Ponedeljak, 30.04.2018.

15:43

Srbija ih čeka, a u Hrvatskoj su već preuzeli tron

U delatnosti trgovine na malo u 2016. u Hrvatkoj je najveći ukupan prihod ostvario Lidl Hrvatska, dok Konzum ovaj put nije ni u statistici.

Izvor: Jutarnji list, Frenki Laušiæ

Srbija ih èeka, a u Hrvatskoj su veæ preuzeli tron IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 1 godinu

Kaufland i Lidl imaju istog vlasnika.
Roba u Lidlu je kvalitetna. Što god sam tamo kupio, nisam požalio jer ispod neke razine kvalitete ne idu.

neny

pre 5 godina

Lidl bi bio glup, pa da bude mnogo jeftinji od domacih lanaca. Dovoljno je da sve bude u proseku 5-10% jeftinije plus neke ekstra ponude tipa 99din pa da narod navali. Ziveli pa videli.
Sto se kvaliteta tice, zivim u Nemackoj i u LIDL-u kopujem samo wc-papir, maramice, deterzdent, dugitrajno mleko, brasno, so, secer takve stvari. Nikako meso, sir, voce i povrce, cokoladu itd. Za to se ide u markete sa kvalitetnijom ponudom.

slepac -()

pre 5 godina

Nije mi jasan profil Srbina koji negira firmu koja je u svakoj zemlji u svetu gde posluju napravila ogroman profit!!! Svugde su ljudi zadovoljni kvalitetom i cenom a onda pametni Srbin počne pametovati. Neverovatno ali ipak stvarno. Ludilo pa toje. Pozdrav iz EU

Makki

pre 5 godina

Godinama ne mogu da sastave montazne prodajne objekte kakvu li ce tek robu da prodaju? Nista sporije i nesposobnije skoro nisam vido od ovog Lidla.

Nikola

pre 5 godina

Lidl je jedna od prodavnica sa najnekvalitetnijom robom u Hrvatskoj. Srbija od njihovog ulaska na tržište neće dobiti ništa.
Pročitao sam pre par meseci da deca u Hrvatskoj svoje vršnjake koji su jeftino obučeni zovu "lidlići".

Jurica

pre 5 godina

Pozdrav svima. Vidim da su trenutno među radnicima u Lidlu na području Istre i Kvarnera dosta osoba iz Srbije, koji su navodno ovdje na obuci, pa prepostavljam da će se brzo otvoriti trgovine u Srbiji. S obzirom da putujem često u Srbiju i poznate su mi cijene, mislim da će biti Hit, i da će dosta spustiti cijene u Srbiji svojom pojavom, jer su cijene proizvoda dosta veće u Srbiji nego u Hrvatskoj, osim po restoranima gdje cu cijene manje nego u Hrvatskoj. U svakom slučaju će dobro donijeti građanima, ali i dosta trgovina će se zatvoriti jer neće konkurentne.

eto tako

pre 5 godina

ljudi,da se odmah razumemo,nemama nista protiv lidla ali kaufland je po ponudi i po ceni bolja trgovina,osim toga ima i daleko bolja snizenja makar u nemackoj,istini za volju,nemacki lidl je opet dosta jeftini od lidl ch,a bio sam i po hr trgovinama,boga mi,u dosta toga su skuplji i od svajcarske pa neka pise ko sta hoce,,

Pinoche

pre 5 godina

ono kad je otvaranje jeftine prodavnice HIT. :( onda dodju politicari i kazi, zivite bolje,a mi se radujemo na otvaranju jeftine prodavnice. mada iskreno Lidl i nije sad nesto preterano jeftiniji,ovde gde sam ja su uskladili cene sa drugim marketima,pa npr. ako je u lidlu mleko skuplje u drugom msrketu je jeftinije,ali je zato meso skuplje,dok je u Lidl jeftinije.

znam jer sam bio

pre 5 godina

Odlicno mesto da kupite alat za radionicu i bastu. Njihov privatni brend je mnogo kvalitetan. Alkohol je dobar. Njihov Škotski viski je cak i dobio nagradu. Ne kupujem toliko hrane tamo jer ovde su domaci marketi puni kvalitetnog povrca i voca. Pojedine stvari su odlicne ali zavisi od vašeg ukusa. Da ima jedan Lidl u mom rodnom gradu u Srbiji, ne bih ni ulazio u domace prodavnice. Mislim da dugo ne doci jer je mali grad.

320D

pre 5 godina

Zivim u Londonu, a imao sam prilike dosta i da putujem i pazarim u Lidlu u raznim zemljama. Lidl pravi tipske objekte koji svi izgledaju slicno po gabaritu i uredjenju. U Lidlu se zaposleni rade vise poslova, kasir takodje dovlaci robu iz magacina, sredjuje police, pomaze kupcima oko autonatskih kasa itd. Lidl takodje saradjuje sa domacim proizvodjacima za neke od svojih proizvida. To su neki od nacina kako lidl postize nize cene od konkurencije. Sto se tice kvaliteta robe, daleko je to od skarta. Roba ne smroz ok, cak su im neki proizvodi bolji nego u premium prodavnicama. U Lidlu se moze kupiti sve, jedino sto nema pregrst brendova po proizvodu, vec jedan-dva. U svakom slucaju, ako budu vodili cenovnu politiku kao na zapadu, Lidl ce bicti hit u Srbiji.

Toliko

pre 5 godina

Bila sam u Segedinu u Lidlu - lepota!
I onda se uvek setim naših kad počnu da pljuju i lupetaju :))
Pa mi ovde u prestonici nismo videli takve artikle!!

Predrag

pre 5 godina

Kada sam bio u Grckoj, kupovao sam u Lidlu i mogu reci da su u odnosu na grcke supermarkete superiorniji i po asortimanu i po cenama. Kakav ce odnos biti ovde u Srbiji ostaje da se vidi.

mate

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?

Malo jeftiniji jesu, a skroz jeftini su roba, majice i tako.. Hrana tipa cevapi, meso i to je jeftino... Znam di su god otvorili u Hrv da nisu propali..

google translate

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

Lidl je, kao i svuda, "najnarodskiji" lanac samoposluga. Imajuci to u vidu nikako se ne moze reci da je roba losa i slab izbor. Ako trazite brandove, necete ici u Lidl. Plodine (domaci lanac BTW; i nije jedini, za one komentatore koji su pokusali biti cinicni) su ipak nesto visa kategorija, s nesto boljim izborom robe, pa vise i kosta. Kod Konzuma nije toliko stvar u boljem izboru (jeste i bolji izbor i bolja roba), nego najvise u uredjenju samoposluga. Bolje su uredjene nego, recimo, najelitnije talijanske samoposluge (lanac Esselunga) koje se upravo ponose svojim uredjenjem i smatraju to jednim od najvecih aduta. Naravno da se to odrazi i na racunu! Kaufland mozda i ima nesto bolji izbor nego Lidl, ali, bukvalno, nema robe koja je tamo jeftinija. (Plodine su, recimo, generalno skuplje, ali se desi da ponesto bude i jeftinije.) Ne racunajuci eventualna snizenja (kad i zasto se to pocelo zvati "akcijama"? kakve "akcije"???) Narocito ne vidim svrhe ukljucivanja u ovo poredjenje nekih drugih lanaca. Na primer Studenac. Nije ista kategorija! To su male kvartovske samoposluge. Naravno da je ista roba tamo najskuplja! Ali su vam u kraju. Necete tamo ici u velike kupovine, ali cete skoknuti kad vam zatreba neka sitnica.

C i n i k

pre 5 godina

Lidl je extra a bice jos i vise ako se ne budu talili sa ovima postojecima oko cena.Danas je situacija ovde takva da razlike u ceni nema gde god da odete da kupite nesto.Ne samo hrana,i sportska obuca,odeca i sl, sve u kartweu velikih lanaca, oni cene u maloprodaji dogovaraju cime nema konkurencije a samo konkurencija dovodi do nizih cena.
Ako se Lidl bude uklopio u tu ovdasnju semu onda necemo imati koristi, ali ja mislim da nece i da ce zbog nizih cena takodje vec u prvoj godini biti na br.1.

Marko99

pre 5 godina

Svi ovi sto sad kao pljuju lidl, bice u stampedu pocetkom oktobra kad u Srbiji budu otvarali. Ne znam o kakvoj to robi koja na zapadu ne moze da se proda pa je ovde uvaljuju pise doticni. Putujem sluzbeno stalno u Austriju a kroz Hrvatsku, svracam u lidl u obe zemlje i ne vidim razliku. Mi smo stalno u paranoji da neko hoce da nam podmetne nesto. Kakvih glupih komentara ovde ima!
(veteran, 30. april 2018 18:12)


Pojedi Euroblok, Plazmu(Lane) ili Vegetu kupljenu u CH pa ces vidjet ko nam podvaljuje. Punica bila kod nas u CH i spremala veceru. Kaze zena a jest dobra Vegeta, kao kod nas prije 20, 30 godina.

Da skratim...I nasi proizvodi su na zapadu kvalitetniji.

ko im smislja tako glupe izgovore

pre 5 godina

a ako uspemo da se opametimo, em cemo jesti jeftinije, em kvalitetnije. lidl vam je kao ikea u namestaju, razmislite o tome. uporedite domace male radinosti sa ikeom, forma ideale, matisom i ostalim cudima, pa mi kazite sta je bolji kvalitet
(lol, 30. april 2018 19:15)

Koliko znam, hrana na selu je dosta skuplja od ove po marketima/pijacama, kaso sto je i rucno radjen namestaj dosta skuplji od ikee/forme, itd.

zg232

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

U Lidlu mi je najbolje kupovati pamučnu odjeću za djecu, za nas odrasle trenirke za doma, pidžame i posteljinu. Ponekad padnem pa kupim hranu iz stranih zemalja, npr. Japana, Kine, Italije, jer imaju specijalizirani tjedan. Primijetila sam da imaju svježe voće i povrće te meso. Od mesa, najbolje su mi mlade patke iz Mađarske, ali meso je stvarno svježe. Cijene nisu nešto jeftinije od ostalih, odnosno nisu takve da možete kupiti duplo više nego kod ostalih. Imaju dobre pekarske proizvode, a također i male alate i uređaje, koji su jeftiniji nego drugdje, jer nisu od poznatih proizvođača. Hrvatskih proizvoda je oko 30%, ali se i dio njihovih brendova radi u Hrvatskoj i Sloveniji. Lidlu nećete naći delikatesne proizvode. Ono što me u Lidlu nervira je skladišni tip trgovine. Meni su najbliži Spar, a onda Kaufland. Spar je nešto skuplji, ali ako trebam svježije voće i povrće onda ću rađe potegnuti još tih 5 minuta autom do Kauflanda. Razlika između Kauflanda i Lidla je što Kaufland više liči na bolje snabdjevenu trgovinu, s dobrom ponudom. Kaufland ima i mesnicu s panjem i dobrom, raznovrsnom ponudom salata, pečenog mesa i priloga, što je za ostale mislena imenica. Sve u svemu, strani lanci su donijeli nešto sniženije cijene, ali i svježije voće i povrće nego što je bilo prije u trgovinama naših vlasnika prije njihovog dolaska. Sve u svemu, svatko će dobiti u određenom lancu što traži.

miki54

pre 5 godina

bukači i botovi i ovde u akciji
seljaci imaju hranu za prodaju i za sebe
ko kome moze verovati da se ne koriste odavno izbaceni pesticidi
odusevljen sa hvalospevima seljaku a znamo da je hrana najskuplja kod nas i opet im nije dosta
niko ne navodnjava ono malo sto bilo unistili odbodno dovodne kanale zatrpali i imamo stalno poplave
a Lidl je za sve to kriv

nije ni seljak sto je nekada bio

pre 5 godina

@lol, da ide u selo da kupuje zdravu hranu? Beše ali više nema toga. Većina naših seljaka sprica i zaprašuje nekontrolisano.
Kod LIDL ako piše organska onda to i jeste.
Jabuke im malo malo vraćaju.

ivana zagreb

pre 5 godina

trebali ste prenijeti i dio iz jutarnjeg vezan za prosjecnu placu u trgovinu Lidl od 930 eura za radnike. Najvise placaju od svih ostalih trgovinskih lanaca u HR.

lol

pre 5 godina

posle svega, docekasmo kolonizaciju i u prodajnim marketima, toliko smo nisko pali, kad bi ljudi samo znali koliko je los kvalitet (ne ukus) hrane koja se prodaje po marketima trcali bi u selo da rade i kupuju. ali kod nas se smatra sramotom ako je covek sa sela i ima voce, povrce, zivinu, stoku itd... zato smo tu gde jesmo, a tek cemo da budemo na gorem mestu, ukoliko ste mislili da ne moze gore od ovoga. da smo pametni, bojkot svih marketa i lepo na pijacu kod seljaka, ovi marketi samo sluze da porobe male proizvodjace, ubiju im kvalitet i cenu, a nekima i posao, i onda na kraju i oni moraju da rade po "propisima" marketa. sta reci nego zaplakati, samo treba pogledati sta sve uvozimo, ili bolje receno pokusati da nadjemo nesto sto NE uvozimo, mislim da je vrlo malo stvari iz Srbije. ako ovako nastavimo bicemo pravi robovi kapitalizma, 100 procentni, a ako uspemo da se opametimo, em cemo jesti jeftinije, em kvalitetnije. lidl vam je kao ikea u namestaju, razmislite o tome. uporedite domace male radinosti sa ikeom, forma ideale, matisom i ostalim cudima, pa mi kazite sta je bolji kvalitet

Mr. Nobody

pre 5 godina

Svracao sam u Lidl u Hrvatskoj i u Bugarskoj. Jesu nepoznati proizvodjaci ali povoljniji nego ovde i za moj neki prosecni standard kvalitetniji. Prijatno su me iznenadili sirevi koji su dosta jeftiniji i ukusniji 10 puta. Ovde placam prosecno 1000 din za kg nekog trapista, gaude, edamera... samo masna smesa bez ikakvog ukusa bilo da je to Paladin, Imlek, Biser... Deru nas a kvalitet 0. Radujem se Lidl-u. :)

Realista

pre 5 godina

Ne verujem da ce Lidl u Srbiji biti jefitniji od trenutnih lanaca marketa Delhaize (koji drze Maxi, Shop & Go, Tempo), Todorica ( Idea,Merkator, Roda), Amana (koji su preuzeli neke lance marketa od Interexa do Visnjice), DIS, Univerexporta. Kada se pogleda u svima je cena proizvoda skoro slicna, jedino tempiraju akcije pa je npr kod ovih omekcivas od 2l za ves 300 dinara pa posle 2 nedelje kod drugih, pa kod trecih....imate utisak kao d ase dogovore na nekom tajnom sastanku o cenam robe i kada ce ko imati akciju za isti proizvod.

Laloš

pre 5 godina

Pola kile sitnog čistog ovsa(za ovsenu kašu) ekstra kvaliteta 80 dinara, u Merkatoru i Idei kod nas 240-270 dinara. Ovakvih primera u Lidlu je more.....

pametni

pre 5 godina

Došao sam iz Nemačke prekjuče. Kaufland, Aldi, Netto i dr. su bolji od Lidla. Čini mi se da Lidl tamo gubi trku, a ovde je konkurencija uvek dobrodošla.

scorpio

pre 5 godina

kod nas je uglavnom skart roba samo sto je i veoma skupa... ako je u Lidlu jeftinija, ne vidim razlog da ga zaobilazim... Ovi sa debljim novcanicima neka idu gde ima bolja i skuplja roba, a nama ce da odgovara i ovaj jeftiniji skart. Samo da im politika bude kao u De, At i sl... sto se mene tice, za pistace i indijski orah da budu iste cene a ostalo...

Duerte legendo

pre 5 godina

(hours of love, 30. april 2018 16:02)
Nisam Hrvat, ali bih ti mogao teorijski pojasniti. Lidl je tzv diskontni tip maloprodaje, koje karakterišu veliki prodajni objekti (hipermarketi i veliki supermarketi), širok ali plitak proizvodni asortiman, sa velikim učešćem trgovačkih marki. To znači da u njemu možeš naći ,,od igle do lokomotive" ali ćeš od svake vrste proizvoda naći možda 2-3 brenda, od čega je jedan Lidlova trgovačka marka (kao Dobro, Premia, BašBaš i sl), a druga dva su malo poznati brendovi, eventualno neki široko poznati brendovi srednjeg nivoa. Objekti nisu naročito uglađeni (slično Amanu) i često su proizvodi izloženi na paletama. Svi ti razlozi im omogucavaju da prodaju po nizim cenam, a sto se kvaliteta tice, ne znam, nisam nikad bio. Teorijski kvalitet bi trebalo da je srednjeg nivoa, srazmeran ceni. Diskonteri su jako popularni u Nemačkoj gde imaju trzisno učešće u maloprodaji oko 40% (Lidl, Aldi, Netto i Penny), dok u ostatku Evrope i nisu tako značajni (u Fr i UK im je trzisno ucesce oko 10%). S obzirom na naš standard i cenovnu orijentaciju kupaca, mislim da je će Lidl imati lepo tržište.

veteran

pre 5 godina

Svi ovi sto sad kao pljuju lidl, bice u stampedu pocetkom oktobra kad u Srbiji budu otvarali. Ne znam o kakvoj to robi koja na zapadu ne moze da se proda pa je ovde uvaljuju pise doticni. Putujem sluzbeno stalno u Austriju a kroz Hrvatsku, svracam u lidl u obe zemlje i ne vidim razliku. Mi smo stalno u paranoji da neko hoce da nam podmetne nesto. Kakvih glupih komentara ovde ima!

leptirica

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

Njihove robne marke su dosta jeftinije, a nisu loše kvalitete i na tome se temelji njihovo poslovanje. Osim svojih robnih marki imaju jako malo drugih marki i uglavnom je riječ o svjetski poznatim tipa Coca-cola i slično brendovima, njihova cijena je ista kao i u drugima lancima. Nije da će svi ostali propasti zbog dolaska Lidl, ali samo da pohvalim njihova peciva, sladoled koji je dosta jeftiniji, a nije lošiji od recimo Leda, razne žitarice za djecu i razni slatkiši, sve jeftinije, a nije lošije. Inače čovjek je dolje napisao da se radi o škart robi, što nije istina jer po svim istraživanjima imaju kvalitetniju robu od brendiranih konkurenata. Uglavnom većina će neke stvari početi tamo kupovati, ne sve jer imaju mali broj artikala u odnosu na konkurenciju .

Olaf

pre 5 godina

Dobar je Lidl, ispocetka su ljudi u HR bili sumnjicavi, ali nadje se dobrih stvari po pristupacnim cijenama, izbor je ok, vecinom njemacka roba, nesto slovenske i domace...

eh

pre 5 godina

(slavonija, 30. april 2018 16:57)

Kako se uzme, ali oboje imaju istog vlasnika - tzv. Schwarz Gruppe GmbH.
Sa time da se lidl 'fura' na vise 'skladisno' orjentiranu prodaju, dok kod kauflanda ima svega i svacega (i kvalitetne robe, ali i robe iste kvalitete kao u lidlu). Meni se isto recimo lidl ne svidja, jer je ponuda uistinu mizerna. Jedino su puni cokolada, grickalica i sladoleda (sa time da se na njihove sladolede jednostavno ne mogu naviknuti, a kada se procita sastav vidi se zasto su toliko jeftiniji). Sve ostalo po artikl, dva vecinom njihove robne marke. Imaju tu i tamo i brandova, ali to je vise izuzetak od pravila.

ko im smislja tako glupe izgovore

pre 5 godina

(slavonija, 30. april 2018 16:57)
Jel? A sta prodaje Lidl na tom mrskom zapadu? Skart robu iz druge galaksije?

Ono kad Balkanci pocnu da ke*aju o teorijama zavere i podvaljivanju i prevarama u trgovini...gajba ispred dragstora/zadruge place za vama

Nikson

pre 5 godina

@Slavonija
Boze me sacuvaj, odakle tebi te informacije?
Lild ima odlicnu robu za nase uslove, to mozda u nemackoj drze skart, ali opet ti prica ne pije vodu kada je to jedan od najvecih lanaca super marketa u evropi, ovo za popuste isto budalastina, kada sam bio do kelna popusti su isli na 40-50% dok je roba za rokom koji istice uskoro isla cak do 70% tako da nemoj ljude lagati bez razloga, jako je glupo jer ovde ima mnogo ljudi koji zive u inostranstvu i dobro znaju kakav je lidl..

Njofra

pre 5 godina

Lidl nije jeftiniji od ostalih lanaca u robi poznatih brandova, ali se kod njih može pronaći dosta jeftinih artikala njihovih robnih marki, koje nisu neki extra kvalitet, ali mogu poslužiti.

Nikola

pre 5 godina

Dokle smo mi stigli govori cinjenica da jedva cekamo da neko dodje sa strane da nam pokaze nesto sto smo odavno znali i radili! Narod koji priziva okupaciju i kolonijalizaciju !

To je to

pre 5 godina

House of love,
Teško je reći jer uglanom prodaju marke kojih nema drugdje kupiti. Odlični su im sladoledi, duplo jeftiniji nego Ledovi. Neke salame također. Ima kvalitetne odjeće jako jeftino. Isto tako i raznih električnih i ručnih alata. Pekarski prizvodi uvijek vrući i ukusni. Samo se treba naviknuti na nepoznate marke. Dobro je da sve možeš vratiti i dobiti novac natrag bez pitanja.

slavonija

pre 5 godina

Ne znam čemu se radujete. Lidl ima uglavnom škart robu koju ne mogu prodati na zapadu. Nikako nisu jeftiniji od drugih velikih trgovina. Kaufland ima manji prihod jer imaju puno manje trgovina, ali su daleko bolje snabdjeveni i to po dosta niskim cijenama. U Lidlu je maximalan popust 30 % dok se u Kauflandu često mogu naći popusti svega i svačega i do 90 % sniženja

To je to

pre 5 godina

House of love,
Teško je reći jer uglanom prodaju marke kojih nema drugdje kupiti. Odlični su im sladoledi, duplo jeftiniji nego Ledovi. Neke salame također. Ima kvalitetne odjeće jako jeftino. Isto tako i raznih električnih i ručnih alata. Pekarski prizvodi uvijek vrući i ukusni. Samo se treba naviknuti na nepoznate marke. Dobro je da sve možeš vratiti i dobiti novac natrag bez pitanja.

Nikola

pre 5 godina

Dokle smo mi stigli govori cinjenica da jedva cekamo da neko dodje sa strane da nam pokaze nesto sto smo odavno znali i radili! Narod koji priziva okupaciju i kolonijalizaciju !

leptirica

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

Njihove robne marke su dosta jeftinije, a nisu loše kvalitete i na tome se temelji njihovo poslovanje. Osim svojih robnih marki imaju jako malo drugih marki i uglavnom je riječ o svjetski poznatim tipa Coca-cola i slično brendovima, njihova cijena je ista kao i u drugima lancima. Nije da će svi ostali propasti zbog dolaska Lidl, ali samo da pohvalim njihova peciva, sladoled koji je dosta jeftiniji, a nije lošiji od recimo Leda, razne žitarice za djecu i razni slatkiši, sve jeftinije, a nije lošije. Inače čovjek je dolje napisao da se radi o škart robi, što nije istina jer po svim istraživanjima imaju kvalitetniju robu od brendiranih konkurenata. Uglavnom većina će neke stvari početi tamo kupovati, ne sve jer imaju mali broj artikala u odnosu na konkurenciju .

Olaf

pre 5 godina

Dobar je Lidl, ispocetka su ljudi u HR bili sumnjicavi, ali nadje se dobrih stvari po pristupacnim cijenama, izbor je ok, vecinom njemacka roba, nesto slovenske i domace...

veteran

pre 5 godina

Svi ovi sto sad kao pljuju lidl, bice u stampedu pocetkom oktobra kad u Srbiji budu otvarali. Ne znam o kakvoj to robi koja na zapadu ne moze da se proda pa je ovde uvaljuju pise doticni. Putujem sluzbeno stalno u Austriju a kroz Hrvatsku, svracam u lidl u obe zemlje i ne vidim razliku. Mi smo stalno u paranoji da neko hoce da nam podmetne nesto. Kakvih glupih komentara ovde ima!

Nikson

pre 5 godina

@Slavonija
Boze me sacuvaj, odakle tebi te informacije?
Lild ima odlicnu robu za nase uslove, to mozda u nemackoj drze skart, ali opet ti prica ne pije vodu kada je to jedan od najvecih lanaca super marketa u evropi, ovo za popuste isto budalastina, kada sam bio do kelna popusti su isli na 40-50% dok je roba za rokom koji istice uskoro isla cak do 70% tako da nemoj ljude lagati bez razloga, jako je glupo jer ovde ima mnogo ljudi koji zive u inostranstvu i dobro znaju kakav je lidl..

ivana zagreb

pre 5 godina

trebali ste prenijeti i dio iz jutarnjeg vezan za prosjecnu placu u trgovinu Lidl od 930 eura za radnike. Najvise placaju od svih ostalih trgovinskih lanaca u HR.

ko im smislja tako glupe izgovore

pre 5 godina

(slavonija, 30. april 2018 16:57)
Jel? A sta prodaje Lidl na tom mrskom zapadu? Skart robu iz druge galaksije?

Ono kad Balkanci pocnu da ke*aju o teorijama zavere i podvaljivanju i prevarama u trgovini...gajba ispred dragstora/zadruge place za vama

zg232

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

U Lidlu mi je najbolje kupovati pamučnu odjeću za djecu, za nas odrasle trenirke za doma, pidžame i posteljinu. Ponekad padnem pa kupim hranu iz stranih zemalja, npr. Japana, Kine, Italije, jer imaju specijalizirani tjedan. Primijetila sam da imaju svježe voće i povrće te meso. Od mesa, najbolje su mi mlade patke iz Mađarske, ali meso je stvarno svježe. Cijene nisu nešto jeftinije od ostalih, odnosno nisu takve da možete kupiti duplo više nego kod ostalih. Imaju dobre pekarske proizvode, a također i male alate i uređaje, koji su jeftiniji nego drugdje, jer nisu od poznatih proizvođača. Hrvatskih proizvoda je oko 30%, ali se i dio njihovih brendova radi u Hrvatskoj i Sloveniji. Lidlu nećete naći delikatesne proizvode. Ono što me u Lidlu nervira je skladišni tip trgovine. Meni su najbliži Spar, a onda Kaufland. Spar je nešto skuplji, ali ako trebam svježije voće i povrće onda ću rađe potegnuti još tih 5 minuta autom do Kauflanda. Razlika između Kauflanda i Lidla je što Kaufland više liči na bolje snabdjevenu trgovinu, s dobrom ponudom. Kaufland ima i mesnicu s panjem i dobrom, raznovrsnom ponudom salata, pečenog mesa i priloga, što je za ostale mislena imenica. Sve u svemu, strani lanci su donijeli nešto sniženije cijene, ali i svježije voće i povrće nego što je bilo prije u trgovinama naših vlasnika prije njihovog dolaska. Sve u svemu, svatko će dobiti u određenom lancu što traži.

Mr. Nobody

pre 5 godina

Svracao sam u Lidl u Hrvatskoj i u Bugarskoj. Jesu nepoznati proizvodjaci ali povoljniji nego ovde i za moj neki prosecni standard kvalitetniji. Prijatno su me iznenadili sirevi koji su dosta jeftiniji i ukusniji 10 puta. Ovde placam prosecno 1000 din za kg nekog trapista, gaude, edamera... samo masna smesa bez ikakvog ukusa bilo da je to Paladin, Imlek, Biser... Deru nas a kvalitet 0. Radujem se Lidl-u. :)

Marko99

pre 5 godina

Svi ovi sto sad kao pljuju lidl, bice u stampedu pocetkom oktobra kad u Srbiji budu otvarali. Ne znam o kakvoj to robi koja na zapadu ne moze da se proda pa je ovde uvaljuju pise doticni. Putujem sluzbeno stalno u Austriju a kroz Hrvatsku, svracam u lidl u obe zemlje i ne vidim razliku. Mi smo stalno u paranoji da neko hoce da nam podmetne nesto. Kakvih glupih komentara ovde ima!
(veteran, 30. april 2018 18:12)


Pojedi Euroblok, Plazmu(Lane) ili Vegetu kupljenu u CH pa ces vidjet ko nam podvaljuje. Punica bila kod nas u CH i spremala veceru. Kaze zena a jest dobra Vegeta, kao kod nas prije 20, 30 godina.

Da skratim...I nasi proizvodi su na zapadu kvalitetniji.

Toliko

pre 5 godina

Bila sam u Segedinu u Lidlu - lepota!
I onda se uvek setim naših kad počnu da pljuju i lupetaju :))
Pa mi ovde u prestonici nismo videli takve artikle!!

Realista

pre 5 godina

Ne verujem da ce Lidl u Srbiji biti jefitniji od trenutnih lanaca marketa Delhaize (koji drze Maxi, Shop & Go, Tempo), Todorica ( Idea,Merkator, Roda), Amana (koji su preuzeli neke lance marketa od Interexa do Visnjice), DIS, Univerexporta. Kada se pogleda u svima je cena proizvoda skoro slicna, jedino tempiraju akcije pa je npr kod ovih omekcivas od 2l za ves 300 dinara pa posle 2 nedelje kod drugih, pa kod trecih....imate utisak kao d ase dogovore na nekom tajnom sastanku o cenam robe i kada ce ko imati akciju za isti proizvod.

mate

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?

Malo jeftiniji jesu, a skroz jeftini su roba, majice i tako.. Hrana tipa cevapi, meso i to je jeftino... Znam di su god otvorili u Hrv da nisu propali..

Njofra

pre 5 godina

Lidl nije jeftiniji od ostalih lanaca u robi poznatih brandova, ali se kod njih može pronaći dosta jeftinih artikala njihovih robnih marki, koje nisu neki extra kvalitet, ali mogu poslužiti.

Duerte legendo

pre 5 godina

(hours of love, 30. april 2018 16:02)
Nisam Hrvat, ali bih ti mogao teorijski pojasniti. Lidl je tzv diskontni tip maloprodaje, koje karakterišu veliki prodajni objekti (hipermarketi i veliki supermarketi), širok ali plitak proizvodni asortiman, sa velikim učešćem trgovačkih marki. To znači da u njemu možeš naći ,,od igle do lokomotive" ali ćeš od svake vrste proizvoda naći možda 2-3 brenda, od čega je jedan Lidlova trgovačka marka (kao Dobro, Premia, BašBaš i sl), a druga dva su malo poznati brendovi, eventualno neki široko poznati brendovi srednjeg nivoa. Objekti nisu naročito uglađeni (slično Amanu) i često su proizvodi izloženi na paletama. Svi ti razlozi im omogucavaju da prodaju po nizim cenam, a sto se kvaliteta tice, ne znam, nisam nikad bio. Teorijski kvalitet bi trebalo da je srednjeg nivoa, srazmeran ceni. Diskonteri su jako popularni u Nemačkoj gde imaju trzisno učešće u maloprodaji oko 40% (Lidl, Aldi, Netto i Penny), dok u ostatku Evrope i nisu tako značajni (u Fr i UK im je trzisno ucesce oko 10%). S obzirom na naš standard i cenovnu orijentaciju kupaca, mislim da je će Lidl imati lepo tržište.

Laloš

pre 5 godina

Pola kile sitnog čistog ovsa(za ovsenu kašu) ekstra kvaliteta 80 dinara, u Merkatoru i Idei kod nas 240-270 dinara. Ovakvih primera u Lidlu je more.....

Predrag

pre 5 godina

Kada sam bio u Grckoj, kupovao sam u Lidlu i mogu reci da su u odnosu na grcke supermarkete superiorniji i po asortimanu i po cenama. Kakav ce odnos biti ovde u Srbiji ostaje da se vidi.

C i n i k

pre 5 godina

Lidl je extra a bice jos i vise ako se ne budu talili sa ovima postojecima oko cena.Danas je situacija ovde takva da razlike u ceni nema gde god da odete da kupite nesto.Ne samo hrana,i sportska obuca,odeca i sl, sve u kartweu velikih lanaca, oni cene u maloprodaji dogovaraju cime nema konkurencije a samo konkurencija dovodi do nizih cena.
Ako se Lidl bude uklopio u tu ovdasnju semu onda necemo imati koristi, ali ja mislim da nece i da ce zbog nizih cena takodje vec u prvoj godini biti na br.1.

google translate

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

Lidl je, kao i svuda, "najnarodskiji" lanac samoposluga. Imajuci to u vidu nikako se ne moze reci da je roba losa i slab izbor. Ako trazite brandove, necete ici u Lidl. Plodine (domaci lanac BTW; i nije jedini, za one komentatore koji su pokusali biti cinicni) su ipak nesto visa kategorija, s nesto boljim izborom robe, pa vise i kosta. Kod Konzuma nije toliko stvar u boljem izboru (jeste i bolji izbor i bolja roba), nego najvise u uredjenju samoposluga. Bolje su uredjene nego, recimo, najelitnije talijanske samoposluge (lanac Esselunga) koje se upravo ponose svojim uredjenjem i smatraju to jednim od najvecih aduta. Naravno da se to odrazi i na racunu! Kaufland mozda i ima nesto bolji izbor nego Lidl, ali, bukvalno, nema robe koja je tamo jeftinija. (Plodine su, recimo, generalno skuplje, ali se desi da ponesto bude i jeftinije.) Ne racunajuci eventualna snizenja (kad i zasto se to pocelo zvati "akcijama"? kakve "akcije"???) Narocito ne vidim svrhe ukljucivanja u ovo poredjenje nekih drugih lanaca. Na primer Studenac. Nije ista kategorija! To su male kvartovske samoposluge. Naravno da je ista roba tamo najskuplja! Ali su vam u kraju. Necete tamo ici u velike kupovine, ali cete skoknuti kad vam zatreba neka sitnica.

eh

pre 5 godina

(slavonija, 30. april 2018 16:57)

Kako se uzme, ali oboje imaju istog vlasnika - tzv. Schwarz Gruppe GmbH.
Sa time da se lidl 'fura' na vise 'skladisno' orjentiranu prodaju, dok kod kauflanda ima svega i svacega (i kvalitetne robe, ali i robe iste kvalitete kao u lidlu). Meni se isto recimo lidl ne svidja, jer je ponuda uistinu mizerna. Jedino su puni cokolada, grickalica i sladoleda (sa time da se na njihove sladolede jednostavno ne mogu naviknuti, a kada se procita sastav vidi se zasto su toliko jeftiniji). Sve ostalo po artikl, dva vecinom njihove robne marke. Imaju tu i tamo i brandova, ali to je vise izuzetak od pravila.

nije ni seljak sto je nekada bio

pre 5 godina

@lol, da ide u selo da kupuje zdravu hranu? Beše ali više nema toga. Većina naših seljaka sprica i zaprašuje nekontrolisano.
Kod LIDL ako piše organska onda to i jeste.
Jabuke im malo malo vraćaju.

pametni

pre 5 godina

Došao sam iz Nemačke prekjuče. Kaufland, Aldi, Netto i dr. su bolji od Lidla. Čini mi se da Lidl tamo gubi trku, a ovde je konkurencija uvek dobrodošla.

slavonija

pre 5 godina

Ne znam čemu se radujete. Lidl ima uglavnom škart robu koju ne mogu prodati na zapadu. Nikako nisu jeftiniji od drugih velikih trgovina. Kaufland ima manji prihod jer imaju puno manje trgovina, ali su daleko bolje snabdjeveni i to po dosta niskim cijenama. U Lidlu je maximalan popust 30 % dok se u Kauflandu često mogu naći popusti svega i svačega i do 90 % sniženja

320D

pre 5 godina

Zivim u Londonu, a imao sam prilike dosta i da putujem i pazarim u Lidlu u raznim zemljama. Lidl pravi tipske objekte koji svi izgledaju slicno po gabaritu i uredjenju. U Lidlu se zaposleni rade vise poslova, kasir takodje dovlaci robu iz magacina, sredjuje police, pomaze kupcima oko autonatskih kasa itd. Lidl takodje saradjuje sa domacim proizvodjacima za neke od svojih proizvida. To su neki od nacina kako lidl postize nize cene od konkurencije. Sto se tice kvaliteta robe, daleko je to od skarta. Roba ne smroz ok, cak su im neki proizvodi bolji nego u premium prodavnicama. U Lidlu se moze kupiti sve, jedino sto nema pregrst brendova po proizvodu, vec jedan-dva. U svakom slucaju, ako budu vodili cenovnu politiku kao na zapadu, Lidl ce bicti hit u Srbiji.

scorpio

pre 5 godina

kod nas je uglavnom skart roba samo sto je i veoma skupa... ako je u Lidlu jeftinija, ne vidim razlog da ga zaobilazim... Ovi sa debljim novcanicima neka idu gde ima bolja i skuplja roba, a nama ce da odgovara i ovaj jeftiniji skart. Samo da im politika bude kao u De, At i sl... sto se mene tice, za pistace i indijski orah da budu iste cene a ostalo...

lol

pre 5 godina

posle svega, docekasmo kolonizaciju i u prodajnim marketima, toliko smo nisko pali, kad bi ljudi samo znali koliko je los kvalitet (ne ukus) hrane koja se prodaje po marketima trcali bi u selo da rade i kupuju. ali kod nas se smatra sramotom ako je covek sa sela i ima voce, povrce, zivinu, stoku itd... zato smo tu gde jesmo, a tek cemo da budemo na gorem mestu, ukoliko ste mislili da ne moze gore od ovoga. da smo pametni, bojkot svih marketa i lepo na pijacu kod seljaka, ovi marketi samo sluze da porobe male proizvodjace, ubiju im kvalitet i cenu, a nekima i posao, i onda na kraju i oni moraju da rade po "propisima" marketa. sta reci nego zaplakati, samo treba pogledati sta sve uvozimo, ili bolje receno pokusati da nadjemo nesto sto NE uvozimo, mislim da je vrlo malo stvari iz Srbije. ako ovako nastavimo bicemo pravi robovi kapitalizma, 100 procentni, a ako uspemo da se opametimo, em cemo jesti jeftinije, em kvalitetnije. lidl vam je kao ikea u namestaju, razmislite o tome. uporedite domace male radinosti sa ikeom, forma ideale, matisom i ostalim cudima, pa mi kazite sta je bolji kvalitet

miki54

pre 5 godina

bukači i botovi i ovde u akciji
seljaci imaju hranu za prodaju i za sebe
ko kome moze verovati da se ne koriste odavno izbaceni pesticidi
odusevljen sa hvalospevima seljaku a znamo da je hrana najskuplja kod nas i opet im nije dosta
niko ne navodnjava ono malo sto bilo unistili odbodno dovodne kanale zatrpali i imamo stalno poplave
a Lidl je za sve to kriv

ko im smislja tako glupe izgovore

pre 5 godina

a ako uspemo da se opametimo, em cemo jesti jeftinije, em kvalitetnije. lidl vam je kao ikea u namestaju, razmislite o tome. uporedite domace male radinosti sa ikeom, forma ideale, matisom i ostalim cudima, pa mi kazite sta je bolji kvalitet
(lol, 30. april 2018 19:15)

Koliko znam, hrana na selu je dosta skuplja od ove po marketima/pijacama, kaso sto je i rucno radjen namestaj dosta skuplji od ikee/forme, itd.

znam jer sam bio

pre 5 godina

Odlicno mesto da kupite alat za radionicu i bastu. Njihov privatni brend je mnogo kvalitetan. Alkohol je dobar. Njihov Škotski viski je cak i dobio nagradu. Ne kupujem toliko hrane tamo jer ovde su domaci marketi puni kvalitetnog povrca i voca. Pojedine stvari su odlicne ali zavisi od vašeg ukusa. Da ima jedan Lidl u mom rodnom gradu u Srbiji, ne bih ni ulazio u domace prodavnice. Mislim da dugo ne doci jer je mali grad.

slepac -()

pre 5 godina

Nije mi jasan profil Srbina koji negira firmu koja je u svakoj zemlji u svetu gde posluju napravila ogroman profit!!! Svugde su ljudi zadovoljni kvalitetom i cenom a onda pametni Srbin počne pametovati. Neverovatno ali ipak stvarno. Ludilo pa toje. Pozdrav iz EU

Jurica

pre 5 godina

Pozdrav svima. Vidim da su trenutno među radnicima u Lidlu na području Istre i Kvarnera dosta osoba iz Srbije, koji su navodno ovdje na obuci, pa prepostavljam da će se brzo otvoriti trgovine u Srbiji. S obzirom da putujem često u Srbiju i poznate su mi cijene, mislim da će biti Hit, i da će dosta spustiti cijene u Srbiji svojom pojavom, jer su cijene proizvoda dosta veće u Srbiji nego u Hrvatskoj, osim po restoranima gdje cu cijene manje nego u Hrvatskoj. U svakom slučaju će dobro donijeti građanima, ali i dosta trgovina će se zatvoriti jer neće konkurentne.

Pinoche

pre 5 godina

ono kad je otvaranje jeftine prodavnice HIT. :( onda dodju politicari i kazi, zivite bolje,a mi se radujemo na otvaranju jeftine prodavnice. mada iskreno Lidl i nije sad nesto preterano jeftiniji,ovde gde sam ja su uskladili cene sa drugim marketima,pa npr. ako je u lidlu mleko skuplje u drugom msrketu je jeftinije,ali je zato meso skuplje,dok je u Lidl jeftinije.

Nikola

pre 5 godina

Lidl je jedna od prodavnica sa najnekvalitetnijom robom u Hrvatskoj. Srbija od njihovog ulaska na tržište neće dobiti ništa.
Pročitao sam pre par meseci da deca u Hrvatskoj svoje vršnjake koji su jeftino obučeni zovu "lidlići".

eto tako

pre 5 godina

ljudi,da se odmah razumemo,nemama nista protiv lidla ali kaufland je po ponudi i po ceni bolja trgovina,osim toga ima i daleko bolja snizenja makar u nemackoj,istini za volju,nemacki lidl je opet dosta jeftini od lidl ch,a bio sam i po hr trgovinama,boga mi,u dosta toga su skuplji i od svajcarske pa neka pise ko sta hoce,,

Makki

pre 5 godina

Godinama ne mogu da sastave montazne prodajne objekte kakvu li ce tek robu da prodaju? Nista sporije i nesposobnije skoro nisam vido od ovog Lidla.

neny

pre 5 godina

Lidl bi bio glup, pa da bude mnogo jeftinji od domacih lanaca. Dovoljno je da sve bude u proseku 5-10% jeftinije plus neke ekstra ponude tipa 99din pa da narod navali. Ziveli pa videli.
Sto se kvaliteta tice, zivim u Nemackoj i u LIDL-u kopujem samo wc-papir, maramice, deterzdent, dugitrajno mleko, brasno, so, secer takve stvari. Nikako meso, sir, voce i povrce, cokoladu itd. Za to se ide u markete sa kvalitetnijom ponudom.

zoran

pre 1 godinu

Kaufland i Lidl imaju istog vlasnika.
Roba u Lidlu je kvalitetna. Što god sam tamo kupio, nisam požalio jer ispod neke razine kvalitete ne idu.

slavonija

pre 5 godina

Ne znam čemu se radujete. Lidl ima uglavnom škart robu koju ne mogu prodati na zapadu. Nikako nisu jeftiniji od drugih velikih trgovina. Kaufland ima manji prihod jer imaju puno manje trgovina, ali su daleko bolje snabdjeveni i to po dosta niskim cijenama. U Lidlu je maximalan popust 30 % dok se u Kauflandu često mogu naći popusti svega i svačega i do 90 % sniženja

lol

pre 5 godina

posle svega, docekasmo kolonizaciju i u prodajnim marketima, toliko smo nisko pali, kad bi ljudi samo znali koliko je los kvalitet (ne ukus) hrane koja se prodaje po marketima trcali bi u selo da rade i kupuju. ali kod nas se smatra sramotom ako je covek sa sela i ima voce, povrce, zivinu, stoku itd... zato smo tu gde jesmo, a tek cemo da budemo na gorem mestu, ukoliko ste mislili da ne moze gore od ovoga. da smo pametni, bojkot svih marketa i lepo na pijacu kod seljaka, ovi marketi samo sluze da porobe male proizvodjace, ubiju im kvalitet i cenu, a nekima i posao, i onda na kraju i oni moraju da rade po "propisima" marketa. sta reci nego zaplakati, samo treba pogledati sta sve uvozimo, ili bolje receno pokusati da nadjemo nesto sto NE uvozimo, mislim da je vrlo malo stvari iz Srbije. ako ovako nastavimo bicemo pravi robovi kapitalizma, 100 procentni, a ako uspemo da se opametimo, em cemo jesti jeftinije, em kvalitetnije. lidl vam je kao ikea u namestaju, razmislite o tome. uporedite domace male radinosti sa ikeom, forma ideale, matisom i ostalim cudima, pa mi kazite sta je bolji kvalitet

Nikola

pre 5 godina

Dokle smo mi stigli govori cinjenica da jedva cekamo da neko dodje sa strane da nam pokaze nesto sto smo odavno znali i radili! Narod koji priziva okupaciju i kolonijalizaciju !

Makki

pre 5 godina

Godinama ne mogu da sastave montazne prodajne objekte kakvu li ce tek robu da prodaju? Nista sporije i nesposobnije skoro nisam vido od ovog Lidla.

Nikola

pre 5 godina

Lidl je jedna od prodavnica sa najnekvalitetnijom robom u Hrvatskoj. Srbija od njihovog ulaska na tržište neće dobiti ništa.
Pročitao sam pre par meseci da deca u Hrvatskoj svoje vršnjake koji su jeftino obučeni zovu "lidlići".

eh

pre 5 godina

(slavonija, 30. april 2018 16:57)

Kako se uzme, ali oboje imaju istog vlasnika - tzv. Schwarz Gruppe GmbH.
Sa time da se lidl 'fura' na vise 'skladisno' orjentiranu prodaju, dok kod kauflanda ima svega i svacega (i kvalitetne robe, ali i robe iste kvalitete kao u lidlu). Meni se isto recimo lidl ne svidja, jer je ponuda uistinu mizerna. Jedino su puni cokolada, grickalica i sladoleda (sa time da se na njihove sladolede jednostavno ne mogu naviknuti, a kada se procita sastav vidi se zasto su toliko jeftiniji). Sve ostalo po artikl, dva vecinom njihove robne marke. Imaju tu i tamo i brandova, ali to je vise izuzetak od pravila.

Nikson

pre 5 godina

@Slavonija
Boze me sacuvaj, odakle tebi te informacije?
Lild ima odlicnu robu za nase uslove, to mozda u nemackoj drze skart, ali opet ti prica ne pije vodu kada je to jedan od najvecih lanaca super marketa u evropi, ovo za popuste isto budalastina, kada sam bio do kelna popusti su isli na 40-50% dok je roba za rokom koji istice uskoro isla cak do 70% tako da nemoj ljude lagati bez razloga, jako je glupo jer ovde ima mnogo ljudi koji zive u inostranstvu i dobro znaju kakav je lidl..

pametni

pre 5 godina

Došao sam iz Nemačke prekjuče. Kaufland, Aldi, Netto i dr. su bolji od Lidla. Čini mi se da Lidl tamo gubi trku, a ovde je konkurencija uvek dobrodošla.

Mr. Nobody

pre 5 godina

Svracao sam u Lidl u Hrvatskoj i u Bugarskoj. Jesu nepoznati proizvodjaci ali povoljniji nego ovde i za moj neki prosecni standard kvalitetniji. Prijatno su me iznenadili sirevi koji su dosta jeftiniji i ukusniji 10 puta. Ovde placam prosecno 1000 din za kg nekog trapista, gaude, edamera... samo masna smesa bez ikakvog ukusa bilo da je to Paladin, Imlek, Biser... Deru nas a kvalitet 0. Radujem se Lidl-u. :)

Toliko

pre 5 godina

Bila sam u Segedinu u Lidlu - lepota!
I onda se uvek setim naših kad počnu da pljuju i lupetaju :))
Pa mi ovde u prestonici nismo videli takve artikle!!

ko im smislja tako glupe izgovore

pre 5 godina

(slavonija, 30. april 2018 16:57)
Jel? A sta prodaje Lidl na tom mrskom zapadu? Skart robu iz druge galaksije?

Ono kad Balkanci pocnu da ke*aju o teorijama zavere i podvaljivanju i prevarama u trgovini...gajba ispred dragstora/zadruge place za vama

Realista

pre 5 godina

Ne verujem da ce Lidl u Srbiji biti jefitniji od trenutnih lanaca marketa Delhaize (koji drze Maxi, Shop & Go, Tempo), Todorica ( Idea,Merkator, Roda), Amana (koji su preuzeli neke lance marketa od Interexa do Visnjice), DIS, Univerexporta. Kada se pogleda u svima je cena proizvoda skoro slicna, jedino tempiraju akcije pa je npr kod ovih omekcivas od 2l za ves 300 dinara pa posle 2 nedelje kod drugih, pa kod trecih....imate utisak kao d ase dogovore na nekom tajnom sastanku o cenam robe i kada ce ko imati akciju za isti proizvod.

znam jer sam bio

pre 5 godina

Odlicno mesto da kupite alat za radionicu i bastu. Njihov privatni brend je mnogo kvalitetan. Alkohol je dobar. Njihov Škotski viski je cak i dobio nagradu. Ne kupujem toliko hrane tamo jer ovde su domaci marketi puni kvalitetnog povrca i voca. Pojedine stvari su odlicne ali zavisi od vašeg ukusa. Da ima jedan Lidl u mom rodnom gradu u Srbiji, ne bih ni ulazio u domace prodavnice. Mislim da dugo ne doci jer je mali grad.

scorpio

pre 5 godina

kod nas je uglavnom skart roba samo sto je i veoma skupa... ako je u Lidlu jeftinija, ne vidim razlog da ga zaobilazim... Ovi sa debljim novcanicima neka idu gde ima bolja i skuplja roba, a nama ce da odgovara i ovaj jeftiniji skart. Samo da im politika bude kao u De, At i sl... sto se mene tice, za pistace i indijski orah da budu iste cene a ostalo...

To je to

pre 5 godina

House of love,
Teško je reći jer uglanom prodaju marke kojih nema drugdje kupiti. Odlični su im sladoledi, duplo jeftiniji nego Ledovi. Neke salame također. Ima kvalitetne odjeće jako jeftino. Isto tako i raznih električnih i ručnih alata. Pekarski prizvodi uvijek vrući i ukusni. Samo se treba naviknuti na nepoznate marke. Dobro je da sve možeš vratiti i dobiti novac natrag bez pitanja.

miki54

pre 5 godina

bukači i botovi i ovde u akciji
seljaci imaju hranu za prodaju i za sebe
ko kome moze verovati da se ne koriste odavno izbaceni pesticidi
odusevljen sa hvalospevima seljaku a znamo da je hrana najskuplja kod nas i opet im nije dosta
niko ne navodnjava ono malo sto bilo unistili odbodno dovodne kanale zatrpali i imamo stalno poplave
a Lidl je za sve to kriv

veteran

pre 5 godina

Svi ovi sto sad kao pljuju lidl, bice u stampedu pocetkom oktobra kad u Srbiji budu otvarali. Ne znam o kakvoj to robi koja na zapadu ne moze da se proda pa je ovde uvaljuju pise doticni. Putujem sluzbeno stalno u Austriju a kroz Hrvatsku, svracam u lidl u obe zemlje i ne vidim razliku. Mi smo stalno u paranoji da neko hoce da nam podmetne nesto. Kakvih glupih komentara ovde ima!

Laloš

pre 5 godina

Pola kile sitnog čistog ovsa(za ovsenu kašu) ekstra kvaliteta 80 dinara, u Merkatoru i Idei kod nas 240-270 dinara. Ovakvih primera u Lidlu je more.....

Marko99

pre 5 godina

Svi ovi sto sad kao pljuju lidl, bice u stampedu pocetkom oktobra kad u Srbiji budu otvarali. Ne znam o kakvoj to robi koja na zapadu ne moze da se proda pa je ovde uvaljuju pise doticni. Putujem sluzbeno stalno u Austriju a kroz Hrvatsku, svracam u lidl u obe zemlje i ne vidim razliku. Mi smo stalno u paranoji da neko hoce da nam podmetne nesto. Kakvih glupih komentara ovde ima!
(veteran, 30. april 2018 18:12)


Pojedi Euroblok, Plazmu(Lane) ili Vegetu kupljenu u CH pa ces vidjet ko nam podvaljuje. Punica bila kod nas u CH i spremala veceru. Kaze zena a jest dobra Vegeta, kao kod nas prije 20, 30 godina.

Da skratim...I nasi proizvodi su na zapadu kvalitetniji.

C i n i k

pre 5 godina

Lidl je extra a bice jos i vise ako se ne budu talili sa ovima postojecima oko cena.Danas je situacija ovde takva da razlike u ceni nema gde god da odete da kupite nesto.Ne samo hrana,i sportska obuca,odeca i sl, sve u kartweu velikih lanaca, oni cene u maloprodaji dogovaraju cime nema konkurencije a samo konkurencija dovodi do nizih cena.
Ako se Lidl bude uklopio u tu ovdasnju semu onda necemo imati koristi, ali ja mislim da nece i da ce zbog nizih cena takodje vec u prvoj godini biti na br.1.

Predrag

pre 5 godina

Kada sam bio u Grckoj, kupovao sam u Lidlu i mogu reci da su u odnosu na grcke supermarkete superiorniji i po asortimanu i po cenama. Kakav ce odnos biti ovde u Srbiji ostaje da se vidi.

Pinoche

pre 5 godina

ono kad je otvaranje jeftine prodavnice HIT. :( onda dodju politicari i kazi, zivite bolje,a mi se radujemo na otvaranju jeftine prodavnice. mada iskreno Lidl i nije sad nesto preterano jeftiniji,ovde gde sam ja su uskladili cene sa drugim marketima,pa npr. ako je u lidlu mleko skuplje u drugom msrketu je jeftinije,ali je zato meso skuplje,dok je u Lidl jeftinije.

Olaf

pre 5 godina

Dobar je Lidl, ispocetka su ljudi u HR bili sumnjicavi, ali nadje se dobrih stvari po pristupacnim cijenama, izbor je ok, vecinom njemacka roba, nesto slovenske i domace...

zg232

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

U Lidlu mi je najbolje kupovati pamučnu odjeću za djecu, za nas odrasle trenirke za doma, pidžame i posteljinu. Ponekad padnem pa kupim hranu iz stranih zemalja, npr. Japana, Kine, Italije, jer imaju specijalizirani tjedan. Primijetila sam da imaju svježe voće i povrće te meso. Od mesa, najbolje su mi mlade patke iz Mađarske, ali meso je stvarno svježe. Cijene nisu nešto jeftinije od ostalih, odnosno nisu takve da možete kupiti duplo više nego kod ostalih. Imaju dobre pekarske proizvode, a također i male alate i uređaje, koji su jeftiniji nego drugdje, jer nisu od poznatih proizvođača. Hrvatskih proizvoda je oko 30%, ali se i dio njihovih brendova radi u Hrvatskoj i Sloveniji. Lidlu nećete naći delikatesne proizvode. Ono što me u Lidlu nervira je skladišni tip trgovine. Meni su najbliži Spar, a onda Kaufland. Spar je nešto skuplji, ali ako trebam svježije voće i povrće onda ću rađe potegnuti još tih 5 minuta autom do Kauflanda. Razlika između Kauflanda i Lidla je što Kaufland više liči na bolje snabdjevenu trgovinu, s dobrom ponudom. Kaufland ima i mesnicu s panjem i dobrom, raznovrsnom ponudom salata, pečenog mesa i priloga, što je za ostale mislena imenica. Sve u svemu, strani lanci su donijeli nešto sniženije cijene, ali i svježije voće i povrće nego što je bilo prije u trgovinama naših vlasnika prije njihovog dolaska. Sve u svemu, svatko će dobiti u određenom lancu što traži.

Njofra

pre 5 godina

Lidl nije jeftiniji od ostalih lanaca u robi poznatih brandova, ali se kod njih može pronaći dosta jeftinih artikala njihovih robnih marki, koje nisu neki extra kvalitet, ali mogu poslužiti.

320D

pre 5 godina

Zivim u Londonu, a imao sam prilike dosta i da putujem i pazarim u Lidlu u raznim zemljama. Lidl pravi tipske objekte koji svi izgledaju slicno po gabaritu i uredjenju. U Lidlu se zaposleni rade vise poslova, kasir takodje dovlaci robu iz magacina, sredjuje police, pomaze kupcima oko autonatskih kasa itd. Lidl takodje saradjuje sa domacim proizvodjacima za neke od svojih proizvida. To su neki od nacina kako lidl postize nize cene od konkurencije. Sto se tice kvaliteta robe, daleko je to od skarta. Roba ne smroz ok, cak su im neki proizvodi bolji nego u premium prodavnicama. U Lidlu se moze kupiti sve, jedino sto nema pregrst brendova po proizvodu, vec jedan-dva. U svakom slucaju, ako budu vodili cenovnu politiku kao na zapadu, Lidl ce bicti hit u Srbiji.

neny

pre 5 godina

Lidl bi bio glup, pa da bude mnogo jeftinji od domacih lanaca. Dovoljno je da sve bude u proseku 5-10% jeftinije plus neke ekstra ponude tipa 99din pa da narod navali. Ziveli pa videli.
Sto se kvaliteta tice, zivim u Nemackoj i u LIDL-u kopujem samo wc-papir, maramice, deterzdent, dugitrajno mleko, brasno, so, secer takve stvari. Nikako meso, sir, voce i povrce, cokoladu itd. Za to se ide u markete sa kvalitetnijom ponudom.

eto tako

pre 5 godina

ljudi,da se odmah razumemo,nemama nista protiv lidla ali kaufland je po ponudi i po ceni bolja trgovina,osim toga ima i daleko bolja snizenja makar u nemackoj,istini za volju,nemacki lidl je opet dosta jeftini od lidl ch,a bio sam i po hr trgovinama,boga mi,u dosta toga su skuplji i od svajcarske pa neka pise ko sta hoce,,

nije ni seljak sto je nekada bio

pre 5 godina

@lol, da ide u selo da kupuje zdravu hranu? Beše ali više nema toga. Većina naših seljaka sprica i zaprašuje nekontrolisano.
Kod LIDL ako piše organska onda to i jeste.
Jabuke im malo malo vraćaju.

Duerte legendo

pre 5 godina

(hours of love, 30. april 2018 16:02)
Nisam Hrvat, ali bih ti mogao teorijski pojasniti. Lidl je tzv diskontni tip maloprodaje, koje karakterišu veliki prodajni objekti (hipermarketi i veliki supermarketi), širok ali plitak proizvodni asortiman, sa velikim učešćem trgovačkih marki. To znači da u njemu možeš naći ,,od igle do lokomotive" ali ćeš od svake vrste proizvoda naći možda 2-3 brenda, od čega je jedan Lidlova trgovačka marka (kao Dobro, Premia, BašBaš i sl), a druga dva su malo poznati brendovi, eventualno neki široko poznati brendovi srednjeg nivoa. Objekti nisu naročito uglađeni (slično Amanu) i često su proizvodi izloženi na paletama. Svi ti razlozi im omogucavaju da prodaju po nizim cenam, a sto se kvaliteta tice, ne znam, nisam nikad bio. Teorijski kvalitet bi trebalo da je srednjeg nivoa, srazmeran ceni. Diskonteri su jako popularni u Nemačkoj gde imaju trzisno učešće u maloprodaji oko 40% (Lidl, Aldi, Netto i Penny), dok u ostatku Evrope i nisu tako značajni (u Fr i UK im je trzisno ucesce oko 10%). S obzirom na naš standard i cenovnu orijentaciju kupaca, mislim da je će Lidl imati lepo tržište.

google translate

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

Lidl je, kao i svuda, "najnarodskiji" lanac samoposluga. Imajuci to u vidu nikako se ne moze reci da je roba losa i slab izbor. Ako trazite brandove, necete ici u Lidl. Plodine (domaci lanac BTW; i nije jedini, za one komentatore koji su pokusali biti cinicni) su ipak nesto visa kategorija, s nesto boljim izborom robe, pa vise i kosta. Kod Konzuma nije toliko stvar u boljem izboru (jeste i bolji izbor i bolja roba), nego najvise u uredjenju samoposluga. Bolje su uredjene nego, recimo, najelitnije talijanske samoposluge (lanac Esselunga) koje se upravo ponose svojim uredjenjem i smatraju to jednim od najvecih aduta. Naravno da se to odrazi i na racunu! Kaufland mozda i ima nesto bolji izbor nego Lidl, ali, bukvalno, nema robe koja je tamo jeftinija. (Plodine su, recimo, generalno skuplje, ali se desi da ponesto bude i jeftinije.) Ne racunajuci eventualna snizenja (kad i zasto se to pocelo zvati "akcijama"? kakve "akcije"???) Narocito ne vidim svrhe ukljucivanja u ovo poredjenje nekih drugih lanaca. Na primer Studenac. Nije ista kategorija! To su male kvartovske samoposluge. Naravno da je ista roba tamo najskuplja! Ali su vam u kraju. Necete tamo ici u velike kupovine, ali cete skoknuti kad vam zatreba neka sitnica.

leptirica

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?
(hours of love, 30. april 2018 16:02)

Njihove robne marke su dosta jeftinije, a nisu loše kvalitete i na tome se temelji njihovo poslovanje. Osim svojih robnih marki imaju jako malo drugih marki i uglavnom je riječ o svjetski poznatim tipa Coca-cola i slično brendovima, njihova cijena je ista kao i u drugima lancima. Nije da će svi ostali propasti zbog dolaska Lidl, ali samo da pohvalim njihova peciva, sladoled koji je dosta jeftiniji, a nije lošiji od recimo Leda, razne žitarice za djecu i razni slatkiši, sve jeftinije, a nije lošije. Inače čovjek je dolje napisao da se radi o škart robi, što nije istina jer po svim istraživanjima imaju kvalitetniju robu od brendiranih konkurenata. Uglavnom većina će neke stvari početi tamo kupovati, ne sve jer imaju mali broj artikala u odnosu na konkurenciju .

ivana zagreb

pre 5 godina

trebali ste prenijeti i dio iz jutarnjeg vezan za prosjecnu placu u trgovinu Lidl od 930 eura za radnike. Najvise placaju od svih ostalih trgovinskih lanaca u HR.

ko im smislja tako glupe izgovore

pre 5 godina

a ako uspemo da se opametimo, em cemo jesti jeftinije, em kvalitetnije. lidl vam je kao ikea u namestaju, razmislite o tome. uporedite domace male radinosti sa ikeom, forma ideale, matisom i ostalim cudima, pa mi kazite sta je bolji kvalitet
(lol, 30. april 2018 19:15)

Koliko znam, hrana na selu je dosta skuplja od ove po marketima/pijacama, kaso sto je i rucno radjen namestaj dosta skuplji od ikee/forme, itd.

mate

pre 5 godina

hrvati, kakve su cene u odnosu na ostale markete ?

Malo jeftiniji jesu, a skroz jeftini su roba, majice i tako.. Hrana tipa cevapi, meso i to je jeftino... Znam di su god otvorili u Hrv da nisu propali..

slepac -()

pre 5 godina

Nije mi jasan profil Srbina koji negira firmu koja je u svakoj zemlji u svetu gde posluju napravila ogroman profit!!! Svugde su ljudi zadovoljni kvalitetom i cenom a onda pametni Srbin počne pametovati. Neverovatno ali ipak stvarno. Ludilo pa toje. Pozdrav iz EU

Jurica

pre 5 godina

Pozdrav svima. Vidim da su trenutno među radnicima u Lidlu na području Istre i Kvarnera dosta osoba iz Srbije, koji su navodno ovdje na obuci, pa prepostavljam da će se brzo otvoriti trgovine u Srbiji. S obzirom da putujem često u Srbiju i poznate su mi cijene, mislim da će biti Hit, i da će dosta spustiti cijene u Srbiji svojom pojavom, jer su cijene proizvoda dosta veće u Srbiji nego u Hrvatskoj, osim po restoranima gdje cu cijene manje nego u Hrvatskoj. U svakom slučaju će dobro donijeti građanima, ali i dosta trgovina će se zatvoriti jer neće konkurentne.

zoran

pre 1 godinu

Kaufland i Lidl imaju istog vlasnika.
Roba u Lidlu je kvalitetna. Što god sam tamo kupio, nisam požalio jer ispod neke razine kvalitete ne idu.