1. @alomomak A ja sam care iz Trebinja.Posao i obaveze su mi jako vezane za Beograd.Tebi je logično da se ide preko Brčkog i Bijeljine ,a imate jako dobru povezanost na sjever -30 km ,a imaćete i autoput Banja Luka-Bijeljina.To što je nas "50 hiljada oko Višegrada"(mnogo nas je više,vjeruj mi),to znači da nas treba dodatno izolovati i zatrpati.Nažalost,takvu bahatost, smo vam mi dozvolili,jer nam odvukoste sve živo- kod vas "razvijenih".Kada bismo vam zavrnuli slavinu samo iz elektro-preduzeća(5 hidroelektrana i termoelektrana)mislim da biste shvatili da vam najveći dio tih autoputeva mi finansiramo,a za uzvrat mi da se vozimo kozijim stazama preko Tjentišta do matice nam Srbije? E pa neće moći,gospodo zemljaci!
  (Hercegovina, 9. februar 2018 00:17)

  # Link komentara

 2. Nas na Balkanu već decenijama zamlaćuju i nameću iskrivljene i izokrenute floskule. Prvo su nas,, u bukvalnom smislu, zamlatili tzv. nacionalnim osvešćenjem 1990-ih, a nakon toga nas neprestano zamlaćuju pričama o ključnoj infrastrukturi kao što su putevi, škole, bolnice, vodovodi, energetski prenosni sitemi, izostavljajući, namerno, industrijsku proizvodnju, dakle fabrike, koje bi trebalo da donesu zarade i profite iz kojih bi se sve nabrojano finansiralo. Ovako, ideja je fantastična - raja će, kogod uzmogne, u pečalbu na zapad, pa će da šalje pare svojima da plaćaju i otplaćuju korišćenje svu tu silu infrastrukture, sagrađenu iz inostranih kredita ili koncesija i sličnoga. Dok će propagatori i organizatori svega ovoga da se tale i trlaju ruke od miline, uspeha i samohvale svojih sposobnosti.
  (odtuzle, istuzle, za ćega?, 8. februar 2018 22:17)

  # Link komentara

 3. Nek prave Tuzla-SA ali nek ga Federacija sama finansira. Srpski interes, a i logika nalažu drugi pravac. Sve ostalo je izdaja. Pa, AV reče da BG-Bar ide preko Peštera da bi "razvili taj pasivni kraj", iako tako se preskaču Užice, Zlatibor, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje nauštrb Sjenice. Da ne pričam kako je Pešter "nevožljiv" 6 meseci godišnje. Sad opet hoće da preskoče Užice radi Tuzle, iako oba grad imaju po 80.000 stanovnika.
   (Милош, 8. februar 2018 22:06)

  # Link komentara

 4. Ово није никакакв аутопут Београд-Сарајево, већ обично грађење аутопутева кроз Федерацију БиХ од Зенице до Тузле. Аутопут који би стварно повезао Сарајево и Београд ишао би преко Сокоца, Зворника, Лознице и Шапца, али то бошњачка елита неће да дозволи јер би се тиме ојачао источни део Републике Српске.
  (Igor, 8. februar 2018 21:45)

  # Link komentara

 5. Ko pravi put? Onaj ko plaća. Sad će lepo bratija da pokupuje zemlji na pravcu Brcko Bijeljina za 1 po kvm a prodati za 15. Tako se to radi još ako neko drugi plati sve to veselju nigde kraja.
  (Mrki, 8. februar 2018 20:38)

  # Link komentara

 6. Kad ide kroz Zepce, mogli su ga i do Ljubljane asvaltirati.
   (xy, 8. februar 2018 20:13)

  # Link komentara

 7. Srbin sam iz Brckog,normalno da je bolje i za Srbe da ide preko Brckog zato sto u Brckom i Bijeljini zivi preko 150 hiljada Srba,mozda i 200 hiljada a u Visegradu i citavom dijelu Istocne Republike Srpske kroz koji bi isao autoput ne vise od 50 hiljada
   (alomomak, 8. februar 2018 17:54)

  # Link komentara

 8. Sto kaze Mita Pantic-Pa kad dodje Turcin u Surcin,krk u auto,u banderu,u kamion,preko pune linije....
   (John Cena, 8. februar 2018 13:19)

  # Link komentara

 9. Ako je ideja da se Sarajevo, preko Tuzle i Brčkog, poveže sa Beogradom autoputem, onda nema potrebe da se od Brčkog ide na Bijeljinu i onda pitaj Boga kuda do Beograda. Brčko je na nepunih 30 km od autoputa Beograd -Zagreb (čvor Spačva). Drugim rečima, neko će na 30 ili manje kilometara udaljenosti od već postojećeg autoputa praviti novi autoput Brčko-Bijeljina-Beograd? I ta dva puta će biti paralelna u dužini od 150km, da bi se negde spojili u jedan, jer je samo jedan ulaz u Beograd sa zapada. Koja je ideja ovog projekta? Da se izbegne 45 km vožnje kroz Hrvatsku? Čvor Spačva je na 15km od graničnog prelaza u Batrovcima. Ništa mi nije jasno. Veza Brčkog sa Beogradom nekim novim autoputem je besmislena. Nek se Bosanci povežu sa već postojećim autopute Bg-Zg od Spačve pa na jug preko Brčkog i Tuzle do Sarajeva, a mi da pravimo po Srbiji autoputeve gde nama odgovaraju.
  Nama nedostaje nekoliko veza istok-zapad, od Drine ka bugarskoj granici. Imamo dosta veza sever-jug (postojeći Koridor 10, sad se pravi i novi, koji samo mi zovemo Koridor 11, a nemamo prava na to ime, jer su to evropski koridori i cela Evropa učestvuje u određivanju koji put će biti Koridor 11, a ne samo Srbi).
  Ne znam kako vama to izgleda, ali praviti novi autoput od Beograda do Brčkog, odmah pored već postojećeg autoputa Beograd-Zagreb mi deluje besmisleno. Postojeći autoput nije iskorišten do kraja, ma kako nama to izgledalo zbog gužvi na Batrovcima. Tu je potrebno samo nešto više kontrolnih graničnih mesta.
  (Milan_PT, 8. februar 2018 13:08)

  # Link komentara

 10. A koja ce jos akciza da se uvede , gorivo je vec poskupilo ukupno 60 % na akcize ,ili ce te dizati pdv , ova vlast u R.srpskoj je dno dna, ovaj narod je jos gori . opet glasajte za iste pa cete imati dodatni porez na sve!!!!!
  A svoje tajkune cuvaju koji imaju firme pa uplacuju radnicima minimalac a ostalo daju na ruke . bas smo jadni.!!!!!
   (Forever Red, 8. februar 2018 12:44)

  # Link komentara

 11. Mene samo zanima dal`će :mesto asfalta biti turska kaldrma?
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jarić T Živadin, 8. februar 2018 10:34)

  Nazalost Turska ima putnu infrastrukturu koja je za ovu Balkansku, lidersku, nedostizna.
  (Pogresna procena, 8. februar 2018 12:21)

  # Link komentara

 12. Neka samo neka se pravi.
  Ovaj kroz Tuzlu u Bijeljinu ce biti prohodan jer ide kroz 1 milion ljudi.
  Fino je imati i prema Visegradu samo sto ce taj biti veoma prazan jer ide velikim putem kroz pustu i nenaseljivu teritoriju. Od Sarajeva do Visegrada imas Pale i Rogaticu..to je to
   (Sandzak, 8. februar 2018 11:05)

  # Link komentara

 13. па кад већ знају куда је најбоље што га не направише?
  имали су 300 и кусур година форе да га ураде,шта се сад праве паметни?!
  (лсд, 8. februar 2018 10:37)

  # Link komentara

 14. Optimalna trasa je ona koja povezuje najnaseljenija mjesta. A politička trasa je ona koja povezuje nacionalno selektirana mjesta.
  (Pino, 8. februar 2018 10:36)

  # Link komentara

 15. Ajmo realno, većini ljudi iz većih gradova Srbije (BG, NI, NS) odgovara trasa preko Bijeljine, Brčkog i dalje Doboj-Prnjavor-Banja Luka, da ne prelaze 2 granice kroz HR. Pretpostavljam da bi ozbiljne saobraćajne analize pokazale da će znatno više saobraćaja biti na deonici preko Tuzle nego preko Požege, a samim tim će i put biti isplativiji.
  (Novosadjanin, 8. februar 2018 10:36)

  # Link komentara

 16. Mene samo zanima dal`će :mesto asfalta biti turska kaldrma?
   (Jarić T Živadin, 8. februar 2018 10:34)

  # Link komentara

 17. Nema od toga ništa! Prevelik je to projekat za naše kabadahije.
  (Dani, 8. februar 2018 10:32)

  # Link komentara

 18. Čista logika: treba napraviti krak autoputa od Žepče ka Tuzli (poput KG-Batočina) na autoputu u izgradnji Zenica-Orašje (koridor V) koji se ionako spaja sa autoputem BG-ZG. Brčko se ionako povezuje sa Modričom (gde prolazi autoput) i Bijeljinom u transportnoj strategiji Republike Srpske.

  Takodje se angažovati na autoputu Sarajevo-Višegrad koji takodje odgovara i Bošnjacima (povezuje Goražde sa Federacijom kao i Bošnjake iz Srbije) i Srbima (spaja Srbiju sa Istočnom RS). Autoput Požega - granica sa BiH razvija turizam na Tari/Mokroj gori, Zlatiboru, Andrić-gradu, povezuje Užice).
  (Samo logički, 8. februar 2018 10:14)

  # Link komentara

 19. Ma ovo je samo u interesu Federacije BiH, a nema nikakvog interesa Republike Srpske, osim što bi RS trebala da daje dijelove svojeg teritorija da oni koriste za potrebe izgradnje auto-puta koji njima odgovara. Za Republiku Srpsku je najznačajnije da se napravi auto-put koji će povezivati istočne dijelove Republike Srpske i omogućiti im razvoj. Tuzlanski kanton i taj dio Federacije su daleko razvijeniji od istočnih dijelova Republike Srpske.
  (Marlone, 8. februar 2018 10:13)

  # Link komentara