Brnabić: Bićemo pobednik u svetu

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić poručila je da će vlada Srbije nastaviti da ulaže u obrazovanje i nauku.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pobednik u svetu? U čemu? U broju mafijaških ubistava po danu? Po korupciji? Po broju iseljenih gradjana? Po zelenaškim kamatama banaka? Po procentu nezaposlenih?
   (mlatiša, 25. jun 2018 08:24)

  # Link komentara

 2. Zašto se većina naših gastarbajtera i nakon odlaska u penziju ne vraća u Srbiju i ako bi im život u Srbiji finansijski gledano bio znatno lakši nego u inostranstvu?
  Pa zato što smo navikli da živimo u sredjenim državama: bez ili sa vrlo malo kriminala, jer se poštuje privatnost, jer te ne siluju i ne spinuju mediji, jer te država ne potkrada, jer te policajac na ulici ne pljačka, jer postoji sredjeno zdravstvo, jer smo svi isti pred zakonom te nam se potrebe ne rešavaju preko veza i uz mito bilo koga tipa, ... i na kraju jer nas predsednik države u kojoj živimo smatra odraslima i sposobnima za samostalan život tako da nam više ne mora svako jutro i veče na TV da poželi uspešan dan odnosno lep san.
  (povratak, 25. jun 2018 06:37)

  # Link komentara

 3. Zašto IT branša postaje najrentabilniji izvozni motor?
  Pa zato što se država u nju niti na koji način do sada nije mešala. Jer čim se negde umešaju, ode sve do djavola. Zato vas molim, pustite nas na miru da radimo i zaboravite da postojimo. To će nam biti najveći stimulans. JASNO?
  (uspeh, 25. jun 2018 06:28)

  # Link komentara

 4. it je bas i uspesan jer se vlada ne mesa
  (sassa, 25. jun 2018 06:17)

  # Link komentara

 5. Ova pokušava da se takmiči sa Vučićem ko će više da lupa gluposti izgleda....
   (Aca, 25. jun 2018 06:14)

  # Link komentara

 6. Када буду смањили порезе на приходе од ИТ услуга моћи ће похвално да говоре о свом доприносу бранши. Овако испада свеједно да ли држим пиљару или програмирам. Када порези буду мањи онда ће се позатварати нерезидентски рачуни наших итјеваца у земљама у окружењу, пословање ће се пребацити у Србију, па ће премијерка да буде још срећнија. Овако, као да се радује случајној киши која погодује усевима у ионако доброј години.
  (Bojan, 25. jun 2018 01:43)

  # Link komentara

 7. dada, znanje se ceni nego kako, pa u vladi zato ima jednog finansistu, laznog doktora...sve vrca od znanja
   (veca-pereca, 25. jun 2018 00:57)

  # Link komentara

 8. Само оснујте научни фонд да је транспарентан и диаспора ће да улаже.
  (боже правде, 25. jun 2018 00:40)

  # Link komentara

 9. krcnuo malo leva vrata na kolima neki dan, odem do Danka, mog limara. Garaza zaključana, izlazi iz kuće njegova majka. Kaže ,, otišao Dane". ,,Gde" pitam ja. ,,U Norvešku".
  ,,Šta će tamo?". ,,Pa tako da radi, odveo i ženu i decu".
  Srbijo, kada sa tobom ovi završe - oni će poslednji otići. Ostaće ovde oni koji su im omogućili i dozvolili da nam ovo rade.
   (mićko, 24. jun 2018 23:20)

  # Link komentara

 10. necemo mi biti pobednici
   (meklaud, 24. jun 2018 23:14)

  # Link komentara

 11. zašto joj ništa ne verujem?
   (mohika, 24. jun 2018 21:21)

  # Link komentara

 12. Kakve veze ima izvoz IT usluga (ne i proizvoda) sa vladom? Niti su dovodili firne, niti im davali subvencije, niti placali skolovanje IT strucnjacima, nista korisno nisu uradili u IT sektoru osim sto se nisu mesali.
  I sta sad ima sa tim premijerka kad vec dva dana istice podatak o rastu izvoza IT sektora? To nasumicno pominjanje svega i svacega u svakoj prilici se zove lupetanje.
   (Gazda Dojkan, 24. jun 2018 21:16)

  # Link komentara

 13. Koje je ovo kolektivno ludilo nastupilo, da li su oni samo bezobrazni, ili zaista veruju da ovde zive samo mentalno zaostali ljudi, slepi pored ociju, nesposobni da uvide u kakvom mulju zive? Nisu mogli ni generaciju moga oca da lazu, iako smo bili zatvoreni kao Severna Koreja, odakle im ideja da nas u 21om veku, pored interneta, aviona, medija, ovako lazu, da nas vredjaju svojim budalastinama..
  (Del, 24. jun 2018 20:50)

  # Link komentara

 14. Četiri razloga zašto treba napustiti Srbiju: na prvom mestu zdravstvo, na drugom školstvo, na trećem sudstvo i na četvrtom kupovna moć
   (Slavoljub Petrović, 24. jun 2018 19:47)

  # Link komentara

 15. Ljudi sa doktoratima masovno odlaze... Mislim na one koji nisu pravnici, menadzeri, ekonomisti...vec oni koji su svoje doktorate, zasta mukotrpno stekli i zasluzili. A sa njima odlaze i njihove porodice, odvode decu u beli svet. Nije sve u novcu, mnogo je u uslovima rada, nepotizmu, nesposobnim i korumpiranim sefovima. A najvise u nepravdi. I tako oni odlaze, mi se pravimo da ne odlaze, ulazemo u obrazovanje ali tako da nas nista ne kosta. Zato i imamo rezultat koji nicemu ne vredi. Sve dok najbolji u skolama ne budu nagradjeni a najgori kaznjeni, nece nam biti bolje. Primera je bezbroj, sve samo neke formalnosti, a sustina, koja je najvaznija, robuje formalnostima. Zato smo ovde gde smo, zato nam najpametniji odlaze. I ovi ce, cim shvate da ce ih neko ceniti zbog njihovog znanja a ne partijskih ili rodjackih veza. Nade jos uvek ima, ali ja izlaz ne vidim...
  (Jana, 24. jun 2018 18:48)

  # Link komentara

 16. Bicemo prvaci sveta!
  (Kobster, 24. jun 2018 15:40)

  # Link komentara