1. A tranzit Ukrajini :(
   (cobo, 10. avgust 2018 21:19)

  # Link komentara

 2. Ali no Djura nije lud, zna dobro on sta radi a posebno kad su finansijske institucije u Djurinim rukama pa Djura nemoze finansijski da pukne.
  (Gmedao sta Djura radi, 10. avgust 2018 19:47)

  # Link komentara

 3. @CO2
  Zato što si sa Đurom u sukobu i ne želiš da mu plaćaš da bi te on kasnije sa tim parama ucenjivao i potencijalno tukao. Problem je samo što ne postoji Pera koji bi mogao da pokrije gubitak izazvan nesaradnjom sa Đurom, pa pokušavaju da ga naprave nekako. A i oni pragmatičniji (Nemci), nisu baš za to da se pravi novi dobri Đura.

  Ako se odluče za to, to nam je što nam je. Ne bi bila prva oblast koja je zaštićena i gde ne možeš da kupiš jeftinije sirovine zbog politike.
  (Jim Beam, 10. avgust 2018 15:57)

  # Link komentara

 4. LNG (tečni prirodni gas) mora se prvo iz gasovitog stanja prevesti u tekuće ,pri tom prvo se moraju fizički i hemijski odsraniti nečistoće (voda,helijum) ,a zatim tečnim azotom spustiti temperatura ispod -161,5 C uz pritisak u tanku do 2,5 bara.Zapreminski 1m3 tečnog gasa prevođenjem u gasno stanje zauzima oko 615 m3 , a težina m3 tečnog gasa je oko 55o kg.Transport se vrši u specijalizovanim brodovima koji opet mogu koristiti za utakanje i istakanje samo specijalizovane terminale.Sve ovo je vrlo zahtevan tehnološki proces i daleko je skuplji od distribucije gasovodima.Cena u koju ulazi transport kao i izgradnja infrastrukture je u najblažoj proceni bar 2 puta veća od gasa iz gasovoda.Izgradnjom terminala EU bi mogla po manjoj ceni od američke da uvozi LNG iz Alžira,Libije, UAE i Qatara.Snabdevanje brodovima nikad ne može konkurisati cenom gasovodima, Zašto bih Peri plaćao hleb 100 dinara kad mi Đura donese isti takav hleb svakog jutra na prag za 50 din.?
  (CO2, 10. avgust 2018 14:43)

  # Link komentara

 5. samo istok, samo kina.... treba bezati od ovih mekusaca iz evrope koji ce napraviti jos veci problem i sebi i drugima....
   (darko, 10. avgust 2018 14:22)

  # Link komentara