Koliko smo daleko od berzanskog sveta?

Beogradska berza je u prošloj godini uspela donekle da isprati rast globalnih tržišta, ali je po pokazanim karakteristikama domaće akcionarstvo nastavilo da odudara od uređenog berzanskog sveta.

Pošaljite komentar
 1. Daleko smo koliko je Srbija daleko od Amerike. Zamislite da direktoru neke kompanije u Srbiji mali akcionar kaze da je direktor u stvari kod njega zaposlen. Kako kaze Benjamin Graham "i da imate jednu akciju kompanije CEO je vas zaposleni,vi ste mu poslodavac." Ja pozajmim Vodi Vrnjci 2000 eura pre deset godina i vecinski vlasnik Gobeljic deset godina radi sa mojim parama i otima od mene deo dobiti koji umanjen prikaze i nece da prica sa nama malim akcionarima,a drzava kojoj placam porez ne uspeva da me od njega zastiti. Eto to je akcionarstvo u Srbiji.
  (Investitor, 14. februar 2018 13:21)

  # Link komentara

 2. Dijagram naseg napredovanja. Ovako je u svakoj sferi zivota, kuturi, nauci, obrazovanju, privredi...ali bice jos gore posto im narod daje za pravo. Pozdrav sa bezbedne udaljenosti.
   (Sloba, 5. januar 2018 19:10)

  # Link komentara

 3. Zovem jednu nasu banku i kazem zeleo bih da pricam sa odelenjem Investment Banking a sta nemamo mi to ?! .....itd. Samo razvijen svet ima razvijeno ovo bankarstvo kod nas samo komercijalno ili maloprodajno za kredite. Ko zna o cemu pricam zna. Garantujem da mnogo koji zavrse fakultete kod nas ne znaju da kazu tri finansijska odnosa i sta oni ukazuju ili pokazuju. Jos malo i cao. Pozdrav
   (neko, 5. januar 2018 18:56)

  # Link komentara

 4. Šta očekujete pored svi pljački i malvezacija koje su napravili tajkuni i političari.Uredite tržište kaznite odgovorne i obeštetite male akcionare pa možda krene.
   (Građanin, 5. januar 2018 18:55)

  # Link komentara

 5. 1000 svetlosnih godina daleko.
   (SRB, 5. januar 2018 17:56)

  # Link komentara