Nećemo dati da sve upropastite, budite sigurni.

miki

pre 5 godina

Nemojte vise da "sredjujete" ko boga vas molim. Pitate li vi ista beogradjane sta zele ili ne zele? Od vas je najveca korist kada ne radite nista, jer cega god se uhvatite vi upropastite... cak i da stavimo po strani kolko se na tim "poslovima" nakradete.

stanislav

pre 5 godina

Ništa ne fali savskom keju. Ne dirajte ga, izvanredno služi svim beograđanima.
Uradite samo sledeće:
1. popravite staze i polomljene ploče.
2. obnovite stepeništa i polomljene ograde i beton.
3. sprečite, ali zaista SPREČITE, divljanje automobila po keju i po travi
4. obezbedite da svaki splav čisti i održava svoj deo obale i reke a ne da kod svakog stoje homile đubreta
5. održavajte travnjake, žardinjere i sadite više drveća
6. komunalna policija da ZAISTA kontroliše i kažnjava vlasnike pasa puštena sa povodca. Za slobodno jurcanje pasa obezbedite ograđen prostor slično kao na Tašu (2-3 i to veća jer je pasa mnogo).

Bićemo vam zahvalni ako to uradite. NIKAKVA REKONSTRUCIJA NIKAKVO BACANJE PARA jer ćete ga upropastiti.

Milos

pre 5 godina

I dalje ne mogu da se načudim koliko Beograd ima sve manje i manje zelenila, a koliko u Berlinu ga ima sve više i više. Po neki put mi nije jasno kako uopšteno nema i više mrtvih tokom leta u Bgu. Jer ono već nije normalno.

Al kad vam stave još betona, a drveta ni na vidiku. Jer vi ne znate, a oni znaju, kako je u metropolama. Dobro, Berlin je više neka varošica, to ne računamo. Mada je vodja voli mnogo.

Trile

pre 5 godina

Kej je malo oronuo ali je ok. Ako cete stvarno nesto da menjate, eliminisite splavove, najvece ruglo beograda. Splavovi zaklanjaju pigled, skuplhaju otpad kod obale a i dosta ga generisu i uvek neko nesto radi, prolaze kanioni, pesak, sut. To mislim na sve obale i sve splavove. O "vikendicama" na adi, dunavu, ostruznici i ratnom ostrvu da ne govorim.

Срђан

pre 5 godina

Кеј треба реновирати, али да остане исти онакав. Ту пре свега мислим искључиво на обнову (асфалтирање - бетонирање) доње и средње стазе, у Блоку 44 поставити средњу стазу, у Блоку 70а направити горњу стазу. Треба склипити и пола оних сплавова што су никли преко ноћи (Цунами).
Подржавам обнову два терена у Блоку 70а, претпостављам да су то на два иза моје зграде, за кошарку и другу за фудбал, тенис или од одбојку. (Ти терени су некада били препуни, пре 20 и више година, ако твоја екипа изгуби утакмицу до сутра нема шансе да поново игра од гужве?).
Поставите и још неко игралиште са тобоганима, пољана у 70а и 44.

A.

pre 5 godina

Zaista, Savski nasip bi trebalo asfaltirati (recikliranog asfalta koji ste skinuli iz Ruzveltove i manjih ulica iz Centra ima na tone), inače propadaju amortizeri na autima koji tuda nepropisno prolaze.

Molim vas, vi ne možete ni da srušite tamošnje nelegalne (ili možda sumnjivo legalizovane) vikendice i da zabranite vožnju automobilima po Savskom nasipu!

A, po već viđenom scenariju, ako "rekonstrušete kej onako kako je uređen i na Sava promenadi", čini mi se da će to da bude uvod u 'Novi Beograd na vodi'.

Блоковски ненапредни нестраначки активи

pre 5 godina

Карактер ове власти је такав да је само било питање времена када ће џипови и обријане главе да се врате на кеј. Ево већ сада зује мотори по бициклистичкој стази, а џипови се паркирају на самом кеју. Могу мислити како ће то да изгледа кад ''напредни'' заврше посао. Подлога која се разлокава и мења (од стране ''браћала'' и њихових фирми) сваких 6 месеци, џипчине које се провлаче између шетача и њихове деце, два три стаклена силоса типа ''Саванова'' са кафом од 300 динара и то је то. Убуџиће и неки шопинг мол тамо на ливади, њима је свако парче траве неподношљиво, боде им очи, а биће и пар фенси зграда на насипу, за бг напредну елиту. Не морате да нам правите од блокова ''Residences'' и ''Wistu'', уместо тога најурите банду са насипа и уредите травнате површине, а оно што су направили другови пре 40 година не морате да реновирате (ви то нисте у стању ни да прекречите, а камоли шта друго), само очистите од смећа и подшишајте траву! Хвала!

Ben Dover

pre 5 godina

Sve dok građani odlučuju o životu u svojoj zemlji na način da u 10 godina 5-6 puta (nebitno tačno koliko) zaokruže broj, nema nama budućnosti.

Pera

pre 5 godina

@a mi
Pa prijatelju, samo da se svi iz Sremcice skupite i odete pred skupstinu grada i da napravite haos u gradu..ali neeee..to valjda treba neko drugi da radi, da se buni..ne smem ni da pitam ko je predsednik opstine kojoj Sremcica pripada..a za to ste glasali..doduse neki jesu, neki nisu..tako da, kada su trebalo da se pokazu zubi i zaokruzi bilo sta osim Njega, vas je ili mrzelo ili niste imali za koga..

a mi

pre 5 godina

A šta mi iz Sremčice da radimo što i dalje u 21 veku nemamo kanalizaciju od kad znamo za sebe, nemamo trotoar ka velikoj Moštanici, nemamo asfalt u ulici, nemamo osnovne uslove za život a sve uredno plaćamo i od tih naših para vi picanite kejeve i promenade a mi idemo po blatu, po kolovozu pešačimo i praznimo jame.

NBGD

pre 5 godina

Ukloniti saobracaj na nasipu od bloka 45 do Ostruznice. Ukloniti bespravno sagradjene vikendice na istom potezu. Zabraniti motornim vozilima da parkiraku pored samih splavova!

Obavezati vlasnike splavova da ciste u okolini istih, oko nekih ima smeca koje se skuplja mesecima.

I na kraju, neke splavove bi trebalo i ukloniti. Previse je nacickano, neki zaklanjaju pogled na reku, grade se spratovi...

Jovan

pre 5 godina

Obecanje lepo zvuci, ali znajuci sa kime imamo posla, ne bi bilo iznenadjenje da umesto "promenade" dobijemo privatne kuce i sl.
Zamenik gradonacelnika bi mogao da se pozabavi uklanjanjem odvratnih splavova koji su uzurpirali obalu, zagadjuju reku, stvaraju buku...Koliko ih nije lepo videti i imati ih u komsiluku u BGDH2O toliko i ovde su nista drugo do ruglo.
Takodje, samo malo uzvodno, su hacijende i vile sagradjenje nezakonito, na javnoj povrsini odn. u forlandu reke Save, umesto da ih poruse, da nece i njima da grade "promenadu"?

Citizen X

pre 5 godina

Ok renovirajte Savski Kej ali molim vas nemojte i od nje napraviti seljanu kao sto ste od centra napravili. Konkurs, gradjani biraju itd. Znam nisam realan ali bilo bi lepo.

Milan

pre 5 godina

Ajde gledajte da upropastite i ovo malo dobrog shto je ustalo vashim "ulepshavanjem" i bacanjem para. Bolje te pare potroshite na pravljenje obdanishta umesto odvratnih zgrada na svakoj zelenoj povrshini!

Citizen X

pre 5 godina

Ok renovirajte Savski Kej ali molim vas nemojte i od nje napraviti seljanu kao sto ste od centra napravili. Konkurs, gradjani biraju itd. Znam nisam realan ali bilo bi lepo.

Zorka

pre 5 godina

Kada će se srušiti bespravno izgrađene kuće funkcionera SNS i njihovih kriminalnih saradnika, podignute iza bloka 45 u zoni zaštite? Zašto gradska vlast godinama toleriše bahato kršenje zakona?

sladoledsmesom

pre 5 godina

Veći problem je činjenica da se ove pare usmere na uređenje savskog nasipa, koji je sada oduzet od vikendaša koji su se lepo smestili uz obalu na samo kilometar od kraja grada i odsekli svaki pristup obali.
(Dusan, 17. septembar 2018 10:47)

Kako kad je tu i čiča Tomina koliba?

Jovan

pre 5 godina

Jedva čekam da se prošetam novom promenadom, raduje me što se konstantno gradi i obnavlja sve ono što je zapostavljeno u zadnjih 50-60 godina.

Dex

pre 5 godina

Kvalitet radova poput Slavije, Knez Mihajlove ili Autokomande, ali uz lepu novogodisnju atmosferu koja ce preovladjivati sedam meseci godisnje. Sve u svemu, ako se neko i bude zalio, to ce biti samo zato sto je potpuni idiot. Srecom pa ne angazuju americke perace prozora.

Дејан

pre 5 godina

За почетак "проредите" мало сплавове, начичкани су један до другог, не види се река од сплавова!

Slobodan

pre 5 godina

Sava se ne vidi od splavova, bili bismo srecni kad bi uklonili 70% splavova, takodje treba ograniciti da splavovi budu prizemni, tj bez gornjeg sprata kako ne bi zaklanjali pogled. U 45 bloku je nekada bila terasa, gde je teatar, sad je tu nadzidan nekakav restoran- to treba porusiti i vratiti u prvobitno stanje.

beton, beton samo beton, beton nama treba

pre 5 godina

Molim vas ne dirajte kej. Odlican je i ovakav. Samo postavite vise kanti i cistite blokove cesce. Ostatak novca iskoristite da uvedete kanalizaciju u ostale delove Beograda. Hvala
(Zoom, 17. septembar 2018 10:38)

Ma neee, prijatelju - buducnost je u betonu.
Cvetni trg, Slavija ...

Iznogud

pre 5 godina

Ne dirajte nista molim vas. Ovo je najlepsi kej u Srbiji, a sada hocete da ga pretvorite u parking, beton... Beograd na vodi... Ako treba da platimo da ne dirate, samo ne dirajte

Mita bekrija

pre 5 godina

A kad ce ruglo od onih splavova,da se sklone...I da,bude slobodan kej
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (donatelo, 17. septembar 2018 10:27

BRAVO!!!
Kada bi se samo uklonio onaj krš od splavova, kej bi odmah bio duplo lepši. Ono je bruka i sramota na šta liče te sklepane gadosti, pogotovo kad se smeće skupi oko njih.

Branko

pre 5 godina

Samo nemoj da vas guja ujede da neki park podelite da bi neku parcelu prodali nekom da napravi zgradu bez parkinga jer i ovako je sve pretrpano i fali parkinga i sve je gore...

Neinformisan

pre 5 godina

Unistice i Savski kej. Ceo grad ce da preoru i naruze po kic i pink standardima, onako kako su oni zamisljali veliki grad kad su bili mali dok su ziveli po svojim zabitima.

Gradjanin

pre 5 godina

Ti tereni koje su renovirali su u Bloku 70 a ne u Bloku 70a ali sta ja znam. Ja samo zivim tamo a oni upravljaju gradom tako da ipak oni najbolje "znaju" grad.

vojin

pre 5 godina

Nemojte molim vas da uništite jedino normalno šetalište tako što ćete ga pretvoriti u bezlicno fensi stecište.

Renovirati da, slazem se, ali po ugledu na promenadu nikako.

Ne mora sve biti napucano.

Makarije

pre 5 godina

Kej ne treba previse dirati, samo popraviti sta treba. Dok je na primer u bloku 45 apsolutno neophodno nesto uciniti sa propalim trotoarima i zapusenom kisnom kanalizacijom. Kada padne kisa sredina bloka je bukvalno u vodi i preci sa kraja na kraj bloka je prava avantura.
Sve bespravne objekte na obali Save iza bloka 45 pod hitno iseliti i/ili srusiti. Oni tu nemaju sta da traze.

Zoom

pre 5 godina

Molim vas ne dirajte kej. Odlican je i ovakav. Samo postavite vise kanti i cistite blokove cesce. Ostatak novca iskoristite da uvedete kanalizaciju u ostale delove Beograda. Hvala

Miodrag Marijašević

pre 5 godina

Sve je to za veliko poštovanje i pohvalu.Jedina zamerka tekstu je činjenica da Novobeogradskog leta na keju, pored dečjeg teatra na Savi, nije bilo nekoliko godina unazad, u smislu koncerata na otvorenom.Učestvovali su znameniti bendovi i pojedinci iz Srbije, regiona, pa čak i sveta. Sve je bilo besplatno, a publika i učesnici stvarali su idiličnu atmosferu i nezaboravne večeri iz godine u godinu.
Odjedanput, pre par godina, sve je prestalo. Šteta.
Pozdrav,
Miodrag Marijašević

šetač

pre 5 godina

Uuuuu... ekstra... sada će moći džipom direktno na Adu da se ode.
A verovatno ćemo dobiti i više parkinga pored šetališta tik uz vodu, a ne ovako kao sada da se komšije i gosti sa splavova Cunami (čovek ima 5-7 splavova) parkiraju na samom šetalištu ili u hladu ispod topola....
A kada spomenuh topole, možda bi mogle neke najveće i najlepše da se poseku jer ipak, vlasnici privatnih splavova su uglavno alergični na mace koje topola ispušta s proleća.

Rale

pre 5 godina

Ama resite visedecenijski komunalni problem sa nezavrsenim aqua parkom u bloku 44 i to ce biti dovoljno. Sada je to leglo komaraca,zmija,ambrozije i narkomana. Sedam hektara komunalnog problema izmedju tri najveca bloka na Nbg i buduce Savske promenade ??

iznogud

pre 5 godina

ne dirajte nista,to je napravljeno pre cetrdeset i kusur godina i jos traje.ono sto vi napravite ne tdaje ni dva meseca. nama u blokovima ne trebaju fensi granitne ploce koje se odlepe i popucaju cim ih postavite.ostavite granitne ploce trebace vam za vas beogead na vodi.ovde ne dirajte nista sve je to kako treba.zavrsite vi ono sto ste poceli da upropastavate a novi beograd i blokove ostavite na miru

nbgd

pre 5 godina

Neee, ostavite nas na miru! Sta ce sve ici uz tu rekonstrukciju, koliko komercijalnih i stambenih cudovista ubacenih tu i tamo na zelenim povrsinama? Ovo je stvarno vize neizdrzivo...

Dusan

pre 5 godina

Što se tiče keja, generalno deo koji je ostao nezavršen je kod blokova 70a i 44, mada i tu nije završena samo srednja staza, dok donja uredno postoji (u 70a nema ni gornje).
Vidim dva problema, prvo u bloku 70a su donju stazu "pod svoje" uzeli korisnici marine i koriste je kao parking (plus neki posetioci splavova).

Veći problem je činjenica da se ove pare usmere na uređenje savskog nasipa, koji je sada oduzet od vikendaša koji su se lepo smestili uz obalu na samo kilometar od kraja grada i odsekli svaki pristup obali.

bicikljist

pre 5 godina

"Savski kej i nasip su jedna od omiljenih mesta Novobeograđana. Pored beskrajno dugog nasipa u mirnom delu bloka pogodnim za šetnju i odvojenim stazama za džogiranje ili vožnju bicikla,"
hahhahha prava idila, bas pogodno i za setnju i za bicikl.. jedino je malo zeznuto kada toma, cume i ostali "vikendasi" prolaze rendz roverima ili s klasom, jer su malo posiroki, ovi ostali automobili su OK, ali kad ovi prolaze ume malo da bude tesno pa moze da se sleti sa nasipa.. zato se ne preporucuje sa city biciklima ici ovuda nego samo mtb sa debelim gumama, ako se krene nizbrdo da moze da se prezivi..

Ortakov

pre 5 godina

Ljudi, nemojte, molim vas, ništa da dirate, šta god ste pipnuli, osušilo se, srušilo se, potopilo, klima se... Ako baš imaju neke provizije, uzmite neku ledinu, gde nema ništa, da ne kvarite i ono malo što je kvalitetno napravljeno, pa poravnajte, zazidajte, onda da bi oprali pare, razbušite, postavite neke kablove, pa opet zidajte ... I tako, možete 100 puta, samo ne dirajte postojeću infrastrukturu, uništili ste sve čega ste se dotakli.

Jovan

pre 5 godina

Jedva čekam da se prošetam novom promenadom, raduje me što se konstantno gradi i obnavlja sve ono što je zapostavljeno u zadnjih 50-60 godina.

Zoom

pre 5 godina

Molim vas ne dirajte kej. Odlican je i ovakav. Samo postavite vise kanti i cistite blokove cesce. Ostatak novca iskoristite da uvedete kanalizaciju u ostale delove Beograda. Hvala

Ortakov

pre 5 godina

Ljudi, nemojte, molim vas, ništa da dirate, šta god ste pipnuli, osušilo se, srušilo se, potopilo, klima se... Ako baš imaju neke provizije, uzmite neku ledinu, gde nema ništa, da ne kvarite i ono malo što je kvalitetno napravljeno, pa poravnajte, zazidajte, onda da bi oprali pare, razbušite, postavite neke kablove, pa opet zidajte ... I tako, možete 100 puta, samo ne dirajte postojeću infrastrukturu, uništili ste sve čega ste se dotakli.

NBGD

pre 5 godina

Ukloniti saobracaj na nasipu od bloka 45 do Ostruznice. Ukloniti bespravno sagradjene vikendice na istom potezu. Zabraniti motornim vozilima da parkiraku pored samih splavova!

Obavezati vlasnike splavova da ciste u okolini istih, oko nekih ima smeca koje se skuplja mesecima.

I na kraju, neke splavove bi trebalo i ukloniti. Previse je nacickano, neki zaklanjaju pogled na reku, grade se spratovi...

Блоковски ненапредни нестраначки активи

pre 5 godina

Карактер ове власти је такав да је само било питање времена када ће џипови и обријане главе да се врате на кеј. Ево већ сада зује мотори по бициклистичкој стази, а џипови се паркирају на самом кеју. Могу мислити како ће то да изгледа кад ''напредни'' заврше посао. Подлога која се разлокава и мења (од стране ''браћала'' и њихових фирми) сваких 6 месеци, џипчине које се провлаче између шетача и њихове деце, два три стаклена силоса типа ''Саванова'' са кафом од 300 динара и то је то. Убуџиће и неки шопинг мол тамо на ливади, њима је свако парче траве неподношљиво, боде им очи, а биће и пар фенси зграда на насипу, за бг напредну елиту. Не морате да нам правите од блокова ''Residences'' и ''Wistu'', уместо тога најурите банду са насипа и уредите травнате површине, а оно што су направили другови пре 40 година не морате да реновирате (ви то нисте у стању ни да прекречите, а камоли шта друго), само очистите од смећа и подшишајте траву! Хвала!

vojin

pre 5 godina

Nemojte molim vas da uništite jedino normalno šetalište tako što ćete ga pretvoriti u bezlicno fensi stecište.

Renovirati da, slazem se, ali po ugledu na promenadu nikako.

Ne mora sve biti napucano.

nbgd

pre 5 godina

Neee, ostavite nas na miru! Sta ce sve ici uz tu rekonstrukciju, koliko komercijalnih i stambenih cudovista ubacenih tu i tamo na zelenim povrsinama? Ovo je stvarno vize neizdrzivo...

Дејан

pre 5 godina

За почетак "проредите" мало сплавове, начичкани су један до другог, не види се река од сплавова!

Iznogud

pre 5 godina

Ne dirajte nista molim vas. Ovo je najlepsi kej u Srbiji, a sada hocete da ga pretvorite u parking, beton... Beograd na vodi... Ako treba da platimo da ne dirate, samo ne dirajte

beton, beton samo beton, beton nama treba

pre 5 godina

Molim vas ne dirajte kej. Odlican je i ovakav. Samo postavite vise kanti i cistite blokove cesce. Ostatak novca iskoristite da uvedete kanalizaciju u ostale delove Beograda. Hvala
(Zoom, 17. septembar 2018 10:38)

Ma neee, prijatelju - buducnost je u betonu.
Cvetni trg, Slavija ...

Mr.Realno

pre 5 godina

Zasadite neko drvo, sklonite par stotina raspalih i odvratnih splavova koju su ruglo, dodajte par kanti za đubre, malo dodatnog osvetljenja ne bi škodilo na nekim lokacijama, angažujte ekipe da čiste redovno obale od đubreta.... I ne brinite se mnogo za nas iz blokova. Ništa nam više od toga ne treba.

Trile

pre 5 godina

Kej je malo oronuo ali je ok. Ako cete stvarno nesto da menjate, eliminisite splavove, najvece ruglo beograda. Splavovi zaklanjaju pigled, skuplhaju otpad kod obale a i dosta ga generisu i uvek neko nesto radi, prolaze kanioni, pesak, sut. To mislim na sve obale i sve splavove. O "vikendicama" na adi, dunavu, ostruznici i ratnom ostrvu da ne govorim.

Срђан

pre 5 godina

Кеј треба реновирати, али да остане исти онакав. Ту пре свега мислим искључиво на обнову (асфалтирање - бетонирање) доње и средње стазе, у Блоку 44 поставити средњу стазу, у Блоку 70а направити горњу стазу. Треба склипити и пола оних сплавова што су никли преко ноћи (Цунами).
Подржавам обнову два терена у Блоку 70а, претпостављам да су то на два иза моје зграде, за кошарку и другу за фудбал, тенис или од одбојку. (Ти терени су некада били препуни, пре 20 и више година, ако твоја екипа изгуби утакмицу до сутра нема шансе да поново игра од гужве?).
Поставите и још неко игралиште са тобоганима, пољана у 70а и 44.

starosedelac

pre 5 godina

DALJE RUKE OD MOG KEJA!!! Novobegorađani će braniti svoj kej, svoje najlepše šetalište! Nećemo dati da sve upropastite, budite sigurni.

stanislav

pre 5 godina

Ništa ne fali savskom keju. Ne dirajte ga, izvanredno služi svim beograđanima.
Uradite samo sledeće:
1. popravite staze i polomljene ploče.
2. obnovite stepeništa i polomljene ograde i beton.
3. sprečite, ali zaista SPREČITE, divljanje automobila po keju i po travi
4. obezbedite da svaki splav čisti i održava svoj deo obale i reke a ne da kod svakog stoje homile đubreta
5. održavajte travnjake, žardinjere i sadite više drveća
6. komunalna policija da ZAISTA kontroliše i kažnjava vlasnike pasa puštena sa povodca. Za slobodno jurcanje pasa obezbedite ograđen prostor slično kao na Tašu (2-3 i to veća jer je pasa mnogo).

Bićemo vam zahvalni ako to uradite. NIKAKVA REKONSTRUCIJA NIKAKVO BACANJE PARA jer ćete ga upropastiti.

Milos

pre 5 godina

I dalje ne mogu da se načudim koliko Beograd ima sve manje i manje zelenila, a koliko u Berlinu ga ima sve više i više. Po neki put mi nije jasno kako uopšteno nema i više mrtvih tokom leta u Bgu. Jer ono već nije normalno.

Al kad vam stave još betona, a drveta ni na vidiku. Jer vi ne znate, a oni znaju, kako je u metropolama. Dobro, Berlin je više neka varošica, to ne računamo. Mada je vodja voli mnogo.

бандит

pre 5 godina

Уклоните већину сплавова који заклањају поглед на реку, остало не дирајте! Кеј је прелеп какав јесте!

Mita bekrija

pre 5 godina

A kad ce ruglo od onih splavova,da se sklone...I da,bude slobodan kej
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (donatelo, 17. septembar 2018 10:27

BRAVO!!!
Kada bi se samo uklonio onaj krš od splavova, kej bi odmah bio duplo lepši. Ono je bruka i sramota na šta liče te sklepane gadosti, pogotovo kad se smeće skupi oko njih.

miki

pre 5 godina

Nemojte vise da "sredjujete" ko boga vas molim. Pitate li vi ista beogradjane sta zele ili ne zele? Od vas je najveca korist kada ne radite nista, jer cega god se uhvatite vi upropastite... cak i da stavimo po strani kolko se na tim "poslovima" nakradete.

Zorka

pre 5 godina

Kada će se srušiti bespravno izgrađene kuće funkcionera SNS i njihovih kriminalnih saradnika, podignute iza bloka 45 u zoni zaštite? Zašto gradska vlast godinama toleriše bahato kršenje zakona?

a mi

pre 5 godina

A šta mi iz Sremčice da radimo što i dalje u 21 veku nemamo kanalizaciju od kad znamo za sebe, nemamo trotoar ka velikoj Moštanici, nemamo asfalt u ulici, nemamo osnovne uslove za život a sve uredno plaćamo i od tih naših para vi picanite kejeve i promenade a mi idemo po blatu, po kolovozu pešačimo i praznimo jame.

Zbogom, Srbijo

pre 5 godina

Čim je tu botovska divizija, znači da su ozbiljne pare u pitanju. Možemo mi da se bunimo i negodujemo koliko nam drago, da pišemo peticije i organizujemo proteste, sve badava, isteraće oni svoje. Gentrifikacija ovog dela grada je u jeku, tako da običan građanin, golja sa prosečnom platicom kod nekog izrabljivača, teško da može da se nada opstanku u ovom kraju. Neće nas niko terati puškom, sami ćemo otići. Ovo jeste jedna od najatraktivnijih parcela koja im je davno zapala za oko. O tome svedoči i nedavni pokušaj uzurpiranja zelenih površina usred blokova 70a i 44 radi izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa, uz još ingeniozniju zamisao da se tuda provuče i jedna dodatna saobraćajnica. Onako, magistralno, posred blokova, da se rastereti Jurija Gagarina. Stanari su organizovali protest i uspeli da ih (nakratko) u tome spreče, ali eto, stiže furiozna odmazda, naprednom snagnom i brzinom. Više-manje su već rastočili sve što je ostalo od prethodnih režima, pa sad prelaze na otvorenu otimačinu. Mogu da nam rade šta hoće, niko ne može da im se suprotstavi, makar i da pokuša. Nije narodu do toga jer mora da brine o golom preživljavanju. I posle se čude što omladina beži preko. Ovim tempom, Srbi će kao narod iščeznuti do kraja ovog stoleća. Sve zahvaljujući baticama. Možda to i ne čudi toliko, kad se uzme u ozbir da je, zvanično, prosečan srpski IQ 89 (što je, za relativno malu evropsku naciju od ~6 miliona stanovnika, treba li reći, više nego poražavajuće). Tužno, ali istinito.

Branko

pre 5 godina

Samo nemoj da vas guja ujede da neki park podelite da bi neku parcelu prodali nekom da napravi zgradu bez parkinga jer i ovako je sve pretrpano i fali parkinga i sve je gore...

Dex

pre 5 godina

Kvalitet radova poput Slavije, Knez Mihajlove ili Autokomande, ali uz lepu novogodisnju atmosferu koja ce preovladjivati sedam meseci godisnje. Sve u svemu, ako se neko i bude zalio, to ce biti samo zato sto je potpuni idiot. Srecom pa ne angazuju americke perace prozora.

šetač

pre 5 godina

Uuuuu... ekstra... sada će moći džipom direktno na Adu da se ode.
A verovatno ćemo dobiti i više parkinga pored šetališta tik uz vodu, a ne ovako kao sada da se komšije i gosti sa splavova Cunami (čovek ima 5-7 splavova) parkiraju na samom šetalištu ili u hladu ispod topola....
A kada spomenuh topole, možda bi mogle neke najveće i najlepše da se poseku jer ipak, vlasnici privatnih splavova su uglavno alergični na mace koje topola ispušta s proleća.

hawk eye

pre 5 godina

A sto lepo ne spojite ovo parce koje fali od gazele do toplane NBGD,pa da stvarno sve lici na nesto. Drugo setite se da je tu kopan toplovod od TENT-a do toplane kako bi se iskoristila vrela voda koja se baca u Savu,pa da ne bude da raskopavate ponovo sto ste napravili za koju godinu. Samo pitam ,botovi nem'o se ljutite

Neinformisan

pre 5 godina

Unistice i Savski kej. Ceo grad ce da preoru i naruze po kic i pink standardima, onako kako su oni zamisljali veliki grad kad su bili mali dok su ziveli po svojim zabitima.

Lazar

pre 5 godina

Molim gradsku vlast da malo obrati pažnju na rupe (čitaj: kratere) na ulicama Beograda. A redakciju B92 da ne pušta ocigledne komentare borova, tipa: "Verujem da će savski kej biti prelep"...

Dusan

pre 5 godina

Što se tiče keja, generalno deo koji je ostao nezavršen je kod blokova 70a i 44, mada i tu nije završena samo srednja staza, dok donja uredno postoji (u 70a nema ni gornje).
Vidim dva problema, prvo u bloku 70a su donju stazu "pod svoje" uzeli korisnici marine i koriste je kao parking (plus neki posetioci splavova).

Veći problem je činjenica da se ove pare usmere na uređenje savskog nasipa, koji je sada oduzet od vikendaša koji su se lepo smestili uz obalu na samo kilometar od kraja grada i odsekli svaki pristup obali.

A.

pre 5 godina

Zaista, Savski nasip bi trebalo asfaltirati (recikliranog asfalta koji ste skinuli iz Ruzveltove i manjih ulica iz Centra ima na tone), inače propadaju amortizeri na autima koji tuda nepropisno prolaze.

Molim vas, vi ne možete ni da srušite tamošnje nelegalne (ili možda sumnjivo legalizovane) vikendice i da zabranite vožnju automobilima po Savskom nasipu!

A, po već viđenom scenariju, ako "rekonstrušete kej onako kako je uređen i na Sava promenadi", čini mi se da će to da bude uvod u 'Novi Beograd na vodi'.

iznogud

pre 5 godina

ne dirajte nista,to je napravljeno pre cetrdeset i kusur godina i jos traje.ono sto vi napravite ne tdaje ni dva meseca. nama u blokovima ne trebaju fensi granitne ploce koje se odlepe i popucaju cim ih postavite.ostavite granitne ploce trebace vam za vas beogead na vodi.ovde ne dirajte nista sve je to kako treba.zavrsite vi ono sto ste poceli da upropastavate a novi beograd i blokove ostavite na miru

Milan

pre 5 godina

Ajde gledajte da upropastite i ovo malo dobrog shto je ustalo vashim "ulepshavanjem" i bacanjem para. Bolje te pare potroshite na pravljenje obdanishta umesto odvratnih zgrada na svakoj zelenoj povrshini!

sladoledsmesom

pre 5 godina

Veći problem je činjenica da se ove pare usmere na uređenje savskog nasipa, koji je sada oduzet od vikendaša koji su se lepo smestili uz obalu na samo kilometar od kraja grada i odsekli svaki pristup obali.
(Dusan, 17. septembar 2018 10:47)

Kako kad je tu i čiča Tomina koliba?

Rale

pre 5 godina

Ama resite visedecenijski komunalni problem sa nezavrsenim aqua parkom u bloku 44 i to ce biti dovoljno. Sada je to leglo komaraca,zmija,ambrozije i narkomana. Sedam hektara komunalnog problema izmedju tri najveca bloka na Nbg i buduce Savske promenade ??

Slobodan

pre 5 godina

Sava se ne vidi od splavova, bili bismo srecni kad bi uklonili 70% splavova, takodje treba ograniciti da splavovi budu prizemni, tj bez gornjeg sprata kako ne bi zaklanjali pogled. U 45 bloku je nekada bila terasa, gde je teatar, sad je tu nadzidan nekakav restoran- to treba porusiti i vratiti u prvobitno stanje.

Jovan

pre 5 godina

Obecanje lepo zvuci, ali znajuci sa kime imamo posla, ne bi bilo iznenadjenje da umesto "promenade" dobijemo privatne kuce i sl.
Zamenik gradonacelnika bi mogao da se pozabavi uklanjanjem odvratnih splavova koji su uzurpirali obalu, zagadjuju reku, stvaraju buku...Koliko ih nije lepo videti i imati ih u komsiluku u BGDH2O toliko i ovde su nista drugo do ruglo.
Takodje, samo malo uzvodno, su hacijende i vile sagradjenje nezakonito, na javnoj povrsini odn. u forlandu reke Save, umesto da ih poruse, da nece i njima da grade "promenadu"?

bicikljist

pre 5 godina

"Savski kej i nasip su jedna od omiljenih mesta Novobeograđana. Pored beskrajno dugog nasipa u mirnom delu bloka pogodnim za šetnju i odvojenim stazama za džogiranje ili vožnju bicikla,"
hahhahha prava idila, bas pogodno i za setnju i za bicikl.. jedino je malo zeznuto kada toma, cume i ostali "vikendasi" prolaze rendz roverima ili s klasom, jer su malo posiroki, ovi ostali automobili su OK, ali kad ovi prolaze ume malo da bude tesno pa moze da se sleti sa nasipa.. zato se ne preporucuje sa city biciklima ici ovuda nego samo mtb sa debelim gumama, ako se krene nizbrdo da moze da se prezivi..

Ben Dover

pre 5 godina

Sve dok građani odlučuju o životu u svojoj zemlji na način da u 10 godina 5-6 puta (nebitno tačno koliko) zaokruže broj, nema nama budućnosti.

Makarije

pre 5 godina

Kej ne treba previse dirati, samo popraviti sta treba. Dok je na primer u bloku 45 apsolutno neophodno nesto uciniti sa propalim trotoarima i zapusenom kisnom kanalizacijom. Kada padne kisa sredina bloka je bukvalno u vodi i preci sa kraja na kraj bloka je prava avantura.
Sve bespravne objekte na obali Save iza bloka 45 pod hitno iseliti i/ili srusiti. Oni tu nemaju sta da traze.

Gradjanin

pre 5 godina

Ti tereni koje su renovirali su u Bloku 70 a ne u Bloku 70a ali sta ja znam. Ja samo zivim tamo a oni upravljaju gradom tako da ipak oni najbolje "znaju" grad.

Citizen X

pre 5 godina

Ok renovirajte Savski Kej ali molim vas nemojte i od nje napraviti seljanu kao sto ste od centra napravili. Konkurs, gradjani biraju itd. Znam nisam realan ali bilo bi lepo.

Pera

pre 5 godina

@a mi
Pa prijatelju, samo da se svi iz Sremcice skupite i odete pred skupstinu grada i da napravite haos u gradu..ali neeee..to valjda treba neko drugi da radi, da se buni..ne smem ni da pitam ko je predsednik opstine kojoj Sremcica pripada..a za to ste glasali..doduse neki jesu, neki nisu..tako da, kada su trebalo da se pokazu zubi i zaokruzi bilo sta osim Njega, vas je ili mrzelo ili niste imali za koga..

Citizen X

pre 5 godina

Ok renovirajte Savski Kej ali molim vas nemojte i od nje napraviti seljanu kao sto ste od centra napravili. Konkurs, gradjani biraju itd. Znam nisam realan ali bilo bi lepo.

Miodrag Marijašević

pre 5 godina

Sve je to za veliko poštovanje i pohvalu.Jedina zamerka tekstu je činjenica da Novobeogradskog leta na keju, pored dečjeg teatra na Savi, nije bilo nekoliko godina unazad, u smislu koncerata na otvorenom.Učestvovali su znameniti bendovi i pojedinci iz Srbije, regiona, pa čak i sveta. Sve je bilo besplatno, a publika i učesnici stvarali su idiličnu atmosferu i nezaboravne večeri iz godine u godinu.
Odjedanput, pre par godina, sve je prestalo. Šteta.
Pozdrav,
Miodrag Marijašević

NE

pre 5 godina

Pa i bio je red da se napravi pristojan prilaz vikendicama na nasipu! Do sada su jadni verovatno imali komplekse a sada kada urade kej po uzoru na sava promenadu, moci ce da budu ponosni kada budu ugoscavali politicare!

Ortakov

pre 5 godina

Ljudi, nemojte, molim vas, ništa da dirate, šta god ste pipnuli, osušilo se, srušilo se, potopilo, klima se... Ako baš imaju neke provizije, uzmite neku ledinu, gde nema ništa, da ne kvarite i ono malo što je kvalitetno napravljeno, pa poravnajte, zazidajte, onda da bi oprali pare, razbušite, postavite neke kablove, pa opet zidajte ... I tako, možete 100 puta, samo ne dirajte postojeću infrastrukturu, uništili ste sve čega ste se dotakli.

vojin

pre 5 godina

Nemojte molim vas da uništite jedino normalno šetalište tako što ćete ga pretvoriti u bezlicno fensi stecište.

Renovirati da, slazem se, ali po ugledu na promenadu nikako.

Ne mora sve biti napucano.

nbgd

pre 5 godina

Neee, ostavite nas na miru! Sta ce sve ici uz tu rekonstrukciju, koliko komercijalnih i stambenih cudovista ubacenih tu i tamo na zelenim povrsinama? Ovo je stvarno vize neizdrzivo...

Dex

pre 5 godina

Kvalitet radova poput Slavije, Knez Mihajlove ili Autokomande, ali uz lepu novogodisnju atmosferu koja ce preovladjivati sedam meseci godisnje. Sve u svemu, ako se neko i bude zalio, to ce biti samo zato sto je potpuni idiot. Srecom pa ne angazuju americke perace prozora.

Milan

pre 5 godina

Ajde gledajte da upropastite i ovo malo dobrog shto je ustalo vashim "ulepshavanjem" i bacanjem para. Bolje te pare potroshite na pravljenje obdanishta umesto odvratnih zgrada na svakoj zelenoj povrshini!

Блоковски ненапредни нестраначки активи

pre 5 godina

Карактер ове власти је такав да је само било питање времена када ће џипови и обријане главе да се врате на кеј. Ево већ сада зује мотори по бициклистичкој стази, а џипови се паркирају на самом кеју. Могу мислити како ће то да изгледа кад ''напредни'' заврше посао. Подлога која се разлокава и мења (од стране ''браћала'' и њихових фирми) сваких 6 месеци, џипчине које се провлаче између шетача и њихове деце, два три стаклена силоса типа ''Саванова'' са кафом од 300 динара и то је то. Убуџиће и неки шопинг мол тамо на ливади, њима је свако парче траве неподношљиво, боде им очи, а биће и пар фенси зграда на насипу, за бг напредну елиту. Не морате да нам правите од блокова ''Residences'' и ''Wistu'', уместо тога најурите банду са насипа и уредите травнате површине, а оно што су направили другови пре 40 година не морате да реновирате (ви то нисте у стању ни да прекречите, а камоли шта друго), само очистите од смећа и подшишајте траву! Хвала!

Gradjanin

pre 5 godina

Ti tereni koje su renovirali su u Bloku 70 a ne u Bloku 70a ali sta ja znam. Ja samo zivim tamo a oni upravljaju gradom tako da ipak oni najbolje "znaju" grad.

Citizen X

pre 5 godina

Ok renovirajte Savski Kej ali molim vas nemojte i od nje napraviti seljanu kao sto ste od centra napravili. Konkurs, gradjani biraju itd. Znam nisam realan ali bilo bi lepo.

sladoledsmesom

pre 5 godina

Veći problem je činjenica da se ove pare usmere na uređenje savskog nasipa, koji je sada oduzet od vikendaša koji su se lepo smestili uz obalu na samo kilometar od kraja grada i odsekli svaki pristup obali.
(Dusan, 17. septembar 2018 10:47)

Kako kad je tu i čiča Tomina koliba?

Citizen X

pre 5 godina

Ok renovirajte Savski Kej ali molim vas nemojte i od nje napraviti seljanu kao sto ste od centra napravili. Konkurs, gradjani biraju itd. Znam nisam realan ali bilo bi lepo.

a mi

pre 5 godina

A šta mi iz Sremčice da radimo što i dalje u 21 veku nemamo kanalizaciju od kad znamo za sebe, nemamo trotoar ka velikoj Moštanici, nemamo asfalt u ulici, nemamo osnovne uslove za život a sve uredno plaćamo i od tih naših para vi picanite kejeve i promenade a mi idemo po blatu, po kolovozu pešačimo i praznimo jame.

beton, beton samo beton, beton nama treba

pre 5 godina

Molim vas ne dirajte kej. Odlican je i ovakav. Samo postavite vise kanti i cistite blokove cesce. Ostatak novca iskoristite da uvedete kanalizaciju u ostale delove Beograda. Hvala
(Zoom, 17. septembar 2018 10:38)

Ma neee, prijatelju - buducnost je u betonu.
Cvetni trg, Slavija ...

Lazar

pre 5 godina

Molim gradsku vlast da malo obrati pažnju na rupe (čitaj: kratere) na ulicama Beograda. A redakciju B92 da ne pušta ocigledne komentare borova, tipa: "Verujem da će savski kej biti prelep"...

Trile

pre 5 godina

Kej je malo oronuo ali je ok. Ako cete stvarno nesto da menjate, eliminisite splavove, najvece ruglo beograda. Splavovi zaklanjaju pigled, skuplhaju otpad kod obale a i dosta ga generisu i uvek neko nesto radi, prolaze kanioni, pesak, sut. To mislim na sve obale i sve splavove. O "vikendicama" na adi, dunavu, ostruznici i ratnom ostrvu da ne govorim.

Dusan

pre 5 godina

Što se tiče keja, generalno deo koji je ostao nezavršen je kod blokova 70a i 44, mada i tu nije završena samo srednja staza, dok donja uredno postoji (u 70a nema ni gornje).
Vidim dva problema, prvo u bloku 70a su donju stazu "pod svoje" uzeli korisnici marine i koriste je kao parking (plus neki posetioci splavova).

Veći problem je činjenica da se ove pare usmere na uređenje savskog nasipa, koji je sada oduzet od vikendaša koji su se lepo smestili uz obalu na samo kilometar od kraja grada i odsekli svaki pristup obali.

šetač

pre 5 godina

Uuuuu... ekstra... sada će moći džipom direktno na Adu da se ode.
A verovatno ćemo dobiti i više parkinga pored šetališta tik uz vodu, a ne ovako kao sada da se komšije i gosti sa splavova Cunami (čovek ima 5-7 splavova) parkiraju na samom šetalištu ili u hladu ispod topola....
A kada spomenuh topole, možda bi mogle neke najveće i najlepše da se poseku jer ipak, vlasnici privatnih splavova su uglavno alergični na mace koje topola ispušta s proleća.

Branko

pre 5 godina

Samo nemoj da vas guja ujede da neki park podelite da bi neku parcelu prodali nekom da napravi zgradu bez parkinga jer i ovako je sve pretrpano i fali parkinga i sve je gore...

Дејан

pre 5 godina

За почетак "проредите" мало сплавове, начичкани су један до другог, не види се река од сплавова!

Rale

pre 5 godina

Ama resite visedecenijski komunalni problem sa nezavrsenim aqua parkom u bloku 44 i to ce biti dovoljno. Sada je to leglo komaraca,zmija,ambrozije i narkomana. Sedam hektara komunalnog problema izmedju tri najveca bloka na Nbg i buduce Savske promenade ??

Neinformisan

pre 5 godina

Unistice i Savski kej. Ceo grad ce da preoru i naruze po kic i pink standardima, onako kako su oni zamisljali veliki grad kad su bili mali dok su ziveli po svojim zabitima.

Zoom

pre 5 godina

Molim vas ne dirajte kej. Odlican je i ovakav. Samo postavite vise kanti i cistite blokove cesce. Ostatak novca iskoristite da uvedete kanalizaciju u ostale delove Beograda. Hvala

Iznogud

pre 5 godina

Ne dirajte nista molim vas. Ovo je najlepsi kej u Srbiji, a sada hocete da ga pretvorite u parking, beton... Beograd na vodi... Ako treba da platimo da ne dirate, samo ne dirajte

Milos

pre 5 godina

I dalje ne mogu da se načudim koliko Beograd ima sve manje i manje zelenila, a koliko u Berlinu ga ima sve više i više. Po neki put mi nije jasno kako uopšteno nema i više mrtvih tokom leta u Bgu. Jer ono već nije normalno.

Al kad vam stave još betona, a drveta ni na vidiku. Jer vi ne znate, a oni znaju, kako je u metropolama. Dobro, Berlin je više neka varošica, to ne računamo. Mada je vodja voli mnogo.

hawk eye

pre 5 godina

A sto lepo ne spojite ovo parce koje fali od gazele do toplane NBGD,pa da stvarno sve lici na nesto. Drugo setite se da je tu kopan toplovod od TENT-a do toplane kako bi se iskoristila vrela voda koja se baca u Savu,pa da ne bude da raskopavate ponovo sto ste napravili za koju godinu. Samo pitam ,botovi nem'o se ljutite

Срђан

pre 5 godina

Кеј треба реновирати, али да остане исти онакав. Ту пре свега мислим искључиво на обнову (асфалтирање - бетонирање) доње и средње стазе, у Блоку 44 поставити средњу стазу, у Блоку 70а направити горњу стазу. Треба склипити и пола оних сплавова што су никли преко ноћи (Цунами).
Подржавам обнову два терена у Блоку 70а, претпостављам да су то на два иза моје зграде, за кошарку и другу за фудбал, тенис или од одбојку. (Ти терени су некада били препуни, пре 20 и више година, ако твоја екипа изгуби утакмицу до сутра нема шансе да поново игра од гужве?).
Поставите и још неко игралиште са тобоганима, пољана у 70а и 44.

Ben Dover

pre 5 godina

Sve dok građani odlučuju o životu u svojoj zemlji na način da u 10 godina 5-6 puta (nebitno tačno koliko) zaokruže broj, nema nama budućnosti.

iznogud

pre 5 godina

ne dirajte nista,to je napravljeno pre cetrdeset i kusur godina i jos traje.ono sto vi napravite ne tdaje ni dva meseca. nama u blokovima ne trebaju fensi granitne ploce koje se odlepe i popucaju cim ih postavite.ostavite granitne ploce trebace vam za vas beogead na vodi.ovde ne dirajte nista sve je to kako treba.zavrsite vi ono sto ste poceli da upropastavate a novi beograd i blokove ostavite na miru

Makarije

pre 5 godina

Kej ne treba previse dirati, samo popraviti sta treba. Dok je na primer u bloku 45 apsolutno neophodno nesto uciniti sa propalim trotoarima i zapusenom kisnom kanalizacijom. Kada padne kisa sredina bloka je bukvalno u vodi i preci sa kraja na kraj bloka je prava avantura.
Sve bespravne objekte na obali Save iza bloka 45 pod hitno iseliti i/ili srusiti. Oni tu nemaju sta da traze.

Pera

pre 5 godina

@a mi
Pa prijatelju, samo da se svi iz Sremcice skupite i odete pred skupstinu grada i da napravite haos u gradu..ali neeee..to valjda treba neko drugi da radi, da se buni..ne smem ni da pitam ko je predsednik opstine kojoj Sremcica pripada..a za to ste glasali..doduse neki jesu, neki nisu..tako da, kada su trebalo da se pokazu zubi i zaokruzi bilo sta osim Njega, vas je ili mrzelo ili niste imali za koga..

Zbogom, Srbijo

pre 5 godina

Čim je tu botovska divizija, znači da su ozbiljne pare u pitanju. Možemo mi da se bunimo i negodujemo koliko nam drago, da pišemo peticije i organizujemo proteste, sve badava, isteraće oni svoje. Gentrifikacija ovog dela grada je u jeku, tako da običan građanin, golja sa prosečnom platicom kod nekog izrabljivača, teško da može da se nada opstanku u ovom kraju. Neće nas niko terati puškom, sami ćemo otići. Ovo jeste jedna od najatraktivnijih parcela koja im je davno zapala za oko. O tome svedoči i nedavni pokušaj uzurpiranja zelenih površina usred blokova 70a i 44 radi izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa, uz još ingeniozniju zamisao da se tuda provuče i jedna dodatna saobraćajnica. Onako, magistralno, posred blokova, da se rastereti Jurija Gagarina. Stanari su organizovali protest i uspeli da ih (nakratko) u tome spreče, ali eto, stiže furiozna odmazda, naprednom snagnom i brzinom. Više-manje su već rastočili sve što je ostalo od prethodnih režima, pa sad prelaze na otvorenu otimačinu. Mogu da nam rade šta hoće, niko ne može da im se suprotstavi, makar i da pokuša. Nije narodu do toga jer mora da brine o golom preživljavanju. I posle se čude što omladina beži preko. Ovim tempom, Srbi će kao narod iščeznuti do kraja ovog stoleća. Sve zahvaljujući baticama. Možda to i ne čudi toliko, kad se uzme u ozbir da je, zvanično, prosečan srpski IQ 89 (što je, za relativno malu evropsku naciju od ~6 miliona stanovnika, treba li reći, više nego poražavajuće). Tužno, ali istinito.

Mita bekrija

pre 5 godina

A kad ce ruglo od onih splavova,da se sklone...I da,bude slobodan kej
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (donatelo, 17. septembar 2018 10:27

BRAVO!!!
Kada bi se samo uklonio onaj krš od splavova, kej bi odmah bio duplo lepši. Ono je bruka i sramota na šta liče te sklepane gadosti, pogotovo kad se smeće skupi oko njih.

Jovan

pre 5 godina

Jedva čekam da se prošetam novom promenadom, raduje me što se konstantno gradi i obnavlja sve ono što je zapostavljeno u zadnjih 50-60 godina.

Zorka

pre 5 godina

Kada će se srušiti bespravno izgrađene kuće funkcionera SNS i njihovih kriminalnih saradnika, podignute iza bloka 45 u zoni zaštite? Zašto gradska vlast godinama toleriše bahato kršenje zakona?

stanislav

pre 5 godina

Ništa ne fali savskom keju. Ne dirajte ga, izvanredno služi svim beograđanima.
Uradite samo sledeće:
1. popravite staze i polomljene ploče.
2. obnovite stepeništa i polomljene ograde i beton.
3. sprečite, ali zaista SPREČITE, divljanje automobila po keju i po travi
4. obezbedite da svaki splav čisti i održava svoj deo obale i reke a ne da kod svakog stoje homile đubreta
5. održavajte travnjake, žardinjere i sadite više drveća
6. komunalna policija da ZAISTA kontroliše i kažnjava vlasnike pasa puštena sa povodca. Za slobodno jurcanje pasa obezbedite ograđen prostor slično kao na Tašu (2-3 i to veća jer je pasa mnogo).

Bićemo vam zahvalni ako to uradite. NIKAKVA REKONSTRUCIJA NIKAKVO BACANJE PARA jer ćete ga upropastiti.

Jovan

pre 5 godina

Obecanje lepo zvuci, ali znajuci sa kime imamo posla, ne bi bilo iznenadjenje da umesto "promenade" dobijemo privatne kuce i sl.
Zamenik gradonacelnika bi mogao da se pozabavi uklanjanjem odvratnih splavova koji su uzurpirali obalu, zagadjuju reku, stvaraju buku...Koliko ih nije lepo videti i imati ih u komsiluku u BGDH2O toliko i ovde su nista drugo do ruglo.
Takodje, samo malo uzvodno, su hacijende i vile sagradjenje nezakonito, na javnoj povrsini odn. u forlandu reke Save, umesto da ih poruse, da nece i njima da grade "promenadu"?

A.

pre 5 godina

Zaista, Savski nasip bi trebalo asfaltirati (recikliranog asfalta koji ste skinuli iz Ruzveltove i manjih ulica iz Centra ima na tone), inače propadaju amortizeri na autima koji tuda nepropisno prolaze.

Molim vas, vi ne možete ni da srušite tamošnje nelegalne (ili možda sumnjivo legalizovane) vikendice i da zabranite vožnju automobilima po Savskom nasipu!

A, po već viđenom scenariju, ako "rekonstrušete kej onako kako je uređen i na Sava promenadi", čini mi se da će to da bude uvod u 'Novi Beograd na vodi'.

bicikljist

pre 5 godina

"Savski kej i nasip su jedna od omiljenih mesta Novobeograđana. Pored beskrajno dugog nasipa u mirnom delu bloka pogodnim za šetnju i odvojenim stazama za džogiranje ili vožnju bicikla,"
hahhahha prava idila, bas pogodno i za setnju i za bicikl.. jedino je malo zeznuto kada toma, cume i ostali "vikendasi" prolaze rendz roverima ili s klasom, jer su malo posiroki, ovi ostali automobili su OK, ali kad ovi prolaze ume malo da bude tesno pa moze da se sleti sa nasipa.. zato se ne preporucuje sa city biciklima ici ovuda nego samo mtb sa debelim gumama, ako se krene nizbrdo da moze da se prezivi..

Mr.Realno

pre 5 godina

Zasadite neko drvo, sklonite par stotina raspalih i odvratnih splavova koju su ruglo, dodajte par kanti za đubre, malo dodatnog osvetljenja ne bi škodilo na nekim lokacijama, angažujte ekipe da čiste redovno obale od đubreta.... I ne brinite se mnogo za nas iz blokova. Ništa nam više od toga ne treba.

starosedelac

pre 5 godina

DALJE RUKE OD MOG KEJA!!! Novobegorađani će braniti svoj kej, svoje najlepše šetalište! Nećemo dati da sve upropastite, budite sigurni.

бандит

pre 5 godina

Уклоните већину сплавова који заклањају поглед на реку, остало не дирајте! Кеј је прелеп какав јесте!

miki

pre 5 godina

Nemojte vise da "sredjujete" ko boga vas molim. Pitate li vi ista beogradjane sta zele ili ne zele? Od vas je najveca korist kada ne radite nista, jer cega god se uhvatite vi upropastite... cak i da stavimo po strani kolko se na tim "poslovima" nakradete.

Slobodan

pre 5 godina

Sava se ne vidi od splavova, bili bismo srecni kad bi uklonili 70% splavova, takodje treba ograniciti da splavovi budu prizemni, tj bez gornjeg sprata kako ne bi zaklanjali pogled. U 45 bloku je nekada bila terasa, gde je teatar, sad je tu nadzidan nekakav restoran- to treba porusiti i vratiti u prvobitno stanje.

Miodrag Marijašević

pre 5 godina

Sve je to za veliko poštovanje i pohvalu.Jedina zamerka tekstu je činjenica da Novobeogradskog leta na keju, pored dečjeg teatra na Savi, nije bilo nekoliko godina unazad, u smislu koncerata na otvorenom.Učestvovali su znameniti bendovi i pojedinci iz Srbije, regiona, pa čak i sveta. Sve je bilo besplatno, a publika i učesnici stvarali su idiličnu atmosferu i nezaboravne večeri iz godine u godinu.
Odjedanput, pre par godina, sve je prestalo. Šteta.
Pozdrav,
Miodrag Marijašević

NBGD

pre 5 godina

Ukloniti saobracaj na nasipu od bloka 45 do Ostruznice. Ukloniti bespravno sagradjene vikendice na istom potezu. Zabraniti motornim vozilima da parkiraku pored samih splavova!

Obavezati vlasnike splavova da ciste u okolini istih, oko nekih ima smeca koje se skuplja mesecima.

I na kraju, neke splavove bi trebalo i ukloniti. Previse je nacickano, neki zaklanjaju pogled na reku, grade se spratovi...

NE

pre 5 godina

Pa i bio je red da se napravi pristojan prilaz vikendicama na nasipu! Do sada su jadni verovatno imali komplekse a sada kada urade kej po uzoru na sava promenadu, moci ce da budu ponosni kada budu ugoscavali politicare!