Utorak, 17.10.2017.

12:43

Procurili snimci iz tajnog trezora u planini VIDEO

U jednoj od planina u Švajcarskoj nalazi se bunker, pretvoren u trezor, u kome kompanija Ksapo čuva bitkoine svojih kupaca.

Izvor: B92

Procurili snimci iz tajnog trezora u planini VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

ded

pre 6 godina

"Kad kupite zlato - vlasnik ste zlata." Možda ako kupite u zlatari. Ako to radite na berzi. Trgujete virtualnim zlatom. Baš kao što je i bitkoin imaginaran. Nema razlike.

Lisica

pre 6 godina

Ovaj trezor je zapanjujući, pravo čudo graditeljstva. Ali gde su Švajcarci a gde smo mi - naši komentari odišu sindromom kiselog grožđa, što god pročitamo odmah žurimo da omalovažimo i vičemo kako će propasti.

goxy

pre 6 godina

Opravdanost u potvrdjiva je overavanje transakcija za manje pare nego Swiftom između banaka je OK, sve dok se majnerima to isplati.

Struja lagano ali sigurno raste.

Info:
1.Kina kao vlasnik velikih nalazišta "retke zemlje" (proguglajte) od 2018 strahovito ne podsticati proizvodnju elektromobila.
2.Tesla tj Ili Maska planira da proizvede u 2018 god čitavih i neverovatnih 500.000 Tesla 3 vozila . U Mađarskoj se završava fabrika baterije za Tesla vozila.
3. Rimac, hrvatski proizvođač elektronika, je dobio višemilionsku podršku iz Kine za baterije njegovih kola.
4.2022 stupa obaveza o procentu prisutnosti elektromobila .

Sta mislite kolika ce biti potražnja za strujom? Da li ce onda u Srbiji skočiti cena kW sa 8 cent (u Nemačkoj 25 centi) na više npr u Srbiji na 20centi a u Nemačkoj na 50centi. I da li će tada biti isplativo majnovati. Naravno da Ne!!!!!!!!

Potencijalac

pre 6 godina

@Komšo
Pogledaj današnje najjače kvote i rezultate u kladionici... Da si ih jutros znao, sa 1000din. do sad bi bio već milioner. Kao što kažeš, imaš još šansi prodaj stan, kuću i stan, i profitiraj. Držim ti palčeve.

VCS

pre 6 godina

Nista onda drugari (Mare i nwo), da pustimo za pocetak peticiju da se na dw-u trguje u dinarima? Ko zna, mozda posle i FBI-ju, Putinu, Vatikanu i ostalim organizacijama bude vise odgovaralo, ionako oni kontrolisu vrednost naseg dinara, jel da? Jos ako i istocne paradrzave izvale nas dinar, ima dizgradimo Srbiju na vodi za dva meseca, a sve imigrante ima da preteramo kod Rokfelera, pa ako oce da ih podeli sa papom super, a ako nece bas nas briga. Do tad ce dinar uveliko da pretekne bitkoin, al bez kojekakvih spekulativnih balona i ostalih vol strit prevara. I svi ce opet didemo dva puta godisnje na more ;) Hvala vam puno sto ste mi pojasnili neke stvari, inace bi do kraja zivota morao da jurim vaučere za patriJotska letovanja...

tony

pre 6 godina

svasta. svi bitkoini na jednom mestu!? aha al juce. ovo je prica za malu decu. u ovom bunkeru se cuva zlato mnogih drzava. lokacija nije tajna. a bitkoini, pa oni su na serverima sirom planete.

gigatrend

pre 6 godina

Piramidalni sistem, samo na mnogo višem nivou nego Jezda i Dafina. Zato će mnogo jače i da pukne (kad - tad).

Btw: Nisu "procurili" nego procureli.

new world order

pre 6 godina

"... vec zbog ogromnog crnog trzista kojem je ova valuta potrebna zbog anonimnost transakcija i nemogucnosti ulazenja u trag, ni kolicini novca, ni kupcu, ni prodavcu, pa tako svako moze kupiti sta oce bez ikakvog dokaza, racuna ili bilo kakve odgovornosti.
(VCS, 17. oktobar 2017 14:54)

Očigledno je da se nisi ni potrudio da se informišeš o BTC jer sve što si napisao je itekako moguće.... transakcije u blockchain-u ostaju trajno zapisane i ne mogu se FALSIFIKOVATI...Sa koje adrese, gde i koliko a onda se te adrese i lokacije "istražuju"...da ne širim priču, grešiš i to "debelo"...Ameri (FBI) su legalno prodavali BTC na aukcijama, Japanci legalizovali kao novac a korišćenjem BTCa postoji mogućnost da se političari mogu kontrolisati kako, gde i koliko su potrošili narodnog novca jer (kao što rekoh gore) transakcije se ne mogu brisati niti falsifikovati...

novac je odviše intimna stvar da bi se tek tako njime brisale guzice

pre 6 godina

@Rusofil_IQ0
Jeste balon, ali stvara alternativni poredak sa sopstvenom infrastrukturom i novim prilikama. Za razliku od drugih balona ovaj je komad softvera tako i kad pukne ono inicijalno balonce i dalje funkcioniše. A kao i svaka druga ekonomska kopcija stvara pobednike i gubitnike, ima svoje plemstvo i svoje seljaštvo. One koji se njime služe za novatorije i one koji investiraju sopstveni novac da bi ga se možda nagrebali a bez koga će ostati to jest prodati upravo onog trenutka kada treba da plati račun za struju ili kupi nov hardver a to je baš kada mu se cena sroza i do 90%. Da to je istorija svetskog poretka u malom.

Komsa

pre 6 godina

(Potencijalac, 17. oktobar 2017 13:41)

Prijatelju, ako ćes gledati tako svi mi radimo za papir ili za nekoliko elektronskih jedinica i nula na tekucem racunu.
Razmisljaj ovako: Da smo bili pametni, kao sto nismo, pa da smo za 1000 evra kupili btc kada mu je cena bila 20, 30, 50 ili 100 dolara, sada bi imao za stan u Beogradu.

Ziveli :)

samuraj i bitcoin

pre 6 godina

Nije cudno sto smo mi Srbi tako inteligentni ali opet nekako glupi, zato smo zadnji po pitanju finansija.

Pogledajte samo bitcoin komentatore, samo pricaju o bitcoinu a nemaju pojma nista o bitcoinu.

Juce citam vest da covek prodaje kucu u Londonu koja vredi 17 miliona funti ali samo za bitcoine. Pa zar stvarno mislite da ako bi to bio obican balon da bi ljudi to tako olako shvatali.

Druga i osnovna stvar koju ne razumete je ta da bitcoin je samo obicna kripto valuta. Ja pravim novu kriptovalutu. To uopste nije problem. Imate preko 1000 valuta. Bitcoin je prva.

Medjutim , tehnologija na kojoj se zasniva bitcoin je blockchain i to je ono sto je buducnost interneta , sirenja informacija, obavljanja poslova, izbegavanje posrednika, smanjenje provizija, sigurnost podataka itd...

Ne mozete da shvatite koliko je blockchain napredan, u razumevanju smo na nivou 1990 kao po pitanju interneta.

Ja imam knjigu o Blockchainu i ne mogu da je pohvatam.

U svakom slucaju ovo je buducnost i 2.0

Bitcoin ce izaci na cenu od preko $20,000 za 1-2 godine i to je opste poznato. Nemojte da se zacudite da vidite cenu i $50,000 za 5 godina od sada.

Bitcoin se konstantno nadogradjuje, najpoznatiji je i preziveo je svasta za 9 godina postojanja. Nove valute tek moraju da se dokazu.

Ovo je samo pocetak, to je internet 2.0

Naravno, da bi ovo razumeli, morate da malo sednete i istrazite.

Ne mozete samo pricati balon i slicno....

Mare

pre 6 godina

@VCS Evo ja cu ti objasnim, puci ce. Uopste ne treba zalaziti duboko u temaitiku kripto valuta. Ponekad je najbolje udaljiti se od svega i posmatrati to prosto, kao neki seljak sa planine koji nikad nije uzeo racunar u ruke. Pogledajmo cinjenice: Rast vrednost bitkoina nije zasnovan ni na kakvom realnom rastu vrednosti necega. Rast se ostvaruje samo na osnovu povecane potraznje. Cega? -Nicega! Istina je da mnogima odgovaraju te transakcije jer se ne moze uci u trag novcu, ali to je samo dodatni argument za navlacenje naivnih na foru: Evo vidite, kriminalci nece dozvoliti da to propadne, njima je to neophodno?! Prodaje se prica da ce ko god ulozi u taj bitkoin zaraditi mnogostruko vise. Odakle? Ko ce ta pokrije taj minus ako ne novi kupci? Dokle to moze da ide - sigurno ne zauvek. Kao i u svakom prenaduvanom balonu, bice onih koji ce zaraditi (pa posle svega drugima prodavati mudrost kako su oni bili prepametni) ali i mnogo veci broj onih koji ce izgubiti sve. Dovoljna je jedna spekulacija u nedelju popodne, i u ponedeljak ujutru na otvaranju berzi bitkoin ce vredeti 0.134$. Jednina nepoznata u celoj prici je dokle ce to sve da traje.

Rusofil_IQ0

pre 6 godina

Cim se lupaju minusi za bitcoin ja znam da nema zime i da uskoro idemo na 25000$ po BTC-u
Za sve koji ovde pisu da je balon, kina, rusija, USA fed ga je nebrojanu puta zabranjivao i osim kratkorocnih padova NISU nista postigli, toliko o tome

LaleGator

pre 6 godina

Ovo izgleda apsurdno da se virtualna vrednost cuva u fizickom betonskom bunkeru!
Ali to zapravo i nije cudno
jer bunker cuva server u kojem se nalaze ta valuta, pa do servera postoji samo jedan jedini pristup, a kad imas samo jedan nacin pristupa onda ga je mnogo lakse i zaštititi.

rade

pre 6 godina

more kakav bitkoin, prica se naduvava, da bi veliki igraci usli u igru, a onda sledi propast... Ovo ce jednog dana biti pljacka milenijuma Nesto slicno ka piramidalne banke

мики

pre 6 godina

виртуелну валуту чувају у бетонском бункеру? стварност превазилази имагинацију.

nikola

pre 6 godina

10 000 kvadrata za nešto što stane na jedan najeftiniji flash drive.. Tolika bezbednost da ti zapamtio šifru.. Ja imam kopiju bitcoina na par flesa i hard diskova a ključ sam zapisao na par mesta.. I ako neko vidi bas ce da zna da je to šifra za to.

VCS

pre 6 godina

Dal ce puci ili nece ne znam, valuta je nestabilna to je cinjenica, ali sustina nije u tome niti se neko setio (niti bi mu Neki dozvolili da se seti) da ojadi pola sveta tom virtuelnom valutom, pa sad sedi u mraku i na neki magicni nacin dize vrednost iste. Vrednost bitkoina odredjuje traznja za njim (kao i svemu ostalom na trzistu, manje-vise), iako zvuci bezazlenije nego ovaj balon ili kako ga vi zovete "prevara veka", istina je obrnuta, a to je da je ta traznja stvarna, ali ne zbog novog fensi placanja putem telefona ili neke druge sarene laze, vec zbog ogromnog crnog trzista kojem je ova valuta potrebna zbog anonimnost transakcija i nemogucnosti ulazenja u trag, ni kolicini novca, ni kupcu, ni prodavcu, pa tako svako moze kupiti sta oce bez ikakvog dokaza, racuna ili bilo kakve odgovornosti. Dal to bila trgovina ljudima, drogom, oruzijem ili ružama, apsolutno je svejedno. Zamislite to kao vec opran virtuelni keš, sa mogucnoscu trgovine bilo gde u svetu sa bilo kim u svetu. E zbog toga je nastala tolika fama oko bitkoina, a ne zbog tamo nekog belosvetskog Jezde i Dafine. Naivan smo narod, iako mislimo da smo sve muke i prevare vec prosli, dok svet napreduje u odnosu na nas, kako u svemu tako i u ovome. Mnogo je ovo ozbiljnija stvar nego sto ljudi misle, iako to tvorcu bitkoina mozda i nije bio cilj. Hvala na objavi komentara.

teoreticar zavere u penziji

pre 6 godina

(Potencijalac, 17. oktobar 2017 13:41)

Ja na to gledam malcice drugacije. One dve najbogatije porodice na slovo, na slovo ... R ... uveliko se pripremaju za krah evra, dolara i ostalih svetskih valuta. Kriptovalute su im samo neka vrsta rezerve, u koju i sami ulazu, zlu ne trebalo. Upravo zato vrednost tih valuta i raste. Zivi bili, pa videli kako ce se treci svetski rat finansirati upravo tim novcem.

Potencijalac

pre 6 godina

Kad kupite zlato-vlasnik ste zlata. Kad kupite srebro-vlasnik ste srebra. Kad kupite bakar-vlasnik ste bakra.
Kad kupite traktor-vlasnik ste traktora.
Kad kupite magarca-vlasnik ste magarca.
Kad kupite Bitkoin-vlasnik ste Bitkoina.
Velika naduvena fama, balon, koji se eksponencijalno širi, do tačke dok ne opere veliki novac, minuse, i dugove, majstora žonglera. Kojima je cilj da privuku najmnogobrojnije naivčine, kojima će pući u džepu, dok se ne otplati velika šarena laža, velikih mahera, majstora iluzije, koji uvek iz minusa i haosa profitiraju.
A ovo je samo da se prikaže "fizički otelotvorena sigurnost sistema" u koji se "sigurno investira".
Mogla se obrnuti lova na brze ulaze i izlaze, ali sad mi se čini sve rizičnije.
Svakako se držim one izreke: "Pljuni lovu, tamo gde su ti usta".

мики

pre 6 godina

виртуелну валуту чувају у бетонском бункеру? стварност превазилази имагинацију.

Potencijalac

pre 6 godina

Kad kupite zlato-vlasnik ste zlata. Kad kupite srebro-vlasnik ste srebra. Kad kupite bakar-vlasnik ste bakra.
Kad kupite traktor-vlasnik ste traktora.
Kad kupite magarca-vlasnik ste magarca.
Kad kupite Bitkoin-vlasnik ste Bitkoina.
Velika naduvena fama, balon, koji se eksponencijalno širi, do tačke dok ne opere veliki novac, minuse, i dugove, majstora žonglera. Kojima je cilj da privuku najmnogobrojnije naivčine, kojima će pući u džepu, dok se ne otplati velika šarena laža, velikih mahera, majstora iluzije, koji uvek iz minusa i haosa profitiraju.
A ovo je samo da se prikaže "fizički otelotvorena sigurnost sistema" u koji se "sigurno investira".
Mogla se obrnuti lova na brze ulaze i izlaze, ali sad mi se čini sve rizičnije.
Svakako se držim one izreke: "Pljuni lovu, tamo gde su ti usta".

rade

pre 6 godina

more kakav bitkoin, prica se naduvava, da bi veliki igraci usli u igru, a onda sledi propast... Ovo ce jednog dana biti pljacka milenijuma Nesto slicno ka piramidalne banke

VCS

pre 6 godina

Dal ce puci ili nece ne znam, valuta je nestabilna to je cinjenica, ali sustina nije u tome niti se neko setio (niti bi mu Neki dozvolili da se seti) da ojadi pola sveta tom virtuelnom valutom, pa sad sedi u mraku i na neki magicni nacin dize vrednost iste. Vrednost bitkoina odredjuje traznja za njim (kao i svemu ostalom na trzistu, manje-vise), iako zvuci bezazlenije nego ovaj balon ili kako ga vi zovete "prevara veka", istina je obrnuta, a to je da je ta traznja stvarna, ali ne zbog novog fensi placanja putem telefona ili neke druge sarene laze, vec zbog ogromnog crnog trzista kojem je ova valuta potrebna zbog anonimnost transakcija i nemogucnosti ulazenja u trag, ni kolicini novca, ni kupcu, ni prodavcu, pa tako svako moze kupiti sta oce bez ikakvog dokaza, racuna ili bilo kakve odgovornosti. Dal to bila trgovina ljudima, drogom, oruzijem ili ružama, apsolutno je svejedno. Zamislite to kao vec opran virtuelni keš, sa mogucnoscu trgovine bilo gde u svetu sa bilo kim u svetu. E zbog toga je nastala tolika fama oko bitkoina, a ne zbog tamo nekog belosvetskog Jezde i Dafine. Naivan smo narod, iako mislimo da smo sve muke i prevare vec prosli, dok svet napreduje u odnosu na nas, kako u svemu tako i u ovome. Mnogo je ovo ozbiljnija stvar nego sto ljudi misle, iako to tvorcu bitkoina mozda i nije bio cilj. Hvala na objavi komentara.

nikola

pre 6 godina

10 000 kvadrata za nešto što stane na jedan najeftiniji flash drive.. Tolika bezbednost da ti zapamtio šifru.. Ja imam kopiju bitcoina na par flesa i hard diskova a ključ sam zapisao na par mesta.. I ako neko vidi bas ce da zna da je to šifra za to.

Komsa

pre 6 godina

(Potencijalac, 17. oktobar 2017 13:41)

Prijatelju, ako ćes gledati tako svi mi radimo za papir ili za nekoliko elektronskih jedinica i nula na tekucem racunu.
Razmisljaj ovako: Da smo bili pametni, kao sto nismo, pa da smo za 1000 evra kupili btc kada mu je cena bila 20, 30, 50 ili 100 dolara, sada bi imao za stan u Beogradu.

Ziveli :)

Mare

pre 6 godina

@VCS Evo ja cu ti objasnim, puci ce. Uopste ne treba zalaziti duboko u temaitiku kripto valuta. Ponekad je najbolje udaljiti se od svega i posmatrati to prosto, kao neki seljak sa planine koji nikad nije uzeo racunar u ruke. Pogledajmo cinjenice: Rast vrednost bitkoina nije zasnovan ni na kakvom realnom rastu vrednosti necega. Rast se ostvaruje samo na osnovu povecane potraznje. Cega? -Nicega! Istina je da mnogima odgovaraju te transakcije jer se ne moze uci u trag novcu, ali to je samo dodatni argument za navlacenje naivnih na foru: Evo vidite, kriminalci nece dozvoliti da to propadne, njima je to neophodno?! Prodaje se prica da ce ko god ulozi u taj bitkoin zaraditi mnogostruko vise. Odakle? Ko ce ta pokrije taj minus ako ne novi kupci? Dokle to moze da ide - sigurno ne zauvek. Kao i u svakom prenaduvanom balonu, bice onih koji ce zaraditi (pa posle svega drugima prodavati mudrost kako su oni bili prepametni) ali i mnogo veci broj onih koji ce izgubiti sve. Dovoljna je jedna spekulacija u nedelju popodne, i u ponedeljak ujutru na otvaranju berzi bitkoin ce vredeti 0.134$. Jednina nepoznata u celoj prici je dokle ce to sve da traje.

samuraj i bitcoin

pre 6 godina

Nije cudno sto smo mi Srbi tako inteligentni ali opet nekako glupi, zato smo zadnji po pitanju finansija.

Pogledajte samo bitcoin komentatore, samo pricaju o bitcoinu a nemaju pojma nista o bitcoinu.

Juce citam vest da covek prodaje kucu u Londonu koja vredi 17 miliona funti ali samo za bitcoine. Pa zar stvarno mislite da ako bi to bio obican balon da bi ljudi to tako olako shvatali.

Druga i osnovna stvar koju ne razumete je ta da bitcoin je samo obicna kripto valuta. Ja pravim novu kriptovalutu. To uopste nije problem. Imate preko 1000 valuta. Bitcoin je prva.

Medjutim , tehnologija na kojoj se zasniva bitcoin je blockchain i to je ono sto je buducnost interneta , sirenja informacija, obavljanja poslova, izbegavanje posrednika, smanjenje provizija, sigurnost podataka itd...

Ne mozete da shvatite koliko je blockchain napredan, u razumevanju smo na nivou 1990 kao po pitanju interneta.

Ja imam knjigu o Blockchainu i ne mogu da je pohvatam.

U svakom slucaju ovo je buducnost i 2.0

Bitcoin ce izaci na cenu od preko $20,000 za 1-2 godine i to je opste poznato. Nemojte da se zacudite da vidite cenu i $50,000 za 5 godina od sada.

Bitcoin se konstantno nadogradjuje, najpoznatiji je i preziveo je svasta za 9 godina postojanja. Nove valute tek moraju da se dokazu.

Ovo je samo pocetak, to je internet 2.0

Naravno, da bi ovo razumeli, morate da malo sednete i istrazite.

Ne mozete samo pricati balon i slicno....

Rusofil_IQ0

pre 6 godina

Cim se lupaju minusi za bitcoin ja znam da nema zime i da uskoro idemo na 25000$ po BTC-u
Za sve koji ovde pisu da je balon, kina, rusija, USA fed ga je nebrojanu puta zabranjivao i osim kratkorocnih padova NISU nista postigli, toliko o tome

new world order

pre 6 godina

"... vec zbog ogromnog crnog trzista kojem je ova valuta potrebna zbog anonimnost transakcija i nemogucnosti ulazenja u trag, ni kolicini novca, ni kupcu, ni prodavcu, pa tako svako moze kupiti sta oce bez ikakvog dokaza, racuna ili bilo kakve odgovornosti.
(VCS, 17. oktobar 2017 14:54)

Očigledno je da se nisi ni potrudio da se informišeš o BTC jer sve što si napisao je itekako moguće.... transakcije u blockchain-u ostaju trajno zapisane i ne mogu se FALSIFIKOVATI...Sa koje adrese, gde i koliko a onda se te adrese i lokacije "istražuju"...da ne širim priču, grešiš i to "debelo"...Ameri (FBI) su legalno prodavali BTC na aukcijama, Japanci legalizovali kao novac a korišćenjem BTCa postoji mogućnost da se političari mogu kontrolisati kako, gde i koliko su potrošili narodnog novca jer (kao što rekoh gore) transakcije se ne mogu brisati niti falsifikovati...

teoreticar zavere u penziji

pre 6 godina

(Potencijalac, 17. oktobar 2017 13:41)

Ja na to gledam malcice drugacije. One dve najbogatije porodice na slovo, na slovo ... R ... uveliko se pripremaju za krah evra, dolara i ostalih svetskih valuta. Kriptovalute su im samo neka vrsta rezerve, u koju i sami ulazu, zlu ne trebalo. Upravo zato vrednost tih valuta i raste. Zivi bili, pa videli kako ce se treci svetski rat finansirati upravo tim novcem.

LaleGator

pre 6 godina

Ovo izgleda apsurdno da se virtualna vrednost cuva u fizickom betonskom bunkeru!
Ali to zapravo i nije cudno
jer bunker cuva server u kojem se nalaze ta valuta, pa do servera postoji samo jedan jedini pristup, a kad imas samo jedan nacin pristupa onda ga je mnogo lakse i zaštititi.

tony

pre 6 godina

svasta. svi bitkoini na jednom mestu!? aha al juce. ovo je prica za malu decu. u ovom bunkeru se cuva zlato mnogih drzava. lokacija nije tajna. a bitkoini, pa oni su na serverima sirom planete.

ded

pre 6 godina

"Kad kupite zlato - vlasnik ste zlata." Možda ako kupite u zlatari. Ako to radite na berzi. Trgujete virtualnim zlatom. Baš kao što je i bitkoin imaginaran. Nema razlike.

gigatrend

pre 6 godina

Piramidalni sistem, samo na mnogo višem nivou nego Jezda i Dafina. Zato će mnogo jače i da pukne (kad - tad).

Btw: Nisu "procurili" nego procureli.

Potencijalac

pre 6 godina

@Komšo
Pogledaj današnje najjače kvote i rezultate u kladionici... Da si ih jutros znao, sa 1000din. do sad bi bio već milioner. Kao što kažeš, imaš još šansi prodaj stan, kuću i stan, i profitiraj. Držim ti palčeve.

VCS

pre 6 godina

Nista onda drugari (Mare i nwo), da pustimo za pocetak peticiju da se na dw-u trguje u dinarima? Ko zna, mozda posle i FBI-ju, Putinu, Vatikanu i ostalim organizacijama bude vise odgovaralo, ionako oni kontrolisu vrednost naseg dinara, jel da? Jos ako i istocne paradrzave izvale nas dinar, ima dizgradimo Srbiju na vodi za dva meseca, a sve imigrante ima da preteramo kod Rokfelera, pa ako oce da ih podeli sa papom super, a ako nece bas nas briga. Do tad ce dinar uveliko da pretekne bitkoin, al bez kojekakvih spekulativnih balona i ostalih vol strit prevara. I svi ce opet didemo dva puta godisnje na more ;) Hvala vam puno sto ste mi pojasnili neke stvari, inace bi do kraja zivota morao da jurim vaučere za patriJotska letovanja...

novac je odviše intimna stvar da bi se tek tako njime brisale guzice

pre 6 godina

@Rusofil_IQ0
Jeste balon, ali stvara alternativni poredak sa sopstvenom infrastrukturom i novim prilikama. Za razliku od drugih balona ovaj je komad softvera tako i kad pukne ono inicijalno balonce i dalje funkcioniše. A kao i svaka druga ekonomska kopcija stvara pobednike i gubitnike, ima svoje plemstvo i svoje seljaštvo. One koji se njime služe za novatorije i one koji investiraju sopstveni novac da bi ga se možda nagrebali a bez koga će ostati to jest prodati upravo onog trenutka kada treba da plati račun za struju ili kupi nov hardver a to je baš kada mu se cena sroza i do 90%. Da to je istorija svetskog poretka u malom.

Lisica

pre 6 godina

Ovaj trezor je zapanjujući, pravo čudo graditeljstva. Ali gde su Švajcarci a gde smo mi - naši komentari odišu sindromom kiselog grožđa, što god pročitamo odmah žurimo da omalovažimo i vičemo kako će propasti.

goxy

pre 6 godina

Opravdanost u potvrdjiva je overavanje transakcija za manje pare nego Swiftom između banaka je OK, sve dok se majnerima to isplati.

Struja lagano ali sigurno raste.

Info:
1.Kina kao vlasnik velikih nalazišta "retke zemlje" (proguglajte) od 2018 strahovito ne podsticati proizvodnju elektromobila.
2.Tesla tj Ili Maska planira da proizvede u 2018 god čitavih i neverovatnih 500.000 Tesla 3 vozila . U Mađarskoj se završava fabrika baterije za Tesla vozila.
3. Rimac, hrvatski proizvođač elektronika, je dobio višemilionsku podršku iz Kine za baterije njegovih kola.
4.2022 stupa obaveza o procentu prisutnosti elektromobila .

Sta mislite kolika ce biti potražnja za strujom? Da li ce onda u Srbiji skočiti cena kW sa 8 cent (u Nemačkoj 25 centi) na više npr u Srbiji na 20centi a u Nemačkoj na 50centi. I da li će tada biti isplativo majnovati. Naravno da Ne!!!!!!!!

Potencijalac

pre 6 godina

Kad kupite zlato-vlasnik ste zlata. Kad kupite srebro-vlasnik ste srebra. Kad kupite bakar-vlasnik ste bakra.
Kad kupite traktor-vlasnik ste traktora.
Kad kupite magarca-vlasnik ste magarca.
Kad kupite Bitkoin-vlasnik ste Bitkoina.
Velika naduvena fama, balon, koji se eksponencijalno širi, do tačke dok ne opere veliki novac, minuse, i dugove, majstora žonglera. Kojima je cilj da privuku najmnogobrojnije naivčine, kojima će pući u džepu, dok se ne otplati velika šarena laža, velikih mahera, majstora iluzije, koji uvek iz minusa i haosa profitiraju.
A ovo je samo da se prikaže "fizički otelotvorena sigurnost sistema" u koji se "sigurno investira".
Mogla se obrnuti lova na brze ulaze i izlaze, ali sad mi se čini sve rizičnije.
Svakako se držim one izreke: "Pljuni lovu, tamo gde su ti usta".

rade

pre 6 godina

more kakav bitkoin, prica se naduvava, da bi veliki igraci usli u igru, a onda sledi propast... Ovo ce jednog dana biti pljacka milenijuma Nesto slicno ka piramidalne banke

samuraj i bitcoin

pre 6 godina

Nije cudno sto smo mi Srbi tako inteligentni ali opet nekako glupi, zato smo zadnji po pitanju finansija.

Pogledajte samo bitcoin komentatore, samo pricaju o bitcoinu a nemaju pojma nista o bitcoinu.

Juce citam vest da covek prodaje kucu u Londonu koja vredi 17 miliona funti ali samo za bitcoine. Pa zar stvarno mislite da ako bi to bio obican balon da bi ljudi to tako olako shvatali.

Druga i osnovna stvar koju ne razumete je ta da bitcoin je samo obicna kripto valuta. Ja pravim novu kriptovalutu. To uopste nije problem. Imate preko 1000 valuta. Bitcoin je prva.

Medjutim , tehnologija na kojoj se zasniva bitcoin je blockchain i to je ono sto je buducnost interneta , sirenja informacija, obavljanja poslova, izbegavanje posrednika, smanjenje provizija, sigurnost podataka itd...

Ne mozete da shvatite koliko je blockchain napredan, u razumevanju smo na nivou 1990 kao po pitanju interneta.

Ja imam knjigu o Blockchainu i ne mogu da je pohvatam.

U svakom slucaju ovo je buducnost i 2.0

Bitcoin ce izaci na cenu od preko $20,000 za 1-2 godine i to je opste poznato. Nemojte da se zacudite da vidite cenu i $50,000 za 5 godina od sada.

Bitcoin se konstantno nadogradjuje, najpoznatiji je i preziveo je svasta za 9 godina postojanja. Nove valute tek moraju da se dokazu.

Ovo je samo pocetak, to je internet 2.0

Naravno, da bi ovo razumeli, morate da malo sednete i istrazite.

Ne mozete samo pricati balon i slicno....

Mare

pre 6 godina

@VCS Evo ja cu ti objasnim, puci ce. Uopste ne treba zalaziti duboko u temaitiku kripto valuta. Ponekad je najbolje udaljiti se od svega i posmatrati to prosto, kao neki seljak sa planine koji nikad nije uzeo racunar u ruke. Pogledajmo cinjenice: Rast vrednost bitkoina nije zasnovan ni na kakvom realnom rastu vrednosti necega. Rast se ostvaruje samo na osnovu povecane potraznje. Cega? -Nicega! Istina je da mnogima odgovaraju te transakcije jer se ne moze uci u trag novcu, ali to je samo dodatni argument za navlacenje naivnih na foru: Evo vidite, kriminalci nece dozvoliti da to propadne, njima je to neophodno?! Prodaje se prica da ce ko god ulozi u taj bitkoin zaraditi mnogostruko vise. Odakle? Ko ce ta pokrije taj minus ako ne novi kupci? Dokle to moze da ide - sigurno ne zauvek. Kao i u svakom prenaduvanom balonu, bice onih koji ce zaraditi (pa posle svega drugima prodavati mudrost kako su oni bili prepametni) ali i mnogo veci broj onih koji ce izgubiti sve. Dovoljna je jedna spekulacija u nedelju popodne, i u ponedeljak ujutru na otvaranju berzi bitkoin ce vredeti 0.134$. Jednina nepoznata u celoj prici je dokle ce to sve da traje.

Rusofil_IQ0

pre 6 godina

Cim se lupaju minusi za bitcoin ja znam da nema zime i da uskoro idemo na 25000$ po BTC-u
Za sve koji ovde pisu da je balon, kina, rusija, USA fed ga je nebrojanu puta zabranjivao i osim kratkorocnih padova NISU nista postigli, toliko o tome

gigatrend

pre 6 godina

Piramidalni sistem, samo na mnogo višem nivou nego Jezda i Dafina. Zato će mnogo jače i da pukne (kad - tad).

Btw: Nisu "procurili" nego procureli.

мики

pre 6 godina

виртуелну валуту чувају у бетонском бункеру? стварност превазилази имагинацију.

teoreticar zavere u penziji

pre 6 godina

(Potencijalac, 17. oktobar 2017 13:41)

Ja na to gledam malcice drugacije. One dve najbogatije porodice na slovo, na slovo ... R ... uveliko se pripremaju za krah evra, dolara i ostalih svetskih valuta. Kriptovalute su im samo neka vrsta rezerve, u koju i sami ulazu, zlu ne trebalo. Upravo zato vrednost tih valuta i raste. Zivi bili, pa videli kako ce se treci svetski rat finansirati upravo tim novcem.

VCS

pre 6 godina

Dal ce puci ili nece ne znam, valuta je nestabilna to je cinjenica, ali sustina nije u tome niti se neko setio (niti bi mu Neki dozvolili da se seti) da ojadi pola sveta tom virtuelnom valutom, pa sad sedi u mraku i na neki magicni nacin dize vrednost iste. Vrednost bitkoina odredjuje traznja za njim (kao i svemu ostalom na trzistu, manje-vise), iako zvuci bezazlenije nego ovaj balon ili kako ga vi zovete "prevara veka", istina je obrnuta, a to je da je ta traznja stvarna, ali ne zbog novog fensi placanja putem telefona ili neke druge sarene laze, vec zbog ogromnog crnog trzista kojem je ova valuta potrebna zbog anonimnost transakcija i nemogucnosti ulazenja u trag, ni kolicini novca, ni kupcu, ni prodavcu, pa tako svako moze kupiti sta oce bez ikakvog dokaza, racuna ili bilo kakve odgovornosti. Dal to bila trgovina ljudima, drogom, oruzijem ili ružama, apsolutno je svejedno. Zamislite to kao vec opran virtuelni keš, sa mogucnoscu trgovine bilo gde u svetu sa bilo kim u svetu. E zbog toga je nastala tolika fama oko bitkoina, a ne zbog tamo nekog belosvetskog Jezde i Dafine. Naivan smo narod, iako mislimo da smo sve muke i prevare vec prosli, dok svet napreduje u odnosu na nas, kako u svemu tako i u ovome. Mnogo je ovo ozbiljnija stvar nego sto ljudi misle, iako to tvorcu bitkoina mozda i nije bio cilj. Hvala na objavi komentara.

nikola

pre 6 godina

10 000 kvadrata za nešto što stane na jedan najeftiniji flash drive.. Tolika bezbednost da ti zapamtio šifru.. Ja imam kopiju bitcoina na par flesa i hard diskova a ključ sam zapisao na par mesta.. I ako neko vidi bas ce da zna da je to šifra za to.

Komsa

pre 6 godina

(Potencijalac, 17. oktobar 2017 13:41)

Prijatelju, ako ćes gledati tako svi mi radimo za papir ili za nekoliko elektronskih jedinica i nula na tekucem racunu.
Razmisljaj ovako: Da smo bili pametni, kao sto nismo, pa da smo za 1000 evra kupili btc kada mu je cena bila 20, 30, 50 ili 100 dolara, sada bi imao za stan u Beogradu.

Ziveli :)

new world order

pre 6 godina

"... vec zbog ogromnog crnog trzista kojem je ova valuta potrebna zbog anonimnost transakcija i nemogucnosti ulazenja u trag, ni kolicini novca, ni kupcu, ni prodavcu, pa tako svako moze kupiti sta oce bez ikakvog dokaza, racuna ili bilo kakve odgovornosti.
(VCS, 17. oktobar 2017 14:54)

Očigledno je da se nisi ni potrudio da se informišeš o BTC jer sve što si napisao je itekako moguće.... transakcije u blockchain-u ostaju trajno zapisane i ne mogu se FALSIFIKOVATI...Sa koje adrese, gde i koliko a onda se te adrese i lokacije "istražuju"...da ne širim priču, grešiš i to "debelo"...Ameri (FBI) su legalno prodavali BTC na aukcijama, Japanci legalizovali kao novac a korišćenjem BTCa postoji mogućnost da se političari mogu kontrolisati kako, gde i koliko su potrošili narodnog novca jer (kao što rekoh gore) transakcije se ne mogu brisati niti falsifikovati...

tony

pre 6 godina

svasta. svi bitkoini na jednom mestu!? aha al juce. ovo je prica za malu decu. u ovom bunkeru se cuva zlato mnogih drzava. lokacija nije tajna. a bitkoini, pa oni su na serverima sirom planete.

LaleGator

pre 6 godina

Ovo izgleda apsurdno da se virtualna vrednost cuva u fizickom betonskom bunkeru!
Ali to zapravo i nije cudno
jer bunker cuva server u kojem se nalaze ta valuta, pa do servera postoji samo jedan jedini pristup, a kad imas samo jedan nacin pristupa onda ga je mnogo lakse i zaštititi.

goxy

pre 6 godina

Opravdanost u potvrdjiva je overavanje transakcija za manje pare nego Swiftom između banaka je OK, sve dok se majnerima to isplati.

Struja lagano ali sigurno raste.

Info:
1.Kina kao vlasnik velikih nalazišta "retke zemlje" (proguglajte) od 2018 strahovito ne podsticati proizvodnju elektromobila.
2.Tesla tj Ili Maska planira da proizvede u 2018 god čitavih i neverovatnih 500.000 Tesla 3 vozila . U Mađarskoj se završava fabrika baterije za Tesla vozila.
3. Rimac, hrvatski proizvođač elektronika, je dobio višemilionsku podršku iz Kine za baterije njegovih kola.
4.2022 stupa obaveza o procentu prisutnosti elektromobila .

Sta mislite kolika ce biti potražnja za strujom? Da li ce onda u Srbiji skočiti cena kW sa 8 cent (u Nemačkoj 25 centi) na više npr u Srbiji na 20centi a u Nemačkoj na 50centi. I da li će tada biti isplativo majnovati. Naravno da Ne!!!!!!!!

novac je odviše intimna stvar da bi se tek tako njime brisale guzice

pre 6 godina

@Rusofil_IQ0
Jeste balon, ali stvara alternativni poredak sa sopstvenom infrastrukturom i novim prilikama. Za razliku od drugih balona ovaj je komad softvera tako i kad pukne ono inicijalno balonce i dalje funkcioniše. A kao i svaka druga ekonomska kopcija stvara pobednike i gubitnike, ima svoje plemstvo i svoje seljaštvo. One koji se njime služe za novatorije i one koji investiraju sopstveni novac da bi ga se možda nagrebali a bez koga će ostati to jest prodati upravo onog trenutka kada treba da plati račun za struju ili kupi nov hardver a to je baš kada mu se cena sroza i do 90%. Da to je istorija svetskog poretka u malom.

VCS

pre 6 godina

Nista onda drugari (Mare i nwo), da pustimo za pocetak peticiju da se na dw-u trguje u dinarima? Ko zna, mozda posle i FBI-ju, Putinu, Vatikanu i ostalim organizacijama bude vise odgovaralo, ionako oni kontrolisu vrednost naseg dinara, jel da? Jos ako i istocne paradrzave izvale nas dinar, ima dizgradimo Srbiju na vodi za dva meseca, a sve imigrante ima da preteramo kod Rokfelera, pa ako oce da ih podeli sa papom super, a ako nece bas nas briga. Do tad ce dinar uveliko da pretekne bitkoin, al bez kojekakvih spekulativnih balona i ostalih vol strit prevara. I svi ce opet didemo dva puta godisnje na more ;) Hvala vam puno sto ste mi pojasnili neke stvari, inace bi do kraja zivota morao da jurim vaučere za patriJotska letovanja...

Potencijalac

pre 6 godina

@Komšo
Pogledaj današnje najjače kvote i rezultate u kladionici... Da si ih jutros znao, sa 1000din. do sad bi bio već milioner. Kao što kažeš, imaš još šansi prodaj stan, kuću i stan, i profitiraj. Držim ti palčeve.

Lisica

pre 6 godina

Ovaj trezor je zapanjujući, pravo čudo graditeljstva. Ali gde su Švajcarci a gde smo mi - naši komentari odišu sindromom kiselog grožđa, što god pročitamo odmah žurimo da omalovažimo i vičemo kako će propasti.

ded

pre 6 godina

"Kad kupite zlato - vlasnik ste zlata." Možda ako kupite u zlatari. Ako to radite na berzi. Trgujete virtualnim zlatom. Baš kao što je i bitkoin imaginaran. Nema razlike.