1. Rusija da svima bude bolje...
   (Hvala., 12. jul 2018 08:02)

  # Link komentara

 2. Seca li se ko je pomogao da se Nemacke ujedine iako nikad nije trebalo to da se desi?
  (Sarkazam, 11. jul 2018 23:52)

  # Link komentara

 3. @Burundi

  Nisu izmislili Rusi nego se Madlen Olbrajt ''izlanula''.
  (Palaiologoi, 11. jul 2018 20:09)

  # Link komentara

 4. Amerikance stalno zulja Sibir. Zna se cega tamo sve ima pa bi oni da se dovuku do toga al' im jako smeta S-400 a jos vise S-500 u najavi.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Si, 11. jul 2018 15:29)

  To floskulu oko Sibira su izmislili Rusi. Sta ce Amerikancima Sibir? Kina je malo manja od Amerike a imaju 5 puta vise stanovnika. Kina je ta koje se Rusi trebaju da boje. Ako mislis na sirovine, to je najmanji razlog. Sta ce Americi sirovine kad poluproizvode i proizvode uvozi iz Kine i ostatka sveta. Uvoz Amerike iz Rusije je 0.71%, na nivou Burundija. Kini trebaju sirovine a ne Americi. Amerika je svu prljavu i jeftinu proizvodnju prebacila u Kinu, Meksiko, Indij,..
  (Burundi, 11. jul 2018 19:28)

  # Link komentara

 5. Si,

  Bolje da gledaju Rusi, da im kosooki drugari ne stignu do Sibira . Zato i Putin dovlaci Ruse da zive u tim delovima dajuci im velike plate, placeve, kuce, jer se sve vise Kineza doselajva u te nasaejlene delove Rusije bogate prirodnim sirovinama za kojima gladna Kina vapi.A i neki predvidjaju da ce pre doci do rata Kine i Rusije nego Rusije i SAD, Rusije i NATO. A u istoriji su vec 2 puta Sovjeti ratovali sa Kinom 1929 a onda i 1969 godine. SAD ima i nafte, gasa , psenicu u izobilju kao i Rusija da bi preziveli i bez tudje nafte,gasa, psenice decenijama.
  (Realitsa, 11. jul 2018 16:54)

  # Link komentara

 6. (Marko, 11. jul 2018 15:09)
  "Lep zivot" koji si opisao u komunistickoj diktaturi je porediv sa lepim zivotom narkomana koji uzima droge pa mu je sve lepo. Problem je u tome kada se probudi. Posto u ovom nasem univerzumu deluju odredjeni fizicki zakoni koji kazu da iz nicega dolazi samo nista, vrlo neprijatno budjenje je pre ili kasnije neminovno. I to se upravo i desilo, sa katastrofalnim posledicama, i to za ko zna koliko jos sledecih generacija.
  Sistem lepih ideja bice mozda moguc za kojih par desetina miliona godina daljeg evolutivnog razvoja coveka, (ako do tada uopste budemo postojali) kada u drustvu vise od 99 procenata ljudi prevazidje primitivne instinkte i bude posedovalo svest, a ne kao sto je to slucaj danas, sa manje od 1 promila.
  (dr, 11. jul 2018 16:40)

  # Link komentara

 7. Amerikance stalno zulja Sibir. Zna se cega tamo sve ima pa bi oni da se dovuku do toga al' im jako smeta S-400 a jos vise S-500 u najavi.
  @(Si, 11. jul 2018 15:29)

  Da li si mozda cuo za nuklearno naoruzanje ? To je potpuno irelevantno. Niti Amerikance, niti Ruse ne zulja bas nista sto se tice sopstvenih teritorija, jer bilo kakav sukob takve vrste bi znacilo samoubistvo cele ove planete. Ono cime se oni zuljaju je iskljucivo uticaj na tudje teritorije, i tu Rusi vrlo slabo stoje u odnosu na Amerikance.
  (analiza, 11. jul 2018 16:12)

  # Link komentara

 8. ...zbog toga mozemo da kazemo,da mozemo da vodimo nezavisnu politiku,i donosimo nezavisne politicke odluke.
  ....i sve do danas smo angazovani u Avganistanu.
  Time takodje branimo interese SAD.
  Angela,postala si neposlusna :(
   (cobo, 11. jul 2018 16:08)

  # Link komentara

 9. Amerikance stalno zulja Sibir. Zna se cega tamo sve ima pa bi oni da se dovuku do toga al' im jako smeta S-400 a jos vise S-500 u najavi.
   (Si, 11. jul 2018 15:29)

  # Link komentara

 10. Interesentno je olako i laičko stavljanje znaka jednakosti između Rusije i SSSR koje praktikuje ne samo gospođa Merkel već i mnogi drugi od kojih se s pravom očekuje bolje poznavanje istorijskog konteksta. Svi oni pritom namerno ili iz neznanja ''previđaju'' činjenicu da je oko milion Rusa poginulo u borbi protiv uspostavljanja SSSR i komunističke diktature.
  (BobRock, 11. jul 2018 15:24)

  # Link komentara

 11. U toj zemlji koju ona toliko blati, svaki covek je imao svoje mesto i ulogu u drustvu, niko nije bio izopsten, nije bilo bede, sirotinje i beskucnistva kao danas u taki bogatim kapitalistickim zemljama. Ta tako siromasna zemlja uspela je da eliminise nezaposlenost 45 godina, da obezbedi potpuno besplatno zdravstvo, skolstvo, svakome posao, subvencionisano stanovanje, auto, pristojan zivot...
   (Marko, 11. jul 2018 15:09)

  # Link komentara

 12. A da li se gospodja seća zbog čega je Nemačka bila podeljena i zašto je odrastala pod sovjetima? Mislim da je to bio odličan rasplet dogadjaja...
   (shone, 11. jul 2018 14:14)

  # Link komentara

 13. Prvo i da hoće da podignu izdvajanja za odbranu u stvarnosti nemaju odakle, taj novac je namenjen održanju standarda i gradjanskog života u EU. Drugo, kada bi podigli izdvajanja efekat na spremnost armija bi bio upitan, jer za uvećanu armiju i dalje je potrebno uvećanje populacije, a čisto sumnjam da na migrante mogu da računaju. Mada mogu da kažu ko odsluži 12 ili čak 20 godina dobija državljanstvo i na taj način potroše novac i reše demografski problem.Ali onda je pitanje šta je evropa onda, samo američki štit i ništa više. Razvoj savremenih sistema, od aviona i raketa i supersoničnih krstarećih projektila velikog dometa ili čak precizna nuklearna oružja bi mogao da pomogne ali ima gomile sporazuma i troškova i prepreka koji bi to potopili još kao ideju. Ne bije samo Rusija bitku svog života danas, dok joj se okupljaju oko granica, to je izgleda i sudbina Evrope, da se bori, samo gledajući sve osetljivosti reklo bi se da Rusima bolje ide.
  (može li magla biti korisno iskustvo, 11. jul 2018 13:57)

  # Link komentara

 14. Interesantno je da isti taj ruski gas, ako ide Severnim tokom 2 "zarobljava" Nemacku, ali ako ide preko Ukrajine onda nema problema? Na koji nacin je to "prikladno"?
  (Langus, 11. jul 2018 13:54)

  # Link komentara

 15. Nemacka se oslobodila Rusa ali je sad komplet okupirana od Amerikanaca pa se pitam kakva je to nezavisnost kad imas 60 americkih okupacionih baza, jednog dana ako ikada Ameri odu pljuvace ih kao sada Ruse
  (seljadin, 11. jul 2018 13:48)

  # Link komentara