Pred Arapima testirana NORA; "srpski ponos"

Jugoimport SDPR ima razloge da bude veoma ponosan imajući u vidu da je NORA B-52 kalibra 155 mm, pokazana pred domaćinima iz UAE, kaže resorni ministar.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Vulin je 72.godište i sledovalo mu je da zaglavi negde na ratište i da se vucara po vežbama kao mnogi njegovi vršnjaci ali on je našao vezu , isfolirao se da je ćorav i izbegao služenje...Sad je ministar... Kako posle ovoga mislite da nekog mobilišete i pošaljete na položaj nekad ? Još kad sam video druga koji je izbegao tako služenje vojske dok smo svi negde zaglavili i nadrljali , kako se šepuri u uniformi carinika sve mi se zgadilo....
   (Aca, 22. novembar 2017 07:16)

  # Link komentara

 2. NORA M15 155mm je top koji je sve, samo ne savremen:
  - Automatski punjac omogucava paljbu do 4 granate u minutu, dok resenja svetske klase (recimo, svedski Archer ili juznoafricki Denel G6-52) gadjaju i po 8-9 granata. Da bi automatski punjac napunio cev, ta ista cev mora da nakon svakog opaljenja promeni polozaj, spusti se radi dopune, pa se zatim opet podigne radi opaljenja.
  - MRSI nacin gadjanja kod Nore je jedva 3 granate, dok je kod Archera duplo vise - 6.
  - Prohodnost Nore je krajnje diskutabilna - lepo ide po ravnoj pustinji, ali sta kada treba krenuti i po neravnom terenu?
  - Noru je nemoguce prevoziti avionom, dok je Archer moguce.
  - Nora nije sertifikovana za ispaljivanje laserski vodjenih preciznih granata.

  Uz sve to, Yugoimport SDPR se steka i pokusava da ucari po koju hiljadu USD na sistemu koji kosta 2.500.000 USD na taj nacin sto kupuje ruske Kamaz sasije, pa onda vari kabinu u Velikoj Plani, umesto da odmah kupi Kamaz-6560M ili Mercedes Actros 8x8 fabricki oklopljeni kamion za vojnu namenu.

  Vojska UAE je poznata po tome sto za sebe kupuje samo najbolje, tako da od prodaje Nore njima nema ama bas nista. Ionako vec imaju vrhunski model Denel G6-52 Rhino.
  Sve je ovo jos samo jedna predstava, i to za narodne pare.
  (Kobaja Grande, 21. novembar 2017 20:48)

  # Link komentara

 3. Nekada Orao, a sada kamionče sa topom, propadanje se nastavlja.
   (cat nap, 21. novembar 2017 19:39)

  # Link komentara

 4. Kada dezerter objasnjava kvalitet topa! Neprocenjivo.
  (Posmatrac, 21. novembar 2017 19:11)

  # Link komentara