1. Ala trumpuje, svaka mu čast!
   (Ahtung, 12. jul 2018 18:55)

  # Link komentara

 2. @Pipilifi
  To budjenje nikada nije izašlo na dobro. Ma koliko VB bila surova ili etička nakaza, ona je ta koja je evropu držala pod kontrolom, još od Bečkog kongresa, a njena uloga je ovih dana jako upitna. Par Francuska-Nemačka bi se već potkačio da im demografija to dozvoljava, sreća u nesreći je ovde da svi stare, pa mesa za tuču nema i svo nezadovoljstvo završi u lokalnim razbijanjima (a i radosti, Francuzi skoro proslaviše razbijanem, a Nemci pale vozila kompanija u svojoj borbi za ekologiju). U svakom slučaju kada ti se topologija sastoji od bivših, ali i dalje u svom ponosu imperija, ubacivanje Rusije u jednačinu, koja nema vestfalske osnove, niti brestonvudske, niti je klasična nacionalna država, jer se SSSR koji je bio nacionalna država u Rusu umro, pa Rus pravi nešto sasvim novo, isti proces kao i Amerikanac, ali opet drugačije. Kako god da obrneš, sukob ne gine, jedina nada jeste što mesa za masivan sukob to jest regrutaciju nema, ali biće raketa, robota i dronova, tako da opet neće biti kutka na zemlji koji neće biti zahvaćen ovom raspravom, ko je istina, a ko nije (da ne kvarim onu, ko je vera, a ko je nevera. Jer se njome ipak za razliku od ovih, priznaje viši sud).
  (žaliće se na mistiku, jer život kao pobeda im nije važan, 12. jul 2018 15:53)

  # Link komentara

 3. Sjeverni tok je mrtav projekat,kao i južni,a turski će završiti na granicama turske.Neka se zna ko je gazda.Čestitam Amerima,tako se to radi.
  (Reagens, 12. jul 2018 13:10)

  # Link komentara

 4. I onda se čude što Rusija hoće da obezbedi svoje interese! Znači samo interes Amerike dolazi u obzir ili drugačije slede reperkusije! Evropo budi se i vodi svoju politiku, mani se Amera i Engleza
  (Pipilifi, 12. jul 2018 12:47)

  # Link komentara

 5. Gdje su sada vajni geopolitički "eksperti" koji tvrde da su Ameri glavni u EU?! Evo već po 10 pitanja u skoro godinu dana EU frontalno kontrira Amerima, oni se nonstop nešto prijete a ovi ih ne zarezuju pol posto!
  (Frere Jacques, 12. jul 2018 09:10)

  A gde su to pokazali da ih ne zarezuju? Skinuli sankcije Rusiji? Nisu povecali placanja za NATO?
  (hmmm, 12. jul 2018 12:26)

  # Link komentara

 6. Ameri su malo nervozni.
   (Henry Chinasky, 12. jul 2018 12:05)

  # Link komentara

 7. "Mi verujemo da će gasovod ugroziti ukupnu energetsku sigurnost i stabilnost Evrope time što će Rusiji dati još jedan instrument političke prinude..."

  A kako se zove ova pretnja sankcijama?! Prijateljsko ćaskanje?!
   (Staka Zulu, 12. jul 2018 11:35)

  # Link komentara

 8. Nervoza ...

  Kad bi obezbedili besplatan gas, ja bih pristao :)
  (neko ko zna, 12. jul 2018 08:43)

  Tako rade i dileri droge. Prva doza besplatna. Posle ti naplate
   (Mrak, mrak, pomrčina ..., 12. jul 2018 10:54)

  # Link komentara

 9. Нико се није сетио елементарне чињенице а то је да Русија одувек снабдева Европу са гасом првим гасоводом и то преко Украјине. Амери тај гасовод буквално никад ни не спомињу и нису желели његово затварање. Овај нови је компензаицја за тај који Руси хоће да угасе из простог разлога јер не желе да подржавају перверзну фору запада да финансирају своје непријатеље. Амери би хтели да Русија финансира њихово чедо Украјину, што стварно јесте тотална перверзија.
  (marko, 12. jul 2018 10:30)

  # Link komentara

 10. Što Rusima dati milijarde, kad nama možete dati desetine milijardi. To je ta parola. :)
   (Lune, 12. jul 2018 10:30)

  # Link komentara

 11. Zar ne shvatate da pored svega Amerika i dalje vuče konce. Dokaz su sankcije Rusiji kojee su produzene za jos 6 meseci. Evropi nije u interesu da se konfrontira sa Rusima. U gubitku su milijarde evra zbog tih sankcija. Da, i Rusija je na gubitku ali ne zbog smanjene trgovine nego zbog cene gasa i nafte. Sto se tice trgovine nasli su cak i jeftinije dobavljace hrane. Mozda ne mogu od istih da kupe i tehniku kao od zapadnih zemalja ali to se da prezeveti. Jednostavno iz razloga jer imaju sirovie koje zapadnjacima trebaju ovako ili onako. I nece im ih dati besplatno. Amerika je navikla da kad joj nesto ne daju ona to otme (Irak, Libija, Kosovo, ko zna koliko zemaljan Afrike i Juzne Amerike su unistili samo da bi dobili ono što hoće). Ali od Rusa ne mogu pa guraju glupe Evroplane da iscrpljuju Rusiju. A probali su to i Napoleon i Hitler. Probali su to Ameri i za vreme Jeljcina. Ali Rusija je opstala i ostala. Doduse bez nekih manjih zemalja koje su bile u okviru SSSR-a ali i ovakva je dovoljno jaka da se odupre i prezivi. U isto vreme Amerika je samo obican balon koji ce kad tad da pukne.
   (Mrak, mrak, pomrčina ..., 12. jul 2018 09:48)

  # Link komentara

 12. Amerika hoce da oni EU prodaju ruski gas,kupe od rusa za 10 dinara prodaju u EU za 20.imperija
   (pera kojot super genije, 12. jul 2018 09:35)

  # Link komentara

 13. jel ovo diktatura ?
   (pera kojot super genije, 12. jul 2018 09:33)

  # Link komentara

 14. Meni deluje da trenutno samo SAD ugrozava EU i pritom ih jos ponizava.Ocigledno je da ekonomska saradnja u ovom trenutku ide u korist i EU i Rusiji a SAD to pokusava da podriva.Sukob sa Rusijom jedino njima odgovara i ove tenzije se zato i prave.Evropi treba i Severni i juzni tok.Ne vidim neku alternativu,da je ameri imaju vec bi je sproveli u delo.
  (laki78, 12. jul 2018 09:33)

  # Link komentara

 15. @Si, ne ni iz škriljaca, već da bi Evropi preprodavali gas iz Rusije, kao što kompanija povezana sa državnim sekretarom za trgovinu SAD radi sa Poljskom
  (Analitik, 12. jul 2018 09:29)

  # Link komentara

 16. Gdje su sada vajni geopolitički "eksperti" koji tvrde da su Ameri glavni u EU?! Evo već po 10 pitanja u skoro godinu dana EU frontalno kontrira Amerima, oni se nonstop nešto prijete a ovi ih ne zarezuju pol posto!
  (Frere Jacques, 12. jul 2018 09:10)

  # Link komentara

 17. Kakva borba za tržište gasa u Evropi. Na kraju će Nemacka da pobedi. Sav gas koji bude isao za Evropu iz Rusije ićiće preko Nemačke. Znaju Nemci sta rade!!
   (Krojač, 12. jul 2018 08:54)

  # Link komentara

 18. A sve to da bi ameri produzili uticaj u Evropi i prodavali svoj preskupi gas iz skriljaca. Na sve nacine pokusavaju da odvoje Rusiju od evropskog trzista energenata i ne biraju sredstva cak je i rat u Siriji u toj funciji.
   (Si, 12. jul 2018 08:48)

  # Link komentara

 19. Nervoza ...

  Kad bi obezbedili besplatan gas, ja bih pristao :)
   (neko ko zna, 12. jul 2018 08:43)

  # Link komentara