1. BIH jeste pomorska zemlja i ima pravo na izlaz na otvoreno more. Samo ne razumem kakve to veze ima sa mostom koji je visok 55m i ispod koga može da prođe sve.

  I sad će se oni obratiti sudu i sud će reći - da, imate pravo na izlaz. Hrvati će reći izvolite prođite ispod mosta i pojeo vuk magarca. Advokati uzeli pare, međunarodne sudije dobile dnevnice, političari ostali na svojim pozicijama i idemo dalje.
   (Stefan, 31. jul 2018 17:28)

  # Link komentara

 2. B92.net je izvanredan portal i vama ne trebaju lažne vijesti. Most će biti izgrađen, a jučer je Kinezima predana sva dokumentacija, tako da gradnja službeno počinje od danas. Što se događa u BH je stvar BH i ne dotiće se Hrvatske. Svi znamo da su uskoro izbori u BH i da se političari bore za glasove. U ovom slučaju. kao dobar portal, koji može analizirati određene vijesti predlažem da se čitatelji upoznaju sa zaključcima Badinterove komisije i s Daytonskim sporazumom. Svi znamo da su vanjske granice SFRJ bile određene, a da unutarnje granice između nekadašnjih republika nisu i da su sada zbog toga nesporazumi između sada neovisnih država. Da ne bi bilo da samo Hrvatska ima neriješene granice sa susjedima, treba znati da i ti susjedi imaju neriješene granice s Hrvatskom. U interesu je svih tih država da ih riješe mirnim putem, sporazumno, bez dizanja tenzija između naroda. I tu vi imate veliku ulogu. Hvala na objavi komentara.
  (zg232, 31. jul 2018 17:18)

  # Link komentara

 3. Naziv mosta sve govori.
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 31. jul 2018 16:59)

  # Link komentara

 4. ma,neka prave i tako ce to opet sve biti bosna,dok se oni nasi vrate iz svecke;)
  (vrbas flota, 31. jul 2018 16:26)

  # Link komentara

 5. Bošnjački predstavnici rade po svome i što je njima u interesu. Oni zloupotrebljavaju institucije i ne uvažavaju druge dvije strane. Čudno neko zajedništvo, čudno neko poimanje zajednjištva! BiH je najbolje bilo podjeliti, jer ovako se ne zna šta je čiji interes, šta ko radi i čiji su čiji rezultati. Iracionalno i bez ikakve perspektive vlast funkcioniše. Najgore što to svijet ne razumije dovoljno i što gura stvar koja ne može dugoročno funkcionisati u praksi. Živa patnja...
  (prellee, 31. jul 2018 16:01)

  # Link komentara