1. Naš renomirani klimatolog Nedeljko Todorović svakodnevno tvrdi da ne postoji klimatske promene. Dogovorite se već jednom...
   (XXI XX, 14. januar 2018 08:57)

  # Link komentara

 2. Jos nesto sam zaboravio da napomenem. Posto je kajsija poreklom iz Azije, gde su sasvim drugaciji uslovi, a kod nas su uslovi jako razliciti, sigurno da svaki nacin uzgoja ne odgovara svakom podrucju.
  (Trovach, 13. januar 2018 23:14)

  # Link komentara

 3. @kajsijevacha...Zato sam i rekao da se nikako sada ne orezuje (sto je, nazalost, praksa). Ako bas mora da se obavi zimska rezidba, onda neposredno pre kretanja, ili cak posle cvetanja. Potom u maju-junu prekracivanje letorasta trecina, ili polovina u zavisnosti od bujnosti i treci put u julu-avgustu. Naglasak u komentaru sam dao na krecenje, sto je jako bitno.
  (Trovach, 13. januar 2018 23:07)

  # Link komentara

 4. @Trovach

  Kajsija se ne orezuje zimi vec leti odmah nakon skidanja roda .
  (kajsijevacha, 13. januar 2018 22:05)

  # Link komentara

 5. Krecenje stabala (pogotovo kajsije) je efikasna mera za odlaganje kretanja vegetacije, posto bela boja odbija sunceve zrake, pa se stablo manje greje. Dobro je sto vise okreciti i ramene grane. Posto je jos previse rano za rezidbu kajsije, ne treba sedeti skrstenih ruku, nego pokusati ublaziti moguce stete.
  (Trovach, 13. januar 2018 19:47)

  # Link komentara