Subota, 21.04.2018.

15:42

Osim ako nemate rodbinu: Letovanje na Jadranu paprenije od Malte

Ukoliko nemate vikendicu ili rodbinu koja bi primila na koju nedelju, bolje je onda da odmor provedete van Hrvatske, pišu regionalni mediji.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Osim ako nemate rodbinu: Letovanje na Jadranu paprenije od Malte IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Šef & Sir Oliver

pre 5 godina

Svako ima svoj ukus, želje i valjda zna dubinu svog džepa !
Preporuka je izabrati i egzotičnije destinacije od navedenih i onda uporediti. Treba što više putovati i videti različite zemlje ali dobro se informišite šta dobijate za svoje pare !
Da vam nepotrebno ne presedne " lux varijanta " koja je negde na drugom mestu prosek ili čak ispod toga !
Poštujem kada ljudi cene sebe i prirodu oko sebe i to hoće da naplate , ali ne volim kada to pretvore u " drp - sistem " , a toga ima previše i sve više svuda oko nas .
Nekako sa globalizacijom ide pod ruku i " zatupizacija " ... iste stvari u Africi i u Sibiru ! Nemanje granica i odsustvo noemalnog ponašanja ( sve dozvoljeno turistima ) je takodje stvar koja mi je presela u mnogim zemljama ( CRO ,Greece ili delovi Španije i Kipra ) i to sam odavno precrtao !

Aca

pre 5 godina

Drugar mi je iz Knina rodom i tamo mu je deda i baba.
On je jos u osnovnoj skoli doselio u Bg a deo mu rodbine tokom rata.
Zacudo tokom rata u kuci su imali blag stav i govorili da im nije trebao sukob i nisu srbovali.
Sada ima purovnicu, radi za solidan novac u stranoj firmi da moze okretati globus za letovanje ali za HR kaze da ide samo da vidi svoje i da mu ne pada na pamet tamo da ide na more.
A cenu odredjuju ponuda i traznja jer Nemcima, Britancima i Francuzima do Grcke treba dan-dva vise kolima nego do HR pa vise idu avionom na ostrva a ko ide kolima u HR.

Frane

pre 5 godina

Lex@, komentar ti je pun prekrivene mrznje, iako ima istinitih rijeci. Hrana je uglavnom losa i preskupa. Riba nije 100e kg nigdje, osim na Stradunu ili Hvaru i to Zubatac i Jastog. Naruci u Italiji Zubatca ili Jastoga pa napisi koliko si ga platio. Hrvatska se nema pred nikim sakrivati jer ne bi bila sila broj 1 u Europi u turizmu, a ona to je bar kad se pogleda broj dolazaka u odnosu na broj stanovnika, a posebno na broj stanovnika koji zive uz obalu. Istra je u prednosti jer je blizu svima koji u nju dolaze, a to je mahom populacija od Austrije, Bavarske i Slovenije, dakle auto populacija i kamp populacija. Dalmacije je mnogo vise avio destinacija. Za razliku od Istre, Dalmacija ima mogucnost rasta od 100% u odnosu na trenutno stanje. Hrvatsku posjeti preko 12.000.000 stranaca na godinu i preko 1.000.000 gostiju s kruzera. Cijeli svijet zna za nas. Di god kazes Hrvat a ne Rvat svi kazu ' ou jea '. Rat je bio i napravio je tesko popravljive stvari u odnosima izmedju nasih naroda. To se i danas nakon 23' godine od zavrsetka istog vidi svakoga dana. Nema vise SFRJ nema vise ' naseg mora ' - bratstva i jedinstva, vec umjesto toga je posijano sjeme nepovjerenja i otklona a nazalost ni mrznja nije nestala. Srbi kao gosti su ispod nivoa statisticke greske i tu se nista nece promijeniti u narednih desetak a mozda i vise godina i to ne samo zbog politickih prilika vec i zbog onih materijalnih i ekonomskih. Ipak nije sve crno, mnogi su obnovili prijateljstva a nova se sklapaju.Lp.

Vukodav

pre 5 godina

Tržište diktira cene i nema šta oni da ih spuštaju da bi bili konkurentni, idu koliko su gosti spremni da plate.
Hrvatsko primorje je Nemcima blizu i kolima a do Španije i Grčke im je malo dalje (uostalom kao i svima iz centralne Evrope).
Niko nas ne tera silom da idemo tamo pa ne razumem ove zlurade komentare.

stupid

pre 5 godina

meni rodjena sestra sa porodicom živi u lećeu, inače zbog nekog roditeljskog tripa uvek smo letovali u grčkoj i to manje više skoro na svim ostrvima o kojima se obično ovde i piše, hrvatsku sam obišao u poslednjih 10 god zbog prirode posla i jeste lepa, ali ništa lepša od krfa, krita, santorinija, pa čak i tasosa, sve je na kraju stvar ukusa, ali uporedjivati jug italije ili španiju, sa njima i to bukvalno u svakom pogledu je apsolutno besmisleno, to može onaj kome je halkidiki, c.gora ili bugarska normativ, bez ikoga da uvredim stvarno.

Sanja

pre 5 godina

@ Istra
Zasto bi bilo ko spustao cene zato sto mi nemamo para i zato sto nam je standard ispod svakog nivoa?

U Rovinju soba sa cajnom kuhinjom kosta koliko kosta. Za te pare dnevno mozete da iznajmite farmu u francuskom zaledju. Svako prema svom ukusu.

Ko zeli i moze da plati hrvatski Jadran (koji nije ono to je bio, kao sto ni Grcka nije ono sto je bila), nek tamo i ide.

Nista njima ne bi bilo bolje da im se u Rovinj "preseli Beograd", jer ni tog Beograda vise nema. Starije generacije su nas napustile, mnogi su se raselili...

Da

pre 5 godina

Provela sam detinjstvo u Hrvatskoj i Jadran je zaista divan. Ali, ukoliko vas ne vuce neka posebna nostalgija, zasto ici nekuda - i pritom davati s teskom mukom zaradjeni novac - gde nimalo niste pozeljni i gde vas gledaju ispod oka? Da li smo mi mazohisti? Njima je stalo do srpskih turista kao do lanjskog snega, niti nas vole, niti imamo love. Licno preferiram Tursku, relativno povoljne cene, 4 mora, sjajna usluga, pa biraj! I da, Jadran je previse hladan za moj ukus.

eho

pre 5 godina

gde god da odem meni svugde dobro i srecem samo dobre ljude,mozda i zbog toga sto nisam od onih koji do podne mrze sebe a posle podne ceo svet?

anajeana

pre 5 godina

ja bih tako rado opet na Korčulu i Mljet, može i Vis. Ali, nakon dužeg razmišljanja, opet će biti jedno predivno izolovanije zeleno grčko ostrvo. cene su iste ili nešto niže, jedino trajekt smori

ankona

pre 5 godina

Hrvatska me neće videti iz više razloga: preskupa je za moj džep, logistički mi je previše komplikovano da se dovučem tamo jer nemam automobil, nemam namere da se okrećem i gledam da li će bilo ko za moje pare makar i da me popreko pogleda ili cokće zbog govora, nemam prijatelja iz Hrvatske i samim tim nemam nikog meni bitnog da iskoristim da vidim dok sam na letovanju, ne poznajem hrvatsku kulturu a ni nemam želju da je upoznam. Što se mene tiče, svi gorepomenuti faktori diktiraju da biram Grčku, Bugarsku, Albaniju ili čak Ukrajinu (Odesa) jer lako mogu lou-kostom da odem tamo.

Lex

pre 5 godina

U Hrvatsku idemo svake godine, ali zadnje 3 smo napravili tako da idemo samo na drugo letovanje u trajanju od 7 dama u kome pokupimo i decu od ujaka, jer oni nisu u mogućnosti.
Priroda je lepa, ostrva su lepa i more je uglavnom lepo (ako nije natrpana plaža, mada se uvek može naći relativno miran kutak).
Preskupa je za ono što nudi. Imamo para, ali ih ne bacamo i najviše mrzimo kada neko hoće da te odere, a tamo je sve posvećeno deranju. Imate veliko problem da nađete jako lep smeštaj u hrvatskoj, većina apartmana je onako vikendaški nameštena i ostalo u času 70-tih kada su napravljene. Neverovatno mi je da za ribu koja je tamo osnovna hrana žele 100€/kilu. Hranu u restoranima izbegavati, očajan je kvalitet a preplaćite. Ribu ćete dobiti u 90% zamrznutu ker jednostavno se u periodu godišnjih i ne lovi na veliko (zabrana je).
Kada to uporedim sa Italijom (jug) neverovatna je razlika (gastronomska ponuda neverovatna, cene veoma pristojne da se ne isplati da bilo šta spremate, sve je mnogo jevtinije, peščane plaže predivne (zovu ih evropski Maldivi), smeštaji lepi, predivna kamena sela (svako je prelepo) sa 1000-godišnjom tradicijom, pokrajina prelepa sa nepreglednim maslinjacima. Stvarno, Hrvatska može pred tim da se sakrije (ne smete samo ići u avgustu kada nahrle svi Italijani, već jula). Posetimo Hrvatsku više puta godišnje na par dana, u Istri su krenuli da nude stvarno lepe hotelske smeštaje, Dalmacija bi morala mnogo da se nauči od Istrijana.

f10

pre 5 godina

Necu Rimac zato sto se pravi u HR vec Ferrari jer je iz Italije.
Ljudi, pisemo gluposti. Svako ko je bio na hrvatskom i crnogorskom primorju zna kolika je razlika.
Ne razumem zasto takvi komentari:
ja idem u GR
ja idem u TR...
Da nije lepo ne bi ni bilo tako skupo, tacnije preskupo. Ja sam sebe nasao u Grckoj, Egej. Voda je dosta toplija, ne razmisljam da li ce mi neko razbiti glavu ili auto jer sam iz SRB. Plaze su divne i ciste, naravno ko voli pesak i sitno kamenje. I u GR postoje mesta koja su papreno skupa ali je velika razlika u duzini obale i u ponudi pansiona.
Ne bih da uvredim nikoga u HR, posebno Istrane ali ono u cemu je najveca razlika je u ljudima, tacnije pojedincima, koji i dalje mrze sve sto ima veze sa Srbijom i pokusavaju da vam upropaste odmor dok u GR toga nema.

cool mint

pre 5 godina

Pozdrav iz Makarske, ljudi.
Hrvatska obala je cista, mnogo zelenila, voda specificno plava, cista, jeste sve skupo (evo kraj je aprila, a vec plaxamo nocenje za dvoje u finoj vili 500 metara od obale 30 eura za noc, bez dorucka), ali vrijedi doci. Meni od Sarajeva do Makarske 250 kilometara, voda vec topla za plivanje (18-19 stepeni). U Makarskoj bosanskih tablica koliko hoces, bude I neka srbijanska, vec ima turista. Ceste dobre (I lokalne, ne samo autoput), nema razloga da se ne dodje. A nacio-budala je na svim stranama, zato svoga posla, nadje takav sebi slicnog.

android x

pre 5 godina

Išao video Hrvatsku (Brač hotel bretanide 4+ zvezdice ) i teško da bi više otišao! Takodje iz komentara - porediti Hrvatsku sa Grčkom (Santorini) , a kamo li Egiptom (Hurgada) možete jedino ako poredite njihova predivna vina . Sve ostalo mnogooooooo teško!
Lično u sećanju prelepog mesta mi je ostalo tokom dana nekoliko zatucanih pijanih ili drogiranih budaletina iz unutrašnjosti ljepe njihove, pevajući nacionalističke pesme onog njihovog Marka Tumpsona .
Situaciju su zapržili nekoliko pijanih i prostih engleza tokom noći svadjajući se sa obezbedjenjem hotela i meni je njihovo more preselo. Otišao sam odmah tokom noći sa parom iz madjarske kojima su one pijane engleske budaletine urinirali na vratima.

Aca

pre 5 godina

Mozemo mi Srbi dobiti suljeve ali Hrvatska ima najlepse more sveta, prvenstvenio zbog ostrva, tj ima i drugih destinacija ali mnogo vise ajkula, smrtonosnih meduza i sl.
Oplovio sam ceo Jadran i voleo bih ponoviti jer je to jedini nacin da to prodjem a da ne budem u kontaktu ptevise sa stanovnistvom koje nas manje vise ne podnosi. Mislim 8 od 10 ljudi su pristojni, jednom je neko stradao pa je za ocekivati a jedan je budaletina bez razloga bas kao i kod nas.
Ako se neko kupao na Lastovu, Visu, Mljetu, Korculi, Bracu... nek me demantuje.
Inace sam do rata vise isao u CG koja je bila lepa dok svi nisu tamo krenuli. Od rata sam menjao ostrva po Grckoj jer ne trosim pare u zemljama gde se dobar deo izdvaja za dzihad.
Tako da mi je Grcka puna kapa a kako u vec zrelim godinama imam malu decu osudjen sam na Halkidiki jos deset godina.

Sajo

pre 5 godina

Koliko ljubomornih i opterećenih komentara . Najbolji su oni koji pišu da imaju puno rodbine dolje ali ipak nejdu jer su ustaše, valjda im rodbina šta li.
Ne idu ni svi Francuzi na Azurnu obalu ljetovati jer su to nemogu priuštiti pa zašto bi to morali i svi Hrvati u Hrvatskoj.
Hrvatska obala je duga i svaki si nađe što si može priuštiti.

NS

pre 5 godina

Hrvatsko primorje jeste skupo, ali je i prelepo. Prošlog leta sam bio u Istri, u Umagu, Jadran je predivan tamo. Niko nije ni primetio da sam iz Srbije, nikakvih problema nije bilo. Kao i uvek kada odem u Hrvatsku (ili bilo koju drugu ex-SFRJ zemlju), osećao sam se kao kod kuće. Bio sam takođe i dva puta u Grčkoj prošlog leta, sam doživljaj nije uporediv. Jeste u Grčkoj more toplije, ali sem toga ništa posebno, nije to to. Istina da me je Umag sam koštao više nego ta dva puta u Grčkoj, ali itekako vredi.

Goran

pre 5 godina

Da nema povremeno ovih smorenih tekstova o hrvatskoj obali na nasim portalima, niko ovde ne bi ni pomislio da hrvatsko more uopste postoji, kamoli da planira letovanje tamo.

6 litara Hemi

pre 5 godina

Ne trosimo vreme na letovanja, gde je lepse nego u sopstvenog basti. Rostilj, komsije, jedino sto je familija daleko. Ne bi dan u Oklahomi dao za 15 po plazama, pa 10 letovanja kostaju ko lep plac, valjda svoje imanje vise volim nego kod nekog stranca

Ja

pre 5 godina

Ako neces u Hr,nemoj.
Tj.ako nemozes u Hr jer ti je skupa.
A ljubomorni komentari tipa nikad tamo,zasto tamo i sl.samo govore koliko si opterecen sto mi imamo more.

rovinj

pre 5 godina

@ Alex
U provinciji Istri lani nije ljetovalo, kako ti tvrdiš, nekoliko stotina, nego skoro 32.000 srpskih turista, koji su ostvarili više od 227.000 noćenja, zuzevši na našoj regionalnoj turističkoj rang list sasvim solidno 17. mjesto.

Dorxs

pre 5 godina

@cinik
@stojko
@aleks
@mara

Ustvari je i dobro da ovakvi kao vi ni ne idete u hr, bice mnogo bolje nama koji idemo.
Cuj Bugarska bolja od HR, jesi ti bez naocara isao na more??

mara

pre 5 godina

gradjanstvo srbije letuje u grckoj, turskoj,kipru, malti, tunisu, egiptu, italiji, spaniji... ili daljim egzoticnim mestima... ne zanima ih ni vremenska prognoza iz hrvatske

Alex

pre 5 godina

Ne znam zašto uopšte i pomišljate na letovanje u hrvatskoj? To što nekoliko stotina naših gradjana provede leto u toj provinciji, ne znači da trebamo čak i razmišljati o istoj soluciji. Tema Vam je skroz promašena!

Istra

pre 5 godina

Moj sin je sa devojkom hteo ove godine u Rovinj. U Starom gradu u julu i avgustu NEMA noćenja za dvoje ispod 90 evra, i to pristojna i nimalo eksluzivna soba sa čajnom kuhinjom. Dnevno im treba još barem 60,70 da jedu, idu na plažu, izadju uveče. Na to dodaju dve avionske karte...10 dana izadje 2000 evra, a možda i malo više.
Rodos, hotel 4* na plaži, polupansion, 11 dana avionom, za njih dvoje
1550, slično i u Španiji.
Divan je Rovinj, mladost sam u njemu ostavila, ali ne vredi tih para. Nikako mi nije jasno kako su im draži Česi i Ukrajinci, nemački i britanski penzosi, svi dodju na 3-4 dana. Da spuste cene, Beograd mi se opet tamo selio.

Ja

pre 5 godina

Za maroko i egipat jasno je zasto su cijene nize..
Spanjolsku i grcku jos pere recesija..
Uostalom zasto bi Hr bila jeftinija od tih zemalja?
Ne zelis pit kavu na Stradunu,odi u Senj.
Hr itekako treba bit na cijeni po svemu.

K.G.

pre 5 godina

Imam rodbinu skoro duž cele "njihove" obale ali mi ne pada napamet da idem dole. Toliko nisko da padnem ipak si ne mogu dopustiti. Ima mora i turizma i u Grckoj i u Turskoj jedino tamo nema ustaša.

K.G.

pre 5 godina

Imam rodbinu skoro duž cele "njihove" obale ali mi ne pada napamet da idem dole. Toliko nisko da padnem ipak si ne mogu dopustiti. Ima mora i turizma i u Grckoj i u Turskoj jedino tamo nema ustaša.

mara

pre 5 godina

gradjanstvo srbije letuje u grckoj, turskoj,kipru, malti, tunisu, egiptu, italiji, spaniji... ili daljim egzoticnim mestima... ne zanima ih ni vremenska prognoza iz hrvatske

Dorxs

pre 5 godina

@cinik
@stojko
@aleks
@mara

Ustvari je i dobro da ovakvi kao vi ni ne idete u hr, bice mnogo bolje nama koji idemo.
Cuj Bugarska bolja od HR, jesi ti bez naocara isao na more??

Istra

pre 5 godina

Moj sin je sa devojkom hteo ove godine u Rovinj. U Starom gradu u julu i avgustu NEMA noćenja za dvoje ispod 90 evra, i to pristojna i nimalo eksluzivna soba sa čajnom kuhinjom. Dnevno im treba još barem 60,70 da jedu, idu na plažu, izadju uveče. Na to dodaju dve avionske karte...10 dana izadje 2000 evra, a možda i malo više.
Rodos, hotel 4* na plaži, polupansion, 11 dana avionom, za njih dvoje
1550, slično i u Španiji.
Divan je Rovinj, mladost sam u njemu ostavila, ali ne vredi tih para. Nikako mi nije jasno kako su im draži Česi i Ukrajinci, nemački i britanski penzosi, svi dodju na 3-4 dana. Da spuste cene, Beograd mi se opet tamo selio.

Ja

pre 5 godina

Za maroko i egipat jasno je zasto su cijene nize..
Spanjolsku i grcku jos pere recesija..
Uostalom zasto bi Hr bila jeftinija od tih zemalja?
Ne zelis pit kavu na Stradunu,odi u Senj.
Hr itekako treba bit na cijeni po svemu.

Goran

pre 5 godina

Da nema povremeno ovih smorenih tekstova o hrvatskoj obali na nasim portalima, niko ovde ne bi ni pomislio da hrvatsko more uopste postoji, kamoli da planira letovanje tamo.

Alex

pre 5 godina

Ne znam zašto uopšte i pomišljate na letovanje u hrvatskoj? To što nekoliko stotina naših gradjana provede leto u toj provinciji, ne znači da trebamo čak i razmišljati o istoj soluciji. Tema Vam je skroz promašena!

rovinj

pre 5 godina

@ Alex
U provinciji Istri lani nije ljetovalo, kako ti tvrdiš, nekoliko stotina, nego skoro 32.000 srpskih turista, koji su ostvarili više od 227.000 noćenja, zuzevši na našoj regionalnoj turističkoj rang list sasvim solidno 17. mjesto.

Ja

pre 5 godina

Ako neces u Hr,nemoj.
Tj.ako nemozes u Hr jer ti je skupa.
A ljubomorni komentari tipa nikad tamo,zasto tamo i sl.samo govore koliko si opterecen sto mi imamo more.

cool mint

pre 5 godina

Pozdrav iz Makarske, ljudi.
Hrvatska obala je cista, mnogo zelenila, voda specificno plava, cista, jeste sve skupo (evo kraj je aprila, a vec plaxamo nocenje za dvoje u finoj vili 500 metara od obale 30 eura za noc, bez dorucka), ali vrijedi doci. Meni od Sarajeva do Makarske 250 kilometara, voda vec topla za plivanje (18-19 stepeni). U Makarskoj bosanskih tablica koliko hoces, bude I neka srbijanska, vec ima turista. Ceste dobre (I lokalne, ne samo autoput), nema razloga da se ne dodje. A nacio-budala je na svim stranama, zato svoga posla, nadje takav sebi slicnog.

android x

pre 5 godina

Išao video Hrvatsku (Brač hotel bretanide 4+ zvezdice ) i teško da bi više otišao! Takodje iz komentara - porediti Hrvatsku sa Grčkom (Santorini) , a kamo li Egiptom (Hurgada) možete jedino ako poredite njihova predivna vina . Sve ostalo mnogooooooo teško!
Lično u sećanju prelepog mesta mi je ostalo tokom dana nekoliko zatucanih pijanih ili drogiranih budaletina iz unutrašnjosti ljepe njihove, pevajući nacionalističke pesme onog njihovog Marka Tumpsona .
Situaciju su zapržili nekoliko pijanih i prostih engleza tokom noći svadjajući se sa obezbedjenjem hotela i meni je njihovo more preselo. Otišao sam odmah tokom noći sa parom iz madjarske kojima su one pijane engleske budaletine urinirali na vratima.

Sajo

pre 5 godina

Koliko ljubomornih i opterećenih komentara . Najbolji su oni koji pišu da imaju puno rodbine dolje ali ipak nejdu jer su ustaše, valjda im rodbina šta li.
Ne idu ni svi Francuzi na Azurnu obalu ljetovati jer su to nemogu priuštiti pa zašto bi to morali i svi Hrvati u Hrvatskoj.
Hrvatska obala je duga i svaki si nađe što si može priuštiti.

6 litara Hemi

pre 5 godina

Ne trosimo vreme na letovanja, gde je lepse nego u sopstvenog basti. Rostilj, komsije, jedino sto je familija daleko. Ne bi dan u Oklahomi dao za 15 po plazama, pa 10 letovanja kostaju ko lep plac, valjda svoje imanje vise volim nego kod nekog stranca

Aca

pre 5 godina

Mozemo mi Srbi dobiti suljeve ali Hrvatska ima najlepse more sveta, prvenstvenio zbog ostrva, tj ima i drugih destinacija ali mnogo vise ajkula, smrtonosnih meduza i sl.
Oplovio sam ceo Jadran i voleo bih ponoviti jer je to jedini nacin da to prodjem a da ne budem u kontaktu ptevise sa stanovnistvom koje nas manje vise ne podnosi. Mislim 8 od 10 ljudi su pristojni, jednom je neko stradao pa je za ocekivati a jedan je budaletina bez razloga bas kao i kod nas.
Ako se neko kupao na Lastovu, Visu, Mljetu, Korculi, Bracu... nek me demantuje.
Inace sam do rata vise isao u CG koja je bila lepa dok svi nisu tamo krenuli. Od rata sam menjao ostrva po Grckoj jer ne trosim pare u zemljama gde se dobar deo izdvaja za dzihad.
Tako da mi je Grcka puna kapa a kako u vec zrelim godinama imam malu decu osudjen sam na Halkidiki jos deset godina.

NS

pre 5 godina

Hrvatsko primorje jeste skupo, ali je i prelepo. Prošlog leta sam bio u Istri, u Umagu, Jadran je predivan tamo. Niko nije ni primetio da sam iz Srbije, nikakvih problema nije bilo. Kao i uvek kada odem u Hrvatsku (ili bilo koju drugu ex-SFRJ zemlju), osećao sam se kao kod kuće. Bio sam takođe i dva puta u Grčkoj prošlog leta, sam doživljaj nije uporediv. Jeste u Grčkoj more toplije, ali sem toga ništa posebno, nije to to. Istina da me je Umag sam koštao više nego ta dva puta u Grčkoj, ali itekako vredi.

Da

pre 5 godina

Provela sam detinjstvo u Hrvatskoj i Jadran je zaista divan. Ali, ukoliko vas ne vuce neka posebna nostalgija, zasto ici nekuda - i pritom davati s teskom mukom zaradjeni novac - gde nimalo niste pozeljni i gde vas gledaju ispod oka? Da li smo mi mazohisti? Njima je stalo do srpskih turista kao do lanjskog snega, niti nas vole, niti imamo love. Licno preferiram Tursku, relativno povoljne cene, 4 mora, sjajna usluga, pa biraj! I da, Jadran je previse hladan za moj ukus.

Sanja

pre 5 godina

@ Istra
Zasto bi bilo ko spustao cene zato sto mi nemamo para i zato sto nam je standard ispod svakog nivoa?

U Rovinju soba sa cajnom kuhinjom kosta koliko kosta. Za te pare dnevno mozete da iznajmite farmu u francuskom zaledju. Svako prema svom ukusu.

Ko zeli i moze da plati hrvatski Jadran (koji nije ono to je bio, kao sto ni Grcka nije ono sto je bila), nek tamo i ide.

Nista njima ne bi bilo bolje da im se u Rovinj "preseli Beograd", jer ni tog Beograda vise nema. Starije generacije su nas napustile, mnogi su se raselili...

f10

pre 5 godina

Necu Rimac zato sto se pravi u HR vec Ferrari jer je iz Italije.
Ljudi, pisemo gluposti. Svako ko je bio na hrvatskom i crnogorskom primorju zna kolika je razlika.
Ne razumem zasto takvi komentari:
ja idem u GR
ja idem u TR...
Da nije lepo ne bi ni bilo tako skupo, tacnije preskupo. Ja sam sebe nasao u Grckoj, Egej. Voda je dosta toplija, ne razmisljam da li ce mi neko razbiti glavu ili auto jer sam iz SRB. Plaze su divne i ciste, naravno ko voli pesak i sitno kamenje. I u GR postoje mesta koja su papreno skupa ali je velika razlika u duzini obale i u ponudi pansiona.
Ne bih da uvredim nikoga u HR, posebno Istrane ali ono u cemu je najveca razlika je u ljudima, tacnije pojedincima, koji i dalje mrze sve sto ima veze sa Srbijom i pokusavaju da vam upropaste odmor dok u GR toga nema.

Frane

pre 5 godina

Lex@, komentar ti je pun prekrivene mrznje, iako ima istinitih rijeci. Hrana je uglavnom losa i preskupa. Riba nije 100e kg nigdje, osim na Stradunu ili Hvaru i to Zubatac i Jastog. Naruci u Italiji Zubatca ili Jastoga pa napisi koliko si ga platio. Hrvatska se nema pred nikim sakrivati jer ne bi bila sila broj 1 u Europi u turizmu, a ona to je bar kad se pogleda broj dolazaka u odnosu na broj stanovnika, a posebno na broj stanovnika koji zive uz obalu. Istra je u prednosti jer je blizu svima koji u nju dolaze, a to je mahom populacija od Austrije, Bavarske i Slovenije, dakle auto populacija i kamp populacija. Dalmacije je mnogo vise avio destinacija. Za razliku od Istre, Dalmacija ima mogucnost rasta od 100% u odnosu na trenutno stanje. Hrvatsku posjeti preko 12.000.000 stranaca na godinu i preko 1.000.000 gostiju s kruzera. Cijeli svijet zna za nas. Di god kazes Hrvat a ne Rvat svi kazu ' ou jea '. Rat je bio i napravio je tesko popravljive stvari u odnosima izmedju nasih naroda. To se i danas nakon 23' godine od zavrsetka istog vidi svakoga dana. Nema vise SFRJ nema vise ' naseg mora ' - bratstva i jedinstva, vec umjesto toga je posijano sjeme nepovjerenja i otklona a nazalost ni mrznja nije nestala. Srbi kao gosti su ispod nivoa statisticke greske i tu se nista nece promijeniti u narednih desetak a mozda i vise godina i to ne samo zbog politickih prilika vec i zbog onih materijalnih i ekonomskih. Ipak nije sve crno, mnogi su obnovili prijateljstva a nova se sklapaju.Lp.

ankona

pre 5 godina

Hrvatska me neće videti iz više razloga: preskupa je za moj džep, logistički mi je previše komplikovano da se dovučem tamo jer nemam automobil, nemam namere da se okrećem i gledam da li će bilo ko za moje pare makar i da me popreko pogleda ili cokće zbog govora, nemam prijatelja iz Hrvatske i samim tim nemam nikog meni bitnog da iskoristim da vidim dok sam na letovanju, ne poznajem hrvatsku kulturu a ni nemam želju da je upoznam. Što se mene tiče, svi gorepomenuti faktori diktiraju da biram Grčku, Bugarsku, Albaniju ili čak Ukrajinu (Odesa) jer lako mogu lou-kostom da odem tamo.

eho

pre 5 godina

gde god da odem meni svugde dobro i srecem samo dobre ljude,mozda i zbog toga sto nisam od onih koji do podne mrze sebe a posle podne ceo svet?

Vukodav

pre 5 godina

Tržište diktira cene i nema šta oni da ih spuštaju da bi bili konkurentni, idu koliko su gosti spremni da plate.
Hrvatsko primorje je Nemcima blizu i kolima a do Španije i Grčke im je malo dalje (uostalom kao i svima iz centralne Evrope).
Niko nas ne tera silom da idemo tamo pa ne razumem ove zlurade komentare.

Lex

pre 5 godina

U Hrvatsku idemo svake godine, ali zadnje 3 smo napravili tako da idemo samo na drugo letovanje u trajanju od 7 dama u kome pokupimo i decu od ujaka, jer oni nisu u mogućnosti.
Priroda je lepa, ostrva su lepa i more je uglavnom lepo (ako nije natrpana plaža, mada se uvek može naći relativno miran kutak).
Preskupa je za ono što nudi. Imamo para, ali ih ne bacamo i najviše mrzimo kada neko hoće da te odere, a tamo je sve posvećeno deranju. Imate veliko problem da nađete jako lep smeštaj u hrvatskoj, većina apartmana je onako vikendaški nameštena i ostalo u času 70-tih kada su napravljene. Neverovatno mi je da za ribu koja je tamo osnovna hrana žele 100€/kilu. Hranu u restoranima izbegavati, očajan je kvalitet a preplaćite. Ribu ćete dobiti u 90% zamrznutu ker jednostavno se u periodu godišnjih i ne lovi na veliko (zabrana je).
Kada to uporedim sa Italijom (jug) neverovatna je razlika (gastronomska ponuda neverovatna, cene veoma pristojne da se ne isplati da bilo šta spremate, sve je mnogo jevtinije, peščane plaže predivne (zovu ih evropski Maldivi), smeštaji lepi, predivna kamena sela (svako je prelepo) sa 1000-godišnjom tradicijom, pokrajina prelepa sa nepreglednim maslinjacima. Stvarno, Hrvatska može pred tim da se sakrije (ne smete samo ići u avgustu kada nahrle svi Italijani, već jula). Posetimo Hrvatsku više puta godišnje na par dana, u Istri su krenuli da nude stvarno lepe hotelske smeštaje, Dalmacija bi morala mnogo da se nauči od Istrijana.

stupid

pre 5 godina

meni rodjena sestra sa porodicom živi u lećeu, inače zbog nekog roditeljskog tripa uvek smo letovali u grčkoj i to manje više skoro na svim ostrvima o kojima se obično ovde i piše, hrvatsku sam obišao u poslednjih 10 god zbog prirode posla i jeste lepa, ali ništa lepša od krfa, krita, santorinija, pa čak i tasosa, sve je na kraju stvar ukusa, ali uporedjivati jug italije ili španiju, sa njima i to bukvalno u svakom pogledu je apsolutno besmisleno, to može onaj kome je halkidiki, c.gora ili bugarska normativ, bez ikoga da uvredim stvarno.

Aca

pre 5 godina

Drugar mi je iz Knina rodom i tamo mu je deda i baba.
On je jos u osnovnoj skoli doselio u Bg a deo mu rodbine tokom rata.
Zacudo tokom rata u kuci su imali blag stav i govorili da im nije trebao sukob i nisu srbovali.
Sada ima purovnicu, radi za solidan novac u stranoj firmi da moze okretati globus za letovanje ali za HR kaze da ide samo da vidi svoje i da mu ne pada na pamet tamo da ide na more.
A cenu odredjuju ponuda i traznja jer Nemcima, Britancima i Francuzima do Grcke treba dan-dva vise kolima nego do HR pa vise idu avionom na ostrva a ko ide kolima u HR.

anajeana

pre 5 godina

ja bih tako rado opet na Korčulu i Mljet, može i Vis. Ali, nakon dužeg razmišljanja, opet će biti jedno predivno izolovanije zeleno grčko ostrvo. cene su iste ili nešto niže, jedino trajekt smori

Šef & Sir Oliver

pre 5 godina

Svako ima svoj ukus, želje i valjda zna dubinu svog džepa !
Preporuka je izabrati i egzotičnije destinacije od navedenih i onda uporediti. Treba što više putovati i videti različite zemlje ali dobro se informišite šta dobijate za svoje pare !
Da vam nepotrebno ne presedne " lux varijanta " koja je negde na drugom mestu prosek ili čak ispod toga !
Poštujem kada ljudi cene sebe i prirodu oko sebe i to hoće da naplate , ali ne volim kada to pretvore u " drp - sistem " , a toga ima previše i sve više svuda oko nas .
Nekako sa globalizacijom ide pod ruku i " zatupizacija " ... iste stvari u Africi i u Sibiru ! Nemanje granica i odsustvo noemalnog ponašanja ( sve dozvoljeno turistima ) je takodje stvar koja mi je presela u mnogim zemljama ( CRO ,Greece ili delovi Španije i Kipra ) i to sam odavno precrtao !

Ja

pre 5 godina

Za maroko i egipat jasno je zasto su cijene nize..
Spanjolsku i grcku jos pere recesija..
Uostalom zasto bi Hr bila jeftinija od tih zemalja?
Ne zelis pit kavu na Stradunu,odi u Senj.
Hr itekako treba bit na cijeni po svemu.

K.G.

pre 5 godina

Imam rodbinu skoro duž cele "njihove" obale ali mi ne pada napamet da idem dole. Toliko nisko da padnem ipak si ne mogu dopustiti. Ima mora i turizma i u Grckoj i u Turskoj jedino tamo nema ustaša.

Alex

pre 5 godina

Ne znam zašto uopšte i pomišljate na letovanje u hrvatskoj? To što nekoliko stotina naših gradjana provede leto u toj provinciji, ne znači da trebamo čak i razmišljati o istoj soluciji. Tema Vam je skroz promašena!

mara

pre 5 godina

gradjanstvo srbije letuje u grckoj, turskoj,kipru, malti, tunisu, egiptu, italiji, spaniji... ili daljim egzoticnim mestima... ne zanima ih ni vremenska prognoza iz hrvatske

Ja

pre 5 godina

Ako neces u Hr,nemoj.
Tj.ako nemozes u Hr jer ti je skupa.
A ljubomorni komentari tipa nikad tamo,zasto tamo i sl.samo govore koliko si opterecen sto mi imamo more.

6 litara Hemi

pre 5 godina

Ne trosimo vreme na letovanja, gde je lepse nego u sopstvenog basti. Rostilj, komsije, jedino sto je familija daleko. Ne bi dan u Oklahomi dao za 15 po plazama, pa 10 letovanja kostaju ko lep plac, valjda svoje imanje vise volim nego kod nekog stranca

Dorxs

pre 5 godina

@cinik
@stojko
@aleks
@mara

Ustvari je i dobro da ovakvi kao vi ni ne idete u hr, bice mnogo bolje nama koji idemo.
Cuj Bugarska bolja od HR, jesi ti bez naocara isao na more??

Istra

pre 5 godina

Moj sin je sa devojkom hteo ove godine u Rovinj. U Starom gradu u julu i avgustu NEMA noćenja za dvoje ispod 90 evra, i to pristojna i nimalo eksluzivna soba sa čajnom kuhinjom. Dnevno im treba još barem 60,70 da jedu, idu na plažu, izadju uveče. Na to dodaju dve avionske karte...10 dana izadje 2000 evra, a možda i malo više.
Rodos, hotel 4* na plaži, polupansion, 11 dana avionom, za njih dvoje
1550, slično i u Španiji.
Divan je Rovinj, mladost sam u njemu ostavila, ali ne vredi tih para. Nikako mi nije jasno kako su im draži Česi i Ukrajinci, nemački i britanski penzosi, svi dodju na 3-4 dana. Da spuste cene, Beograd mi se opet tamo selio.

Goran

pre 5 godina

Da nema povremeno ovih smorenih tekstova o hrvatskoj obali na nasim portalima, niko ovde ne bi ni pomislio da hrvatsko more uopste postoji, kamoli da planira letovanje tamo.

cool mint

pre 5 godina

Pozdrav iz Makarske, ljudi.
Hrvatska obala je cista, mnogo zelenila, voda specificno plava, cista, jeste sve skupo (evo kraj je aprila, a vec plaxamo nocenje za dvoje u finoj vili 500 metara od obale 30 eura za noc, bez dorucka), ali vrijedi doci. Meni od Sarajeva do Makarske 250 kilometara, voda vec topla za plivanje (18-19 stepeni). U Makarskoj bosanskih tablica koliko hoces, bude I neka srbijanska, vec ima turista. Ceste dobre (I lokalne, ne samo autoput), nema razloga da se ne dodje. A nacio-budala je na svim stranama, zato svoga posla, nadje takav sebi slicnog.

NS

pre 5 godina

Hrvatsko primorje jeste skupo, ali je i prelepo. Prošlog leta sam bio u Istri, u Umagu, Jadran je predivan tamo. Niko nije ni primetio da sam iz Srbije, nikakvih problema nije bilo. Kao i uvek kada odem u Hrvatsku (ili bilo koju drugu ex-SFRJ zemlju), osećao sam se kao kod kuće. Bio sam takođe i dva puta u Grčkoj prošlog leta, sam doživljaj nije uporediv. Jeste u Grčkoj more toplije, ali sem toga ništa posebno, nije to to. Istina da me je Umag sam koštao više nego ta dva puta u Grčkoj, ali itekako vredi.

android x

pre 5 godina

Išao video Hrvatsku (Brač hotel bretanide 4+ zvezdice ) i teško da bi više otišao! Takodje iz komentara - porediti Hrvatsku sa Grčkom (Santorini) , a kamo li Egiptom (Hurgada) možete jedino ako poredite njihova predivna vina . Sve ostalo mnogooooooo teško!
Lično u sećanju prelepog mesta mi je ostalo tokom dana nekoliko zatucanih pijanih ili drogiranih budaletina iz unutrašnjosti ljepe njihove, pevajući nacionalističke pesme onog njihovog Marka Tumpsona .
Situaciju su zapržili nekoliko pijanih i prostih engleza tokom noći svadjajući se sa obezbedjenjem hotela i meni je njihovo more preselo. Otišao sam odmah tokom noći sa parom iz madjarske kojima su one pijane engleske budaletine urinirali na vratima.

Aca

pre 5 godina

Mozemo mi Srbi dobiti suljeve ali Hrvatska ima najlepse more sveta, prvenstvenio zbog ostrva, tj ima i drugih destinacija ali mnogo vise ajkula, smrtonosnih meduza i sl.
Oplovio sam ceo Jadran i voleo bih ponoviti jer je to jedini nacin da to prodjem a da ne budem u kontaktu ptevise sa stanovnistvom koje nas manje vise ne podnosi. Mislim 8 od 10 ljudi su pristojni, jednom je neko stradao pa je za ocekivati a jedan je budaletina bez razloga bas kao i kod nas.
Ako se neko kupao na Lastovu, Visu, Mljetu, Korculi, Bracu... nek me demantuje.
Inace sam do rata vise isao u CG koja je bila lepa dok svi nisu tamo krenuli. Od rata sam menjao ostrva po Grckoj jer ne trosim pare u zemljama gde se dobar deo izdvaja za dzihad.
Tako da mi je Grcka puna kapa a kako u vec zrelim godinama imam malu decu osudjen sam na Halkidiki jos deset godina.

rovinj

pre 5 godina

@ Alex
U provinciji Istri lani nije ljetovalo, kako ti tvrdiš, nekoliko stotina, nego skoro 32.000 srpskih turista, koji su ostvarili više od 227.000 noćenja, zuzevši na našoj regionalnoj turističkoj rang list sasvim solidno 17. mjesto.

Sajo

pre 5 godina

Koliko ljubomornih i opterećenih komentara . Najbolji su oni koji pišu da imaju puno rodbine dolje ali ipak nejdu jer su ustaše, valjda im rodbina šta li.
Ne idu ni svi Francuzi na Azurnu obalu ljetovati jer su to nemogu priuštiti pa zašto bi to morali i svi Hrvati u Hrvatskoj.
Hrvatska obala je duga i svaki si nađe što si može priuštiti.

Lex

pre 5 godina

U Hrvatsku idemo svake godine, ali zadnje 3 smo napravili tako da idemo samo na drugo letovanje u trajanju od 7 dama u kome pokupimo i decu od ujaka, jer oni nisu u mogućnosti.
Priroda je lepa, ostrva su lepa i more je uglavnom lepo (ako nije natrpana plaža, mada se uvek može naći relativno miran kutak).
Preskupa je za ono što nudi. Imamo para, ali ih ne bacamo i najviše mrzimo kada neko hoće da te odere, a tamo je sve posvećeno deranju. Imate veliko problem da nađete jako lep smeštaj u hrvatskoj, većina apartmana je onako vikendaški nameštena i ostalo u času 70-tih kada su napravljene. Neverovatno mi je da za ribu koja je tamo osnovna hrana žele 100€/kilu. Hranu u restoranima izbegavati, očajan je kvalitet a preplaćite. Ribu ćete dobiti u 90% zamrznutu ker jednostavno se u periodu godišnjih i ne lovi na veliko (zabrana je).
Kada to uporedim sa Italijom (jug) neverovatna je razlika (gastronomska ponuda neverovatna, cene veoma pristojne da se ne isplati da bilo šta spremate, sve je mnogo jevtinije, peščane plaže predivne (zovu ih evropski Maldivi), smeštaji lepi, predivna kamena sela (svako je prelepo) sa 1000-godišnjom tradicijom, pokrajina prelepa sa nepreglednim maslinjacima. Stvarno, Hrvatska može pred tim da se sakrije (ne smete samo ići u avgustu kada nahrle svi Italijani, već jula). Posetimo Hrvatsku više puta godišnje na par dana, u Istri su krenuli da nude stvarno lepe hotelske smeštaje, Dalmacija bi morala mnogo da se nauči od Istrijana.

ankona

pre 5 godina

Hrvatska me neće videti iz više razloga: preskupa je za moj džep, logistički mi je previše komplikovano da se dovučem tamo jer nemam automobil, nemam namere da se okrećem i gledam da li će bilo ko za moje pare makar i da me popreko pogleda ili cokće zbog govora, nemam prijatelja iz Hrvatske i samim tim nemam nikog meni bitnog da iskoristim da vidim dok sam na letovanju, ne poznajem hrvatsku kulturu a ni nemam želju da je upoznam. Što se mene tiče, svi gorepomenuti faktori diktiraju da biram Grčku, Bugarsku, Albaniju ili čak Ukrajinu (Odesa) jer lako mogu lou-kostom da odem tamo.

Da

pre 5 godina

Provela sam detinjstvo u Hrvatskoj i Jadran je zaista divan. Ali, ukoliko vas ne vuce neka posebna nostalgija, zasto ici nekuda - i pritom davati s teskom mukom zaradjeni novac - gde nimalo niste pozeljni i gde vas gledaju ispod oka? Da li smo mi mazohisti? Njima je stalo do srpskih turista kao do lanjskog snega, niti nas vole, niti imamo love. Licno preferiram Tursku, relativno povoljne cene, 4 mora, sjajna usluga, pa biraj! I da, Jadran je previse hladan za moj ukus.

stupid

pre 5 godina

meni rodjena sestra sa porodicom živi u lećeu, inače zbog nekog roditeljskog tripa uvek smo letovali u grčkoj i to manje više skoro na svim ostrvima o kojima se obično ovde i piše, hrvatsku sam obišao u poslednjih 10 god zbog prirode posla i jeste lepa, ali ništa lepša od krfa, krita, santorinija, pa čak i tasosa, sve je na kraju stvar ukusa, ali uporedjivati jug italije ili španiju, sa njima i to bukvalno u svakom pogledu je apsolutno besmisleno, to može onaj kome je halkidiki, c.gora ili bugarska normativ, bez ikoga da uvredim stvarno.

f10

pre 5 godina

Necu Rimac zato sto se pravi u HR vec Ferrari jer je iz Italije.
Ljudi, pisemo gluposti. Svako ko je bio na hrvatskom i crnogorskom primorju zna kolika je razlika.
Ne razumem zasto takvi komentari:
ja idem u GR
ja idem u TR...
Da nije lepo ne bi ni bilo tako skupo, tacnije preskupo. Ja sam sebe nasao u Grckoj, Egej. Voda je dosta toplija, ne razmisljam da li ce mi neko razbiti glavu ili auto jer sam iz SRB. Plaze su divne i ciste, naravno ko voli pesak i sitno kamenje. I u GR postoje mesta koja su papreno skupa ali je velika razlika u duzini obale i u ponudi pansiona.
Ne bih da uvredim nikoga u HR, posebno Istrane ali ono u cemu je najveca razlika je u ljudima, tacnije pojedincima, koji i dalje mrze sve sto ima veze sa Srbijom i pokusavaju da vam upropaste odmor dok u GR toga nema.

anajeana

pre 5 godina

ja bih tako rado opet na Korčulu i Mljet, može i Vis. Ali, nakon dužeg razmišljanja, opet će biti jedno predivno izolovanije zeleno grčko ostrvo. cene su iste ili nešto niže, jedino trajekt smori

Aca

pre 5 godina

Drugar mi je iz Knina rodom i tamo mu je deda i baba.
On je jos u osnovnoj skoli doselio u Bg a deo mu rodbine tokom rata.
Zacudo tokom rata u kuci su imali blag stav i govorili da im nije trebao sukob i nisu srbovali.
Sada ima purovnicu, radi za solidan novac u stranoj firmi da moze okretati globus za letovanje ali za HR kaze da ide samo da vidi svoje i da mu ne pada na pamet tamo da ide na more.
A cenu odredjuju ponuda i traznja jer Nemcima, Britancima i Francuzima do Grcke treba dan-dva vise kolima nego do HR pa vise idu avionom na ostrva a ko ide kolima u HR.

eho

pre 5 godina

gde god da odem meni svugde dobro i srecem samo dobre ljude,mozda i zbog toga sto nisam od onih koji do podne mrze sebe a posle podne ceo svet?

Frane

pre 5 godina

Lex@, komentar ti je pun prekrivene mrznje, iako ima istinitih rijeci. Hrana je uglavnom losa i preskupa. Riba nije 100e kg nigdje, osim na Stradunu ili Hvaru i to Zubatac i Jastog. Naruci u Italiji Zubatca ili Jastoga pa napisi koliko si ga platio. Hrvatska se nema pred nikim sakrivati jer ne bi bila sila broj 1 u Europi u turizmu, a ona to je bar kad se pogleda broj dolazaka u odnosu na broj stanovnika, a posebno na broj stanovnika koji zive uz obalu. Istra je u prednosti jer je blizu svima koji u nju dolaze, a to je mahom populacija od Austrije, Bavarske i Slovenije, dakle auto populacija i kamp populacija. Dalmacije je mnogo vise avio destinacija. Za razliku od Istre, Dalmacija ima mogucnost rasta od 100% u odnosu na trenutno stanje. Hrvatsku posjeti preko 12.000.000 stranaca na godinu i preko 1.000.000 gostiju s kruzera. Cijeli svijet zna za nas. Di god kazes Hrvat a ne Rvat svi kazu ' ou jea '. Rat je bio i napravio je tesko popravljive stvari u odnosima izmedju nasih naroda. To se i danas nakon 23' godine od zavrsetka istog vidi svakoga dana. Nema vise SFRJ nema vise ' naseg mora ' - bratstva i jedinstva, vec umjesto toga je posijano sjeme nepovjerenja i otklona a nazalost ni mrznja nije nestala. Srbi kao gosti su ispod nivoa statisticke greske i tu se nista nece promijeniti u narednih desetak a mozda i vise godina i to ne samo zbog politickih prilika vec i zbog onih materijalnih i ekonomskih. Ipak nije sve crno, mnogi su obnovili prijateljstva a nova se sklapaju.Lp.

Sanja

pre 5 godina

@ Istra
Zasto bi bilo ko spustao cene zato sto mi nemamo para i zato sto nam je standard ispod svakog nivoa?

U Rovinju soba sa cajnom kuhinjom kosta koliko kosta. Za te pare dnevno mozete da iznajmite farmu u francuskom zaledju. Svako prema svom ukusu.

Ko zeli i moze da plati hrvatski Jadran (koji nije ono to je bio, kao sto ni Grcka nije ono sto je bila), nek tamo i ide.

Nista njima ne bi bilo bolje da im se u Rovinj "preseli Beograd", jer ni tog Beograda vise nema. Starije generacije su nas napustile, mnogi su se raselili...

Vukodav

pre 5 godina

Tržište diktira cene i nema šta oni da ih spuštaju da bi bili konkurentni, idu koliko su gosti spremni da plate.
Hrvatsko primorje je Nemcima blizu i kolima a do Španije i Grčke im je malo dalje (uostalom kao i svima iz centralne Evrope).
Niko nas ne tera silom da idemo tamo pa ne razumem ove zlurade komentare.

Šef & Sir Oliver

pre 5 godina

Svako ima svoj ukus, želje i valjda zna dubinu svog džepa !
Preporuka je izabrati i egzotičnije destinacije od navedenih i onda uporediti. Treba što više putovati i videti različite zemlje ali dobro se informišite šta dobijate za svoje pare !
Da vam nepotrebno ne presedne " lux varijanta " koja je negde na drugom mestu prosek ili čak ispod toga !
Poštujem kada ljudi cene sebe i prirodu oko sebe i to hoće da naplate , ali ne volim kada to pretvore u " drp - sistem " , a toga ima previše i sve više svuda oko nas .
Nekako sa globalizacijom ide pod ruku i " zatupizacija " ... iste stvari u Africi i u Sibiru ! Nemanje granica i odsustvo noemalnog ponašanja ( sve dozvoljeno turistima ) je takodje stvar koja mi je presela u mnogim zemljama ( CRO ,Greece ili delovi Španije i Kipra ) i to sam odavno precrtao !