1. Sve u svemu tu najjadniji ce ispasti Ukrajinci opet, koji su rastrzani na obe strane, a zapad im nije bas pomogao ako im ekonomija i dalje zavisi od taksi na gas, a ocigledno i nemaju nameru da im pomognu, dobili su od njih ono sto su hteli, sukob sa Rusijom i izgovor za sankcije. Medjutim Nemacka i Eu bi trebalo ako zele da Ukrajina ostane na njihovoj strani i izbegnu masovno preseljenje Ukrajinaca na svoju teritoriju da im pomognu, ali zapravo mozda to i zele, dobice jeftiniji gas, a i iz Ukrajine ce odabrati najbolje kadrove i deficitarna zanimanja i njima super. Nazalost za Ukrajince nista ne bi bio bolji zivot ni da su ostali na strani Rusije, jer iako je taktika zapadnih sila i nacin bogacenja i odrzavanja bogatstva odvratan, ni zemlje koje su na strani Rusije nisu bas procvetale, niti Rusija ima neki bolji odnos prema tim zemljama nego sto zapad ima prema zemljama koje su svrstali pod svoje poslusnike. Sila je sila, ona ne pomaze, ona zahteva od vas, cesto jako puno, a daje mrvice za uzvrat, tako da nazalost, lepa i relativno velika zemlja kao sto je Ukrajina, sa poprilicnom srodnim stanovnistvom kao sto je nase recimo, prosto kao cesto i balkanske zemlje, je prosto koleteralna steta i to nisu mogli da izbegnu, a zivot im se nece poboljsati pa deceniju, dve sigurno. Tako dok generacijama propadaju zivotu, godine jedu skakavci, bogatasi sve bogatiji, vladari sve nadmeniji.
   (voodoo, 18. maj 2018 07:47)

  # Link komentara

 2. Ne šale se, Nemačka ne sme da dobije jeftine energente, Nemačka konkuretnost mora da zavisi od američkog izbora cena. Uostalom Tramp je rekao Merkelovoj da odustane od S.T-2 ako žele da pregovaraju sa SAD oko trgovine. Trgovina sa SAD, ili očuvanje konkuretnosti i enegretska bezbednost, jer je gas od dobavljača koga SAD teško da mogu da napadnu (ali je sa malignim uticajem). Jer od koga će da kupuju sigurno, od Irana, od Iraka, od Emirata, od Arabije, od Egipta (nova nalazišta), od Libije (potencijalno nova), od Izraela (nova nalazišta), svi su zavisni od SAD po pitanju svojih ciljeva i opstanka, ili možda će EU da zaštiti nova nalazišta oko Kipara (ako Turci kažu da može). Mogu da biraju izmedju SAD i Rusije. Odnosno da li su zainteresovani da imaju pristup istoku ili su posvećeni zapadnim vrednostima. Ovo počinje da bude jezivo, ne samo da je sukob šta će čijim novcem da se kupuje, nego i ko će smeti da kupuje.
  (logično je samo jedno, idi tamo gde je budućnost-SAD je revizionistička sila ili su to Kina i Rusija???, 18. maj 2018 00:14)

  # Link komentara

 3. Ameri se pitaju za sve i na kraju krajeva njihova rec je poslednja.
   (Vuk iz Pančeva., 17. maj 2018 22:52)

  # Link komentara

 4. Pa ako se drže svoje priče da,ali profit govori drugačije.
   (BeKo, 17. maj 2018 21:32)

  # Link komentara

 5. С обзиром да је "заменица помоћника" њене претње ће да размотри Пера Ложач из Кремља.Звани Пјотр.
  (артиљерац, 17. maj 2018 21:19)

  # Link komentara

 6. O metastazi američkog imperijalnog i ratnohuškačkog ponašanja, nije bilo reči...
   (Čiča Miloje®, 17. maj 2018 19:03)

  # Link komentara

 7. "... zamenica pomocnika drzavnog
  sektetara!?"
   ('vatam na buckalo, 17. maj 2018 18:55)

  # Link komentara

 8. ovi ameri su totalni ******
   (micko, 17. maj 2018 18:53)

  # Link komentara