Četvrtak, 08.03.2018.

15:37

Rimac razbesneo Hrvate, a svet oduševljen VIDEO

Mate Rimac je predstavio svoj novi automobil koji košta vrtoglavih 1,7 miliona evra, a mnogi se pitaju kome je namenjena ova "zver"?

Izvor: Index

Rimac razbesneo Hrvate, a svet oduševljen VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Stojan

pre 6 godina

Rimac radi sjajan posao i svaka mu čast! Koliko prodaje automobila, koliko koštaju, čime mu se bavio otac, koliko je tu proizvodnje stvarno njegovo itd itd sve je to nevažno. Jedan mlad, uporan i veoma talentovan inženjer iz male Hrvatske koja živi od turizma razvija električne hiperaute i tehnologije koji srame najjače svetske proizvodjače iz najbogatih država. Ali ovo je ovde Balkan, ovde se ne toleriše iskakanje iz sivila proseka. Da mota kablove za Korejance, rudari bitcoin ili štrika čarape za Kineze verovatno bi bilo OK...

leptirica

pre 6 godina

Oprostite ali zašto lupate minuse čitaocu Hip-Hop!? On ili ona, nevažno, je točno primjetio. Stavite se u poziciju ultra bogataša. Imate sto milijuna dolara. Ili milijardu $ i volite aute. Pa zar ćete staviti svoj život na kocku (i svoje bogatstvo ostaviti ženi), vozeći se 400 km na sat na nekoj pisti ne znajući hoće li se neprovjereni auto raspasti. Ne, kupit ćete Ferrari, Lamborghini, Bugatti... Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.
(megatronman, 09. mart 2018 06:25)

Ovo je prototip i rađeni su samo testovi brzine, kapaciteta baterije i slično, ali je već Rimac najavio da će oko 8 komada biti napravljeno za kompletan crash test. Neki će ići na frontalni sudar, neki prevrtanje na krov, bočni... Znači auto će proći sva potrebna testiranja prije nego što ode u prodaju. Inače ovakvi auti se prodaju i prije početka proizvodnje tako da Rimac ima naručeno već oko 30 komada. Za sada se zna da se neće raspasti pošto mu to nije prvi auto, a i Hammond je preživio težak sudar na prvom modelu.

još jedan čačanin

pre 6 godina

.. Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.
(megatronman, 09. mart 2018 06:25)

A odakle ti znaš da nije, nisu ti javili ili....!?

Kresimir

pre 6 godina

Rimac kad je počeo raditi el. automobile uzeo je skoljku nekakvog starog bmw-a i stavio el motor i bateriju u njega, tad su svi govorili da je to glupost i lako njemu to raditi jer mu je stari maznio pola milje eura, sad kad je jasno da se ovo neda napraviti sa pola milje sada su priče sa puno večim ciframa

Bojan Todorović

pre 6 godina

@Petar


Otprilike je tako. Mrzovolja, zavist, pakost na svakom koraku.
Ali.....
Postoji li neki uzrok tome?
Mislite li da smo se BAŠ SVI rodili kao takvi? Sigurno ne.
I sigurno nismo.
Ono što nas nagna da pomislimo "sigurno je krimos, prevarant..." je činjenica da DECENIJAMA gledamo upravo to.
Decenijama nas naše države istrajno uče da samo takvi mogu steći bogatstvo i mi prosto više ne verujemo da ( ovde ) rad, znanje ili genijalnost mogu da se vrednuju.
Naglavačke okrenut ( sto puta već ponovljeno ) sistem vrednosti je doveo do takvog mnjenja.
Da zlo bude kompletno - roditelji od malih nogu uče decu da je svet upravo tako ustrojen.
Gde će se i kako okončati ta nakazna parada ništavila znaće buduće generacije.

Alonzo

pre 6 godina

Svaka roba ima svog kupca, tako da će se sigurno naći ljudi koji će kupiti Rimčev automobil. Momak je napravio nevjerojatan uspjeh, a tako mlad.
Njegova tvrtka stalno raste, povećava se broj zaposlenih, a tu činjenicu hejteri (namjerno) preskaču.

megatronman

pre 6 godina

Oprostite ali zašto lupate minuse čitaocu Hip-Hop!? On ili ona, nevažno, je točno primjetio. Stavite se u poziciju ultra bogataša. Imate sto milijuna dolara. Ili milijardu $ i volite aute. Pa zar ćete staviti svoj život na kocku (i svoje bogatstvo ostaviti ženi), vozeći se 400 km na sat na nekoj pisti ne znajući hoće li se neprovjereni auto raspasti. Ne, kupit ćete Ferrari, Lamborghini, Bugatti... Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.

achitwn

pre 6 godina

Mali covek" ce da kupi polovnjaka. Sto nikako ne ide u korist "Rimca".Apsolutno pravi korak. Treba covek da skupi novac kako bi se mogao siriti. A ovo je pravi potez. Napravile su komsije nesto sjajno. Haters gonna hate. Samo napred.Poz iz Bg-a
(Haters gonna hate, 08. mart 2018 16:16)
Rimac business model su hypercars za ultra bogatase. Na tom se prica zavrsava. Sta briga Hrvatske sta on radi.

megatronman

pre 6 godina

Već je bio jedan sličan članak ali ću ponoviti; imam dva prijatelja koji su poznati zagrebački auto novinari. Obojica su testirala na stotine auta. Jedan ima radijsku emisiju a drugi TV emisiju i svoj časopis. Ni prvi ni drugi nisu dobili na test C2 a niti C1. Kad oni ocjene, kad oni provoze auto... onda ću vjerovati u projekt.

Dr

pre 6 godina

Kao veliki fan automobila mogu da kažem svaka čast! A što se tiče pitanje odakle novac, legalno, nelegalno, apsolutno mi je sve jedno. Zašto? Pa čovek nije "uložio" svoje milione u trgovinu oružjem, narkoticima, prostitucija itd.

Gross

pre 6 godina

U Hrvatskoj vaze slična pravila kao i u Srbiji. Mozes da budes najbolji, najlepši, najpametniji, ma moze zvezda na celu da ti sija, ali ako nisi siromašan onda si jedno najobičnije smece od coveka i to nista ne moze da promeni.

Kriminalac sa znackom

pre 6 godina

Zašto sve mora da bude napravljeno za narod i masu? Posledice komunizma? Treba stvari gledati kao posao, čovek je napravio svoju kompaniju i proizvodi proizvod koji on želi, privatnik. Šta koga briga koliko će da proda, kome, dal to ima smisla itd. Ako plaća porez državi hvala lepo doviđenja.

Dejan

pre 6 godina

Decko totalno logicno nastupa. Samo lud covek moze da ocekuje da firma koja je zapravo pocela od jednog coveka krene da proizvodi serijski pristupacan automobil. Rimac je tehnoloska kompanija, koja razvija tehnologiju za velike kompanije. Automobili koje oni proizvode predstavljaju pokaznu platformu, gde se vidi sta sve znaju i umeju da urade. A iz prilozenog se vidi da znaju mnogo. Napraviti elektricni automobil koji ubrzava za 1,85 sekundi do 60mph, a koji dostize 412 km/h, a ima oko 1900 konja...... pa samo taj jedan elektro motor koji se pravi i razvija kod njih je toliko kompleksan da bi ceo jedan poveliki inzenkerski tim bio potreban ds ga razvije i tehnicki razradi, a ne ceo automobil. Da ne pominiem baterijske sisteme, pa cak i svemirski instrument klaster... pa zamalo su do vijka sve napravili.... Ovi Hrvatski kriticari su na nekim ozbiljnim fungama... :)

king David ben Gurion

pre 6 godina

Index su teško komunjarsko piskaralo koje je oko sebe okupio sav lumpenproletetijat i probisvjet koji pljuje i po suncu sto izlazi svako jutro i po mjesecu sto stalno mjenja mjene! Hejteri su najgora vrsta oni bib samo da unište ili otmu jer su nesposobni da naprave bilo sto! Imamo ih mi u HR jako puno a kako vidim Srbija ih ima još vise!

alo

pre 6 godina

Ako slucajno ne znate ona lampica za mrtvi kut na retrovizoru koju koriste svi noviji automobili,znaci sistem detektiranja auta u mrtvom kutu je patentirala firma rimac.
(dado, 08. mart 2018 20:02)

Rimac Automobili je osnovana 2009. godine. To o cemu to pricas je patentirao Volvo kao BLIS sistem 2003. godine. Ja ne znam sta je sledece...jel tocak patentirao?

leni

pre 6 godina

Hrvati očigledno ne gledaju Top Gear / The Grand Tour
(Programerka, 8. mart 2018 16:49)

Gledamo jer neke emisije i snimaju kod nas. I da kažem još da nije istina da ga se u Hrvatskoj ne podržava. To što indeks piše je kolumna jednog novinara (ili šta je već) gdje on govori o nekakvim negativnim komentarima o Rimcu. Kad odete na članke o njemu na Indexu zaista vidite da ima takvih komentara ali onda uočite kod svih njih nešto zajedničko. Svi su pisani sa izmišljenih profila, bez pravih imena što je moguće i da ih piše jedna osoba. Dakle nije istina da većina Hrvata ne podržava Rimca, upravo suprotno. Ne podržavaju ga jedino botovi kojima je to posao! Eto na osnovu toga je nastao članak/kolumna na indexu koja se ovdje prenosi.

Niksicanin

pre 6 godina

Cuo sam za tipa, kao i za njegov brend.
Ovako, na prvu loptu (naivno), kapa dolje! Covjek je napravio cudo!
E sad, da bi na Balkanu uspio i zaradio milione, male su sanse da je to sve legalno, pa makar bio i reinkarnacija Nikole Tesle.
Uglavnom, ako vam smeta Rimac (ako je na mufte dosao do love) ne okomljavajte se samo na njega. Takvih su vam pune vlade. pa nek' se dize kuka i motika i borite se za slobodu i zivot. A ukoliko je taj Rimac zaista takav genije, da odje zaradi toliko para, na fin i legalan nacin, mozgom, *ebi ga, zavidni ste i neaposobni, a njemu srecan bio svaki cent.
Aj zdravo!

Videcemo

pre 6 godina

To je nedovoljno pouzdan i nedovoljno testiran automobil, kod koga se krene kvariti, nece mu biti dosadno.
Avioni se testiraju , unapredjuju, pa ponovo se pokvare iako iza njihovog programa stoje cele drzave, a sta ocekivati od nekog inovatorskog vozila koje je jedva sklepano.

Toronto

pre 6 godina

Vidim balkanske sveznalice sve znaju bolje od svih. Dečko je napravio neverovatan uspeh, a to se na ispodprosečnom i nesposobnom Balkanu ne prašta. Ovaj momak samo pokazuje svojim uspehom koliko su ostali neuspešni i to mnogo boli, zar ne.

Sudac

pre 6 godina

Rimac je stvorio tehnologiju za proizvodnju ovakvih automobila i cela poenta je prodaja iste te tehnologije komercijalnom brendovima.

Petar

pre 6 godina

@bob ross svako zivi svoj zivot kako hoce. Ako je nekome ferrari sanj zar on treba da se vozi tramvajem, da bi ga ti (potpuni nepoznanik ili cak prijatelj) postovao? Kako ti kazes imas isto Steve Jobsa, pogledaj kako je bio obucen, kao beskucnik ili Warrena Buffetta koji isto ne da na svoj luksuz jer ga to ne zadovoljava.
A imas takve koji daju. Svako zivi kako hoce, dokle se taj covek sa ferrarijem ne ponasa kao da je bog i gleda me sa visine nemam problem sa njim. Ni ja licno nikad ne bi nosio zlatni rolex jer nije moj stil ali bi nosio rolex i bas me briga dal ces me ti postovati ili neces, bitno je da sam castan covek i u bogastvu i da me postoju oni koji me znaju. Nije problem ako neko vozi ferrari, problem je kad ga vozi i umisli da su oni koji ga nemaju stoka. A to je sve od coveka do coveka, imas i siromasne ljude koji su obicna ***** da tako kazem

Needukovan

pre 6 godina

Covek je zapravo pravio komponente i delove za elektricne automobile za najvece svetske automobilske kuce, a kako je inovator svi su se grabili za to. Na kraju je prakticno radi reklame resio da napravi kompletan automobil kako bi 'pokazao' sta sve njegov tim ljudi ume da uradi. Tu pocinje prica o kolima. Svakako pogledajte emisiju sa njim, mlad decko, izuzetno inteligentan, jos kao srednjoskolac osvajao nagrade na svetskim takmicenjima inovatora, poslusajte sta ima da kaze o ljudima koji su dosli kod njega iz Honde, Tesle, Tojote, Mercedesa, Audija..sta ima da kaze o radnicima, nacinu zaposljavanja, platama, buducnosti auto-industrije i jos mnogo toga.
E, kad odgledate, onda se javite komentarom ovde. Masa vas ce shvatiti koliko sada glupo razmislja i koliko je pametnija nakon odgledane emisije.

banjac

pre 6 godina

E pa ovako. Vi koji ne pratite HR poduzetnistvo. Njegov otac je bio proglasen za poduzetnika godine a onda se skapiralo da je maznuo 300000000eurica. I nije vratio. Zato kada neko kaze Rimac narod poludi

Johny O.

pre 6 godina

Da je više takvih kao Rimac ovde bili bi mnogo bogatije društvo. Istina je da je socijalizam ovde napravio pometnju u glavi. Smetaju svi koji su se pošteno obogatili,a klanja se onima koji su bliski vlastima.

Дејан

pre 6 godina

Нису ни штикле за све, само за жене... Па ај сад ударимо и на произвођаче женске гардеробе :) мислим да ти што се буне не знају ни причу тог младог човека, боље да ћуте :)

Moca

pre 6 godina

Pa sad, prosečan Hrvat i Balkanac uopšte ne može sebi da priušti ni novog Golfa a kamoli Rimac Concept 2. Međutim, ne vidim da neko vrišti na VW što i dalje pravi svoj najprodavaniji model, naprotiv.

Raca

pre 6 godina

Bravo za Rimca,samo napred !!!
Komunizam je ostavio katastrofalne posledice u pogledu načina razmišljanja ljudi na prostoru bivše Jugoslavije, pogotovo u ekonomsko finansijskoj sferi.

dado

pre 6 godina

stari mu je ercegovac, znaci odmah ga pola HR ne voli kao i bosanske Srbe u BG i sl. (tj nitko ga ne voli u HR) + otac mu je bogat a svi znamo kako je jedino moguce biti bogat u ex yu (ne znam inace kako se njegov otac obogatio). I mnogo ljudi jednostavno ne vjeruje da se u garaži može napraviti nekakvi super auto, bolji ili konkurentan svjetskim auto-gigantima. I još par stvari.
Mene je simpatican i baš me briga
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vuco007, 8. mart 2018 18:25)

Otac je pod optuzbama da je kroz privatizaciju unistio par firmi u Hrvatskoj. Iz Njemacke je protjeran devedesetih zbog gospodarskog kriminala. Najveci je dionicar Hajduka. Sinu je posudjivao lovu iz Slavonskih firmi koje je kupio za kunu a on mu je vracao cistu lovu na njegovo ime.Iz svega toga je izasla dobra prica ali uvijek postoji ali. Tako je to u nasim krajevima. Sinu predbacuju da nema znanje da sam to napravi,to je istina ali je sposoban okupiti ljude oko sebe koji mogu.Cak ni jednog obicnog golfa nije samo jedan covjek izmislio. Ako slucajno ne znate ona lampica za mrtvi kut na retrovizoru koju koriste svi noviji automobili,znaci sistem detektiranja auta u mrtvom kutu je patentirala firma rimac.Kao i torque vectoring system i jos valjda desetke drugih patenata. Firma grabi velikim koracima naprijed,ostaje jedino taj gorak okus kad se spomene tata Rimac

BU

pre 6 godina

za punišiće, buržuje..... nije za sirotinju. i ne gračite mnogo, kad je nešto jeftino svi bežite od toga, kad je skupo onda mi ne možemo da priuštimo.....

Bob Ross

pre 6 godina

@ Petar, poznajem par poprilicno bogatih svajcaraca koji bi sebi mogli da priuste par ferarija i tih rolexa koje pominjes, al se ljudi voze tramvajem i izgledaju sasvim skromno i pristojno... e, vidis takvim se ja ljudima divim i to je ono sto me razlikuje od balkanske seljadije kojima je cilj u zivotu da vozi ferari i furaju zlatni rolex...

Nenad

pre 6 godina

Neko moze da se zapita za koga je osnovna skola gde godina kosta 120 000 svajcarskih Franaka. Onda shvati da je to za one koji ce da voze automobil Rimca.

Hip Hop

pre 6 godina

Zbilja,kome će ih prodavati,oni bogataši koji bi i mogli da ga kupe njih to ne interesuje,bolje reći držaće se proverenih brendova,osim možda neki zalutali arapin koji iovako ne zna ništa o autima ali eto da ga ima i objesti.Hrvatskom narodu možda??Sigurno ne,zato ga i pitaju i kritikuju kome ovo

anagarika

pre 6 godina

Dečko je genijalac. Sa ograničenim resursima, ušao je u svet velikih igrača. Svako ko o ovome čoveku ima nešto loše da kaže, žrtva je svog neuspešnog života. Čitao sam baš neke njegove komentare na privatnom profilu, i vidim da ga HR uopšte ne podržava.

miki miki

pre 6 godina

Rimac je prvi objavio da velika nemacka firma ulaže u auto industriju u Srbiji. Jos je i član borda u BMW. To je nekoga u HR ozbiljno iznerviralo da pokrene hajku protiv njega.

maki

pre 6 godina

cemu ljutnja, uostalom ima dokumentqrac o koenigsegu ili tako nesto slicno, svedjanin je napravio takodje nesto kao rimac, pravi godisnje oko 150 automobila kojo prosecno kostaju milion, prave po narudzbini, a opstina mu je ustupila bivsi vojni aerodrom besplatno za testiranje vozila, prihoduje 150-200 miliona, pa sad zamislite koliko drzava i lokal imaju koristi od toga, ni obicni svedjani ne mogu bas da priuste sebi ta kola

Eldorado

pre 6 godina

s obzirom da je broj bogataša u svetu u konstantnom porastu, kao i da su bogati još više bogatiji, zasigurno je da za rimca nema zime. ;)
u poslednjih par decenija sve je više novih proizvođača tzv hyper auta i cene su im naravno sve više. mogla je ova naša država one silne milione date fiatu usmeriti na talentovane pojedince, da i mi jednom izađemo na kartu sveta s jednim vrhunskim proizvodom.

balkanci

pre 6 godina

2018. Mate Rimac ima 29 godina. Prvi svoj auto je predstavio na međunarodnom sajmu u Frankfurtu 2011., znači sa 22 godine života. Sa 29 godina života o njegovu proizvodu pišu svi svjetski mediji. Ako je Mate Rimac neuspješan i bezveznjak, znamima me kakve su uspjehe postigli njegovi kritičari, koliko godina imaju i kakva su postignuća imali sa 22 i sa 29 godina?

Hah

pre 6 godina

Kakav neinteligentan narod. Najlogičnije objašnjenje: prvo se prave najskuplje mašine u malim količinama, i kad se proda tih 150 ili bar 100 komada imaće čovek dovoljno novca da krene u serijsku proizvodnju nekog jeftinijeg i dostupnijeg i verovatno porodičnog modela. Onda će imati mogućnost, svi koji sada kukaju, da i sebi priušte jedno elektro vozilo.

Petar

pre 6 godina

Evo to je klasicni prikaz balkanskog mentaliteta zbog kojeg smo zaglavljeni. Ako ja nesto ne mogu priustiti nek se ni ne pravi, ako ja nemam za iphone nek ga ugase jer ne mogu ocima da gledam ove koji imaju...ja na srecu ili zalost nisam niti rodjen niti zivim u Srbiji i da vam docaram moj mentalitet. Ja kad u gradu vidim ferrari ili coveka sa zlatnim rolexom meni su prve stvari koje mi padaju na pamet: svaka mu cast, i ja to zelim, i u tom trenutku dobijem motivaciju da radim jos vise i bolje da bi mogao i sam to jednom imati. A vama na Balkanu prve misli su: vidi ga sigurno krimos i blago njemu ja to nikad necu imati. I ta druga stvar je ono sto razdvaja uspesne ljude od neuspesnih. Prvi veruje i uraditi ce sve da nesto postigne a drugi se sprijaznio sa svojom mizernom platom i teskom zivotom

peks

pre 6 godina

covek ih razbesneo jer se niko od lesinara nije ogrebao, pa pocela orkestrirana pljuvacina po medijima. **** se njima i za Hrvatsku i za narod, isto kao i ovde...

kockica=

pre 6 godina

Nema mesta cudjenju na reakciju naroda. Oni su tamo isti. Isto tako u srbistanu narod reaguje na Djokovica kao sto u hrvatistanu reaguju na Rimca. Narod gleda iz svoje tacke, to znaci hoce hleba/kruha, a ne zanimaju ih milioni nekog pojedinca. Gladnom se tesko identifikovati sa uspehom I milionima privatnika.

Bojan

pre 6 godina

Da je nemac napravio fabriku i upregao 100 balkanaca da radi..svi bi ga velicali kao invistitora i poslodavca..a ovako posto je domaci, odmah ga bojkotuju. Svaka cast za ovog mladog momka.

Mica neverica

pre 6 godina

Ne shvatam šta ih je to toliko razbesnelo!? Možda to što Mate nije za džabe delio automobile hrvatskoj sirotinji, ili šta već? Čovek sa svojim parama {ili parama svog ćaće koji ih je pošteno zaradio ;)}, može da pravi šta hoće i za koga hoće. Ako ih to toliko iritira nek premesti čovek tu proizvodnju kod nas. Možda ne bismo imali neke velike ekonomske koristi ali sigurno ne bi štetilo... zaposlilo bi se barem 10-20 ljudi.

jozo

pre 6 godina

Koliko mržnje i ljubomore u Hrvatskoj prema ovom dečku to je prežalosno, sve mu mogu oprostit osim uspjeha, čitaš i ne vjeruješ koje teorije zavjere kruže po forumima, od toga da je proizveo samo jedan auto (ostalo su hologrami), do toga da u podrumu tvornice proizvodi "Kristal met" a auti su mu samo eto da se zamagli čime se zapravo bavi, a svako ko ga pohvali je njegov plaćenik, eto vidim i u Srbiji ima puno Rimčevih plaćenika :)

Toni

pre 6 godina

Najbolji pokazatelj da je Rimac na dobrom putu su raznorazne megajahte, privatni avioni i ostale "sitnice" koje milijardere i one koji to hoće da budu odvajaju od ostalih. Osim toga, uradio je prilično unikatnu stvar: napravio najbrži automobil na svijetu. Nema zime za njegov biznis.

Papageno

pre 6 godina

"Zbog toga se javnost u Hrvatskoj pita, čemu služi ovakva zver, gde će se to voziti, i kome je namenjena, prenosi Index."

E, baš su našli čime da lupaju glavu!

1. Čemu služi: isključivo ličnom prestižu i vrlo traženom osećaju "na celom svetu to mogu da sebi priuštim samo ja i možda još nekoliko vrlo malobrojnih srećnika. Ima li boljeg dokaza koliko sam ja specijalan i izuzetan?!"

2. Gde će se voziti: pod punom snagom i uz maksialno iskorišćavanje svih (fantastičnih) mogućnosti koje pruža - praktično nigde! Ali zašto bi to vlasniku bilo bitno? Najbitnije mu je ono pod 1.

3. Kome je namenjeno: malobrojnim srećnicima koji to mogu da plate. Ali šta ima loše u tome? Kao i toliko drugih vrsta vrlo luksuzne robe, i ovo se pravi, ne za "običnog čoveka", nego za određenu malobrojnu i vrlo ekskluzivnu ciljnu grupu kupaca. Ponavljam, šta ima loše u tome?

Paul Banyan

pre 6 godina

Eto a mogli smo suseda Rimca zvati da dodje u Srbiju da ovde sve radi i dati mu dve moguce benefite ali avaj ko ce bas svega da seti, jel moze neko uopste da zamisli kakavu bi Srbija imala reklamu u svetu narocito u EU

vuco007

pre 6 godina

stari mu je ercegovac, znaci odmah ga pola HR ne voli kao i bosanske Srbe u BG i sl. (tj nitko ga ne voli u HR) + otac mu je bogat a svi znamo kako je jedino moguce biti bogat u ex yu (ne znam inace kako se njegov otac obogatio). I mnogo ljudi jednostavno ne vjeruje da se u garaži može napraviti nekakvi super auto, bolji ili konkurentan svjetskim auto-gigantima. I još par stvari.
Mene je simpatican i baš me briga

Bobi B.

pre 6 godina

Balkanski mentalitet žitelja EU.Dobro ipak zapadni ali Balkan.Umesto da se ponose sa ovakvim čovekom oni se bune i nešto zameraju.Slično kao kod nas Srba,imamo teniskog velikana Novaka Đokovića kome mnogi neto zameraju. G.dinu Rimcu sve čestitke.

luksuz za šeike

pre 6 godina

Rimac je napravio vrhunski auto sa malim timom ljudi što je svjetska senzacija i izazov velikim svjetskim automobilskim markama. Kako je moguće da mali tim sa skromnim sredstvima može napraviti takav auto dok veliki troše enorman novac i imaju ogromne timove stručnjaka raznih profila za sličan ili nijansu bolji ili nijansu lošiji proizvod? Taj auto sigurno nije za prosječnog Hrvata, niti za prosječnog Amerikanca, niti za prosječnog Švabu. Taj auto je za ekstra bogate pojedince koji žele luksuz a nvac im nije problem. Ni stan na Menhetnu nije za prosječnog Hrvata ni za prosječnog Amerikanca, kao ni vila na Beverli Hilsu.

Иван Грозни

pre 6 godina

Типична балканска прича. Они који то желе и који могу, куповаће. А што се тиче потреба "малог" човека, има индијска Тата. И тај сегмент тржишта је покривен.

M. Radosavljevic

pre 6 godina

I Hrvati tipicno balkanski. Odmah kritikuju i pitaju se kome, zasto toliko skupo, gde ce se voziti... Takav auto i nije za obicne kupce i svima kojima to nije jasno, neka smanje dozivljaje. Sve cestitke za ovaj projekat. Automobil izgleda fantasticno.

Džoni

pre 6 godina

U pravu su. Rimac se lažno predstavlja kao hrvatski. Taj auto nije čak ni za hrvatsku oligarhiju, kupiće ga u najboljem slučaju arapski prinčevi te Kinezi da bi snimili primenjena rešenja.
Svako stečeno znanje ima smisla samo ako se pretoči u opštu ili kolektivnu dobrobit. Rimac Jedan je bio vredan eksperiment i sticanje iskustva, ovo sada je masturbacija.

Ћезо рца

pre 6 godina

Гомила глупости... Колико је то тачно ,, критичара"?! Ја сам, као ,, мали човек" из Србије, задивљен свим оним што је г. Римац учини до сада... Сигурно је да огромна већина ,, малих људи"и у Хрватској, баш као и овде, има само позитивно мишљење о младом, генијалноми предузимљивом Римцу. Само напред, шјор Мате.

Loreda

pre 6 godina

Tako to biva kod naroda sa ugrađenim mentalitetom koji zabranjuje vlastiti razum. Eto za njih, Rimac je nula, Rimac je ništavilo i to zato što je uspješan, a uspjeh se kod takvog mentaliteta ne oprašta. Sad se odjednom postavlja pitanje, a kome uopće trebaju takvi automobili ? Svakako, ne trebaju nikome. Ali ljudi ne shvaćaju da proizvodnja automobila niti nije njegov biznis, a nije niti interes. Rimac razvija novu i vrhunsku tehnologiju budućnosti, koja će naći primjenu u raznim proizvodima, prvenstveno u električnim vozilima i to od bicikla do automobila. Nova tehnologija to je njegov biznis, a automobili mu samo služe kako bi je mogao prezentirati i prodati.

BGcity

pre 6 godina

Brutalno dobar auto, svaka cast. Ta Sv. Nedelja je periferija ZG, prolazim poslom tuda cesto, sad kad znam da tu prave ovo cudo, nemam reci svaka cast. Hrvati su generalno optereceni ispraznim hvalisanjem (zude da su popularniji nego sto jesu) pa mi je sad zaista drago da se napokon imaju cime dicit, mozda se malo ispuvaju kad napokon osete opravdan ponos haha. PS iako je ovo delo pojedinca, al nema veze, tu smo nazalost svi isti...

Oskar

pre 6 godina

Ne razumem te ljude koji sebi ne mogu da razjasne osnovne stvari sa sobom.

Prvo,
- šta su to hiper automobili?
- čemu služe?
- zašto ih neko kupuje i koja je korist?

Još dodamo da velika većina ljudi nije svesna trenutne situacije oko električnih vozila, a Rimac je to na vreme shvatio kada skoro da niko nije mislio o električnim autima.

Sada kada su veliki igrači shvatili da ljudi žele električne automobile i da je promena neizbežna par prozvođača potražilo je spas u već spremnim rešenjima koje poput prozivođača Rimac nude.

Auto je samo "šepurenje" kao što ostali SUS hiperautomobili rade, a to je pokazivanje moći trenutne tehnologije uz luksuzne enterijere.

A to što će neko da plati te pare me bole baš pa briga. :)

BGcity

pre 6 godina

Brutalno dobar auto, svaka cast. Ta Sv. Nedelja je periferija ZG, prolazim poslom tuda cesto, sad kad znam da tu prave ovo cudo, nemam reci svaka cast. Hrvati su generalno optereceni ispraznim hvalisanjem (zude da su popularniji nego sto jesu) pa mi je sad zaista drago da se napokon imaju cime dicit, mozda se malo ispuvaju kad napokon osete opravdan ponos haha. PS iako je ovo delo pojedinca, al nema veze, tu smo nazalost svi isti...

Jova

pre 6 godina

Dakle i ovi kao i mi mentalno još nisu izašli iz socijalizma.Šta vas briga ko će da kupi.Vaše je da radite za ponudjenu platu i bez komentara ukoliko vas neko ne pita za mišljenje.

just

pre 6 godina

Pohvalno da čovek radi na nečemu svome. Ono sto nije pohvalno je da ne placa svoje radnike, da oni rade i po 70 sati nedeljno, da su plate veoma loše, da nije prodao niti jedan primerak prethodnog modela sem one mućke sa investicionim fondom, da nema pravih testova niti prvog niti drugog modela, da stalno pričao o nekim prodatim primercima, a u knjigama se ništa to ne vidi i da idalje kuka da mu država da pare. Ja čisto sumnjam da će prodati i jedan jedini primerak. Takodje opstaje i lepo zaradjuje na biciklama, ali to je ipak jednostavniji proizvod od automobila.

Savrseni primerak

pre 6 godina

Rimac koncept 1 je u trci unistio Teslu i La Ferrari. To je u ovom trenutku najbolji auto na svetu pored Bugattija. U opsce mi nije jasno zastos u se Srbi opredelili da prave Mercedes? Vidite da to vise niko ne kupuje pa zato niste ni izvezli ni jedan. radite kako hocete ali nije vam to pametno.

Jeti sumadinac

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem!
Imaju proizvod svetske klase koju je razvio genije za moj pojam i pljuju po tome. Umesto da stanu iza njega i daju mu odskocnu dasku kakvu zasluzuje. Sta se desava sa balkanom od kad je naseljen do danas?

Mile is Gugla

pre 6 godina

Radio moj brat od tetke u Njujorku u butiku Armani i na obuci im je receno da kad neko pita za cenu bude ispracen do vrata.
Dakle, ako se pitate za koga se pravi odmah znate da nije za vas.
A covek vec ima porucenih 50 komada, znaci cena odgovara kupcima te robe.

Haters gonna hate

pre 6 godina

"Mali covek" ce da kupi polovnjaka. Sto nikako ne ide u korist "Rimca".
Apsolutno pravi korak. Treba covek da skupi novac kako bi se mogao siriti. A ovo je pravi potez. Napravile su komsije nesto sjajno. Haters gonna hate.
Samo napred.
Poz iz Bg-a

miki

pre 6 godina

"Zbog toga se javnost u Hrvatskoj pita, čemu služi ovakva zver, gde će se to voziti, i kome je namenjena, prenosi Index."
To je mišljenje jednog ne baš bitnog portala u HR. Kave su to uopće glupe priče, proizvodi se ono što se da prodati, proizvodi se ono što se zna proizvesti, svaki proizvod ima svog kupca...
Ovakvo mišljenje koje iznosi Index uopće nema veze sa mišljenjem prosječnih građana

Kayser Soze

pre 6 godina

Iz kakvog smo mi genetskog bureta ispali ovde na Balkanu. Umesto da se ponose što je njegov auto ambasador njihove države na svetskoj mapi, samo kukaju.

Kayser Soze

pre 6 godina

Iz kakvog smo mi genetskog bureta ispali ovde na Balkanu. Umesto da se ponose što je njegov auto ambasador njihove države na svetskoj mapi, samo kukaju.

Mile is Gugla

pre 6 godina

Radio moj brat od tetke u Njujorku u butiku Armani i na obuci im je receno da kad neko pita za cenu bude ispracen do vrata.
Dakle, ako se pitate za koga se pravi odmah znate da nije za vas.
A covek vec ima porucenih 50 komada, znaci cena odgovara kupcima te robe.

Haters gonna hate

pre 6 godina

"Mali covek" ce da kupi polovnjaka. Sto nikako ne ide u korist "Rimca".
Apsolutno pravi korak. Treba covek da skupi novac kako bi se mogao siriti. A ovo je pravi potez. Napravile su komsije nesto sjajno. Haters gonna hate.
Samo napred.
Poz iz Bg-a

Bojan

pre 6 godina

Da je nemac napravio fabriku i upregao 100 balkanaca da radi..svi bi ga velicali kao invistitora i poslodavca..a ovako posto je domaci, odmah ga bojkotuju. Svaka cast za ovog mladog momka.

miki

pre 6 godina

"Zbog toga se javnost u Hrvatskoj pita, čemu služi ovakva zver, gde će se to voziti, i kome je namenjena, prenosi Index."
To je mišljenje jednog ne baš bitnog portala u HR. Kave su to uopće glupe priče, proizvodi se ono što se da prodati, proizvodi se ono što se zna proizvesti, svaki proizvod ima svog kupca...
Ovakvo mišljenje koje iznosi Index uopće nema veze sa mišljenjem prosječnih građana

peks

pre 6 godina

covek ih razbesneo jer se niko od lesinara nije ogrebao, pa pocela orkestrirana pljuvacina po medijima. **** se njima i za Hrvatsku i za narod, isto kao i ovde...

Jeti sumadinac

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem!
Imaju proizvod svetske klase koju je razvio genije za moj pojam i pljuju po tome. Umesto da stanu iza njega i daju mu odskocnu dasku kakvu zasluzuje. Sta se desava sa balkanom od kad je naseljen do danas?

balkanci

pre 6 godina

2018. Mate Rimac ima 29 godina. Prvi svoj auto je predstavio na međunarodnom sajmu u Frankfurtu 2011., znači sa 22 godine života. Sa 29 godina života o njegovu proizvodu pišu svi svjetski mediji. Ako je Mate Rimac neuspješan i bezveznjak, znamima me kakve su uspjehe postigli njegovi kritičari, koliko godina imaju i kakva su postignuća imali sa 22 i sa 29 godina?

luksuz za šeike

pre 6 godina

Rimac je napravio vrhunski auto sa malim timom ljudi što je svjetska senzacija i izazov velikim svjetskim automobilskim markama. Kako je moguće da mali tim sa skromnim sredstvima može napraviti takav auto dok veliki troše enorman novac i imaju ogromne timove stručnjaka raznih profila za sličan ili nijansu bolji ili nijansu lošiji proizvod? Taj auto sigurno nije za prosječnog Hrvata, niti za prosječnog Amerikanca, niti za prosječnog Švabu. Taj auto je za ekstra bogate pojedince koji žele luksuz a nvac im nije problem. Ni stan na Menhetnu nije za prosječnog Hrvata ni za prosječnog Amerikanca, kao ni vila na Beverli Hilsu.

jozo

pre 6 godina

Koliko mržnje i ljubomore u Hrvatskoj prema ovom dečku to je prežalosno, sve mu mogu oprostit osim uspjeha, čitaš i ne vjeruješ koje teorije zavjere kruže po forumima, od toga da je proizveo samo jedan auto (ostalo su hologrami), do toga da u podrumu tvornice proizvodi "Kristal met" a auti su mu samo eto da se zamagli čime se zapravo bavi, a svako ko ga pohvali je njegov plaćenik, eto vidim i u Srbiji ima puno Rimčevih plaćenika :)

M. Radosavljevic

pre 6 godina

I Hrvati tipicno balkanski. Odmah kritikuju i pitaju se kome, zasto toliko skupo, gde ce se voziti... Takav auto i nije za obicne kupce i svima kojima to nije jasno, neka smanje dozivljaje. Sve cestitke za ovaj projekat. Automobil izgleda fantasticno.

Needukovan

pre 6 godina

Covek je zapravo pravio komponente i delove za elektricne automobile za najvece svetske automobilske kuce, a kako je inovator svi su se grabili za to. Na kraju je prakticno radi reklame resio da napravi kompletan automobil kako bi 'pokazao' sta sve njegov tim ljudi ume da uradi. Tu pocinje prica o kolima. Svakako pogledajte emisiju sa njim, mlad decko, izuzetno inteligentan, jos kao srednjoskolac osvajao nagrade na svetskim takmicenjima inovatora, poslusajte sta ima da kaze o ljudima koji su dosli kod njega iz Honde, Tesle, Tojote, Mercedesa, Audija..sta ima da kaze o radnicima, nacinu zaposljavanja, platama, buducnosti auto-industrije i jos mnogo toga.
E, kad odgledate, onda se javite komentarom ovde. Masa vas ce shvatiti koliko sada glupo razmislja i koliko je pametnija nakon odgledane emisije.

Raca

pre 6 godina

Bravo za Rimca,samo napred !!!
Komunizam je ostavio katastrofalne posledice u pogledu načina razmišljanja ljudi na prostoru bivše Jugoslavije, pogotovo u ekonomsko finansijskoj sferi.

Petar

pre 6 godina

Evo to je klasicni prikaz balkanskog mentaliteta zbog kojeg smo zaglavljeni. Ako ja nesto ne mogu priustiti nek se ni ne pravi, ako ja nemam za iphone nek ga ugase jer ne mogu ocima da gledam ove koji imaju...ja na srecu ili zalost nisam niti rodjen niti zivim u Srbiji i da vam docaram moj mentalitet. Ja kad u gradu vidim ferrari ili coveka sa zlatnim rolexom meni su prve stvari koje mi padaju na pamet: svaka mu cast, i ja to zelim, i u tom trenutku dobijem motivaciju da radim jos vise i bolje da bi mogao i sam to jednom imati. A vama na Balkanu prve misli su: vidi ga sigurno krimos i blago njemu ja to nikad necu imati. I ta druga stvar je ono sto razdvaja uspesne ljude od neuspesnih. Prvi veruje i uraditi ce sve da nesto postigne a drugi se sprijaznio sa svojom mizernom platom i teskom zivotom

Toronto

pre 6 godina

Vidim balkanske sveznalice sve znaju bolje od svih. Dečko je napravio neverovatan uspeh, a to se na ispodprosečnom i nesposobnom Balkanu ne prašta. Ovaj momak samo pokazuje svojim uspehom koliko su ostali neuspešni i to mnogo boli, zar ne.

Ћезо рца

pre 6 godina

Гомила глупости... Колико је то тачно ,, критичара"?! Ја сам, као ,, мали човек" из Србије, задивљен свим оним што је г. Римац учини до сада... Сигурно је да огромна већина ,, малих људи"и у Хрватској, баш као и овде, има само позитивно мишљење о младом, генијалноми предузимљивом Римцу. Само напред, шјор Мате.

Savrseni primerak

pre 6 godina

Rimac koncept 1 je u trci unistio Teslu i La Ferrari. To je u ovom trenutku najbolji auto na svetu pored Bugattija. U opsce mi nije jasno zastos u se Srbi opredelili da prave Mercedes? Vidite da to vise niko ne kupuje pa zato niste ni izvezli ni jedan. radite kako hocete ali nije vam to pametno.

Niksicanin

pre 6 godina

Cuo sam za tipa, kao i za njegov brend.
Ovako, na prvu loptu (naivno), kapa dolje! Covjek je napravio cudo!
E sad, da bi na Balkanu uspio i zaradio milione, male su sanse da je to sve legalno, pa makar bio i reinkarnacija Nikole Tesle.
Uglavnom, ako vam smeta Rimac (ako je na mufte dosao do love) ne okomljavajte se samo na njega. Takvih su vam pune vlade. pa nek' se dize kuka i motika i borite se za slobodu i zivot. A ukoliko je taj Rimac zaista takav genije, da odje zaradi toliko para, na fin i legalan nacin, mozgom, *ebi ga, zavidni ste i neaposobni, a njemu srecan bio svaki cent.
Aj zdravo!

Johny O.

pre 6 godina

Da je više takvih kao Rimac ovde bili bi mnogo bogatije društvo. Istina je da je socijalizam ovde napravio pometnju u glavi. Smetaju svi koji su se pošteno obogatili,a klanja se onima koji su bliski vlastima.

alo

pre 6 godina

Ako slucajno ne znate ona lampica za mrtvi kut na retrovizoru koju koriste svi noviji automobili,znaci sistem detektiranja auta u mrtvom kutu je patentirala firma rimac.
(dado, 08. mart 2018 20:02)

Rimac Automobili je osnovana 2009. godine. To o cemu to pricas je patentirao Volvo kao BLIS sistem 2003. godine. Ja ne znam sta je sledece...jel tocak patentirao?

dado

pre 6 godina

stari mu je ercegovac, znaci odmah ga pola HR ne voli kao i bosanske Srbe u BG i sl. (tj nitko ga ne voli u HR) + otac mu je bogat a svi znamo kako je jedino moguce biti bogat u ex yu (ne znam inace kako se njegov otac obogatio). I mnogo ljudi jednostavno ne vjeruje da se u garaži može napraviti nekakvi super auto, bolji ili konkurentan svjetskim auto-gigantima. I još par stvari.
Mene je simpatican i baš me briga
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vuco007, 8. mart 2018 18:25)

Otac je pod optuzbama da je kroz privatizaciju unistio par firmi u Hrvatskoj. Iz Njemacke je protjeran devedesetih zbog gospodarskog kriminala. Najveci je dionicar Hajduka. Sinu je posudjivao lovu iz Slavonskih firmi koje je kupio za kunu a on mu je vracao cistu lovu na njegovo ime.Iz svega toga je izasla dobra prica ali uvijek postoji ali. Tako je to u nasim krajevima. Sinu predbacuju da nema znanje da sam to napravi,to je istina ali je sposoban okupiti ljude oko sebe koji mogu.Cak ni jednog obicnog golfa nije samo jedan covjek izmislio. Ako slucajno ne znate ona lampica za mrtvi kut na retrovizoru koju koriste svi noviji automobili,znaci sistem detektiranja auta u mrtvom kutu je patentirala firma rimac.Kao i torque vectoring system i jos valjda desetke drugih patenata. Firma grabi velikim koracima naprijed,ostaje jedino taj gorak okus kad se spomene tata Rimac

BGcity

pre 6 godina

Brutalno dobar auto, svaka cast. Ta Sv. Nedelja je periferija ZG, prolazim poslom tuda cesto, sad kad znam da tu prave ovo cudo, nemam reci svaka cast. Hrvati su generalno optereceni ispraznim hvalisanjem (zude da su popularniji nego sto jesu) pa mi je sad zaista drago da se napokon imaju cime dicit, mozda se malo ispuvaju kad napokon osete opravdan ponos haha. PS iako je ovo delo pojedinca, al nema veze, tu smo nazalost svi isti...

kockica=

pre 6 godina

Nema mesta cudjenju na reakciju naroda. Oni su tamo isti. Isto tako u srbistanu narod reaguje na Djokovica kao sto u hrvatistanu reaguju na Rimca. Narod gleda iz svoje tacke, to znaci hoce hleba/kruha, a ne zanimaju ih milioni nekog pojedinca. Gladnom se tesko identifikovati sa uspehom I milionima privatnika.

Toni

pre 6 godina

Najbolji pokazatelj da je Rimac na dobrom putu su raznorazne megajahte, privatni avioni i ostale "sitnice" koje milijardere i one koji to hoće da budu odvajaju od ostalih. Osim toga, uradio je prilično unikatnu stvar: napravio najbrži automobil na svijetu. Nema zime za njegov biznis.

Petar

pre 6 godina

@bob ross svako zivi svoj zivot kako hoce. Ako je nekome ferrari sanj zar on treba da se vozi tramvajem, da bi ga ti (potpuni nepoznanik ili cak prijatelj) postovao? Kako ti kazes imas isto Steve Jobsa, pogledaj kako je bio obucen, kao beskucnik ili Warrena Buffetta koji isto ne da na svoj luksuz jer ga to ne zadovoljava.
A imas takve koji daju. Svako zivi kako hoce, dokle se taj covek sa ferrarijem ne ponasa kao da je bog i gleda me sa visine nemam problem sa njim. Ni ja licno nikad ne bi nosio zlatni rolex jer nije moj stil ali bi nosio rolex i bas me briga dal ces me ti postovati ili neces, bitno je da sam castan covek i u bogastvu i da me postoju oni koji me znaju. Nije problem ako neko vozi ferrari, problem je kad ga vozi i umisli da su oni koji ga nemaju stoka. A to je sve od coveka do coveka, imas i siromasne ljude koji su obicna ***** da tako kazem

leni

pre 6 godina

Hrvati očigledno ne gledaju Top Gear / The Grand Tour
(Programerka, 8. mart 2018 16:49)

Gledamo jer neke emisije i snimaju kod nas. I da kažem još da nije istina da ga se u Hrvatskoj ne podržava. To što indeks piše je kolumna jednog novinara (ili šta je već) gdje on govori o nekakvim negativnim komentarima o Rimcu. Kad odete na članke o njemu na Indexu zaista vidite da ima takvih komentara ali onda uočite kod svih njih nešto zajedničko. Svi su pisani sa izmišljenih profila, bez pravih imena što je moguće i da ih piše jedna osoba. Dakle nije istina da većina Hrvata ne podržava Rimca, upravo suprotno. Ne podržavaju ga jedino botovi kojima je to posao! Eto na osnovu toga je nastao članak/kolumna na indexu koja se ovdje prenosi.

Papageno

pre 6 godina

"Zbog toga se javnost u Hrvatskoj pita, čemu služi ovakva zver, gde će se to voziti, i kome je namenjena, prenosi Index."

E, baš su našli čime da lupaju glavu!

1. Čemu služi: isključivo ličnom prestižu i vrlo traženom osećaju "na celom svetu to mogu da sebi priuštim samo ja i možda još nekoliko vrlo malobrojnih srećnika. Ima li boljeg dokaza koliko sam ja specijalan i izuzetan?!"

2. Gde će se voziti: pod punom snagom i uz maksialno iskorišćavanje svih (fantastičnih) mogućnosti koje pruža - praktično nigde! Ali zašto bi to vlasniku bilo bitno? Najbitnije mu je ono pod 1.

3. Kome je namenjeno: malobrojnim srećnicima koji to mogu da plate. Ali šta ima loše u tome? Kao i toliko drugih vrsta vrlo luksuzne robe, i ovo se pravi, ne za "običnog čoveka", nego za određenu malobrojnu i vrlo ekskluzivnu ciljnu grupu kupaca. Ponavljam, šta ima loše u tome?

Иван Грозни

pre 6 godina

Типична балканска прича. Они који то желе и који могу, куповаће. А што се тиче потреба "малог" човека, има индијска Тата. И тај сегмент тржишта је покривен.

BU

pre 6 godina

za punišiće, buržuje..... nije za sirotinju. i ne gračite mnogo, kad je nešto jeftino svi bežite od toga, kad je skupo onda mi ne možemo da priuštimo.....

Nenad

pre 6 godina

Neko moze da se zapita za koga je osnovna skola gde godina kosta 120 000 svajcarskih Franaka. Onda shvati da je to za one koji ce da voze automobil Rimca.

vuco007

pre 6 godina

stari mu je ercegovac, znaci odmah ga pola HR ne voli kao i bosanske Srbe u BG i sl. (tj nitko ga ne voli u HR) + otac mu je bogat a svi znamo kako je jedino moguce biti bogat u ex yu (ne znam inace kako se njegov otac obogatio). I mnogo ljudi jednostavno ne vjeruje da se u garaži može napraviti nekakvi super auto, bolji ili konkurentan svjetskim auto-gigantima. I još par stvari.
Mene je simpatican i baš me briga

Bob Ross

pre 6 godina

@ Petar, poznajem par poprilicno bogatih svajcaraca koji bi sebi mogli da priuste par ferarija i tih rolexa koje pominjes, al se ljudi voze tramvajem i izgledaju sasvim skromno i pristojno... e, vidis takvim se ja ljudima divim i to je ono sto me razlikuje od balkanske seljadije kojima je cilj u zivotu da vozi ferari i furaju zlatni rolex...

Bobi B.

pre 6 godina

Balkanski mentalitet žitelja EU.Dobro ipak zapadni ali Balkan.Umesto da se ponose sa ovakvim čovekom oni se bune i nešto zameraju.Slično kao kod nas Srba,imamo teniskog velikana Novaka Đokovića kome mnogi neto zameraju. G.dinu Rimcu sve čestitke.

Loreda

pre 6 godina

Tako to biva kod naroda sa ugrađenim mentalitetom koji zabranjuje vlastiti razum. Eto za njih, Rimac je nula, Rimac je ništavilo i to zato što je uspješan, a uspjeh se kod takvog mentaliteta ne oprašta. Sad se odjednom postavlja pitanje, a kome uopće trebaju takvi automobili ? Svakako, ne trebaju nikome. Ali ljudi ne shvaćaju da proizvodnja automobila niti nije njegov biznis, a nije niti interes. Rimac razvija novu i vrhunsku tehnologiju budućnosti, koja će naći primjenu u raznim proizvodima, prvenstveno u električnim vozilima i to od bicikla do automobila. Nova tehnologija to je njegov biznis, a automobili mu samo služe kako bi je mogao prezentirati i prodati.

Alonzo

pre 6 godina

Svaka roba ima svog kupca, tako da će se sigurno naći ljudi koji će kupiti Rimčev automobil. Momak je napravio nevjerojatan uspjeh, a tako mlad.
Njegova tvrtka stalno raste, povećava se broj zaposlenih, a tu činjenicu hejteri (namjerno) preskaču.

Jova

pre 6 godina

Dakle i ovi kao i mi mentalno još nisu izašli iz socijalizma.Šta vas briga ko će da kupi.Vaše je da radite za ponudjenu platu i bez komentara ukoliko vas neko ne pita za mišljenje.

Hah

pre 6 godina

Kakav neinteligentan narod. Najlogičnije objašnjenje: prvo se prave najskuplje mašine u malim količinama, i kad se proda tih 150 ili bar 100 komada imaće čovek dovoljno novca da krene u serijsku proizvodnju nekog jeftinijeg i dostupnijeg i verovatno porodičnog modela. Onda će imati mogućnost, svi koji sada kukaju, da i sebi priušte jedno elektro vozilo.

Moca

pre 6 godina

Pa sad, prosečan Hrvat i Balkanac uopšte ne može sebi da priušti ni novog Golfa a kamoli Rimac Concept 2. Međutim, ne vidim da neko vrišti na VW što i dalje pravi svoj najprodavaniji model, naprotiv.

banjac

pre 6 godina

E pa ovako. Vi koji ne pratite HR poduzetnistvo. Njegov otac je bio proglasen za poduzetnika godine a onda se skapiralo da je maznuo 300000000eurica. I nije vratio. Zato kada neko kaze Rimac narod poludi

anagarika

pre 6 godina

Dečko je genijalac. Sa ograničenim resursima, ušao je u svet velikih igrača. Svako ko o ovome čoveku ima nešto loše da kaže, žrtva je svog neuspešnog života. Čitao sam baš neke njegove komentare na privatnom profilu, i vidim da ga HR uopšte ne podržava.

Paul Banyan

pre 6 godina

Eto a mogli smo suseda Rimca zvati da dodje u Srbiju da ovde sve radi i dati mu dve moguce benefite ali avaj ko ce bas svega da seti, jel moze neko uopste da zamisli kakavu bi Srbija imala reklamu u svetu narocito u EU

Mica neverica

pre 6 godina

Ne shvatam šta ih je to toliko razbesnelo!? Možda to što Mate nije za džabe delio automobile hrvatskoj sirotinji, ili šta već? Čovek sa svojim parama {ili parama svog ćaće koji ih je pošteno zaradio ;)}, može da pravi šta hoće i za koga hoće. Ako ih to toliko iritira nek premesti čovek tu proizvodnju kod nas. Možda ne bismo imali neke velike ekonomske koristi ali sigurno ne bi štetilo... zaposlilo bi se barem 10-20 ljudi.

maki

pre 6 godina

cemu ljutnja, uostalom ima dokumentqrac o koenigsegu ili tako nesto slicno, svedjanin je napravio takodje nesto kao rimac, pravi godisnje oko 150 automobila kojo prosecno kostaju milion, prave po narudzbini, a opstina mu je ustupila bivsi vojni aerodrom besplatno za testiranje vozila, prihoduje 150-200 miliona, pa sad zamislite koliko drzava i lokal imaju koristi od toga, ni obicni svedjani ne mogu bas da priuste sebi ta kola

Oskar

pre 6 godina

Ne razumem te ljude koji sebi ne mogu da razjasne osnovne stvari sa sobom.

Prvo,
- šta su to hiper automobili?
- čemu služe?
- zašto ih neko kupuje i koja je korist?

Još dodamo da velika većina ljudi nije svesna trenutne situacije oko električnih vozila, a Rimac je to na vreme shvatio kada skoro da niko nije mislio o električnim autima.

Sada kada su veliki igrači shvatili da ljudi žele električne automobile i da je promena neizbežna par prozvođača potražilo je spas u već spremnim rešenjima koje poput prozivođača Rimac nude.

Auto je samo "šepurenje" kao što ostali SUS hiperautomobili rade, a to je pokazivanje moći trenutne tehnologije uz luksuzne enterijere.

A to što će neko da plati te pare me bole baš pa briga. :)

Sudac

pre 6 godina

Rimac je stvorio tehnologiju za proizvodnju ovakvih automobila i cela poenta je prodaja iste te tehnologije komercijalnom brendovima.

Дејан

pre 6 godina

Нису ни штикле за све, само за жене... Па ај сад ударимо и на произвођаче женске гардеробе :) мислим да ти што се буне не знају ни причу тог младог човека, боље да ћуте :)

miki miki

pre 6 godina

Rimac je prvi objavio da velika nemacka firma ulaže u auto industriju u Srbiji. Jos je i član borda u BMW. To je nekoga u HR ozbiljno iznerviralo da pokrene hajku protiv njega.

Stojan

pre 6 godina

Rimac radi sjajan posao i svaka mu čast! Koliko prodaje automobila, koliko koštaju, čime mu se bavio otac, koliko je tu proizvodnje stvarno njegovo itd itd sve je to nevažno. Jedan mlad, uporan i veoma talentovan inženjer iz male Hrvatske koja živi od turizma razvija električne hiperaute i tehnologije koji srame najjače svetske proizvodjače iz najbogatih država. Ali ovo je ovde Balkan, ovde se ne toleriše iskakanje iz sivila proseka. Da mota kablove za Korejance, rudari bitcoin ili štrika čarape za Kineze verovatno bi bilo OK...

BGcity

pre 6 godina

Brutalno dobar auto, svaka cast. Ta Sv. Nedelja je periferija ZG, prolazim poslom tuda cesto, sad kad znam da tu prave ovo cudo, nemam reci svaka cast. Hrvati su generalno optereceni ispraznim hvalisanjem (zude da su popularniji nego sto jesu) pa mi je sad zaista drago da se napokon imaju cime dicit, mozda se malo ispuvaju kad napokon osete opravdan ponos haha. PS iako je ovo delo pojedinca, al nema veze, tu smo nazalost svi isti...

Gross

pre 6 godina

U Hrvatskoj vaze slična pravila kao i u Srbiji. Mozes da budes najbolji, najlepši, najpametniji, ma moze zvezda na celu da ti sija, ali ako nisi siromašan onda si jedno najobičnije smece od coveka i to nista ne moze da promeni.

king David ben Gurion

pre 6 godina

Index su teško komunjarsko piskaralo koje je oko sebe okupio sav lumpenproletetijat i probisvjet koji pljuje i po suncu sto izlazi svako jutro i po mjesecu sto stalno mjenja mjene! Hejteri su najgora vrsta oni bib samo da unište ili otmu jer su nesposobni da naprave bilo sto! Imamo ih mi u HR jako puno a kako vidim Srbija ih ima još vise!

još jedan čačanin

pre 6 godina

.. Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.
(megatronman, 09. mart 2018 06:25)

A odakle ti znaš da nije, nisu ti javili ili....!?

Kriminalac sa znackom

pre 6 godina

Zašto sve mora da bude napravljeno za narod i masu? Posledice komunizma? Treba stvari gledati kao posao, čovek je napravio svoju kompaniju i proizvodi proizvod koji on želi, privatnik. Šta koga briga koliko će da proda, kome, dal to ima smisla itd. Ako plaća porez državi hvala lepo doviđenja.

Eldorado

pre 6 godina

s obzirom da je broj bogataša u svetu u konstantnom porastu, kao i da su bogati još više bogatiji, zasigurno je da za rimca nema zime. ;)
u poslednjih par decenija sve je više novih proizvođača tzv hyper auta i cene su im naravno sve više. mogla je ova naša država one silne milione date fiatu usmeriti na talentovane pojedince, da i mi jednom izađemo na kartu sveta s jednim vrhunskim proizvodom.

Dejan

pre 6 godina

Decko totalno logicno nastupa. Samo lud covek moze da ocekuje da firma koja je zapravo pocela od jednog coveka krene da proizvodi serijski pristupacan automobil. Rimac je tehnoloska kompanija, koja razvija tehnologiju za velike kompanije. Automobili koje oni proizvode predstavljaju pokaznu platformu, gde se vidi sta sve znaju i umeju da urade. A iz prilozenog se vidi da znaju mnogo. Napraviti elektricni automobil koji ubrzava za 1,85 sekundi do 60mph, a koji dostize 412 km/h, a ima oko 1900 konja...... pa samo taj jedan elektro motor koji se pravi i razvija kod njih je toliko kompleksan da bi ceo jedan poveliki inzenkerski tim bio potreban ds ga razvije i tehnicki razradi, a ne ceo automobil. Da ne pominiem baterijske sisteme, pa cak i svemirski instrument klaster... pa zamalo su do vijka sve napravili.... Ovi Hrvatski kriticari su na nekim ozbiljnim fungama... :)

Dr

pre 6 godina

Kao veliki fan automobila mogu da kažem svaka čast! A što se tiče pitanje odakle novac, legalno, nelegalno, apsolutno mi je sve jedno. Zašto? Pa čovek nije "uložio" svoje milione u trgovinu oružjem, narkoticima, prostitucija itd.

just

pre 6 godina

Pohvalno da čovek radi na nečemu svome. Ono sto nije pohvalno je da ne placa svoje radnike, da oni rade i po 70 sati nedeljno, da su plate veoma loše, da nije prodao niti jedan primerak prethodnog modela sem one mućke sa investicionim fondom, da nema pravih testova niti prvog niti drugog modela, da stalno pričao o nekim prodatim primercima, a u knjigama se ništa to ne vidi i da idalje kuka da mu država da pare. Ja čisto sumnjam da će prodati i jedan jedini primerak. Takodje opstaje i lepo zaradjuje na biciklama, ali to je ipak jednostavniji proizvod od automobila.

Džoni

pre 6 godina

U pravu su. Rimac se lažno predstavlja kao hrvatski. Taj auto nije čak ni za hrvatsku oligarhiju, kupiće ga u najboljem slučaju arapski prinčevi te Kinezi da bi snimili primenjena rešenja.
Svako stečeno znanje ima smisla samo ako se pretoči u opštu ili kolektivnu dobrobit. Rimac Jedan je bio vredan eksperiment i sticanje iskustva, ovo sada je masturbacija.

achitwn

pre 6 godina

Mali covek" ce da kupi polovnjaka. Sto nikako ne ide u korist "Rimca".Apsolutno pravi korak. Treba covek da skupi novac kako bi se mogao siriti. A ovo je pravi potez. Napravile su komsije nesto sjajno. Haters gonna hate. Samo napred.Poz iz Bg-a
(Haters gonna hate, 08. mart 2018 16:16)
Rimac business model su hypercars za ultra bogatase. Na tom se prica zavrsava. Sta briga Hrvatske sta on radi.

leptirica

pre 6 godina

Oprostite ali zašto lupate minuse čitaocu Hip-Hop!? On ili ona, nevažno, je točno primjetio. Stavite se u poziciju ultra bogataša. Imate sto milijuna dolara. Ili milijardu $ i volite aute. Pa zar ćete staviti svoj život na kocku (i svoje bogatstvo ostaviti ženi), vozeći se 400 km na sat na nekoj pisti ne znajući hoće li se neprovjereni auto raspasti. Ne, kupit ćete Ferrari, Lamborghini, Bugatti... Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.
(megatronman, 09. mart 2018 06:25)

Ovo je prototip i rađeni su samo testovi brzine, kapaciteta baterije i slično, ali je već Rimac najavio da će oko 8 komada biti napravljeno za kompletan crash test. Neki će ići na frontalni sudar, neki prevrtanje na krov, bočni... Znači auto će proći sva potrebna testiranja prije nego što ode u prodaju. Inače ovakvi auti se prodaju i prije početka proizvodnje tako da Rimac ima naručeno već oko 30 komada. Za sada se zna da se neće raspasti pošto mu to nije prvi auto, a i Hammond je preživio težak sudar na prvom modelu.

Bojan Todorović

pre 6 godina

@Petar


Otprilike je tako. Mrzovolja, zavist, pakost na svakom koraku.
Ali.....
Postoji li neki uzrok tome?
Mislite li da smo se BAŠ SVI rodili kao takvi? Sigurno ne.
I sigurno nismo.
Ono što nas nagna da pomislimo "sigurno je krimos, prevarant..." je činjenica da DECENIJAMA gledamo upravo to.
Decenijama nas naše države istrajno uče da samo takvi mogu steći bogatstvo i mi prosto više ne verujemo da ( ovde ) rad, znanje ili genijalnost mogu da se vrednuju.
Naglavačke okrenut ( sto puta već ponovljeno ) sistem vrednosti je doveo do takvog mnjenja.
Da zlo bude kompletno - roditelji od malih nogu uče decu da je svet upravo tako ustrojen.
Gde će se i kako okončati ta nakazna parada ništavila znaće buduće generacije.

Kresimir

pre 6 godina

Rimac kad je počeo raditi el. automobile uzeo je skoljku nekakvog starog bmw-a i stavio el motor i bateriju u njega, tad su svi govorili da je to glupost i lako njemu to raditi jer mu je stari maznio pola milje eura, sad kad je jasno da se ovo neda napraviti sa pola milje sada su priče sa puno večim ciframa

Videcemo

pre 6 godina

To je nedovoljno pouzdan i nedovoljno testiran automobil, kod koga se krene kvariti, nece mu biti dosadno.
Avioni se testiraju , unapredjuju, pa ponovo se pokvare iako iza njihovog programa stoje cele drzave, a sta ocekivati od nekog inovatorskog vozila koje je jedva sklepano.

Hip Hop

pre 6 godina

Zbilja,kome će ih prodavati,oni bogataši koji bi i mogli da ga kupe njih to ne interesuje,bolje reći držaće se proverenih brendova,osim možda neki zalutali arapin koji iovako ne zna ništa o autima ali eto da ga ima i objesti.Hrvatskom narodu možda??Sigurno ne,zato ga i pitaju i kritikuju kome ovo

megatronman

pre 6 godina

Već je bio jedan sličan članak ali ću ponoviti; imam dva prijatelja koji su poznati zagrebački auto novinari. Obojica su testirala na stotine auta. Jedan ima radijsku emisiju a drugi TV emisiju i svoj časopis. Ni prvi ni drugi nisu dobili na test C2 a niti C1. Kad oni ocjene, kad oni provoze auto... onda ću vjerovati u projekt.

megatronman

pre 6 godina

Oprostite ali zašto lupate minuse čitaocu Hip-Hop!? On ili ona, nevažno, je točno primjetio. Stavite se u poziciju ultra bogataša. Imate sto milijuna dolara. Ili milijardu $ i volite aute. Pa zar ćete staviti svoj život na kocku (i svoje bogatstvo ostaviti ženi), vozeći se 400 km na sat na nekoj pisti ne znajući hoće li se neprovjereni auto raspasti. Ne, kupit ćete Ferrari, Lamborghini, Bugatti... Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.

Hip Hop

pre 6 godina

Zbilja,kome će ih prodavati,oni bogataši koji bi i mogli da ga kupe njih to ne interesuje,bolje reći držaće se proverenih brendova,osim možda neki zalutali arapin koji iovako ne zna ništa o autima ali eto da ga ima i objesti.Hrvatskom narodu možda??Sigurno ne,zato ga i pitaju i kritikuju kome ovo

Videcemo

pre 6 godina

To je nedovoljno pouzdan i nedovoljno testiran automobil, kod koga se krene kvariti, nece mu biti dosadno.
Avioni se testiraju , unapredjuju, pa ponovo se pokvare iako iza njihovog programa stoje cele drzave, a sta ocekivati od nekog inovatorskog vozila koje je jedva sklepano.

Savrseni primerak

pre 6 godina

Rimac koncept 1 je u trci unistio Teslu i La Ferrari. To je u ovom trenutku najbolji auto na svetu pored Bugattija. U opsce mi nije jasno zastos u se Srbi opredelili da prave Mercedes? Vidite da to vise niko ne kupuje pa zato niste ni izvezli ni jedan. radite kako hocete ali nije vam to pametno.

Džoni

pre 6 godina

U pravu su. Rimac se lažno predstavlja kao hrvatski. Taj auto nije čak ni za hrvatsku oligarhiju, kupiće ga u najboljem slučaju arapski prinčevi te Kinezi da bi snimili primenjena rešenja.
Svako stečeno znanje ima smisla samo ako se pretoči u opštu ili kolektivnu dobrobit. Rimac Jedan je bio vredan eksperiment i sticanje iskustva, ovo sada je masturbacija.

just

pre 6 godina

Pohvalno da čovek radi na nečemu svome. Ono sto nije pohvalno je da ne placa svoje radnike, da oni rade i po 70 sati nedeljno, da su plate veoma loše, da nije prodao niti jedan primerak prethodnog modela sem one mućke sa investicionim fondom, da nema pravih testova niti prvog niti drugog modela, da stalno pričao o nekim prodatim primercima, a u knjigama se ništa to ne vidi i da idalje kuka da mu država da pare. Ja čisto sumnjam da će prodati i jedan jedini primerak. Takodje opstaje i lepo zaradjuje na biciklama, ali to je ipak jednostavniji proizvod od automobila.

megatronman

pre 6 godina

Oprostite ali zašto lupate minuse čitaocu Hip-Hop!? On ili ona, nevažno, je točno primjetio. Stavite se u poziciju ultra bogataša. Imate sto milijuna dolara. Ili milijardu $ i volite aute. Pa zar ćete staviti svoj život na kocku (i svoje bogatstvo ostaviti ženi), vozeći se 400 km na sat na nekoj pisti ne znajući hoće li se neprovjereni auto raspasti. Ne, kupit ćete Ferrari, Lamborghini, Bugatti... Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.

Mile is Gugla

pre 6 godina

Radio moj brat od tetke u Njujorku u butiku Armani i na obuci im je receno da kad neko pita za cenu bude ispracen do vrata.
Dakle, ako se pitate za koga se pravi odmah znate da nije za vas.
A covek vec ima porucenih 50 komada, znaci cena odgovara kupcima te robe.

banjac

pre 6 godina

E pa ovako. Vi koji ne pratite HR poduzetnistvo. Njegov otac je bio proglasen za poduzetnika godine a onda se skapiralo da je maznuo 300000000eurica. I nije vratio. Zato kada neko kaze Rimac narod poludi

megatronman

pre 6 godina

Već je bio jedan sličan članak ali ću ponoviti; imam dva prijatelja koji su poznati zagrebački auto novinari. Obojica su testirala na stotine auta. Jedan ima radijsku emisiju a drugi TV emisiju i svoj časopis. Ni prvi ni drugi nisu dobili na test C2 a niti C1. Kad oni ocjene, kad oni provoze auto... onda ću vjerovati u projekt.

Kayser Soze

pre 6 godina

Iz kakvog smo mi genetskog bureta ispali ovde na Balkanu. Umesto da se ponose što je njegov auto ambasador njihove države na svetskoj mapi, samo kukaju.

Hah

pre 6 godina

Kakav neinteligentan narod. Najlogičnije objašnjenje: prvo se prave najskuplje mašine u malim količinama, i kad se proda tih 150 ili bar 100 komada imaće čovek dovoljno novca da krene u serijsku proizvodnju nekog jeftinijeg i dostupnijeg i verovatno porodičnog modela. Onda će imati mogućnost, svi koji sada kukaju, da i sebi priušte jedno elektro vozilo.

miki

pre 6 godina

"Zbog toga se javnost u Hrvatskoj pita, čemu služi ovakva zver, gde će se to voziti, i kome je namenjena, prenosi Index."
To je mišljenje jednog ne baš bitnog portala u HR. Kave su to uopće glupe priče, proizvodi se ono što se da prodati, proizvodi se ono što se zna proizvesti, svaki proizvod ima svog kupca...
Ovakvo mišljenje koje iznosi Index uopće nema veze sa mišljenjem prosječnih građana

Bob Ross

pre 6 godina

@ Petar, poznajem par poprilicno bogatih svajcaraca koji bi sebi mogli da priuste par ferarija i tih rolexa koje pominjes, al se ljudi voze tramvajem i izgledaju sasvim skromno i pristojno... e, vidis takvim se ja ljudima divim i to je ono sto me razlikuje od balkanske seljadije kojima je cilj u zivotu da vozi ferari i furaju zlatni rolex...

Haters gonna hate

pre 6 godina

"Mali covek" ce da kupi polovnjaka. Sto nikako ne ide u korist "Rimca".
Apsolutno pravi korak. Treba covek da skupi novac kako bi se mogao siriti. A ovo je pravi potez. Napravile su komsije nesto sjajno. Haters gonna hate.
Samo napred.
Poz iz Bg-a

jozo

pre 6 godina

Koliko mržnje i ljubomore u Hrvatskoj prema ovom dečku to je prežalosno, sve mu mogu oprostit osim uspjeha, čitaš i ne vjeruješ koje teorije zavjere kruže po forumima, od toga da je proizveo samo jedan auto (ostalo su hologrami), do toga da u podrumu tvornice proizvodi "Kristal met" a auti su mu samo eto da se zamagli čime se zapravo bavi, a svako ko ga pohvali je njegov plaćenik, eto vidim i u Srbiji ima puno Rimčevih plaćenika :)

BGcity

pre 6 godina

Brutalno dobar auto, svaka cast. Ta Sv. Nedelja je periferija ZG, prolazim poslom tuda cesto, sad kad znam da tu prave ovo cudo, nemam reci svaka cast. Hrvati su generalno optereceni ispraznim hvalisanjem (zude da su popularniji nego sto jesu) pa mi je sad zaista drago da se napokon imaju cime dicit, mozda se malo ispuvaju kad napokon osete opravdan ponos haha. PS iako je ovo delo pojedinca, al nema veze, tu smo nazalost svi isti...

Jeti sumadinac

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem!
Imaju proizvod svetske klase koju je razvio genije za moj pojam i pljuju po tome. Umesto da stanu iza njega i daju mu odskocnu dasku kakvu zasluzuje. Sta se desava sa balkanom od kad je naseljen do danas?

Petar

pre 6 godina

Evo to je klasicni prikaz balkanskog mentaliteta zbog kojeg smo zaglavljeni. Ako ja nesto ne mogu priustiti nek se ni ne pravi, ako ja nemam za iphone nek ga ugase jer ne mogu ocima da gledam ove koji imaju...ja na srecu ili zalost nisam niti rodjen niti zivim u Srbiji i da vam docaram moj mentalitet. Ja kad u gradu vidim ferrari ili coveka sa zlatnim rolexom meni su prve stvari koje mi padaju na pamet: svaka mu cast, i ja to zelim, i u tom trenutku dobijem motivaciju da radim jos vise i bolje da bi mogao i sam to jednom imati. A vama na Balkanu prve misli su: vidi ga sigurno krimos i blago njemu ja to nikad necu imati. I ta druga stvar je ono sto razdvaja uspesne ljude od neuspesnih. Prvi veruje i uraditi ce sve da nesto postigne a drugi se sprijaznio sa svojom mizernom platom i teskom zivotom

vuco007

pre 6 godina

stari mu je ercegovac, znaci odmah ga pola HR ne voli kao i bosanske Srbe u BG i sl. (tj nitko ga ne voli u HR) + otac mu je bogat a svi znamo kako je jedino moguce biti bogat u ex yu (ne znam inace kako se njegov otac obogatio). I mnogo ljudi jednostavno ne vjeruje da se u garaži može napraviti nekakvi super auto, bolji ili konkurentan svjetskim auto-gigantima. I još par stvari.
Mene je simpatican i baš me briga

M. Radosavljevic

pre 6 godina

I Hrvati tipicno balkanski. Odmah kritikuju i pitaju se kome, zasto toliko skupo, gde ce se voziti... Takav auto i nije za obicne kupce i svima kojima to nije jasno, neka smanje dozivljaje. Sve cestitke za ovaj projekat. Automobil izgleda fantasticno.

anagarika

pre 6 godina

Dečko je genijalac. Sa ograničenim resursima, ušao je u svet velikih igrača. Svako ko o ovome čoveku ima nešto loše da kaže, žrtva je svog neuspešnog života. Čitao sam baš neke njegove komentare na privatnom profilu, i vidim da ga HR uopšte ne podržava.

alo

pre 6 godina

Ako slucajno ne znate ona lampica za mrtvi kut na retrovizoru koju koriste svi noviji automobili,znaci sistem detektiranja auta u mrtvom kutu je patentirala firma rimac.
(dado, 08. mart 2018 20:02)

Rimac Automobili je osnovana 2009. godine. To o cemu to pricas je patentirao Volvo kao BLIS sistem 2003. godine. Ja ne znam sta je sledece...jel tocak patentirao?

Niksicanin

pre 6 godina

Cuo sam za tipa, kao i za njegov brend.
Ovako, na prvu loptu (naivno), kapa dolje! Covjek je napravio cudo!
E sad, da bi na Balkanu uspio i zaradio milione, male su sanse da je to sve legalno, pa makar bio i reinkarnacija Nikole Tesle.
Uglavnom, ako vam smeta Rimac (ako je na mufte dosao do love) ne okomljavajte se samo na njega. Takvih su vam pune vlade. pa nek' se dize kuka i motika i borite se za slobodu i zivot. A ukoliko je taj Rimac zaista takav genije, da odje zaradi toliko para, na fin i legalan nacin, mozgom, *ebi ga, zavidni ste i neaposobni, a njemu srecan bio svaki cent.
Aj zdravo!

Jova

pre 6 godina

Dakle i ovi kao i mi mentalno još nisu izašli iz socijalizma.Šta vas briga ko će da kupi.Vaše je da radite za ponudjenu platu i bez komentara ukoliko vas neko ne pita za mišljenje.

Loreda

pre 6 godina

Tako to biva kod naroda sa ugrađenim mentalitetom koji zabranjuje vlastiti razum. Eto za njih, Rimac je nula, Rimac je ništavilo i to zato što je uspješan, a uspjeh se kod takvog mentaliteta ne oprašta. Sad se odjednom postavlja pitanje, a kome uopće trebaju takvi automobili ? Svakako, ne trebaju nikome. Ali ljudi ne shvaćaju da proizvodnja automobila niti nije njegov biznis, a nije niti interes. Rimac razvija novu i vrhunsku tehnologiju budućnosti, koja će naći primjenu u raznim proizvodima, prvenstveno u električnim vozilima i to od bicikla do automobila. Nova tehnologija to je njegov biznis, a automobili mu samo služe kako bi je mogao prezentirati i prodati.

Raca

pre 6 godina

Bravo za Rimca,samo napred !!!
Komunizam je ostavio katastrofalne posledice u pogledu načina razmišljanja ljudi na prostoru bivše Jugoslavije, pogotovo u ekonomsko finansijskoj sferi.

Mica neverica

pre 6 godina

Ne shvatam šta ih je to toliko razbesnelo!? Možda to što Mate nije za džabe delio automobile hrvatskoj sirotinji, ili šta već? Čovek sa svojim parama {ili parama svog ćaće koji ih je pošteno zaradio ;)}, može da pravi šta hoće i za koga hoće. Ako ih to toliko iritira nek premesti čovek tu proizvodnju kod nas. Možda ne bismo imali neke velike ekonomske koristi ali sigurno ne bi štetilo... zaposlilo bi se barem 10-20 ljudi.

kockica=

pre 6 godina

Nema mesta cudjenju na reakciju naroda. Oni su tamo isti. Isto tako u srbistanu narod reaguje na Djokovica kao sto u hrvatistanu reaguju na Rimca. Narod gleda iz svoje tacke, to znaci hoce hleba/kruha, a ne zanimaju ih milioni nekog pojedinca. Gladnom se tesko identifikovati sa uspehom I milionima privatnika.

miki miki

pre 6 godina

Rimac je prvi objavio da velika nemacka firma ulaže u auto industriju u Srbiji. Jos je i član borda u BMW. To je nekoga u HR ozbiljno iznerviralo da pokrene hajku protiv njega.

Toronto

pre 6 godina

Vidim balkanske sveznalice sve znaju bolje od svih. Dečko je napravio neverovatan uspeh, a to se na ispodprosečnom i nesposobnom Balkanu ne prašta. Ovaj momak samo pokazuje svojim uspehom koliko su ostali neuspešni i to mnogo boli, zar ne.

BGcity

pre 6 godina

Brutalno dobar auto, svaka cast. Ta Sv. Nedelja je periferija ZG, prolazim poslom tuda cesto, sad kad znam da tu prave ovo cudo, nemam reci svaka cast. Hrvati su generalno optereceni ispraznim hvalisanjem (zude da su popularniji nego sto jesu) pa mi je sad zaista drago da se napokon imaju cime dicit, mozda se malo ispuvaju kad napokon osete opravdan ponos haha. PS iako je ovo delo pojedinca, al nema veze, tu smo nazalost svi isti...

Oskar

pre 6 godina

Ne razumem te ljude koji sebi ne mogu da razjasne osnovne stvari sa sobom.

Prvo,
- šta su to hiper automobili?
- čemu služe?
- zašto ih neko kupuje i koja je korist?

Još dodamo da velika većina ljudi nije svesna trenutne situacije oko električnih vozila, a Rimac je to na vreme shvatio kada skoro da niko nije mislio o električnim autima.

Sada kada su veliki igrači shvatili da ljudi žele električne automobile i da je promena neizbežna par prozvođača potražilo je spas u već spremnim rešenjima koje poput prozivođača Rimac nude.

Auto je samo "šepurenje" kao što ostali SUS hiperautomobili rade, a to je pokazivanje moći trenutne tehnologije uz luksuzne enterijere.

A to što će neko da plati te pare me bole baš pa briga. :)

Bobi B.

pre 6 godina

Balkanski mentalitet žitelja EU.Dobro ipak zapadni ali Balkan.Umesto da se ponose sa ovakvim čovekom oni se bune i nešto zameraju.Slično kao kod nas Srba,imamo teniskog velikana Novaka Đokovića kome mnogi neto zameraju. G.dinu Rimcu sve čestitke.

Paul Banyan

pre 6 godina

Eto a mogli smo suseda Rimca zvati da dodje u Srbiju da ovde sve radi i dati mu dve moguce benefite ali avaj ko ce bas svega da seti, jel moze neko uopste da zamisli kakavu bi Srbija imala reklamu u svetu narocito u EU

peks

pre 6 godina

covek ih razbesneo jer se niko od lesinara nije ogrebao, pa pocela orkestrirana pljuvacina po medijima. **** se njima i za Hrvatsku i za narod, isto kao i ovde...

Bojan

pre 6 godina

Da je nemac napravio fabriku i upregao 100 balkanaca da radi..svi bi ga velicali kao invistitora i poslodavca..a ovako posto je domaci, odmah ga bojkotuju. Svaka cast za ovog mladog momka.

balkanci

pre 6 godina

2018. Mate Rimac ima 29 godina. Prvi svoj auto je predstavio na međunarodnom sajmu u Frankfurtu 2011., znači sa 22 godine života. Sa 29 godina života o njegovu proizvodu pišu svi svjetski mediji. Ako je Mate Rimac neuspješan i bezveznjak, znamima me kakve su uspjehe postigli njegovi kritičari, koliko godina imaju i kakva su postignuća imali sa 22 i sa 29 godina?

dado

pre 6 godina

stari mu je ercegovac, znaci odmah ga pola HR ne voli kao i bosanske Srbe u BG i sl. (tj nitko ga ne voli u HR) + otac mu je bogat a svi znamo kako je jedino moguce biti bogat u ex yu (ne znam inace kako se njegov otac obogatio). I mnogo ljudi jednostavno ne vjeruje da se u garaži može napraviti nekakvi super auto, bolji ili konkurentan svjetskim auto-gigantima. I još par stvari.
Mene je simpatican i baš me briga
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vuco007, 8. mart 2018 18:25)

Otac je pod optuzbama da je kroz privatizaciju unistio par firmi u Hrvatskoj. Iz Njemacke je protjeran devedesetih zbog gospodarskog kriminala. Najveci je dionicar Hajduka. Sinu je posudjivao lovu iz Slavonskih firmi koje je kupio za kunu a on mu je vracao cistu lovu na njegovo ime.Iz svega toga je izasla dobra prica ali uvijek postoji ali. Tako je to u nasim krajevima. Sinu predbacuju da nema znanje da sam to napravi,to je istina ali je sposoban okupiti ljude oko sebe koji mogu.Cak ni jednog obicnog golfa nije samo jedan covjek izmislio. Ako slucajno ne znate ona lampica za mrtvi kut na retrovizoru koju koriste svi noviji automobili,znaci sistem detektiranja auta u mrtvom kutu je patentirala firma rimac.Kao i torque vectoring system i jos valjda desetke drugih patenata. Firma grabi velikim koracima naprijed,ostaje jedino taj gorak okus kad se spomene tata Rimac

Johny O.

pre 6 godina

Da je više takvih kao Rimac ovde bili bi mnogo bogatije društvo. Istina je da je socijalizam ovde napravio pometnju u glavi. Smetaju svi koji su se pošteno obogatili,a klanja se onima koji su bliski vlastima.

leni

pre 6 godina

Hrvati očigledno ne gledaju Top Gear / The Grand Tour
(Programerka, 8. mart 2018 16:49)

Gledamo jer neke emisije i snimaju kod nas. I da kažem još da nije istina da ga se u Hrvatskoj ne podržava. To što indeks piše je kolumna jednog novinara (ili šta je već) gdje on govori o nekakvim negativnim komentarima o Rimcu. Kad odete na članke o njemu na Indexu zaista vidite da ima takvih komentara ali onda uočite kod svih njih nešto zajedničko. Svi su pisani sa izmišljenih profila, bez pravih imena što je moguće i da ih piše jedna osoba. Dakle nije istina da većina Hrvata ne podržava Rimca, upravo suprotno. Ne podržavaju ga jedino botovi kojima je to posao! Eto na osnovu toga je nastao članak/kolumna na indexu koja se ovdje prenosi.

Иван Грозни

pre 6 godina

Типична балканска прича. Они који то желе и који могу, куповаће. А што се тиче потреба "малог" човека, има индијска Тата. И тај сегмент тржишта је покривен.

Moca

pre 6 godina

Pa sad, prosečan Hrvat i Balkanac uopšte ne može sebi da priušti ni novog Golfa a kamoli Rimac Concept 2. Međutim, ne vidim da neko vrišti na VW što i dalje pravi svoj najprodavaniji model, naprotiv.

Needukovan

pre 6 godina

Covek je zapravo pravio komponente i delove za elektricne automobile za najvece svetske automobilske kuce, a kako je inovator svi su se grabili za to. Na kraju je prakticno radi reklame resio da napravi kompletan automobil kako bi 'pokazao' sta sve njegov tim ljudi ume da uradi. Tu pocinje prica o kolima. Svakako pogledajte emisiju sa njim, mlad decko, izuzetno inteligentan, jos kao srednjoskolac osvajao nagrade na svetskim takmicenjima inovatora, poslusajte sta ima da kaze o ljudima koji su dosli kod njega iz Honde, Tesle, Tojote, Mercedesa, Audija..sta ima da kaze o radnicima, nacinu zaposljavanja, platama, buducnosti auto-industrije i jos mnogo toga.
E, kad odgledate, onda se javite komentarom ovde. Masa vas ce shvatiti koliko sada glupo razmislja i koliko je pametnija nakon odgledane emisije.

Gross

pre 6 godina

U Hrvatskoj vaze slična pravila kao i u Srbiji. Mozes da budes najbolji, najlepši, najpametniji, ma moze zvezda na celu da ti sija, ali ako nisi siromašan onda si jedno najobičnije smece od coveka i to nista ne moze da promeni.

maki

pre 6 godina

cemu ljutnja, uostalom ima dokumentqrac o koenigsegu ili tako nesto slicno, svedjanin je napravio takodje nesto kao rimac, pravi godisnje oko 150 automobila kojo prosecno kostaju milion, prave po narudzbini, a opstina mu je ustupila bivsi vojni aerodrom besplatno za testiranje vozila, prihoduje 150-200 miliona, pa sad zamislite koliko drzava i lokal imaju koristi od toga, ni obicni svedjani ne mogu bas da priuste sebi ta kola

Sudac

pre 6 godina

Rimac je stvorio tehnologiju za proizvodnju ovakvih automobila i cela poenta je prodaja iste te tehnologije komercijalnom brendovima.

Ћезо рца

pre 6 godina

Гомила глупости... Колико је то тачно ,, критичара"?! Ја сам, као ,, мали човек" из Србије, задивљен свим оним што је г. Римац учини до сада... Сигурно је да огромна већина ,, малих људи"и у Хрватској, баш као и овде, има само позитивно мишљење о младом, генијалноми предузимљивом Римцу. Само напред, шјор Мате.

Papageno

pre 6 godina

"Zbog toga se javnost u Hrvatskoj pita, čemu služi ovakva zver, gde će se to voziti, i kome je namenjena, prenosi Index."

E, baš su našli čime da lupaju glavu!

1. Čemu služi: isključivo ličnom prestižu i vrlo traženom osećaju "na celom svetu to mogu da sebi priuštim samo ja i možda još nekoliko vrlo malobrojnih srećnika. Ima li boljeg dokaza koliko sam ja specijalan i izuzetan?!"

2. Gde će se voziti: pod punom snagom i uz maksialno iskorišćavanje svih (fantastičnih) mogućnosti koje pruža - praktično nigde! Ali zašto bi to vlasniku bilo bitno? Najbitnije mu je ono pod 1.

3. Kome je namenjeno: malobrojnim srećnicima koji to mogu da plate. Ali šta ima loše u tome? Kao i toliko drugih vrsta vrlo luksuzne robe, i ovo se pravi, ne za "običnog čoveka", nego za određenu malobrojnu i vrlo ekskluzivnu ciljnu grupu kupaca. Ponavljam, šta ima loše u tome?

luksuz za šeike

pre 6 godina

Rimac je napravio vrhunski auto sa malim timom ljudi što je svjetska senzacija i izazov velikim svjetskim automobilskim markama. Kako je moguće da mali tim sa skromnim sredstvima može napraviti takav auto dok veliki troše enorman novac i imaju ogromne timove stručnjaka raznih profila za sličan ili nijansu bolji ili nijansu lošiji proizvod? Taj auto sigurno nije za prosječnog Hrvata, niti za prosječnog Amerikanca, niti za prosječnog Švabu. Taj auto je za ekstra bogate pojedince koji žele luksuz a nvac im nije problem. Ni stan na Menhetnu nije za prosječnog Hrvata ni za prosječnog Amerikanca, kao ni vila na Beverli Hilsu.

Nenad

pre 6 godina

Neko moze da se zapita za koga je osnovna skola gde godina kosta 120 000 svajcarskih Franaka. Onda shvati da je to za one koji ce da voze automobil Rimca.

Petar

pre 6 godina

@bob ross svako zivi svoj zivot kako hoce. Ako je nekome ferrari sanj zar on treba da se vozi tramvajem, da bi ga ti (potpuni nepoznanik ili cak prijatelj) postovao? Kako ti kazes imas isto Steve Jobsa, pogledaj kako je bio obucen, kao beskucnik ili Warrena Buffetta koji isto ne da na svoj luksuz jer ga to ne zadovoljava.
A imas takve koji daju. Svako zivi kako hoce, dokle se taj covek sa ferrarijem ne ponasa kao da je bog i gleda me sa visine nemam problem sa njim. Ni ja licno nikad ne bi nosio zlatni rolex jer nije moj stil ali bi nosio rolex i bas me briga dal ces me ti postovati ili neces, bitno je da sam castan covek i u bogastvu i da me postoju oni koji me znaju. Nije problem ako neko vozi ferrari, problem je kad ga vozi i umisli da su oni koji ga nemaju stoka. A to je sve od coveka do coveka, imas i siromasne ljude koji su obicna ***** da tako kazem

Dr

pre 6 godina

Kao veliki fan automobila mogu da kažem svaka čast! A što se tiče pitanje odakle novac, legalno, nelegalno, apsolutno mi je sve jedno. Zašto? Pa čovek nije "uložio" svoje milione u trgovinu oružjem, narkoticima, prostitucija itd.

Toni

pre 6 godina

Najbolji pokazatelj da je Rimac na dobrom putu su raznorazne megajahte, privatni avioni i ostale "sitnice" koje milijardere i one koji to hoće da budu odvajaju od ostalih. Osim toga, uradio je prilično unikatnu stvar: napravio najbrži automobil na svijetu. Nema zime za njegov biznis.

BU

pre 6 godina

za punišiće, buržuje..... nije za sirotinju. i ne gračite mnogo, kad je nešto jeftino svi bežite od toga, kad je skupo onda mi ne možemo da priuštimo.....

Дејан

pre 6 godina

Нису ни штикле за све, само за жене... Па ај сад ударимо и на произвођаче женске гардеробе :) мислим да ти што се буне не знају ни причу тог младог човека, боље да ћуте :)

Kresimir

pre 6 godina

Rimac kad je počeo raditi el. automobile uzeo je skoljku nekakvog starog bmw-a i stavio el motor i bateriju u njega, tad su svi govorili da je to glupost i lako njemu to raditi jer mu je stari maznio pola milje eura, sad kad je jasno da se ovo neda napraviti sa pola milje sada su priče sa puno večim ciframa

još jedan čačanin

pre 6 godina

.. Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.
(megatronman, 09. mart 2018 06:25)

A odakle ti znaš da nije, nisu ti javili ili....!?

Stojan

pre 6 godina

Rimac radi sjajan posao i svaka mu čast! Koliko prodaje automobila, koliko koštaju, čime mu se bavio otac, koliko je tu proizvodnje stvarno njegovo itd itd sve je to nevažno. Jedan mlad, uporan i veoma talentovan inženjer iz male Hrvatske koja živi od turizma razvija električne hiperaute i tehnologije koji srame najjače svetske proizvodjače iz najbogatih država. Ali ovo je ovde Balkan, ovde se ne toleriše iskakanje iz sivila proseka. Da mota kablove za Korejance, rudari bitcoin ili štrika čarape za Kineze verovatno bi bilo OK...

achitwn

pre 6 godina

Mali covek" ce da kupi polovnjaka. Sto nikako ne ide u korist "Rimca".Apsolutno pravi korak. Treba covek da skupi novac kako bi se mogao siriti. A ovo je pravi potez. Napravile su komsije nesto sjajno. Haters gonna hate. Samo napred.Poz iz Bg-a
(Haters gonna hate, 08. mart 2018 16:16)
Rimac business model su hypercars za ultra bogatase. Na tom se prica zavrsava. Sta briga Hrvatske sta on radi.

Eldorado

pre 6 godina

s obzirom da je broj bogataša u svetu u konstantnom porastu, kao i da su bogati još više bogatiji, zasigurno je da za rimca nema zime. ;)
u poslednjih par decenija sve je više novih proizvođača tzv hyper auta i cene su im naravno sve više. mogla je ova naša država one silne milione date fiatu usmeriti na talentovane pojedince, da i mi jednom izađemo na kartu sveta s jednim vrhunskim proizvodom.

Dejan

pre 6 godina

Decko totalno logicno nastupa. Samo lud covek moze da ocekuje da firma koja je zapravo pocela od jednog coveka krene da proizvodi serijski pristupacan automobil. Rimac je tehnoloska kompanija, koja razvija tehnologiju za velike kompanije. Automobili koje oni proizvode predstavljaju pokaznu platformu, gde se vidi sta sve znaju i umeju da urade. A iz prilozenog se vidi da znaju mnogo. Napraviti elektricni automobil koji ubrzava za 1,85 sekundi do 60mph, a koji dostize 412 km/h, a ima oko 1900 konja...... pa samo taj jedan elektro motor koji se pravi i razvija kod njih je toliko kompleksan da bi ceo jedan poveliki inzenkerski tim bio potreban ds ga razvije i tehnicki razradi, a ne ceo automobil. Da ne pominiem baterijske sisteme, pa cak i svemirski instrument klaster... pa zamalo su do vijka sve napravili.... Ovi Hrvatski kriticari su na nekim ozbiljnim fungama... :)

leptirica

pre 6 godina

Oprostite ali zašto lupate minuse čitaocu Hip-Hop!? On ili ona, nevažno, je točno primjetio. Stavite se u poziciju ultra bogataša. Imate sto milijuna dolara. Ili milijardu $ i volite aute. Pa zar ćete staviti svoj život na kocku (i svoje bogatstvo ostaviti ženi), vozeći se 400 km na sat na nekoj pisti ne znajući hoće li se neprovjereni auto raspasti. Ne, kupit ćete Ferrari, Lamborghini, Bugatti... Ljudi, taj auto NIJE prošao relevantne testove. Točka.
(megatronman, 09. mart 2018 06:25)

Ovo je prototip i rađeni su samo testovi brzine, kapaciteta baterije i slično, ali je već Rimac najavio da će oko 8 komada biti napravljeno za kompletan crash test. Neki će ići na frontalni sudar, neki prevrtanje na krov, bočni... Znači auto će proći sva potrebna testiranja prije nego što ode u prodaju. Inače ovakvi auti se prodaju i prije početka proizvodnje tako da Rimac ima naručeno već oko 30 komada. Za sada se zna da se neće raspasti pošto mu to nije prvi auto, a i Hammond je preživio težak sudar na prvom modelu.

king David ben Gurion

pre 6 godina

Index su teško komunjarsko piskaralo koje je oko sebe okupio sav lumpenproletetijat i probisvjet koji pljuje i po suncu sto izlazi svako jutro i po mjesecu sto stalno mjenja mjene! Hejteri su najgora vrsta oni bib samo da unište ili otmu jer su nesposobni da naprave bilo sto! Imamo ih mi u HR jako puno a kako vidim Srbija ih ima još vise!

Kriminalac sa znackom

pre 6 godina

Zašto sve mora da bude napravljeno za narod i masu? Posledice komunizma? Treba stvari gledati kao posao, čovek je napravio svoju kompaniju i proizvodi proizvod koji on želi, privatnik. Šta koga briga koliko će da proda, kome, dal to ima smisla itd. Ako plaća porez državi hvala lepo doviđenja.

Alonzo

pre 6 godina

Svaka roba ima svog kupca, tako da će se sigurno naći ljudi koji će kupiti Rimčev automobil. Momak je napravio nevjerojatan uspjeh, a tako mlad.
Njegova tvrtka stalno raste, povećava se broj zaposlenih, a tu činjenicu hejteri (namjerno) preskaču.

Bojan Todorović

pre 6 godina

@Petar


Otprilike je tako. Mrzovolja, zavist, pakost na svakom koraku.
Ali.....
Postoji li neki uzrok tome?
Mislite li da smo se BAŠ SVI rodili kao takvi? Sigurno ne.
I sigurno nismo.
Ono što nas nagna da pomislimo "sigurno je krimos, prevarant..." je činjenica da DECENIJAMA gledamo upravo to.
Decenijama nas naše države istrajno uče da samo takvi mogu steći bogatstvo i mi prosto više ne verujemo da ( ovde ) rad, znanje ili genijalnost mogu da se vrednuju.
Naglavačke okrenut ( sto puta već ponovljeno ) sistem vrednosti je doveo do takvog mnjenja.
Da zlo bude kompletno - roditelji od malih nogu uče decu da je svet upravo tako ustrojen.
Gde će se i kako okončati ta nakazna parada ništavila znaće buduće generacije.