1. Živim u Bloku 45. Ako mi dođe inspektor na vrata, ljubazno ću ga povesti do prozora, odakle se vidi savski kej, i skrenuću mu pažnju da je na nekoliko stotina metara odatle bivši predsednik države sa sinovima, kao i stotine drugih prestupnika, apsolutno protivzakonito podigao čitave dvorce, uništio planski zasađene šume i oštetio nasip u zakonom zaštićenoj zoni vodosnabdevanja, a septičke jame sproveo pored reni-bunara na kojima se snabdeva gradski vodovod. Reći ću g. inspektoru da tamo na 1km obale ima u zbiru bar 15 godina zatvora i milion evra novčane kazne. I onda ću ga pitati ko je od njegovih kolega "izašao na teren" da pita tu gospodu da li su se negde "registrovala". Inspektor će me, naravno, pogledati telećim pogledom i reći: "Registruj se, brale, inače ćeš se okliznuti na koru od banane!"
  (Ćelavac, 13. januar 2018 10:02)

  # Link komentara

 2. Da li bi neko mogao da mi objasni kako funkcioniše taj prinudni upravnik? Jel će on po ceo dan, pet dana u nedelji, da se smuca po zgradi, i radi... Šta? Kako će to da izgleda u dvospratnoj, trospratnoj zgradi sa, recimo, desetak stanova? I kolika će biti njegova plata, a kolika onoga što "radi" u soliteru od dvadeset spratova?
  (nada, 13. januar 2018 09:12)

  # Link komentara

 3. komsija mile sa petog cita danas, ostalo su nasi.
  (vlada-so, 13. januar 2018 08:55)

  # Link komentara

 4. Zamislite Jednu zgraadu omanju sa tridesetak stanova.
  Sad kad ste to zamislili ,zamislite I sve stanare u njoj ko su kakvi su itd.
  Znaci I'ma svega(to svega znaci I raznoraznih problema,od banalnih pa do vrlo ozbiljnih) od onih prepametnih sto sve znaju (vidim ih dosta na ovoj temi) I koji bi menjali (jezikom I tastaturom) cak I svetsku politiku a u stvarnom zivotu nisu sposobni ni da uspostave ni red u svojoj zgradi(retke su takve zgrade ,retke gde postoji i postuje se nesto sto se zove kucni red).
  Znaci dzaba sve ljudi kad smo mi takvi kakvi smo...
  (E moj narode nikada nama nece bit bolje sa nama ovakvima, 13. januar 2018 08:49)

  # Link komentara

 5. Da smo najgori u Evropi i u tom pogledu je svima jasno. Zakon je napravljen, ima mana ali treba početi. Jedna velika mana u celoj priči da ima malo objašnjenja narodu šta on donosi. Kao i gde mogu primedbe da se daju i da se o njima rešava. U zgradi gde živim izabran je upravnik, ljudima je bilo važno da ih to ne košta, taj upravnik, niti živi niti bilo šta radi, sve je ostalo isto, imamo upravnika na papiru, ali on ne postoji. Narodu trba objašnjavati, treba imati okruglih stolova sa diskusijama, sa iskustvima, da narod shvati prednosti, reda i odgovornosti. A mesta ima sigurno u medijama, kada bi malo smanjili zaglupljavanje naroda realiti programom, ali kako vidim to vladarima odgovara, što neprosvećen naod sve se lakše vlada.
  (Mira, 13. januar 2018 08:31)

  # Link komentara

 6. @Koji je motiv bilo kog komsije da prihvati da radi besplatno ?

  Motiv je da se odupremo kao ulaz još jednom nametnutom haraču i stranačkom špijunu. Mi ostali ćemo mu pomagati. Bolje da novcem koji prihodujemo uređujemo naš ulaz nego da ga trpamo u džep nekom stranačkom lezileboviću.
  (Kraljevina Mirijevo, 13. januar 2018 08:03)

  # Link komentara

 7. "stanar može profesionalnog upravnika u svakom trenutku da pozove ako se nešto desi u zgradi". 

  Naša zgrada preko Infostana plaća Gradskom stambenom održavanje zgrade. U slučaju bilo hitnog kakvog problema na zajedničkim instalacijama (tipa pucanje cevi), ako se nek zaglavi u liftu i sl. ima broj za hitne intervencije. Zvao sam par puta i stvarno odmah doďu. Za ostale opravke ima drugi telefon. I sad treba da plaćam nekog stranačkog upravnika da bih prvo pozvao njega da bi on pozvao taj isti broj i pozvao majstore iz preduzeća koje nam održava zgradu?
  (Predrag, 13. januar 2018 07:49)

  # Link komentara

 8. Covece,ovi ko u Albaniji za vreme Envera Hodze.Da komsija komsiji bude taster!
  (Sandzakli, 13. januar 2018 01:13)

  # Link komentara

 9. Apsolutno smatram da treba uvesti prinudne upravnike u zgrade u kojima stanari nisu sposobni da se sami organizuju. Takvima treba prinuda da ne bi bacali djubre kroz prozore, da ne bi skidali sijalice po hodnicima, zatvarali vrata lifta.... Samo mi nije jasno sta je tacno obaveza prinudnog upravnika. Mozda da neko pojasni?
  (Gaga, 12. januar 2018 21:56)

  Obaveza mu je da uzme 400 dinara po stanu i dovede izvrsitelje ako neko ne plati tih 400rsd.
   (JAZZ, 12. januar 2018 23:59)

  # Link komentara

 10. Ne znam kako ce sve 'funkcionisati' u praksi jer nekim zgradama i treba 'neko' ko ce resiti ili resavati probleme, no kako se meni cini bice 'skuplja dara nego mara', jer ce stanari na kraju placati 'trece lice' da bi se zamenila sijalica od 50 dinara ili prijavio i ispratio kvar u liftu, vecina zgrada placa infostan i infostan pokriva ceo ili deo vecih kvarova u zgradama, za dodatno ciscenje zgrade se mogu skupljati prilozi, za sitnice tipa sijalice je smesno i komentarisati i na kraju ce biti upravo to, placa ce se dodatno profesionalni upravnik koji ce tamo gde je i bilo problema morati opet komunalce ili policiju da zove, sve je isto samo se placa dodatno koliko vidim, a tek kad se budu 'uterivale' pare od onih i koji i pre nisu davali, to ce biti pravi show...
   (cvarci i kavurma, 12. januar 2018 23:56)

  # Link komentara

 11. Ovde da nam uvedu pravilo da prvu bracnu noc sa zenom konzumira komunalni inspektor ili upravnik zgrade mi bismo se opet smejali i komentarisali na tviteru...
   (Bekrija i Delija, 12. januar 2018 23:38)

  # Link komentara

 12. Зашто се "региструју" зграде које су уписане у катастар? Која је сврха "регистрације", осим што ће се још који динар извући из џепа грађана.
   (Лепи Цане, 12. januar 2018 23:36)

  # Link komentara

 13. Ma k'o lud sam bez njega...
   (Pera, 12. januar 2018 23:28)

  # Link komentara

 14. "Komunalni inspektori će izaći na teren i proveriti da li je zgrada upisana i ako nije zapisnički će to konstatovati i izdati nalog."

  I tako 15400 puta, koliko ima neupisanih zgrada. A ako na terenu ne budu mogli da ustanove da li je zgrada upisana, onda će izlaziti ponovo na teren i pokušati da provere status zgrade još nekih 10-15 hiljada puta. Nije rečeno da li je funkcija komunalnog inspektora za proveru upisa zgrada nasledna, na primer sa roditelja na decu, i sa dece na unuke, jer, kako inače završiti ovaj obiman terenski posao?
  (Mukotrpan terenski rad, 12. januar 2018 23:03)

  # Link komentara

 15. A ako se stanari dogovore i zakljucavaju ulaz hoce li da provaljuju. Ma nebi on sastavio ni dva sata u mojoj zgradi.
  (SASA, 12. januar 2018 20:51)
  Haha. Kako mislite da se dogovorite ako ni upravnika ne možete da izaberete. Vi ste vlasnik zgrade? A zašto se onda ne prijavite za upravnika?
   (lote, 12. januar 2018 22:24)

  # Link komentara

 16. Apsolutno smatram da treba uvesti prinudne upravnike u zgrade u kojima stanari nisu sposobni da se sami organizuju. Takvima treba prinuda da ne bi bacali djubre kroz prozore, da ne bi skidali sijalice po hodnicima, zatvarali vrata lifta.... Samo mi nije jasno sta je tacno obaveza prinudnog upravnika. Mozda da neko pojasni?
  (Gaga, 12. januar 2018 21:56)

  # Link komentara

 17. Maltretiranje gradjana Srbije prelazi u teror manjine nad vecinom. Ponestaje "love" a i narod se mora staviti pod kontrolu. Kamere su tu ali se jos ne zna cijih ruku su delo i ko je naredio?
  (neobavezno, 12. januar 2018 21:54)

  # Link komentara

 18. Cisto da znate da smo najgora drzava u Evropi
   (Ja, 12. januar 2018 21:38)

  # Link komentara

 19. Ako moze neko da mi objasni ko zna taj zakon, da li ce 90% komsija koji budu upravnici biti placeni i ko ce ih placati? Koji je motiv bilo kog komsije da prihvati da radi besplatno ?
  (pope, 12. januar 2018 21:09)

  # Link komentara

 20. SS organizacija za kontrolu stanovništva ..99% podrška najboljoj vlasti u istoriji svetskog parlamentarizma.
   (VUK, 12. januar 2018 21:07)

  # Link komentara

 21. Ma nemam pametnija posla nego da se vucaram po nasim institucijama da bi registrovao zgradu a koliko vidim ni ostali stanari.Neka dodju i zavrse to sami.
   (seljak, 12. januar 2018 20:59)

  # Link komentara

 22. A ako se stanari dogovore i zakljucavaju ulaz hoce li da provaljuju. Ma nebi on sastavio ni dva sata u mojoj zgradi.
   (SASA, 12. januar 2018 20:51)

  # Link komentara

 23. Želimo poštene profesionalne upravnike da nam reše ove očajne zgrade i nateraju sve stanare da učestvuju u održavanju! Samo sprovedite do kraja, isti zakon za sve!
   (Vasa, 12. januar 2018 20:48)

  # Link komentara

 24. Ne razumem kako ce to komunalni ispektor da proveri da li je zgrada registrovana...tako sto ce da pozvoni kod prve babe u prizemlju i da je pita da li je zgrada registrovana?Pa u opstini valjda vec imaju evidenciju, evo ja sam za moju zgradu zaduzen i odradio sam registraciju i dostavio je opstini.
  (Slavko, 12. januar 2018 20:45)

  # Link komentara

 25. Cisto sumnjam da je cak 24600 zgrada od 40000 hiljada zgrada u Srbiji odabrale upravnike zgrade.
  (bbb, 12. januar 2018 19:54)

  # Link komentara