Vučić: Ovo se ni za Titovo vreme nije dogodilo

Bukurešt -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za grad Niš najviše urađeno, da se grade putevi i pruge, da je stiglo šest fabrika u taj grad.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ja sam poceo da radim1976god.Bio sam stipendista i zaposlio sam se posle 9 dana od zavrsetka skole.Posle 6 meseci sam mogao da kupim namestaj za stan ,automobil ili plac i da nastavim da zivim normalno.Samo tada se radilo ali i bili smo nasmejani iz restorana se cula muzika setalista su bila puna islo se na odmore i sve je to bilo kod "omrzenog"Tita.Kod"voljenog"vucica i njegove bulumente odem u penziju oni mi otmu 7000d.,pa kaze i mojim roditeljima je uzeto.Jeste ali njima i ne treba ta penzija?Sada mi je toliko lepo da razmisljam da se iselim bilo gde sem Balkana.
   (Boban, 25. april 2018 11:38)

  # Link komentara

 2. "У Титово време" само ЕИ Ниш је имала више радника него све садашње нишке фабрике заједно. Да не причамо и о њиховим фабрикама у околини (Алексинац, Житорађа, Сврљиг...) и широм ондашње државе - укупно 50 фабрика, око 28.000 запослених. Само ЕИ Ниш.
   (Лепи Цане, 25. april 2018 09:42)

  # Link komentara

 3. Predlažem da se na IV zasjedanju Avnoja drug Alek proglasi za maršala smotanih kablova.
   (Ahtung, 25. april 2018 09:29)

  # Link komentara

 4. Za vreme Titove Jugoslavije EI Niš je zapošljavao 22.000 ljudi, od toga su mogli na letovanja, kupovali kola, ..živeli normalan život, još jači je bio MIN Niš, koji je takođe zapošljavao za pristojne plate,a fabriku koju treći put otvarate i Jura koju niste vi doveli, plaća 25.000 dinara prosećno, bez ikakvih prava i po našem Ustavu, sindikata,.. Predsedniče..Dug SFRJ bio je 22 milijarde dolara, u Vaše vreme dug samo Srbije je oko 27, a Vaša vlast ga je značajno uvećala, ne pričajte nama, Niš je bio grad srećnih ljudi. i ne pričajte nama molim Vas.
  (cartmanx, 25. april 2018 09:27)

  # Link komentara

 5. Nema šta ovako kad pročitam, sutra idem da tražim stan u Nišu, otvaraju se silne fabrike, biće posla i para preko glave, ma šta sutra danas već gledam oglase... E moj mučeniče, ti si našao današnji Niš porediti sa Titovim vremenom. U to vreme Niš je bio jedan od najvećih industrijskiih gradova bivše Jugoslavije, stopa nezaposlenosti je bila jako mala, nakon 5-10-15 godina bi od firme u kojoj radiš dobijao stan, imao bi stabilan i siguran posao da možeš razmišljati o porodici, ne strepiš kao danas da ti je otkaz iznad glave. A što je najvažnije plate su bile pristojne, odvedeš komplet porodicu deset dana na more, (ne 3,5 ili 7) voziš auto i imaš punu trpezu. Radnici sa jačim platama bi pravili i vikendice u prirodi (kojih nije bio mali broj). E sad ako ovo danas porediš sa tim vremenom i kažeš da je danas bolje, ili je laž ili neka vrsta ludila, trećeg nema.
  (Dado, 25. april 2018 09:24)

  # Link komentara

 6. Tako su i u Titovo vreme gradili 8km autoputa 8 godina tj jedan kilometar godisnje. Za sve one puteve koje je Tito napravio bilo je potrebno oko 4.000 godina. Sva sreca pa je Tito poziveo toliko.
  (Needukovan, 25. april 2018 09:15)

  # Link komentara

 7. celo vođenje države se svelo na puko sakupljanje političkih bodova ... tuga
   (komentator, 25. april 2018 08:48)

  # Link komentara

 8. Jel Vucic bio skoro u Nisu? Ja sam bila ore 2 meseca; Tuga! Ne znam sta se to ‘gradi’-videla sam da se sve raspada..
  Sramota sta su vlasti (prethodne i sadasnje) dozvolile da se dogodi sa jednim od najvecih gradova Srbije koji je bio poznati centar indutrije i kulture.
  Predlazem da vlasti malo manje pricaju i malo vise rade, pa kad rezultati budu ocigledni, onda da ‘stavljaju svoj potpis’ na isto.
  (Tina, 25. april 2018 08:16)

  # Link komentara

 9. Tacno je rekao.Ovakva demagogija nije bila ni u Titovom vremenu!
  (bokimrak, 25. april 2018 08:15)

  # Link komentara

 10. A b'e nislije, je li vam toliko dobro? Da se doselim velim ako vam tece med i mleko.
   (novosadjanin, 25. april 2018 08:09)

  # Link komentara

 11. Vučićeva konstatacija je netačna.Nema pruga,puteva i progresa, samo jad, beda, siromaštvo, korupcija i nezaposlenost. Gomila polupismenih poslušnika na funkcijama. Diktatura u svom tipičnom obliku, kontrola medija,niške televizije služe za sve osim za objektivno informisanje građana. Second handovi ,pekare i kladionice su jedino što u Nišu radi. Velika je stvar da jedan deo Niša misli drugačije i što će to danas javno i dostojanstveno pokazati.Ne razumem ljude koji će doći autobusima organizovano iz drugih gradova,za hranu i dnevnicu.Realno, danas ispred Leonija mitingovanje ne služi ničemu osim pojačavanju podele na dve Srbije.Fabrika je već jednom otvorena,svečano.
  (Zoran Ranđelović, 25. april 2018 07:20)

  # Link komentara

 12. Ono što je u Titovo vreme izgrađeno ovi današnji ne mogu ni da okreče.
   (SSSS, 25. april 2018 07:19)

  # Link komentara

 13. Ziveo sam i radio u Titovo vreme i rado bih zamenio ovu danasnju bulumentu na vlasti za jedan Titov prst. Pored toga trebalo bi zabraniti da danasnji, tzv. politicari uzimaju Titovo ime u usta. To je sramota.
  (ni stida ni srama, 25. april 2018 04:26)

  # Link komentara

 14. Postovani DRUZE Predsednice Vucicu , iz postovanja prema svim ljudima, narodima i narodnostima koji su posle drugog svetskog rata i strahovitih razaranja daleko vecih nego tokom NATO agresije obnovili i sagradili zemlju koja se tada nazivala SFRJ , izgradili Beograd kojim se vi i vas Mali toliko dicite , iz postovanja prema svima nama koji postujemo i pamtimo istoriju , znamo ponesto o Titu a i o Vama , ne pominjite i ne uporedjujte razvoj danasnje Srbije i ondasnje Jugoslavije ako je imalo koze ostalo na tim Vasim debelim obrazima . Sa postovanjem, neko ciji je deda krv prolio za slobodu Jugoslavije i obnovu zemlje , ciji je deda znojem i krvlju sagradio ono sto vi sad obnavljate i silno se dicite lopovlukom , sundom i kicem . Sacuvajte DRUZE Predsednice Vucicu barem trunku dostojanstva , sto bi Vi rekli devedesetih , ako za Boga znate ...
  (Ivan Kapetanic, 25. april 2018 02:44)

  # Link komentara

 15. Užasno iritira ovo ONI...Opozicija kontrora i to joj je uloga.Tako se izostrava kvalitet i sprecavaju mućke i korupcija,ako država pravno funkcioniše.Ako ne,onda ovo ONI dokazuje despotizam i nerazumevanje parlamentarne demokratije.Gde je predsednik u svemu tome?Vidim ga kao usamljenog jahača koji priča svoju viziju,ali ne vidi da je opstruisu i njegovi.Savet:Vise konkretne demokratije,slobode i prava,a manje prazne price i želja.Svi mi to zelimo sto ti pričaš,ali tebe smo izabrali da to i ostvarimo.Povedi akciju,već jednom.
  (Djed Gavrilo, 25. april 2018 00:50)

  # Link komentara

 16. Za vreme "žutih" u Nišu su izgrađena 3 nova mosta, izgrađeno nekoliko novih bulevara (Somborski, Vizantijski, bulevar Mediana) čime se napravio saobraćajni prsten u gradu, proširena Knjaževačka ulica skoro celom dužinom, izgrađena gomila kružnih tokova itd. I ovo čime se hvali, izgradnja Kliničkog je krenuta isto pre nego što su došli na vlast, obnova Čaira je isto krenula pre nego što su došli na vlast. Sve investicije kao Beneton i Leoni je došlo pre njih. Otkad su oni došli u Nišu nije izgrađeno apsolutno ništa od infrastrukture, potpuno prazan hod za ovih 6 godina.
  (J.B. Tito, 25. april 2018 00:44)

  # Link komentara

 17. Sve ovo je apsurdno,a evo i primera:autobus koji je prilikom poslednje posete Nišu poklonio Vučić firmi za prevoz,sada stoji jer se firma rasformirala.Tako vam je to u Nišu
   (pantelejac, 25. april 2018 00:42)

  # Link komentara

 18. Požarevljanin sam. Kod nas postoji izreka za nezadovoljne: idi u park, žali se Milošu.
  Miloš Obrenović je stalno proveravao kako narod diše. Kada bi mu rekli da narod gunđa i prigovara, govorio bi kako je to odlično. Zabrinuo bi se tek kada narod zaćuti. Tada bi učinio sve da narod ponovo počne da gunđa i prigovara i nastavio da vlada.
  Naučite "gospodo" iz vlasti nešto od Miloša. Mnogo gluposti ste napravili i dalje ih pravite. Napravićete ih previše jer narod ćuti. Pogrešno tumačite ćutanje i umišljate da to govori o vašim uspesima. Pogrešno. Ja prvi ne vidim nikakve uspehe. Vidim siromaštvo, propalo školstvo, zdravstvo, privredu. Nenasmejana i napaćena lica naroda, koji kad progovori, a hoće vrlo brzo, neće biti dobro. Nećete stići ni Tito da kažete, a desiće se narod.
   (Tužno, 25. april 2018 00:15)

  # Link komentara

 19. Mora Vucic da bude svakoj serpi poklopac. On jed predsednik, on je premijer, on je resorni ministar, on je tuzilac, on je sudija, on je,
  ma on je sve, samo nije ono sto treba da bude.
  (bekos, 25. april 2018 00:13)

  # Link komentara

 20. Ako sam dobro shvatio predstavnik naše zemlje je otišao u Rumuniju da priča o Nišu,o našima i onima,opoziciji,titu.....
  Pokretni cirkus.
  (Comby, 24. april 2018 23:14)

  # Link komentara

 21. EI Niš je imala 28.000 zaposlenih i 700 miliona USD godisnji prihod. Toliko o Titovom vremenu. A tih 700 miliona je kao sada barem 5 milijardi USD. Ili da prevedemo na dug koji je Srbija imala tada od 6 mlrd USD samo EI NIŠ je pravio prihode vece od 10% tog duga.
  Ostalo neka komentariše ko hoce ja samo činjenice.
  Samo ne razumem da se poredi sa uspesima Titove vlasti i privrede. Necu govoriti koliko je stanova EI NIŠ dala gratis svojim radnicima a koliko ovi investitori.
  (Nebojša, 24. april 2018 23:09)

  # Link komentara

 22. "Mogu oni o meni da govore šta hoce"... Pa ne možemo prijatelju da kažemo ništa o tebi, a kamoli sve što hocemo. Ne daš da se zucne o tebi osim hvalospeva na tvojim opskurnim medijima u koje si i sam poverovao. Poređenje sa Titom je moguce samo u uvođenju diktature i teroru nad neistomišljenicima, a što se tiče izgradnje to je smešno i da se poredi. Čak i sa Miloševicem se ne možeš porediti. Ja nisam ni znao da se gradi metro i stanica kod Vuka, samo je odjednom puštena u rad. Vučic objavi da je metro gotova stvar i pre pripreme projekta i trase metroa. Njemu je uzor Staljin sa Potjemkinovim selima.
  (Kolos, 24. april 2018 20:47)

  # Link komentara

 23. Slazem se sa predsednikom Srbije.
  (Nena, 24. april 2018 19:53)

  Е малена, немаш ти појма. У Титово време је било више запослених у ЕИ Ниш, него што сада има запослених у целом Нишу, Врању и Лесковцу заједно. И имали су далеко боље плате у односу на ове које се деле попут милостиње. Ни он не памти Титово време, а овамо се упоређује са њим... Смехотресно. Толико, да ми иду сузе на очи.
  (Искра октябрa, 24. april 2018 20:47)

  # Link komentara

 24. Slazem se sa predsednikom Srbije.
  (Nena, 24. april 2018 19:53)

  # Link komentara

 25. Is iz Nis. Idi unisti Komercijalnu banku. 110 miliona eura gubitaka za dve godine. Narod to ne zna jer se vi hvalite i kad semafor otvorite ali ovo ne spominjete, krijete. I jos sad kad ima kupca ne date je. A sto? Da bi jos pravila gubitke? Ili kad je ona milione u gubitku vi ste isto toliko u dobitku?
  (Gast arbaiter, 24. april 2018 19:49)

  # Link komentara

 26. Mozete lagati druge,mi svako jutro prolazimo kroz gomile rupa u centru do posla,kuca...itd. Nis je mrtav grad kao Vranje pre 10 god. Vase nazovi fabrike-montaze,zamenili smo za Titovu Duvansku,Elekronsku,Nitex,Masinsku...i nije opozicija vec narod! Smucilo nam se vise!
   (joka, 24. april 2018 19:49)

  # Link komentara

 27. Smejati se ili plakati..pitanje je sad?
   (nislija, 24. april 2018 19:45)

  # Link komentara

 28. Predsednik lepo prica.
  Da je hteo mogao je da se informise da je u Titovo vreme EI imala preko 20.000 radnika.
  Koliko ih danas ima?
  Da ne nabrajam previse, gde je Masinska industrija predsednice?
  (Milan, 24. april 2018 19:44)

  # Link komentara

 29. у тотово време си од плате могао да живиш
   (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 24. april 2018 19:43)

  # Link komentara

 30. Bojim se da sadašnja vlast i "Titovo vreme" dele isti poguban stav prema srpskom narodu. Itekako tu ima necega...
  (Saša, 24. april 2018 19:40)

  # Link komentara

 31. Za vučića nisam ali kad ja iz Leskovca odem u Niš imam utisak kao u drugoj državi da sam otišao.
  Robe mnogo više i po povoljnijoj ceni, sam grad Niš je velegrad za selo Leskovac.
   (Dejca-LE, 24. april 2018 19:35)

  # Link komentara

 32. Nis je razoren grad. Mladost odlazi, ono sto ostaje nema nadu, grad je sumoran i bedan. Jedina svetla tacka u zadnjih 20 i nesto godina je taj aerodrom i sada hoce da ga ugase.
   (Милош, 24. april 2018 19:32)

  # Link komentara

 33. Nije, u Titovo vreme je EI Niš proizvodio MIKROPROCESORE (što bi laici rekli - čipove) i štampana kola približno na istom tehnološkom nivou kao Intel, Motorola ili Texas Instruments. Danas Nišlije treba da su srećni što motaju kablove jer su valjda jeftiniji od robota. Ne bih ja na njegovom mestu uzimao olako Tita u usta, bar dok su živi oni koji ga se sećaju.
  (Peka, 24. april 2018 19:31)

  # Link komentara

 34. Titovo vreme?
  Sta ti, rodjen 1970 godine znas o tom vremenu?!
  Ptestani da pokusavas da nas, koji smo odrastali u Titobo vreme u nesto ubedjujes !
  Jer, ima nas jos, generacije '50 i neke ZNAJU sta smo bili, koliko su nam roditelji zaradjivali, koliko je nas pasos tada vredeo !
  Od dve radnicke plate smo gradili kuce, isli na more, imali obucu, odecu..knjige ! Imali PRAVE profesore !
  Od "fabrika za motanje zica" ni jedan clan porodice ne moze da skrpi kraj s krajem..
  !
  Ish iz Nis, NE DAMO NISKI
  AERODROM ! TACKA #
   (Nislija, 24. april 2018 19:30)

  # Link komentara

 35. ma kralju tj. care, nije ni za sve vreme Nemanjića Srbija tako napredovala kao u proteklih 6 godina! alal vera!!!
   (BDP, 24. april 2018 19:30)

  # Link komentara

 36. Za Titovo vreme cela Jugoslavija je bila zadužena kao sad Srbija.
   (Henry Chinasky, 24. april 2018 19:29)

  # Link komentara

 37. Otvoreno sest fabrika. Samo Leoni tri puta. Hahahahahaha.
   (Samo se pitam, 24. april 2018 19:29)

  # Link komentara

 38. Sta vredi kad su plate male a osnovne zivotne potrebe skupe...
   (Brica, 24. april 2018 19:28)

  # Link komentara

 39. Ovaj priča kao da je Titovo vreme bilo pre 200 godina, kao da ne zna da se najmanje polovina stanovništva seća tih srećnih vremena.
   (serb_alien, 24. april 2018 19:28)

  # Link komentara

 40. Ja ovde vidim da su sve premijeri i samo ovaj nas predsednik.
  A sto se Nisa i izgradnje tice, taj Klinicki centar se pravi 20 godina, kao i ti putevi koje pominje. On dosao na kraju, kad je najveci deo posla odradjen i kiti se tudjim perjem. Pa vidi predcednice narod, sve vidi. I dosta zna. Ali cuti. Al kad se narod ucuti, to ne sluti na dobro.
  (Zizavac, 24. april 2018 19:24)

  # Link komentara

 41. Ti ga pitas kako si , a on odgovara: cetvrtak.
  Ljudi mi kazu: ne damo aerodrom ... a on napravi od toga da ga ljudi ponizavaju, da mu se podsmevaju, strani placenici, sorosevci,....
  Ima tu dosta materijala za psihijatriju. Nije mu ovo prvi put. Zaredilo. Stalno ovako.
  (Srrrrrrrrrrdjan, 24. april 2018 19:23)

  # Link komentara

 42. Ma dok se ti nisi pojavio mi u Srbiji smo živeli u kamenom dobu I jeli korenje.
   (Stevan, 24. april 2018 19:23)

  # Link komentara

 43. Eto Nišlije, čuli ste. A sad daj aerodrum.
  (Goran, 24. april 2018 19:19)

  # Link komentara

 44. Ovaj čovek nema blama...
   (Tralalala, 24. april 2018 19:19)

  # Link komentara

 45. Časna Titova reč.
   (mamlaz, 24. april 2018 19:14)

  # Link komentara

 46. Covece...ovaj covek je car!
   (Pinoce, 24. april 2018 19:12)

  # Link komentara

 47. A sta znaci ovo “predsednicom Vlade, premijerom....”, jel to da bi ozgledalo da je bio jos neki predsednik? Otkud to da na sastanku premijera nema nase premijerke, nego predsednik?
  (sasa jokic, 24. april 2018 19:08)

  # Link komentara