Utorak, 10.07.2018.

13:35

U Hrvatskoj će bukvalno sve stati: Kao '98...

Ttrgovački lanci uvode skraćeno radno vreme, otkazuju se predstave, preprodavači karata trljaju ruke, a vlasnici čarter-agencija nikad nisu bili raspoloženiji.

Izvor: Jutarnji list/ Petar Zobec, Iva Grubiša, Lea Balenoviæ

U Hrvatskoj æe bukvalno sve stati: Kao '98... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

starmo

pre 5 godina

Kad vidim onog Modrica uvek se setim Gospodara Prstenova i cuvenog citata:

“Even the smallest person can change the course of the future”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring



Kao Hrvat i obozavatelj LOTR moram da kazem da je ovo najbolji komentar koji sam ikad vidio u vez Modrica, cudo...

Piksi

pre 5 godina

Kad vidim onog Modrica uvek se setim Gospodara Prstenova i cuvenog citata:

“Even the smallest person can change the course of the future”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring

Jura

pre 5 godina

Englezi su svježiji, ali nisu tehničari. Engleski nogomet se oduvijek svodio na prebacivanje igre visokim loptama. Ako Hrvatska spusti loptu na zemlju, Englezi neće znati šta da rade pa će se povlačiti i tu je prilika Hrvatske

zg232

pre 5 godina

Комшије, одмах да вам кажем да је четврто место велики успех:-)) Ионако сте се провукли до полуфинала, имали сте више среће него памети.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 10. jul 2018 14:56)

Mi smo presretni s četvrtim mjestom. Sve što dečki sada naprave je bonus i za njih i za nas. Više se ne radi pritisak na njih, jer su ispunili želju nacije da budu među 4 najbolje ekipe na svijetu. Sada mogu igrati neopterećeni za svoju radost i radost svoje nacije. Sada je svaki rezultat odličan, čak i da izgube. Svi se radujemo dobroj igri, pa makar se provukli i imali više sreće nego pameti do mjesta najboljeg tima na svijetu i osvojili boginju ili ostali četvrti. Svojom pozitivnom energijom djelujemo na njihovu igru i oni su naši prvaci, zlatni dečki, bez obzira na rezultat.

Mae

pre 5 godina

Sogun Rua, 10. jul 2018 16:30) 

Odlican i realan komentar. Ja sam slusao na radiju anketu u njemackoj za koga ce navijati svabe...sve zene su rekle za hrvatsku...a muski su davali svakakve odgovore...neki i da ce svicarska pobijedit...

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Mozda prodjemo, mozda zavrsimo 4. Pa da i izgubimo 20:0 nema apsolutno nikakve zamjerke. Polufinale je bilo nesto sto su najhrabriji najavljivali, dok je meni plasman u 1/8 bio solidan uspjeh. A sad polufunale!! A kad se samo sjetim 1:1 sa Finskom i tadasnjeg stanja :). A sad polufinale.
I red je da nam oknacno sreca bude naklonjena, gol u 2. minuti sudacke nadoknade za prolaz u finale. Dosta smo gubili u zadnjim minutama, sad treba da prodjemo. :)

aj malo realno

pre 5 godina

@lepi
a kod nas je mnogo bolje???? aj ne lupaj, leba ti......... pa mi dobijemo jednu utakmicu i euforija na ulicama! Zamisli da smo dobili pet uzastopnih kao oni, pa ne bi se moglo ziveti od fudbala! Nego je nas domet jedna, eventualno jos jedan remi....... Uvek navijam za nase, normalno, podrzavam ih i nerviram se sto gubimo, ali se trudim da bar malo realno sagledam stvari! Hrvatska je bas dobra ekipa, provukli se nisu, to ko kaze neka proba argentini da da za pocetak jedan gol, ne mora tri komada........srecno komsije, zelim vam finale od srca i navijacu za vas! Sportski pozdrav svima

Glavatti Mile

pre 5 godina

Ja kao Hrvat u kladionici stavio novac na pobjedu Engleske,da barem dobro naplatim svoju tugu,ali se ipak nadam da cu izgubiti taj ulozen novac :)

notor

pre 5 godina

neznam,i treba stati,ja i onako nemam pojma sta sam napravio na poslu,zujim ko lovačka kuja,stalno mislim na Moskvu,očekujem dobar nogomet pa neka pobjedi bolji

zavist

pre 5 godina

"Oni su generalno paljevina za reprezentativne nastupe, a mi za klupske. To je odraz neispoljenih i novih nacija i razumem."

Aha onda su Grcka, Njemacka, Spanjolska, Danska, Svedska, Bugarska, Italija, Brazil, Argentina, Engleska, Francuska, Holandija i da ne nabrajam dalje sve neispoljene i nove nacije, posebno Englezi s obzirom da ih trenutno trese veća euforija nego Hrvate, a sve ove gore navedene nacije su za vrijeme svojih fudbalskih uspjeha doslovno stale i slavile danima, pedantne Švabe su čak izračunale da im je i BDP dosta narastao nakon osvajanja Mundijala...

freddie

pre 5 godina

Zašto kad će ih englezi zgazit(?!) :)
(LOL, 10. jul 2018 14:23)

hm, samo da podsetim: hrvati su 2008 izbacili engleze sa kvalifikacija. zato smanji dozivljaj i uzivaj u utakmici sutra..

Sredoje

pre 5 godina

Da kazemo ovako: Hrvatska ima sjajan tim, za svakog ljubitelja fudbala je zadovoljstvo da gleda kako igra njihov srednji red (jojojoj, kako su samo ubrzali igru i isli na brze pasove u drugom poluvremenu protiv Rusa!), Modric je za mene najbolji vezni na svetu a Mandzukic napadac koga bi svaka reprezentacija pozelela; Ante Rebic je shooting star i siguran sam da ce se razviti u svetsku klasu. Engleska ima mlad tim vrlo dobro skolovanih igraca, dobrih sutera, majstori su za standarde i duge pasove, i takticki odlicno potkovani; do sada nisu odusevili, ali igraju sve bolje iz meca u mec ... Ergo: gledacemo sutra izvanrednu utakmicu, videti nadam se puno golova, i ko god da pobedi zasluzuje cestitke. Ako Hrvatska sutra pobedi, zasluzila je i da osvoji Boginju, i ja cu im u nedelju prvi (ovako na forumu) cestitati.

Ajmo vatreni!

pre 5 godina

Biće teško. Englezi imaju opaku ekipu. Ali Hrvati se neće lako predati. Da Englezi zabiju 3 u prvoj minuti, Hrvati će igrati i tada srčano i boriti se lavovski.

Vrijeme je da Boginja dođe u naše krajeve.

Nadrealisti

pre 5 godina

Pozdrav za komsije . Srbija je uz vas . Sovinisti nek idu na smetliste istorije .
Ko je lud da navija za kolonijalne bandite sto su pokrali pola sveta . Rezultat 2:1 , za Hrvate . Pjaca resava u 87 minutu :) Pozdrav

Frere Jacques

pre 5 godina

Ja u porodici imam razdor.
Sestra je udata za Engleza, njihova klinka navija za Hrvatsku a sin je premali da to razumije. On je jadan usamljen! :-)

11 lavova

pre 5 godina

3 komada od 3 lava!
(Dark Force, 10. jul 2018 15:24)

@ Dark Force = Tamna Sila (ime je znak)
Imenom mnogo rekoste o sebi. Dobro, Englezi imaju 3 lava a Hrvati na terenu imaju 11 lavova. Kako god bude, Hrvatska je ostvarila uspjeh, čak i da bude četvrta. Hrvati su pobijedili zemlju domaćina SP, a ta zemlja ima 33 puta više stanovnika i teritorij 303 puta veći od Hrvatske. Do polufinala došla bez i jednog poraza. U jakoj grupi sve pobijedila. U nokaut fazi smogla snage za produzetke i penale proći dalje. Ovo je uspjeh, ali može i više. Može ispisati istoriju.

Srdjan bg

pre 5 godina

(Ненад, 10. jul 2018 14:56) Kako su se provukli daj objasni nam ljubi te brat? Tako što su razmontirali Argentinu, pobedili Island sa drugim timom, rutinski odradili Nigeriju ili tako što su Danci i Rusi zajedno pet puta prešli centar??

Lav

pre 5 godina

@Kiza,
Slažem se sa tobom samo mogao si izbaciti deo sa manjim zlom tj uvod. Buraz, svi mi znamo našu istoriju a sad se igra fudbal, istoriju neki drugi put. I ja podržavam Hr, komšije su, jezik isti, može slovenski, stariji još ****, mlade većinom zabole osim ponekad kad ponese masa ali tako je i kod nas. Imam i drugara tamo. Na žalost, dok ovi sadašnji matori pomru i mi mladi ćemo napuniti godina, a to znači ode život buraz. Treba dići glavu i opet pokušati preko onog što ne valja ugledati ono što valja, i zadržati svako svoju kuću, iako i tu mislim da možemo bolje ali ne bih sad utopijski prilaz ?. Ugl, dole englezi, go Hr ?

jony

pre 5 godina

Iskreno navijam uvek protiv njih, ali ovo razumem. Oni su generalno paljevina za reprezentativne nastupe, a mi za klupske. To je odraz neispoljenih i novih nacija i razumem. Grci su bili svetski, a sad su supa u svetskom fudbalu. Sve ovo ne znaci nista u principu, kvalitet imaju Nemvu, Brazilci, Englezi, Francuzi, a ovo je splet okolnosti medju zvezdama.

Ostin A

pre 5 godina

Ceo svet prati Mundijal, jedini sport koji je poznat u svim delovima sveta.

Pa čak i mi više ne pratimo Vimbldon, koji je u ovo vreme bio dominantan na naslovnim stranicama domaćih medija.

Bojan

pre 5 godina

Ovi koji porede nas i Hrvate, da shvate da oni imaju mnogo jači tim.Oni bre imaju najbolji vezni red na svetu.Mi smo prosečna reprezentacija.Nama je napadač igrao u drugoj engleskoj ligi.O čemu dalje da pričamo?!

Sogun Rua

pre 5 godina

Ja cu navijati za Hrvate jer tek Engleze ocima ne mogu da vidim Ali mislim da Englezi idu u finale - Englezi su mozda za nijansu sveziji I kvalitetniji a I tesko da Hrvati npr I treci put zaredom dobiju na penale ali mi se jako svidja kako se u Zagrebu Zadru Osjeku Splitu I u Herceg Bosni napravila euforija I kako se na trgovima prate utakmice sa puno emocija ! Navijam za Hrvate sutra I zelim im finale ali bice im ovo najtezi mec do sada......

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

bez obzira što ne navijam za hrvate, svi koji spominju sreću i kako smo slični u fudbalu nemaju pojma. Hrvatska je ozbiljna ekipa koja igra moderan fudbal, Srbija može od njih svašta da nauči ali džaba kad ne vidimo dalje od nosa. Dosta je pogledati kako oni grade igru po zemlji iz svog šesnaesterca, pa uporediti sa Stojketovim ispucavanjima lopte i da pametnom bude sve jasno. Zašto se u Srbiji obrambeni igrači i dalje uče da pucaju svaku loptu ili na tribine ili da pokušavaju 'Sinišine' pasove preko 80m kad ne umeju pod pritiskom da spoje 2 pasa od 8m je prava tema

starmo

pre 5 godina

Zašto kad će ih englezi zgazit(?!) :)


Ok, ali ako dobijemo nemoj da bude slucajno kako su Englezi bezveze ekipa i da je opet bilo na srecu, moze?

Tram_11

pre 5 godina

Čitam tako neke komentare i čudim se malo ljudskom srcu.. Zlobni neka zavire u svoju dušu i nek priznaju ne biste li se svi vi isto tako, da ste dogurali do polufunala najećeg planetarnog natjecanja, euforično veselili i nekonvencionalno ponašali kao pojedinci, grupa i(li) narod?!
Zla zavist, omalovažavanje i ljubomora samo su odraz divljenja neukih i jednostavnih ljudi...
...
Danas mi, sutra netko drugi, preksutra vi! Pusa iz vrućeg Zagreba

eh

pre 5 godina

A sta ce trgovci i glumci da rade kada nece biti zive duse ? Bolje i ovako nego muciti radnike da budu tamo zbog nekoliko musterija koji ce eventualno da navrate navecer kada je utakmica.

Kiza

pre 5 godina

Ako vec biram od dva zla biram manje zlo, Hrvatsku. Nadam se pobedi iste i prolasku u finale. Igraju ljudi fudbal za sve pare, a ne ko ove nase ... sto nabolje znaju da igraju na splavovima.

Wolverine

pre 5 godina

Ode Ciro Blazevic u istoriju. Dalic ce biti bolji. :D "Sine, da ti kaze tvoj Ciro, ja sam treci najbolji trener na svijetu, a ti si pocetnik. Ali dobar si sine. Najbolji!" Hahahah

Alexxx

pre 5 godina

Stvarno je velika euforija, isčekivanje, svi samo o tome pričaju. Neopisivo veselje nakon svake utakmice. Evo zelio bi da i Srbi jednog dana tako nešto dožive. Mozda i jeste sa košarkašima , vaterpolistima ili Noletom ali moje osobno mišljene da je nogomet ipak najpopularniji i da takve emocije teško može izazvat bilo koji drugi sport.
Evo jedne zezancije s društvenih mreža:
Frend ima dvije karte za Hrvatska - Engleska ali je shvatio da se preklapa s njegovim vjenčanjem, pa ne može ići. Ako neko želi umjesto njega, vjenčanje je u crkvi Sv. Antuna u Sesvetama, cura se zove Ivana , ima plavu kosu.

Sportski pozdrav

boban,nis

pre 5 godina

Za tako malenu zemlju 4.2 miliona je itekako veliki uspeh,pa treci grad u Turskoj Izmir ima 6 miliona.I treba da slave i uzivaju u trenutku.Ipak je fudbal sport broj jedan,mesec dana ceo svet stane dok je mundijal.I kod nas bi bilo isto.

Lepi

pre 5 godina

To je država koja neverovatno i zastrašujuće loži svoj lakomisleni narod, oni bi sutra golim rukama krenuli na bilo koga, takvi su im mediji! Uopšte svi izgube razum i realnosti a posle kada izgube plaču i vrište :)

ns

pre 5 godina

Ako,Podrzavam Vatrene. Moram da naglasim da to nije politicka podrska Hrvatskoj drzavi. Podrzavam reprezentaciju,Rakitic,Vida imaju drugare Srbe i slusaju narodnjake, u Bosni i Nemackoj slavi se uz uzicko kolo,Subasic se krsti s desna nalevo... Gledajmo ono sto je dobro i podrzimo, a lose smo svakako vec osudili

walter zenga

pre 5 godina

Pa normalno da će sve stati, nisu ovo neke kvalifikacije i lige nacije... Za ovo se živi, mislim realno, polufinale sa Englezima, alo, vrh vrhova iz više razloga da ne nabrajam. Priznat ću vam nešto što nisam nikom. Na dan utakmice sa Argentinom, (bilo neko loše raspoloženje, tipo ono, svi oko mene ;razbit će nas Argentina, 0:3, blabla...) Sjedim ja tako na plaži i krene iz kafane na njoj, od 'Zaprešić bojsa' ;kada odrasteš na ovoj cesti... Evo, vjerovali ili ne, nisam to rekao ni bogu ni ocu, suze samo krenule u tri reda preko lica... Mislim se, koji mi je cazo, pola stoljeća imam a ko baba... Eto, iskreno, danas, dakle dan ranije, isti filing. Možda je dobar znak al nema veze. Veselim se utakmici pa što bude. Ne događa se to često. A svi vi koji ćete sad podj... mene plačip... i lupati minuse a i svi ostali dao vam bog da imate isti filing jednog dana. Ima nade i potencijala za to. Ima i juniora jel' tako ;D
A i nije vrijeme kobasica da se potroši... Pošto ću biti urokan neko vrijeme toliko od mene... Pozdrav Congiju iz Pančeva, znam da je živ, dobro je...

Ненад

pre 5 godina

Комшије, одмах да вам кажем да је четврто место велики успех:-)) Ионако сте се провукли до полуфинала, имали сте више среће него памети.

Jerotije

pre 5 godina

Nadam se da će biti kao na nekim tek okrečenim zidovima.Džabe ste krečili.Mada je fudbal igra za naivne i decu ,stvarno toliko euforije je neozbiljno.

walter zenga

pre 5 godina

Pa normalno da će sve stati, nisu ovo neke kvalifikacije i lige nacije... Za ovo se živi, mislim realno, polufinale sa Englezima, alo, vrh vrhova iz više razloga da ne nabrajam. Priznat ću vam nešto što nisam nikom. Na dan utakmice sa Argentinom, (bilo neko loše raspoloženje, tipo ono, svi oko mene ;razbit će nas Argentina, 0:3, blabla...) Sjedim ja tako na plaži i krene iz kafane na njoj, od 'Zaprešić bojsa' ;kada odrasteš na ovoj cesti... Evo, vjerovali ili ne, nisam to rekao ni bogu ni ocu, suze samo krenule u tri reda preko lica... Mislim se, koji mi je cazo, pola stoljeća imam a ko baba... Eto, iskreno, danas, dakle dan ranije, isti filing. Možda je dobar znak al nema veze. Veselim se utakmici pa što bude. Ne događa se to često. A svi vi koji ćete sad podj... mene plačip... i lupati minuse a i svi ostali dao vam bog da imate isti filing jednog dana. Ima nade i potencijala za to. Ima i juniora jel' tako ;D
A i nije vrijeme kobasica da se potroši... Pošto ću biti urokan neko vrijeme toliko od mene... Pozdrav Congiju iz Pančeva, znam da je živ, dobro je...

boban,nis

pre 5 godina

Za tako malenu zemlju 4.2 miliona je itekako veliki uspeh,pa treci grad u Turskoj Izmir ima 6 miliona.I treba da slave i uzivaju u trenutku.Ipak je fudbal sport broj jedan,mesec dana ceo svet stane dok je mundijal.I kod nas bi bilo isto.

Alexxx

pre 5 godina

Stvarno je velika euforija, isčekivanje, svi samo o tome pričaju. Neopisivo veselje nakon svake utakmice. Evo zelio bi da i Srbi jednog dana tako nešto dožive. Mozda i jeste sa košarkašima , vaterpolistima ili Noletom ali moje osobno mišljene da je nogomet ipak najpopularniji i da takve emocije teško može izazvat bilo koji drugi sport.
Evo jedne zezancije s društvenih mreža:
Frend ima dvije karte za Hrvatska - Engleska ali je shvatio da se preklapa s njegovim vjenčanjem, pa ne može ići. Ako neko želi umjesto njega, vjenčanje je u crkvi Sv. Antuna u Sesvetama, cura se zove Ivana , ima plavu kosu.

Sportski pozdrav

Bojan

pre 5 godina

Ovi koji porede nas i Hrvate, da shvate da oni imaju mnogo jači tim.Oni bre imaju najbolji vezni red na svetu.Mi smo prosečna reprezentacija.Nama je napadač igrao u drugoj engleskoj ligi.O čemu dalje da pričamo?!

Srdjan bg

pre 5 godina

(Ненад, 10. jul 2018 14:56) Kako su se provukli daj objasni nam ljubi te brat? Tako što su razmontirali Argentinu, pobedili Island sa drugim timom, rutinski odradili Nigeriju ili tako što su Danci i Rusi zajedno pet puta prešli centar??

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

bez obzira što ne navijam za hrvate, svi koji spominju sreću i kako smo slični u fudbalu nemaju pojma. Hrvatska je ozbiljna ekipa koja igra moderan fudbal, Srbija može od njih svašta da nauči ali džaba kad ne vidimo dalje od nosa. Dosta je pogledati kako oni grade igru po zemlji iz svog šesnaesterca, pa uporediti sa Stojketovim ispucavanjima lopte i da pametnom bude sve jasno. Zašto se u Srbiji obrambeni igrači i dalje uče da pucaju svaku loptu ili na tribine ili da pokušavaju 'Sinišine' pasove preko 80m kad ne umeju pod pritiskom da spoje 2 pasa od 8m je prava tema

Nadrealisti

pre 5 godina

Pozdrav za komsije . Srbija je uz vas . Sovinisti nek idu na smetliste istorije .
Ko je lud da navija za kolonijalne bandite sto su pokrali pola sveta . Rezultat 2:1 , za Hrvate . Pjaca resava u 87 minutu :) Pozdrav

aj malo realno

pre 5 godina

@lepi
a kod nas je mnogo bolje???? aj ne lupaj, leba ti......... pa mi dobijemo jednu utakmicu i euforija na ulicama! Zamisli da smo dobili pet uzastopnih kao oni, pa ne bi se moglo ziveti od fudbala! Nego je nas domet jedna, eventualno jos jedan remi....... Uvek navijam za nase, normalno, podrzavam ih i nerviram se sto gubimo, ali se trudim da bar malo realno sagledam stvari! Hrvatska je bas dobra ekipa, provukli se nisu, to ko kaze neka proba argentini da da za pocetak jedan gol, ne mora tri komada........srecno komsije, zelim vam finale od srca i navijacu za vas! Sportski pozdrav svima

starmo

pre 5 godina

Zašto kad će ih englezi zgazit(?!) :)


Ok, ali ako dobijemo nemoj da bude slucajno kako su Englezi bezveze ekipa i da je opet bilo na srecu, moze?

zg232

pre 5 godina

Комшије, одмах да вам кажем да је четврто место велики успех:-)) Ионако сте се провукли до полуфинала, имали сте више среће него памети.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 10. jul 2018 14:56)

Mi smo presretni s četvrtim mjestom. Sve što dečki sada naprave je bonus i za njih i za nas. Više se ne radi pritisak na njih, jer su ispunili želju nacije da budu među 4 najbolje ekipe na svijetu. Sada mogu igrati neopterećeni za svoju radost i radost svoje nacije. Sada je svaki rezultat odličan, čak i da izgube. Svi se radujemo dobroj igri, pa makar se provukli i imali više sreće nego pameti do mjesta najboljeg tima na svijetu i osvojili boginju ili ostali četvrti. Svojom pozitivnom energijom djelujemo na njihovu igru i oni su naši prvaci, zlatni dečki, bez obzira na rezultat.

ns

pre 5 godina

Ako,Podrzavam Vatrene. Moram da naglasim da to nije politicka podrska Hrvatskoj drzavi. Podrzavam reprezentaciju,Rakitic,Vida imaju drugare Srbe i slusaju narodnjake, u Bosni i Nemackoj slavi se uz uzicko kolo,Subasic se krsti s desna nalevo... Gledajmo ono sto je dobro i podrzimo, a lose smo svakako vec osudili

Tram_11

pre 5 godina

Čitam tako neke komentare i čudim se malo ljudskom srcu.. Zlobni neka zavire u svoju dušu i nek priznaju ne biste li se svi vi isto tako, da ste dogurali do polufunala najećeg planetarnog natjecanja, euforično veselili i nekonvencionalno ponašali kao pojedinci, grupa i(li) narod?!
Zla zavist, omalovažavanje i ljubomora samo su odraz divljenja neukih i jednostavnih ljudi...
...
Danas mi, sutra netko drugi, preksutra vi! Pusa iz vrućeg Zagreba

Kiza

pre 5 godina

Ako vec biram od dva zla biram manje zlo, Hrvatsku. Nadam se pobedi iste i prolasku u finale. Igraju ljudi fudbal za sve pare, a ne ko ove nase ... sto nabolje znaju da igraju na splavovima.

Sogun Rua

pre 5 godina

Ja cu navijati za Hrvate jer tek Engleze ocima ne mogu da vidim Ali mislim da Englezi idu u finale - Englezi su mozda za nijansu sveziji I kvalitetniji a I tesko da Hrvati npr I treci put zaredom dobiju na penale ali mi se jako svidja kako se u Zagrebu Zadru Osjeku Splitu I u Herceg Bosni napravila euforija I kako se na trgovima prate utakmice sa puno emocija ! Navijam za Hrvate sutra I zelim im finale ali bice im ovo najtezi mec do sada......

Sredoje

pre 5 godina

Da kazemo ovako: Hrvatska ima sjajan tim, za svakog ljubitelja fudbala je zadovoljstvo da gleda kako igra njihov srednji red (jojojoj, kako su samo ubrzali igru i isli na brze pasove u drugom poluvremenu protiv Rusa!), Modric je za mene najbolji vezni na svetu a Mandzukic napadac koga bi svaka reprezentacija pozelela; Ante Rebic je shooting star i siguran sam da ce se razviti u svetsku klasu. Engleska ima mlad tim vrlo dobro skolovanih igraca, dobrih sutera, majstori su za standarde i duge pasove, i takticki odlicno potkovani; do sada nisu odusevili, ali igraju sve bolje iz meca u mec ... Ergo: gledacemo sutra izvanrednu utakmicu, videti nadam se puno golova, i ko god da pobedi zasluzuje cestitke. Ako Hrvatska sutra pobedi, zasluzila je i da osvoji Boginju, i ja cu im u nedelju prvi (ovako na forumu) cestitati.

11 lavova

pre 5 godina

3 komada od 3 lava!
(Dark Force, 10. jul 2018 15:24)

@ Dark Force = Tamna Sila (ime je znak)
Imenom mnogo rekoste o sebi. Dobro, Englezi imaju 3 lava a Hrvati na terenu imaju 11 lavova. Kako god bude, Hrvatska je ostvarila uspjeh, čak i da bude četvrta. Hrvati su pobijedili zemlju domaćina SP, a ta zemlja ima 33 puta više stanovnika i teritorij 303 puta veći od Hrvatske. Do polufinala došla bez i jednog poraza. U jakoj grupi sve pobijedila. U nokaut fazi smogla snage za produzetke i penale proći dalje. Ovo je uspjeh, ali može i više. Može ispisati istoriju.

Ajmo vatreni!

pre 5 godina

Biće teško. Englezi imaju opaku ekipu. Ali Hrvati se neće lako predati. Da Englezi zabiju 3 u prvoj minuti, Hrvati će igrati i tada srčano i boriti se lavovski.

Vrijeme je da Boginja dođe u naše krajeve.

Glavatti Mile

pre 5 godina

Ja kao Hrvat u kladionici stavio novac na pobjedu Engleske,da barem dobro naplatim svoju tugu,ali se ipak nadam da cu izgubiti taj ulozen novac :)

freddie

pre 5 godina

Zašto kad će ih englezi zgazit(?!) :)
(LOL, 10. jul 2018 14:23)

hm, samo da podsetim: hrvati su 2008 izbacili engleze sa kvalifikacija. zato smanji dozivljaj i uzivaj u utakmici sutra..

Wolverine

pre 5 godina

Ode Ciro Blazevic u istoriju. Dalic ce biti bolji. :D "Sine, da ti kaze tvoj Ciro, ja sam treci najbolji trener na svijetu, a ti si pocetnik. Ali dobar si sine. Najbolji!" Hahahah

Ostin A

pre 5 godina

Ceo svet prati Mundijal, jedini sport koji je poznat u svim delovima sveta.

Pa čak i mi više ne pratimo Vimbldon, koji je u ovo vreme bio dominantan na naslovnim stranicama domaćih medija.

Lav

pre 5 godina

@Kiza,
Slažem se sa tobom samo mogao si izbaciti deo sa manjim zlom tj uvod. Buraz, svi mi znamo našu istoriju a sad se igra fudbal, istoriju neki drugi put. I ja podržavam Hr, komšije su, jezik isti, može slovenski, stariji još ****, mlade većinom zabole osim ponekad kad ponese masa ali tako je i kod nas. Imam i drugara tamo. Na žalost, dok ovi sadašnji matori pomru i mi mladi ćemo napuniti godina, a to znači ode život buraz. Treba dići glavu i opet pokušati preko onog što ne valja ugledati ono što valja, i zadržati svako svoju kuću, iako i tu mislim da možemo bolje ali ne bih sad utopijski prilaz ?. Ugl, dole englezi, go Hr ?

zavist

pre 5 godina

"Oni su generalno paljevina za reprezentativne nastupe, a mi za klupske. To je odraz neispoljenih i novih nacija i razumem."

Aha onda su Grcka, Njemacka, Spanjolska, Danska, Svedska, Bugarska, Italija, Brazil, Argentina, Engleska, Francuska, Holandija i da ne nabrajam dalje sve neispoljene i nove nacije, posebno Englezi s obzirom da ih trenutno trese veća euforija nego Hrvate, a sve ove gore navedene nacije su za vrijeme svojih fudbalskih uspjeha doslovno stale i slavile danima, pedantne Švabe su čak izračunale da im je i BDP dosta narastao nakon osvajanja Mundijala...

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Mozda prodjemo, mozda zavrsimo 4. Pa da i izgubimo 20:0 nema apsolutno nikakve zamjerke. Polufinale je bilo nesto sto su najhrabriji najavljivali, dok je meni plasman u 1/8 bio solidan uspjeh. A sad polufunale!! A kad se samo sjetim 1:1 sa Finskom i tadasnjeg stanja :). A sad polufinale.
I red je da nam oknacno sreca bude naklonjena, gol u 2. minuti sudacke nadoknade za prolaz u finale. Dosta smo gubili u zadnjim minutama, sad treba da prodjemo. :)

Piksi

pre 5 godina

Kad vidim onog Modrica uvek se setim Gospodara Prstenova i cuvenog citata:

“Even the smallest person can change the course of the future”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring

notor

pre 5 godina

neznam,i treba stati,ja i onako nemam pojma sta sam napravio na poslu,zujim ko lovačka kuja,stalno mislim na Moskvu,očekujem dobar nogomet pa neka pobjedi bolji

Frere Jacques

pre 5 godina

Ja u porodici imam razdor.
Sestra je udata za Engleza, njihova klinka navija za Hrvatsku a sin je premali da to razumije. On je jadan usamljen! :-)

eh

pre 5 godina

A sta ce trgovci i glumci da rade kada nece biti zive duse ? Bolje i ovako nego muciti radnike da budu tamo zbog nekoliko musterija koji ce eventualno da navrate navecer kada je utakmica.

Ненад

pre 5 godina

Комшије, одмах да вам кажем да је четврто место велики успех:-)) Ионако сте се провукли до полуфинала, имали сте више среће него памети.

Mae

pre 5 godina

Sogun Rua, 10. jul 2018 16:30) 

Odlican i realan komentar. Ja sam slusao na radiju anketu u njemackoj za koga ce navijati svabe...sve zene su rekle za hrvatsku...a muski su davali svakakve odgovore...neki i da ce svicarska pobijedit...

Lepi

pre 5 godina

To je država koja neverovatno i zastrašujuće loži svoj lakomisleni narod, oni bi sutra golim rukama krenuli na bilo koga, takvi su im mediji! Uopšte svi izgube razum i realnosti a posle kada izgube plaču i vrište :)

Jerotije

pre 5 godina

Nadam se da će biti kao na nekim tek okrečenim zidovima.Džabe ste krečili.Mada je fudbal igra za naivne i decu ,stvarno toliko euforije je neozbiljno.

Jura

pre 5 godina

Englezi su svježiji, ali nisu tehničari. Engleski nogomet se oduvijek svodio na prebacivanje igre visokim loptama. Ako Hrvatska spusti loptu na zemlju, Englezi neće znati šta da rade pa će se povlačiti i tu je prilika Hrvatske

jony

pre 5 godina

Iskreno navijam uvek protiv njih, ali ovo razumem. Oni su generalno paljevina za reprezentativne nastupe, a mi za klupske. To je odraz neispoljenih i novih nacija i razumem. Grci su bili svetski, a sad su supa u svetskom fudbalu. Sve ovo ne znaci nista u principu, kvalitet imaju Nemvu, Brazilci, Englezi, Francuzi, a ovo je splet okolnosti medju zvezdama.

starmo

pre 5 godina

Kad vidim onog Modrica uvek se setim Gospodara Prstenova i cuvenog citata:

“Even the smallest person can change the course of the future”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring



Kao Hrvat i obozavatelj LOTR moram da kazem da je ovo najbolji komentar koji sam ikad vidio u vez Modrica, cudo...

Lepi

pre 5 godina

To je država koja neverovatno i zastrašujuće loži svoj lakomisleni narod, oni bi sutra golim rukama krenuli na bilo koga, takvi su im mediji! Uopšte svi izgube razum i realnosti a posle kada izgube plaču i vrište :)

Ненад

pre 5 godina

Комшије, одмах да вам кажем да је четврто место велики успех:-)) Ионако сте се провукли до полуфинала, имали сте више среће него памети.

Jerotije

pre 5 godina

Nadam se da će biti kao na nekim tek okrečenim zidovima.Džabe ste krečili.Mada je fudbal igra za naivne i decu ,stvarno toliko euforije je neozbiljno.

jony

pre 5 godina

Iskreno navijam uvek protiv njih, ali ovo razumem. Oni su generalno paljevina za reprezentativne nastupe, a mi za klupske. To je odraz neispoljenih i novih nacija i razumem. Grci su bili svetski, a sad su supa u svetskom fudbalu. Sve ovo ne znaci nista u principu, kvalitet imaju Nemvu, Brazilci, Englezi, Francuzi, a ovo je splet okolnosti medju zvezdama.

ns

pre 5 godina

Ako,Podrzavam Vatrene. Moram da naglasim da to nije politicka podrska Hrvatskoj drzavi. Podrzavam reprezentaciju,Rakitic,Vida imaju drugare Srbe i slusaju narodnjake, u Bosni i Nemackoj slavi se uz uzicko kolo,Subasic se krsti s desna nalevo... Gledajmo ono sto je dobro i podrzimo, a lose smo svakako vec osudili

Nadrealisti

pre 5 godina

Pozdrav za komsije . Srbija je uz vas . Sovinisti nek idu na smetliste istorije .
Ko je lud da navija za kolonijalne bandite sto su pokrali pola sveta . Rezultat 2:1 , za Hrvate . Pjaca resava u 87 minutu :) Pozdrav

walter zenga

pre 5 godina

Pa normalno da će sve stati, nisu ovo neke kvalifikacije i lige nacije... Za ovo se živi, mislim realno, polufinale sa Englezima, alo, vrh vrhova iz više razloga da ne nabrajam. Priznat ću vam nešto što nisam nikom. Na dan utakmice sa Argentinom, (bilo neko loše raspoloženje, tipo ono, svi oko mene ;razbit će nas Argentina, 0:3, blabla...) Sjedim ja tako na plaži i krene iz kafane na njoj, od 'Zaprešić bojsa' ;kada odrasteš na ovoj cesti... Evo, vjerovali ili ne, nisam to rekao ni bogu ni ocu, suze samo krenule u tri reda preko lica... Mislim se, koji mi je cazo, pola stoljeća imam a ko baba... Eto, iskreno, danas, dakle dan ranije, isti filing. Možda je dobar znak al nema veze. Veselim se utakmici pa što bude. Ne događa se to često. A svi vi koji ćete sad podj... mene plačip... i lupati minuse a i svi ostali dao vam bog da imate isti filing jednog dana. Ima nade i potencijala za to. Ima i juniora jel' tako ;D
A i nije vrijeme kobasica da se potroši... Pošto ću biti urokan neko vrijeme toliko od mene... Pozdrav Congiju iz Pančeva, znam da je živ, dobro je...

Sogun Rua

pre 5 godina

Ja cu navijati za Hrvate jer tek Engleze ocima ne mogu da vidim Ali mislim da Englezi idu u finale - Englezi su mozda za nijansu sveziji I kvalitetniji a I tesko da Hrvati npr I treci put zaredom dobiju na penale ali mi se jako svidja kako se u Zagrebu Zadru Osjeku Splitu I u Herceg Bosni napravila euforija I kako se na trgovima prate utakmice sa puno emocija ! Navijam za Hrvate sutra I zelim im finale ali bice im ovo najtezi mec do sada......

Kiza

pre 5 godina

Ako vec biram od dva zla biram manje zlo, Hrvatsku. Nadam se pobedi iste i prolasku u finale. Igraju ljudi fudbal za sve pare, a ne ko ove nase ... sto nabolje znaju da igraju na splavovima.

boban,nis

pre 5 godina

Za tako malenu zemlju 4.2 miliona je itekako veliki uspeh,pa treci grad u Turskoj Izmir ima 6 miliona.I treba da slave i uzivaju u trenutku.Ipak je fudbal sport broj jedan,mesec dana ceo svet stane dok je mundijal.I kod nas bi bilo isto.

Lav

pre 5 godina

@Kiza,
Slažem se sa tobom samo mogao si izbaciti deo sa manjim zlom tj uvod. Buraz, svi mi znamo našu istoriju a sad se igra fudbal, istoriju neki drugi put. I ja podržavam Hr, komšije su, jezik isti, može slovenski, stariji još ****, mlade većinom zabole osim ponekad kad ponese masa ali tako je i kod nas. Imam i drugara tamo. Na žalost, dok ovi sadašnji matori pomru i mi mladi ćemo napuniti godina, a to znači ode život buraz. Treba dići glavu i opet pokušati preko onog što ne valja ugledati ono što valja, i zadržati svako svoju kuću, iako i tu mislim da možemo bolje ali ne bih sad utopijski prilaz ?. Ugl, dole englezi, go Hr ?

Tram_11

pre 5 godina

Čitam tako neke komentare i čudim se malo ljudskom srcu.. Zlobni neka zavire u svoju dušu i nek priznaju ne biste li se svi vi isto tako, da ste dogurali do polufunala najećeg planetarnog natjecanja, euforično veselili i nekonvencionalno ponašali kao pojedinci, grupa i(li) narod?!
Zla zavist, omalovažavanje i ljubomora samo su odraz divljenja neukih i jednostavnih ljudi...
...
Danas mi, sutra netko drugi, preksutra vi! Pusa iz vrućeg Zagreba

starmo

pre 5 godina

Zašto kad će ih englezi zgazit(?!) :)


Ok, ali ako dobijemo nemoj da bude slucajno kako su Englezi bezveze ekipa i da je opet bilo na srecu, moze?

Ajmo vatreni!

pre 5 godina

Biće teško. Englezi imaju opaku ekipu. Ali Hrvati se neće lako predati. Da Englezi zabiju 3 u prvoj minuti, Hrvati će igrati i tada srčano i boriti se lavovski.

Vrijeme je da Boginja dođe u naše krajeve.

Alexxx

pre 5 godina

Stvarno je velika euforija, isčekivanje, svi samo o tome pričaju. Neopisivo veselje nakon svake utakmice. Evo zelio bi da i Srbi jednog dana tako nešto dožive. Mozda i jeste sa košarkašima , vaterpolistima ili Noletom ali moje osobno mišljene da je nogomet ipak najpopularniji i da takve emocije teško može izazvat bilo koji drugi sport.
Evo jedne zezancije s društvenih mreža:
Frend ima dvije karte za Hrvatska - Engleska ali je shvatio da se preklapa s njegovim vjenčanjem, pa ne može ići. Ako neko želi umjesto njega, vjenčanje je u crkvi Sv. Antuna u Sesvetama, cura se zove Ivana , ima plavu kosu.

Sportski pozdrav

11 lavova

pre 5 godina

3 komada od 3 lava!
(Dark Force, 10. jul 2018 15:24)

@ Dark Force = Tamna Sila (ime je znak)
Imenom mnogo rekoste o sebi. Dobro, Englezi imaju 3 lava a Hrvati na terenu imaju 11 lavova. Kako god bude, Hrvatska je ostvarila uspjeh, čak i da bude četvrta. Hrvati su pobijedili zemlju domaćina SP, a ta zemlja ima 33 puta više stanovnika i teritorij 303 puta veći od Hrvatske. Do polufinala došla bez i jednog poraza. U jakoj grupi sve pobijedila. U nokaut fazi smogla snage za produzetke i penale proći dalje. Ovo je uspjeh, ali može i više. Može ispisati istoriju.

Glavatti Mile

pre 5 godina

Ja kao Hrvat u kladionici stavio novac na pobjedu Engleske,da barem dobro naplatim svoju tugu,ali se ipak nadam da cu izgubiti taj ulozen novac :)

freddie

pre 5 godina

Zašto kad će ih englezi zgazit(?!) :)
(LOL, 10. jul 2018 14:23)

hm, samo da podsetim: hrvati su 2008 izbacili engleze sa kvalifikacija. zato smanji dozivljaj i uzivaj u utakmici sutra..

notor

pre 5 godina

neznam,i treba stati,ja i onako nemam pojma sta sam napravio na poslu,zujim ko lovačka kuja,stalno mislim na Moskvu,očekujem dobar nogomet pa neka pobjedi bolji

aj malo realno

pre 5 godina

@lepi
a kod nas je mnogo bolje???? aj ne lupaj, leba ti......... pa mi dobijemo jednu utakmicu i euforija na ulicama! Zamisli da smo dobili pet uzastopnih kao oni, pa ne bi se moglo ziveti od fudbala! Nego je nas domet jedna, eventualno jos jedan remi....... Uvek navijam za nase, normalno, podrzavam ih i nerviram se sto gubimo, ali se trudim da bar malo realno sagledam stvari! Hrvatska je bas dobra ekipa, provukli se nisu, to ko kaze neka proba argentini da da za pocetak jedan gol, ne mora tri komada........srecno komsije, zelim vam finale od srca i navijacu za vas! Sportski pozdrav svima

Srdjan bg

pre 5 godina

(Ненад, 10. jul 2018 14:56) Kako su se provukli daj objasni nam ljubi te brat? Tako što su razmontirali Argentinu, pobedili Island sa drugim timom, rutinski odradili Nigeriju ili tako što su Danci i Rusi zajedno pet puta prešli centar??

Bojan

pre 5 godina

Ovi koji porede nas i Hrvate, da shvate da oni imaju mnogo jači tim.Oni bre imaju najbolji vezni red na svetu.Mi smo prosečna reprezentacija.Nama je napadač igrao u drugoj engleskoj ligi.O čemu dalje da pričamo?!

Frere Jacques

pre 5 godina

Ja u porodici imam razdor.
Sestra je udata za Engleza, njihova klinka navija za Hrvatsku a sin je premali da to razumije. On je jadan usamljen! :-)

Sredoje

pre 5 godina

Da kazemo ovako: Hrvatska ima sjajan tim, za svakog ljubitelja fudbala je zadovoljstvo da gleda kako igra njihov srednji red (jojojoj, kako su samo ubrzali igru i isli na brze pasove u drugom poluvremenu protiv Rusa!), Modric je za mene najbolji vezni na svetu a Mandzukic napadac koga bi svaka reprezentacija pozelela; Ante Rebic je shooting star i siguran sam da ce se razviti u svetsku klasu. Engleska ima mlad tim vrlo dobro skolovanih igraca, dobrih sutera, majstori su za standarde i duge pasove, i takticki odlicno potkovani; do sada nisu odusevili, ali igraju sve bolje iz meca u mec ... Ergo: gledacemo sutra izvanrednu utakmicu, videti nadam se puno golova, i ko god da pobedi zasluzuje cestitke. Ako Hrvatska sutra pobedi, zasluzila je i da osvoji Boginju, i ja cu im u nedelju prvi (ovako na forumu) cestitati.

Jura

pre 5 godina

Englezi su svježiji, ali nisu tehničari. Engleski nogomet se oduvijek svodio na prebacivanje igre visokim loptama. Ako Hrvatska spusti loptu na zemlju, Englezi neće znati šta da rade pa će se povlačiti i tu je prilika Hrvatske

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Mozda prodjemo, mozda zavrsimo 4. Pa da i izgubimo 20:0 nema apsolutno nikakve zamjerke. Polufinale je bilo nesto sto su najhrabriji najavljivali, dok je meni plasman u 1/8 bio solidan uspjeh. A sad polufunale!! A kad se samo sjetim 1:1 sa Finskom i tadasnjeg stanja :). A sad polufinale.
I red je da nam oknacno sreca bude naklonjena, gol u 2. minuti sudacke nadoknade za prolaz u finale. Dosta smo gubili u zadnjim minutama, sad treba da prodjemo. :)

zg232

pre 5 godina

Комшије, одмах да вам кажем да је четврто место велики успех:-)) Ионако сте се провукли до полуфинала, имали сте више среће него памети.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 10. jul 2018 14:56)

Mi smo presretni s četvrtim mjestom. Sve što dečki sada naprave je bonus i za njih i za nas. Više se ne radi pritisak na njih, jer su ispunili želju nacije da budu među 4 najbolje ekipe na svijetu. Sada mogu igrati neopterećeni za svoju radost i radost svoje nacije. Sada je svaki rezultat odličan, čak i da izgube. Svi se radujemo dobroj igri, pa makar se provukli i imali više sreće nego pameti do mjesta najboljeg tima na svijetu i osvojili boginju ili ostali četvrti. Svojom pozitivnom energijom djelujemo na njihovu igru i oni su naši prvaci, zlatni dečki, bez obzira na rezultat.

Wolverine

pre 5 godina

Ode Ciro Blazevic u istoriju. Dalic ce biti bolji. :D "Sine, da ti kaze tvoj Ciro, ja sam treci najbolji trener na svijetu, a ti si pocetnik. Ali dobar si sine. Najbolji!" Hahahah

Ostin A

pre 5 godina

Ceo svet prati Mundijal, jedini sport koji je poznat u svim delovima sveta.

Pa čak i mi više ne pratimo Vimbldon, koji je u ovo vreme bio dominantan na naslovnim stranicama domaćih medija.

Mae

pre 5 godina

Sogun Rua, 10. jul 2018 16:30) 

Odlican i realan komentar. Ja sam slusao na radiju anketu u njemackoj za koga ce navijati svabe...sve zene su rekle za hrvatsku...a muski su davali svakakve odgovore...neki i da ce svicarska pobijedit...

zavist

pre 5 godina

"Oni su generalno paljevina za reprezentativne nastupe, a mi za klupske. To je odraz neispoljenih i novih nacija i razumem."

Aha onda su Grcka, Njemacka, Spanjolska, Danska, Svedska, Bugarska, Italija, Brazil, Argentina, Engleska, Francuska, Holandija i da ne nabrajam dalje sve neispoljene i nove nacije, posebno Englezi s obzirom da ih trenutno trese veća euforija nego Hrvate, a sve ove gore navedene nacije su za vrijeme svojih fudbalskih uspjeha doslovno stale i slavile danima, pedantne Švabe su čak izračunale da im je i BDP dosta narastao nakon osvajanja Mundijala...

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

bez obzira što ne navijam za hrvate, svi koji spominju sreću i kako smo slični u fudbalu nemaju pojma. Hrvatska je ozbiljna ekipa koja igra moderan fudbal, Srbija može od njih svašta da nauči ali džaba kad ne vidimo dalje od nosa. Dosta je pogledati kako oni grade igru po zemlji iz svog šesnaesterca, pa uporediti sa Stojketovim ispucavanjima lopte i da pametnom bude sve jasno. Zašto se u Srbiji obrambeni igrači i dalje uče da pucaju svaku loptu ili na tribine ili da pokušavaju 'Sinišine' pasove preko 80m kad ne umeju pod pritiskom da spoje 2 pasa od 8m je prava tema

Piksi

pre 5 godina

Kad vidim onog Modrica uvek se setim Gospodara Prstenova i cuvenog citata:

“Even the smallest person can change the course of the future”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring

eh

pre 5 godina

A sta ce trgovci i glumci da rade kada nece biti zive duse ? Bolje i ovako nego muciti radnike da budu tamo zbog nekoliko musterija koji ce eventualno da navrate navecer kada je utakmica.

starmo

pre 5 godina

Kad vidim onog Modrica uvek se setim Gospodara Prstenova i cuvenog citata:

“Even the smallest person can change the course of the future”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring



Kao Hrvat i obozavatelj LOTR moram da kazem da je ovo najbolji komentar koji sam ikad vidio u vez Modrica, cudo...