1. E moj Dragane, ne vode oni računa o tome o čemu pišeš, već o nekoliko mandata da se dobro nakradu i odmagle. kada je u Srbiji opšti interes bio ispred ličnog? Nije ovo ni od 2012. ni 2000. ni 1989. ovo je slika i prilika Srbije sigurno 200 poslednjih godina. Zanimljivo bi bilo čitati srpsku štampu od pre recimo 100+ godina i verujem da bi mnogo toga prepoznali i danas.

  Srpsko društvo je beznadežno zaostalo u razvoju i kao da nema snage za bilo kakav napredak. Ne samo da nema volje, nego nije ni sposobno. Materijalno se još nekako i može nadoknaditi, ali mentalni sklop je ono što zabrinjava. Tome su doprineli stalni ratovi, nema planirnja, strategije, sve se svodi na "take money and run". Patriotizam je odavno mrtav, ostali su samo patriJoti.
  (Hygge, 1. jun 2018 09:42)

  # Link komentara

 2. Posledica jakog dinara... Evrozona i SAD obaraju vrednost svojih valuta i njihovi rezultati se odmah vide. 50% veći dolarski deficit u odnosu na prošlu godinu govori jako puno toga...
   (ja, 1. jun 2018 08:54)

  # Link komentara

 3. Jako malo komentara na ove podatke. A oni govore mnogo. Sve reforme u Srbiji su pale upravo zbog ovoga. Mnogo veci uvoz od izvoza. Ne proizvodimo nego kupujemo. A naravno neko tu kupovinu mora da plati i ona se placa zaduzivanjem. U srecnim zemljama vlada moze da pomaze oporavak ekonomije tako sto stimulise potrosnju. Da ljudima vece plate i onda to pokrene privredu. Kod nas to ne moze, zato sto mi nemamo industriju koja moze da proizvodi robu koju ljudi zele da kupe. I svako povecanje plata zavrsava u povecanju uvoza. Posledicno to cini neminovnim novo zaduzivanje, povecanje duga, deficita i tako ukrug. Razumno bi bilo voditi politiku slabijeg dinara, smanjivati plate, time povecavati cene uvozne robe i ciniti konkuretnom proizvodnju i investicije u proizvodnju u zemlji. To bi zahtevalo dalje odricanje ali ako ikada zelimo oporaviti ekonomiju to je put koim se mora ici, ne jedan dan nego narednu deceniju. Ovako privid nekog oporavka ce biti obezbedjen kroz neralno povecanje plata i penzija i svaka prva kriza u EU ce nas bolno pokositi. A ta kriza nije daleko. Italija je blizu velike krize svog bankarskog sistema, a u nju inace najvise izvozimo. Perspektive nisu svetle, na horizontu je novi slom. A statisticki ga uvek nepogresivo nagovestava izvestaj u uvozu i izvozu.
  (dragan, 31. maj 2018 23:12)

  # Link komentara

 4. Samo jak dinar za narodne mase! Svaka cast!
   (oroku saki, 31. maj 2018 19:37)

  # Link komentara