1. Ha, ha, ha... Kamata kupovine na poček je već uračunata u sve cene! Kad kupite nešto za gotovinu u Srbiji cena je ista kao da ste kupili na 12 rata. To je i jedan od razloga što je kod nas sve skuplje.
  (Trgovac, 15. novembar 2017 12:10)

  # Link komentara

 2. Forma Ideale je jedna od retkih kod kojih su uslovi isti za keš i za čekove!
  (Vesna, 15. novembar 2017 11:18)

  # Link komentara

 3. @ C i n i k

  Prosto je: probaj da finansiraš lager za 6 meseci nesmetane prodaje, i tek posle 6 meseci počneš da dobijaš ozbiljnije ulive nazad...
  Veruj mi, novčani kapital ima svoju vrednost, bez obzira na visinu inflacije i ostale parametre. Na kraju krajeva, od obima prodaje zavisi i tvoje ulaganje. Neka ti primer bude 1000 TV-a, 50 automobila, 20 frižidera, 5 tona maline... bilo šta.
  Na kraju krajeva, ako ipak misliš da može dobro da se zaradi, preporučujem da uđeš u ove vode, finansiraš prodaju na rate po istoj ceni kao i za plaćanje ucelo, i obogatiš se. Iskreno ću se radovati tvom uspehu.
  Veruj mi, (bez cinizma :))
  (Veki, 15. novembar 2017 11:16)

  # Link komentara

 4. Slučaj iz jedne turističke agencije: Nađem na sajtu ponudu koja mi odgovara i pošaljem mejl Agenciji da sam zainteresovana za..., u tom i tom terminu, molim za info da li je tad raspoloživo i koliko košta. Odgovore mi da može po ceni sa sajta. Pošaljem pitanje da li primate kartice- odgovore sa da, naravno.

  Dođem u agenciju, završavamo sve što treba, dođemo do plaćanja, ja izvadim MasterCard kad počinje tirada- cenovnik važi samo za keš, imate bankomat u blizini, podignite i donesite... Ja objašnjavam da je u pitanju kreditna kartica te da ona ne služi za podizanje novca te da se ne bih ni pojavila u Agenciji da nisam dobila info da primaju kartice. Službenik mi tada besno kaže: "dobro, evo Vam onda ponuda, 15% veća od prethodno dogovorene pa ako hoćete, hoćete". Ja sam rekla dobro, sad ću da nosim inspekciji mejlove sa cenom i ovo što ste mi sad ponudili pa da vidimo ko je u pravu. Rezultat-pozvali su vlasnika agencije i platila sam aranžman po prvobitnom dogovoru, Masterom.
  Naravoučenije-u zemlji gde svako ko može skreće u nelegalne tokove, sami se moramo boriti za pravo i pravdu pre svega dobrom informisanošću
  (Jelena77, 15. novembar 2017 11:14)

  # Link komentara

 5. U Srbiji nema inflacije unazad 4,5 godina, ona je niska i max.je bila 2.% godisnje. Valute su stabilne, evro je cak u padu kod nas.U takvim uslovima ne vidim zasto bi odlozeno placanje na recimo 6 meseci bilo skuplje od keš placanja? U redu je ako nesto kupujes na 60 meseci, ali na 6 meseci cena ne bi trebalo da se razlikuje za vise od 5 %.
  (C i n i k, 15. novembar 2017 09:32)

  Ako su kamate tako niske, ti onda uzmi kredit u banci i iskesiraj robu u radnji...
  (x, 15. novembar 2017 11:06)

  # Link komentara

 6. @C i n i k
  "Valute su stabilne, evro je cak u padu kod nas.U takvim uslovima ne vidim zasto bi odlozeno placanje na recimo 6 meseci bilo skuplje od keš placanja? "

  Zašto bi trgovac kreditirao kupce i umanjivao svoj obrtni kapital, a da od toga nema nikakve koristi? Hoće li ti ijedna banka dati kredit bez kamate? Da, tebi kao kupcu bi to bilo OK, ali posmatraj stvari i očima trgovca. On ti proda TV i onda će tek za 6 meseci moći da kupi drugi ( za dalju prodaju ) i uzme zaradu od prodaje tvog TV-a. A od čega će da živi umeđuvremenu i kako će održati obrt robe i plaćati poreze ? PA da sada malo začinimo - danas proda 10 uređaja, sutra još 10 ... Miliš li da on ima toliko para da može toliko da uloži, a da mu se novac vrati tek za pola godine?
  (Siniša, 15. novembar 2017 10:34)

  # Link komentara

 7. Mogli bi malo da pritegnete i zvanicne sajtove firmi. Gomila stvari stoji u ponudi, akcija, sveze azurirano, na tel se ne javljaju, ja potegnem s jednog kraja grada na drugi... jedna stvar na otpisu, druga bila samo jedna al se prodala, trecu nemaju ni u jednoj radnji, cetvrtoj se potkrala greska ne kosta toliko, al zato imaju ovu predivnu petu po "malo" vecoj ceni.
   (gubljenje vremena i novca, 15. novembar 2017 10:20)

  # Link komentara

 8. Зашто би нешто што се плаћа на рате уопште било скупље. Ако телевизор кошта 50к динара, на десет једнаких рата од по 5к динара ће коштати исто, ако се заиста ради о ратама, а не о кредиту, уколико се ради о кредиту онда је камата нормална ствар и самим тим и цена за неколико процената виша. Када ће бедна држава престати да пљачка још бедније становништво?
   (ФонтанаНевиђенаУЕвропи, 15. novembar 2017 10:03)

  # Link komentara

 9. Evo vam jedna prevara pa istrazujte.
  Katalog koji prikazuje robu za penzionere,prodaja se nalazi,mislim u Beogradjanci,prikazuje jedne cene,bez ikakave naznake ni upozorenja,da ako kupite tv na recimo 12 rata,placate jos 2 dodatne rate.Ako je rata 1500 din,kad se isplati,placa se jos dve rate u tom iznosu.Vazi za sve iz kataloga.Kupis bilo sta,i na kraju jos 2 rate.
  To nigde ne pise u katalogu,prospektu,reklami.Tek kad se skoro zavrse svi papiri,na kraju vam kazu,da li znate da kad isplatite sve,placate jos dve rate?Zar to nije prevara?
  (Istraga, 15. novembar 2017 09:46)

  # Link komentara

 10. U Srbiji nema inflacije unazad 4,5 godina, ona je niska i max.je bila 2.% godisnje. Valute su stabilne, evro je cak u padu kod nas.U takvim uslovima ne vidim zasto bi odlozeno placanje na recimo 6 meseci bilo skuplje od keš placanja? U redu je ako nesto kupujes na 60 meseci, ali na 6 meseci cena ne bi trebalo da se razlikuje za vise od 5 %.
   (C i n i k, 15. novembar 2017 09:32)

  # Link komentara

 11. kad bi se i primenjivalo a ne da inspecija mora da se najavi za dolazak ili ne sme da udje u opste,daleko je normalna drzava od nas
   (sasa, 15. novembar 2017 09:18)

  # Link komentara