Četvrtak, 08.02.2018.

09:39

Bankari ruše snove: Spremite se da izgubite sve

Masovna prodaja na tržištu kriptovaluta umanjila je vrednost tog tržišta za 500 milijardi dolara, ali situacija bi mogla da se pogorša, tvrde iz Goldman Saksa.

Izvor: B92

Bankari ruše snove: Spremite se da izgubite sve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

CIA

pre 6 godina

blockchain je baza podataka podeljena između svih čvorišta koja sudeluju u sastavu zasnovanom na Bitcoin protokolu. Potpuna kopija ove datoteke sadrži svaku transakciju ikada izvršenu i bilo ko može saznati koliko je bitcoinova bilo na nekoj adresi u bilo kojem periodu. Kratko sazeto,za jedno pivo. Moze i opširnije tj. sa više objašnjenja al bar još jedno pivo ekstra. Taj sistem prenosa podataka je revolucionaran u svetu bankarstva otprilike kao i parna mašina u industriji pre 200 godina. Ko stoji iza svega? Svetski kapital. Šta je cilj? Decentralizovanim sistemom stvoriti jedan matrix apsolutne kontrole transvera kapitala. Drugim rečima na fin način uz pomoć jeftinog trika ( lakom zaradom pojedinaca) navući svet na dobrovoljan prelaz bezgotovinskog plaćanja. Ono sto kartice ili tekući racuni nisu u potpunosti uspeli. Sve se vodi na potpunu kontrolu transvera novčanih vrednosti a samim tim i svakog pojedinca.

GOAT

pre 6 godina

Cinjenica je da pokusaji da se vestima unazadi crypto svet mogu da budu samo kratkotrajni i da ce ove valute ostati tu sa nama.
Koja vrednos da li milion usd sto kaze mcafee ili 100usd to je pitanje trzista.
Ali ono sto se pokusava da se poljulja ili unisti bitcoin i crypto verovatno je vec jasno da nece proci tako lako.
Svaka nova ovakva vest imace sve manje i manje uticaja na kretanja cena dok taj uticaj ne bude marginalizovan.

Mile

pre 6 godina

Da bi neko shvatio blokchain potrebno je da vec ima dobro informaticko znanje. Ali ukratko, osnovno: to je sistem povezanih racunara koji medjusobno razmenjuju sifrovane (kriptovane) informacije - u slucaju bitkoina, u pitanju su transakcije medju korisnicima. Svaka transakcija poslata od jednog korisnika ka drugom istovremeno se obradjuje na celoj mrezi i skladisti u blokove koji kasnije odlaze u javnu arhivu - blokchain. Svaki blok nosi informaciju o transakciji, vremenu kada se odigrala, siframa korisnika itd. Svaki blok je visestruko sifrovan i jednom kada se obradi vise nije moguce vrsiti izmene u javnoj arhivi.

Ovo garantuje sledece: vase transakcije su sifrovane i sigurne, jednom kada se obrade vecno ostaju zapisane u blokchainu bez mogucnosti da ih neko izmeni ili izmanipulise jer svaki racunar sadrzi kopiju celog blokchaina. Vase transakcije ne mogu biti izbrisane jednom kada udju u blokchain. Racunari koji vrse obradu ovih podataka i resavaju kriptografske algoritme, dobijaju kao nagradu bitkoin novcic koji im predstavlja motiv/korist da ucestvuju u mrezi.

Dakle, ono sto blokchain nudi u odnosu na prethodne sisteme - ogromnu bezbednost, javnost, nezavisnost, decentralizovanost i privatnost korisnika. Sve ono sto internet, banke i ostali ne mogu, blokchain moze.
Takodje, blokchain tehnologija svoju najvecu primenu moze imati u drzavnoj administraciji, upravljanju velikim bazama podataka, vodjenju knjiga, itd. Ovo je tehnologija koja menja svet iz korena.

Miodrag Petrović

pre 6 godina

Ko zna šta su kriptovalute, jasno mu je da su one tu kao sredstvo plaćanja usluga na platformama koje tek dolaze i koje će doneti brojne promene u virtuelnom svetu. Sada je povoljan trenutak za ulazak u kripto svet.
Vrlo je opasno za male investitore da čitaju procene takozvanih stručnjaka koji procenjuju cenu robe o kojoj ništa neznaju. Deluje mi da ovakvim izjavama namerno izazivaju paniku kako bi naivni investitori u panici prodavali kako bi oni mogli što jevtinije da kupuju.
Ako imate koine, nedajte da vas poljuljaju i budite strpljivi. Srećno!

CRYPTOEXPERT

pre 6 godina

"On takođe kaže da današnjim virtuelnim valutama nedostaje dugoročna snaga zbog usporavanja transakcija, bezbednosnih izazova i visokih troškova održavanja. "

Monero, Zcash, Verge nisu anonimni? Brzina transakcija? Ripple? Koji troskovi odrzavanja? Haha lupio glupost i ostao ziv!

Vi bankari odlazite u istoriju, uplasili ste se samo tako, znate i sami, pocetak kraja za vas!

"Ipak, dodao je da Goldman ostaje optimista u pogledu toga kako blokčejn može da učini preduzeća efikasnijim, naročito bankarska. "

Hahaha pa sami Americki senatori su pre 3 dana rekli, BEZ BTC NEMA NISTA OD BLOCKCHAINA tako da dzaba se nadate svojoj valuti!

Jedan savet za sve koji citaju ovakve budalastine: Kada van serviraju pricu kako ne treba da investirate u nesto to u prevodu znaci da je najbolje vreme za investiciju! Govorim iz licnog iskustva, umesto 2013 investirao sam tek 2016 godine, i zamislite sta, u plusu sam preko 1000%. Da sam bio pametniji i investirao 2013 sada bih bio na Sejselima ali nikad nije kasno. Jos malo i LAMBO, zato BUY & HODL!

dare slovenac

pre 6 godina

1BTC će vredeti 500000$.
(Dragan, 8. februar 2018 10:58) # Link komentara

kupuj sa svojim novcem, nemoj se kreditirat, bit češ previše bogat

pera

pre 6 godina

Evo ako mi neko od dezurnih komemtatora objasni detaljno sta je to blockchain i kako funkcionise, onako da svi razumemo, svaka mu cast. Nemam da mu dam bitcoin ali pivo dobija sigurno.

sremac

pre 6 godina

Kriptovalute su buducnost i to je neminovno, moze to da padne i na nulu ali ce se za par dana, ili meseci, opet podici i presisati dosadasnje granice. Problem je sto se ceo bankarski sistem uplasio jer im uzimaju ogroman deo kolaca, pa na svaki nacin pokusavaju da uniste kriptovalute.

Zaro

pre 6 godina

Market pao za 500 milijardi? Ili se obrnulo 500 milijardi tokom uspona i padova? Da je opao za 500 milijardi bio bi vredan ~40, a koliko znam max je bio market cap na 554~ ako se dobro secam?

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

 Nikad nece uspeti bankari da ugase kriptovalute previse je to uzelo maha i blokcein je najbezbednija stvar na svetu sto se tice transakcija i sigurno u njemu lezi buducnost.
(HAX, 08. februar 2018 10:38)

Samo kad bi ti još znao da objasniš šta je to "blokcein", kakvu i koliku kriptološku vrednost ima, šta je to kriptološka vrednost i kako se izračunava, pa da ti i poverujem da si "biJo" u pravu kad si iznosio ovakve tvrdnje. "Videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu".

Goblin

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?
(Aleksa, 8. februar 2018 11:29)

Kako znamo da upravo ti stari zelenasi nisu razvili kriptovalute, da nisu pokupovali bitkoin za par dolara i sacekali da sirom sveta ljudi upecaju i dignu mu cenu na 20.000 dolara?

Ne verujem da su bas ti zelenasi toliko naivni ko sto se predstavlja ovde.

Bankar

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?
(Aleksa, 8. februar 2018 11:29)

Ne zamajavaj naivne i neupućene. Pod kojim uslovima mogu da dignem kredit za kuću u BTC ili nekoj drugoj kriptovaluti?
Tehnologija će zaživeti ali vrednost kriptovaluta neće ostati. Šta misliš jel im lakše da plate nekog da im za par stotina hiljada eura napravi njihovu platformu ili da im neko skida kajmak?

nazgul of dol guldur

pre 6 godina

Pratim ove vesti, iz radoznalosati i ne navijam ni za jednu stranu. Ono sto mi najvise bode oci, je to sto protivnika bitcoina ima i ovakvih i onakvih, ali kod pristalica je primetan nedostatak kucnog vaspitanja.

ortak frajera iz Bugojna

pre 6 godina

Znači, gotovo je! Bilo je samo pitanje dana kada će balon da pukne, ili bolje rečeno, da se izduvava malo po malo... po sistemu 20% dole, 10% gore... pa opet 20% dole... Ko je ućario do sada, ućario je. Drugima ostaje samo da plaču.

F

pre 6 godina

Naslov kao i sama vest površno obrađeni i objašnjeni. Jeste činjenica da je sadašnje tržište haos, jeste činjenica da će biti velikih promena iz prostog razloga što iza 90% tokena pitaj boga šta stoji ali da će propasti neće. Jedino što je čovek pametno rekao je vezano za block chain i konsolidaciju koja je neminovna, a ima tu i frke malo od strane bankarske masonerije...Dakle, kupujte sad kad je u crvenom, kupujte pametno, igrajte na tehnologiju i nećete se opeći. A vi što trgujete sa Tronom, Verg, Denta, Comodo i sličnim vadite pare i stavljajte ih u nešto što ima budućnost. Bez panike i HODL:D I zaboravite na 10000000% return...

Slavko

pre 6 godina

kakva korist za drustvo od trosenja gigavata struje u rudarenju i velikog zagadjenja s obzirom da je puno ove struje dobijeno iz uglja u divljim jeftinim zemljama?

Aleksandar

pre 6 godina

Izmedju redova je rekao sledeće.
veliki špekulanti su povukli svoje pare sa ogromnim zaradama. I on neveruje da amateri mogu da održe vrednost kriptovaluta. Manje para su u obrtaju a sve više valuta ima.

pa gde ste vi?

pre 6 godina

Bas sam se bio zabrinuo sto vec 12 sati niste objavili ni jedan negativan spin o kriptovalutama, kad evo vas... u ovom trenutku ima mnogo vise pozitivnih vesti za kriptotrziste, ali izgleda da vas mnogo ne zanimaju.

neuništivost

pre 6 godina

Crkni od muke sistemašu.
Snaga i trajnost kripta se zasniva na zajedničkoj energiji miliona hodlera, potpomognuto blokčejnom. Bankari tu mogu samo da bacaju klipove u točkove, a vreme samo radi za kripto.

neuništivost

pre 6 godina

Crkni od muke sistemašu.
Snaga i trajnost kripta se zasniva na zajedničkoj energiji miliona hodlera, potpomognuto blokčejnom. Bankari tu mogu samo da bacaju klipove u točkove, a vreme samo radi za kripto.

Aleksa

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?

Djura M

pre 6 godina

inace je opste poznato da cvrste valute npr dollar jen euro i ostale nikada ne padaju i naravno ih nikda niko nije falcifikaovao...
prpaa zelenasi!
ko o cemu, bankar o postenju! (moze i drugacije)

HAX

pre 6 godina

Normalno je i ocekivano bilo ovo sto se i desilo, to jest da vrednost valuta padne i da je toliki novac koji se meri u milijardama izasao iz valuta... Sve se ovo sistemski pravi, pojavile su se mnoge nove valute a ovo je bijo jedini nacin da ih pogase.Ostace samo najjace valute i one ce otici daleko! Nikad nece uspeti bankari da ugase kriptovalute previse je to uzelo maha i blokcein je najbezbednija stvar na svetu sto se tice transakcija i sigurno u njemu lezi buducnost.

Mediocritical

pre 6 godina

Znači imovinsko pravo, je na strani špekulanata i globalnih prevaranata i šibicera, koje banke, kao stariji brat monopolzelenaš opravdava, zakonima... Kao, izgoreli ste zato što ste dopustili da vas prevare sitni prevaranti. Umesto da radite za nas i verujete nama "uglednim zelenašima.

lol

pre 6 godina

"Suprotno od onog što bi se očekivalo na racionalnom tržištu, izgleda da nove valute ne smanjuju vrednost starih, sve se čini kao da se kreću kao jedna klasa“.
Pa kripto trziste nije ni priblizno bilo svojoj vrednosti, i naravno da JOS UVEK ne mogu pojave drugih valuta da uticu na vrednost ostalih...

Mediocritical

pre 6 godina

Znači imovinsko pravo, je na strani špekulanata i globalnih prevaranata i šibicera, koje banke, kao stariji brat monopolzelenaš opravdava, zakonima... Kao, izgoreli ste zato što ste dopustili da vas prevare sitni prevaranti. Umesto da radite za nas i verujete nama "uglednim zelenašima.

Aleksa

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?

neuništivost

pre 6 godina

Crkni od muke sistemašu.
Snaga i trajnost kripta se zasniva na zajedničkoj energiji miliona hodlera, potpomognuto blokčejnom. Bankari tu mogu samo da bacaju klipove u točkove, a vreme samo radi za kripto.

pa gde ste vi?

pre 6 godina

Bas sam se bio zabrinuo sto vec 12 sati niste objavili ni jedan negativan spin o kriptovalutama, kad evo vas... u ovom trenutku ima mnogo vise pozitivnih vesti za kriptotrziste, ali izgleda da vas mnogo ne zanimaju.

HAX

pre 6 godina

Normalno je i ocekivano bilo ovo sto se i desilo, to jest da vrednost valuta padne i da je toliki novac koji se meri u milijardama izasao iz valuta... Sve se ovo sistemski pravi, pojavile su se mnoge nove valute a ovo je bijo jedini nacin da ih pogase.Ostace samo najjace valute i one ce otici daleko! Nikad nece uspeti bankari da ugase kriptovalute previse je to uzelo maha i blokcein je najbezbednija stvar na svetu sto se tice transakcija i sigurno u njemu lezi buducnost.

Djura M

pre 6 godina

inace je opste poznato da cvrste valute npr dollar jen euro i ostale nikada ne padaju i naravno ih nikda niko nije falcifikaovao...
prpaa zelenasi!
ko o cemu, bankar o postenju! (moze i drugacije)

sremac

pre 6 godina

Kriptovalute su buducnost i to je neminovno, moze to da padne i na nulu ali ce se za par dana, ili meseci, opet podici i presisati dosadasnje granice. Problem je sto se ceo bankarski sistem uplasio jer im uzimaju ogroman deo kolaca, pa na svaki nacin pokusavaju da uniste kriptovalute.

Aleksandar

pre 6 godina

Izmedju redova je rekao sledeće.
veliki špekulanti su povukli svoje pare sa ogromnim zaradama. I on neveruje da amateri mogu da održe vrednost kriptovaluta. Manje para su u obrtaju a sve više valuta ima.

neuništivost

pre 6 godina

Crkni od muke sistemašu.
Snaga i trajnost kripta se zasniva na zajedničkoj energiji miliona hodlera, potpomognuto blokčejnom. Bankari tu mogu samo da bacaju klipove u točkove, a vreme samo radi za kripto.

F

pre 6 godina

Naslov kao i sama vest površno obrađeni i objašnjeni. Jeste činjenica da je sadašnje tržište haos, jeste činjenica da će biti velikih promena iz prostog razloga što iza 90% tokena pitaj boga šta stoji ali da će propasti neće. Jedino što je čovek pametno rekao je vezano za block chain i konsolidaciju koja je neminovna, a ima tu i frke malo od strane bankarske masonerije...Dakle, kupujte sad kad je u crvenom, kupujte pametno, igrajte na tehnologiju i nećete se opeći. A vi što trgujete sa Tronom, Verg, Denta, Comodo i sličnim vadite pare i stavljajte ih u nešto što ima budućnost. Bez panike i HODL:D I zaboravite na 10000000% return...

Goblin

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?
(Aleksa, 8. februar 2018 11:29)

Kako znamo da upravo ti stari zelenasi nisu razvili kriptovalute, da nisu pokupovali bitkoin za par dolara i sacekali da sirom sveta ljudi upecaju i dignu mu cenu na 20.000 dolara?

Ne verujem da su bas ti zelenasi toliko naivni ko sto se predstavlja ovde.

pera

pre 6 godina

Evo ako mi neko od dezurnih komemtatora objasni detaljno sta je to blockchain i kako funkcionise, onako da svi razumemo, svaka mu cast. Nemam da mu dam bitcoin ali pivo dobija sigurno.

dare slovenac

pre 6 godina

1BTC će vredeti 500000$.
(Dragan, 8. februar 2018 10:58) # Link komentara

kupuj sa svojim novcem, nemoj se kreditirat, bit češ previše bogat

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

 Nikad nece uspeti bankari da ugase kriptovalute previse je to uzelo maha i blokcein je najbezbednija stvar na svetu sto se tice transakcija i sigurno u njemu lezi buducnost.
(HAX, 08. februar 2018 10:38)

Samo kad bi ti još znao da objasniš šta je to "blokcein", kakvu i koliku kriptološku vrednost ima, šta je to kriptološka vrednost i kako se izračunava, pa da ti i poverujem da si "biJo" u pravu kad si iznosio ovakve tvrdnje. "Videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu".

nazgul of dol guldur

pre 6 godina

Pratim ove vesti, iz radoznalosati i ne navijam ni za jednu stranu. Ono sto mi najvise bode oci, je to sto protivnika bitcoina ima i ovakvih i onakvih, ali kod pristalica je primetan nedostatak kucnog vaspitanja.

Slavko

pre 6 godina

kakva korist za drustvo od trosenja gigavata struje u rudarenju i velikog zagadjenja s obzirom da je puno ove struje dobijeno iz uglja u divljim jeftinim zemljama?

Mile

pre 6 godina

Da bi neko shvatio blokchain potrebno je da vec ima dobro informaticko znanje. Ali ukratko, osnovno: to je sistem povezanih racunara koji medjusobno razmenjuju sifrovane (kriptovane) informacije - u slucaju bitkoina, u pitanju su transakcije medju korisnicima. Svaka transakcija poslata od jednog korisnika ka drugom istovremeno se obradjuje na celoj mrezi i skladisti u blokove koji kasnije odlaze u javnu arhivu - blokchain. Svaki blok nosi informaciju o transakciji, vremenu kada se odigrala, siframa korisnika itd. Svaki blok je visestruko sifrovan i jednom kada se obradi vise nije moguce vrsiti izmene u javnoj arhivi.

Ovo garantuje sledece: vase transakcije su sifrovane i sigurne, jednom kada se obrade vecno ostaju zapisane u blokchainu bez mogucnosti da ih neko izmeni ili izmanipulise jer svaki racunar sadrzi kopiju celog blokchaina. Vase transakcije ne mogu biti izbrisane jednom kada udju u blokchain. Racunari koji vrse obradu ovih podataka i resavaju kriptografske algoritme, dobijaju kao nagradu bitkoin novcic koji im predstavlja motiv/korist da ucestvuju u mrezi.

Dakle, ono sto blokchain nudi u odnosu na prethodne sisteme - ogromnu bezbednost, javnost, nezavisnost, decentralizovanost i privatnost korisnika. Sve ono sto internet, banke i ostali ne mogu, blokchain moze.
Takodje, blokchain tehnologija svoju najvecu primenu moze imati u drzavnoj administraciji, upravljanju velikim bazama podataka, vodjenju knjiga, itd. Ovo je tehnologija koja menja svet iz korena.

lol

pre 6 godina

"Suprotno od onog što bi se očekivalo na racionalnom tržištu, izgleda da nove valute ne smanjuju vrednost starih, sve se čini kao da se kreću kao jedna klasa“.
Pa kripto trziste nije ni priblizno bilo svojoj vrednosti, i naravno da JOS UVEK ne mogu pojave drugih valuta da uticu na vrednost ostalih...

Bankar

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?
(Aleksa, 8. februar 2018 11:29)

Ne zamajavaj naivne i neupućene. Pod kojim uslovima mogu da dignem kredit za kuću u BTC ili nekoj drugoj kriptovaluti?
Tehnologija će zaživeti ali vrednost kriptovaluta neće ostati. Šta misliš jel im lakše da plate nekog da im za par stotina hiljada eura napravi njihovu platformu ili da im neko skida kajmak?

CRYPTOEXPERT

pre 6 godina

"On takođe kaže da današnjim virtuelnim valutama nedostaje dugoročna snaga zbog usporavanja transakcija, bezbednosnih izazova i visokih troškova održavanja. "

Monero, Zcash, Verge nisu anonimni? Brzina transakcija? Ripple? Koji troskovi odrzavanja? Haha lupio glupost i ostao ziv!

Vi bankari odlazite u istoriju, uplasili ste se samo tako, znate i sami, pocetak kraja za vas!

"Ipak, dodao je da Goldman ostaje optimista u pogledu toga kako blokčejn može da učini preduzeća efikasnijim, naročito bankarska. "

Hahaha pa sami Americki senatori su pre 3 dana rekli, BEZ BTC NEMA NISTA OD BLOCKCHAINA tako da dzaba se nadate svojoj valuti!

Jedan savet za sve koji citaju ovakve budalastine: Kada van serviraju pricu kako ne treba da investirate u nesto to u prevodu znaci da je najbolje vreme za investiciju! Govorim iz licnog iskustva, umesto 2013 investirao sam tek 2016 godine, i zamislite sta, u plusu sam preko 1000%. Da sam bio pametniji i investirao 2013 sada bih bio na Sejselima ali nikad nije kasno. Jos malo i LAMBO, zato BUY & HODL!

ortak frajera iz Bugojna

pre 6 godina

Znači, gotovo je! Bilo je samo pitanje dana kada će balon da pukne, ili bolje rečeno, da se izduvava malo po malo... po sistemu 20% dole, 10% gore... pa opet 20% dole... Ko je ućario do sada, ućario je. Drugima ostaje samo da plaču.

Zaro

pre 6 godina

Market pao za 500 milijardi? Ili se obrnulo 500 milijardi tokom uspona i padova? Da je opao za 500 milijardi bio bi vredan ~40, a koliko znam max je bio market cap na 554~ ako se dobro secam?

Miodrag Petrović

pre 6 godina

Ko zna šta su kriptovalute, jasno mu je da su one tu kao sredstvo plaćanja usluga na platformama koje tek dolaze i koje će doneti brojne promene u virtuelnom svetu. Sada je povoljan trenutak za ulazak u kripto svet.
Vrlo je opasno za male investitore da čitaju procene takozvanih stručnjaka koji procenjuju cenu robe o kojoj ništa neznaju. Deluje mi da ovakvim izjavama namerno izazivaju paniku kako bi naivni investitori u panici prodavali kako bi oni mogli što jevtinije da kupuju.
Ako imate koine, nedajte da vas poljuljaju i budite strpljivi. Srećno!

CIA

pre 6 godina

blockchain je baza podataka podeljena između svih čvorišta koja sudeluju u sastavu zasnovanom na Bitcoin protokolu. Potpuna kopija ove datoteke sadrži svaku transakciju ikada izvršenu i bilo ko može saznati koliko je bitcoinova bilo na nekoj adresi u bilo kojem periodu. Kratko sazeto,za jedno pivo. Moze i opširnije tj. sa više objašnjenja al bar još jedno pivo ekstra. Taj sistem prenosa podataka je revolucionaran u svetu bankarstva otprilike kao i parna mašina u industriji pre 200 godina. Ko stoji iza svega? Svetski kapital. Šta je cilj? Decentralizovanim sistemom stvoriti jedan matrix apsolutne kontrole transvera kapitala. Drugim rečima na fin način uz pomoć jeftinog trika ( lakom zaradom pojedinaca) navući svet na dobrovoljan prelaz bezgotovinskog plaćanja. Ono sto kartice ili tekući racuni nisu u potpunosti uspeli. Sve se vodi na potpunu kontrolu transvera novčanih vrednosti a samim tim i svakog pojedinca.

GOAT

pre 6 godina

Cinjenica je da pokusaji da se vestima unazadi crypto svet mogu da budu samo kratkotrajni i da ce ove valute ostati tu sa nama.
Koja vrednos da li milion usd sto kaze mcafee ili 100usd to je pitanje trzista.
Ali ono sto se pokusava da se poljulja ili unisti bitcoin i crypto verovatno je vec jasno da nece proci tako lako.
Svaka nova ovakva vest imace sve manje i manje uticaja na kretanja cena dok taj uticaj ne bude marginalizovan.

HAX

pre 6 godina

Normalno je i ocekivano bilo ovo sto se i desilo, to jest da vrednost valuta padne i da je toliki novac koji se meri u milijardama izasao iz valuta... Sve se ovo sistemski pravi, pojavile su se mnoge nove valute a ovo je bijo jedini nacin da ih pogase.Ostace samo najjace valute i one ce otici daleko! Nikad nece uspeti bankari da ugase kriptovalute previse je to uzelo maha i blokcein je najbezbednija stvar na svetu sto se tice transakcija i sigurno u njemu lezi buducnost.

Slavko

pre 6 godina

kakva korist za drustvo od trosenja gigavata struje u rudarenju i velikog zagadjenja s obzirom da je puno ove struje dobijeno iz uglja u divljim jeftinim zemljama?

ortak frajera iz Bugojna

pre 6 godina

Znači, gotovo je! Bilo je samo pitanje dana kada će balon da pukne, ili bolje rečeno, da se izduvava malo po malo... po sistemu 20% dole, 10% gore... pa opet 20% dole... Ko je ućario do sada, ućario je. Drugima ostaje samo da plaču.

neuništivost

pre 6 godina

Crkni od muke sistemašu.
Snaga i trajnost kripta se zasniva na zajedničkoj energiji miliona hodlera, potpomognuto blokčejnom. Bankari tu mogu samo da bacaju klipove u točkove, a vreme samo radi za kripto.

neuništivost

pre 6 godina

Crkni od muke sistemašu.
Snaga i trajnost kripta se zasniva na zajedničkoj energiji miliona hodlera, potpomognuto blokčejnom. Bankari tu mogu samo da bacaju klipove u točkove, a vreme samo radi za kripto.

Aleksa

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?

kontroverzni penzioner

pre 6 godina

 Nikad nece uspeti bankari da ugase kriptovalute previse je to uzelo maha i blokcein je najbezbednija stvar na svetu sto se tice transakcija i sigurno u njemu lezi buducnost.
(HAX, 08. februar 2018 10:38)

Samo kad bi ti još znao da objasniš šta je to "blokcein", kakvu i koliku kriptološku vrednost ima, šta je to kriptološka vrednost i kako se izračunava, pa da ti i poverujem da si "biJo" u pravu kad si iznosio ovakve tvrdnje. "Videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu".

nazgul of dol guldur

pre 6 godina

Pratim ove vesti, iz radoznalosati i ne navijam ni za jednu stranu. Ono sto mi najvise bode oci, je to sto protivnika bitcoina ima i ovakvih i onakvih, ali kod pristalica je primetan nedostatak kucnog vaspitanja.

sremac

pre 6 godina

Kriptovalute su buducnost i to je neminovno, moze to da padne i na nulu ali ce se za par dana, ili meseci, opet podici i presisati dosadasnje granice. Problem je sto se ceo bankarski sistem uplasio jer im uzimaju ogroman deo kolaca, pa na svaki nacin pokusavaju da uniste kriptovalute.

F

pre 6 godina

Naslov kao i sama vest površno obrađeni i objašnjeni. Jeste činjenica da je sadašnje tržište haos, jeste činjenica da će biti velikih promena iz prostog razloga što iza 90% tokena pitaj boga šta stoji ali da će propasti neće. Jedino što je čovek pametno rekao je vezano za block chain i konsolidaciju koja je neminovna, a ima tu i frke malo od strane bankarske masonerije...Dakle, kupujte sad kad je u crvenom, kupujte pametno, igrajte na tehnologiju i nećete se opeći. A vi što trgujete sa Tronom, Verg, Denta, Comodo i sličnim vadite pare i stavljajte ih u nešto što ima budućnost. Bez panike i HODL:D I zaboravite na 10000000% return...

Djura M

pre 6 godina

inace je opste poznato da cvrste valute npr dollar jen euro i ostale nikada ne padaju i naravno ih nikda niko nije falcifikaovao...
prpaa zelenasi!
ko o cemu, bankar o postenju! (moze i drugacije)

pa gde ste vi?

pre 6 godina

Bas sam se bio zabrinuo sto vec 12 sati niste objavili ni jedan negativan spin o kriptovalutama, kad evo vas... u ovom trenutku ima mnogo vise pozitivnih vesti za kriptotrziste, ali izgleda da vas mnogo ne zanimaju.

pera

pre 6 godina

Evo ako mi neko od dezurnih komemtatora objasni detaljno sta je to blockchain i kako funkcionise, onako da svi razumemo, svaka mu cast. Nemam da mu dam bitcoin ali pivo dobija sigurno.

Bankar

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?
(Aleksa, 8. februar 2018 11:29)

Ne zamajavaj naivne i neupućene. Pod kojim uslovima mogu da dignem kredit za kuću u BTC ili nekoj drugoj kriptovaluti?
Tehnologija će zaživeti ali vrednost kriptovaluta neće ostati. Šta misliš jel im lakše da plate nekog da im za par stotina hiljada eura napravi njihovu platformu ili da im neko skida kajmak?

dare slovenac

pre 6 godina

1BTC će vredeti 500000$.
(Dragan, 8. februar 2018 10:58) # Link komentara

kupuj sa svojim novcem, nemoj se kreditirat, bit češ previše bogat

Mediocritical

pre 6 godina

Znači imovinsko pravo, je na strani špekulanata i globalnih prevaranata i šibicera, koje banke, kao stariji brat monopolzelenaš opravdava, zakonima... Kao, izgoreli ste zato što ste dopustili da vas prevare sitni prevaranti. Umesto da radite za nas i verujete nama "uglednim zelenašima.

CRYPTOEXPERT

pre 6 godina

"On takođe kaže da današnjim virtuelnim valutama nedostaje dugoročna snaga zbog usporavanja transakcija, bezbednosnih izazova i visokih troškova održavanja. "

Monero, Zcash, Verge nisu anonimni? Brzina transakcija? Ripple? Koji troskovi odrzavanja? Haha lupio glupost i ostao ziv!

Vi bankari odlazite u istoriju, uplasili ste se samo tako, znate i sami, pocetak kraja za vas!

"Ipak, dodao je da Goldman ostaje optimista u pogledu toga kako blokčejn može da učini preduzeća efikasnijim, naročito bankarska. "

Hahaha pa sami Americki senatori su pre 3 dana rekli, BEZ BTC NEMA NISTA OD BLOCKCHAINA tako da dzaba se nadate svojoj valuti!

Jedan savet za sve koji citaju ovakve budalastine: Kada van serviraju pricu kako ne treba da investirate u nesto to u prevodu znaci da je najbolje vreme za investiciju! Govorim iz licnog iskustva, umesto 2013 investirao sam tek 2016 godine, i zamislite sta, u plusu sam preko 1000%. Da sam bio pametniji i investirao 2013 sada bih bio na Sejselima ali nikad nije kasno. Jos malo i LAMBO, zato BUY & HODL!

Goblin

pre 6 godina

Starim zelenašima očigledno gori pod nogama. Šta je problem? Ne možete da kontrolišete kriptokapital, ne možete da uzimate kamate i provizije?
(Aleksa, 8. februar 2018 11:29)

Kako znamo da upravo ti stari zelenasi nisu razvili kriptovalute, da nisu pokupovali bitkoin za par dolara i sacekali da sirom sveta ljudi upecaju i dignu mu cenu na 20.000 dolara?

Ne verujem da su bas ti zelenasi toliko naivni ko sto se predstavlja ovde.

Zaro

pre 6 godina

Market pao za 500 milijardi? Ili se obrnulo 500 milijardi tokom uspona i padova? Da je opao za 500 milijardi bio bi vredan ~40, a koliko znam max je bio market cap na 554~ ako se dobro secam?

lol

pre 6 godina

"Suprotno od onog što bi se očekivalo na racionalnom tržištu, izgleda da nove valute ne smanjuju vrednost starih, sve se čini kao da se kreću kao jedna klasa“.
Pa kripto trziste nije ni priblizno bilo svojoj vrednosti, i naravno da JOS UVEK ne mogu pojave drugih valuta da uticu na vrednost ostalih...

Miodrag Petrović

pre 6 godina

Ko zna šta su kriptovalute, jasno mu je da su one tu kao sredstvo plaćanja usluga na platformama koje tek dolaze i koje će doneti brojne promene u virtuelnom svetu. Sada je povoljan trenutak za ulazak u kripto svet.
Vrlo je opasno za male investitore da čitaju procene takozvanih stručnjaka koji procenjuju cenu robe o kojoj ništa neznaju. Deluje mi da ovakvim izjavama namerno izazivaju paniku kako bi naivni investitori u panici prodavali kako bi oni mogli što jevtinije da kupuju.
Ako imate koine, nedajte da vas poljuljaju i budite strpljivi. Srećno!

Mile

pre 6 godina

Da bi neko shvatio blokchain potrebno je da vec ima dobro informaticko znanje. Ali ukratko, osnovno: to je sistem povezanih racunara koji medjusobno razmenjuju sifrovane (kriptovane) informacije - u slucaju bitkoina, u pitanju su transakcije medju korisnicima. Svaka transakcija poslata od jednog korisnika ka drugom istovremeno se obradjuje na celoj mrezi i skladisti u blokove koji kasnije odlaze u javnu arhivu - blokchain. Svaki blok nosi informaciju o transakciji, vremenu kada se odigrala, siframa korisnika itd. Svaki blok je visestruko sifrovan i jednom kada se obradi vise nije moguce vrsiti izmene u javnoj arhivi.

Ovo garantuje sledece: vase transakcije su sifrovane i sigurne, jednom kada se obrade vecno ostaju zapisane u blokchainu bez mogucnosti da ih neko izmeni ili izmanipulise jer svaki racunar sadrzi kopiju celog blokchaina. Vase transakcije ne mogu biti izbrisane jednom kada udju u blokchain. Racunari koji vrse obradu ovih podataka i resavaju kriptografske algoritme, dobijaju kao nagradu bitkoin novcic koji im predstavlja motiv/korist da ucestvuju u mrezi.

Dakle, ono sto blokchain nudi u odnosu na prethodne sisteme - ogromnu bezbednost, javnost, nezavisnost, decentralizovanost i privatnost korisnika. Sve ono sto internet, banke i ostali ne mogu, blokchain moze.
Takodje, blokchain tehnologija svoju najvecu primenu moze imati u drzavnoj administraciji, upravljanju velikim bazama podataka, vodjenju knjiga, itd. Ovo je tehnologija koja menja svet iz korena.

Aleksandar

pre 6 godina

Izmedju redova je rekao sledeće.
veliki špekulanti su povukli svoje pare sa ogromnim zaradama. I on neveruje da amateri mogu da održe vrednost kriptovaluta. Manje para su u obrtaju a sve više valuta ima.

GOAT

pre 6 godina

Cinjenica je da pokusaji da se vestima unazadi crypto svet mogu da budu samo kratkotrajni i da ce ove valute ostati tu sa nama.
Koja vrednos da li milion usd sto kaze mcafee ili 100usd to je pitanje trzista.
Ali ono sto se pokusava da se poljulja ili unisti bitcoin i crypto verovatno je vec jasno da nece proci tako lako.
Svaka nova ovakva vest imace sve manje i manje uticaja na kretanja cena dok taj uticaj ne bude marginalizovan.

CIA

pre 6 godina

blockchain je baza podataka podeljena između svih čvorišta koja sudeluju u sastavu zasnovanom na Bitcoin protokolu. Potpuna kopija ove datoteke sadrži svaku transakciju ikada izvršenu i bilo ko može saznati koliko je bitcoinova bilo na nekoj adresi u bilo kojem periodu. Kratko sazeto,za jedno pivo. Moze i opširnije tj. sa više objašnjenja al bar još jedno pivo ekstra. Taj sistem prenosa podataka je revolucionaran u svetu bankarstva otprilike kao i parna mašina u industriji pre 200 godina. Ko stoji iza svega? Svetski kapital. Šta je cilj? Decentralizovanim sistemom stvoriti jedan matrix apsolutne kontrole transvera kapitala. Drugim rečima na fin način uz pomoć jeftinog trika ( lakom zaradom pojedinaca) navući svet na dobrovoljan prelaz bezgotovinskog plaćanja. Ono sto kartice ili tekući racuni nisu u potpunosti uspeli. Sve se vodi na potpunu kontrolu transvera novčanih vrednosti a samim tim i svakog pojedinca.