Nedelja, 13.05.2018.

13:31

Vučić: Ko ima 25.000 RSD, dobija još 50.000

Predlog o ukidanju privremenog smanjenja penzija znači da bi najsiromašnijim penzionerima i onima iz srednjeg sloja bile "oduzete" 2 penzije na godišnjem nivou.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Ko ima 25.000 RSD, dobija još 50.000 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Penzioner

pre 5 godina

Vrati mi ono sto mi uzimas mani se povecanja i najnizih penzija, nemoze cistacica i rudar imati istu penziju, svaki mesec ti meni uzimas 8000 hiljda dinara, prekini jednom stom glupom i nezakonitom praksom, ako ne Strazbur je tu vratices rodjo sve, tako se glasovi ne skupljaju. Srecno.

dragan

pre 5 godina

Preporuka svima-tužite državu Srbiju,sigurno dobijate spor.A oni koji je ne tuže neće dobiti ništa.Radnici železnice koji su je tužili i dobili sporove ( zbog zakidanja plata ) će dobiti pare+kamata+sudski troškovi u visini oko 4 plate.Oni koji je nisu tužili neće dobiti ništa.

Ziki

pre 5 godina

Sedi dole i ti i Ana. KEC iz matematike za osnovce ! Pao si i iz prava, ti najbolji studentu prava. Ipak se odrazilo na tebe to što nikad ništa nisi radio, već se bavio politikom- odnosno iznoseći lagarije ovom neprosvećenom narodu, naučenom da ćuti i trpi. Da li je vama jasno da kršite ustav, suspendujete zakone i otimate penzije kao DESPERADOS I ANA 4 PIŠTOLJA.da imate imalo časti, i ti Predsedniče i Ana biste se obesili na Terazijama, zbog beskrupuloznih neistina i neznanja koje ste pokazali pred celom nacijom i trajne pljačke starih, bolesnih i nemoćnih građana-penzionera. Nepovratno ste se obrukali i potpuno kompromitovali pred Srbijom! Najbolji pravniče, da li ti je jasno da svakodnevno vršiš uzurpaciju vlasti i državni udar, preotimajući vlast od svoje marionete. Povuci se, kuj i deli medalje i kolajne, to ti je posao!

siri dalje

pre 5 godina

Narode, za zakinute penzije zalite se Evropskom komitetu za ljudska prava u Strazburu pri Savetu Evrope. Srbija je clanica Saveta Evrope i njihove odluke imaju pravnu tezinu. Morace da vrate i zadnji dinar koji su vam uzeli. Penzija je steceno pravo za zivota i neotudjiva je.
Slucajevi se resavaju relativno brzo do 15 meseci i neophodno je podneti pojedinacne tuzbe. Nije potrebno proci sve instance u Srbiji. Javite se u svoju penzionersku organizaciju pa ce vam pomoci oko sastavljanja zalbe sigurno. Onda ce se demagosko-populisticka vlast u Srbiji nauciti da se ne isplati krasti i lagati svoje gradjane. Pozdrav iz Beca

Sima

pre 5 godina

"""@evo, banke cigane moj**
Nije glasalo vise od pola zemlje??
Glasalo je pola od ukupan broj koji su glasali. Ako je gkasalo 58% na izborima, koliko ke pola od toga, 29% e toliko je gkasalo Srba za Vucica, znaci, skoro pa trecina.. (evo, banke cigane moj**)"""

Jel to namerno preteruješ ili ne znaš? Na izborima je glasalo 50,8%, a Vucic je dobio 44,7%. Znači ni 25% od ukupnog broja birača.

Sabre

pre 5 godina

TAČNO!!!!...Pravo pitanje je -DOKLE ČEMO MI DOZVOLJAVATI NJEGA!!??....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dovla, 13. maj 2018 20:01)

Pa to je i bilo pitanje, pametnjakovicu. Valjda si to mogao da zakljucis po fascinantno velikom broju botovskih minusa koje sam dobio...

Za nas domaće preduzetnike nema subvencija, a za strance ima

pre 5 godina

Sad tek vidim koju je knjigu mali Alek uzimao najčešće od gospodja Nade, to je “Robin Hud”....
(nepismen, 14. maj 2018 08:40)

AV je kao da mu je idol ne Robin Hud, nego Super Hik... Kad se sve svede i podvuče crta - otima od siromašnih pa daje bogatima.

Dobi

pre 5 godina

Neverovatno je to, koliko je nas vodja usvojio manipulativni jezik komunikacije,normalne svakodnevne stvari i sitnice, naziva kao dramaticne promene u narodu,za njega je povecanje penzije od 5-8% dramaticno povecanje,a njegovi milioni,koje on trosi su zanemarujuca sitnica.

Zlopamtilo

pre 5 godina

"Da ljudi razumeju, ta priča da prosečnom penzioneru oduzmemo dve penzije - ja to neću"
Odlično , onda nađi legalan i legitiman način da im to obezbediš a ne da presipaš iz šupljeg u prazno , da otimaš od jednih ono što su stekli i deliš drugima kojima definitivno treba više .Usput se kitiš time kao nekakvim uspehom pri čemu okrećeš jedan deo naroda protiv drugog ,...I sve to za naše dobro....

vujke

pre 5 godina

Ma hvala Vucko , ti si otac nacije...nazalost ja odlazim za dvadesetak dana u inostranstvo da radim i vodim petoclanu porodicu sa sobom a ti i Brnabicka i ostali poradite na natalitetu..

весна

pre 5 godina

У старости и требају да имају сви исту пензију....живот је некоме дао могућност школовања, срећу да ради посао који воли, привилегије и новац,удобан живот и испуњење жеља....кад дође време да лекови ублажавају бол, штошта што није ни за причу, понеку радост да унуцима пружиш осмех....онда су приче да је неко "заслужан" и да треба до краја да се и осећа тако и кука што му је досадио "златиборац" ,роштиљ и сезонско воће и поврће,а сви који су плаћени да воде бригу о таквима имају и разумевања за то,док гледају около оне који само кад заклопе очи живе као људи, приче људи који су врх себичности.

Don Kihot

pre 5 godina

Drugim rečima, penzinerima s penzijom većom od prosečne si 2014. prodao priču da je smanjenje privremeno, da nam preti kriza, da je to neophodna žrtva... A sad kad je kriza izbegnuta, pojeo vuk magarca. Znači, otvoreno si slagao. Bravo predsedniče!

Mile

pre 5 godina

Veliki "gospodar" se baš zaneo, niko mu ne brani da pomaze svoje krezube fanove, koje voda autobusima po Srbiji. Neka to čini iz fondova svojih favorita kojima deli poslove a ne tako sto ce krasti moju penziju koju sam zaradjivao 40 god. odvajajući od svog ličnog dohotka. Nadfam se da ce takvoj bahatosti doći kraj i da cemo nekad postati ozbiljna i odgovorna država.

LaleGator

pre 5 godina

""Beograd -- Predlog o ukidanju privremenog smanjenja penzija znači da bi najsiromašnijim penzionerima i onima iz srednjeg sloja bile "oduzete" 2 penzije na godišnjem nivou""
____________________

Ovo je neverovatna izjava

ali nikako da objasni kako bi to ukidanje zakona o privremenom umanjenju penzija dovelo do toga da se penzije koje nisu smanje e po tom zakonu, sada umanje

ahahahahahaha

svakodnevno laganje i manipulacija

apsurdistan

pre 5 godina

Radnik u elektrodistribuciji ima vecu penziju od doktora iako je imao 3 god. srednje skole!
(wing, 14. maj 2018 06:00)

To je zato sto u ovom apsurdnom sistemu radnik u elektrodistribuciji ima vecu platu od doktora...

Diznilend je moguc za sve gradjane

pre 5 godina

Sve treba prebaciti u javni sektor, i roknuti da najniza plata bude 500 evradi.
I bog da nas vidi.
Vucicu, to stvori, da te svi glasamo, i onda kad poisplatis nekoliko plata i penzija, das ostavku tada na vrhuncu popularnosti i narod ce plakati za tobom kao za Brozom.

Ana

pre 5 godina

Povećanje plata onima koji rade u državnim firmama, a šta sa ljudima koji rade kod privatnika za bukvalno 200e ?! Bitno je da ljudima koji rade u drzavni firmama povećava plate, a vi kod privatnika ko vam kriv što nemate vezu! Strasno! Isto za penzije, šta sa onim ljudima koji imaju po 13000 invalidske penzije, a morali su zbog bolesti da odu u tu invalidsku penziju.

oborknez

pre 5 godina

Majka mi radi u prosveti. Najavili ste prosle godine da dizete za 10% i nista, plata joj nije mrdnula. Kako vas nije sramota da nas opet lazete?

evo, banke cigane moj**

pre 5 godina

Realno*
Nije glasalo vise od pola zemlje??
Glasalo je pola od ukupan broj koji su glasali. Ako je gkasalo 58% na izborima, koliko ke pola od toga, 29% e toliko je gkasalo Srba za Vucica, znaci, skoro pa trecina..

nepismen

pre 5 godina

Sad tek vidim koju je knjigu mali Alek uzimao najčešće od gospodja Nade,to je “Robin Hud”.Ne znam kako je samo razumeo tu literarturu?Od koga on sada uzima pare,od ovih najsiromašnijih,koji dobijaju 25000 din. ili ovih ultra bogatih penzionera sa 60000 din??

Katastrofa

pre 5 godina

Pa lepo je čovek objasnio 8% je ustvari 16%. Što znači da je 2000 jednako 4200.
Naravno da ne razumete, to se uči u naprednim školama u koje vi niste išli.

Upoređuje 2014 i sada. Kao da je vreme stalo. Kao da ništa nije poskupelo. Prvo im oduzima penzije, pa onda vraca na staro i hvali se istorijskim povećanjima.
Naši penzioneri sad konačno mogu da vide sveta sa te 2000-4000 hiljade. Svaki mesec novo putovanje, letovanje, banje... Utakmice lige šampiona sa unucima.

Stidi se!!!

bojan

pre 5 godina

Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Живчан_неки_лик, 13. maj 2018 20:36)

Kod Vucica mogu. Evo moja majka je imala 35 hiljada i posle 4 godine ima 34 hiljade, a onaj sto je imao 25 sad ima 29. Ako Vucic ostane jos 4 godine na vlasti ovi ce je presisati sa penzijom.

Светозар Милетић

pre 5 godina

@ realno, ово апсолутно није тачно и представља кривљење истине, свесно или не. За СНС тј. за Вучића јер та странка без њега је ништа је гласало негде око 20% можда и мање људи способних да гласа у Србији. Ствар је у томе што 45% људи уопште није гласало тј. није изашло на изборе а они у 90% случајева не би гласали за ту опцију. Плус, што мртви устају и редовно гласају као и на свим предходним изборима. Проблем је у мртвима и апсцинентима

голф2

pre 5 godina

кумулативно повећање од 20% у односу на 2014. објаснити нама који једемо бурек а не сендвич.

Ceca

pre 5 godina

Sa obzirom da sam radnik javnog komunalnog preduzeca smatram da treba da se poboljsaju uslovi rada i poveca plata radnicima komunalnih preduzeca jer im posao nije nimalo lak.

Stefanko

pre 5 godina

Nigde nisam video da MMF trazi da se ukinu ova neka povecanja koja su bila do sada a da se vrate ina stare penzije. Ovo je cista demagogija, suplje price. Ne moze niko normalan u EU, sa ovakvim cenama kakve mi ima da prezivi sa 25.000 din mesecno, jos da je penzioner. Afrika nam nije ravna, kod njih su vecs primanja i dwleko manje rezije i cene.

wing

pre 5 godina

-Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?-

Radnik u elektrodistribuciji ima vecu penziju od doktora iako je imao 3 god. srednje skole!

Mikiriki

pre 5 godina

Znaci nama koji radimo ili zelimo da radimo privatno saljete poruku da uplacujemo minimalac, jer ce se sa nas pobrinuti drzava?
Kako mozes da peglas penzije kafe kuvarice i direktora banke ili negok ko je citav radni vek proveo u industrijskom pogonu?
Kakva odgovornost kroz zivot, takva i penzija. O tome se razmislja dok si mlad.

karma

pre 5 godina

ovaj je prolup'o i samo obećava... a ministar mu finansija zapalio glavom bez obzira... nacionalni dug samo raste li raste iz dana u dan u milijardama evra... ali zato suficit...

Japan

pre 5 godina

Nije ovo uopste tacno. Mom caletu su smanjili penziju za oko 16-17% te 2014. i posle mu vracali po 2-3%. I dalje je na oko 10000 manje nego 2014.

momir

pre 5 godina

Rat je mir
Sloboda je ropstvo.
Neznanje je moć.

Nema toliko botova.
Posao završavaju administratori medija koje
su po volji Ministarstva Istine.
Oni kreiraju sliku popularnosti komentara.

Revolucija!

pre 5 godina

Poljoprivredni penzioneri zive ispod granice siromastvo,o proseku da se I ne prica,moja mama ima 11.200 dinara penziju.....Romi imaju vecu socijalnu pomoc nego moja mama penziju,mojoj Mami ni u jednoj banci nece daju kredit,jer eto nema penziju na nivou Koji on I smatraju adekvatnim za davavanje kredita,smatraju je kreditno nesposobnom I tako dalje.TOTALNA DEGRADACIJA LJUDI TJ.SELJAKA,VREME JE ZA PROMENU SISTEMA,REVOLUCIJA I TOTALNA PROMENA!!!!

lana...

pre 5 godina

AV je imao jaku TROJKU iz matematike u 2.razredu Zemunske gimnazije, a ,u 3.i 4. NIJE imao nijedan cas matematike- bio je na novinarskom smeru...

Misko

pre 5 godina

Za botove informacija ima u Malezji firma koja zivi od lupanja minusa,lajkva stranica..za tri sata naprave oko 100000. pregleda,lajkova,minusa sta god je potrbno i ne rade za sendvic i sok..nego imaju prosecnu platu od oko 1000.dolara...

Тата спалио Ђенку

pre 5 godina

Ја  jesam imao 2-3 iz matematike ali znam da je 8% od 25000, 2000 x 12 meseci je 24000 din godisnje.
(Jesterhead, 13. maj 2018 15:08)

Без обзира на оцену из матиша, твоја рачуница је 100% тачна! Мени једино није јасно зашто је твој коментар од ботова добио скоро 1.000 минуса??
Ботови, 1+1=2 Ко је од вас глупав и мисли другачије, нека лупи минус!

dovla

pre 5 godina

Ali ON to neće dozvoliti! A dokle ćemo mi dozvoljavati?
(Sabre, 13. maj 2018 16:09)

Zahvaljujemo se na glasu.



TAČNO!!!!...Pravo pitanje je -DOKLE ČEMO MI DOZVOLJAVATI NJEGA!!??....

Djura

pre 5 godina

>>Drugim recima ko ima veliku platu bolje da
>>izbegava da uplacuje doprinose na pun iznos posto nece
>> imati vecu penziju zbog toga, nego lepo prijava na minimalac
>> a ostalo u dzep.
>>(Dule, 13. maj 2018 19:29)

Bas tako Dule.
Oni koji su uplacivali vise su kaznjeni i ispali su
izigrani od starne drzave.
Poruka koju drzava salje svima je ako ste pametni idite
na minamalac a visak sebi u novcanik pa stedite za stare dane.
To je katastrofalna poruka.
Ne moze se drzava gradi na minimalcu.
Oni koj imaju vise treba da budu i vise oprezovani
ali treba imati meru u tome da se ne pretera
jer ce onda prijavljivati samo minimalac.

Ovo sa penzijama je sramota a po meni i prevara onih
koji su decenijama vise uplacivali.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli.
(Konačno jedna prava reforma, 13. maj 2018 15:16)

Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?

Dule

pre 5 godina

Drugim recima ko ima veliku platu bolje da izbegava da uplacuje doprinose na pun iznos posto nece imati vecu penziju zbog toga, nego lepo prijava na minimalac a ostalo u dzep.

zzbz

pre 5 godina

Kako je rekao, po sadašnjem sistemu, uvećanje penzija bi trebalo da bude najveće ove godine, i ako ide na osam odsto na prosečnu penziju od 25.000 iz 2014. onda će ta osoba imati penziju od 29.135 dinara, što je više nego tada, odnosno 16.54 odsto.???

Mozda smo siromasni, jadni i bedni, ali nismo toliko bez mozga. Da li ovaj covek misli da su nam svima isprani mozgovi? Povecanje 8% od 25000 je 29135 dinara, ili ti 16.54%?!?

ludak

pre 5 godina

stalno uvode nove namete, a da minimalac podigne da moze da se zivi od njega to ne zna, vazno da zna dva tehnicka pregleda, akcize na gorivo, itd itd... Bitno je samo javni sektor i penzioneri glavni glasaci da budu zadovoljni, a nas mlade ko šiša, cime porodicu da zasnivamo kad radimo za 27.000, gospodine Vucicu nije Beograd svuda ima zivota i u ostali delovima Srbije.

petar pan

pre 5 godina

Izgovori sve ovo "najbolji student u istoriji pravnog fakulteta". Kakav zakon, bre ! Ja sam zakon ! Ja odredjujem sta je pravda a sta nepravda, kome je mnogo a kome malo, kome i koliko povecati ili smanjiti i kada.

veteran

pre 5 godina

Kako da covek plati hranu, lekove, RACUNE i da kupi minimum za higijenu od penzije ili plate od oko 30.000 din. ???

O ostalim stvarima koje su potrebne za zivot dostojan coveka necu da pisem...

Neka Predsednik odgovori na to pitanje koje novinari NE SMEJU da ga pitaju.

Zivela Srbija !

milos

pre 5 godina

" On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli."

Svi penzioneri i treba da imaju iste penzije.Zato sto su penzioneri.
Necemo nagradjivati administraciju dok je radila,pa posle i dozivotno.

јустин

pre 5 godina

Какве ово има везе са њим? Које су надлежности предсдника? Овај лик мам уводи председнички систем кога нема у уставу и сви ћуте.Овде се ради о узурпацији и сви ћуте.

Kaldrmas

pre 5 godina

Au ljudi gde mi to putujemo? Predsednik Srbije se pita o iznosu penzija, a ne Zakon o PIO. On će da dozvoli ili ne dozvoli, pa ko donosi zakone i ko ih menja Predsednik republike ili Narodna skupština? Opet nam se servira "šećerna vodica" od koje će nam biti bolje!

Krik

pre 5 godina

61 % penzionera se buni a penzije im nisu smanjene kako kaže predsednik, jer nisu obavešteni od 2014. g. Hvala predsedniku što ih je obavestio i podsetio da nikad bolje nisu živeli. Živeli i dalje.

nikola

pre 5 godina

Vrati penzije na staro pa povecavaj proporcionalno u skladu sa mogucnostima! Niko tu veliku penziju nije ukrao nego je ona izracunata u skladu sa stazom i platom po zakonu! To sto neko od male penzije ne moze da zivi resavaj socijalnim beneficijama! Sve oatslo je cist populizam usmeren ka ciljnoj grupi u birackom telu!

navijac

pre 5 godina

Sta pricas ti covece!?!? Niko od tebe ne trazi da smanjis penzije, vec samo da vratis ono sto otimas! A povecanja koja su bila do sada naravno da treba da ostanu! Ali ti si demagog svetskih razmera, tacno znas kome treba da se uvlacis!

Bane

pre 5 godina

A dokaz da se u Srbiji zdrav razum ismeva je broj minusa koji ću ja upravo dobiti.
(gojko 12, 13. maj 2018 15:04)

Nije to ismevanje zdravog razuma...to su botovi.

Lazar

pre 5 godina

Svako povecanje penzija ili plata dobrodoslo je za narod.Drzava je na stabilnim nogama a samim tim jacamo na svim planovima i u ekonomiji,zdravstvu,vojno.Tacno je da su penzioneri podneli najveci teret,ali da se to nije desilo danas nista ne bi imali.

gojko 12

pre 5 godina

Kako je 8 odsto od 25000 dinara 4200 dinara? Koja je to matematika Vucicu?
(paradoks, 13. maj 2018 14:33)

Jednostavno...

8 % od 25 000 dinara je 2 000 dinara čist račun i zdrav razum važe sve dok Vučić ne tvrdi suprotno.

A Vučić kaže da je 8% od 25 000 jednako 4 200 dinara ima da bude tako.

Po istom principu se izračunava i prosečna plata u Srbiji.
Jer ako najpoznatija Evropska agencija za Statistiku Eurostat kaže da je prosečna plata u Srbiji 215 eura a Vučić tvrdi da je 450 eura ima da se veruje Vučiću.
A dokaz da se u Srbiji zdrav razum ismeva je broj minusa koji ću ja upravo dobiti.

Da li mu neko zaista veruje

pre 5 godina

Jel bre ljudi, jesam li to ja lud ili me ovaj pravi ludim. Ovi kazu da treba penzije da se povecaju a predsednik kaze da ce se tim korakom smanjiti penzije.

Sreta

pre 5 godina

Male penzije i plate treba povećati, to je najbrojnija kategorija stanovništva i svakako da će to povećanje uticati na bolji životni standard građana. Preteško je živeti sa 25000, a mnogi imaju i daleko niže penzije.

Konačno jedna prava reforma

pre 5 godina

On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli.

Fudbaler

pre 5 godina

Osonovu povećanja od osam odsto penzioneri koji imaju penziju 25.000 dinara trebalo godišnje da dobiju 50.000 dinara više, što je dve dodatne penzije u odnosu na period pre smanjenja. Standard građana se poboljšava.To znači da se osnovica povećava.

Rade

pre 5 godina

A sta je sa mojom penzijom koja se i pored "nekakvih" sitnih procenata povecanja (bilo ih je do sada dva) i dalje svakog meseca smanjuje za 25% ? U penziju sam otisao posle 40 godina staza i navrsenih 65 godina zivota sredinom 2016 godine na bazi obracunatih pravila Pio fonda i uplacenih doprinosa bez ranijih navodno neosnovanih povecanja. Zar svakog meseca od posteno i na osnovu zakona ostvarene penzije moram da trpim uzimanje jedne cetvrtine. Dokle!?

ja

pre 5 godina

Zato ste uveli 2 puta tehnicki...
Pa to ispada da gradjani placaju...
Pa gde su pare, alo bre...
Voleo bi da te pogledam u oci dok mi odgovaras na par pitanja

Lazar

pre 5 godina

Svako povecanje penzija ili plata dobrodoslo je za narod.Drzava je na stabilnim nogama a samim tim jacamo na svim planovima i u ekonomiji,zdravstvu,vojno.Tacno je da su penzioneri podneli najveci teret,ali da se to nije desilo danas nista ne bi imali.

gojko 12

pre 5 godina

Kako je 8 odsto od 25000 dinara 4200 dinara? Koja je to matematika Vucicu?
(paradoks, 13. maj 2018 14:33)

Jednostavno...

8 % od 25 000 dinara je 2 000 dinara čist račun i zdrav razum važe sve dok Vučić ne tvrdi suprotno.

A Vučić kaže da je 8% od 25 000 jednako 4 200 dinara ima da bude tako.

Po istom principu se izračunava i prosečna plata u Srbiji.
Jer ako najpoznatija Evropska agencija za Statistiku Eurostat kaže da je prosečna plata u Srbiji 215 eura a Vučić tvrdi da je 450 eura ima da se veruje Vučiću.
A dokaz da se u Srbiji zdrav razum ismeva je broj minusa koji ću ja upravo dobiti.

Konačno jedna prava reforma

pre 5 godina

On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli.

ja

pre 5 godina

Zato ste uveli 2 puta tehnicki...
Pa to ispada da gradjani placaju...
Pa gde su pare, alo bre...
Voleo bi da te pogledam u oci dok mi odgovaras na par pitanja

Bane

pre 5 godina

A dokaz da se u Srbiji zdrav razum ismeva je broj minusa koji ću ja upravo dobiti.
(gojko 12, 13. maj 2018 15:04)

Nije to ismevanje zdravog razuma...to su botovi.

nikola

pre 5 godina

Vrati penzije na staro pa povecavaj proporcionalno u skladu sa mogucnostima! Niko tu veliku penziju nije ukrao nego je ona izracunata u skladu sa stazom i platom po zakonu! To sto neko od male penzije ne moze da zivi resavaj socijalnim beneficijama! Sve oatslo je cist populizam usmeren ka ciljnoj grupi u birackom telu!

Rade

pre 5 godina

A sta je sa mojom penzijom koja se i pored "nekakvih" sitnih procenata povecanja (bilo ih je do sada dva) i dalje svakog meseca smanjuje za 25% ? U penziju sam otisao posle 40 godina staza i navrsenih 65 godina zivota sredinom 2016 godine na bazi obracunatih pravila Pio fonda i uplacenih doprinosa bez ranijih navodno neosnovanih povecanja. Zar svakog meseca od posteno i na osnovu zakona ostvarene penzije moram da trpim uzimanje jedne cetvrtine. Dokle!?

petar pan

pre 5 godina

Izgovori sve ovo "najbolji student u istoriji pravnog fakulteta". Kakav zakon, bre ! Ja sam zakon ! Ja odredjujem sta je pravda a sta nepravda, kome je mnogo a kome malo, kome i koliko povecati ili smanjiti i kada.

Sreta

pre 5 godina

Male penzije i plate treba povećati, to je najbrojnija kategorija stanovništva i svakako da će to povećanje uticati na bolji životni standard građana. Preteško je živeti sa 25000, a mnogi imaju i daleko niže penzije.

јустин

pre 5 godina

Какве ово има везе са њим? Које су надлежности предсдника? Овај лик мам уводи председнички систем кога нема у уставу и сви ћуте.Овде се ради о узурпацији и сви ћуте.

Тата спалио Ђенку

pre 5 godina

Ја  jesam imao 2-3 iz matematike ali znam da je 8% od 25000, 2000 x 12 meseci je 24000 din godisnje.
(Jesterhead, 13. maj 2018 15:08)

Без обзира на оцену из матиша, твоја рачуница је 100% тачна! Мени једино није јасно зашто је твој коментар од ботова добио скоро 1.000 минуса??
Ботови, 1+1=2 Ко је од вас глупав и мисли другачије, нека лупи минус!

Misko

pre 5 godina

Za botove informacija ima u Malezji firma koja zivi od lupanja minusa,lajkva stranica..za tri sata naprave oko 100000. pregleda,lajkova,minusa sta god je potrbno i ne rade za sendvic i sok..nego imaju prosecnu platu od oko 1000.dolara...

Kaldrmas

pre 5 godina

Au ljudi gde mi to putujemo? Predsednik Srbije se pita o iznosu penzija, a ne Zakon o PIO. On će da dozvoli ili ne dozvoli, pa ko donosi zakone i ko ih menja Predsednik republike ili Narodna skupština? Opet nam se servira "šećerna vodica" od koje će nam biti bolje!

Djura

pre 5 godina

>>Drugim recima ko ima veliku platu bolje da
>>izbegava da uplacuje doprinose na pun iznos posto nece
>> imati vecu penziju zbog toga, nego lepo prijava na minimalac
>> a ostalo u dzep.
>>(Dule, 13. maj 2018 19:29)

Bas tako Dule.
Oni koji su uplacivali vise su kaznjeni i ispali su
izigrani od starne drzave.
Poruka koju drzava salje svima je ako ste pametni idite
na minamalac a visak sebi u novcanik pa stedite za stare dane.
To je katastrofalna poruka.
Ne moze se drzava gradi na minimalcu.
Oni koj imaju vise treba da budu i vise oprezovani
ali treba imati meru u tome da se ne pretera
jer ce onda prijavljivati samo minimalac.

Ovo sa penzijama je sramota a po meni i prevara onih
koji su decenijama vise uplacivali.

veteran

pre 5 godina

Kako da covek plati hranu, lekove, RACUNE i da kupi minimum za higijenu od penzije ili plate od oko 30.000 din. ???

O ostalim stvarima koje su potrebne za zivot dostojan coveka necu da pisem...

Neka Predsednik odgovori na to pitanje koje novinari NE SMEJU da ga pitaju.

Zivela Srbija !

dovla

pre 5 godina

Ali ON to neće dozvoliti! A dokle ćemo mi dozvoljavati?
(Sabre, 13. maj 2018 16:09)

Zahvaljujemo se na glasu.



TAČNO!!!!...Pravo pitanje je -DOKLE ČEMO MI DOZVOLJAVATI NJEGA!!??....

Krik

pre 5 godina

61 % penzionera se buni a penzije im nisu smanjene kako kaže predsednik, jer nisu obavešteni od 2014. g. Hvala predsedniku što ih je obavestio i podsetio da nikad bolje nisu živeli. Živeli i dalje.

navijac

pre 5 godina

Sta pricas ti covece!?!? Niko od tebe ne trazi da smanjis penzije, vec samo da vratis ono sto otimas! A povecanja koja su bila do sada naravno da treba da ostanu! Ali ti si demagog svetskih razmera, tacno znas kome treba da se uvlacis!

Da li mu neko zaista veruje

pre 5 godina

Jel bre ljudi, jesam li to ja lud ili me ovaj pravi ludim. Ovi kazu da treba penzije da se povecaju a predsednik kaze da ce se tim korakom smanjiti penzije.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli.
(Konačno jedna prava reforma, 13. maj 2018 15:16)

Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?

Dule

pre 5 godina

Drugim recima ko ima veliku platu bolje da izbegava da uplacuje doprinose na pun iznos posto nece imati vecu penziju zbog toga, nego lepo prijava na minimalac a ostalo u dzep.

momir

pre 5 godina

Rat je mir
Sloboda je ropstvo.
Neznanje je moć.

Nema toliko botova.
Posao završavaju administratori medija koje
su po volji Ministarstva Istine.
Oni kreiraju sliku popularnosti komentara.

ludak

pre 5 godina

stalno uvode nove namete, a da minimalac podigne da moze da se zivi od njega to ne zna, vazno da zna dva tehnicka pregleda, akcize na gorivo, itd itd... Bitno je samo javni sektor i penzioneri glavni glasaci da budu zadovoljni, a nas mlade ko šiša, cime porodicu da zasnivamo kad radimo za 27.000, gospodine Vucicu nije Beograd svuda ima zivota i u ostali delovima Srbije.

Revolucija!

pre 5 godina

Poljoprivredni penzioneri zive ispod granice siromastvo,o proseku da se I ne prica,moja mama ima 11.200 dinara penziju.....Romi imaju vecu socijalnu pomoc nego moja mama penziju,mojoj Mami ni u jednoj banci nece daju kredit,jer eto nema penziju na nivou Koji on I smatraju adekvatnim za davavanje kredita,smatraju je kreditno nesposobnom I tako dalje.TOTALNA DEGRADACIJA LJUDI TJ.SELJAKA,VREME JE ZA PROMENU SISTEMA,REVOLUCIJA I TOTALNA PROMENA!!!!

lana...

pre 5 godina

AV je imao jaku TROJKU iz matematike u 2.razredu Zemunske gimnazije, a ,u 3.i 4. NIJE imao nijedan cas matematike- bio je na novinarskom smeru...

zzbz

pre 5 godina

Kako je rekao, po sadašnjem sistemu, uvećanje penzija bi trebalo da bude najveće ove godine, i ako ide na osam odsto na prosečnu penziju od 25.000 iz 2014. onda će ta osoba imati penziju od 29.135 dinara, što je više nego tada, odnosno 16.54 odsto.???

Mozda smo siromasni, jadni i bedni, ali nismo toliko bez mozga. Da li ovaj covek misli da su nam svima isprani mozgovi? Povecanje 8% od 25000 je 29135 dinara, ili ti 16.54%?!?

Katastrofa

pre 5 godina

Pa lepo je čovek objasnio 8% je ustvari 16%. Što znači da je 2000 jednako 4200.
Naravno da ne razumete, to se uči u naprednim školama u koje vi niste išli.

Upoređuje 2014 i sada. Kao da je vreme stalo. Kao da ništa nije poskupelo. Prvo im oduzima penzije, pa onda vraca na staro i hvali se istorijskim povećanjima.
Naši penzioneri sad konačno mogu da vide sveta sa te 2000-4000 hiljade. Svaki mesec novo putovanje, letovanje, banje... Utakmice lige šampiona sa unucima.

Stidi se!!!

oborknez

pre 5 godina

Majka mi radi u prosveti. Najavili ste prosle godine da dizete za 10% i nista, plata joj nije mrdnula. Kako vas nije sramota da nas opet lazete?

голф2

pre 5 godina

кумулативно повећање од 20% у односу на 2014. објаснити нама који једемо бурек а не сендвич.

Stefanko

pre 5 godina

Nigde nisam video da MMF trazi da se ukinu ova neka povecanja koja su bila do sada a da se vrate ina stare penzije. Ovo je cista demagogija, suplje price. Ne moze niko normalan u EU, sa ovakvim cenama kakve mi ima da prezivi sa 25.000 din mesecno, jos da je penzioner. Afrika nam nije ravna, kod njih su vecs primanja i dwleko manje rezije i cene.

Japan

pre 5 godina

Nije ovo uopste tacno. Mom caletu su smanjili penziju za oko 16-17% te 2014. i posle mu vracali po 2-3%. I dalje je na oko 10000 manje nego 2014.

karma

pre 5 godina

ovaj je prolup'o i samo obećava... a ministar mu finansija zapalio glavom bez obzira... nacionalni dug samo raste li raste iz dana u dan u milijardama evra... ali zato suficit...

bojan

pre 5 godina

Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Живчан_неки_лик, 13. maj 2018 20:36)

Kod Vucica mogu. Evo moja majka je imala 35 hiljada i posle 4 godine ima 34 hiljade, a onaj sto je imao 25 sad ima 29. Ako Vucic ostane jos 4 godine na vlasti ovi ce je presisati sa penzijom.

vujke

pre 5 godina

Ma hvala Vucko , ti si otac nacije...nazalost ja odlazim za dvadesetak dana u inostranstvo da radim i vodim petoclanu porodicu sa sobom a ti i Brnabicka i ostali poradite na natalitetu..

Ana

pre 5 godina

Povećanje plata onima koji rade u državnim firmama, a šta sa ljudima koji rade kod privatnika za bukvalno 200e ?! Bitno je da ljudima koji rade u drzavni firmama povećava plate, a vi kod privatnika ko vam kriv što nemate vezu! Strasno! Isto za penzije, šta sa onim ljudima koji imaju po 13000 invalidske penzije, a morali su zbog bolesti da odu u tu invalidsku penziju.

Don Kihot

pre 5 godina

Drugim rečima, penzinerima s penzijom većom od prosečne si 2014. prodao priču da je smanjenje privremeno, da nam preti kriza, da je to neophodna žrtva... A sad kad je kriza izbegnuta, pojeo vuk magarca. Znači, otvoreno si slagao. Bravo predsedniče!

Ceca

pre 5 godina

Sa obzirom da sam radnik javnog komunalnog preduzeca smatram da treba da se poboljsaju uslovi rada i poveca plata radnicima komunalnih preduzeca jer im posao nije nimalo lak.

wing

pre 5 godina

-Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?-

Radnik u elektrodistribuciji ima vecu penziju od doktora iako je imao 3 god. srednje skole!

milos

pre 5 godina

" On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli."

Svi penzioneri i treba da imaju iste penzije.Zato sto su penzioneri.
Necemo nagradjivati administraciju dok je radila,pa posle i dozivotno.

Mikiriki

pre 5 godina

Znaci nama koji radimo ili zelimo da radimo privatno saljete poruku da uplacujemo minimalac, jer ce se sa nas pobrinuti drzava?
Kako mozes da peglas penzije kafe kuvarice i direktora banke ili negok ko je citav radni vek proveo u industrijskom pogonu?
Kakva odgovornost kroz zivot, takva i penzija. O tome se razmislja dok si mlad.

Zlopamtilo

pre 5 godina

"Da ljudi razumeju, ta priča da prosečnom penzioneru oduzmemo dve penzije - ja to neću"
Odlično , onda nađi legalan i legitiman način da im to obezbediš a ne da presipaš iz šupljeg u prazno , da otimaš od jednih ono što su stekli i deliš drugima kojima definitivno treba više .Usput se kitiš time kao nekakvim uspehom pri čemu okrećeš jedan deo naroda protiv drugog ,...I sve to za naše dobro....

Dobi

pre 5 godina

Neverovatno je to, koliko je nas vodja usvojio manipulativni jezik komunikacije,normalne svakodnevne stvari i sitnice, naziva kao dramaticne promene u narodu,za njega je povecanje penzije od 5-8% dramaticno povecanje,a njegovi milioni,koje on trosi su zanemarujuca sitnica.

nepismen

pre 5 godina

Sad tek vidim koju je knjigu mali Alek uzimao najčešće od gospodja Nade,to je “Robin Hud”.Ne znam kako je samo razumeo tu literarturu?Od koga on sada uzima pare,od ovih najsiromašnijih,koji dobijaju 25000 din. ili ovih ultra bogatih penzionera sa 60000 din??

Mile

pre 5 godina

Veliki "gospodar" se baš zaneo, niko mu ne brani da pomaze svoje krezube fanove, koje voda autobusima po Srbiji. Neka to čini iz fondova svojih favorita kojima deli poslove a ne tako sto ce krasti moju penziju koju sam zaradjivao 40 god. odvajajući od svog ličnog dohotka. Nadfam se da ce takvoj bahatosti doći kraj i da cemo nekad postati ozbiljna i odgovorna država.

Za nas domaće preduzetnike nema subvencija, a za strance ima

pre 5 godina

Sad tek vidim koju je knjigu mali Alek uzimao najčešće od gospodja Nade, to je “Robin Hud”....
(nepismen, 14. maj 2018 08:40)

AV je kao da mu je idol ne Robin Hud, nego Super Hik... Kad se sve svede i podvuče crta - otima od siromašnih pa daje bogatima.

LaleGator

pre 5 godina

""Beograd -- Predlog o ukidanju privremenog smanjenja penzija znači da bi najsiromašnijim penzionerima i onima iz srednjeg sloja bile "oduzete" 2 penzije na godišnjem nivou""
____________________

Ovo je neverovatna izjava

ali nikako da objasni kako bi to ukidanje zakona o privremenom umanjenju penzija dovelo do toga da se penzije koje nisu smanje e po tom zakonu, sada umanje

ahahahahahaha

svakodnevno laganje i manipulacija

apsurdistan

pre 5 godina

Radnik u elektrodistribuciji ima vecu penziju od doktora iako je imao 3 god. srednje skole!
(wing, 14. maj 2018 06:00)

To je zato sto u ovom apsurdnom sistemu radnik u elektrodistribuciji ima vecu platu od doktora...

Светозар Милетић

pre 5 godina

@ realno, ово апсолутно није тачно и представља кривљење истине, свесно или не. За СНС тј. за Вучића јер та странка без њега је ништа је гласало негде око 20% можда и мање људи способних да гласа у Србији. Ствар је у томе што 45% људи уопште није гласало тј. није изашло на изборе а они у 90% случајева не би гласали за ту опцију. Плус, што мртви устају и редовно гласају као и на свим предходним изборима. Проблем је у мртвима и апсцинентима

evo, banke cigane moj**

pre 5 godina

Realno*
Nije glasalo vise od pola zemlje??
Glasalo je pola od ukupan broj koji su glasali. Ako je gkasalo 58% na izborima, koliko ke pola od toga, 29% e toliko je gkasalo Srba za Vucica, znaci, skoro pa trecina..

siri dalje

pre 5 godina

Narode, za zakinute penzije zalite se Evropskom komitetu za ljudska prava u Strazburu pri Savetu Evrope. Srbija je clanica Saveta Evrope i njihove odluke imaju pravnu tezinu. Morace da vrate i zadnji dinar koji su vam uzeli. Penzija je steceno pravo za zivota i neotudjiva je.
Slucajevi se resavaju relativno brzo do 15 meseci i neophodno je podneti pojedinacne tuzbe. Nije potrebno proci sve instance u Srbiji. Javite se u svoju penzionersku organizaciju pa ce vam pomoci oko sastavljanja zalbe sigurno. Onda ce se demagosko-populisticka vlast u Srbiji nauciti da se ne isplati krasti i lagati svoje gradjane. Pozdrav iz Beca

Sima

pre 5 godina

"""@evo, banke cigane moj**
Nije glasalo vise od pola zemlje??
Glasalo je pola od ukupan broj koji su glasali. Ako je gkasalo 58% na izborima, koliko ke pola od toga, 29% e toliko je gkasalo Srba za Vucica, znaci, skoro pa trecina.. (evo, banke cigane moj**)"""

Jel to namerno preteruješ ili ne znaš? Na izborima je glasalo 50,8%, a Vucic je dobio 44,7%. Znači ni 25% od ukupnog broja birača.

Diznilend je moguc za sve gradjane

pre 5 godina

Sve treba prebaciti u javni sektor, i roknuti da najniza plata bude 500 evradi.
I bog da nas vidi.
Vucicu, to stvori, da te svi glasamo, i onda kad poisplatis nekoliko plata i penzija, das ostavku tada na vrhuncu popularnosti i narod ce plakati za tobom kao za Brozom.

Sabre

pre 5 godina

TAČNO!!!!...Pravo pitanje je -DOKLE ČEMO MI DOZVOLJAVATI NJEGA!!??....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dovla, 13. maj 2018 20:01)

Pa to je i bilo pitanje, pametnjakovicu. Valjda si to mogao da zakljucis po fascinantno velikom broju botovskih minusa koje sam dobio...

Fudbaler

pre 5 godina

Osonovu povećanja od osam odsto penzioneri koji imaju penziju 25.000 dinara trebalo godišnje da dobiju 50.000 dinara više, što je dve dodatne penzije u odnosu na period pre smanjenja. Standard građana se poboljšava.To znači da se osnovica povećava.

весна

pre 5 godina

У старости и требају да имају сви исту пензију....живот је некоме дао могућност школовања, срећу да ради посао који воли, привилегије и новац,удобан живот и испуњење жеља....кад дође време да лекови ублажавају бол, штошта што није ни за причу, понеку радост да унуцима пружиш осмех....онда су приче да је неко "заслужан" и да треба до краја да се и осећа тако и кука што му је досадио "златиборац" ,роштиљ и сезонско воће и поврће,а сви који су плаћени да воде бригу о таквима имају и разумевања за то,док гледају около оне који само кад заклопе очи живе као људи, приче људи који су врх себичности.

Ziki

pre 5 godina

Sedi dole i ti i Ana. KEC iz matematike za osnovce ! Pao si i iz prava, ti najbolji studentu prava. Ipak se odrazilo na tebe to što nikad ništa nisi radio, već se bavio politikom- odnosno iznoseći lagarije ovom neprosvećenom narodu, naučenom da ćuti i trpi. Da li je vama jasno da kršite ustav, suspendujete zakone i otimate penzije kao DESPERADOS I ANA 4 PIŠTOLJA.da imate imalo časti, i ti Predsedniče i Ana biste se obesili na Terazijama, zbog beskrupuloznih neistina i neznanja koje ste pokazali pred celom nacijom i trajne pljačke starih, bolesnih i nemoćnih građana-penzionera. Nepovratno ste se obrukali i potpuno kompromitovali pred Srbijom! Najbolji pravniče, da li ti je jasno da svakodnevno vršiš uzurpaciju vlasti i državni udar, preotimajući vlast od svoje marionete. Povuci se, kuj i deli medalje i kolajne, to ti je posao!

Penzioner

pre 5 godina

Vrati mi ono sto mi uzimas mani se povecanja i najnizih penzija, nemoze cistacica i rudar imati istu penziju, svaki mesec ti meni uzimas 8000 hiljda dinara, prekini jednom stom glupom i nezakonitom praksom, ako ne Strazbur je tu vratices rodjo sve, tako se glasovi ne skupljaju. Srecno.

dragan

pre 5 godina

Preporuka svima-tužite državu Srbiju,sigurno dobijate spor.A oni koji je ne tuže neće dobiti ništa.Radnici železnice koji su je tužili i dobili sporove ( zbog zakidanja plata ) će dobiti pare+kamata+sudski troškovi u visini oko 4 plate.Oni koji je nisu tužili neće dobiti ništa.

gojko 12

pre 5 godina

Kako je 8 odsto od 25000 dinara 4200 dinara? Koja je to matematika Vucicu?
(paradoks, 13. maj 2018 14:33)

Jednostavno...

8 % od 25 000 dinara je 2 000 dinara čist račun i zdrav razum važe sve dok Vučić ne tvrdi suprotno.

A Vučić kaže da je 8% od 25 000 jednako 4 200 dinara ima da bude tako.

Po istom principu se izračunava i prosečna plata u Srbiji.
Jer ako najpoznatija Evropska agencija za Statistiku Eurostat kaže da je prosečna plata u Srbiji 215 eura a Vučić tvrdi da je 450 eura ima da se veruje Vučiću.
A dokaz da se u Srbiji zdrav razum ismeva je broj minusa koji ću ja upravo dobiti.

ja

pre 5 godina

Zato ste uveli 2 puta tehnicki...
Pa to ispada da gradjani placaju...
Pa gde su pare, alo bre...
Voleo bi da te pogledam u oci dok mi odgovaras na par pitanja

Misko

pre 5 godina

Za botove informacija ima u Malezji firma koja zivi od lupanja minusa,lajkva stranica..za tri sata naprave oko 100000. pregleda,lajkova,minusa sta god je potrbno i ne rade za sendvic i sok..nego imaju prosecnu platu od oko 1000.dolara...

Kaldrmas

pre 5 godina

Au ljudi gde mi to putujemo? Predsednik Srbije se pita o iznosu penzija, a ne Zakon o PIO. On će da dozvoli ili ne dozvoli, pa ko donosi zakone i ko ih menja Predsednik republike ili Narodna skupština? Opet nam se servira "šećerna vodica" od koje će nam biti bolje!

Krik

pre 5 godina

61 % penzionera se buni a penzije im nisu smanjene kako kaže predsednik, jer nisu obavešteni od 2014. g. Hvala predsedniku što ih je obavestio i podsetio da nikad bolje nisu živeli. Živeli i dalje.

Da li mu neko zaista veruje

pre 5 godina

Jel bre ljudi, jesam li to ja lud ili me ovaj pravi ludim. Ovi kazu da treba penzije da se povecaju a predsednik kaze da ce se tim korakom smanjiti penzije.

јустин

pre 5 godina

Какве ово има везе са њим? Које су надлежности предсдника? Овај лик мам уводи председнички систем кога нема у уставу и сви ћуте.Овде се ради о узурпацији и сви ћуте.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli.
(Konačno jedna prava reforma, 13. maj 2018 15:16)

Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?

Bane

pre 5 godina

A dokaz da se u Srbiji zdrav razum ismeva je broj minusa koji ću ja upravo dobiti.
(gojko 12, 13. maj 2018 15:04)

Nije to ismevanje zdravog razuma...to su botovi.

nikola

pre 5 godina

Vrati penzije na staro pa povecavaj proporcionalno u skladu sa mogucnostima! Niko tu veliku penziju nije ukrao nego je ona izracunata u skladu sa stazom i platom po zakonu! To sto neko od male penzije ne moze da zivi resavaj socijalnim beneficijama! Sve oatslo je cist populizam usmeren ka ciljnoj grupi u birackom telu!

navijac

pre 5 godina

Sta pricas ti covece!?!? Niko od tebe ne trazi da smanjis penzije, vec samo da vratis ono sto otimas! A povecanja koja su bila do sada naravno da treba da ostanu! Ali ti si demagog svetskih razmera, tacno znas kome treba da se uvlacis!

Rade

pre 5 godina

A sta je sa mojom penzijom koja se i pored "nekakvih" sitnih procenata povecanja (bilo ih je do sada dva) i dalje svakog meseca smanjuje za 25% ? U penziju sam otisao posle 40 godina staza i navrsenih 65 godina zivota sredinom 2016 godine na bazi obracunatih pravila Pio fonda i uplacenih doprinosa bez ranijih navodno neosnovanih povecanja. Zar svakog meseca od posteno i na osnovu zakona ostvarene penzije moram da trpim uzimanje jedne cetvrtine. Dokle!?

Dule

pre 5 godina

Drugim recima ko ima veliku platu bolje da izbegava da uplacuje doprinose na pun iznos posto nece imati vecu penziju zbog toga, nego lepo prijava na minimalac a ostalo u dzep.

ludak

pre 5 godina

stalno uvode nove namete, a da minimalac podigne da moze da se zivi od njega to ne zna, vazno da zna dva tehnicka pregleda, akcize na gorivo, itd itd... Bitno je samo javni sektor i penzioneri glavni glasaci da budu zadovoljni, a nas mlade ko šiša, cime porodicu da zasnivamo kad radimo za 27.000, gospodine Vucicu nije Beograd svuda ima zivota i u ostali delovima Srbije.

petar pan

pre 5 godina

Izgovori sve ovo "najbolji student u istoriji pravnog fakulteta". Kakav zakon, bre ! Ja sam zakon ! Ja odredjujem sta je pravda a sta nepravda, kome je mnogo a kome malo, kome i koliko povecati ili smanjiti i kada.

zzbz

pre 5 godina

Kako je rekao, po sadašnjem sistemu, uvećanje penzija bi trebalo da bude najveće ove godine, i ako ide na osam odsto na prosečnu penziju od 25.000 iz 2014. onda će ta osoba imati penziju od 29.135 dinara, što je više nego tada, odnosno 16.54 odsto.???

Mozda smo siromasni, jadni i bedni, ali nismo toliko bez mozga. Da li ovaj covek misli da su nam svima isprani mozgovi? Povecanje 8% od 25000 je 29135 dinara, ili ti 16.54%?!?

Тата спалио Ђенку

pre 5 godina

Ја  jesam imao 2-3 iz matematike ali znam da je 8% od 25000, 2000 x 12 meseci je 24000 din godisnje.
(Jesterhead, 13. maj 2018 15:08)

Без обзира на оцену из матиша, твоја рачуница је 100% тачна! Мени једино није јасно зашто је твој коментар од ботова добио скоро 1.000 минуса??
Ботови, 1+1=2 Ко је од вас глупав и мисли другачије, нека лупи минус!

dovla

pre 5 godina

Ali ON to neće dozvoliti! A dokle ćemo mi dozvoljavati?
(Sabre, 13. maj 2018 16:09)

Zahvaljujemo se na glasu.



TAČNO!!!!...Pravo pitanje je -DOKLE ČEMO MI DOZVOLJAVATI NJEGA!!??....

veteran

pre 5 godina

Kako da covek plati hranu, lekove, RACUNE i da kupi minimum za higijenu od penzije ili plate od oko 30.000 din. ???

O ostalim stvarima koje su potrebne za zivot dostojan coveka necu da pisem...

Neka Predsednik odgovori na to pitanje koje novinari NE SMEJU da ga pitaju.

Zivela Srbija !

momir

pre 5 godina

Rat je mir
Sloboda je ropstvo.
Neznanje je moć.

Nema toliko botova.
Posao završavaju administratori medija koje
su po volji Ministarstva Istine.
Oni kreiraju sliku popularnosti komentara.

Djura

pre 5 godina

>>Drugim recima ko ima veliku platu bolje da
>>izbegava da uplacuje doprinose na pun iznos posto nece
>> imati vecu penziju zbog toga, nego lepo prijava na minimalac
>> a ostalo u dzep.
>>(Dule, 13. maj 2018 19:29)

Bas tako Dule.
Oni koji su uplacivali vise su kaznjeni i ispali su
izigrani od starne drzave.
Poruka koju drzava salje svima je ako ste pametni idite
na minamalac a visak sebi u novcanik pa stedite za stare dane.
To je katastrofalna poruka.
Ne moze se drzava gradi na minimalcu.
Oni koj imaju vise treba da budu i vise oprezovani
ali treba imati meru u tome da se ne pretera
jer ce onda prijavljivati samo minimalac.

Ovo sa penzijama je sramota a po meni i prevara onih
koji su decenijama vise uplacivali.

Revolucija!

pre 5 godina

Poljoprivredni penzioneri zive ispod granice siromastvo,o proseku da se I ne prica,moja mama ima 11.200 dinara penziju.....Romi imaju vecu socijalnu pomoc nego moja mama penziju,mojoj Mami ni u jednoj banci nece daju kredit,jer eto nema penziju na nivou Koji on I smatraju adekvatnim za davavanje kredita,smatraju je kreditno nesposobnom I tako dalje.TOTALNA DEGRADACIJA LJUDI TJ.SELJAKA,VREME JE ZA PROMENU SISTEMA,REVOLUCIJA I TOTALNA PROMENA!!!!

Katastrofa

pre 5 godina

Pa lepo je čovek objasnio 8% je ustvari 16%. Što znači da je 2000 jednako 4200.
Naravno da ne razumete, to se uči u naprednim školama u koje vi niste išli.

Upoređuje 2014 i sada. Kao da je vreme stalo. Kao da ništa nije poskupelo. Prvo im oduzima penzije, pa onda vraca na staro i hvali se istorijskim povećanjima.
Naši penzioneri sad konačno mogu da vide sveta sa te 2000-4000 hiljade. Svaki mesec novo putovanje, letovanje, banje... Utakmice lige šampiona sa unucima.

Stidi se!!!

Lazar

pre 5 godina

Svako povecanje penzija ili plata dobrodoslo je za narod.Drzava je na stabilnim nogama a samim tim jacamo na svim planovima i u ekonomiji,zdravstvu,vojno.Tacno je da su penzioneri podneli najveci teret,ali da se to nije desilo danas nista ne bi imali.

Fudbaler

pre 5 godina

Osonovu povećanja od osam odsto penzioneri koji imaju penziju 25.000 dinara trebalo godišnje da dobiju 50.000 dinara više, što je dve dodatne penzije u odnosu na period pre smanjenja. Standard građana se poboljšava.To znači da se osnovica povećava.

milos

pre 5 godina

" On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli."

Svi penzioneri i treba da imaju iste penzije.Zato sto su penzioneri.
Necemo nagradjivati administraciju dok je radila,pa posle i dozivotno.

Светозар Милетић

pre 5 godina

@ realno, ово апсолутно није тачно и представља кривљење истине, свесно или не. За СНС тј. за Вучића јер та странка без њега је ништа је гласало негде око 20% можда и мање људи способних да гласа у Србији. Ствар је у томе што 45% људи уопште није гласало тј. није изашло на изборе а они у 90% случајева не би гласали за ту опцију. Плус, што мртви устају и редовно гласају као и на свим предходним изборима. Проблем је у мртвима и апсцинентима

Konačno jedna prava reforma

pre 5 godina

On pravi reformu penzijskog sistema u kome će svi penzioneri uskoro imati iste penzije. To je nešto najbolje što je mogao da smisli.

karma

pre 5 godina

ovaj je prolup'o i samo obećava... a ministar mu finansija zapalio glavom bez obzira... nacionalni dug samo raste li raste iz dana u dan u milijardama evra... ali zato suficit...

голф2

pre 5 godina

кумулативно повећање од 20% у односу на 2014. објаснити нама који једемо бурек а не сендвич.

Japan

pre 5 godina

Nije ovo uopste tacno. Mom caletu su smanjili penziju za oko 16-17% te 2014. i posle mu vracali po 2-3%. I dalje je na oko 10000 manje nego 2014.

lana...

pre 5 godina

AV je imao jaku TROJKU iz matematike u 2.razredu Zemunske gimnazije, a ,u 3.i 4. NIJE imao nijedan cas matematike- bio je na novinarskom smeru...

oborknez

pre 5 godina

Majka mi radi u prosveti. Najavili ste prosle godine da dizete za 10% i nista, plata joj nije mrdnula. Kako vas nije sramota da nas opet lazete?

Stefanko

pre 5 godina

Nigde nisam video da MMF trazi da se ukinu ova neka povecanja koja su bila do sada a da se vrate ina stare penzije. Ovo je cista demagogija, suplje price. Ne moze niko normalan u EU, sa ovakvim cenama kakve mi ima da prezivi sa 25.000 din mesecno, jos da je penzioner. Afrika nam nije ravna, kod njih su vecs primanja i dwleko manje rezije i cene.

evo, banke cigane moj**

pre 5 godina

Realno*
Nije glasalo vise od pola zemlje??
Glasalo je pola od ukupan broj koji su glasali. Ako je gkasalo 58% na izborima, koliko ke pola od toga, 29% e toliko je gkasalo Srba za Vucica, znaci, skoro pa trecina..

Mile

pre 5 godina

Veliki "gospodar" se baš zaneo, niko mu ne brani da pomaze svoje krezube fanove, koje voda autobusima po Srbiji. Neka to čini iz fondova svojih favorita kojima deli poslove a ne tako sto ce krasti moju penziju koju sam zaradjivao 40 god. odvajajući od svog ličnog dohotka. Nadfam se da ce takvoj bahatosti doći kraj i da cemo nekad postati ozbiljna i odgovorna država.

apsurdistan

pre 5 godina

Radnik u elektrodistribuciji ima vecu penziju od doktora iako je imao 3 god. srednje skole!
(wing, 14. maj 2018 06:00)

To je zato sto u ovom apsurdnom sistemu radnik u elektrodistribuciji ima vecu platu od doktora...

bojan

pre 5 godina

Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Живчан_неки_лик, 13. maj 2018 20:36)

Kod Vucica mogu. Evo moja majka je imala 35 hiljada i posle 4 godine ima 34 hiljade, a onaj sto je imao 25 sad ima 29. Ako Vucic ostane jos 4 godine na vlasti ovi ce je presisati sa penzijom.

Za nas domaće preduzetnike nema subvencija, a za strance ima

pre 5 godina

Sad tek vidim koju je knjigu mali Alek uzimao najčešće od gospodja Nade, to je “Robin Hud”....
(nepismen, 14. maj 2018 08:40)

AV je kao da mu je idol ne Robin Hud, nego Super Hik... Kad se sve svede i podvuče crta - otima od siromašnih pa daje bogatima.

Sreta

pre 5 godina

Male penzije i plate treba povećati, to je najbrojnija kategorija stanovništva i svakako da će to povećanje uticati na bolji životni standard građana. Preteško je živeti sa 25000, a mnogi imaju i daleko niže penzije.

wing

pre 5 godina

-Одвали ти глупост највећу до сада. Како могу да имају исту пензију рецимо хирург и радник у фабрици каблова? Или да имају исту пензију неко са 40 година радног стажа и неко са 20 година стажа?-

Radnik u elektrodistribuciji ima vecu penziju od doktora iako je imao 3 god. srednje skole!

Don Kihot

pre 5 godina

Drugim rečima, penzinerima s penzijom većom od prosečne si 2014. prodao priču da je smanjenje privremeno, da nam preti kriza, da je to neophodna žrtva... A sad kad je kriza izbegnuta, pojeo vuk magarca. Znači, otvoreno si slagao. Bravo predsedniče!

vujke

pre 5 godina

Ma hvala Vucko , ti si otac nacije...nazalost ja odlazim za dvadesetak dana u inostranstvo da radim i vodim petoclanu porodicu sa sobom a ti i Brnabicka i ostali poradite na natalitetu..

Ana

pre 5 godina

Povećanje plata onima koji rade u državnim firmama, a šta sa ljudima koji rade kod privatnika za bukvalno 200e ?! Bitno je da ljudima koji rade u drzavni firmama povećava plate, a vi kod privatnika ko vam kriv što nemate vezu! Strasno! Isto za penzije, šta sa onim ljudima koji imaju po 13000 invalidske penzije, a morali su zbog bolesti da odu u tu invalidsku penziju.

nepismen

pre 5 godina

Sad tek vidim koju je knjigu mali Alek uzimao najčešće od gospodja Nade,to je “Robin Hud”.Ne znam kako je samo razumeo tu literarturu?Od koga on sada uzima pare,od ovih najsiromašnijih,koji dobijaju 25000 din. ili ovih ultra bogatih penzionera sa 60000 din??

siri dalje

pre 5 godina

Narode, za zakinute penzije zalite se Evropskom komitetu za ljudska prava u Strazburu pri Savetu Evrope. Srbija je clanica Saveta Evrope i njihove odluke imaju pravnu tezinu. Morace da vrate i zadnji dinar koji su vam uzeli. Penzija je steceno pravo za zivota i neotudjiva je.
Slucajevi se resavaju relativno brzo do 15 meseci i neophodno je podneti pojedinacne tuzbe. Nije potrebno proci sve instance u Srbiji. Javite se u svoju penzionersku organizaciju pa ce vam pomoci oko sastavljanja zalbe sigurno. Onda ce se demagosko-populisticka vlast u Srbiji nauciti da se ne isplati krasti i lagati svoje gradjane. Pozdrav iz Beca

Mikiriki

pre 5 godina

Znaci nama koji radimo ili zelimo da radimo privatno saljete poruku da uplacujemo minimalac, jer ce se sa nas pobrinuti drzava?
Kako mozes da peglas penzije kafe kuvarice i direktora banke ili negok ko je citav radni vek proveo u industrijskom pogonu?
Kakva odgovornost kroz zivot, takva i penzija. O tome se razmislja dok si mlad.

Zlopamtilo

pre 5 godina

"Da ljudi razumeju, ta priča da prosečnom penzioneru oduzmemo dve penzije - ja to neću"
Odlično , onda nađi legalan i legitiman način da im to obezbediš a ne da presipaš iz šupljeg u prazno , da otimaš od jednih ono što su stekli i deliš drugima kojima definitivno treba više .Usput se kitiš time kao nekakvim uspehom pri čemu okrećeš jedan deo naroda protiv drugog ,...I sve to za naše dobro....

Dobi

pre 5 godina

Neverovatno je to, koliko je nas vodja usvojio manipulativni jezik komunikacije,normalne svakodnevne stvari i sitnice, naziva kao dramaticne promene u narodu,za njega je povecanje penzije od 5-8% dramaticno povecanje,a njegovi milioni,koje on trosi su zanemarujuca sitnica.

LaleGator

pre 5 godina

""Beograd -- Predlog o ukidanju privremenog smanjenja penzija znači da bi najsiromašnijim penzionerima i onima iz srednjeg sloja bile "oduzete" 2 penzije na godišnjem nivou""
____________________

Ovo je neverovatna izjava

ali nikako da objasni kako bi to ukidanje zakona o privremenom umanjenju penzija dovelo do toga da se penzije koje nisu smanje e po tom zakonu, sada umanje

ahahahahahaha

svakodnevno laganje i manipulacija

Sabre

pre 5 godina

TAČNO!!!!...Pravo pitanje je -DOKLE ČEMO MI DOZVOLJAVATI NJEGA!!??....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dovla, 13. maj 2018 20:01)

Pa to je i bilo pitanje, pametnjakovicu. Valjda si to mogao da zakljucis po fascinantno velikom broju botovskih minusa koje sam dobio...

весна

pre 5 godina

У старости и требају да имају сви исту пензију....живот је некоме дао могућност школовања, срећу да ради посао који воли, привилегије и новац,удобан живот и испуњење жеља....кад дође време да лекови ублажавају бол, штошта што није ни за причу, понеку радост да унуцима пружиш осмех....онда су приче да је неко "заслужан" и да треба до краја да се и осећа тако и кука што му је досадио "златиборац" ,роштиљ и сезонско воће и поврће,а сви који су плаћени да воде бригу о таквима имају и разумевања за то,док гледају около оне који само кад заклопе очи живе као људи, приче људи који су врх себичности.

Sima

pre 5 godina

"""@evo, banke cigane moj**
Nije glasalo vise od pola zemlje??
Glasalo je pola od ukupan broj koji su glasali. Ako je gkasalo 58% na izborima, koliko ke pola od toga, 29% e toliko je gkasalo Srba za Vucica, znaci, skoro pa trecina.. (evo, banke cigane moj**)"""

Jel to namerno preteruješ ili ne znaš? Na izborima je glasalo 50,8%, a Vucic je dobio 44,7%. Znači ni 25% od ukupnog broja birača.

Diznilend je moguc za sve gradjane

pre 5 godina

Sve treba prebaciti u javni sektor, i roknuti da najniza plata bude 500 evradi.
I bog da nas vidi.
Vucicu, to stvori, da te svi glasamo, i onda kad poisplatis nekoliko plata i penzija, das ostavku tada na vrhuncu popularnosti i narod ce plakati za tobom kao za Brozom.

Ceca

pre 5 godina

Sa obzirom da sam radnik javnog komunalnog preduzeca smatram da treba da se poboljsaju uslovi rada i poveca plata radnicima komunalnih preduzeca jer im posao nije nimalo lak.

Ziki

pre 5 godina

Sedi dole i ti i Ana. KEC iz matematike za osnovce ! Pao si i iz prava, ti najbolji studentu prava. Ipak se odrazilo na tebe to što nikad ništa nisi radio, već se bavio politikom- odnosno iznoseći lagarije ovom neprosvećenom narodu, naučenom da ćuti i trpi. Da li je vama jasno da kršite ustav, suspendujete zakone i otimate penzije kao DESPERADOS I ANA 4 PIŠTOLJA.da imate imalo časti, i ti Predsedniče i Ana biste se obesili na Terazijama, zbog beskrupuloznih neistina i neznanja koje ste pokazali pred celom nacijom i trajne pljačke starih, bolesnih i nemoćnih građana-penzionera. Nepovratno ste se obrukali i potpuno kompromitovali pred Srbijom! Najbolji pravniče, da li ti je jasno da svakodnevno vršiš uzurpaciju vlasti i državni udar, preotimajući vlast od svoje marionete. Povuci se, kuj i deli medalje i kolajne, to ti je posao!

dragan

pre 5 godina

Preporuka svima-tužite državu Srbiju,sigurno dobijate spor.A oni koji je ne tuže neće dobiti ništa.Radnici železnice koji su je tužili i dobili sporove ( zbog zakidanja plata ) će dobiti pare+kamata+sudski troškovi u visini oko 4 plate.Oni koji je nisu tužili neće dobiti ništa.

Penzioner

pre 5 godina

Vrati mi ono sto mi uzimas mani se povecanja i najnizih penzija, nemoze cistacica i rudar imati istu penziju, svaki mesec ti meni uzimas 8000 hiljda dinara, prekini jednom stom glupom i nezakonitom praksom, ako ne Strazbur je tu vratices rodjo sve, tako se glasovi ne skupljaju. Srecno.