1. Ne shvatam, to je preparat za sirokolisnati korov i normalno je da ce unistiti soju ako se prska. Da li je neko pogresno koristio preparat, ili je kompanija pogresno prodavala preparat? Ima li ostecenja na poljima kukuruza, za koje je i namenjen?
   (jasdf, 11. novembar 2017 09:19)

  # Link komentara

 2. Stranger things, real life...
  (kar wai, 10. novembar 2017 20:38)

  # Link komentara

 3. Zovim za dan kad ce monsato da propadne ali ...oni su korov i od njih nema spasa
  (milan, 10. novembar 2017 17:32)

  # Link komentara

 4. Pre masovne upotrebe pesticida i herbicida naterao bih vlasnika i sve odgovorne u fabrici tih pesticida da prvo oprskaju vrt i bastu u svom dvoristu.
  (Vlada, 10. novembar 2017 17:23)

  # Link komentara

 5. Dikembe Mutombo
   (dacha, 10. novembar 2017 14:46)

  # Link komentara

 6. Nemoguće!!
  Monsanto je poznat kao društveno odgovorna kompanija, sa akcentom na očuvanje životne sredine i biodiverziteta.
  Ja ne verujem u ovo što čitam.
  (LudaM uda, 10. novembar 2017 14:28)

  # Link komentara

 7. Dikamba uopšte nije novi preparat koristi se i kod nas već dosta dugo.
  [link]
  [link]
  [link]

  Poznato je njegovo štetno dejstvo na soju tako što posle kiše dolazi do isparavanja preparata sa tretiranog useva kukuruza i putem vetra zanošenja isparenja na okolne useve soje. Dovodi do kovrdžanja i nekroze lista soje a time i slabijeg razvoja kao i manjeg prinosa biljke. Ta pojava je veoma česta i dogadja se gotovo svake sezone na ogromnom broju useva soje. Kod nas se još ne razmatra zabrana upotrebe dikambe. Kukuruz danas možete efikasno tretirati sa širokoim izborom preparata po približnoj ceni dikambe.
  (Terbutilazin, 10. novembar 2017 13:13)

  # Link komentara

 8. E ovaj slucaj je primer zasto je genetsko modifikovanje opasno.
  Monsato je razvio soju koja je otporna na navedeni herbicid. Onaj ko zaseje tu soju, koristi taj herbicid i nema problema. Ali polje pored njega ima obicnu soju koju taj herbicid ubije. Znaci problem je u coveku, koji zloupotrebljava genetski inzenjering.

  Nece nama nauditi gen skorpije u kukuruzu, vec pojacane kolicine otrova na koje su te biljke otporne, pa ih poljoprivrednici nemilice sipaju.

  Slicno je i kod nas, nevezano za genetiku. Koristte se prevelike kolicine zastitnih sredstava, prska se vise puta nego je preporuceno, cak i u periodu kada se ne sme prskati (odredjen broj dana pre berbe).
  (MisterNo, 10. novembar 2017 12:52)

  # Link komentara