Nedelja, 01.04.2018.

09:28

BG: Centar grada menja izgled, niču pjacete FOTO

Uređenje nove pjacete počelo je na uglu Dečanske i Nušićeve ulice kao nastavak uređenja platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine.

Izvor: B92

BG: Centar grada menja izgled, nièu pjacete FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

posmatrač

pre 6 godina

"Ovo je nastavak realizacije strategije Grada Beograda u kojoj je postavljena nova hijerarhija u saobraćaju koja pešacima, biciklistima i javnom gradskom prevozu daje prioritet u odnosu na automobile"

Kao npr. na Slaviji odakle su proterani pešaci...

Steva

pre 6 godina

Neki dan u blizini palate Albanija gledam ono ruglo od betonskih ploca na pocetku Sremske kojom se ide dole ka Zelenjaku.Iako je rec o vrlo prometnom mestu, one ploce stoje jadno iskrivljene sa coskovima koji strce na gore.Valjda je to ostavljeno tako da bi eto gradjani i strani turisti mogli lakse da uganu nogu i tako imaju jedinstveno iskustvo tokom boravka u Beogradu.Zalosno je da to nikome ne smeta, kao ni oronule fasade, prljavi i napusteni podzemni prolazi a pricate o gondoli, jarbolima, virtuelnom metrou itd.Da neko ozbiljan brine o zivotu u gradu prvo bi obezbedio da se odrzava kako treba ovo sto je vec napravljeno a onda bi razmisljao sta jos da doda.

Dusanka

pre 6 godina

Tako su svojevremeno ""sredili "prostor u Sremskoj sad lici na ruglo treba da se održava a ne da se pusti da propada,tamo je sve polomnjeno nema svetla i nocu je opasno proći da ne polomite nogu .Ne znam koliko para se daje za te trgice ali ako služe za deponiju bacanje para.

Pogan

pre 6 godina

Koji genijalni koncept - sedis ispod drveta na klupi blizu ivice trotoara, a pola metra od tebe CETIRI pune trake automobila koji purnjaju otrov iz auspuha, trube, turiraju motore... Pravo mesto za odmor, bravo Milutine, dabogda presedeo na tim klupama narednu dekadu zivota, pa nam javi utiske.

Politicki nekorektna osoba

pre 6 godina

Izgleda kako koja vlast dodje, u Beogradu instaliraju svoje najgore kadrove. Pritom ne mislim samo na naprednjake, koji su pravi primer neizivljenog, primitivnog polu sveta, vec i na one kioske i cevabdzinice SPO-a, divljacku nadogradnju i ruzenje Vracara od strane DS... Boze Gospode, da nam Vesic i Folic uredjuju Beograd? Svuda u Evropi se insistira na zelenilu, parkovima, javnom saobracaju, obnovljivim izvorima energije, a ova “gospoda” hoce da nam namaknu nadgrobne ploce naglavu za zivota. Beton i kamenje na betonu? A od rupa po kolovozu ne moze da se zivi.
Sve propalo i unisteno, osnovne stvari ne sredjuju a kao “ulepsavaju” grad.
Biramo lepe cipele za coveka kome je gangrena zahvatila nogu i preti mu amputacija.
I znate sta je najgore od svega, tek su poceli sa “idejama”. A vremena ce, nazalost, imati.
Pjacete?! Mozga bez.

cini mi se

pre 6 godina

Mislim da je akcenat na poplocavanju, dok su mi deca isla u vrtic

2 puta su ga poplocali.

2 gi put, jer su se prve ploce odvalile posle 2 god - u vrticu ?!

ss

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.
(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)

Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.

Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.
(bolero, 01. april 2018 11:41)
Zahvaljujemo se na glasu.
pa to vi i hocete da se mi svi iselimo sto smo rodjeni u beogradu da bi vi iz donjeg vakufa ovde sa vasim zadrugama i farmama ziveli.

sanja

pre 6 godina

bice divno sedeti na ovim klupama u decanskoj dok pored vas tutnji 10 autobuskih linija i neprekidna kolona automobila iz tunela!!! samo duboko disite kad sednete tu i mislite na folica i vesica i njihove sjajne ideje

kladzom do bola

pre 6 godina

beograd najlepse izgleda kad dolazite pancevcem u njega ., sa leve i desne strane izgled kao da ulazite u jedno veliko stovariste sekundarnih sirovina

Milos

pre 6 godina

Prosao sam sa drugarima potezom Karaburma - Viline vode, moze li mi neko reci sta se desava sa onim starim napustenim zgradama, propalim preduzecima i sto se to ne iskoristi, kome pripada to zakonski?Sve me ovo asociralo na to koliko se na, uslovno receno, "periferiji" nista ne ulaze, a zapravo moze da se iskoristi potencijal. Isto i ovo sto planiraju, cini mi se, rusi neki "smek" koji razlikuje Stari grad od, recimo, Novog Beograda.

Перица

pre 6 godina

Боже, колико коментара без икакве вредности... Само црнило. А Београд, ма шта рекли, је једно од најлепших места за живот!

Од Старчевачке културе до данас. Да може да буде лепши, може, али шта сте ви урадили да буде бољи и лепши? Почистили испред своје зграде??

Samo realno

pre 6 godina

Slažem se sa tri grupe komentara-prvo Beograd nije lep grad, doduše nikad nije ni bio ali je IMAO atmosferu koja je bila daleko pozitivnija i kulturno atraktivnija od mnogih lepših i bogatijih. Drugo-poslednji potezi uređenja toliko forsiraju beton da je to već tužno, očigledno idemo u pravcu modernog Skoplja ili centralnoazijskih grozota koje su prosto prebačene u naše okruženje. I treće-osobi kojoj je Pevac i okolina lepo uređena, pretpostavljam da ne smeta ni Cvetni trg!? Samo pogledajte tu mini fontanu i one mini grobove isped JDP-a jel moguće da je to neko iz Beograda nacrtao?

Rodjeni Beogradjanin

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.
(bolero, 01. april 2018 11:41)
Kako je ono Le Korbuzije rekao za Beograd:”Najružniji grad na najlepšoj lokaciji”. Beograd ima fenomenalan položaj i ogroman potencijal da bude prelep grad, mnogo veći od mnogih evropskih prestonica. Činjenica da taj potencijal uopšte ne koristi ga čini još ružnijim nego što zapravo jeste. Šta god se izgradi prepušta se da ga zub vremena upropasti, plus ne postoji nikakav urbanistički plan gradnje. Gradi i planira ko kako hoće.

Ko su odgovorni za Slaviju?

pre 6 godina

Vreme fantastično za neku kompleksniju rekonstrukciju, oni rade malecne stvari. Ne smeta mi sam ovaj projekat, više me interesuje ko će ga realizovati, ako bude izgledao raspalo kao Slavija, onda se ns radujem uopšte.

Zuuuum

pre 6 godina

Sve je to lepo,i treba da se gradi,ali dajte malo neki drugi grad sem Beograda...
(SeRbia_SLadoLed, 1. april 2018 10:15)

A gde pise da ne treba? Kapiras da je ovo projekat gradskih vlasti Beograda, nece valjda Beograd da gradi u drugim gradovima? Pitaj lokalnu vlast.

Ivan

pre 6 godina

Pevac vam neću oprostiti.
(smena 8, 1. april 2018 10:09) A vidis, ja sam im bas zahvalan zbog "Pevca", napravili su pesacku zonu i nekako izgleda sire (a da ne govorim o tome kako je nekada izgledao Obilicev venac a kako sad) a posebno sam im zahvalan na tome sto su uradili fasadu zgrade u kojoj je "Pevac" koja svoju lepotu nije ni mogla da prikaze od svog sivila i raspadanja I uopste se ne radi koja je vlast uradila to, a ovde su komentari pljuvacki u 90 posto slucajeva zbog garniture na vlasti. Kad je nesto dobro, ja cu pohvaliti makar to nesto ucinio Hitler licno. Ja im necu oprostiti nadogradnje al i za vreme drugih gradskih vlasti ih je bilo, zapravo, najvise su tad i nastajale ili u najmanju ruku, podjednako.

djolezloba

pre 6 godina

U al su se potrudili, ovakav Sketchup model kao sto je na slici uradim za 10min. Gde je projekat, rasprava, prezentacija? Da ne pitam za dozvolu....

Krang

pre 6 godina

Ne znam ni ja sta Folic i Vesic imaju protiv drveca i trave, nije mi jasno gde su to videli grad sa toliko betona kojim su ostali u toj meri fascinirani. Ostajem iznenadjen iznova i iznova, prvo je bio plato ispred Zeleznicke stanice, onda Cvetni trg, pa Slavija, sada i ovo, nigde zelene povrsine, sve goli beton, jeftin kamen i tanak asfalt. Ceo potez Ruzveltove ulice uradjen nov i, pored toga sto vec puca asfalt oko sina sto je tema za drugu zalopojku, niti jedno drvo nisu posadili za dva kilometra ulice...

Simon

pre 6 godina

Da vidite vi "pjacetu" oko Cvetkove pijace. Pijaca se sređuje i biće baš lepa (najmanje godinu dana dok ona platna ne posive) - ali oko pijace je
"pjaceta" veličine još 2 pijace na kojoj je kataklizma. Ljudi, izbiće neka zaraza odatle kad vam kažem.

bolero

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.
(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)

Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.

Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.

Miroslav

pre 6 godina

Pa to ste mogli da odradite i onomad kad ste to asfaltirali pa lupali isti aspalt po nekoliko puta prosle godine. Ameba je inteligentnija od ,,urbaniste''.

RJK TMR

pre 6 godina

Moje mesto Temerin,nastalo između 13. i 14. veka nema pijaću vodu,pešačku zonu,igralište za decu,biciklističke staze i sve ono što život čini kvalitetnijim.
Da li novac koji mi zaradimo odlazi u tuđi budžet ili je brojka od preko 1000 preduzetničkih firmi mala kako bismo dobili sve navedeno?

Vlada

pre 6 godina

Posekli ste svo ono drvece koje je tu pravilo oazu kiseonika i hlada da biste postavili svoju pjacetu. Dok vas ne sklonimo unisticete sve sto je bilo lepo u Beogradu!

Kupac diplome

pre 6 godina

Da Foliću, daje se prednost pešacima i biciklistima, ali ne u svim slučajevima. To se najbolje može videti na Slaviji gde se prednost očigledno dala pešacima (nisu izgrađeni podzemni prolazi).

borko

pre 6 godina

Prestanite da perete pare i da koristite strane reci. Cuj "Pjaceta". Cvetni Trg lici na neki mauzolej, nalivena betoncina sa onim staklenim kabinama koje ne sluze nicemu. Na Slaviji je takodje nalivena betoncina koja je ispucala i nikome u drzavi nije jasno cemu sluzi sve to, nikakvu namenu nema niti je estetski lepo.

Петар

pre 6 godina

Када ће те да почнете да поправљате улице на којима је рупа до рупе, сваки дан возим слалом. Ништа боље нису ни "пешачке„ улице, по Кнез Михајловој на све стране су поискакале гранитне плоче, као и бехатон плоче по тротоарима у осталим улицама.
Вероватно код поправки нема тако добрих провизија.

Bzvz

pre 6 godina

Stvarno smaraju sa tim "pjacete" valjda im zvuči manje pompezno nego da kažu trgić pošto ljudi očekuju da trg bude velelepan koje god da je veličine.

borko

pre 6 godina

Prestanite da perete pare i da koristite strane reci. Cuj "Pjaceta". Cvetni Trg lici na neki mauzolej, nalivena betoncina sa onim staklenim kabinama koje ne sluze nicemu. Na Slaviji je takodje nalivena betoncina koja je ispucala i nikome u drzavi nije jasno cemu sluzi sve to, nikakvu namenu nema niti je estetski lepo.

Петар

pre 6 godina

Када ће те да почнете да поправљате улице на којима је рупа до рупе, сваки дан возим слалом. Ништа боље нису ни "пешачке„ улице, по Кнез Михајловој на све стране су поискакале гранитне плоче, као и бехатон плоче по тротоарима у осталим улицама.
Вероватно код поправки нема тако добрих провизија.

Kupac diplome

pre 6 godina

Da Foliću, daje se prednost pešacima i biciklistima, ali ne u svim slučajevima. To se najbolje može videti na Slaviji gde se prednost očigledno dala pešacima (nisu izgrađeni podzemni prolazi).

Bzvz

pre 6 godina

Stvarno smaraju sa tim "pjacete" valjda im zvuči manje pompezno nego da kažu trgić pošto ljudi očekuju da trg bude velelepan koje god da je veličine.

RJK TMR

pre 6 godina

Moje mesto Temerin,nastalo između 13. i 14. veka nema pijaću vodu,pešačku zonu,igralište za decu,biciklističke staze i sve ono što život čini kvalitetnijim.
Da li novac koji mi zaradimo odlazi u tuđi budžet ili je brojka od preko 1000 preduzetničkih firmi mala kako bismo dobili sve navedeno?

Miroslav

pre 6 godina

Pa to ste mogli da odradite i onomad kad ste to asfaltirali pa lupali isti aspalt po nekoliko puta prosle godine. Ameba je inteligentnija od ,,urbaniste''.

Vlada

pre 6 godina

Posekli ste svo ono drvece koje je tu pravilo oazu kiseonika i hlada da biste postavili svoju pjacetu. Dok vas ne sklonimo unisticete sve sto je bilo lepo u Beogradu!

Simon

pre 6 godina

Da vidite vi "pjacetu" oko Cvetkove pijace. Pijaca se sređuje i biće baš lepa (najmanje godinu dana dok ona platna ne posive) - ali oko pijace je
"pjaceta" veličine još 2 pijace na kojoj je kataklizma. Ljudi, izbiće neka zaraza odatle kad vam kažem.

sanja

pre 6 godina

bice divno sedeti na ovim klupama u decanskoj dok pored vas tutnji 10 autobuskih linija i neprekidna kolona automobila iz tunela!!! samo duboko disite kad sednete tu i mislite na folica i vesica i njihove sjajne ideje

djolezloba

pre 6 godina

U al su se potrudili, ovakav Sketchup model kao sto je na slici uradim za 10min. Gde je projekat, rasprava, prezentacija? Da ne pitam za dozvolu....

Zuuuum

pre 6 godina

Sve je to lepo,i treba da se gradi,ali dajte malo neki drugi grad sem Beograda...
(SeRbia_SLadoLed, 1. april 2018 10:15)

A gde pise da ne treba? Kapiras da je ovo projekat gradskih vlasti Beograda, nece valjda Beograd da gradi u drugim gradovima? Pitaj lokalnu vlast.

kladzom do bola

pre 6 godina

beograd najlepse izgleda kad dolazite pancevcem u njega ., sa leve i desne strane izgled kao da ulazite u jedno veliko stovariste sekundarnih sirovina

Pogan

pre 6 godina

Koji genijalni koncept - sedis ispod drveta na klupi blizu ivice trotoara, a pola metra od tebe CETIRI pune trake automobila koji purnjaju otrov iz auspuha, trube, turiraju motore... Pravo mesto za odmor, bravo Milutine, dabogda presedeo na tim klupama narednu dekadu zivota, pa nam javi utiske.

Politicki nekorektna osoba

pre 6 godina

Izgleda kako koja vlast dodje, u Beogradu instaliraju svoje najgore kadrove. Pritom ne mislim samo na naprednjake, koji su pravi primer neizivljenog, primitivnog polu sveta, vec i na one kioske i cevabdzinice SPO-a, divljacku nadogradnju i ruzenje Vracara od strane DS... Boze Gospode, da nam Vesic i Folic uredjuju Beograd? Svuda u Evropi se insistira na zelenilu, parkovima, javnom saobracaju, obnovljivim izvorima energije, a ova “gospoda” hoce da nam namaknu nadgrobne ploce naglavu za zivota. Beton i kamenje na betonu? A od rupa po kolovozu ne moze da se zivi.
Sve propalo i unisteno, osnovne stvari ne sredjuju a kao “ulepsavaju” grad.
Biramo lepe cipele za coveka kome je gangrena zahvatila nogu i preti mu amputacija.
I znate sta je najgore od svega, tek su poceli sa “idejama”. A vremena ce, nazalost, imati.
Pjacete?! Mozga bez.

ss

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.
(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)

Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.

Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.
(bolero, 01. april 2018 11:41)
Zahvaljujemo se na glasu.
pa to vi i hocete da se mi svi iselimo sto smo rodjeni u beogradu da bi vi iz donjeg vakufa ovde sa vasim zadrugama i farmama ziveli.

Samo realno

pre 6 godina

Slažem se sa tri grupe komentara-prvo Beograd nije lep grad, doduše nikad nije ni bio ali je IMAO atmosferu koja je bila daleko pozitivnija i kulturno atraktivnija od mnogih lepših i bogatijih. Drugo-poslednji potezi uređenja toliko forsiraju beton da je to već tužno, očigledno idemo u pravcu modernog Skoplja ili centralnoazijskih grozota koje su prosto prebačene u naše okruženje. I treće-osobi kojoj je Pevac i okolina lepo uređena, pretpostavljam da ne smeta ni Cvetni trg!? Samo pogledajte tu mini fontanu i one mini grobove isped JDP-a jel moguće da je to neko iz Beograda nacrtao?

Rodjeni Beogradjanin

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.
(bolero, 01. april 2018 11:41)
Kako je ono Le Korbuzije rekao za Beograd:”Najružniji grad na najlepšoj lokaciji”. Beograd ima fenomenalan položaj i ogroman potencijal da bude prelep grad, mnogo veći od mnogih evropskih prestonica. Činjenica da taj potencijal uopšte ne koristi ga čini još ružnijim nego što zapravo jeste. Šta god se izgradi prepušta se da ga zub vremena upropasti, plus ne postoji nikakav urbanistički plan gradnje. Gradi i planira ko kako hoće.

Krang

pre 6 godina

Ne znam ni ja sta Folic i Vesic imaju protiv drveca i trave, nije mi jasno gde su to videli grad sa toliko betona kojim su ostali u toj meri fascinirani. Ostajem iznenadjen iznova i iznova, prvo je bio plato ispred Zeleznicke stanice, onda Cvetni trg, pa Slavija, sada i ovo, nigde zelene povrsine, sve goli beton, jeftin kamen i tanak asfalt. Ceo potez Ruzveltove ulice uradjen nov i, pored toga sto vec puca asfalt oko sina sto je tema za drugu zalopojku, niti jedno drvo nisu posadili za dva kilometra ulice...

Ivan

pre 6 godina

Pevac vam neću oprostiti.
(smena 8, 1. april 2018 10:09) A vidis, ja sam im bas zahvalan zbog "Pevca", napravili su pesacku zonu i nekako izgleda sire (a da ne govorim o tome kako je nekada izgledao Obilicev venac a kako sad) a posebno sam im zahvalan na tome sto su uradili fasadu zgrade u kojoj je "Pevac" koja svoju lepotu nije ni mogla da prikaze od svog sivila i raspadanja I uopste se ne radi koja je vlast uradila to, a ovde su komentari pljuvacki u 90 posto slucajeva zbog garniture na vlasti. Kad je nesto dobro, ja cu pohvaliti makar to nesto ucinio Hitler licno. Ja im necu oprostiti nadogradnje al i za vreme drugih gradskih vlasti ih je bilo, zapravo, najvise su tad i nastajale ili u najmanju ruku, podjednako.

cini mi se

pre 6 godina

Mislim da je akcenat na poplocavanju, dok su mi deca isla u vrtic

2 puta su ga poplocali.

2 gi put, jer su se prve ploce odvalile posle 2 god - u vrticu ?!

bolero

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.
(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)

Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.

Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.

Dusanka

pre 6 godina

Tako su svojevremeno ""sredili "prostor u Sremskoj sad lici na ruglo treba da se održava a ne da se pusti da propada,tamo je sve polomnjeno nema svetla i nocu je opasno proći da ne polomite nogu .Ne znam koliko para se daje za te trgice ali ako služe za deponiju bacanje para.

Milos

pre 6 godina

Prosao sam sa drugarima potezom Karaburma - Viline vode, moze li mi neko reci sta se desava sa onim starim napustenim zgradama, propalim preduzecima i sto se to ne iskoristi, kome pripada to zakonski?Sve me ovo asociralo na to koliko se na, uslovno receno, "periferiji" nista ne ulaze, a zapravo moze da se iskoristi potencijal. Isto i ovo sto planiraju, cini mi se, rusi neki "smek" koji razlikuje Stari grad od, recimo, Novog Beograda.

Ko su odgovorni za Slaviju?

pre 6 godina

Vreme fantastično za neku kompleksniju rekonstrukciju, oni rade malecne stvari. Ne smeta mi sam ovaj projekat, više me interesuje ko će ga realizovati, ako bude izgledao raspalo kao Slavija, onda se ns radujem uopšte.

Перица

pre 6 godina

Боже, колико коментара без икакве вредности... Само црнило. А Београд, ма шта рекли, је једно од најлепших места за живот!

Од Старчевачке културе до данас. Да може да буде лепши, може, али шта сте ви урадили да буде бољи и лепши? Почистили испред своје зграде??

posmatrač

pre 6 godina

"Ovo je nastavak realizacije strategije Grada Beograda u kojoj je postavljena nova hijerarhija u saobraćaju koja pešacima, biciklistima i javnom gradskom prevozu daje prioritet u odnosu na automobile"

Kao npr. na Slaviji odakle su proterani pešaci...

Steva

pre 6 godina

Neki dan u blizini palate Albanija gledam ono ruglo od betonskih ploca na pocetku Sremske kojom se ide dole ka Zelenjaku.Iako je rec o vrlo prometnom mestu, one ploce stoje jadno iskrivljene sa coskovima koji strce na gore.Valjda je to ostavljeno tako da bi eto gradjani i strani turisti mogli lakse da uganu nogu i tako imaju jedinstveno iskustvo tokom boravka u Beogradu.Zalosno je da to nikome ne smeta, kao ni oronule fasade, prljavi i napusteni podzemni prolazi a pricate o gondoli, jarbolima, virtuelnom metrou itd.Da neko ozbiljan brine o zivotu u gradu prvo bi obezbedio da se odrzava kako treba ovo sto je vec napravljeno a onda bi razmisljao sta jos da doda.

bolero

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.
(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)

Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.

Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.

Ivan

pre 6 godina

Pevac vam neću oprostiti.
(smena 8, 1. april 2018 10:09) A vidis, ja sam im bas zahvalan zbog "Pevca", napravili su pesacku zonu i nekako izgleda sire (a da ne govorim o tome kako je nekada izgledao Obilicev venac a kako sad) a posebno sam im zahvalan na tome sto su uradili fasadu zgrade u kojoj je "Pevac" koja svoju lepotu nije ni mogla da prikaze od svog sivila i raspadanja I uopste se ne radi koja je vlast uradila to, a ovde su komentari pljuvacki u 90 posto slucajeva zbog garniture na vlasti. Kad je nesto dobro, ja cu pohvaliti makar to nesto ucinio Hitler licno. Ja im necu oprostiti nadogradnje al i za vreme drugih gradskih vlasti ih je bilo, zapravo, najvise su tad i nastajale ili u najmanju ruku, podjednako.

Перица

pre 6 godina

Боже, колико коментара без икакве вредности... Само црнило. А Београд, ма шта рекли, је једно од најлепших места за живот!

Од Старчевачке културе до данас. Да може да буде лепши, може, али шта сте ви урадили да буде бољи и лепши? Почистили испред своје зграде??

Zuuuum

pre 6 godina

Sve je to lepo,i treba da se gradi,ali dajte malo neki drugi grad sem Beograda...
(SeRbia_SLadoLed, 1. april 2018 10:15)

A gde pise da ne treba? Kapiras da je ovo projekat gradskih vlasti Beograda, nece valjda Beograd da gradi u drugim gradovima? Pitaj lokalnu vlast.

RJK TMR

pre 6 godina

Moje mesto Temerin,nastalo između 13. i 14. veka nema pijaću vodu,pešačku zonu,igralište za decu,biciklističke staze i sve ono što život čini kvalitetnijim.
Da li novac koji mi zaradimo odlazi u tuđi budžet ili je brojka od preko 1000 preduzetničkih firmi mala kako bismo dobili sve navedeno?

Vlada

pre 6 godina

Posekli ste svo ono drvece koje je tu pravilo oazu kiseonika i hlada da biste postavili svoju pjacetu. Dok vas ne sklonimo unisticete sve sto je bilo lepo u Beogradu!

ss

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.
(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)

Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.

Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.
(bolero, 01. april 2018 11:41)
Zahvaljujemo se na glasu.
pa to vi i hocete da se mi svi iselimo sto smo rodjeni u beogradu da bi vi iz donjeg vakufa ovde sa vasim zadrugama i farmama ziveli.

djolezloba

pre 6 godina

U al su se potrudili, ovakav Sketchup model kao sto je na slici uradim za 10min. Gde je projekat, rasprava, prezentacija? Da ne pitam za dozvolu....

borko

pre 6 godina

Prestanite da perete pare i da koristite strane reci. Cuj "Pjaceta". Cvetni Trg lici na neki mauzolej, nalivena betoncina sa onim staklenim kabinama koje ne sluze nicemu. Na Slaviji je takodje nalivena betoncina koja je ispucala i nikome u drzavi nije jasno cemu sluzi sve to, nikakvu namenu nema niti je estetski lepo.

Петар

pre 6 godina

Када ће те да почнете да поправљате улице на којима је рупа до рупе, сваки дан возим слалом. Ништа боље нису ни "пешачке„ улице, по Кнез Михајловој на све стране су поискакале гранитне плоче, као и бехатон плоче по тротоарима у осталим улицама.
Вероватно код поправки нема тако добрих провизија.

Kupac diplome

pre 6 godina

Da Foliću, daje se prednost pešacima i biciklistima, ali ne u svim slučajevima. To se najbolje može videti na Slaviji gde se prednost očigledno dala pešacima (nisu izgrađeni podzemni prolazi).

Miroslav

pre 6 godina

Pa to ste mogli da odradite i onomad kad ste to asfaltirali pa lupali isti aspalt po nekoliko puta prosle godine. Ameba je inteligentnija od ,,urbaniste''.

Bzvz

pre 6 godina

Stvarno smaraju sa tim "pjacete" valjda im zvuči manje pompezno nego da kažu trgić pošto ljudi očekuju da trg bude velelepan koje god da je veličine.

Krang

pre 6 godina

Ne znam ni ja sta Folic i Vesic imaju protiv drveca i trave, nije mi jasno gde su to videli grad sa toliko betona kojim su ostali u toj meri fascinirani. Ostajem iznenadjen iznova i iznova, prvo je bio plato ispred Zeleznicke stanice, onda Cvetni trg, pa Slavija, sada i ovo, nigde zelene povrsine, sve goli beton, jeftin kamen i tanak asfalt. Ceo potez Ruzveltove ulice uradjen nov i, pored toga sto vec puca asfalt oko sina sto je tema za drugu zalopojku, niti jedno drvo nisu posadili za dva kilometra ulice...

Politicki nekorektna osoba

pre 6 godina

Izgleda kako koja vlast dodje, u Beogradu instaliraju svoje najgore kadrove. Pritom ne mislim samo na naprednjake, koji su pravi primer neizivljenog, primitivnog polu sveta, vec i na one kioske i cevabdzinice SPO-a, divljacku nadogradnju i ruzenje Vracara od strane DS... Boze Gospode, da nam Vesic i Folic uredjuju Beograd? Svuda u Evropi se insistira na zelenilu, parkovima, javnom saobracaju, obnovljivim izvorima energije, a ova “gospoda” hoce da nam namaknu nadgrobne ploce naglavu za zivota. Beton i kamenje na betonu? A od rupa po kolovozu ne moze da se zivi.
Sve propalo i unisteno, osnovne stvari ne sredjuju a kao “ulepsavaju” grad.
Biramo lepe cipele za coveka kome je gangrena zahvatila nogu i preti mu amputacija.
I znate sta je najgore od svega, tek su poceli sa “idejama”. A vremena ce, nazalost, imati.
Pjacete?! Mozga bez.

sanja

pre 6 godina

bice divno sedeti na ovim klupama u decanskoj dok pored vas tutnji 10 autobuskih linija i neprekidna kolona automobila iz tunela!!! samo duboko disite kad sednete tu i mislite na folica i vesica i njihove sjajne ideje

Simon

pre 6 godina

Da vidite vi "pjacetu" oko Cvetkove pijace. Pijaca se sređuje i biće baš lepa (najmanje godinu dana dok ona platna ne posive) - ali oko pijace je
"pjaceta" veličine još 2 pijace na kojoj je kataklizma. Ljudi, izbiće neka zaraza odatle kad vam kažem.

Rodjeni Beogradjanin

pre 6 godina

Beograd je najruzniji glavni grad Evrope posle Tirane i Kisnjeva i to se nece promeniti.(Nazalost Srbin, 01. april 2018 10:20)Nažalost, ima nas i takvih. Ružna vlast i socijalna propast ne daju argumente za takvu tvrdnju.Možemo mnogo bolje, ali reći da je ružan...izvolte, granica je otvorena.
(bolero, 01. april 2018 11:41)
Kako je ono Le Korbuzije rekao za Beograd:”Najružniji grad na najlepšoj lokaciji”. Beograd ima fenomenalan položaj i ogroman potencijal da bude prelep grad, mnogo veći od mnogih evropskih prestonica. Činjenica da taj potencijal uopšte ne koristi ga čini još ružnijim nego što zapravo jeste. Šta god se izgradi prepušta se da ga zub vremena upropasti, plus ne postoji nikakav urbanistički plan gradnje. Gradi i planira ko kako hoće.

Pogan

pre 6 godina

Koji genijalni koncept - sedis ispod drveta na klupi blizu ivice trotoara, a pola metra od tebe CETIRI pune trake automobila koji purnjaju otrov iz auspuha, trube, turiraju motore... Pravo mesto za odmor, bravo Milutine, dabogda presedeo na tim klupama narednu dekadu zivota, pa nam javi utiske.

Ko su odgovorni za Slaviju?

pre 6 godina

Vreme fantastično za neku kompleksniju rekonstrukciju, oni rade malecne stvari. Ne smeta mi sam ovaj projekat, više me interesuje ko će ga realizovati, ako bude izgledao raspalo kao Slavija, onda se ns radujem uopšte.

cini mi se

pre 6 godina

Mislim da je akcenat na poplocavanju, dok su mi deca isla u vrtic

2 puta su ga poplocali.

2 gi put, jer su se prve ploce odvalile posle 2 god - u vrticu ?!

Samo realno

pre 6 godina

Slažem se sa tri grupe komentara-prvo Beograd nije lep grad, doduše nikad nije ni bio ali je IMAO atmosferu koja je bila daleko pozitivnija i kulturno atraktivnija od mnogih lepših i bogatijih. Drugo-poslednji potezi uređenja toliko forsiraju beton da je to već tužno, očigledno idemo u pravcu modernog Skoplja ili centralnoazijskih grozota koje su prosto prebačene u naše okruženje. I treće-osobi kojoj je Pevac i okolina lepo uređena, pretpostavljam da ne smeta ni Cvetni trg!? Samo pogledajte tu mini fontanu i one mini grobove isped JDP-a jel moguće da je to neko iz Beograda nacrtao?

kladzom do bola

pre 6 godina

beograd najlepse izgleda kad dolazite pancevcem u njega ., sa leve i desne strane izgled kao da ulazite u jedno veliko stovariste sekundarnih sirovina

Milos

pre 6 godina

Prosao sam sa drugarima potezom Karaburma - Viline vode, moze li mi neko reci sta se desava sa onim starim napustenim zgradama, propalim preduzecima i sto se to ne iskoristi, kome pripada to zakonski?Sve me ovo asociralo na to koliko se na, uslovno receno, "periferiji" nista ne ulaze, a zapravo moze da se iskoristi potencijal. Isto i ovo sto planiraju, cini mi se, rusi neki "smek" koji razlikuje Stari grad od, recimo, Novog Beograda.

Dusanka

pre 6 godina

Tako su svojevremeno ""sredili "prostor u Sremskoj sad lici na ruglo treba da se održava a ne da se pusti da propada,tamo je sve polomnjeno nema svetla i nocu je opasno proći da ne polomite nogu .Ne znam koliko para se daje za te trgice ali ako služe za deponiju bacanje para.

posmatrač

pre 6 godina

"Ovo je nastavak realizacije strategije Grada Beograda u kojoj je postavljena nova hijerarhija u saobraćaju koja pešacima, biciklistima i javnom gradskom prevozu daje prioritet u odnosu na automobile"

Kao npr. na Slaviji odakle su proterani pešaci...

Steva

pre 6 godina

Neki dan u blizini palate Albanija gledam ono ruglo od betonskih ploca na pocetku Sremske kojom se ide dole ka Zelenjaku.Iako je rec o vrlo prometnom mestu, one ploce stoje jadno iskrivljene sa coskovima koji strce na gore.Valjda je to ostavljeno tako da bi eto gradjani i strani turisti mogli lakse da uganu nogu i tako imaju jedinstveno iskustvo tokom boravka u Beogradu.Zalosno je da to nikome ne smeta, kao ni oronule fasade, prljavi i napusteni podzemni prolazi a pricate o gondoli, jarbolima, virtuelnom metrou itd.Da neko ozbiljan brine o zivotu u gradu prvo bi obezbedio da se odrzava kako treba ovo sto je vec napravljeno a onda bi razmisljao sta jos da doda.