Obuke za 900 novih programera

Beograd -- Kancelarija za IT i e-Upravu pozvala je obrazovne institucije, i preduzeća da se prijave za izvođenje obuka za prekvalifikovanje 900 građana u IT sektoru.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. I opet je sve ovo moglo da se odradi bez ikakvog mesanja drzave. Firmi treba 10 ljudi? Firma sama organizuje kurs i objavi. Ljudi se prijave, firma odabere 10 najboljih u tom trenutku i eto. Nema potrebe da se oni prijave drzavi pa da onda drzava odlucuje kad i kako ce ici kursevi a bojim se da odlucuju i KO (a tu vec ima prostora za namestanje)
  (aaa, 25. oktobar 2017 23:02)

  # Link komentara

 2. Ajde nemoj da mlatis u prazno. Dobili ste pare od fondova znamo da ce te ih gurnuti gde dobijete najbolji tal. Bolje da sa tim parama pomognete malinarima. Biti programer je mindset, ne lozite masu bezveze.
  Pogledahjte kako Nemci pripremaju armiju programera, studenti od pocetka studija rade na placebnm praksama od min 1000e mesecno za 40 sati rada. Firmama se enormno umanjuju porezi jer zaposljavaju te studente. Startapovi virtuelno ne placaju PDV. Obrazujte decu putem medija, usmeravajte iskljucivo na pmf, etf i fon. Poboljsajte programe po ugledu na britanske fakultete. I vama je sve ovo jasno ali ...
  (Parmantije, 25. oktobar 2017 11:10)

  # Link komentara