Četvrtak, 12.07.2018.

19:24

Prekretnica: Gradiće se ovi auto-putevi i koridori

Srbija je na prekretnici investicija u punu infrastrukturu i od sledeće godine gradiće se novi autoputevi i koridori.

Izvor: Tanjug

Prekretnica: Gradiæe se ovi auto-putevi i koridori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Dabisha

pre 5 godina

Da potsetim one zaboravne, a vezano za famozni "Fruškogorski koridor". Nije ga naša poštovana ministarka zaboravila. To se jasno vidi iz TANJUG-ove agencujske vesti od 06.04.2016.g. "...u 2017. godini počinje izgradnja autoputa Novi Sad-Ruma-Šabac...". Prema tome, "neverne Tome", izgradnja tog "koridora" , kako to srpske vlasti vole da nazovu, je već uveliko u toku, ali se ne diže mnogo buke oko toga.

Milica

pre 5 godina

Jedna od kljucnih stvari za nas dalji razvoj jesu i dobri putevi i povezanost svih krajeva nase zemlje, na taj nacin cemo biti privlacniji investitorima, a i nasi gradjani ce moci da putuju lepse i udobnije.

Haha

pre 5 godina

Što vise započetih projekata, više love od "tala"... Gladne su im duše krađe!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 13. jul 2018 00:24)

Raspali Srbi se bore da sprece izgradnju autoputa.

Smenite ih

pre 5 godina

Sta je da jadranskim auto - putem preko Pestera ?!! Najbitniji auto put a jos ne mrda ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Najpreci put, 12. jul 2018 20:38)

I Balticki koridor za spajanje Celjabinska nikako da pocnu. Nesposobni su skroz, ali narod je pametan i zna.

Iks Oks

pre 5 godina

Brzi put Zrenjanin-NOvi Sad je verovatno deo dogovora sa Kinezima, uslov za najavljenu "veliku investiciju". Znaci, ako se Kinezi odluce za investiciju u ZR, umesto u Poljskoj (kako rece AV), bice, ako se pak rese za Poljsku, nista od toga.
Sa druge strane, put za BG u mnogo losijem stanju i potrebniji, kao i put za Temisvar, koji je nastavak fruskogorskog koridora. Da ne pominjem put ka severnom Banatu i SUbotici.

Dalibor

pre 5 godina

Podsetimo, trecina Beograda je na septickim jamama. Ostatak Srbije je tuga jer se pare slivaju direktno u Beogradsku kasu.
Hvala na paznji. Laku noc.

JovanBB

pre 5 godina

jedino postoji
kašnjenjenje kod Puteva Srbije u
povlačenju sredstava od 400 miliona evra namenjenih za rehabilitaciju putne
mreže" A državni putevi kroz manja mesta u zapadnoj Srbiji se raspadaju...

Svetozar

pre 5 godina

Putna infrastruktura i projekti vezani za nju drzavu su izdigli i pomogli da se strani investitori privuku u sve delove Srbije, a time ozivi privreda i smanji stopa nezaposlenosti.

hm

pre 5 godina

Ne znam stvarno koliko je tesko, sa tih 100 i nesto zaposlenih napraviti detaljni plan cele zemlje. To jest identifikovati magistralne puteve sirom zemlje, a zatim utvrditi njihovo trenutno stanje i kolicinu vozila koja prodju prosecno, koji su od ovih puteva ubedljivo najgori i rang listu kojim redom se trebaju obnavljati. Pa onda u zavisnosti od finansiranja preci na radove u odredjenom rasporedu - svake godine makar 2 ili 3 pravca. Sa takvim detaljnim planom bi i finansiranje i bolji uslovi od finansijera dobijeni, jel se to tako radi u ozbiljim drzavama. A svi znamo da po Srbiji ima nekih zaista jako losih puteva. Neko je spomenuo Kladovo-Negotin-Zajecar. Moj drugar je skrenuo greskom ka Majdanpeku i kod Rudne Glave rupa mu je progutala tocak. A i put uz Dunav od Kladova je dosta obrusen u Dunav. Pravac Jagodina- Kragujevac je takodje recimo uzasan, mada ima alternativu autoput pa preko Batocine.
Na planini Goliji takodje juzno od Ivanjice gde bi trebao da prodje koridor 11 trenutno uopste nema asfalta, iako je na svim mapama put obelezen, a deonica Prijepolje - Sjenica je nikad izgradjen put iz Titovog doba (tunel iz Lepa sela lepo gore je tu). Sto se tice radova situacija je svuda ista, to nije fenomen Srbije - oni uvek kasne, kostaju vise.Gradjevinske firme gledaju na sve moguce nacine da muzu drzavne ugovore.Daleko od toga da branim trenutnu vlast, upravo tu je i problem zasto ne naprave ovakav plan. Nesposobni su, i gledaju da se ugrade.

Laki

pre 5 godina

A, krak autoputa ka Užicu i dalje ka Višegradu se zaboravi? To jedino ako Erdogan opet pomene, pa vi oduševljeno opet o spajanju Bošnjaka... Nas ko šiša

procentualna matematika

pre 5 godina

krediti, krediti i krediti. procenat po procenat. svaki veliki broj pomnozen sa bilo kojim malim brojem daaje opet veliki broj. ziveli braco.

Mile

pre 5 godina

Dok oni sve pozavršavaju u naprednijim zemljama sa verovatno više neće koristiti vozila sa točkovima što znači da će i autoputevi biti prevazidjeni
Letelice su budućnost pa preporučujem ministarki da počne da razmišlja na tu temu. Npr da počne da pravi leteći ćilim...

комша

pre 5 godina

Beograd Sarajevo je preko potrebno ali npr Novi Sad Zrenjanin već postoji dobar put osim onog parčeta pred ZR koji lako može da se sredi bez potrebe da se sada strovaljuje novac u brzu saobraćajnicu.
(Moca, 12. jul 2018 19:38)
Сређен је цео пут од Жабља до Зрењанина и одличан је. Нема потребе да се троше новци за још две траке. Нек те паре уложе у онај фамозни тунел кроз Ф. Гору који спомињу већ шесту годину...

C i n i k

pre 5 godina

Xaxaxa i opet ta cuvena obilaznica oko Bgd? Inace autoput K10 prolazi kroz Bgd sa ogranicenjem od 80...El vi znate koliko se vekova "gradi" ta obilaznica? Nikad nece biti okoncana kao ni ostalo jer se radi o propagandi rezima i pustim obecanjima. Zna rezim ko je ostao da zivi van njihovog kruga 2...samo obecanja,Kosovo i rijaliti...

khm

pre 5 godina

fruskogorski koridor opet izvisio... Koncesija na ovim prostorima nikad nece uspeti...
pre 6 godina zorana je izjavila dajenovac obezbedjen...
Kakvi prevaranti

laki78

pre 5 godina

ZAVRSITE KONACNO KORIDOR X NESPOSOBNI NESPOSOBNJAKOVICI!NE POCINJI NISTA DOK NE ZAVRSIS NAJBITNIJI PUT U ZEMLJI.Jel toliko komplikovano,jel ce morati radna akcija na kraju koliko ste nesposobni?

oki

pre 5 godina

Njima je sve od sledeće godine a posle nema ništa od toga. Svaku deonicu svecano otvaraju po tri puta. Vučić je početkom 2014 izjavio da će se već krajem godine živeti znatno bolje. Verovatno je mislio na sebe i svoje pajtose i tu je bio apsolutno u pravu.

Sto mu gromova

pre 5 godina

Svako jutro idem tim putem na posao...Ima jedna rupa. Pocela je da "radi" jos zimus. Malo po malo sve je bila veca i dublja. Mraz je krunio njen obod i njenu utrobu...Pocetkom marta je sanirana. Sa proleca i sa prvim kisama u aprilu, pocela je, rupa, opet da 'radi". Svaki dan je iz sebe izbacivala materijal koji su putari u nju ubacili kako bi je zapusili. Posle kise u njoj je voda. Voda je crna u ravni sa okolnim asfaltom, tako da onaj vozac koji ne zna za egzistenciju te rupe, upadne svojim kolima, tockom, u nju uz veliki tresak. Tada, rupa ostane bez malo vode, a ona voda sto ostane u njoj dobija obrise prkosnog osmeha. Kao da porucuje:hvalite se otvaranjem stotina kilometara puta, potpornim zidovima, mostovima, petljama, tunelima, vijaduktima....a niste u stanju, mene, najobicniju rupu da zapusite.

Ја би тако

pre 5 godina

Какве четри траке до Зајечара. Чему? Спојите ви Зајечар преко Бора са Деспотовцем па на аутопут. За то и пројекат имате. Тиме оживљавате Тимочку крајину, везујете и Румунију и Бугарску.

adsfgaf

pre 5 godina

Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac, ubedljivo najgori put u celoj Srbiji. 140km mrcvarenja putnika i vozila. Na celoj ovoj deonici ima svega na 2 mesta po par kilometara novog asvalta, čisto čovek da dodje do daha. Most na magistralnom putu Kladovo-Negotin koji je srušen u poplavama 2014-te je i dalje nepopravljen. ČAK NIJE NI PROPISNO OBELEŽENO DA JE SRUŠEN, pa putnik koji nije iz tog kraja lako može završiti u Dunavu. Bruka i sramota.

negotinac

pre 5 godina

Četri trake Paraćin-Zaječar ha ha ha ha. Kao prvo nema potrebe jer na tom potezu ne mimođeš se sa više od 50 vozila na 80km puta, a drugo što ne presvučete deonicu Zaječar- Negotin koja je pravljena daleke 1976/77 i od tada samo krpite rupe.
Pravljena je kad je Tito dolazio da sa Čausekim( bivši predsednik Rumunije) otvori radove na Đerdapu II.

Slovenac

pre 5 godina

Pa pola tih puteva je trebalo vec da bude izgradjeno po izjavama koje mi google izbacuje ispred par godina. Vi se bas olako primate na obecanja? BTW, oce li biti premazani za Vesicevim premazom protiv stvaranja kolotraga?

Sole

pre 5 godina

Ne mogu da zavrse na vreme postojece projekte, a oni imaju obraza da pricaju o novim autoputevima. Sta reci a ne zaplakati!? Koridor 10 trebalo da bude gotov 2016. Obrenovac Ljig isto 2016. O putu Kragujevac Batocina da ne pricam. Diletanti.

Boki

pre 5 godina

Presvucite vi novim asfaltom put Zaječar - Negotin - Kladovo i biće svi zadovoljni.trenutno je to najgori put u celoj Srbiji.sve zakrpa do zakrpe.A Paraćin - Zaječar neka ostane ovako...

Ševarice

pre 5 godina

Koliko se sećam, sanacija auto-puta od Batrovaca do Kuzmina je trebala da započne krajem juna, ili početkom jula. Dobro je da nije, ali sad najavljuju početak sanacije krajem jula, ili početkom avgusta. Tako da se nadam da će po starom dobrom običaju “malo” da zakasni, jer bi bilo suludo započeti tako nešto u sred turističke sezone. PS. Započnite radove posle 04.08. ako može, hvala, danke, merci, gracie, teºekkür, falënderoj, .

артиљерац

pre 5 godina

Госпођо Михајловић,МОЛИМ вас послушајте савет старијег,искуснијег и у домену
саобраћаја много образованијег.Корак по корак.Завршите једно,пустите у рад,па
почните друго.Кад завршите и пустите у рад друго,почните треће.Овако,много
хтели,много започели а резултати ОБЕЋАЊА.Завршите аутопут до Македоније и
Бугарске,па онда причајте о новим пројектима.А не би било рђаво кад већ то
радите,да урадите и пругу до македонске и бугарске границе.Онако,успут,кад су
машине већ ту.Да будем искрен,ја вама НИШТА не верујем.Ама баш ништа.Јер ничим
нисте заслужили да вам се верује.

Kod nas to ide po kratkom postupku

pre 5 godina

Nije planiran auto pu Šabac loznica vec put sa po dve trake u oba smera. Nemojte objavljivati ono što nije istina.

ss

pre 5 godina

Gde Vam je Bor...
kako ce zlato da ide prema Beogradu, ako ostanemo i dalje slepo crevo Srbije...
put od selista prema Boru... strasno, jos smo u 19 veku...

Masak

pre 5 godina

Vi ste svi lopovi. Koridori namestaju tendere, Putevi Srbije namestaju tendere, Ministarstvo namesta tendere. To svi znaju i prave se ludi. Prave se da to nije protiv zakona i kriminal i da nisu kriminalci. Ljudi vi ste kriminalci jer to radite. Nije samo vazno da se nesto radi vec je vazno i kako se radi,a vi to radite lose u svakom smislu. Drzave nema,samo kriminal u putarstvu.

Maja

pre 5 godina

Ja sam iz Kursumlije, i siguran sam da ce autoput Nis-Pristina oporaviti nasu opstinu, putevi su mnogo bitni, niko nece da ulozi ovde, a da u blizini nema autoput!

Deyan X

pre 5 godina

Treba sve ove autoputeve izgraditi. Ali morate obratiti paznju na one male opstine koje nemogu svoju mrezu puteva odrzavati I pomoci im. A sada posle ovih poplava jos vise uci u obnovu svih tih deonica ...

Zoran

pre 5 godina

Na svim gradilistima autoputeva, na svim koridorima se debelo kasni po nekoliko godina. Ako bi iko od ovih ljudi imao trunke morala i obraza podneo bi ostavku, ali naravno da nemaju i bez trunke stida najavljuju po ko zna koji put nove deonice, nove rokove koje nece ispuniti. Sram vas bilo.

serhio

pre 5 godina

... I obilaznicu oko beograda koja je završena evo pre 5 god, sam još da nas upute na nju, ja nikako da je nadjem kada idem, uvek promašim...

Kolubarac

pre 5 godina

Eno već popravljaju "autoput" Ub - Lajkovac koji je gradio "bata Mrka".
Zorana je jedno vreme tvrdila da je taj put loše urađen, da je došlo do propadanja kolovoza, iako se ne koristi i da je bilo krađe, ali se odjednom ućutala.

Moca

pre 5 godina

Beograd Sarajevo je preko potrebno ali npr Novi Sad Zrenjanin već postoji dobar put osim onog parčeta pred ZR koji lako može da se sredi bez potrebe da se sada strovaljuje novac u brzu saobraćajnicu.

jojo

pre 5 godina

Sram te bilo. Do kraja 2016. je trebalo Beograd Čačak da bude gotov. Probili sve rokove pa sad više i ne pominjete kad će biti gotovo. Kako možeš u ogledalu da se pogledaš, i pritom ne mislim na fizički izgled...

Svetozar

pre 5 godina

Putna infrastruktura i projekti vezani za nju drzavu su izdigli i pomogli da se strani investitori privuku u sve delove Srbije, a time ozivi privreda i smanji stopa nezaposlenosti.

jojo

pre 5 godina

Sram te bilo. Do kraja 2016. je trebalo Beograd Čačak da bude gotov. Probili sve rokove pa sad više i ne pominjete kad će biti gotovo. Kako možeš u ogledalu da se pogledaš, i pritom ne mislim na fizički izgled...

артиљерац

pre 5 godina

Госпођо Михајловић,МОЛИМ вас послушајте савет старијег,искуснијег и у домену
саобраћаја много образованијег.Корак по корак.Завршите једно,пустите у рад,па
почните друго.Кад завршите и пустите у рад друго,почните треће.Овако,много
хтели,много започели а резултати ОБЕЋАЊА.Завршите аутопут до Македоније и
Бугарске,па онда причајте о новим пројектима.А не би било рђаво кад већ то
радите,да урадите и пругу до македонске и бугарске границе.Онако,успут,кад су
машине већ ту.Да будем искрен,ја вама НИШТА не верујем.Ама баш ништа.Јер ничим
нисте заслужили да вам се верује.

Sole

pre 5 godina

Ne mogu da zavrse na vreme postojece projekte, a oni imaju obraza da pricaju o novim autoputevima. Sta reci a ne zaplakati!? Koridor 10 trebalo da bude gotov 2016. Obrenovac Ljig isto 2016. O putu Kragujevac Batocina da ne pricam. Diletanti.

laki78

pre 5 godina

ZAVRSITE KONACNO KORIDOR X NESPOSOBNI NESPOSOBNJAKOVICI!NE POCINJI NISTA DOK NE ZAVRSIS NAJBITNIJI PUT U ZEMLJI.Jel toliko komplikovano,jel ce morati radna akcija na kraju koliko ste nesposobni?

Sto mu gromova

pre 5 godina

Svako jutro idem tim putem na posao...Ima jedna rupa. Pocela je da "radi" jos zimus. Malo po malo sve je bila veca i dublja. Mraz je krunio njen obod i njenu utrobu...Pocetkom marta je sanirana. Sa proleca i sa prvim kisama u aprilu, pocela je, rupa, opet da 'radi". Svaki dan je iz sebe izbacivala materijal koji su putari u nju ubacili kako bi je zapusili. Posle kise u njoj je voda. Voda je crna u ravni sa okolnim asfaltom, tako da onaj vozac koji ne zna za egzistenciju te rupe, upadne svojim kolima, tockom, u nju uz veliki tresak. Tada, rupa ostane bez malo vode, a ona voda sto ostane u njoj dobija obrise prkosnog osmeha. Kao da porucuje:hvalite se otvaranjem stotina kilometara puta, potpornim zidovima, mostovima, petljama, tunelima, vijaduktima....a niste u stanju, mene, najobicniju rupu da zapusite.

Zoran

pre 5 godina

Na svim gradilistima autoputeva, na svim koridorima se debelo kasni po nekoliko godina. Ako bi iko od ovih ljudi imao trunke morala i obraza podneo bi ostavku, ali naravno da nemaju i bez trunke stida najavljuju po ko zna koji put nove deonice, nove rokove koje nece ispuniti. Sram vas bilo.

serhio

pre 5 godina

... I obilaznicu oko beograda koja je završena evo pre 5 god, sam još da nas upute na nju, ja nikako da je nadjem kada idem, uvek promašim...

Maja

pre 5 godina

Ja sam iz Kursumlije, i siguran sam da ce autoput Nis-Pristina oporaviti nasu opstinu, putevi su mnogo bitni, niko nece da ulozi ovde, a da u blizini nema autoput!

negotinac

pre 5 godina

Četri trake Paraćin-Zaječar ha ha ha ha. Kao prvo nema potrebe jer na tom potezu ne mimođeš se sa više od 50 vozila na 80km puta, a drugo što ne presvučete deonicu Zaječar- Negotin koja je pravljena daleke 1976/77 i od tada samo krpite rupe.
Pravljena je kad je Tito dolazio da sa Čausekim( bivši predsednik Rumunije) otvori radove na Đerdapu II.

Deyan X

pre 5 godina

Treba sve ove autoputeve izgraditi. Ali morate obratiti paznju na one male opstine koje nemogu svoju mrezu puteva odrzavati I pomoci im. A sada posle ovih poplava jos vise uci u obnovu svih tih deonica ...

adsfgaf

pre 5 godina

Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac, ubedljivo najgori put u celoj Srbiji. 140km mrcvarenja putnika i vozila. Na celoj ovoj deonici ima svega na 2 mesta po par kilometara novog asvalta, čisto čovek da dodje do daha. Most na magistralnom putu Kladovo-Negotin koji je srušen u poplavama 2014-te je i dalje nepopravljen. ČAK NIJE NI PROPISNO OBELEŽENO DA JE SRUŠEN, pa putnik koji nije iz tog kraja lako može završiti u Dunavu. Bruka i sramota.

Masak

pre 5 godina

Vi ste svi lopovi. Koridori namestaju tendere, Putevi Srbije namestaju tendere, Ministarstvo namesta tendere. To svi znaju i prave se ludi. Prave se da to nije protiv zakona i kriminal i da nisu kriminalci. Ljudi vi ste kriminalci jer to radite. Nije samo vazno da se nesto radi vec je vazno i kako se radi,a vi to radite lose u svakom smislu. Drzave nema,samo kriminal u putarstvu.

Kolubarac

pre 5 godina

Eno već popravljaju "autoput" Ub - Lajkovac koji je gradio "bata Mrka".
Zorana je jedno vreme tvrdila da je taj put loše urađen, da je došlo do propadanja kolovoza, iako se ne koristi i da je bilo krađe, ali se odjednom ućutala.

Slovenac

pre 5 godina

Pa pola tih puteva je trebalo vec da bude izgradjeno po izjavama koje mi google izbacuje ispred par godina. Vi se bas olako primate na obecanja? BTW, oce li biti premazani za Vesicevim premazom protiv stvaranja kolotraga?

oki

pre 5 godina

Njima je sve od sledeće godine a posle nema ništa od toga. Svaku deonicu svecano otvaraju po tri puta. Vučić je početkom 2014 izjavio da će se već krajem godine živeti znatno bolje. Verovatno je mislio na sebe i svoje pajtose i tu je bio apsolutno u pravu.

Ја би тако

pre 5 godina

Какве четри траке до Зајечара. Чему? Спојите ви Зајечар преко Бора са Деспотовцем па на аутопут. За то и пројекат имате. Тиме оживљавате Тимочку крајину, везујете и Румунију и Бугарску.

Boki

pre 5 godina

Presvucite vi novim asfaltom put Zaječar - Negotin - Kladovo i biće svi zadovoljni.trenutno je to najgori put u celoj Srbiji.sve zakrpa do zakrpe.A Paraćin - Zaječar neka ostane ovako...

C i n i k

pre 5 godina

Xaxaxa i opet ta cuvena obilaznica oko Bgd? Inace autoput K10 prolazi kroz Bgd sa ogranicenjem od 80...El vi znate koliko se vekova "gradi" ta obilaznica? Nikad nece biti okoncana kao ni ostalo jer se radi o propagandi rezima i pustim obecanjima. Zna rezim ko je ostao da zivi van njihovog kruga 2...samo obecanja,Kosovo i rijaliti...

ss

pre 5 godina

Gde Vam je Bor...
kako ce zlato da ide prema Beogradu, ako ostanemo i dalje slepo crevo Srbije...
put od selista prema Boru... strasno, jos smo u 19 veku...

khm

pre 5 godina

fruskogorski koridor opet izvisio... Koncesija na ovim prostorima nikad nece uspeti...
pre 6 godina zorana je izjavila dajenovac obezbedjen...
Kakvi prevaranti

Moca

pre 5 godina

Beograd Sarajevo je preko potrebno ali npr Novi Sad Zrenjanin već postoji dobar put osim onog parčeta pred ZR koji lako može da se sredi bez potrebe da se sada strovaljuje novac u brzu saobraćajnicu.

Kod nas to ide po kratkom postupku

pre 5 godina

Nije planiran auto pu Šabac loznica vec put sa po dve trake u oba smera. Nemojte objavljivati ono što nije istina.

Milica

pre 5 godina

Jedna od kljucnih stvari za nas dalji razvoj jesu i dobri putevi i povezanost svih krajeva nase zemlje, na taj nacin cemo biti privlacniji investitorima, a i nasi gradjani ce moci da putuju lepse i udobnije.

Ševarice

pre 5 godina

Koliko se sećam, sanacija auto-puta od Batrovaca do Kuzmina je trebala da započne krajem juna, ili početkom jula. Dobro je da nije, ali sad najavljuju početak sanacije krajem jula, ili početkom avgusta. Tako da se nadam da će po starom dobrom običaju “malo” da zakasni, jer bi bilo suludo započeti tako nešto u sred turističke sezone. PS. Započnite radove posle 04.08. ako može, hvala, danke, merci, gracie, teºekkür, falënderoj, .

Mile

pre 5 godina

Dok oni sve pozavršavaju u naprednijim zemljama sa verovatno više neće koristiti vozila sa točkovima što znači da će i autoputevi biti prevazidjeni
Letelice su budućnost pa preporučujem ministarki da počne da razmišlja na tu temu. Npr da počne da pravi leteći ćilim...

комша

pre 5 godina

Beograd Sarajevo je preko potrebno ali npr Novi Sad Zrenjanin već postoji dobar put osim onog parčeta pred ZR koji lako može da se sredi bez potrebe da se sada strovaljuje novac u brzu saobraćajnicu.
(Moca, 12. jul 2018 19:38)
Сређен је цео пут од Жабља до Зрењанина и одличан је. Нема потребе да се троше новци за још две траке. Нек те паре уложе у онај фамозни тунел кроз Ф. Гору који спомињу већ шесту годину...

JovanBB

pre 5 godina

jedino postoji
kašnjenjenje kod Puteva Srbije u
povlačenju sredstava od 400 miliona evra namenjenih za rehabilitaciju putne
mreže" A državni putevi kroz manja mesta u zapadnoj Srbiji se raspadaju...

Dabisha

pre 5 godina

Da potsetim one zaboravne, a vezano za famozni "Fruškogorski koridor". Nije ga naša poštovana ministarka zaboravila. To se jasno vidi iz TANJUG-ove agencujske vesti od 06.04.2016.g. "...u 2017. godini počinje izgradnja autoputa Novi Sad-Ruma-Šabac...". Prema tome, "neverne Tome", izgradnja tog "koridora" , kako to srpske vlasti vole da nazovu, je već uveliko u toku, ali se ne diže mnogo buke oko toga.

Dalibor

pre 5 godina

Podsetimo, trecina Beograda je na septickim jamama. Ostatak Srbije je tuga jer se pare slivaju direktno u Beogradsku kasu.
Hvala na paznji. Laku noc.

hm

pre 5 godina

Ne znam stvarno koliko je tesko, sa tih 100 i nesto zaposlenih napraviti detaljni plan cele zemlje. To jest identifikovati magistralne puteve sirom zemlje, a zatim utvrditi njihovo trenutno stanje i kolicinu vozila koja prodju prosecno, koji su od ovih puteva ubedljivo najgori i rang listu kojim redom se trebaju obnavljati. Pa onda u zavisnosti od finansiranja preci na radove u odredjenom rasporedu - svake godine makar 2 ili 3 pravca. Sa takvim detaljnim planom bi i finansiranje i bolji uslovi od finansijera dobijeni, jel se to tako radi u ozbiljim drzavama. A svi znamo da po Srbiji ima nekih zaista jako losih puteva. Neko je spomenuo Kladovo-Negotin-Zajecar. Moj drugar je skrenuo greskom ka Majdanpeku i kod Rudne Glave rupa mu je progutala tocak. A i put uz Dunav od Kladova je dosta obrusen u Dunav. Pravac Jagodina- Kragujevac je takodje recimo uzasan, mada ima alternativu autoput pa preko Batocine.
Na planini Goliji takodje juzno od Ivanjice gde bi trebao da prodje koridor 11 trenutno uopste nema asfalta, iako je na svim mapama put obelezen, a deonica Prijepolje - Sjenica je nikad izgradjen put iz Titovog doba (tunel iz Lepa sela lepo gore je tu). Sto se tice radova situacija je svuda ista, to nije fenomen Srbije - oni uvek kasne, kostaju vise.Gradjevinske firme gledaju na sve moguce nacine da muzu drzavne ugovore.Daleko od toga da branim trenutnu vlast, upravo tu je i problem zasto ne naprave ovakav plan. Nesposobni su, i gledaju da se ugrade.

Iks Oks

pre 5 godina

Brzi put Zrenjanin-NOvi Sad je verovatno deo dogovora sa Kinezima, uslov za najavljenu "veliku investiciju". Znaci, ako se Kinezi odluce za investiciju u ZR, umesto u Poljskoj (kako rece AV), bice, ako se pak rese za Poljsku, nista od toga.
Sa druge strane, put za BG u mnogo losijem stanju i potrebniji, kao i put za Temisvar, koji je nastavak fruskogorskog koridora. Da ne pominjem put ka severnom Banatu i SUbotici.

Smenite ih

pre 5 godina

Sta je da jadranskim auto - putem preko Pestera ?!! Najbitniji auto put a jos ne mrda ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Najpreci put, 12. jul 2018 20:38)

I Balticki koridor za spajanje Celjabinska nikako da pocnu. Nesposobni su skroz, ali narod je pametan i zna.

procentualna matematika

pre 5 godina

krediti, krediti i krediti. procenat po procenat. svaki veliki broj pomnozen sa bilo kojim malim brojem daaje opet veliki broj. ziveli braco.

Haha

pre 5 godina

Što vise započetih projekata, više love od "tala"... Gladne su im duše krađe!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 13. jul 2018 00:24)

Raspali Srbi se bore da sprece izgradnju autoputa.

Laki

pre 5 godina

A, krak autoputa ka Užicu i dalje ka Višegradu se zaboravi? To jedino ako Erdogan opet pomene, pa vi oduševljeno opet o spajanju Bošnjaka... Nas ko šiša

jojo

pre 5 godina

Sram te bilo. Do kraja 2016. je trebalo Beograd Čačak da bude gotov. Probili sve rokove pa sad više i ne pominjete kad će biti gotovo. Kako možeš u ogledalu da se pogledaš, i pritom ne mislim na fizički izgled...

артиљерац

pre 5 godina

Госпођо Михајловић,МОЛИМ вас послушајте савет старијег,искуснијег и у домену
саобраћаја много образованијег.Корак по корак.Завршите једно,пустите у рад,па
почните друго.Кад завршите и пустите у рад друго,почните треће.Овако,много
хтели,много започели а резултати ОБЕЋАЊА.Завршите аутопут до Македоније и
Бугарске,па онда причајте о новим пројектима.А не би било рђаво кад већ то
радите,да урадите и пругу до македонске и бугарске границе.Онако,успут,кад су
машине већ ту.Да будем искрен,ја вама НИШТА не верујем.Ама баш ништа.Јер ничим
нисте заслужили да вам се верује.

procentualna matematika

pre 5 godina

krediti, krediti i krediti. procenat po procenat. svaki veliki broj pomnozen sa bilo kojim malim brojem daaje opet veliki broj. ziveli braco.

hm

pre 5 godina

Ne znam stvarno koliko je tesko, sa tih 100 i nesto zaposlenih napraviti detaljni plan cele zemlje. To jest identifikovati magistralne puteve sirom zemlje, a zatim utvrditi njihovo trenutno stanje i kolicinu vozila koja prodju prosecno, koji su od ovih puteva ubedljivo najgori i rang listu kojim redom se trebaju obnavljati. Pa onda u zavisnosti od finansiranja preci na radove u odredjenom rasporedu - svake godine makar 2 ili 3 pravca. Sa takvim detaljnim planom bi i finansiranje i bolji uslovi od finansijera dobijeni, jel se to tako radi u ozbiljim drzavama. A svi znamo da po Srbiji ima nekih zaista jako losih puteva. Neko je spomenuo Kladovo-Negotin-Zajecar. Moj drugar je skrenuo greskom ka Majdanpeku i kod Rudne Glave rupa mu je progutala tocak. A i put uz Dunav od Kladova je dosta obrusen u Dunav. Pravac Jagodina- Kragujevac je takodje recimo uzasan, mada ima alternativu autoput pa preko Batocine.
Na planini Goliji takodje juzno od Ivanjice gde bi trebao da prodje koridor 11 trenutno uopste nema asfalta, iako je na svim mapama put obelezen, a deonica Prijepolje - Sjenica je nikad izgradjen put iz Titovog doba (tunel iz Lepa sela lepo gore je tu). Sto se tice radova situacija je svuda ista, to nije fenomen Srbije - oni uvek kasne, kostaju vise.Gradjevinske firme gledaju na sve moguce nacine da muzu drzavne ugovore.Daleko od toga da branim trenutnu vlast, upravo tu je i problem zasto ne naprave ovakav plan. Nesposobni su, i gledaju da se ugrade.

Sole

pre 5 godina

Ne mogu da zavrse na vreme postojece projekte, a oni imaju obraza da pricaju o novim autoputevima. Sta reci a ne zaplakati!? Koridor 10 trebalo da bude gotov 2016. Obrenovac Ljig isto 2016. O putu Kragujevac Batocina da ne pricam. Diletanti.

Laki

pre 5 godina

A, krak autoputa ka Užicu i dalje ka Višegradu se zaboravi? To jedino ako Erdogan opet pomene, pa vi oduševljeno opet o spajanju Bošnjaka... Nas ko šiša

Dalibor

pre 5 godina

Podsetimo, trecina Beograda je na septickim jamama. Ostatak Srbije je tuga jer se pare slivaju direktno u Beogradsku kasu.
Hvala na paznji. Laku noc.

laki78

pre 5 godina

ZAVRSITE KONACNO KORIDOR X NESPOSOBNI NESPOSOBNJAKOVICI!NE POCINJI NISTA DOK NE ZAVRSIS NAJBITNIJI PUT U ZEMLJI.Jel toliko komplikovano,jel ce morati radna akcija na kraju koliko ste nesposobni?

Sto mu gromova

pre 5 godina

Svako jutro idem tim putem na posao...Ima jedna rupa. Pocela je da "radi" jos zimus. Malo po malo sve je bila veca i dublja. Mraz je krunio njen obod i njenu utrobu...Pocetkom marta je sanirana. Sa proleca i sa prvim kisama u aprilu, pocela je, rupa, opet da 'radi". Svaki dan je iz sebe izbacivala materijal koji su putari u nju ubacili kako bi je zapusili. Posle kise u njoj je voda. Voda je crna u ravni sa okolnim asfaltom, tako da onaj vozac koji ne zna za egzistenciju te rupe, upadne svojim kolima, tockom, u nju uz veliki tresak. Tada, rupa ostane bez malo vode, a ona voda sto ostane u njoj dobija obrise prkosnog osmeha. Kao da porucuje:hvalite se otvaranjem stotina kilometara puta, potpornim zidovima, mostovima, petljama, tunelima, vijaduktima....a niste u stanju, mene, najobicniju rupu da zapusite.

serhio

pre 5 godina

... I obilaznicu oko beograda koja je završena evo pre 5 god, sam još da nas upute na nju, ja nikako da je nadjem kada idem, uvek promašim...

khm

pre 5 godina

fruskogorski koridor opet izvisio... Koncesija na ovim prostorima nikad nece uspeti...
pre 6 godina zorana je izjavila dajenovac obezbedjen...
Kakvi prevaranti

C i n i k

pre 5 godina

Xaxaxa i opet ta cuvena obilaznica oko Bgd? Inace autoput K10 prolazi kroz Bgd sa ogranicenjem od 80...El vi znate koliko se vekova "gradi" ta obilaznica? Nikad nece biti okoncana kao ni ostalo jer se radi o propagandi rezima i pustim obecanjima. Zna rezim ko je ostao da zivi van njihovog kruga 2...samo obecanja,Kosovo i rijaliti...

Zoran

pre 5 godina

Na svim gradilistima autoputeva, na svim koridorima se debelo kasni po nekoliko godina. Ako bi iko od ovih ljudi imao trunke morala i obraza podneo bi ostavku, ali naravno da nemaju i bez trunke stida najavljuju po ko zna koji put nove deonice, nove rokove koje nece ispuniti. Sram vas bilo.

oki

pre 5 godina

Njima je sve od sledeće godine a posle nema ništa od toga. Svaku deonicu svecano otvaraju po tri puta. Vučić je početkom 2014 izjavio da će se već krajem godine živeti znatno bolje. Verovatno je mislio na sebe i svoje pajtose i tu je bio apsolutno u pravu.

adsfgaf

pre 5 godina

Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac, ubedljivo najgori put u celoj Srbiji. 140km mrcvarenja putnika i vozila. Na celoj ovoj deonici ima svega na 2 mesta po par kilometara novog asvalta, čisto čovek da dodje do daha. Most na magistralnom putu Kladovo-Negotin koji je srušen u poplavama 2014-te je i dalje nepopravljen. ČAK NIJE NI PROPISNO OBELEŽENO DA JE SRUŠEN, pa putnik koji nije iz tog kraja lako može završiti u Dunavu. Bruka i sramota.

Slovenac

pre 5 godina

Pa pola tih puteva je trebalo vec da bude izgradjeno po izjavama koje mi google izbacuje ispred par godina. Vi se bas olako primate na obecanja? BTW, oce li biti premazani za Vesicevim premazom protiv stvaranja kolotraga?

Masak

pre 5 godina

Vi ste svi lopovi. Koridori namestaju tendere, Putevi Srbije namestaju tendere, Ministarstvo namesta tendere. To svi znaju i prave se ludi. Prave se da to nije protiv zakona i kriminal i da nisu kriminalci. Ljudi vi ste kriminalci jer to radite. Nije samo vazno da se nesto radi vec je vazno i kako se radi,a vi to radite lose u svakom smislu. Drzave nema,samo kriminal u putarstvu.

Dabisha

pre 5 godina

Da potsetim one zaboravne, a vezano za famozni "Fruškogorski koridor". Nije ga naša poštovana ministarka zaboravila. To se jasno vidi iz TANJUG-ove agencujske vesti od 06.04.2016.g. "...u 2017. godini počinje izgradnja autoputa Novi Sad-Ruma-Šabac...". Prema tome, "neverne Tome", izgradnja tog "koridora" , kako to srpske vlasti vole da nazovu, je već uveliko u toku, ali se ne diže mnogo buke oko toga.

Boki

pre 5 godina

Presvucite vi novim asfaltom put Zaječar - Negotin - Kladovo i biće svi zadovoljni.trenutno je to najgori put u celoj Srbiji.sve zakrpa do zakrpe.A Paraćin - Zaječar neka ostane ovako...

negotinac

pre 5 godina

Četri trake Paraćin-Zaječar ha ha ha ha. Kao prvo nema potrebe jer na tom potezu ne mimođeš se sa više od 50 vozila na 80km puta, a drugo što ne presvučete deonicu Zaječar- Negotin koja je pravljena daleke 1976/77 i od tada samo krpite rupe.
Pravljena je kad je Tito dolazio da sa Čausekim( bivši predsednik Rumunije) otvori radove na Đerdapu II.

JovanBB

pre 5 godina

jedino postoji
kašnjenjenje kod Puteva Srbije u
povlačenju sredstava od 400 miliona evra namenjenih za rehabilitaciju putne
mreže" A državni putevi kroz manja mesta u zapadnoj Srbiji se raspadaju...

Kolubarac

pre 5 godina

Eno već popravljaju "autoput" Ub - Lajkovac koji je gradio "bata Mrka".
Zorana je jedno vreme tvrdila da je taj put loše urađen, da je došlo do propadanja kolovoza, iako se ne koristi i da je bilo krađe, ali se odjednom ućutala.

Mile

pre 5 godina

Dok oni sve pozavršavaju u naprednijim zemljama sa verovatno više neće koristiti vozila sa točkovima što znači da će i autoputevi biti prevazidjeni
Letelice su budućnost pa preporučujem ministarki da počne da razmišlja na tu temu. Npr da počne da pravi leteći ćilim...

комша

pre 5 godina

Beograd Sarajevo je preko potrebno ali npr Novi Sad Zrenjanin već postoji dobar put osim onog parčeta pred ZR koji lako može da se sredi bez potrebe da se sada strovaljuje novac u brzu saobraćajnicu.
(Moca, 12. jul 2018 19:38)
Сређен је цео пут од Жабља до Зрењанина и одличан је. Нема потребе да се троше новци за још две траке. Нек те паре уложе у онај фамозни тунел кроз Ф. Гору који спомињу већ шесту годину...

Haha

pre 5 godina

Što vise započetih projekata, više love od "tala"... Gladne su im duše krađe!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 13. jul 2018 00:24)

Raspali Srbi se bore da sprece izgradnju autoputa.

Ја би тако

pre 5 godina

Какве четри траке до Зајечара. Чему? Спојите ви Зајечар преко Бора са Деспотовцем па на аутопут. За то и пројекат имате. Тиме оживљавате Тимочку крајину, везујете и Румунију и Бугарску.

Ševarice

pre 5 godina

Koliko se sećam, sanacija auto-puta od Batrovaca do Kuzmina je trebala da započne krajem juna, ili početkom jula. Dobro je da nije, ali sad najavljuju početak sanacije krajem jula, ili početkom avgusta. Tako da se nadam da će po starom dobrom običaju “malo” da zakasni, jer bi bilo suludo započeti tako nešto u sred turističke sezone. PS. Započnite radove posle 04.08. ako može, hvala, danke, merci, gracie, teºekkür, falënderoj, .

ss

pre 5 godina

Gde Vam je Bor...
kako ce zlato da ide prema Beogradu, ako ostanemo i dalje slepo crevo Srbije...
put od selista prema Boru... strasno, jos smo u 19 veku...

Kod nas to ide po kratkom postupku

pre 5 godina

Nije planiran auto pu Šabac loznica vec put sa po dve trake u oba smera. Nemojte objavljivati ono što nije istina.

Smenite ih

pre 5 godina

Sta je da jadranskim auto - putem preko Pestera ?!! Najbitniji auto put a jos ne mrda ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Najpreci put, 12. jul 2018 20:38)

I Balticki koridor za spajanje Celjabinska nikako da pocnu. Nesposobni su skroz, ali narod je pametan i zna.

Iks Oks

pre 5 godina

Brzi put Zrenjanin-NOvi Sad je verovatno deo dogovora sa Kinezima, uslov za najavljenu "veliku investiciju". Znaci, ako se Kinezi odluce za investiciju u ZR, umesto u Poljskoj (kako rece AV), bice, ako se pak rese za Poljsku, nista od toga.
Sa druge strane, put za BG u mnogo losijem stanju i potrebniji, kao i put za Temisvar, koji je nastavak fruskogorskog koridora. Da ne pominjem put ka severnom Banatu i SUbotici.

Maja

pre 5 godina

Ja sam iz Kursumlije, i siguran sam da ce autoput Nis-Pristina oporaviti nasu opstinu, putevi su mnogo bitni, niko nece da ulozi ovde, a da u blizini nema autoput!

Deyan X

pre 5 godina

Treba sve ove autoputeve izgraditi. Ali morate obratiti paznju na one male opstine koje nemogu svoju mrezu puteva odrzavati I pomoci im. A sada posle ovih poplava jos vise uci u obnovu svih tih deonica ...

Moca

pre 5 godina

Beograd Sarajevo je preko potrebno ali npr Novi Sad Zrenjanin već postoji dobar put osim onog parčeta pred ZR koji lako može da se sredi bez potrebe da se sada strovaljuje novac u brzu saobraćajnicu.

Svetozar

pre 5 godina

Putna infrastruktura i projekti vezani za nju drzavu su izdigli i pomogli da se strani investitori privuku u sve delove Srbije, a time ozivi privreda i smanji stopa nezaposlenosti.

Milica

pre 5 godina

Jedna od kljucnih stvari za nas dalji razvoj jesu i dobri putevi i povezanost svih krajeva nase zemlje, na taj nacin cemo biti privlacniji investitorima, a i nasi gradjani ce moci da putuju lepse i udobnije.