Petak, 20.10.2017.

19:28

Vesli Klark na Kosovu kopa ugalj od 15 mil $

Penzionisani NATO general očekuje da mu takozvana vlada Kosova omogući veoma unosan biznis.

Izvor: Sputnik

Vesli Klark na Kosovu kopa ugalj od 15 mil $ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

leptirica

pre 6 godina

Ne samo što će da ih potruje i da zagadi zemlju i podzemne vode za narednih milion godina, nego će to i dobro da im naplati. On ulaže 15 miliona, a očekuje da oni doplate do 5 milijardi, koliko ukupno iznosi investicija. Ali, to je cena "slobode"...
(ja, 21. oktobar 2017 08:26)

Otkud si ovo zaključio? Piše da bi prvobitno investirao 15 milijuna, a da bi kasnije investicije dosegle 5 milijardi.

DAVOR

pre 6 godina

Ako cemo iskreno Albanci su sa njim mnogo jeftinije prosli nego mi sa Rusima. Uporedjivati posao od petnaest milona dolara Klarka na Kosovu koji im je stvorio drzavu sa nekoliko milijardi u biznisu i eksploataciji sa naftotom i gasom koje smo mi takoreci poklonili Rusima ama bas za nista, smesno je i upredjivati.

jasdf

pre 6 godina

Znaci ratovali su da bi kanadskoj firmi u kojoj je Klark direktor vec 9 godina odbijali dozvole za eksploataciju uglja?
U Kini nisu ratovali, ali su dobili sve dozvole za slican projekat, samo nekoliko puta veci, u Unutrasnjoj Mongoliji.

ja

pre 6 godina

Ne samo što će da ih potruje i da zagadi zemlju i podzemne vode za narednih milion godina, nego će to i dobro da im naplati. On ulaže 15 miliona, a očekuje da oni doplate do 5 milijardi, koliko ukupno iznosi investicija. Ali, to je cena "slobode"...

VUK

pre 6 godina

Kome više treba ugalj? Za 20 godina koristiće se drugi i zdravi izvori energije. Generalova pamet i pohlepa su u skladu sa njegovim godinama i vremenu koje je još pred njim. Prevaziđen i totalno nebitan.

Istina

pre 6 godina

Vesli Klark ceka dozvolu vlade Kosova vec 10 godina. Nece je nikad dobiti.

A vi ovde mozete da fantazirate vasim komentarima kolko hocete. Neverovatno je koliko gresite o svemu u vezi Albanaca, Kosova (i Jugoslavije). Zato ste i izgubili, a nista niste naucili. Vi jos uvek razmisljate isto ko i pre ratova!!

KKP

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08) nije NATO,vec ameri i britanci.ovi ostali idu kao ovce gde im kazu.i nisu oni potrošili nista,ne brini

Dare

pre 6 godina

Pa probali su to koliko se secam isto i u Vijetnamu koji je prebogat rudama pa im nije uspelo. Ko nam je kriv sto smo mi ovce koje se nikad ne uce na greskama. Moramo mi jos puno pasulja da pojedemo da bismo narasli. Kad si jednom blento - uvek si blento.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sta kaze ambasador Skot na to da ovakvi generali predaju na Americkim vojnim akademijama.
Nije ga osudio ni jedan sud, ali ga zato osudjuje svaki normalan covek,
sto je najveca kazna.

Yugocinik

pre 6 godina

"...iliti zašto su razbucali Jugoslaviju."
(Life is a remix, 20. oktobar 2017 20:53)

Pa nije Zapadu osnovna namera bila da razbuca Jugoslaviju, vec da istu prvu uclani u EU. Razlozi su mnogobrojni i glupo ih je navoditi.

To se naravno nije svidelo tada nemocnoj Rusiji, koja nije mogla da se otvorno tome suprotstavi, ali zato je angazovan brat tadasnjeg naseg ambasadora u Moskvi, i "problem resen".

Epilog - umesto cele Jugoslavije, samo su neki njeni delovi zavrsili u EU, dok su drugi i dan danas predmet borbe uticaja izmedju Zapada i Moskve, a i nekih drugih istocnih i dalekoistocnih centara moci.

Ne treba osudjivati ni Ruse ni Amere, te da se izmedju sebe delimo, svrstavamo i svadjamo, oni su kao svetske sile samo radili svoj geopoliticki posao. Oni nas, niti mrze, niti vole. Zanimaju ih jedino njihovi interesi, a ne nekakve bratske ljubavi, to je sve jeftina farsa.

Sami smo krivi za nasu jadnu sudbinu samo zato sto umesto da nas vodi razum i logika, mi se prepustamo emocijama i nekakvim nacionalnim zanosima. Iz mnogobrojnih, ovde navedenih komentara jasno se vidi da nista nismo naucili.

Mnogo smo jadni!

CZ99

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08)

Ima tu jos milijardi,i nece NATO kopati,vec razni bivsi generali.....

Pa...

pre 6 godina

Ljudi shvatite...nije nas ovaj lepi zločinac bombardovao zato šro mrzi Srbe, već zato što su se Srbi isprečili između njega i miliona dolara na vidiku. Vrlo jednostavno. Da se nismo isprečili, ne bi bilo bombardovanja... A Kosovo je ionako otišlo. Nemojte da slinite, već ukapirajte da će i svaki sledeći put biti isto. Kada si mali, treba da imaš neku strategiju i razmišljanje šta ćeš i kako ćeš, a ne samo Srce da sve uludo dokusuriš. Kao u šahu, mnogo poteza da anticipiraš unapred, jer mali si (i ne previše vredan), slon će da te zgazi ko mrava i neće se okrenuti. Nepravedno? Naravno da jste, i? Najsmešniji su povde komentatori koji izlaze sa nekim kletvama...ali, to smo mi. Retko kada nešto stvarno pametno od nas kao celine. Pojedinci? E, to je sasvim druga priča. Ovaj narod, kao i svaki, ima briljntne pojedince, samo što ovde nisu omiljeni, za razliku od drugih nacija mi im uglavnom zavidimo i podmećemo im nogu...sve dok ne odu negde gde ih neko ceni.

veliki perica

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08)

Nije to tako prosto: privremeno su okupirali stratesku oblast, ekonomski su porobili ceo region (sve zemlje uzimaju pare na kamatu, a novac je bezvredan posto se beskonacno stancuje) i to naouruzanje je odmah poruceno na radost njihovih poreskih obaveznika.

Problem u celoj prici je taj sto su pred bankrotom i onda je i priliv od 25 miliona za njih veliki.

Meka za Zlocince

pre 6 godina

A i Milogorci ga vole:
http://www.bokanews.me/region/de-niro-stize-sveti-stefan/#comment-33322

"Premijer Crne Gore Duško Marković, glumac Robert De Niro, motivacioni govornik i pisac Robin Šarma, Manuel Barozo, Čeri Bler, Vesli Klark, Afrodžek, Akon, pjevačica Iv (Eve) kao i Bekstrit Bojsi samo su neki od gostiju koji će se pridružiti Global Citizen Forumu na Svetom Stefanu u Aman resortu 19. i 20. oktobra."

ej moj Clarce

pre 6 godina

Znaci zato smo se "borili",a? Srbe izbombardujes,pobijes hiljade,a siptare
opljackas sa srpske svete zemlje i na svemu tome ti vadis "crno zlato"?
Ali sta ti vredi,prdnuo si i ti u cabar,obe ti,lesino,noge vise u grobu!
Ni ti ni sipci se ne ovajdiste samo nama stetu napraviste!

Sajo

pre 6 godina

Najbolje je sto su Albanci zeleli da zive u svojoj zemlji, ociscenu od Srba i ostalih nuspojava, a sada ce morati, slobodno i medjunarodno priznato, raditi u tudjim rudnicima, kopati tudje njive, zaradjivati za strance...

Samo ce "vodje" (oni koji su trgovali u ime naroda) biti bogati i niko vise...

Djokica

pre 6 godina

Takodje ce praviti i autoput za albance od nasih para uz pomoc prijatelja Vucka koji je taj projekat nazvao vaznijim od koridora 11. Spavas li mirno Vuce Brankovicu?

vidovita dzemila

pre 6 godina

Posvadjaj pa vladaj. To je taktika stranih sila prema Balkanu vec decenijama. Posvadjali su nas medjusobno, ali i posejali dodatno zlo unatar svake od novih drzava... A sada od svih sisaju sta se sisati da... Posisali k.... dabogda!

Stari namćor

pre 6 godina

Rezerve uglja na KiM su procenjene na 1000 milijardi $... tek toliko... da znate da su nas opljačkali a ne samo oteli Svetu zemlju... gde su tek ostale rude, vulkanskog porekla..prebogato...ali mi kukamo za druge stvari... nemamo pojma...

Џони

pre 6 godina

Од почетка је прави и једини план био да се Американци инсталирају на Балкану, окружени историјским непријатељима Руса и са сапетом Србијом, која не би саботирала њихове пројекте. То је једина истина а ви представљајте и даље Србе и српске војсковође као Сатанину децу. Него, практично нико се и не буни што странци уместо нас полажу права на нашу територију, економију, ресурсе и жене. Напротив!

Raymond

pre 6 godina

"Enviditi enerdži Kosovo“ je firma koju vodi general Vesli Klark, a kompanija je zainteresovana za podzemnu gasifikaciju uglja na Kosovu i proizvodnju sintetičkog gasa, dizela i kerozina. Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija.

Poznato je da su EU drzave bogate ugljem (Nemacka, Belgija, Francuska...) odbile americki predlog o gasifikaciji podzemnog uglja (pravljenje sintetickog gasa, nafte) jer se tim procesom zemljiste na kome se to radi cini neupotrebljivim za sledece generacije. Radilo bi se o jednoj vrsti ekoloske katastrofe, i to za vekove unapred. Ideja je bila, kako da se smanji zavisnost Evrope od ruskog gasa. Na Kosovu ca ta ideja Amerikancima mozda i da uspe. '99 su im sirom Kosova posejali uranijum, a gasifikacijom podzemnog uglja ce ih dokrajciti. Na kraju ce Albanci dobrovoljno da pobegnu u maticu Albaniju, tamo odakle poticu, ne bi li spasili zivu glavu pred svojim prijateljima Amerikancima.

Salemm

pre 6 godina

Borio se da bi kopao, a ne ko Lazarevic koji ce bez motike leb da zaradi na Vojnoj akademiji. Trebao je da kopa umesto Klarka da je bio hrabriji i veštiji vojskovodja.

Realno

pre 6 godina

Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija.

Zapravo zeli da radi fraking uglja. Isti princip kao i sa skriljcima, samo se radi na uglju. Znaci uskoro ce i na Kosovu da bude voda u vodovodu puna metana

Mile Dodik

pre 6 godina

Jaoj bre Srbi, nisu oni vodili rat zbog uglja, nafte ili zlata, to je samo zateceni plen koji oni sada cerupaju. Rat su vodili zbog Srba. Srbi su narod koji je po njima "remetilacki faktor" i sa kojim nisu bili u mogucnosti da saradjuju.

Милан

pre 6 godina

Ништа чудно.Човек се зато борио и изборио.Бранити Албанце је врло профитабилно.

Милан

pre 6 godina

Ништа чудно.Човек се зато борио и изборио.Бранити Албанце је врло профитабилно.

Raymond

pre 6 godina

"Enviditi enerdži Kosovo“ je firma koju vodi general Vesli Klark, a kompanija je zainteresovana za podzemnu gasifikaciju uglja na Kosovu i proizvodnju sintetičkog gasa, dizela i kerozina. Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija.

Poznato je da su EU drzave bogate ugljem (Nemacka, Belgija, Francuska...) odbile americki predlog o gasifikaciji podzemnog uglja (pravljenje sintetickog gasa, nafte) jer se tim procesom zemljiste na kome se to radi cini neupotrebljivim za sledece generacije. Radilo bi se o jednoj vrsti ekoloske katastrofe, i to za vekove unapred. Ideja je bila, kako da se smanji zavisnost Evrope od ruskog gasa. Na Kosovu ca ta ideja Amerikancima mozda i da uspe. '99 su im sirom Kosova posejali uranijum, a gasifikacijom podzemnog uglja ce ih dokrajciti. Na kraju ce Albanci dobrovoljno da pobegnu u maticu Albaniju, tamo odakle poticu, ne bi li spasili zivu glavu pred svojim prijateljima Amerikancima.

Stari namćor

pre 6 godina

Rezerve uglja na KiM su procenjene na 1000 milijardi $... tek toliko... da znate da su nas opljačkali a ne samo oteli Svetu zemlju... gde su tek ostale rude, vulkanskog porekla..prebogato...ali mi kukamo za druge stvari... nemamo pojma...

KKP

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08) nije NATO,vec ameri i britanci.ovi ostali idu kao ovce gde im kazu.i nisu oni potrošili nista,ne brini

Dare

pre 6 godina

Pa probali su to koliko se secam isto i u Vijetnamu koji je prebogat rudama pa im nije uspelo. Ko nam je kriv sto smo mi ovce koje se nikad ne uce na greskama. Moramo mi jos puno pasulja da pojedemo da bismo narasli. Kad si jednom blento - uvek si blento.

Realno

pre 6 godina

Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija.

Zapravo zeli da radi fraking uglja. Isti princip kao i sa skriljcima, samo se radi na uglju. Znaci uskoro ce i na Kosovu da bude voda u vodovodu puna metana

ej moj Clarce

pre 6 godina

Znaci zato smo se "borili",a? Srbe izbombardujes,pobijes hiljade,a siptare
opljackas sa srpske svete zemlje i na svemu tome ti vadis "crno zlato"?
Ali sta ti vredi,prdnuo si i ti u cabar,obe ti,lesino,noge vise u grobu!
Ni ti ni sipci se ne ovajdiste samo nama stetu napraviste!

Џони

pre 6 godina

Од почетка је прави и једини план био да се Американци инсталирају на Балкану, окружени историјским непријатељима Руса и са сапетом Србијом, која не би саботирала њихове пројекте. То је једина истина а ви представљајте и даље Србе и српске војсковође као Сатанину децу. Него, практично нико се и не буни што странци уместо нас полажу права на нашу територију, економију, ресурсе и жене. Напротив!

Yugocinik

pre 6 godina

"...iliti zašto su razbucali Jugoslaviju."
(Life is a remix, 20. oktobar 2017 20:53)

Pa nije Zapadu osnovna namera bila da razbuca Jugoslaviju, vec da istu prvu uclani u EU. Razlozi su mnogobrojni i glupo ih je navoditi.

To se naravno nije svidelo tada nemocnoj Rusiji, koja nije mogla da se otvorno tome suprotstavi, ali zato je angazovan brat tadasnjeg naseg ambasadora u Moskvi, i "problem resen".

Epilog - umesto cele Jugoslavije, samo su neki njeni delovi zavrsili u EU, dok su drugi i dan danas predmet borbe uticaja izmedju Zapada i Moskve, a i nekih drugih istocnih i dalekoistocnih centara moci.

Ne treba osudjivati ni Ruse ni Amere, te da se izmedju sebe delimo, svrstavamo i svadjamo, oni su kao svetske sile samo radili svoj geopoliticki posao. Oni nas, niti mrze, niti vole. Zanimaju ih jedino njihovi interesi, a ne nekakve bratske ljubavi, to je sve jeftina farsa.

Sami smo krivi za nasu jadnu sudbinu samo zato sto umesto da nas vodi razum i logika, mi se prepustamo emocijama i nekakvim nacionalnim zanosima. Iz mnogobrojnih, ovde navedenih komentara jasno se vidi da nista nismo naucili.

Mnogo smo jadni!

Djokica

pre 6 godina

Takodje ce praviti i autoput za albance od nasih para uz pomoc prijatelja Vucka koji je taj projekat nazvao vaznijim od koridora 11. Spavas li mirno Vuce Brankovicu?

Mile Dodik

pre 6 godina

Jaoj bre Srbi, nisu oni vodili rat zbog uglja, nafte ili zlata, to je samo zateceni plen koji oni sada cerupaju. Rat su vodili zbog Srba. Srbi su narod koji je po njima "remetilacki faktor" i sa kojim nisu bili u mogucnosti da saradjuju.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sta kaze ambasador Skot na to da ovakvi generali predaju na Americkim vojnim akademijama.
Nije ga osudio ni jedan sud, ali ga zato osudjuje svaki normalan covek,
sto je najveca kazna.

Sajo

pre 6 godina

Najbolje je sto su Albanci zeleli da zive u svojoj zemlji, ociscenu od Srba i ostalih nuspojava, a sada ce morati, slobodno i medjunarodno priznato, raditi u tudjim rudnicima, kopati tudje njive, zaradjivati za strance...

Samo ce "vodje" (oni koji su trgovali u ime naroda) biti bogati i niko vise...

Pa...

pre 6 godina

Ljudi shvatite...nije nas ovaj lepi zločinac bombardovao zato šro mrzi Srbe, već zato što su se Srbi isprečili između njega i miliona dolara na vidiku. Vrlo jednostavno. Da se nismo isprečili, ne bi bilo bombardovanja... A Kosovo je ionako otišlo. Nemojte da slinite, već ukapirajte da će i svaki sledeći put biti isto. Kada si mali, treba da imaš neku strategiju i razmišljanje šta ćeš i kako ćeš, a ne samo Srce da sve uludo dokusuriš. Kao u šahu, mnogo poteza da anticipiraš unapred, jer mali si (i ne previše vredan), slon će da te zgazi ko mrava i neće se okrenuti. Nepravedno? Naravno da jste, i? Najsmešniji su povde komentatori koji izlaze sa nekim kletvama...ali, to smo mi. Retko kada nešto stvarno pametno od nas kao celine. Pojedinci? E, to je sasvim druga priča. Ovaj narod, kao i svaki, ima briljntne pojedince, samo što ovde nisu omiljeni, za razliku od drugih nacija mi im uglavnom zavidimo i podmećemo im nogu...sve dok ne odu negde gde ih neko ceni.

vidovita dzemila

pre 6 godina

Posvadjaj pa vladaj. To je taktika stranih sila prema Balkanu vec decenijama. Posvadjali su nas medjusobno, ali i posejali dodatno zlo unatar svake od novih drzava... A sada od svih sisaju sta se sisati da... Posisali k.... dabogda!

CZ99

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08)

Ima tu jos milijardi,i nece NATO kopati,vec razni bivsi generali.....

veliki perica

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08)

Nije to tako prosto: privremeno su okupirali stratesku oblast, ekonomski su porobili ceo region (sve zemlje uzimaju pare na kamatu, a novac je bezvredan posto se beskonacno stancuje) i to naouruzanje je odmah poruceno na radost njihovih poreskih obaveznika.

Problem u celoj prici je taj sto su pred bankrotom i onda je i priliv od 25 miliona za njih veliki.

ja

pre 6 godina

Ne samo što će da ih potruje i da zagadi zemlju i podzemne vode za narednih milion godina, nego će to i dobro da im naplati. On ulaže 15 miliona, a očekuje da oni doplate do 5 milijardi, koliko ukupno iznosi investicija. Ali, to je cena "slobode"...

Meka za Zlocince

pre 6 godina

A i Milogorci ga vole:
http://www.bokanews.me/region/de-niro-stize-sveti-stefan/#comment-33322

"Premijer Crne Gore Duško Marković, glumac Robert De Niro, motivacioni govornik i pisac Robin Šarma, Manuel Barozo, Čeri Bler, Vesli Klark, Afrodžek, Akon, pjevačica Iv (Eve) kao i Bekstrit Bojsi samo su neki od gostiju koji će se pridružiti Global Citizen Forumu na Svetom Stefanu u Aman resortu 19. i 20. oktobra."

Salemm

pre 6 godina

Borio se da bi kopao, a ne ko Lazarevic koji ce bez motike leb da zaradi na Vojnoj akademiji. Trebao je da kopa umesto Klarka da je bio hrabriji i veštiji vojskovodja.

DAVOR

pre 6 godina

Ako cemo iskreno Albanci su sa njim mnogo jeftinije prosli nego mi sa Rusima. Uporedjivati posao od petnaest milona dolara Klarka na Kosovu koji im je stvorio drzavu sa nekoliko milijardi u biznisu i eksploataciji sa naftotom i gasom koje smo mi takoreci poklonili Rusima ama bas za nista, smesno je i upredjivati.

VUK

pre 6 godina

Kome više treba ugalj? Za 20 godina koristiće se drugi i zdravi izvori energije. Generalova pamet i pohlepa su u skladu sa njegovim godinama i vremenu koje je još pred njim. Prevaziđen i totalno nebitan.

Istina

pre 6 godina

Vesli Klark ceka dozvolu vlade Kosova vec 10 godina. Nece je nikad dobiti.

A vi ovde mozete da fantazirate vasim komentarima kolko hocete. Neverovatno je koliko gresite o svemu u vezi Albanaca, Kosova (i Jugoslavije). Zato ste i izgubili, a nista niste naucili. Vi jos uvek razmisljate isto ko i pre ratova!!

jasdf

pre 6 godina

Znaci ratovali su da bi kanadskoj firmi u kojoj je Klark direktor vec 9 godina odbijali dozvole za eksploataciju uglja?
U Kini nisu ratovali, ali su dobili sve dozvole za slican projekat, samo nekoliko puta veci, u Unutrasnjoj Mongoliji.

leptirica

pre 6 godina

Ne samo što će da ih potruje i da zagadi zemlju i podzemne vode za narednih milion godina, nego će to i dobro da im naplati. On ulaže 15 miliona, a očekuje da oni doplate do 5 milijardi, koliko ukupno iznosi investicija. Ali, to je cena "slobode"...
(ja, 21. oktobar 2017 08:26)

Otkud si ovo zaključio? Piše da bi prvobitno investirao 15 milijuna, a da bi kasnije investicije dosegle 5 milijardi.

Salemm

pre 6 godina

Borio se da bi kopao, a ne ko Lazarevic koji ce bez motike leb da zaradi na Vojnoj akademiji. Trebao je da kopa umesto Klarka da je bio hrabriji i veštiji vojskovodja.

Yugocinik

pre 6 godina

"...iliti zašto su razbucali Jugoslaviju."
(Life is a remix, 20. oktobar 2017 20:53)

Pa nije Zapadu osnovna namera bila da razbuca Jugoslaviju, vec da istu prvu uclani u EU. Razlozi su mnogobrojni i glupo ih je navoditi.

To se naravno nije svidelo tada nemocnoj Rusiji, koja nije mogla da se otvorno tome suprotstavi, ali zato je angazovan brat tadasnjeg naseg ambasadora u Moskvi, i "problem resen".

Epilog - umesto cele Jugoslavije, samo su neki njeni delovi zavrsili u EU, dok su drugi i dan danas predmet borbe uticaja izmedju Zapada i Moskve, a i nekih drugih istocnih i dalekoistocnih centara moci.

Ne treba osudjivati ni Ruse ni Amere, te da se izmedju sebe delimo, svrstavamo i svadjamo, oni su kao svetske sile samo radili svoj geopoliticki posao. Oni nas, niti mrze, niti vole. Zanimaju ih jedino njihovi interesi, a ne nekakve bratske ljubavi, to je sve jeftina farsa.

Sami smo krivi za nasu jadnu sudbinu samo zato sto umesto da nas vodi razum i logika, mi se prepustamo emocijama i nekakvim nacionalnim zanosima. Iz mnogobrojnih, ovde navedenih komentara jasno se vidi da nista nismo naucili.

Mnogo smo jadni!

Mile Dodik

pre 6 godina

Jaoj bre Srbi, nisu oni vodili rat zbog uglja, nafte ili zlata, to je samo zateceni plen koji oni sada cerupaju. Rat su vodili zbog Srba. Srbi su narod koji je po njima "remetilacki faktor" i sa kojim nisu bili u mogucnosti da saradjuju.

Istina

pre 6 godina

Vesli Klark ceka dozvolu vlade Kosova vec 10 godina. Nece je nikad dobiti.

A vi ovde mozete da fantazirate vasim komentarima kolko hocete. Neverovatno je koliko gresite o svemu u vezi Albanaca, Kosova (i Jugoslavije). Zato ste i izgubili, a nista niste naucili. Vi jos uvek razmisljate isto ko i pre ratova!!

DAVOR

pre 6 godina

Ako cemo iskreno Albanci su sa njim mnogo jeftinije prosli nego mi sa Rusima. Uporedjivati posao od petnaest milona dolara Klarka na Kosovu koji im je stvorio drzavu sa nekoliko milijardi u biznisu i eksploataciji sa naftotom i gasom koje smo mi takoreci poklonili Rusima ama bas za nista, smesno je i upredjivati.

Pa...

pre 6 godina

Ljudi shvatite...nije nas ovaj lepi zločinac bombardovao zato šro mrzi Srbe, već zato što su se Srbi isprečili između njega i miliona dolara na vidiku. Vrlo jednostavno. Da se nismo isprečili, ne bi bilo bombardovanja... A Kosovo je ionako otišlo. Nemojte da slinite, već ukapirajte da će i svaki sledeći put biti isto. Kada si mali, treba da imaš neku strategiju i razmišljanje šta ćeš i kako ćeš, a ne samo Srce da sve uludo dokusuriš. Kao u šahu, mnogo poteza da anticipiraš unapred, jer mali si (i ne previše vredan), slon će da te zgazi ko mrava i neće se okrenuti. Nepravedno? Naravno da jste, i? Najsmešniji su povde komentatori koji izlaze sa nekim kletvama...ali, to smo mi. Retko kada nešto stvarno pametno od nas kao celine. Pojedinci? E, to je sasvim druga priča. Ovaj narod, kao i svaki, ima briljntne pojedince, samo što ovde nisu omiljeni, za razliku od drugih nacija mi im uglavnom zavidimo i podmećemo im nogu...sve dok ne odu negde gde ih neko ceni.

Stari namćor

pre 6 godina

Rezerve uglja na KiM su procenjene na 1000 milijardi $... tek toliko... da znate da su nas opljačkali a ne samo oteli Svetu zemlju... gde su tek ostale rude, vulkanskog porekla..prebogato...ali mi kukamo za druge stvari... nemamo pojma...

ej moj Clarce

pre 6 godina

Znaci zato smo se "borili",a? Srbe izbombardujes,pobijes hiljade,a siptare
opljackas sa srpske svete zemlje i na svemu tome ti vadis "crno zlato"?
Ali sta ti vredi,prdnuo si i ti u cabar,obe ti,lesino,noge vise u grobu!
Ni ti ni sipci se ne ovajdiste samo nama stetu napraviste!

Raymond

pre 6 godina

"Enviditi enerdži Kosovo“ je firma koju vodi general Vesli Klark, a kompanija je zainteresovana za podzemnu gasifikaciju uglja na Kosovu i proizvodnju sintetičkog gasa, dizela i kerozina. Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija.

Poznato je da su EU drzave bogate ugljem (Nemacka, Belgija, Francuska...) odbile americki predlog o gasifikaciji podzemnog uglja (pravljenje sintetickog gasa, nafte) jer se tim procesom zemljiste na kome se to radi cini neupotrebljivim za sledece generacije. Radilo bi se o jednoj vrsti ekoloske katastrofe, i to za vekove unapred. Ideja je bila, kako da se smanji zavisnost Evrope od ruskog gasa. Na Kosovu ca ta ideja Amerikancima mozda i da uspe. '99 su im sirom Kosova posejali uranijum, a gasifikacijom podzemnog uglja ce ih dokrajciti. Na kraju ce Albanci dobrovoljno da pobegnu u maticu Albaniju, tamo odakle poticu, ne bi li spasili zivu glavu pred svojim prijateljima Amerikancima.

Џони

pre 6 godina

Од почетка је прави и једини план био да се Американци инсталирају на Балкану, окружени историјским непријатељима Руса и са сапетом Србијом, која не би саботирала њихове пројекте. То је једина истина а ви представљајте и даље Србе и српске војсковође као Сатанину децу. Него, практично нико се и не буни што странци уместо нас полажу права на нашу територију, економију, ресурсе и жене. Напротив!

KKP

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08) nije NATO,vec ameri i britanci.ovi ostali idu kao ovce gde im kazu.i nisu oni potrošili nista,ne brini

VUK

pre 6 godina

Kome više treba ugalj? Za 20 godina koristiće se drugi i zdravi izvori energije. Generalova pamet i pohlepa su u skladu sa njegovim godinama i vremenu koje je još pred njim. Prevaziđen i totalno nebitan.

Djokica

pre 6 godina

Takodje ce praviti i autoput za albance od nasih para uz pomoc prijatelja Vucka koji je taj projekat nazvao vaznijim od koridora 11. Spavas li mirno Vuce Brankovicu?

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sta kaze ambasador Skot na to da ovakvi generali predaju na Americkim vojnim akademijama.
Nije ga osudio ni jedan sud, ali ga zato osudjuje svaki normalan covek,
sto je najveca kazna.

veliki perica

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08)

Nije to tako prosto: privremeno su okupirali stratesku oblast, ekonomski su porobili ceo region (sve zemlje uzimaju pare na kamatu, a novac je bezvredan posto se beskonacno stancuje) i to naouruzanje je odmah poruceno na radost njihovih poreskih obaveznika.

Problem u celoj prici je taj sto su pred bankrotom i onda je i priliv od 25 miliona za njih veliki.

Милан

pre 6 godina

Ништа чудно.Човек се зато борио и изборио.Бранити Албанце је врло профитабилно.

Dare

pre 6 godina

Pa probali su to koliko se secam isto i u Vijetnamu koji je prebogat rudama pa im nije uspelo. Ko nam je kriv sto smo mi ovce koje se nikad ne uce na greskama. Moramo mi jos puno pasulja da pojedemo da bismo narasli. Kad si jednom blento - uvek si blento.

jasdf

pre 6 godina

Znaci ratovali su da bi kanadskoj firmi u kojoj je Klark direktor vec 9 godina odbijali dozvole za eksploataciju uglja?
U Kini nisu ratovali, ali su dobili sve dozvole za slican projekat, samo nekoliko puta veci, u Unutrasnjoj Mongoliji.

vidovita dzemila

pre 6 godina

Posvadjaj pa vladaj. To je taktika stranih sila prema Balkanu vec decenijama. Posvadjali su nas medjusobno, ali i posejali dodatno zlo unatar svake od novih drzava... A sada od svih sisaju sta se sisati da... Posisali k.... dabogda!

Sajo

pre 6 godina

Najbolje je sto su Albanci zeleli da zive u svojoj zemlji, ociscenu od Srba i ostalih nuspojava, a sada ce morati, slobodno i medjunarodno priznato, raditi u tudjim rudnicima, kopati tudje njive, zaradjivati za strance...

Samo ce "vodje" (oni koji su trgovali u ime naroda) biti bogati i niko vise...

ja

pre 6 godina

Ne samo što će da ih potruje i da zagadi zemlju i podzemne vode za narednih milion godina, nego će to i dobro da im naplati. On ulaže 15 miliona, a očekuje da oni doplate do 5 milijardi, koliko ukupno iznosi investicija. Ali, to je cena "slobode"...

Meka za Zlocince

pre 6 godina

A i Milogorci ga vole:
http://www.bokanews.me/region/de-niro-stize-sveti-stefan/#comment-33322

"Premijer Crne Gore Duško Marković, glumac Robert De Niro, motivacioni govornik i pisac Robin Šarma, Manuel Barozo, Čeri Bler, Vesli Klark, Afrodžek, Akon, pjevačica Iv (Eve) kao i Bekstrit Bojsi samo su neki od gostiju koji će se pridružiti Global Citizen Forumu na Svetom Stefanu u Aman resortu 19. i 20. oktobra."

Realno

pre 6 godina

Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija.

Zapravo zeli da radi fraking uglja. Isti princip kao i sa skriljcima, samo se radi na uglju. Znaci uskoro ce i na Kosovu da bude voda u vodovodu puna metana

CZ99

pre 6 godina

Znaci, NATO je potrosio 100 milijardi dolara na bombardovanje srbije, da bi srbiji "oteo ugalj" vredan 1 milijardu?
(mali perica, 20. oktobar 2017 21:08)

Ima tu jos milijardi,i nece NATO kopati,vec razni bivsi generali.....

leptirica

pre 6 godina

Ne samo što će da ih potruje i da zagadi zemlju i podzemne vode za narednih milion godina, nego će to i dobro da im naplati. On ulaže 15 miliona, a očekuje da oni doplate do 5 milijardi, koliko ukupno iznosi investicija. Ali, to je cena "slobode"...
(ja, 21. oktobar 2017 08:26)

Otkud si ovo zaključio? Piše da bi prvobitno investirao 15 milijuna, a da bi kasnije investicije dosegle 5 milijardi.