1. Cinjenica je da se vecina banaka ponasa prilicno grubo prema klijentima ali mi je jako interesantno da mediji cesto usmeravaju gnev i mrznju ka njima kao izrazitim krivcima za los standard i sve nase probleme i to uglavnom kad je to vlasti od koristi. Marza Banke 10% godisnje za skup kredit, marza u Idea 45% u Planeta Sport 100%...mislite o tome. Pogledajte ko Vam vodi zemlju i donosi odluke...Zdravi bili
   (DJ krmak, 8. mart 2018 16:57)

  # Link komentara

 2. @Miloš
  Pa prijatelju državne banke su "zglajznule" zbog toga, zašto ne i privatne?
  Samo se setite Islanda kako je to elegantno uradio.
  (..., 8. mart 2018 14:23)

  # Link komentara

 3. Nenaplativi krediti nastaju kada BANKA pogresi...
   (Dva tocka bolja od cetiri, 8. mart 2018 13:07)

  # Link komentara

 4. O cemu vi pricate? Kakvo prebacivanje nenaplativih kredita na poreske obveznike?
  Kao prvo Caric se zahvaljuje NBS i Vladi kao regulatorima koji su stvorila regulatorni i zakonski okvir kao preduslov za prodaju NPL-a. Ne otkupljuje NBS NPL banaka jer suni same krive za to (uglavnom drzave banke ili one koje su mutile u regionu kao npr Hypo koja je pogotovo u Hrvatskoj umesana u sve moguce afere). NBS je i sama izjavila da NPL nije njen ptoblem nego problem banaka.
  NPL kupuju investicioni fondovi. Npr. Erste banka je svoja nenaplativa potrazivanja prodala ceskom investicionom fondu.
  Evo link sa b92:
  [link]

  I to sto pojedininkazu da ce banke i na tome zaraditi...zar ste stvarnontoliko ograniceni intoliko mrzite banke? Evo jedno logicno pitanje? Kako mozes zaraditi na necemu sto ne mozes da naplatis. To se prodaje budzasto da bi se bar nesto izvukloni smanjio gubitak...cesto se ceo portfolio proda za manje od 10% ukupnog iznosa potrazivanja...

  Sta sve covek nece procitati ovde...
  (Bankar, 8. mart 2018 12:17)

  # Link komentara

 5. " ...zahvaljujući Narodnoj banci Srbije i Ministarstvu finansija, koji su se zajedno potrudili da se oslobode tog tereta"

  Kada treba da se pokriju javašluci rukovodilaca, uzimanje "bespovratnih" kredita onda će se pokriti iz budžeta. A kada treba da se priskoči u pomoć građanima, onda u budžetu nema para. Kada treba da se pritegnu banke oko kredita datih građanima i da se stane na put bahatosti banaka onda to nije u nadležnosti NBS. Sram vas bilo!!!
  (boki, 8. mart 2018 10:05)

  # Link komentara

 6. ..."Agresivno i beskompromisno se borimo protiv loših kredita, koji su u najvećoj meri nasleđeni iz prošlosti. Imali smo 2015. i 2016. negativan rezultat,..."
  Loših kredita? Loših - za koga? Za Banku? Pa gospodo bankari, zašto ste sklapali ugovore i loše kreditirali? Sta sada hoćete? Da mi poreski obaveznici pokrivamo vaše poslovne neuspehe?
  (Bankarac, 8. mart 2018 10:01)

  # Link komentara

 7. " ...zahvaljujući Narodnoj banci Srbije i Ministarstvu finansija, koji su se zajedno potrudili da se oslobode tog tereta"


  Prebacili ste nenaplative kredite na poreske obaveznike? Bravo.
  (Sava Drugi, 8. mart 2018 09:39)

  # Link komentara

 8. Nenaplativi krediti iz privrede su problem. Kredite uzimali rukovodioci propalih preduzeća, bez bilo kog kriterijuma. Odobravalo se i po političkoj liniji raznim tajkunima. Zbog toga su nam tolike kamate, neko to mora da plati.
   (Miloš, 8. mart 2018 09:25)

  # Link komentara

 9. Gospodo, kada mi budemo naplaćivali fakture u roku predviđenom valutom plaćanja imaćete i vi naplative kredite.
   (Preduzetnik, 8. mart 2018 09:25)

  # Link komentara

 10. Npl-ovi su u Srbiji posledica iskljucivo marketinške promocije 2006-07 (banke u tom balonu računale na te minuse) i burazerskih potkradanja same banke od tajkuna i bankarskih uposlenika. Banke imaju prostor da otpisu sve Npl-ove i da opet papreno zarade. To će i uraditi. Čeka se samo rešenje za utužene ugovore i otete nekretnine.
  (Vjerolom Dugoprstić, 8. mart 2018 09:06)

  # Link komentara