Nedelja, 07.01.2018.

12:16

Dolazi li Lidl ili ne? "Više se ne pita"

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da će Lidl ove godine otvoriti prve objekte u Srbiji i ocenio da je to korisno za konkurenciju na srpskom tržištu.

Izvor: Beta

Dolazi li Lidl ili ne? "Više se ne pita" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

lemi

pre 6 godina

Ljudi, poslovna politika Lidla je da sve svoje objekte otvaraju isti dan,na novom trzistu. Moja rodjaka radi kod njih kao menadzer vec godinu dana. Sto se tice organizacije posla oni su u odnosu na nase trgovce poprilicno odmakli. Isto cene kupce u velikim i malim gradovima. Izbor dobavljaca je tek druga prica. Neki koji su mislili da su bogom dani proizvodjaci povrca, mesa i sl., nece uci u Lidl. Odbijeni zbog loseg kvaliteta.

Goran Matić - Split

pre 6 godina

Pa kod vas je Lidl već odavno samo šta još nije otvorija dućane. Ovdje u Hrvatskoj već neko vrijeme u Lidlu ima dosta proizvoda di na etiketama piše "Uvoznik: Lidl Srbija, Stara Pazova."

nekk

pre 6 godina

Lidl ce minimum otvoriti 30 diskonta odjednom, Pa samo u bg ima izgradjenih desetak do sada. Na cukarici kod ade, u rakovici... su vec zavrseni i zvrje prazni.

natalija

pre 6 godina

Ево сад ће да отворе, чекај мало, само да препакују производе лошег квалитета у редовну амбалажу, па да изгледа "исто" као у Немачкој..

Aster Blistok

pre 6 godina

Mozda Lidl ceka na obecani boljitak da stigne ("dve godine") ili mozda da se desi preporod Srbije ili "zlatno doba" da pocne (link: https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=11&dd=28&nav_id=1204120). Uglavnom, ono sto nervira je toliko obecanja visi u vazduhu ali, nekako, nikako da krene. Ali, dok god narod pada na obecanja - zasto da ne?

Gagi

pre 6 godina

pravi novinari bi nam objasnili u čemu je štos da gomila gotovih objekata po Srbiji zvrji prazna, jer hoće da otvore sve zajedno.... ja kontam drugačije - napravio si objekat, pustiš ga u rad da prihoduje. a oni čekaju....nije mi jasno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matori, 7. januar 2018 14:42)

Vidiš matori, imam jedno pitanje za tebe: A sa čime će da ga napune? Sa šljivama i domaćim ajvarom? Ko je ikad bio u Lidlu zna da imaju svoje robne marke. Sve te marke pretpostavljam da moraju da prođu neke inspekcije i da dobiju određene dozvole za uvoz, pogotovo što se u dosta slučajeva radi o hrani i piću. Druga stvar je: a šta misliš odakle će da pune te radnje? Iz centralnog magacina koje jeste fizički gotov koliko vidim kad prolazim, ali softver za taj magacin treba razviti i prilagoditi našem držištu. A to je veoma golem i zeznut posao.
A da znaju šta rade sigurno znaju, i to bolje od svih nas zajedno što se pravimo pametni preko tastature. :)

Mislav

pre 6 godina

Lidl je malo drugačiji dućan. Ima mali asortiman proizvoda, ali su dosta dobre kvalitete. Nema deset vrsta jaja, maslaca nego jedna, ali je OK. Nekih artikala kod njih uopće nema. Recimo dugo kod nas nisu imali kukuruznu krupicu (palentu), najobičniji proizvod. S druge strane imaju akcije alata, suđa, sportske opreme, raznih uređaja, od el. gitara, teleskopa do kompresora. I dođe im neki proizvod koje je super i onda ga više nikad nema. Razlika je od dućana do dućana, nemaju svi istu ponudu, negdje neki proizvodi dođu negdje ne. Sada već imaju dosta domaćih proizvoda s njihovom robnom markom i kvalitetni su. Omjer cijena / kvaliteta je kod njih najbolji, samo što imaju mali asortiman proizvoda. Standardno su prisutni njemački prehrambeni proizvodi, a periodički dolaze grčki, španjolski, talijanski. Vina su standardno iz Australije, Čile, Francuska, i sada ima i naših, samo su skuplja. Dakle dobro je imati Lidl, ako pored imate još neki domaći lanac u kojem kupujete pa odete u Lidl po stvari koje su tamo bolje kvalitete za manje novca i pogledate te njihove čudne akcije.

neša

pre 6 godina

Iskeno, bolje i Lidl nego Ikea, ko još vidi vajdu od nje, ja sam iz provincije i verovatno nikad i neću otići u nju, a Lidl će doći u moj grad, pa ćemo videti šta nudi.

Domaci seljak protiv EU dzina

pre 6 godina

U Kragujevcu se zavrsava ovih dana.Bice zanimljiv okrsaj Lidl-a i lokalnog Trnava prometa koji ima masu prodavnica po celom KG i okolini i jak je kao crna zemlja.Ubedljivo najnize cene i ubedljivo najveci promet.Ako njemu moze da parira bice dobro za nas kupce ali ako bude skuplji, moze da zatvore za godinu dana kada prodje pocetna euforija sa turistickim obilaskom Lidla!

sasa

pre 6 godina

Jedva cekam da se lidl otvori, ponuda novih proizvoda najboljih cokolada, bombonjera... Odlicna pekara! Mislim da ce biti oko 20 prodavnica, nikako 10 za pocetak.

n6

pre 6 godina

kako bre jedini diskontni lanac u srbiji? ...omg..pored milion drugih da ih ne pominjem i kako je pitamje dal ce doci ili ne kad su izgradjeni objekti

Mile

pre 6 godina

Super je Lidl i mnogo sam čekao da dođe, ali poslednjih par godina mi je u inostranstvu omiljen Carrefour. Dodao bih i mega markete Auchan i Tesco.

Krang

pre 6 godina

@dzigi

Druze, mi ne otvaramo fabrike nego gradimo objekte na svojoj zemlji, za strane korporacije kojima onda subvencionisemo da u pomenutim objektima pokrenu proizvodnju sa nasom jeftinom radnom snagom. To, dakle, nije nasa fabrika. Nasa je zgrada, nasa je zemlja, nasa je jeftina potrosna radna snaga, ali fabrika - odnosno njen pozitivan uticaj na drzavnu ekonomiju - ni na kakav nacin ne pripada nama. Svedeni smo na Meksiko pocetkom osamdesetih, sa americkom automobilskom industrijom, ili pak Indiju, Vijetnam ili
Banglades. Mi trenutno ne tezimo ekonomskom modelu jedne Nemacke, nego Bangladesa. A do pre tridesetak godina smo bili Nemacka po mnogo cemu.

kent

pre 6 godina

Lidl sigurno nece biti tako povoljan kao u DE, AU itd. jednostavno jer smo zemlja van EU i placa se carina na uvoz artikala plus zarada samog dobavljaca. Radim za jednu internacionalnu firmu koja je proizvodjac ali i uvoznik u SRB robe siroke potrosnje, i to kada se sve sabere i plate troskovi plus marza samog LIDLa izadje na isto kao i Maxi Idea itd. Jedne nedelje akcija na jednom artiku dr nedelje u dr marketu i u krug. A male radnje ce opstati, takav nam je mentalitet! Jednostavno, nismo kao nemac, francuz koji ode u market kolima izvan grada i kupi robu od 200-300eur i miran ceo mesec. Srbin ide svako jutro za taj dan sve po 100gr!



sta mu treba i koliko moze da se isprsi.

sasa

pre 6 godina

Pre 15 dana sam išao u Segedin,obišao mnogo toga a tu spada i taj lidl,i mogu vam reći da sam bio iznenađen njihovom skupoćom,ubedljivo najskuplji....

Dovla

pre 6 godina

Srbija VS Zdrav Razum?
Tri mobilna operatera, cene nikad veće. Milion lanaca prodavnica, niko se ne takmiči, sve cene iste. Na hiljade internet provajdera, 90% pretplatnika nema tehničku mogućnost za više od 5Mbps. Pa taj Lidl da bi uopšte mogao da proviri ovde treba prvo sve naše cake da primeni na poslovanje.

Harwy

pre 6 godina

LIDL u Hrvatskoj je jeftiniji od ostalih trgovačkih lanaca. Izrazito je jeftina kozmetika, sredstva za čišćenje, alkoholna pića. Izbor proizvoda je manji nego u ostalim trgovačkim lancima. Ima dosta nepoznatih brandova koji su vrlo kvalitetni, samo ih treba otkriti. Prvo idem u kupovinu u LIDL, pa kad nešto ne nađem idem u druge trgovine. Zamjerka je malo osoblja i zbog toga čekanje na blagajni.

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Ovaj prikan treba ds objasni šta je domaće a šta "bolf" roba iz nemačke !

Vidim samo jednu stvar , a to je prednost za potrošače zbog konkurencije , a ove podrugljivo reči za njihov asortiman dolaze od osoba koje verovatno nikad nisu zavirili u njihove prodavnice , a kamoli nesto pazarili.!

dzigi

pre 6 godina

@Neverni Toma: Kome si uputio apel da se otvaraju fabrike? Lidlu, našem ministru? Lidl ne pravi fabrike. Naša Vlada otvara povremeno neku, sa platama od oko 200e kojima niko, osim Vlade, nije zadovoljan.
Tako da se fabrike zaista otvaraju - ali to očigledno ništa ne rešava.

Ne razumem

pre 6 godina

Jedino u Srbiji LIDL pravi objekte DVE godine. Imam jedan u komsilluku koji je otvorio pre pet godina. Podignut je i otvoren za TRI meseca!

ASOT

pre 6 godina

@ Lidl je dobar ima dobru i kvalitetnu robu. Često kupujem tamo. Ali nema šanse da zadrži cene iz Nemačke. Slično kao dm. Cene su im dva do tri puta veće u Srbiji
(j, 07. januar 2018 15:36)

E ovo ti je nasa tuzna realnost. Plate manje a cene vece.

Aleksandar

pre 6 godina

Za sve sto je otvarano, receno je da je dobro da postoji konkurencija, pa imamo Ideu (hrvatski), Delhaize (belgijski), ostali supermarketi su domaci. Nije da nema konkurencije, pa opet ne vidim da je gradjanima jeftinije. Svuda je asortiman manje-vise isti, cene su manje-vise iste, sve je skoro kao jaje jajetu, nema tu neke velike razlike. Uopste ne vidim, kako bi se danasnjim jezikom reklo, benefite od otvaranja jos i nemackog supermarketa, ali 'ajde, ako ga ima svuda, neka ga ima i kod nas. Lidl jeste jetftiniji, ali imaju robne marke za koje niko nikad nije cuo. Takodje, sve sto se strano otvori, dodatno ce uzdrmati sve sto je domace, dakle nase proizvodjace, trgovce, dobavljace, jer cemo umesto nase robe imati nesto bofl iz Nemacke. Da li nam je zaista potrebno jos trgovina kada ih ima na svakom cosku? Verovatno sam jedan od retkih kome je potpuno svejedno hoce li Lidl doci ili nece. Samo u mojoj ulici imam cetiri Maksija, jedan Univereksport i jedan Aman, kao i niz malih privatnih radnjica, pa ne da je dovoljno, nego i previse.

Haha

pre 6 godina

Lidl ne dolazi za nam ponudi jeftinu robu, nego dolazi da se uklopi u cene ostalih monopolista.
(Aca, 7. januar 2018 15:06)

Ovo sto si napisao je potpuno nelogicno i besmisleno.
Kao prvo monopolista je jedan (“mono” znaci “jedan”).
Kao drugo novi prodavac ce uzeti deo kupaca postojecim - to je “konkurencija”.
Postojeci trgovci mogu da gledaju kako im kupci odlaze, a mogu da se presaberu i da ponude bolje cene kako bi zadrzali kupce i smanjili gubitke - “trzisna ekonomija”.

Ali i ja sam blesav, Srbinu objasnjavam realnost, gde mi je pamet?!

Neverni Toma

pre 6 godina

Otvarajte fabrike a ne samo supermarkete..Od čega će ljudi da kupuju kad niko neradi. Biće još malo više marketa i prodavnica nego kupaca...

Miki

pre 6 godina

Bravo! Tih 15 objekata ce doneti ukupno 150 novih radnih mesta... Klasicno ubijanje maloprodaje u Srbiji...! Neka samo neko izbroji , koliko ce kolega ostati bez posla zbog Lidl-a.. 
ps. Daj boze da kupe neku glavicu kupusa i po jednu sargarepu od nasih farmera :)...Ziveli !!!
(Ivanko, 07. januar 2018 14:21)
Kapitalizam bato...

Питање за министра

pre 6 godina

@matori
Нема везе Љајић с тим. Таква је пословна политика Лидла где год да отварају објекте. И ја се питам зашто је то тако али се не узбуђујем превише око тога. Једина адреса за то питање је упраа Лидла.

Nemi posmatrač

pre 6 godina

Bio u Lidlu u : Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj. Definitivno prodaju zeleniš i iz zemalja u kojima su objekti, ali ništa to nije džabe, osim sladoleda ! U Mađarskoj je čak i skup, dakle, tresla se gora, rodio se miš, živi bili pa videli !

j

pre 6 godina

Lidl je dobar ima dobru i kvalitetnu robu. Često kupujem tamo. Ali nema šanse da zadrži cene iz Nemačke. Slično kao dm. Cene su im dva do tri puta veće u Srbiji

seljak

pre 6 godina

Nakon što Lidl otvori vrata ostalima želim puno sreće. Možda će morati malo da prođe vremena da se potrošači naviknu na nove robne marke ali kad to prodje biće kukulele.
(Dekameron, 07. januar 2018 14:17)
Lidl će takodje raditi sa istim robnim markama kao i ostali lanci.Sigurno nece uvoziti nemacku robu i biti konkurentan.Lidl ima manje maloprodajne marze od ostalih ali kada bude dosao u Srbiju shvatice da mu se ne isplati da bude mnogo jeftiniji od ostalih.Nista on nece ni biti jeftiniji od Tempa,DISa i ostalih.Zivi bili pa videli.

Nex

pre 6 godina

@matori

druze mozda zbog toga sto imaju sredstava i mogucnosti da sacekaju da se svi objekti zavrse i da logistika bude kompletna. sigurno da oni znaju bolje od tebe,mene i ostalih komentatora inace ne bi bili tu gde jesu.

mihajlo

pre 6 godina

@matori
Stos je u optimizaciji. Poslovni model Lidla i Aldija je suprotni ostalim trgovcima. Svi procesi su svedeni u detalje i spakovani u dva fascikla i od njih ne odstupaju ni za milimitar. Zato jim je dodana vrednost na zaposlenog daleko veca nego kod ostalih trgovaca. Ne libe se da visak uvek podele medju radnike. Ono sta je fascinantno, da ne kompliciraju mnogo, traze mnogo ali zato sa pravom i daju mnogo, nista na mufte i dosledni u tacku. Lidl je nekako i fleksibilniji od Aldija tj. Hofera ako gledamo Austriju i Sloveniju. Pricam to kao neko ko je svojevremeno radijo za njih i ako nisam vec dugo dugo kod njih, mogu reci da su kao poslodavac i trgovac odlicni, verujem da je tako i danas, ali isto tako verujem, da ce u pocetku po neka radnja da tj. poslovodja da izigrava mahera i nece se drzati filozofije nego ce je drugcije tulmaciti, medjutim pre ili kasnije se kukolj odvoji od zita ;). Tako da bezobzira na sve dobrodosli su i kao nov ponudjac i kao neko ko donosi nov poslovni model i filozofiju kako za zaposlene tako i za dobavljace.

matori

pre 6 godina

pravi novinari bi nam objasnili u čemu je štos da gomila gotovih objekata po Srbiji zvrji prazna, jer hoće da otvore sve zajedno....
ja kontam drugačije - napravio si objekat, pustiš ga u rad da prihoduje.
a oni čekaju....nije mi jasno.

Dekameron

pre 6 godina

Nakon što Lidl otvori vrata ostalima želim puno sreće. Možda će morati malo da prođe vremena da se potrošači naviknu na nove robne marke ali kad to prodje biće kukulele.

marko

pre 6 godina

inace ministar a ne zna da je lidl jos prosle godine zavrsio distributivni centar, u okviru njega je i administracija i radnici vec redovno idu na posao tamo mesecima.

Princ od Bosne i Semberije

pre 6 godina

Naravno da dolazi.Na svakom ćošku ima već završenih objekata.Ipak je ovde eldorado za distributere krša i smeća od robe.

Ivanko

pre 6 godina

Bravo! Tih 15 objekata ce doneti ukupno 150 novih radnih mesta... Klasicno ubijanje maloprodaje u Srbiji...! Neka samo neko izbroji , koliko ce kolega ostati bez posla zbog Lidl-a..
ps. Daj boze da kupe neku glavicu kupusa i po jednu sargarepu od nasih farmera :)...Ziveli !!!

marko

pre 6 godina

inace ministar a ne zna da je lidl jos prosle godine zavrsio distributivni centar, u okviru njega je i administracija i radnici vec redovno idu na posao tamo mesecima.

mihajlo

pre 6 godina

@matori
Stos je u optimizaciji. Poslovni model Lidla i Aldija je suprotni ostalim trgovcima. Svi procesi su svedeni u detalje i spakovani u dva fascikla i od njih ne odstupaju ni za milimitar. Zato jim je dodana vrednost na zaposlenog daleko veca nego kod ostalih trgovaca. Ne libe se da visak uvek podele medju radnike. Ono sta je fascinantno, da ne kompliciraju mnogo, traze mnogo ali zato sa pravom i daju mnogo, nista na mufte i dosledni u tacku. Lidl je nekako i fleksibilniji od Aldija tj. Hofera ako gledamo Austriju i Sloveniju. Pricam to kao neko ko je svojevremeno radijo za njih i ako nisam vec dugo dugo kod njih, mogu reci da su kao poslodavac i trgovac odlicni, verujem da je tako i danas, ali isto tako verujem, da ce u pocetku po neka radnja da tj. poslovodja da izigrava mahera i nece se drzati filozofije nego ce je drugcije tulmaciti, medjutim pre ili kasnije se kukolj odvoji od zita ;). Tako da bezobzira na sve dobrodosli su i kao nov ponudjac i kao neko ko donosi nov poslovni model i filozofiju kako za zaposlene tako i za dobavljace.

Dekameron

pre 6 godina

Nakon što Lidl otvori vrata ostalima želim puno sreće. Možda će morati malo da prođe vremena da se potrošači naviknu na nove robne marke ali kad to prodje biće kukulele.

Nex

pre 6 godina

@matori

druze mozda zbog toga sto imaju sredstava i mogucnosti da sacekaju da se svi objekti zavrse i da logistika bude kompletna. sigurno da oni znaju bolje od tebe,mene i ostalih komentatora inace ne bi bili tu gde jesu.

Princ od Bosne i Semberije

pre 6 godina

Naravno da dolazi.Na svakom ćošku ima već završenih objekata.Ipak je ovde eldorado za distributere krša i smeća od robe.

Krang

pre 6 godina

@dzigi

Druze, mi ne otvaramo fabrike nego gradimo objekte na svojoj zemlji, za strane korporacije kojima onda subvencionisemo da u pomenutim objektima pokrenu proizvodnju sa nasom jeftinom radnom snagom. To, dakle, nije nasa fabrika. Nasa je zgrada, nasa je zemlja, nasa je jeftina potrosna radna snaga, ali fabrika - odnosno njen pozitivan uticaj na drzavnu ekonomiju - ni na kakav nacin ne pripada nama. Svedeni smo na Meksiko pocetkom osamdesetih, sa americkom automobilskom industrijom, ili pak Indiju, Vijetnam ili
Banglades. Mi trenutno ne tezimo ekonomskom modelu jedne Nemacke, nego Bangladesa. A do pre tridesetak godina smo bili Nemacka po mnogo cemu.

Haha

pre 6 godina

Lidl ne dolazi za nam ponudi jeftinu robu, nego dolazi da se uklopi u cene ostalih monopolista.
(Aca, 7. januar 2018 15:06)

Ovo sto si napisao je potpuno nelogicno i besmisleno.
Kao prvo monopolista je jedan (“mono” znaci “jedan”).
Kao drugo novi prodavac ce uzeti deo kupaca postojecim - to je “konkurencija”.
Postojeci trgovci mogu da gledaju kako im kupci odlaze, a mogu da se presaberu i da ponude bolje cene kako bi zadrzali kupce i smanjili gubitke - “trzisna ekonomija”.

Ali i ja sam blesav, Srbinu objasnjavam realnost, gde mi je pamet?!

Gagi

pre 6 godina

pravi novinari bi nam objasnili u čemu je štos da gomila gotovih objekata po Srbiji zvrji prazna, jer hoće da otvore sve zajedno.... ja kontam drugačije - napravio si objekat, pustiš ga u rad da prihoduje. a oni čekaju....nije mi jasno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matori, 7. januar 2018 14:42)

Vidiš matori, imam jedno pitanje za tebe: A sa čime će da ga napune? Sa šljivama i domaćim ajvarom? Ko je ikad bio u Lidlu zna da imaju svoje robne marke. Sve te marke pretpostavljam da moraju da prođu neke inspekcije i da dobiju određene dozvole za uvoz, pogotovo što se u dosta slučajeva radi o hrani i piću. Druga stvar je: a šta misliš odakle će da pune te radnje? Iz centralnog magacina koje jeste fizički gotov koliko vidim kad prolazim, ali softver za taj magacin treba razviti i prilagoditi našem držištu. A to je veoma golem i zeznut posao.
A da znaju šta rade sigurno znaju, i to bolje od svih nas zajedno što se pravimo pametni preko tastature. :)

Питање за министра

pre 6 godina

@matori
Нема везе Љајић с тим. Таква је пословна политика Лидла где год да отварају објекте. И ја се питам зашто је то тако али се не узбуђујем превише око тога. Једина адреса за то питање је упраа Лидла.

Mislav

pre 6 godina

Lidl je malo drugačiji dućan. Ima mali asortiman proizvoda, ali su dosta dobre kvalitete. Nema deset vrsta jaja, maslaca nego jedna, ali je OK. Nekih artikala kod njih uopće nema. Recimo dugo kod nas nisu imali kukuruznu krupicu (palentu), najobičniji proizvod. S druge strane imaju akcije alata, suđa, sportske opreme, raznih uređaja, od el. gitara, teleskopa do kompresora. I dođe im neki proizvod koje je super i onda ga više nikad nema. Razlika je od dućana do dućana, nemaju svi istu ponudu, negdje neki proizvodi dođu negdje ne. Sada već imaju dosta domaćih proizvoda s njihovom robnom markom i kvalitetni su. Omjer cijena / kvaliteta je kod njih najbolji, samo što imaju mali asortiman proizvoda. Standardno su prisutni njemački prehrambeni proizvodi, a periodički dolaze grčki, španjolski, talijanski. Vina su standardno iz Australije, Čile, Francuska, i sada ima i naših, samo su skuplja. Dakle dobro je imati Lidl, ako pored imate još neki domaći lanac u kojem kupujete pa odete u Lidl po stvari koje su tamo bolje kvalitete za manje novca i pogledate te njihove čudne akcije.

ASOT

pre 6 godina

@ Lidl je dobar ima dobru i kvalitetnu robu. Često kupujem tamo. Ali nema šanse da zadrži cene iz Nemačke. Slično kao dm. Cene su im dva do tri puta veće u Srbiji
(j, 07. januar 2018 15:36)

E ovo ti je nasa tuzna realnost. Plate manje a cene vece.

Neverni Toma

pre 6 godina

Otvarajte fabrike a ne samo supermarkete..Od čega će ljudi da kupuju kad niko neradi. Biće još malo više marketa i prodavnica nego kupaca...

Ivanko

pre 6 godina

Bravo! Tih 15 objekata ce doneti ukupno 150 novih radnih mesta... Klasicno ubijanje maloprodaje u Srbiji...! Neka samo neko izbroji , koliko ce kolega ostati bez posla zbog Lidl-a..
ps. Daj boze da kupe neku glavicu kupusa i po jednu sargarepu od nasih farmera :)...Ziveli !!!

Dovla

pre 6 godina

Srbija VS Zdrav Razum?
Tri mobilna operatera, cene nikad veće. Milion lanaca prodavnica, niko se ne takmiči, sve cene iste. Na hiljade internet provajdera, 90% pretplatnika nema tehničku mogućnost za više od 5Mbps. Pa taj Lidl da bi uopšte mogao da proviri ovde treba prvo sve naše cake da primeni na poslovanje.

j

pre 6 godina

Lidl je dobar ima dobru i kvalitetnu robu. Često kupujem tamo. Ali nema šanse da zadrži cene iz Nemačke. Slično kao dm. Cene su im dva do tri puta veće u Srbiji

matori

pre 6 godina

pravi novinari bi nam objasnili u čemu je štos da gomila gotovih objekata po Srbiji zvrji prazna, jer hoće da otvore sve zajedno....
ja kontam drugačije - napravio si objekat, pustiš ga u rad da prihoduje.
a oni čekaju....nije mi jasno.

seljak

pre 6 godina

Nakon što Lidl otvori vrata ostalima želim puno sreće. Možda će morati malo da prođe vremena da se potrošači naviknu na nove robne marke ali kad to prodje biće kukulele.
(Dekameron, 07. januar 2018 14:17)
Lidl će takodje raditi sa istim robnim markama kao i ostali lanci.Sigurno nece uvoziti nemacku robu i biti konkurentan.Lidl ima manje maloprodajne marze od ostalih ali kada bude dosao u Srbiju shvatice da mu se ne isplati da bude mnogo jeftiniji od ostalih.Nista on nece ni biti jeftiniji od Tempa,DISa i ostalih.Zivi bili pa videli.

Nemi posmatrač

pre 6 godina

Bio u Lidlu u : Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj. Definitivno prodaju zeleniš i iz zemalja u kojima su objekti, ali ništa to nije džabe, osim sladoleda ! U Mađarskoj je čak i skup, dakle, tresla se gora, rodio se miš, živi bili pa videli !

neša

pre 6 godina

Iskeno, bolje i Lidl nego Ikea, ko još vidi vajdu od nje, ja sam iz provincije i verovatno nikad i neću otići u nju, a Lidl će doći u moj grad, pa ćemo videti šta nudi.

Domaci seljak protiv EU dzina

pre 6 godina

U Kragujevcu se zavrsava ovih dana.Bice zanimljiv okrsaj Lidl-a i lokalnog Trnava prometa koji ima masu prodavnica po celom KG i okolini i jak je kao crna zemlja.Ubedljivo najnize cene i ubedljivo najveci promet.Ako njemu moze da parira bice dobro za nas kupce ali ako bude skuplji, moze da zatvore za godinu dana kada prodje pocetna euforija sa turistickim obilaskom Lidla!

Miki

pre 6 godina

Bravo! Tih 15 objekata ce doneti ukupno 150 novih radnih mesta... Klasicno ubijanje maloprodaje u Srbiji...! Neka samo neko izbroji , koliko ce kolega ostati bez posla zbog Lidl-a.. 
ps. Daj boze da kupe neku glavicu kupusa i po jednu sargarepu od nasih farmera :)...Ziveli !!!
(Ivanko, 07. januar 2018 14:21)
Kapitalizam bato...

Aleksandar

pre 6 godina

Za sve sto je otvarano, receno je da je dobro da postoji konkurencija, pa imamo Ideu (hrvatski), Delhaize (belgijski), ostali supermarketi su domaci. Nije da nema konkurencije, pa opet ne vidim da je gradjanima jeftinije. Svuda je asortiman manje-vise isti, cene su manje-vise iste, sve je skoro kao jaje jajetu, nema tu neke velike razlike. Uopste ne vidim, kako bi se danasnjim jezikom reklo, benefite od otvaranja jos i nemackog supermarketa, ali 'ajde, ako ga ima svuda, neka ga ima i kod nas. Lidl jeste jetftiniji, ali imaju robne marke za koje niko nikad nije cuo. Takodje, sve sto se strano otvori, dodatno ce uzdrmati sve sto je domace, dakle nase proizvodjace, trgovce, dobavljace, jer cemo umesto nase robe imati nesto bofl iz Nemacke. Da li nam je zaista potrebno jos trgovina kada ih ima na svakom cosku? Verovatno sam jedan od retkih kome je potpuno svejedno hoce li Lidl doci ili nece. Samo u mojoj ulici imam cetiri Maksija, jedan Univereksport i jedan Aman, kao i niz malih privatnih radnjica, pa ne da je dovoljno, nego i previse.

dzigi

pre 6 godina

@Neverni Toma: Kome si uputio apel da se otvaraju fabrike? Lidlu, našem ministru? Lidl ne pravi fabrike. Naša Vlada otvara povremeno neku, sa platama od oko 200e kojima niko, osim Vlade, nije zadovoljan.
Tako da se fabrike zaista otvaraju - ali to očigledno ništa ne rešava.

Harwy

pre 6 godina

LIDL u Hrvatskoj je jeftiniji od ostalih trgovačkih lanaca. Izrazito je jeftina kozmetika, sredstva za čišćenje, alkoholna pića. Izbor proizvoda je manji nego u ostalim trgovačkim lancima. Ima dosta nepoznatih brandova koji su vrlo kvalitetni, samo ih treba otkriti. Prvo idem u kupovinu u LIDL, pa kad nešto ne nađem idem u druge trgovine. Zamjerka je malo osoblja i zbog toga čekanje na blagajni.

kent

pre 6 godina

Lidl sigurno nece biti tako povoljan kao u DE, AU itd. jednostavno jer smo zemlja van EU i placa se carina na uvoz artikala plus zarada samog dobavljaca. Radim za jednu internacionalnu firmu koja je proizvodjac ali i uvoznik u SRB robe siroke potrosnje, i to kada se sve sabere i plate troskovi plus marza samog LIDLa izadje na isto kao i Maxi Idea itd. Jedne nedelje akcija na jednom artiku dr nedelje u dr marketu i u krug. A male radnje ce opstati, takav nam je mentalitet! Jednostavno, nismo kao nemac, francuz koji ode u market kolima izvan grada i kupi robu od 200-300eur i miran ceo mesec. Srbin ide svako jutro za taj dan sve po 100gr!



sta mu treba i koliko moze da se isprsi.

Ne razumem

pre 6 godina

Jedino u Srbiji LIDL pravi objekte DVE godine. Imam jedan u komsilluku koji je otvorio pre pet godina. Podignut je i otvoren za TRI meseca!

sasa

pre 6 godina

Jedva cekam da se lidl otvori, ponuda novih proizvoda najboljih cokolada, bombonjera... Odlicna pekara! Mislim da ce biti oko 20 prodavnica, nikako 10 za pocetak.

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Ovaj prikan treba ds objasni šta je domaće a šta "bolf" roba iz nemačke !

Vidim samo jednu stvar , a to je prednost za potrošače zbog konkurencije , a ove podrugljivo reči za njihov asortiman dolaze od osoba koje verovatno nikad nisu zavirili u njihove prodavnice , a kamoli nesto pazarili.!

Mile

pre 6 godina

Super je Lidl i mnogo sam čekao da dođe, ali poslednjih par godina mi je u inostranstvu omiljen Carrefour. Dodao bih i mega markete Auchan i Tesco.

Aster Blistok

pre 6 godina

Mozda Lidl ceka na obecani boljitak da stigne ("dve godine") ili mozda da se desi preporod Srbije ili "zlatno doba" da pocne (link: https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=11&dd=28&nav_id=1204120). Uglavnom, ono sto nervira je toliko obecanja visi u vazduhu ali, nekako, nikako da krene. Ali, dok god narod pada na obecanja - zasto da ne?

n6

pre 6 godina

kako bre jedini diskontni lanac u srbiji? ...omg..pored milion drugih da ih ne pominjem i kako je pitamje dal ce doci ili ne kad su izgradjeni objekti

sasa

pre 6 godina

Pre 15 dana sam išao u Segedin,obišao mnogo toga a tu spada i taj lidl,i mogu vam reći da sam bio iznenađen njihovom skupoćom,ubedljivo najskuplji....

natalija

pre 6 godina

Ево сад ће да отворе, чекај мало, само да препакују производе лошег квалитета у редовну амбалажу, па да изгледа "исто" као у Немачкој..

Goran Matić - Split

pre 6 godina

Pa kod vas je Lidl već odavno samo šta još nije otvorija dućane. Ovdje u Hrvatskoj već neko vrijeme u Lidlu ima dosta proizvoda di na etiketama piše "Uvoznik: Lidl Srbija, Stara Pazova."

lemi

pre 6 godina

Ljudi, poslovna politika Lidla je da sve svoje objekte otvaraju isti dan,na novom trzistu. Moja rodjaka radi kod njih kao menadzer vec godinu dana. Sto se tice organizacije posla oni su u odnosu na nase trgovce poprilicno odmakli. Isto cene kupce u velikim i malim gradovima. Izbor dobavljaca je tek druga prica. Neki koji su mislili da su bogom dani proizvodjaci povrca, mesa i sl., nece uci u Lidl. Odbijeni zbog loseg kvaliteta.

nekk

pre 6 godina

Lidl ce minimum otvoriti 30 diskonta odjednom, Pa samo u bg ima izgradjenih desetak do sada. Na cukarici kod ade, u rakovici... su vec zavrseni i zvrje prazni.

Princ od Bosne i Semberije

pre 6 godina

Naravno da dolazi.Na svakom ćošku ima već završenih objekata.Ipak je ovde eldorado za distributere krša i smeća od robe.

Ivanko

pre 6 godina

Bravo! Tih 15 objekata ce doneti ukupno 150 novih radnih mesta... Klasicno ubijanje maloprodaje u Srbiji...! Neka samo neko izbroji , koliko ce kolega ostati bez posla zbog Lidl-a..
ps. Daj boze da kupe neku glavicu kupusa i po jednu sargarepu od nasih farmera :)...Ziveli !!!

Haha

pre 6 godina

Lidl ne dolazi za nam ponudi jeftinu robu, nego dolazi da se uklopi u cene ostalih monopolista.
(Aca, 7. januar 2018 15:06)

Ovo sto si napisao je potpuno nelogicno i besmisleno.
Kao prvo monopolista je jedan (“mono” znaci “jedan”).
Kao drugo novi prodavac ce uzeti deo kupaca postojecim - to je “konkurencija”.
Postojeci trgovci mogu da gledaju kako im kupci odlaze, a mogu da se presaberu i da ponude bolje cene kako bi zadrzali kupce i smanjili gubitke - “trzisna ekonomija”.

Ali i ja sam blesav, Srbinu objasnjavam realnost, gde mi je pamet?!

matori

pre 6 godina

pravi novinari bi nam objasnili u čemu je štos da gomila gotovih objekata po Srbiji zvrji prazna, jer hoće da otvore sve zajedno....
ja kontam drugačije - napravio si objekat, pustiš ga u rad da prihoduje.
a oni čekaju....nije mi jasno.

marko

pre 6 godina

inace ministar a ne zna da je lidl jos prosle godine zavrsio distributivni centar, u okviru njega je i administracija i radnici vec redovno idu na posao tamo mesecima.

Neverni Toma

pre 6 godina

Otvarajte fabrike a ne samo supermarkete..Od čega će ljudi da kupuju kad niko neradi. Biće još malo više marketa i prodavnica nego kupaca...

j

pre 6 godina

Lidl je dobar ima dobru i kvalitetnu robu. Često kupujem tamo. Ali nema šanse da zadrži cene iz Nemačke. Slično kao dm. Cene su im dva do tri puta veće u Srbiji

seljak

pre 6 godina

Nakon što Lidl otvori vrata ostalima želim puno sreće. Možda će morati malo da prođe vremena da se potrošači naviknu na nove robne marke ali kad to prodje biće kukulele.
(Dekameron, 07. januar 2018 14:17)
Lidl će takodje raditi sa istim robnim markama kao i ostali lanci.Sigurno nece uvoziti nemacku robu i biti konkurentan.Lidl ima manje maloprodajne marze od ostalih ali kada bude dosao u Srbiju shvatice da mu se ne isplati da bude mnogo jeftiniji od ostalih.Nista on nece ni biti jeftiniji od Tempa,DISa i ostalih.Zivi bili pa videli.

Nemi posmatrač

pre 6 godina

Bio u Lidlu u : Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj. Definitivno prodaju zeleniš i iz zemalja u kojima su objekti, ali ništa to nije džabe, osim sladoleda ! U Mađarskoj je čak i skup, dakle, tresla se gora, rodio se miš, živi bili pa videli !

ASOT

pre 6 godina

@ Lidl je dobar ima dobru i kvalitetnu robu. Često kupujem tamo. Ali nema šanse da zadrži cene iz Nemačke. Slično kao dm. Cene su im dva do tri puta veće u Srbiji
(j, 07. januar 2018 15:36)

E ovo ti je nasa tuzna realnost. Plate manje a cene vece.

Ne razumem

pre 6 godina

Jedino u Srbiji LIDL pravi objekte DVE godine. Imam jedan u komsilluku koji je otvorio pre pet godina. Podignut je i otvoren za TRI meseca!

dzigi

pre 6 godina

@Neverni Toma: Kome si uputio apel da se otvaraju fabrike? Lidlu, našem ministru? Lidl ne pravi fabrike. Naša Vlada otvara povremeno neku, sa platama od oko 200e kojima niko, osim Vlade, nije zadovoljan.
Tako da se fabrike zaista otvaraju - ali to očigledno ništa ne rešava.

neša

pre 6 godina

Iskeno, bolje i Lidl nego Ikea, ko još vidi vajdu od nje, ja sam iz provincije i verovatno nikad i neću otići u nju, a Lidl će doći u moj grad, pa ćemo videti šta nudi.

Miki

pre 6 godina

Bravo! Tih 15 objekata ce doneti ukupno 150 novih radnih mesta... Klasicno ubijanje maloprodaje u Srbiji...! Neka samo neko izbroji , koliko ce kolega ostati bez posla zbog Lidl-a.. 
ps. Daj boze da kupe neku glavicu kupusa i po jednu sargarepu od nasih farmera :)...Ziveli !!!
(Ivanko, 07. januar 2018 14:21)
Kapitalizam bato...

Dovla

pre 6 godina

Srbija VS Zdrav Razum?
Tri mobilna operatera, cene nikad veće. Milion lanaca prodavnica, niko se ne takmiči, sve cene iste. Na hiljade internet provajdera, 90% pretplatnika nema tehničku mogućnost za više od 5Mbps. Pa taj Lidl da bi uopšte mogao da proviri ovde treba prvo sve naše cake da primeni na poslovanje.

Aleksandar

pre 6 godina

Za sve sto je otvarano, receno je da je dobro da postoji konkurencija, pa imamo Ideu (hrvatski), Delhaize (belgijski), ostali supermarketi su domaci. Nije da nema konkurencije, pa opet ne vidim da je gradjanima jeftinije. Svuda je asortiman manje-vise isti, cene su manje-vise iste, sve je skoro kao jaje jajetu, nema tu neke velike razlike. Uopste ne vidim, kako bi se danasnjim jezikom reklo, benefite od otvaranja jos i nemackog supermarketa, ali 'ajde, ako ga ima svuda, neka ga ima i kod nas. Lidl jeste jetftiniji, ali imaju robne marke za koje niko nikad nije cuo. Takodje, sve sto se strano otvori, dodatno ce uzdrmati sve sto je domace, dakle nase proizvodjace, trgovce, dobavljace, jer cemo umesto nase robe imati nesto bofl iz Nemacke. Da li nam je zaista potrebno jos trgovina kada ih ima na svakom cosku? Verovatno sam jedan od retkih kome je potpuno svejedno hoce li Lidl doci ili nece. Samo u mojoj ulici imam cetiri Maksija, jedan Univereksport i jedan Aman, kao i niz malih privatnih radnjica, pa ne da je dovoljno, nego i previse.

sasa

pre 6 godina

Pre 15 dana sam išao u Segedin,obišao mnogo toga a tu spada i taj lidl,i mogu vam reći da sam bio iznenađen njihovom skupoćom,ubedljivo najskuplji....

kent

pre 6 godina

Lidl sigurno nece biti tako povoljan kao u DE, AU itd. jednostavno jer smo zemlja van EU i placa se carina na uvoz artikala plus zarada samog dobavljaca. Radim za jednu internacionalnu firmu koja je proizvodjac ali i uvoznik u SRB robe siroke potrosnje, i to kada se sve sabere i plate troskovi plus marza samog LIDLa izadje na isto kao i Maxi Idea itd. Jedne nedelje akcija na jednom artiku dr nedelje u dr marketu i u krug. A male radnje ce opstati, takav nam je mentalitet! Jednostavno, nismo kao nemac, francuz koji ode u market kolima izvan grada i kupi robu od 200-300eur i miran ceo mesec. Srbin ide svako jutro za taj dan sve po 100gr!



sta mu treba i koliko moze da se isprsi.

Krang

pre 6 godina

@dzigi

Druze, mi ne otvaramo fabrike nego gradimo objekte na svojoj zemlji, za strane korporacije kojima onda subvencionisemo da u pomenutim objektima pokrenu proizvodnju sa nasom jeftinom radnom snagom. To, dakle, nije nasa fabrika. Nasa je zgrada, nasa je zemlja, nasa je jeftina potrosna radna snaga, ali fabrika - odnosno njen pozitivan uticaj na drzavnu ekonomiju - ni na kakav nacin ne pripada nama. Svedeni smo na Meksiko pocetkom osamdesetih, sa americkom automobilskom industrijom, ili pak Indiju, Vijetnam ili
Banglades. Mi trenutno ne tezimo ekonomskom modelu jedne Nemacke, nego Bangladesa. A do pre tridesetak godina smo bili Nemacka po mnogo cemu.

Domaci seljak protiv EU dzina

pre 6 godina

U Kragujevcu se zavrsava ovih dana.Bice zanimljiv okrsaj Lidl-a i lokalnog Trnava prometa koji ima masu prodavnica po celom KG i okolini i jak je kao crna zemlja.Ubedljivo najnize cene i ubedljivo najveci promet.Ako njemu moze da parira bice dobro za nas kupce ali ako bude skuplji, moze da zatvore za godinu dana kada prodje pocetna euforija sa turistickim obilaskom Lidla!

Mile

pre 6 godina

Super je Lidl i mnogo sam čekao da dođe, ali poslednjih par godina mi je u inostranstvu omiljen Carrefour. Dodao bih i mega markete Auchan i Tesco.

Harwy

pre 6 godina

LIDL u Hrvatskoj je jeftiniji od ostalih trgovačkih lanaca. Izrazito je jeftina kozmetika, sredstva za čišćenje, alkoholna pića. Izbor proizvoda je manji nego u ostalim trgovačkim lancima. Ima dosta nepoznatih brandova koji su vrlo kvalitetni, samo ih treba otkriti. Prvo idem u kupovinu u LIDL, pa kad nešto ne nađem idem u druge trgovine. Zamjerka je malo osoblja i zbog toga čekanje na blagajni.

n6

pre 6 godina

kako bre jedini diskontni lanac u srbiji? ...omg..pored milion drugih da ih ne pominjem i kako je pitamje dal ce doci ili ne kad su izgradjeni objekti

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Ovaj prikan treba ds objasni šta je domaće a šta "bolf" roba iz nemačke !

Vidim samo jednu stvar , a to je prednost za potrošače zbog konkurencije , a ove podrugljivo reči za njihov asortiman dolaze od osoba koje verovatno nikad nisu zavirili u njihove prodavnice , a kamoli nesto pazarili.!

sasa

pre 6 godina

Jedva cekam da se lidl otvori, ponuda novih proizvoda najboljih cokolada, bombonjera... Odlicna pekara! Mislim da ce biti oko 20 prodavnica, nikako 10 za pocetak.

Dekameron

pre 6 godina

Nakon što Lidl otvori vrata ostalima želim puno sreće. Možda će morati malo da prođe vremena da se potrošači naviknu na nove robne marke ali kad to prodje biće kukulele.

mihajlo

pre 6 godina

@matori
Stos je u optimizaciji. Poslovni model Lidla i Aldija je suprotni ostalim trgovcima. Svi procesi su svedeni u detalje i spakovani u dva fascikla i od njih ne odstupaju ni za milimitar. Zato jim je dodana vrednost na zaposlenog daleko veca nego kod ostalih trgovaca. Ne libe se da visak uvek podele medju radnike. Ono sta je fascinantno, da ne kompliciraju mnogo, traze mnogo ali zato sa pravom i daju mnogo, nista na mufte i dosledni u tacku. Lidl je nekako i fleksibilniji od Aldija tj. Hofera ako gledamo Austriju i Sloveniju. Pricam to kao neko ko je svojevremeno radijo za njih i ako nisam vec dugo dugo kod njih, mogu reci da su kao poslodavac i trgovac odlicni, verujem da je tako i danas, ali isto tako verujem, da ce u pocetku po neka radnja da tj. poslovodja da izigrava mahera i nece se drzati filozofije nego ce je drugcije tulmaciti, medjutim pre ili kasnije se kukolj odvoji od zita ;). Tako da bezobzira na sve dobrodosli su i kao nov ponudjac i kao neko ko donosi nov poslovni model i filozofiju kako za zaposlene tako i za dobavljace.

Gagi

pre 6 godina

pravi novinari bi nam objasnili u čemu je štos da gomila gotovih objekata po Srbiji zvrji prazna, jer hoće da otvore sve zajedno.... ja kontam drugačije - napravio si objekat, pustiš ga u rad da prihoduje. a oni čekaju....nije mi jasno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (matori, 7. januar 2018 14:42)

Vidiš matori, imam jedno pitanje za tebe: A sa čime će da ga napune? Sa šljivama i domaćim ajvarom? Ko je ikad bio u Lidlu zna da imaju svoje robne marke. Sve te marke pretpostavljam da moraju da prođu neke inspekcije i da dobiju određene dozvole za uvoz, pogotovo što se u dosta slučajeva radi o hrani i piću. Druga stvar je: a šta misliš odakle će da pune te radnje? Iz centralnog magacina koje jeste fizički gotov koliko vidim kad prolazim, ali softver za taj magacin treba razviti i prilagoditi našem držištu. A to je veoma golem i zeznut posao.
A da znaju šta rade sigurno znaju, i to bolje od svih nas zajedno što se pravimo pametni preko tastature. :)

natalija

pre 6 godina

Ево сад ће да отворе, чекај мало, само да препакују производе лошег квалитета у редовну амбалажу, па да изгледа "исто" као у Немачкој..

Nex

pre 6 godina

@matori

druze mozda zbog toga sto imaju sredstava i mogucnosti da sacekaju da se svi objekti zavrse i da logistika bude kompletna. sigurno da oni znaju bolje od tebe,mene i ostalih komentatora inace ne bi bili tu gde jesu.

Mislav

pre 6 godina

Lidl je malo drugačiji dućan. Ima mali asortiman proizvoda, ali su dosta dobre kvalitete. Nema deset vrsta jaja, maslaca nego jedna, ali je OK. Nekih artikala kod njih uopće nema. Recimo dugo kod nas nisu imali kukuruznu krupicu (palentu), najobičniji proizvod. S druge strane imaju akcije alata, suđa, sportske opreme, raznih uređaja, od el. gitara, teleskopa do kompresora. I dođe im neki proizvod koje je super i onda ga više nikad nema. Razlika je od dućana do dućana, nemaju svi istu ponudu, negdje neki proizvodi dođu negdje ne. Sada već imaju dosta domaćih proizvoda s njihovom robnom markom i kvalitetni su. Omjer cijena / kvaliteta je kod njih najbolji, samo što imaju mali asortiman proizvoda. Standardno su prisutni njemački prehrambeni proizvodi, a periodički dolaze grčki, španjolski, talijanski. Vina su standardno iz Australije, Čile, Francuska, i sada ima i naših, samo su skuplja. Dakle dobro je imati Lidl, ako pored imate još neki domaći lanac u kojem kupujete pa odete u Lidl po stvari koje su tamo bolje kvalitete za manje novca i pogledate te njihove čudne akcije.

Питање за министра

pre 6 godina

@matori
Нема везе Љајић с тим. Таква је пословна политика Лидла где год да отварају објекте. И ја се питам зашто је то тако али се не узбуђујем превише око тога. Једина адреса за то питање је упраа Лидла.

Aster Blistok

pre 6 godina

Mozda Lidl ceka na obecani boljitak da stigne ("dve godine") ili mozda da se desi preporod Srbije ili "zlatno doba" da pocne (link: https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=11&dd=28&nav_id=1204120). Uglavnom, ono sto nervira je toliko obecanja visi u vazduhu ali, nekako, nikako da krene. Ali, dok god narod pada na obecanja - zasto da ne?

nekk

pre 6 godina

Lidl ce minimum otvoriti 30 diskonta odjednom, Pa samo u bg ima izgradjenih desetak do sada. Na cukarici kod ade, u rakovici... su vec zavrseni i zvrje prazni.

Goran Matić - Split

pre 6 godina

Pa kod vas je Lidl već odavno samo šta još nije otvorija dućane. Ovdje u Hrvatskoj već neko vrijeme u Lidlu ima dosta proizvoda di na etiketama piše "Uvoznik: Lidl Srbija, Stara Pazova."

lemi

pre 6 godina

Ljudi, poslovna politika Lidla je da sve svoje objekte otvaraju isti dan,na novom trzistu. Moja rodjaka radi kod njih kao menadzer vec godinu dana. Sto se tice organizacije posla oni su u odnosu na nase trgovce poprilicno odmakli. Isto cene kupce u velikim i malim gradovima. Izbor dobavljaca je tek druga prica. Neki koji su mislili da su bogom dani proizvodjaci povrca, mesa i sl., nece uci u Lidl. Odbijeni zbog loseg kvaliteta.