Petak, 18.05.2018.

16:01

Što manje para, što veći stan - m2 i za 800 EUR u BG

Kako napraviti najbolji balans, da se sa manje novca u Beogradu pazari više kvadrata.

Izvor: Veèernje novosti, V.N.

Što manje para, što veæi stan - m2 i za 800 EUR u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Милисав

pre 5 godina

јa sam uzeo stan u 21.bloku. Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) lokacija u celom Beogradu. U bloku ima dva vrtića, osnovna i srednja skola, 24h maxi i apoteka, dečji sportovi, teniski tereni, teretana, parkovi, usce je preko puta, Dunav i Sava na 5 min peshke. Milina. Cena je porasla za 20-30% od kako sam uzeo stan, a to i ne cudi obzirom na sve sadrzaje koje blok ima. Idem peške svuda, kao i svaki dan na posao (20tak min hoda po ravnom :)).
Sto se mene tiče - ako radite na NBG, onda je idealno da na NBG i živite.
(Momir)

Ја сам одрастао на НБгду, у време Југославије кад су НБгд звали "велика спаваоница" и кад смо сви возили фићу и гледали само први и други програм. Сад живим с друге стране Саве, срце ми је наравно остало у старом крају (Фонтана, Павиљони), али бих ипак два пута размислио пре него што бих се вратио јер сада тамо живи толико више људи него пре неколико деценија да је то фактички постало једно иритирајуће место за живот. Кад погледам оне бесконачне колоне аутомобила које миле кроз Ј.Гагарина, кад видим идиоте који јурцају 80 на сат дуж О.Бригада, кад схватим како већ 20 минута не могу да нађем паркинг поред реке, кад замислим количину отрова која се ту слаже из дана у дан због незамисливо великог броја возила итд, нешто ми се не мили да се враћам у тај мравињак. А још ако подигну ту главну аутобуску станицу ја мислим да ћете сви тамо да певате...али тихо и кроз зубе.

Slavko

pre 5 godina

@Me,My self and I
Ja stanujem u centralnom delu naselja gde su jednospratne kuće, doselio sam se pre deset godina a pre toga sam jedno vreme tokom 90-ih stanovao tu. Ja sam kupio stan za povoljnu cenu jer je trebalo renovirati. Taj deo naselja je isto urbanistički i katastarski sređen. U kućama ima između dva i četiri stana (zavisi kako je ko izdelio), ako je dignuto potkrovlje ili preuređene garaže onda ima i do šest stanova. U delu naselja sa kućama nema centralnog grejanja pa je infostan ispod hiljadu dinara. Imamo dvorište, garaže, ulice su široke pa nema problema sa parkingom. Saobraćaj je odličan, pored naselja prolazi mnogo linija gsp-a i laste.
Primedba da tinejdžeri nemaju gde da popiju piće je po meni pogrešna, to je u stvari dobro ! U naselju nema kafane, kafića, osim jednog na samom obodu naselja pored puta, pa nema ni buke. Naselje Galenika (izbaci ono "nova") je zaista sjajno u poređenju sa mnogim drugim jer je urbanistički planirano, infrastrukturno sređeno: struja, voda, kanalizacija, sve bez primedbe, nedavno su provukli gasifikaciju, i telekomunikacija je obnovljena pre nekoliko godina pa sada imamo optički pristup internetu preko telekomove mreže, i nije se dogodio haos divlje gradnje. Zelenilo je lepo pa je kroz neke delove naselja stvarno milina proći zbog velikog drveća.

seljak

pre 5 godina

Neozbiljni ste sa komentarom da "kompletna adaptacija/rekonstrukcija" kosta 10.000 EUR > u pitanju su neuporedivo veci iznosi. 
Pricamo o stanovima koji se prodaju u "izvornom stanju" sto znaci da u kupatilu treba promeniti i cevi, kosuljicu itd, pa tek onda stavljati keramiku... 
Isto tako ide prica za parket, za elekro i vodovodne instalacije (a i grejne - za onog ko se usudi). 
Tako da ovo ulaganje na kraju izadje skoro kao novogradnja - a i dalje se zivi u memljivom ulazu i vozi se starim liftom, eventualno sveze ofarbanim.
(Vladimir, 18. maj 2018 16:07)
Upravo tako.Ako se renoviranje uradi kvalitetno,sa kvalitetnim materijalima i keramikom nema sanse da se zavrsi ta samo 10000 evra.Moze ako se kupuju plocice od 800,900din,laminat od 700 din,poludisperzija,pvc prozori od 100evra,vrata od 5000din koja se farbaju sandolinom od 300din,univer kuhinja od 400 evra,priuceni majstori koji svaki sve radi a krece za 0,5 evra itd.

seljak

pre 5 godina

U Beogradu preko nedelje zbog posla a vikendom i praznicima u vikendicu sa 20ari placa i sumom.Porodicno naravno.Bezim iz dzungle kad god mogu mada i ta dzungla ima svojih drazi.

seljak

pre 5 godina

Me,My self and I, 18. maj 2018 17:22)
Kako bre prijatelju komplet renoviranje kuhinje,kupatila,parket,instalacija,dogradnja zidova za 3250evra?Mene kupatilo izaslo toliko.

seljak

pre 5 godina

Dakle moze se obaviti osnovno a funkcionalno i estetski kvalitetno renoviranje za 3.000-5.000 €,ukoliko je kvalitetna gradnja to jest zidne i podne podloge.

Svaka cast.Meni je komplet renoviranje kupatila,nova kuhinja,krecenje u fulu,tarket preko parketa samo u dnevnoj sobi od 20kvm,mali gipsani zid,zamena jednih vrata izaslo 7000 evra.Ali majstori sve rade,od suta do zastite namestaja Materijal njihov.Moje su plocice,tarket,medijapan kuhinja,kaljeno staklo u kuhinji umesto plocica,sanitarije,galanterija.Sve ukupno 860000din.

zvezdarac

pre 5 godina

@marko
Porez plaćaš i na taj novi stan. Pri tome stopa amortizacije je izuzetno mala (umanjenje godišnjeg poreza) pa to znači da je porez na imovinu i do 40% veći za noći stan. Primer moj: stan od 91kvm u starijoj zgradi je 14000. Za isti takav nov bi bio preko 23000.
Dalje, grejanje po utrošku je jeftinije samo u izuzetnim slučajevima gde je izolacija urađena izuzetno dobro a takvih novih zgrada je veoma malo i kod njih je cena veća od proseka. Takođe, agencijska provizija ti sleduje i pri kupovini novog stana (ako kupiš direktno od investitora bez posrednika onda ne ali isto možeš da kupiš i stan od vlasnika bez agencije), infostan košta potpuno isto za novi i stari stan (infostan je samo objedinjena naplata komunalnih usluga). I baš ako kupiš stan u zgradi koja je loše održavana, pa sam si kriv. Ima zgrada koje se održavaju sasvim ok. Uzgred, ima i zgrada starog po 5-6 godina koje su štrokave.

Rope

pre 5 godina

@ (Peka, 18. maj 2018 16:13)"...uskoro i za 5oo evra stara gradnja a i nova. Nema privrede i para, mladi beze tako da to je surova realnost".
U kom veku ti živiš, bre?? I svi ostali koji ovom liku daju pluseve... Evo, ja čekam već dve decenije da kupim stan od tih "500 evra po kvadratu" a cene samo rastu i rastu.
Neverovatno je kako ljudi žive u nekoj zabludi i pesimizmu i totalni su u raskoraku s realnošću. Probaj da kupiš kvalitetan stan uz pristojnu cenu na dobroj lokaciji u Beogradu. Garantujem da će biti vrlo, vrlo teško. Takvih stanova je jako malo i brzo se prodaju. A ko kupuje? Onaj ko ima pare, a Srba ima dosta i bogatih, recimo... u dijaspori!

Momir

pre 5 godina

ja sam uzeo stan u 21.bloku. Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) lokacija u celom Beogradu. U bloku ima dva vrtića, osnovna i srednja skola, 24h maxi i apoteka, dečji sportovi, teniski tereni, teretana, parkovi, usce je preko puta, Dunav i Sava na 5 min peshke. Milina. Cena je porasla za 20-30% od kako sam uzeo stan, a to i ne cudi obzirom na sve sadrzaje koje blok ima. Idem peške svuda, kao i svaki dan na posao (20tak min hoda po ravnom :)).
Sto se mene tiče - ako radite na NBG, onda je idealno da na NBG i živite.

Marko

pre 5 godina

Trenutno se više isplati kupiti novi stan nego stari! Na kupovinu novogradnje dobijete povraćaj PDVa skoro 10%, grejanje se plaća po utrošku, a na stari uz cenu po kvadratu plaćate renoviranje, porez, agencijske provizije i daleko veći infostan tokom cele godine... o višemesečnom maltretiranju s majstorima( što plaćate kidanjem svojih živaca) da ne govorim! A život u novoj i čistoj zgradi ne može da se poredi sa onim kako se kod nas održava većina starih ulaza ( svaka čast izuzecima)

Me,My self and I

pre 5 godina

@Sale@
Sve zavisi sta ko zeli .Mi smo renovirali ono sto je neophodno i normalno zameniti posle 30 godina od izgradnje zgrade.Recimo da sam imao i ok majstore i da sam na korektnost(obostranu)ustedeo 500-800 evra,ali sam svaki dan bio sa njima i pomagao u svemu sto sam mogao.Takodje,šut sam cimao sam,samo to bi me izaslo 300 evra (krs od zidova i plocica).Naravno,sve je bilo u skladu sa nasim mogucnostima,pa kupatilo nije kao u vili na Dedinju nego jednostavno i funkcionalno renovirano sa jeftinijim plocicama (osim ventila,tu nismo stedeli).Takodje nismo se lozili na spustanje plafona,hiljade lampica,zamenu drvene za PVC stolariju,itd.Dakle moze se obaviti osnovno a funkcionalno i estetski kvalitetno renoviranje za 3.000-5.000 €,ukoliko je kvalitetna gradnja to jest zidne i podne podloge.Naravno,stan smo renovirali tako da smo ostavili mogucnost,ako ikada budemo imali viska para a i zelju,da nadogradimo sve ono sto nam u trenutku useljenja nije deloivalo neopohodno.

dovla

pre 5 godina

"Karaburma obod grada ??? Jes vala - ima celih 4 km do centra..."

Naravno da je obod grada jer se tu grad zavrsava. Sta je iza Karaburme, kad predjes Mirjevski bulevar, jel to i dalje grad?

NesaPO

pre 5 godina

Kakav bre crni Beograd?? Kao da samo Beograd postoji ko moze bezite iz te Dzungle. Prosle godine prolazim kolima leto 30 stepeni asfalt se usijao svi nervozni, narod u autobusu kao peglom presovan putuje sat vremena na posao da bi se vratio u neke sive blokove... gledam i raszmisljam da li ovaj narod zna zasta zivi? Sreca pa sam bio u prolazu.

KoleM

pre 5 godina

Gledam ovu fotku i jeza me hvata, koja socijala maaajko mila!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CND, 18. maj 2018 18:54)

E pa iza te zgrade se nalazi parkić, teren za fudbal, teretana na otvorenom, vrtić, škola, malo iza ima bazen, pa mesta za sedenje u hladovini... dođi i vidi, prelepo.

Don Giovanni

pre 5 godina

ne prave se stambene zgrade kod skola, domova zdravlja , prodavnica, nego se skole, domovi zdravla prodavnice i sva prateca ifrastruktura pravi kod stambenih zgrada...
(willi, 18. maj 2018 17:27)

To je tako u normalnim državama, dok u Srbiji infrastruktura bude tek kad i AKO se napravi. A često se nikad ni ne napravi! Na primer, značajan deo samog Beograda i nijedno prigradsko naselje oko Beograda nemaju rešen problem kanalizacije! Struja još kako-tako, voda već mnogo lošije, a putevi i saobraćaj katastrofa!

Zato ljudi sasvim logično i racionalno pokušavaju da kupe stan tamo gde već postoji kakva-takva infrastruktura jer znaju da ako je nema, ne postoji nikakva garancija da će je u dogledno vreme biti!

Najbolje što ljudi mogu da očekuju je obećanje (ludom radovanje) pred neke izbore. Dobro je što barem izbora ima često, pa zato i obećanja samo pljušte...

Sale

pre 5 godina

Za pravo renoviranje stana je potrebno min 180-200 eura po m2, sve ispod toga je nemoguce osim ako bas sve znate sami da radite. Voleo bih da vidim stanove ovih likova sto su uspeli da renoviraju stanove za par hiljada.

Gargamel

pre 5 godina

A noblesu smeta kad je stara gradnja,lift stariji ili šta već, ne kažem ima i ruina koje usled neodržavanja nisu ni za šta ali često je slučaj da su stariji stanovi višestruko bolji, od ove novo kvazi gradnje, onaj ko kupi dobar stan i još ga sredi po svom ukusu dobija po mom mišljenju bolju nekretninu, pri tom ne mislim na loš stan u lošoj zgradi već na ne sređen stan u dobroj zgradi.

Leskovcanin

pre 5 godina

Pazite ovako: u Leskovcu novogradnja ide i do 750 eura, u Nisu sam centar ide i do 1100 eura. E sada zamislite kada periferija Beograda kosta isto toliko. Tako i treba jer u Beogradu je sve, apsolutno sve sto vam treba i sto postoji u ovoj zemlji. Skoro je lokalni "biznismen" iz Leskovca, naravno Crnogorskog porekla, prodao sve i odselio se za Bg. Hvala bogu. Sta zelim reci, sve se seli za Bg, sve sto moze iz unutrasnjosti. Tako je u u Atini. Centralizacija cini svoje, i stanovi dugo nece gubiti na vrednosti u Bg. Samo u Nisu su oko 12000 stanova (dvanaest hiljada) kupili Albanci, sta mislite gde su se odselili?!

Me,My self and I

pre 5 godina

Kupovina stana zavisi od mnogo faktora i nije moguce obraditi je tako lako,a svaki slucaj kupoivine je za sebe.Mi smo uzeli stan 2016.g.(naravno kredit,naravno subvencionisani} na Novoj Galenici gde smo dve godine pre kupovine ziveli kao podstanari.Imali smo dovoljno vremena da upoznwmo prednosti i mane stanova.Stan u zgradi,1981.g, 62 kv,800 €,renoviranje 3.250 € (komplet kuhinja i kupatilo,kompletna vodovodna i veci deo elektro instalacije,radijatori,parket rusenje dva i dogradnja dva zida i naravno krecenje sa sredjivanjem zidova.U stan nije ulagano najmanje 15 godina,bukvalno ni krecenje.Dobili dvosoban,stan (dve spavace,dnevna,trpezarija,kuhinja,hodnik i kupatilo) sa dve terase.Prednosti:u naselju nema mnogo migracija (ko bi i zbog cega dosao bas na Galeniku da zivi?) pa se komsije poznaju godinama,postuju i cene,zajedno uredjuju zgradu i okruzenje,funkcionise skupstina stanara i postuje kucni red,skoro pa kao u filmovimq iz komunistickog doba,parking uredjen,nekoliko igralista za decu oko solitera i jos dosta po naselju,nema previse saobracaja,osnovna skola jedna od boljih u Zemunu,vrtici solidni,zelenilo,pristup saobracajnicama,bezbedno za mladju decu,Dubav gledam sa terase,...Mane:tinejdzeri nemaju gde u kraju da odu na pice,topla voda pa je infostan skup(mi smo dobro prosli jer je stan uknjizen na 52 kv a ostvarujem i subvenciju kao ucesnik rata pa nam je racun oko 8.500 dinara ali racun za struju nijje preko 1.500 dinara),nema prostora za sumanutu i nekontrolisanu izgradnju razno raznig zgrada i zgradica,grejanje perfektno (ne u svim delovima naselja,kod nas,preko puta TC BN BOSS,pretoplo),kosenje,pranje i cjscenje ulica redovno,...Poenta price,kad bi svako pre kupovine stana mogao bar 6 meseci da provede u okruzenju gde zeli kupiti stan,kao sto je sa nama igrom slucaja bilo,imao bi dovoljno vremena da shvati sta zeli a sta moze da kupi tj dobije tom kupovinom.Kod nas je prevagnulampozitivna atmosfera u najblizem okruzenju tj ljudi tj komsije,obzirom na moj skepticizam prema ovakvim naseljima,ekipa (mislim na ljude mojih godina-od 1970-1985) izuzetno urbana,a samim ti i njihovi tj nasi klinci odrastaju u normalnom okruzenju.Znaci papir u ruke,plus i minus za svaku pojedinacnu stavku,ali na kraju ako nemate sa kim,dzabe vam sto imate sa cim!

willi

pre 5 godina

ne prave se stambene zgrade kod skola, domova zdravlja , prodavnica, nego se skole, domovi zdravla prodavnice i sva prateca ifrastruktura pravi kod stambenih zgrada...

Liga Šampiona

pre 5 godina

Jedini biznis buzdovana i krimosa je da otmu zemljište i grade zgradu, drugi način da zarade pare nemaju jer nemaju dva razreda škole. Tako će im proći i cene tih stanova.

Peka

pre 5 godina

Evo kod mene na Labudovom nedavno, jedan penzioner nedavno prodao 84 m2 stan cetvorosoban za 35 hiljada evra. Da da gospodo moja, polako puca balon, nije imao d avis eplaca infostan od 13 hiljada i spustio cenu nekom momku. Bice u Beogradu stanova uskoro i za 5oo evra stara gradnja a i nova. Nema privrede i para, mladi beze tako da to je surova realnost

Vanja

pre 5 godina

Za odredjenu klijentelu (čitaj: oni koji imaju najmanje 3 stana) kvadrat u krugu dvojke ima i za 200€. Banka za stan od 70m2 koji vredi bar 80.000€ zbog duga od 13500€ prodaje isti preko sudskog izvršitelja. Ali to je samo za odabrane. Starost istog je oko 15-20 godina.

Vladimir

pre 5 godina

Neozbiljni ste sa komentarom da "kompletna adaptacija/rekonstrukcija" kosta 10.000 EUR > u pitanju su neuporedivo veci iznosi.
Pricamo o stanovima koji se prodaju u "izvornom stanju" sto znaci da u kupatilu treba promeniti i cevi, kosuljicu itd, pa tek onda stavljati keramiku...
Isto tako ide prica za parket, za elekro i vodovodne instalacije (a i grejne - za onog ko se usudi).
Tako da ovo ulaganje na kraju izadje skoro kao novogradnja - a i dalje se zivi u memljivom ulazu i vozi se starim liftom, eventualno sveze ofarbanim.

rino

pre 5 godina

i cemu sad ovaj tekst...? u zgradu od 10 raspadnutih spratova na nekom konjarniku gde treba da ulozis 10hiljada u njega pa ko bi isao (osim ako moras) .

Peka

pre 5 godina

Evo kod mene na Labudovom nedavno, jedan penzioner nedavno prodao 84 m2 stan cetvorosoban za 35 hiljada evra. Da da gospodo moja, polako puca balon, nije imao d avis eplaca infostan od 13 hiljada i spustio cenu nekom momku. Bice u Beogradu stanova uskoro i za 5oo evra stara gradnja a i nova. Nema privrede i para, mladi beze tako da to je surova realnost

Vladimir

pre 5 godina

Neozbiljni ste sa komentarom da "kompletna adaptacija/rekonstrukcija" kosta 10.000 EUR > u pitanju su neuporedivo veci iznosi.
Pricamo o stanovima koji se prodaju u "izvornom stanju" sto znaci da u kupatilu treba promeniti i cevi, kosuljicu itd, pa tek onda stavljati keramiku...
Isto tako ide prica za parket, za elekro i vodovodne instalacije (a i grejne - za onog ko se usudi).
Tako da ovo ulaganje na kraju izadje skoro kao novogradnja - a i dalje se zivi u memljivom ulazu i vozi se starim liftom, eventualno sveze ofarbanim.

Vanja

pre 5 godina

Za odredjenu klijentelu (čitaj: oni koji imaju najmanje 3 stana) kvadrat u krugu dvojke ima i za 200€. Banka za stan od 70m2 koji vredi bar 80.000€ zbog duga od 13500€ prodaje isti preko sudskog izvršitelja. Ali to je samo za odabrane. Starost istog je oko 15-20 godina.

Me,My self and I

pre 5 godina

Kupovina stana zavisi od mnogo faktora i nije moguce obraditi je tako lako,a svaki slucaj kupoivine je za sebe.Mi smo uzeli stan 2016.g.(naravno kredit,naravno subvencionisani} na Novoj Galenici gde smo dve godine pre kupovine ziveli kao podstanari.Imali smo dovoljno vremena da upoznwmo prednosti i mane stanova.Stan u zgradi,1981.g, 62 kv,800 €,renoviranje 3.250 € (komplet kuhinja i kupatilo,kompletna vodovodna i veci deo elektro instalacije,radijatori,parket rusenje dva i dogradnja dva zida i naravno krecenje sa sredjivanjem zidova.U stan nije ulagano najmanje 15 godina,bukvalno ni krecenje.Dobili dvosoban,stan (dve spavace,dnevna,trpezarija,kuhinja,hodnik i kupatilo) sa dve terase.Prednosti:u naselju nema mnogo migracija (ko bi i zbog cega dosao bas na Galeniku da zivi?) pa se komsije poznaju godinama,postuju i cene,zajedno uredjuju zgradu i okruzenje,funkcionise skupstina stanara i postuje kucni red,skoro pa kao u filmovimq iz komunistickog doba,parking uredjen,nekoliko igralista za decu oko solitera i jos dosta po naselju,nema previse saobracaja,osnovna skola jedna od boljih u Zemunu,vrtici solidni,zelenilo,pristup saobracajnicama,bezbedno za mladju decu,Dubav gledam sa terase,...Mane:tinejdzeri nemaju gde u kraju da odu na pice,topla voda pa je infostan skup(mi smo dobro prosli jer je stan uknjizen na 52 kv a ostvarujem i subvenciju kao ucesnik rata pa nam je racun oko 8.500 dinara ali racun za struju nijje preko 1.500 dinara),nema prostora za sumanutu i nekontrolisanu izgradnju razno raznig zgrada i zgradica,grejanje perfektno (ne u svim delovima naselja,kod nas,preko puta TC BN BOSS,pretoplo),kosenje,pranje i cjscenje ulica redovno,...Poenta price,kad bi svako pre kupovine stana mogao bar 6 meseci da provede u okruzenju gde zeli kupiti stan,kao sto je sa nama igrom slucaja bilo,imao bi dovoljno vremena da shvati sta zeli a sta moze da kupi tj dobije tom kupovinom.Kod nas je prevagnulampozitivna atmosfera u najblizem okruzenju tj ljudi tj komsije,obzirom na moj skepticizam prema ovakvim naseljima,ekipa (mislim na ljude mojih godina-od 1970-1985) izuzetno urbana,a samim ti i njihovi tj nasi klinci odrastaju u normalnom okruzenju.Znaci papir u ruke,plus i minus za svaku pojedinacnu stavku,ali na kraju ako nemate sa kim,dzabe vam sto imate sa cim!

Liga Šampiona

pre 5 godina

Jedini biznis buzdovana i krimosa je da otmu zemljište i grade zgradu, drugi način da zarade pare nemaju jer nemaju dva razreda škole. Tako će im proći i cene tih stanova.

NesaPO

pre 5 godina

Kakav bre crni Beograd?? Kao da samo Beograd postoji ko moze bezite iz te Dzungle. Prosle godine prolazim kolima leto 30 stepeni asfalt se usijao svi nervozni, narod u autobusu kao peglom presovan putuje sat vremena na posao da bi se vratio u neke sive blokove... gledam i raszmisljam da li ovaj narod zna zasta zivi? Sreca pa sam bio u prolazu.

rino

pre 5 godina

i cemu sad ovaj tekst...? u zgradu od 10 raspadnutih spratova na nekom konjarniku gde treba da ulozis 10hiljada u njega pa ko bi isao (osim ako moras) .

willi

pre 5 godina

ne prave se stambene zgrade kod skola, domova zdravlja , prodavnica, nego se skole, domovi zdravla prodavnice i sva prateca ifrastruktura pravi kod stambenih zgrada...

Gargamel

pre 5 godina

A noblesu smeta kad je stara gradnja,lift stariji ili šta već, ne kažem ima i ruina koje usled neodržavanja nisu ni za šta ali često je slučaj da su stariji stanovi višestruko bolji, od ove novo kvazi gradnje, onaj ko kupi dobar stan i još ga sredi po svom ukusu dobija po mom mišljenju bolju nekretninu, pri tom ne mislim na loš stan u lošoj zgradi već na ne sređen stan u dobroj zgradi.

Leskovcanin

pre 5 godina

Pazite ovako: u Leskovcu novogradnja ide i do 750 eura, u Nisu sam centar ide i do 1100 eura. E sada zamislite kada periferija Beograda kosta isto toliko. Tako i treba jer u Beogradu je sve, apsolutno sve sto vam treba i sto postoji u ovoj zemlji. Skoro je lokalni "biznismen" iz Leskovca, naravno Crnogorskog porekla, prodao sve i odselio se za Bg. Hvala bogu. Sta zelim reci, sve se seli za Bg, sve sto moze iz unutrasnjosti. Tako je u u Atini. Centralizacija cini svoje, i stanovi dugo nece gubiti na vrednosti u Bg. Samo u Nisu su oko 12000 stanova (dvanaest hiljada) kupili Albanci, sta mislite gde su se odselili?!

KoleM

pre 5 godina

Gledam ovu fotku i jeza me hvata, koja socijala maaajko mila!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CND, 18. maj 2018 18:54)

E pa iza te zgrade se nalazi parkić, teren za fudbal, teretana na otvorenom, vrtić, škola, malo iza ima bazen, pa mesta za sedenje u hladovini... dođi i vidi, prelepo.

Me,My self and I

pre 5 godina

@Sale@
Sve zavisi sta ko zeli .Mi smo renovirali ono sto je neophodno i normalno zameniti posle 30 godina od izgradnje zgrade.Recimo da sam imao i ok majstore i da sam na korektnost(obostranu)ustedeo 500-800 evra,ali sam svaki dan bio sa njima i pomagao u svemu sto sam mogao.Takodje,šut sam cimao sam,samo to bi me izaslo 300 evra (krs od zidova i plocica).Naravno,sve je bilo u skladu sa nasim mogucnostima,pa kupatilo nije kao u vili na Dedinju nego jednostavno i funkcionalno renovirano sa jeftinijim plocicama (osim ventila,tu nismo stedeli).Takodje nismo se lozili na spustanje plafona,hiljade lampica,zamenu drvene za PVC stolariju,itd.Dakle moze se obaviti osnovno a funkcionalno i estetski kvalitetno renoviranje za 3.000-5.000 €,ukoliko je kvalitetna gradnja to jest zidne i podne podloge.Naravno,stan smo renovirali tako da smo ostavili mogucnost,ako ikada budemo imali viska para a i zelju,da nadogradimo sve ono sto nam u trenutku useljenja nije deloivalo neopohodno.

dovla

pre 5 godina

"Karaburma obod grada ??? Jes vala - ima celih 4 km do centra..."

Naravno da je obod grada jer se tu grad zavrsava. Sta je iza Karaburme, kad predjes Mirjevski bulevar, jel to i dalje grad?

Sale

pre 5 godina

Za pravo renoviranje stana je potrebno min 180-200 eura po m2, sve ispod toga je nemoguce osim ako bas sve znate sami da radite. Voleo bih da vidim stanove ovih likova sto su uspeli da renoviraju stanove za par hiljada.

Don Giovanni

pre 5 godina

ne prave se stambene zgrade kod skola, domova zdravlja , prodavnica, nego se skole, domovi zdravla prodavnice i sva prateca ifrastruktura pravi kod stambenih zgrada...
(willi, 18. maj 2018 17:27)

To je tako u normalnim državama, dok u Srbiji infrastruktura bude tek kad i AKO se napravi. A često se nikad ni ne napravi! Na primer, značajan deo samog Beograda i nijedno prigradsko naselje oko Beograda nemaju rešen problem kanalizacije! Struja još kako-tako, voda već mnogo lošije, a putevi i saobraćaj katastrofa!

Zato ljudi sasvim logično i racionalno pokušavaju da kupe stan tamo gde već postoji kakva-takva infrastruktura jer znaju da ako je nema, ne postoji nikakva garancija da će je u dogledno vreme biti!

Najbolje što ljudi mogu da očekuju je obećanje (ludom radovanje) pred neke izbore. Dobro je što barem izbora ima često, pa zato i obećanja samo pljušte...

Momir

pre 5 godina

ja sam uzeo stan u 21.bloku. Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) lokacija u celom Beogradu. U bloku ima dva vrtića, osnovna i srednja skola, 24h maxi i apoteka, dečji sportovi, teniski tereni, teretana, parkovi, usce je preko puta, Dunav i Sava na 5 min peshke. Milina. Cena je porasla za 20-30% od kako sam uzeo stan, a to i ne cudi obzirom na sve sadrzaje koje blok ima. Idem peške svuda, kao i svaki dan na posao (20tak min hoda po ravnom :)).
Sto se mene tiče - ako radite na NBG, onda je idealno da na NBG i živite.

Rope

pre 5 godina

@ (Peka, 18. maj 2018 16:13)"...uskoro i za 5oo evra stara gradnja a i nova. Nema privrede i para, mladi beze tako da to je surova realnost".
U kom veku ti živiš, bre?? I svi ostali koji ovom liku daju pluseve... Evo, ja čekam već dve decenije da kupim stan od tih "500 evra po kvadratu" a cene samo rastu i rastu.
Neverovatno je kako ljudi žive u nekoj zabludi i pesimizmu i totalni su u raskoraku s realnošću. Probaj da kupiš kvalitetan stan uz pristojnu cenu na dobroj lokaciji u Beogradu. Garantujem da će biti vrlo, vrlo teško. Takvih stanova je jako malo i brzo se prodaju. A ko kupuje? Onaj ko ima pare, a Srba ima dosta i bogatih, recimo... u dijaspori!

Marko

pre 5 godina

Trenutno se više isplati kupiti novi stan nego stari! Na kupovinu novogradnje dobijete povraćaj PDVa skoro 10%, grejanje se plaća po utrošku, a na stari uz cenu po kvadratu plaćate renoviranje, porez, agencijske provizije i daleko veći infostan tokom cele godine... o višemesečnom maltretiranju s majstorima( što plaćate kidanjem svojih živaca) da ne govorim! A život u novoj i čistoj zgradi ne može da se poredi sa onim kako se kod nas održava većina starih ulaza ( svaka čast izuzecima)

zvezdarac

pre 5 godina

@marko
Porez plaćaš i na taj novi stan. Pri tome stopa amortizacije je izuzetno mala (umanjenje godišnjeg poreza) pa to znači da je porez na imovinu i do 40% veći za noći stan. Primer moj: stan od 91kvm u starijoj zgradi je 14000. Za isti takav nov bi bio preko 23000.
Dalje, grejanje po utrošku je jeftinije samo u izuzetnim slučajevima gde je izolacija urađena izuzetno dobro a takvih novih zgrada je veoma malo i kod njih je cena veća od proseka. Takođe, agencijska provizija ti sleduje i pri kupovini novog stana (ako kupiš direktno od investitora bez posrednika onda ne ali isto možeš da kupiš i stan od vlasnika bez agencije), infostan košta potpuno isto za novi i stari stan (infostan je samo objedinjena naplata komunalnih usluga). I baš ako kupiš stan u zgradi koja je loše održavana, pa sam si kriv. Ima zgrada koje se održavaju sasvim ok. Uzgred, ima i zgrada starog po 5-6 godina koje su štrokave.

seljak

pre 5 godina

Me,My self and I, 18. maj 2018 17:22)
Kako bre prijatelju komplet renoviranje kuhinje,kupatila,parket,instalacija,dogradnja zidova za 3250evra?Mene kupatilo izaslo toliko.

seljak

pre 5 godina

U Beogradu preko nedelje zbog posla a vikendom i praznicima u vikendicu sa 20ari placa i sumom.Porodicno naravno.Bezim iz dzungle kad god mogu mada i ta dzungla ima svojih drazi.

Милисав

pre 5 godina

јa sam uzeo stan u 21.bloku. Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) lokacija u celom Beogradu. U bloku ima dva vrtića, osnovna i srednja skola, 24h maxi i apoteka, dečji sportovi, teniski tereni, teretana, parkovi, usce je preko puta, Dunav i Sava na 5 min peshke. Milina. Cena je porasla za 20-30% od kako sam uzeo stan, a to i ne cudi obzirom na sve sadrzaje koje blok ima. Idem peške svuda, kao i svaki dan na posao (20tak min hoda po ravnom :)).
Sto se mene tiče - ako radite na NBG, onda je idealno da na NBG i živite.
(Momir)

Ја сам одрастао на НБгду, у време Југославије кад су НБгд звали "велика спаваоница" и кад смо сви возили фићу и гледали само први и други програм. Сад живим с друге стране Саве, срце ми је наравно остало у старом крају (Фонтана, Павиљони), али бих ипак два пута размислио пре него што бих се вратио јер сада тамо живи толико више људи него пре неколико деценија да је то фактички постало једно иритирајуће место за живот. Кад погледам оне бесконачне колоне аутомобила које миле кроз Ј.Гагарина, кад видим идиоте који јурцају 80 на сат дуж О.Бригада, кад схватим како већ 20 минута не могу да нађем паркинг поред реке, кад замислим количину отрова која се ту слаже из дана у дан због незамисливо великог броја возила итд, нешто ми се не мили да се враћам у тај мравињак. А још ако подигну ту главну аутобуску станицу ја мислим да ћете сви тамо да певате...али тихо и кроз зубе.

seljak

pre 5 godina

Dakle moze se obaviti osnovno a funkcionalno i estetski kvalitetno renoviranje za 3.000-5.000 €,ukoliko je kvalitetna gradnja to jest zidne i podne podloge.

Svaka cast.Meni je komplet renoviranje kupatila,nova kuhinja,krecenje u fulu,tarket preko parketa samo u dnevnoj sobi od 20kvm,mali gipsani zid,zamena jednih vrata izaslo 7000 evra.Ali majstori sve rade,od suta do zastite namestaja Materijal njihov.Moje su plocice,tarket,medijapan kuhinja,kaljeno staklo u kuhinji umesto plocica,sanitarije,galanterija.Sve ukupno 860000din.

seljak

pre 5 godina

Neozbiljni ste sa komentarom da "kompletna adaptacija/rekonstrukcija" kosta 10.000 EUR > u pitanju su neuporedivo veci iznosi. 
Pricamo o stanovima koji se prodaju u "izvornom stanju" sto znaci da u kupatilu treba promeniti i cevi, kosuljicu itd, pa tek onda stavljati keramiku... 
Isto tako ide prica za parket, za elekro i vodovodne instalacije (a i grejne - za onog ko se usudi). 
Tako da ovo ulaganje na kraju izadje skoro kao novogradnja - a i dalje se zivi u memljivom ulazu i vozi se starim liftom, eventualno sveze ofarbanim.
(Vladimir, 18. maj 2018 16:07)
Upravo tako.Ako se renoviranje uradi kvalitetno,sa kvalitetnim materijalima i keramikom nema sanse da se zavrsi ta samo 10000 evra.Moze ako se kupuju plocice od 800,900din,laminat od 700 din,poludisperzija,pvc prozori od 100evra,vrata od 5000din koja se farbaju sandolinom od 300din,univer kuhinja od 400 evra,priuceni majstori koji svaki sve radi a krece za 0,5 evra itd.

Slavko

pre 5 godina

@Me,My self and I
Ja stanujem u centralnom delu naselja gde su jednospratne kuće, doselio sam se pre deset godina a pre toga sam jedno vreme tokom 90-ih stanovao tu. Ja sam kupio stan za povoljnu cenu jer je trebalo renovirati. Taj deo naselja je isto urbanistički i katastarski sređen. U kućama ima između dva i četiri stana (zavisi kako je ko izdelio), ako je dignuto potkrovlje ili preuređene garaže onda ima i do šest stanova. U delu naselja sa kućama nema centralnog grejanja pa je infostan ispod hiljadu dinara. Imamo dvorište, garaže, ulice su široke pa nema problema sa parkingom. Saobraćaj je odličan, pored naselja prolazi mnogo linija gsp-a i laste.
Primedba da tinejdžeri nemaju gde da popiju piće je po meni pogrešna, to je u stvari dobro ! U naselju nema kafane, kafića, osim jednog na samom obodu naselja pored puta, pa nema ni buke. Naselje Galenika (izbaci ono "nova") je zaista sjajno u poređenju sa mnogim drugim jer je urbanistički planirano, infrastrukturno sređeno: struja, voda, kanalizacija, sve bez primedbe, nedavno su provukli gasifikaciju, i telekomunikacija je obnovljena pre nekoliko godina pa sada imamo optički pristup internetu preko telekomove mreže, i nije se dogodio haos divlje gradnje. Zelenilo je lepo pa je kroz neke delove naselja stvarno milina proći zbog velikog drveća.

Peka

pre 5 godina

Evo kod mene na Labudovom nedavno, jedan penzioner nedavno prodao 84 m2 stan cetvorosoban za 35 hiljada evra. Da da gospodo moja, polako puca balon, nije imao d avis eplaca infostan od 13 hiljada i spustio cenu nekom momku. Bice u Beogradu stanova uskoro i za 5oo evra stara gradnja a i nova. Nema privrede i para, mladi beze tako da to je surova realnost

Vladimir

pre 5 godina

Neozbiljni ste sa komentarom da "kompletna adaptacija/rekonstrukcija" kosta 10.000 EUR > u pitanju su neuporedivo veci iznosi.
Pricamo o stanovima koji se prodaju u "izvornom stanju" sto znaci da u kupatilu treba promeniti i cevi, kosuljicu itd, pa tek onda stavljati keramiku...
Isto tako ide prica za parket, za elekro i vodovodne instalacije (a i grejne - za onog ko se usudi).
Tako da ovo ulaganje na kraju izadje skoro kao novogradnja - a i dalje se zivi u memljivom ulazu i vozi se starim liftom, eventualno sveze ofarbanim.

KoleM

pre 5 godina

Gledam ovu fotku i jeza me hvata, koja socijala maaajko mila!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CND, 18. maj 2018 18:54)

E pa iza te zgrade se nalazi parkić, teren za fudbal, teretana na otvorenom, vrtić, škola, malo iza ima bazen, pa mesta za sedenje u hladovini... dođi i vidi, prelepo.

rino

pre 5 godina

i cemu sad ovaj tekst...? u zgradu od 10 raspadnutih spratova na nekom konjarniku gde treba da ulozis 10hiljada u njega pa ko bi isao (osim ako moras) .

Sale

pre 5 godina

Za pravo renoviranje stana je potrebno min 180-200 eura po m2, sve ispod toga je nemoguce osim ako bas sve znate sami da radite. Voleo bih da vidim stanove ovih likova sto su uspeli da renoviraju stanove za par hiljada.

NesaPO

pre 5 godina

Kakav bre crni Beograd?? Kao da samo Beograd postoji ko moze bezite iz te Dzungle. Prosle godine prolazim kolima leto 30 stepeni asfalt se usijao svi nervozni, narod u autobusu kao peglom presovan putuje sat vremena na posao da bi se vratio u neke sive blokove... gledam i raszmisljam da li ovaj narod zna zasta zivi? Sreca pa sam bio u prolazu.

Leskovcanin

pre 5 godina

Pazite ovako: u Leskovcu novogradnja ide i do 750 eura, u Nisu sam centar ide i do 1100 eura. E sada zamislite kada periferija Beograda kosta isto toliko. Tako i treba jer u Beogradu je sve, apsolutno sve sto vam treba i sto postoji u ovoj zemlji. Skoro je lokalni "biznismen" iz Leskovca, naravno Crnogorskog porekla, prodao sve i odselio se za Bg. Hvala bogu. Sta zelim reci, sve se seli za Bg, sve sto moze iz unutrasnjosti. Tako je u u Atini. Centralizacija cini svoje, i stanovi dugo nece gubiti na vrednosti u Bg. Samo u Nisu su oko 12000 stanova (dvanaest hiljada) kupili Albanci, sta mislite gde su se odselili?!

Gargamel

pre 5 godina

A noblesu smeta kad je stara gradnja,lift stariji ili šta već, ne kažem ima i ruina koje usled neodržavanja nisu ni za šta ali često je slučaj da su stariji stanovi višestruko bolji, od ove novo kvazi gradnje, onaj ko kupi dobar stan i još ga sredi po svom ukusu dobija po mom mišljenju bolju nekretninu, pri tom ne mislim na loš stan u lošoj zgradi već na ne sređen stan u dobroj zgradi.

Marko

pre 5 godina

Trenutno se više isplati kupiti novi stan nego stari! Na kupovinu novogradnje dobijete povraćaj PDVa skoro 10%, grejanje se plaća po utrošku, a na stari uz cenu po kvadratu plaćate renoviranje, porez, agencijske provizije i daleko veći infostan tokom cele godine... o višemesečnom maltretiranju s majstorima( što plaćate kidanjem svojih živaca) da ne govorim! A život u novoj i čistoj zgradi ne može da se poredi sa onim kako se kod nas održava većina starih ulaza ( svaka čast izuzecima)

Me,My self and I

pre 5 godina

Kupovina stana zavisi od mnogo faktora i nije moguce obraditi je tako lako,a svaki slucaj kupoivine je za sebe.Mi smo uzeli stan 2016.g.(naravno kredit,naravno subvencionisani} na Novoj Galenici gde smo dve godine pre kupovine ziveli kao podstanari.Imali smo dovoljno vremena da upoznwmo prednosti i mane stanova.Stan u zgradi,1981.g, 62 kv,800 €,renoviranje 3.250 € (komplet kuhinja i kupatilo,kompletna vodovodna i veci deo elektro instalacije,radijatori,parket rusenje dva i dogradnja dva zida i naravno krecenje sa sredjivanjem zidova.U stan nije ulagano najmanje 15 godina,bukvalno ni krecenje.Dobili dvosoban,stan (dve spavace,dnevna,trpezarija,kuhinja,hodnik i kupatilo) sa dve terase.Prednosti:u naselju nema mnogo migracija (ko bi i zbog cega dosao bas na Galeniku da zivi?) pa se komsije poznaju godinama,postuju i cene,zajedno uredjuju zgradu i okruzenje,funkcionise skupstina stanara i postuje kucni red,skoro pa kao u filmovimq iz komunistickog doba,parking uredjen,nekoliko igralista za decu oko solitera i jos dosta po naselju,nema previse saobracaja,osnovna skola jedna od boljih u Zemunu,vrtici solidni,zelenilo,pristup saobracajnicama,bezbedno za mladju decu,Dubav gledam sa terase,...Mane:tinejdzeri nemaju gde u kraju da odu na pice,topla voda pa je infostan skup(mi smo dobro prosli jer je stan uknjizen na 52 kv a ostvarujem i subvenciju kao ucesnik rata pa nam je racun oko 8.500 dinara ali racun za struju nijje preko 1.500 dinara),nema prostora za sumanutu i nekontrolisanu izgradnju razno raznig zgrada i zgradica,grejanje perfektno (ne u svim delovima naselja,kod nas,preko puta TC BN BOSS,pretoplo),kosenje,pranje i cjscenje ulica redovno,...Poenta price,kad bi svako pre kupovine stana mogao bar 6 meseci da provede u okruzenju gde zeli kupiti stan,kao sto je sa nama igrom slucaja bilo,imao bi dovoljno vremena da shvati sta zeli a sta moze da kupi tj dobije tom kupovinom.Kod nas je prevagnulampozitivna atmosfera u najblizem okruzenju tj ljudi tj komsije,obzirom na moj skepticizam prema ovakvim naseljima,ekipa (mislim na ljude mojih godina-od 1970-1985) izuzetno urbana,a samim ti i njihovi tj nasi klinci odrastaju u normalnom okruzenju.Znaci papir u ruke,plus i minus za svaku pojedinacnu stavku,ali na kraju ako nemate sa kim,dzabe vam sto imate sa cim!

dovla

pre 5 godina

"Karaburma obod grada ??? Jes vala - ima celih 4 km do centra..."

Naravno da je obod grada jer se tu grad zavrsava. Sta je iza Karaburme, kad predjes Mirjevski bulevar, jel to i dalje grad?

Liga Šampiona

pre 5 godina

Jedini biznis buzdovana i krimosa je da otmu zemljište i grade zgradu, drugi način da zarade pare nemaju jer nemaju dva razreda škole. Tako će im proći i cene tih stanova.

Rope

pre 5 godina

@ (Peka, 18. maj 2018 16:13)"...uskoro i za 5oo evra stara gradnja a i nova. Nema privrede i para, mladi beze tako da to je surova realnost".
U kom veku ti živiš, bre?? I svi ostali koji ovom liku daju pluseve... Evo, ja čekam već dve decenije da kupim stan od tih "500 evra po kvadratu" a cene samo rastu i rastu.
Neverovatno je kako ljudi žive u nekoj zabludi i pesimizmu i totalni su u raskoraku s realnošću. Probaj da kupiš kvalitetan stan uz pristojnu cenu na dobroj lokaciji u Beogradu. Garantujem da će biti vrlo, vrlo teško. Takvih stanova je jako malo i brzo se prodaju. A ko kupuje? Onaj ko ima pare, a Srba ima dosta i bogatih, recimo... u dijaspori!

Vanja

pre 5 godina

Za odredjenu klijentelu (čitaj: oni koji imaju najmanje 3 stana) kvadrat u krugu dvojke ima i za 200€. Banka za stan od 70m2 koji vredi bar 80.000€ zbog duga od 13500€ prodaje isti preko sudskog izvršitelja. Ali to je samo za odabrane. Starost istog je oko 15-20 godina.

seljak

pre 5 godina

Neozbiljni ste sa komentarom da "kompletna adaptacija/rekonstrukcija" kosta 10.000 EUR > u pitanju su neuporedivo veci iznosi. 
Pricamo o stanovima koji se prodaju u "izvornom stanju" sto znaci da u kupatilu treba promeniti i cevi, kosuljicu itd, pa tek onda stavljati keramiku... 
Isto tako ide prica za parket, za elekro i vodovodne instalacije (a i grejne - za onog ko se usudi). 
Tako da ovo ulaganje na kraju izadje skoro kao novogradnja - a i dalje se zivi u memljivom ulazu i vozi se starim liftom, eventualno sveze ofarbanim.
(Vladimir, 18. maj 2018 16:07)
Upravo tako.Ako se renoviranje uradi kvalitetno,sa kvalitetnim materijalima i keramikom nema sanse da se zavrsi ta samo 10000 evra.Moze ako se kupuju plocice od 800,900din,laminat od 700 din,poludisperzija,pvc prozori od 100evra,vrata od 5000din koja se farbaju sandolinom od 300din,univer kuhinja od 400 evra,priuceni majstori koji svaki sve radi a krece za 0,5 evra itd.

willi

pre 5 godina

ne prave se stambene zgrade kod skola, domova zdravlja , prodavnica, nego se skole, domovi zdravla prodavnice i sva prateca ifrastruktura pravi kod stambenih zgrada...

Don Giovanni

pre 5 godina

ne prave se stambene zgrade kod skola, domova zdravlja , prodavnica, nego se skole, domovi zdravla prodavnice i sva prateca ifrastruktura pravi kod stambenih zgrada...
(willi, 18. maj 2018 17:27)

To je tako u normalnim državama, dok u Srbiji infrastruktura bude tek kad i AKO se napravi. A često se nikad ni ne napravi! Na primer, značajan deo samog Beograda i nijedno prigradsko naselje oko Beograda nemaju rešen problem kanalizacije! Struja još kako-tako, voda već mnogo lošije, a putevi i saobraćaj katastrofa!

Zato ljudi sasvim logično i racionalno pokušavaju da kupe stan tamo gde već postoji kakva-takva infrastruktura jer znaju da ako je nema, ne postoji nikakva garancija da će je u dogledno vreme biti!

Najbolje što ljudi mogu da očekuju je obećanje (ludom radovanje) pred neke izbore. Dobro je što barem izbora ima često, pa zato i obećanja samo pljušte...

Me,My self and I

pre 5 godina

@Sale@
Sve zavisi sta ko zeli .Mi smo renovirali ono sto je neophodno i normalno zameniti posle 30 godina od izgradnje zgrade.Recimo da sam imao i ok majstore i da sam na korektnost(obostranu)ustedeo 500-800 evra,ali sam svaki dan bio sa njima i pomagao u svemu sto sam mogao.Takodje,šut sam cimao sam,samo to bi me izaslo 300 evra (krs od zidova i plocica).Naravno,sve je bilo u skladu sa nasim mogucnostima,pa kupatilo nije kao u vili na Dedinju nego jednostavno i funkcionalno renovirano sa jeftinijim plocicama (osim ventila,tu nismo stedeli).Takodje nismo se lozili na spustanje plafona,hiljade lampica,zamenu drvene za PVC stolariju,itd.Dakle moze se obaviti osnovno a funkcionalno i estetski kvalitetno renoviranje za 3.000-5.000 €,ukoliko je kvalitetna gradnja to jest zidne i podne podloge.Naravno,stan smo renovirali tako da smo ostavili mogucnost,ako ikada budemo imali viska para a i zelju,da nadogradimo sve ono sto nam u trenutku useljenja nije deloivalo neopohodno.

Momir

pre 5 godina

ja sam uzeo stan u 21.bloku. Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) lokacija u celom Beogradu. U bloku ima dva vrtića, osnovna i srednja skola, 24h maxi i apoteka, dečji sportovi, teniski tereni, teretana, parkovi, usce je preko puta, Dunav i Sava na 5 min peshke. Milina. Cena je porasla za 20-30% od kako sam uzeo stan, a to i ne cudi obzirom na sve sadrzaje koje blok ima. Idem peške svuda, kao i svaki dan na posao (20tak min hoda po ravnom :)).
Sto se mene tiče - ako radite na NBG, onda je idealno da na NBG i živite.

seljak

pre 5 godina

Dakle moze se obaviti osnovno a funkcionalno i estetski kvalitetno renoviranje za 3.000-5.000 €,ukoliko je kvalitetna gradnja to jest zidne i podne podloge.

Svaka cast.Meni je komplet renoviranje kupatila,nova kuhinja,krecenje u fulu,tarket preko parketa samo u dnevnoj sobi od 20kvm,mali gipsani zid,zamena jednih vrata izaslo 7000 evra.Ali majstori sve rade,od suta do zastite namestaja Materijal njihov.Moje su plocice,tarket,medijapan kuhinja,kaljeno staklo u kuhinji umesto plocica,sanitarije,galanterija.Sve ukupno 860000din.

seljak

pre 5 godina

U Beogradu preko nedelje zbog posla a vikendom i praznicima u vikendicu sa 20ari placa i sumom.Porodicno naravno.Bezim iz dzungle kad god mogu mada i ta dzungla ima svojih drazi.

seljak

pre 5 godina

Me,My self and I, 18. maj 2018 17:22)
Kako bre prijatelju komplet renoviranje kuhinje,kupatila,parket,instalacija,dogradnja zidova za 3250evra?Mene kupatilo izaslo toliko.

Милисав

pre 5 godina

јa sam uzeo stan u 21.bloku. Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) lokacija u celom Beogradu. U bloku ima dva vrtića, osnovna i srednja skola, 24h maxi i apoteka, dečji sportovi, teniski tereni, teretana, parkovi, usce je preko puta, Dunav i Sava na 5 min peshke. Milina. Cena je porasla za 20-30% od kako sam uzeo stan, a to i ne cudi obzirom na sve sadrzaje koje blok ima. Idem peške svuda, kao i svaki dan na posao (20tak min hoda po ravnom :)).
Sto se mene tiče - ako radite na NBG, onda je idealno da na NBG i živite.
(Momir)

Ја сам одрастао на НБгду, у време Југославије кад су НБгд звали "велика спаваоница" и кад смо сви возили фићу и гледали само први и други програм. Сад живим с друге стране Саве, срце ми је наравно остало у старом крају (Фонтана, Павиљони), али бих ипак два пута размислио пре него што бих се вратио јер сада тамо живи толико више људи него пре неколико деценија да је то фактички постало једно иритирајуће место за живот. Кад погледам оне бесконачне колоне аутомобила које миле кроз Ј.Гагарина, кад видим идиоте који јурцају 80 на сат дуж О.Бригада, кад схватим како већ 20 минута не могу да нађем паркинг поред реке, кад замислим количину отрова која се ту слаже из дана у дан због незамисливо великог броја возила итд, нешто ми се не мили да се враћам у тај мравињак. А још ако подигну ту главну аутобуску станицу ја мислим да ћете сви тамо да певате...али тихо и кроз зубе.

zvezdarac

pre 5 godina

@marko
Porez plaćaš i na taj novi stan. Pri tome stopa amortizacije je izuzetno mala (umanjenje godišnjeg poreza) pa to znači da je porez na imovinu i do 40% veći za noći stan. Primer moj: stan od 91kvm u starijoj zgradi je 14000. Za isti takav nov bi bio preko 23000.
Dalje, grejanje po utrošku je jeftinije samo u izuzetnim slučajevima gde je izolacija urađena izuzetno dobro a takvih novih zgrada je veoma malo i kod njih je cena veća od proseka. Takođe, agencijska provizija ti sleduje i pri kupovini novog stana (ako kupiš direktno od investitora bez posrednika onda ne ali isto možeš da kupiš i stan od vlasnika bez agencije), infostan košta potpuno isto za novi i stari stan (infostan je samo objedinjena naplata komunalnih usluga). I baš ako kupiš stan u zgradi koja je loše održavana, pa sam si kriv. Ima zgrada koje se održavaju sasvim ok. Uzgred, ima i zgrada starog po 5-6 godina koje su štrokave.

Slavko

pre 5 godina

@Me,My self and I
Ja stanujem u centralnom delu naselja gde su jednospratne kuće, doselio sam se pre deset godina a pre toga sam jedno vreme tokom 90-ih stanovao tu. Ja sam kupio stan za povoljnu cenu jer je trebalo renovirati. Taj deo naselja je isto urbanistički i katastarski sređen. U kućama ima između dva i četiri stana (zavisi kako je ko izdelio), ako je dignuto potkrovlje ili preuređene garaže onda ima i do šest stanova. U delu naselja sa kućama nema centralnog grejanja pa je infostan ispod hiljadu dinara. Imamo dvorište, garaže, ulice su široke pa nema problema sa parkingom. Saobraćaj je odličan, pored naselja prolazi mnogo linija gsp-a i laste.
Primedba da tinejdžeri nemaju gde da popiju piće je po meni pogrešna, to je u stvari dobro ! U naselju nema kafane, kafića, osim jednog na samom obodu naselja pored puta, pa nema ni buke. Naselje Galenika (izbaci ono "nova") je zaista sjajno u poređenju sa mnogim drugim jer je urbanistički planirano, infrastrukturno sređeno: struja, voda, kanalizacija, sve bez primedbe, nedavno su provukli gasifikaciju, i telekomunikacija je obnovljena pre nekoliko godina pa sada imamo optički pristup internetu preko telekomove mreže, i nije se dogodio haos divlje gradnje. Zelenilo je lepo pa je kroz neke delove naselja stvarno milina proći zbog velikog drveća.