Nedelja, 15.10.2017.

09:24

Pazite, bankomat "guta", ostao bez 24.000 RSD

Kada aparat "proguta" pare, iznos mora odmah da vrati. Bankari brzi kada klijenti kasne sa otplatom, a sami probijaju rokove kada treba da plate svoju grešku.

Izvor: Veèernje novosti

Pazite, bankomat "guta", ostao bez 24.000 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Biljana

pre 3 godine

Sinoć sam dozivela isto
Na bankomatu Poštanske štedionice. Dobila obavestenje da nisu u mogućnosti da obrade zahtev
A sa računa skinuto 20 000
Sad čekam 5,6 dana, da vrate novac ako nije podignut 🙄Naravno da nije 😠
Nadam se da ću dobiti svoj novac nazad. Ukoliko bude problema platiću da vrate kameru.

mufljuz

pre 6 godina

Imao sam problem na bankomatu unicredit banke.Uplatio sam 8 ili 9 hiljada I na pola operacije brojanja novca doslo do nekog kako je tamo pisalo "zaglava".Bankomat mi je vratio karticu ali novac nije legao na racun.Sledeceg dana sam otisao do najblize filijale,podneo zahtev za povrat novca I u roku od sat vremena novac je bio na racunu.

Voo Doo Instalater

pre 6 godina

U celoj prici najporaznije je to sto neko u ovoj zemlji radi mesec dana za 200 evra. Sa tim nije moguce preziveti i ostati covek.
(Marko, 15. oktobar 2017 10:39)

Ne radi "neko" prijatelju, nego najmanje milion ljudi! Ako računaš i penzose dupliraj moju procenu koja je, barem ja mislim, bajkovita.

Eto, moja supruga radi u "Metrou" za 23.400. SSS blizu 30 g. staža. Radi magacinsko knjigovodstvo i to U SRED BEOGRADA(prekovremeno joj ne plaćaju, naravno)! Nije ni Surdulica ni Srvljig nego iz unutrašnjosti permanentno prozivana prestonica...

proka

pre 6 godina

dokle god se krije ime banke u ovakvim slucajevima banke ce se ovako ponasati. i jedna pohvala: dva puta mi se desilo da uzmem karticu i potvrdu a zaboravim novac posto su bili kasni nocni sati niko ga nije uzeo, posle dva tri dana banka mi je na stanju prikazala povracaj istog.

DPolitika

pre 6 godina

O bankarskom sektoru i mnogim pogodnostima koje NBS daje bankama u Srbiji gde se intervencijs NBS sastoji od zamolicemo banke da budu korektne mislim da ne treba posebno pisati...

Ako nisu umoljene tada sta?

Jedna od sada vec starijih fora banaka kod nas je rezervacija novca za njihove usluge unapred...

Tako na primer Intesa naplacuje uslugu odrzavanja racuna 195 dinara rezervacijom novca unapred.

Protivzakonito ne daju klijentu da koristi sve pare sa racuna tj. da raspolaze sa svojom imovinom vec odvoje sa strane klijentove pare za uslugu koju jos nisu ni pruzuli...

Klijent naravno pored zabrane raspolaganja svojih para ne dobija nikakvu kamatu za to vreme iako se banka evidentno koristi tim novcem.

Ako Intesa recimo ima 500.000 klijenata tada je to oko 800.000 eur mesecno unapred zadrzanog novca ili oko 10 Miliona eura godisnje koji oni unapred uzmu klijentu sa racuna i mogu da obrcu kako zele.

Sta je tu i u takvim okolnostima cudno sto je neka banka rekla dobicete pare u roku od 180 dana...

NBS stiti banke, pored navedenih glupsti setimo se i da ne postoji jasan limit za zelenaske kamate, da lizing kuce naplacuju tzv. opomene ponekada cak i vise vise nego rate za lizing itd.

Stotine propusta svakodnedvno postoje na stetu klijenata odnosno gradjana a tuzbe su posebno za male iznose uslozene tako da se vecini ne isplati ili nemaju sredstva da pokrenu spor.

zenska perspektiva

pre 6 godina

Emergency fund,
pa najbolje da zivimo kao biljke i eto ustede. radite, pijte vodu, jedite leba i ustedecete i vise nego 2000, s platom od 24000. Ne bih rekla da u Americi, koju si naveo/la, ljudi zive kao biljke i tako sacuvaju, tj ustede novac. ne pricam o kladionici, ali ja bas ne mogu da uskratim sve svom detetu kako bih te 2000 sacuvala u šteku, a plata mi je dosta veca od te 24000rsd.

niki

pre 6 godina

kod nas se sve resava na buku, situacija nije slicna ovoj ali da pojasnim, kada sam trebao registrovati auto a auto se vodio na Brata kome je u medjuvremenu istekla licna karta, samim tim nije ni mogao registrovati, otisao je da izvadi novu 7 dana pred istek registracije, tada se vrsila zamena stare za novu i bio je to tek pocetak tog procesa i velika guzva, dosao je i zakazali su mu dolazak za dva meseca po licnu kartu, kada je pitao kako on u medjuvremenu da registruje auto oni su mu rekli da ne moze ako se vodi do njega, pokusao je lepim tonom medjutim oni nisu imali vremena da se bakcu sa njim, e onda sam otisao ja, dosao sam i lepo im objasnio situaciju a oni su mi isto odgovorili.. 2 sekunde sam udahnunuo i ponocvo pitao kako mogu da resim situaciju, mora postojati resenje u takvim situacijama, ona je i dalje odbijala, kada sam poceo da urlam, pretim prijavom i njihom nesposobnoscu da rese situaciju, posle 2 minuta su me uveli napisali uverenje da je podnet zahtev za podizanje licne karte i da je on u procesu i da sa tim uverenjem mogu da registrujem kao sa licnom kartom, lepo sam im se zahvalio uzeo i otisao, kazem vam, njih je mrzelo da pisu uverenje i hteli su doslovno da me odj..u, tako vam je to kod nas, za sve morate da se borite..

ZdravkoNS

pre 6 godina

Meni se slična situacija desila sa računom firme, gde se koriste i Visa Business kartice za taj račun u firmi. Naime jedno plaćanje je knjiženo dva puta, ja odmah nazvao banku, u pitanju je EFG banka, u roku od sat vremena je novac vraćen, i tri različite osobe su me zvale da provere jel sada sve ok i da se izvine...

Ne znam da li je situacija "Ako prođe...prođe" ili je zaista bila bezazlena greška, ali prilično sam se isfrustrirao, a tek mogu misliti kako li je nekome kome "Banka" zarobi sve što ima i zavlači ga.....ma .....nepristojno je da kažem šta mi je na pameti...

John

pre 6 godina

(Bankarka, 15. oktobar 2017 16:55)

Možda je tako u tvojoj banci, ali očigledno nije u svim. A treba da bude u svim. I svakoj.
Rezervisana sredstva se MOGU odblokirati po zahtevu klijenta. To ne znači rezervisana... ĆE BITI odblokirana...
"Može" i "mora" su dve različite stvari. A banke vrlo uspešno koriste obe - klijenti sve "moraju", a banka ne mora ništa već samo "može" (...da bude al' ne mora da znači).
I ne samo što to koriste, već i duboko veruju u to. Njima (bankama i glavešinama u njima) i dalje nije jasno kako i zašto oni gube sporove za kredite u Švajcarcima.

Branko

pre 6 godina

Kakav je to sistem???? Bankomat mora sam automatski odmah da ponisti dizanje para, ako ih ti nisi uzeo. Barem tako to radi u svetu!!!!
(Neopterecen, 15. oktobar 2017 14:00)
To nije tačno, pošto, ako je novac izašao iz sefa, nikad se ne može sa sigurnošću znati, dok se ne uradi sravnjivanje bankomata, da li je novac netaknut. U prošlosti je bilo jako mnogo zloupotreba na ovaj način.

Dinosaurus De Luxe

pre 6 godina

Od kad me je davnih dana automat za kafu zeznuo i opljačkao za moje pare, ja poslujem isključivo s kešom. Imam kreditnu karticu, ali je NIKADA koristim.

U poslednje vreme sam razmišljao da ipak ponekad upotrebim jer priznajem da ima određenih prednosti. Ali posle svih horor priča o krađi love postao sam alergičan na bankomate i ne pada mi na pamet da tamo dižem keš.

Niam ni znao da uopšte može da se desi situacija kakva je ovde opisana, tj. da bankomat samo mahne kešom, vrati karticu i skine lovu sa stanja. Sudeći po broju loših iskustava koja navode komentatori, izgleda da je bankomat poprilično nepouzdana sprava, barem u Srbiji.

Tako da, neka fala, ali ja ću i dalje da budem onaj dinosaurus koji posluje ISKLJUČIVO s kešom, uprkos brojnim manama keša, kojih sam sasvim svestan.

Ali svestan sam da ima i gore od toga. Na primer, kad te mašna za***e! Zato samo keš, odsad kao i dosad!

Bankarka

pre 6 godina

Radim u banci i znam da nije istina. Reklamacije po bankomatu se resavaju vrlo brzo, vec prilikom sledeceg punjenja sto je 2 do 3 dana a novac se klijentu vraca sa valutom tj pod datumom kad se greska desila. Mada je najcesce da bankomat sam stornira transakciju. Sto se tice rezervisanih sredstava mogu se odblokirati odmah uz klijentov zahtev. Rezervisanje nije greska banke vec trgovackih lanaca koji pokusavaju da izbegnu placanje karticama pa cesto prave probleme tamo gde ih nema. Zamislite da u danasnje vreme funkcionisete bez elektronskog bankarstva i platnih kartica, to je skoro pa nemoguce.

dragan

pre 6 godina

Šbi rekla premijerka "digitalizacija bre".Bankomat ne kontroliše da li je izašao novac.Blokira svoj rad kad ponestane novca u njemu.Banka mora nekoliko meseci da čeka jer je on možda podigao i potrošio novac u nekoj prodavnici ili pijaci.A čeka se i izveštaji prodavnica o transakcijama sa tom karticom.Naročito je problematično uzimati velike svote na bankomatu.Najbolje u banci.Ja sve plaćam karticom jedino za sitne stvari uzmem par hiljada ostalo je u banci.Inače naše banke su jako zaostale.Kad plaćate račune oni nemaju čitaće bar kodova kao prodavnice već svako slovi i broj kucaju.Bar kod je uveden na sve račune a korist nikakva.Čujem da će se i u prodavnicama moći to plaćati ali za sad samo za 3 firme (SBB,Telekom,VIP).

Jos Cekam

pre 6 godina

10.6.2017 Sam podigo 20 000 din na bankomatu u Soko Banji sa Visa karticom iz Nemacke. Izbacio mi je pare i karticu, uzo sam prvo karticu da spremim u novcanik a pare je povuko. Prijavio sam problem u banci , objasnio da je sve trajalo mozda 30 s ali pare jos nisam dobio...

Pierre Boya

pre 6 godina

Banca Intesa, podižem 5000din. Tokom transakcije nestaje struje, bankomat izbaci karticu ali ne i pare.
Pozovem call centar, kazu idi sutra do filijale pošto je bila nedelja.
Sutradan u filijali kažu transakcija se nije ni desila.
Proverim stanje na računu, kao da nisam ni podizao pare.

kraja

pre 6 godina

"oba puta je rezervisao maksimalnu sumu od 150€ iako sam sipao 30-40€. Proslo je dobrih 15-20 dana dok se novac nije odblokirao s racuna."

...odlicno...
...ovo je nesto na sta treba upozoriti ljude...
...isto mi se dogodilo u francuskoj, s tim sto je bilo u radno vreme...
...automat je "zadrzao" sumu koju je skinuo kao garanciju, a extra naplatio natoceno gorivo...
...sacekao sam pola sata na pumpi, ali mi se "garancija" nije vratila na racun...
...onda sam otisao unutra i trazio da mi daju racun za gorivo i racun za uzetu "garanciju"...
...odbili su...
...posto nisam uopste znao o cemu se radi, rekao sam da necu pomeriti kola sa pumpe i da cu zvati policiju zbog moguce kradje...
...tek posle sat vremena, poslovodja, menadzer, sta li je, izdao mi je potvrdu sa pecatom za obe sume...
...po povratku u zemlju, uz sve papire i urgenciju banke, cekao sam vise od mesec dana da mi se "garancija" vrati...
...da napomenem, vrlo je bitno imati aktivnu sms podrsku iz maticne banke, jer u roku od par minuta dobijate obavestenje o promeni na racunu...

Broker

pre 6 godina

vec 20 godina zivim van Srbije, u zemlji u kojoj samo sto ne ukinu keš. Za tih 20 godina koliko sam koristio platne kartice nijednom mi se nije desilo da mi bankomat pojede pare ili da mi u radnji ili reatoranu naplate visestruke iznose. Jedina tri "incidenta" su mi se dogodila u Srbiji.

Prvi put mi je bankomat vratio karticu bez novca. Posto su se u nadleznoj banci pravili blesavi a u pitanju je bila Visa, zalio sam se Visi i transakcija je bila ponistena istog dana!

Drugi put su mi na salteru poste odbili karticu kada sam placao oceve racune, uz objasnjenje da kao drzavljanin Srbije ne smem da imam stranu karticu i bankovni racun i da protiv mene mogu podneti prekrsajnu prijavu. Odbrusio sam im da mogu i bogu da me prijave ako zele i otisao u drugu filijalu gde su ki karticu primili bez problema!

Treci put, kasirka mi je zatrazila karticu, uvukla u aparat i pitala: "koji vam je pin kod?". Ljubazno sam joj rekao da se pin kod ne daje, na sta je ona pocela da se dere: "Kratak mi je kabl, sta izvoljevas BRE (?!), koji ti je pin kod?". Pruzio sam ruku, istrgao karticu iz aparata, bacio robu pored kase i odbrusio: "Zini da ti kazem". I napustio radnju!

Neopterecen

pre 6 godina

ja sam zaboravio da uzmem iz bankomata 5 hiljada koje mi je izbacio i on ih je progutao nazad. to je bila subota. u ponedeljak sam pisao reklamaciju. u utorak su mi javili da ce mi novac biti vracen i vec taj dan ili sutradan ujutru mi je leglo 5k na racun.valjda zavisi do banke
(bora, 15. oktobar 2017 12:05)
Kakav je to sistem???? Bankomat mora sam automatski odmah da ponisti dizanje para, ako ih ti nisi uzeo. Barem tako to radi u svetu!!!!

Mikelanđelo

pre 6 godina

Ja bih odmah momentalno, otišao u drugu banku . Druga banka vam u roku od najviše 48 sati uplaćuje baci koja vas je zafrknula .
Oni gube klijenta ,vi ih plus tužite i dobijete garantovano . Takođe neko iz te banke obavezno gubi posao .A ljudi koji su u toj banci više ne koriste bankomat pa gubi i firma koja se bavi tim bankomatom.
Niste valjda ludi da čekate 180 dana ?

Petar

pre 6 godina

Deilo mi se,ali sma dobio nazad za 24 h a mozda i manje. Doduse banka u inostranstvu, domaci bankomat.Poslao sam email i novac je ubrzo bio na racunu. Nisam nista dokazivao, samo slikao slip da je novac podignut,a rekao sam da nije.

onako

pre 6 godina

"Kako bi bilo da napišete o kojoj se banci radi. Korisnici bi trebalo da imaju uvid koje banke treba izbegavati.
(Goran, 15. oktobar 2017 10:14) "

Potpuno se slažem, ALI samo kada se potvrdi da je zaista onako kako klijent tvrdi. Ne kažem da OVAJ čovek nije u pravu i ima moju punu podršku da istraje, ALI lično sam bio svedok kada čovek podiže novac, uzme karticu i ode bez novca, pa ga mi iz reda "jurimo".

Dakle, greška može biti i kod korisnika bankomata i mada znam da će ova tvrdnja odbiti puno minusa, to je nažalost istina. Još jednom kažem, moguće je da je u ovom slučaju greška na strani banke.

Ipak, znam da oni stanje uparuju u roku od najdalje par dana, tako da ukolik odmah nisu primetili višak od 24.000 din, znači da postoji još neššto problematično. Kada ima 24.000 din viška, to se završava u roku od par dana (meni je i to previše), a ne za 15 ili 180 dana.

Kada traje duže, znači da viška u bankomatu nije bilo.

E sad, na početak: dok se ne potvrdi priča i druge strane, treba sačekati sa objavom o kojoj se banci radi.

Ako maltretiraju čovek njihovom greškom, neka im zapreti tužbom. Ali podržavam da ukoliko se objavi ime banke PRE nego što se utvrdi činjenično stanje, pa se još i pokaže da je korisnik pogrešio, da li tada podržavamo da banka tuži i njega i medije koji su preneli pogrešnu vest?

XXL

pre 6 godina

Imao sam identičan slučaj prilikom podizanja iznosa od 7000 dinara. Sve lepo urađeno bankomat izbaci pare i odmah ih povukao da nisam ni pogledom mogao da in uhvatim i na kraju operacije mi izbaci listić sa stanjem. Obzirom da sam bio sam u banci zamolim službenicu da mi pomogne koja je ne prekidajući tel. razgovor reče da dođem sutra pre podne i podnesem prigovor. Sutra me službenica ubeđuje da nisam možda ipak podigao novac. Odem kući i nazovem Bg sedište i kažu mi da je potrebno 45 dana da se slučaj ispita. Kažem dobro za to vreme ću da Vas tužim. Sutradan sam dobio svoj novac bez ikakvih daljnih radnji - na ruke.

Lidija

pre 6 godina

Meni su vratili pare sledećeg meseca ali su mi zaračunali kamatu na minus. Pisala sam im milion mejlova i na kraju mi se smučilo pa sam odustala

r53

pre 6 godina

Po evropi ima i gorih situacija - prosle godine sam sipao benzin u francuskoj na 2 mesta, i naravno vecina pumpi je bez radnika, sipas sam. Sistem je takav da se prvo provuce kartica pa ti onda odbije novac nakon sipanja benzina, i posto sam ja placao za njih stranom karticom, oba puta je rezervisao maksimalnu sumu od 150€ iako sam sipao 30-40€. Proslo je dobrih 15-20 dana dok se novac nije odblokirao s racuna.

Emergency fund

pre 6 godina

@zenska perspetiva

Jednostavno, nadjite gde bacate pare. Svi to radimo. Prvo otpadaju kladionice, cigare, kafici, piva, garderoba posebno jeftina, radnje “sve po 200 dinara”, brza hrana jer me mrzi da ponesem rucak, sitnice za kuhinju (lagerovanju posebno sklone zene), hipermarketi... nema nijednog budzeta gde ne odlazi mesecno bar 2000 dinara na nepotrebne gluposti zato sto ljudi misle da su im neophodne. O pretrpanosti stanova da ne govorim. Mentalitet “ne moze” je put u finansijsku nestabilnost. Uzgred, trebalo bi da sacuvate 3-6 plata, ali je to preambiciozno za minimalac. Preko 50.000 moze.

goxy

pre 6 godina

Ne dizem pare sa ATMa vec godinama, vec samo udjem u poslovnicu i uzmem par hiljada dinara, i znam da nisam u minusu, i nenosim kartice, i znam koliko mogu da potrisim, i na taj nacin sebe obuzdavam od kupovine suludih uzaludnih stvari.

mandrak

pre 6 godina

Krajnje je vreme da se ova drzava pozabavi bar osnovnim pravima svojih građana. Za to valjda drzava i postoji. Ovako ljudi u Srbiji se osecaju kao džak za udaranje po kojem svako moze da udara kako mu se hoce. Treba insistirati da svaki drzavni sluzbenik i svaka sluzba radi ono za sta ih placamo. Dosta je bilo obecanja u magli i nevidljivih pobeda. Hocemo osnovna ljudska prava ODMAH.

bora

pre 6 godina

ja sam zaboravio da uzmem iz bankomata 5 hiljada koje mi je izbacio i on ih je progutao nazad. to je bila subota. u ponedeljak sam pisao reklamaciju. u utorak su mi javili da ce mi novac biti vracen i vec taj dan ili sutradan ujutru mi je leglo 5k na racun.
valjda zavisi do banke

Vlada

pre 6 godina

@pera, 15. oktobar 2017 10:32)
Радим у послу са банкоматима и тотално нереалан сценарио по много основа. Тако нешто оствариво у баснама, а не у реалном животу. 180 дана превелик рок, али собзиром на број трансакција, ово је случај за веровали или не. Неће због овога масовно људи мењати банку нити ће било ко добити отказ, пропасти банка

sale

pre 6 godina

Nažalost to je tako u Srbiji, bilo i biće... Kada građaninu treba nešto da se uzme tu su odmah svi, banke, inspekcije, policija, izvršitelji, to ide po skraćenom postupku... Ali zato ne daj bože da oni pogreše... E onda ispravljanje te greške traje mesecima... Ako dočeka da ti isprave grešku.

Mr M

pre 6 godina

Jos jedan negativan primer outsource-ovanja.. potpuno idijotska menazderska glupost za navodno rezanje troskova. Izivljavanje nad nekim ko radi za minimalac i nema resurse da ih tuzi. Treba covek da uzajmi pare, tuzi ih i naplati ovaj bezobrazluk.

Sandman

pre 6 godina

14. jula bankomat u Crnoj Gori mi nije izbacio 50 evra. Ali nisam znao da li je skinuto sa računa. Vratio se posle par dana kući i u banci proverio stanje i gle čuda,novac skinut. Napisao molbu sa obrazloženjem,moj bankar prosledio banci u CG i posle 5 dana mi je novac uplaćen,iako su bankari rekli da će možda duže da traje...

Emergency fund

pre 6 godina

Naravoucenije, ostavite najmanje jednu platu sa strane, zlu ne trebalo. Svakog meseca po 2000 dinara, za godinu dana cete imati fond za crne dane. Ovo uce prosecnog Amerikanca. Mi Srbi olako shvatamo finansije, a to je cela nauka.

Sm

pre 6 godina

Ne znaju ljudi da naprave haos kad se ovako nešto desi sljuštiš im se dole pravo kod direktora i pripretiš tužbom da vidiš kako se sve rešava za 2 dana.Generalno ljudi u ovoj zemlji ne znaju svoja prava, ne znam zbog čega postoji agencija za zaštitu potrošača ako je ne koristite, kad se ovako nešto desi komtaktirajte ih uglavnom su spremni da vam pomognu.
Ps
Kod nas se kulturom i mirnim putem na žalost ne rešava ništa nemojte to ni pokušavati....

Ostina A

pre 6 godina

Meni se to desilo, isplatili su mi pare sledeći dan. Banka se služi raznim prevarama, ali za isplatu od 200e, sigurno neće zavlačiti. Važnije im je da imaju klijenta nego za njih smešnih 200e.

Priča sigurno nije toliko crno bela.

Dejan

pre 6 godina

Meni se ovo desilo jednom i bilo je vrlo neprijatno jer sam bukvalno ostao bez sredstava na računu ne mojom greškom. Morao sam da čekam skoro nedelju dana da banka ispravi tu grešku ali je ispravila. Tu sam banku promenio jer sam imao još neprijatnosti sa njihovim bankomatima. Spore transakcije, čekalo se po hladnoći jako dugo da se izadje novac, progutana kartica u sred noći jer je na bankomatu nestala struja pa sam morao da je blokiram po savetu dežurne službe da ne bi izašla sama kad dodje struja a za drugu karticu su tražili da se plati.
Savet svima koji koriste bankomate, da nikada ne dižu sav novac odjednom sa računa da ne bi ostali bez svega ako greška nastane!

Petar

pre 6 godina

Meni se isto desilo. Podizao sam novac na bankomatu OTP banke sa telenorovom karticom. Rekli su mi iz OTP-a, moras zvati svoju banku pa da oni naprave zahtev za povraćaj. Novac mi je vraćen posle 7 dana. Verovatno jer je iznos bio baš mali, manje od 1000 din. Da je bilo preko 20000 cekao bih najmanje 20 dana, tako rekoše. Jer mora da izlazi ekipa na teren da broji novac u bankomatu i da gledaju snimak sa kamere.
Sve u svemu vrlo nezgodna situacija ali se jako retko događa. U svakom slučaju, treba pritiskati banku da rejlamaciju resi sto pre i pozovite se na zakon i rokovima vracanja

pera

pre 6 godina

prijavis banku NBS i internoj reviziji banke i promenis je. Banka plati kaznu, izgubi klijenta i dobije negativnu reklamu. Zaduzen za reklamacije u banci dobije otkaz. Ti tuzis banku (ima.advokata koji rade takve stvari za dzabe pa se naplate kasnije) i posle godinu, dve uzmes i kamatu i svoje pare. Nije bas najsrecnije resenje ali je mnooooogo bolje od cekanja 180 za nista.

Banke u RS

pre 6 godina

Meni kao penzineru iz Nemacke, koji je sav svoj novac prebacio na bankarski konto u BG, vec cetvrtu godinu ne dozvoljavaju pristup mome novcu. Vodim sudski spor - i nista. Ma dajte, ovoliko kriminala nema nigde na svetu, a sve legalno i po zakonu. Dakle, kriminal ukanalisan u zakone. A drzava kod koje je kriminal zakonski zasticen (naravno ne za obicne smtrnike) je kriminalna drzava, u narodu se to kaze - mafija.

Banke u RS

pre 6 godina

Meni kao penzineru iz Nemacke, koji je sav svoj novac prebacio na bankarski konto u BG, vec cetvrtu godinu ne dozvoljavaju pristup mome novcu. Vodim sudski spor - i nista. Ma dajte, ovoliko kriminala nema nigde na svetu, a sve legalno i po zakonu. Dakle, kriminal ukanalisan u zakone. A drzava kod koje je kriminal zakonski zasticen (naravno ne za obicne smtrnike) je kriminalna drzava, u narodu se to kaze - mafija.

Sm

pre 6 godina

Ne znaju ljudi da naprave haos kad se ovako nešto desi sljuštiš im se dole pravo kod direktora i pripretiš tužbom da vidiš kako se sve rešava za 2 dana.Generalno ljudi u ovoj zemlji ne znaju svoja prava, ne znam zbog čega postoji agencija za zaštitu potrošača ako je ne koristite, kad se ovako nešto desi komtaktirajte ih uglavnom su spremni da vam pomognu.
Ps
Kod nas se kulturom i mirnim putem na žalost ne rešava ništa nemojte to ni pokušavati....

pera

pre 6 godina

prijavis banku NBS i internoj reviziji banke i promenis je. Banka plati kaznu, izgubi klijenta i dobije negativnu reklamu. Zaduzen za reklamacije u banci dobije otkaz. Ti tuzis banku (ima.advokata koji rade takve stvari za dzabe pa se naplate kasnije) i posle godinu, dve uzmes i kamatu i svoje pare. Nije bas najsrecnije resenje ali je mnooooogo bolje od cekanja 180 za nista.

Mr M

pre 6 godina

Jos jedan negativan primer outsource-ovanja.. potpuno idijotska menazderska glupost za navodno rezanje troskova. Izivljavanje nad nekim ko radi za minimalac i nema resurse da ih tuzi. Treba covek da uzajmi pare, tuzi ih i naplati ovaj bezobrazluk.

sale

pre 6 godina

Nažalost to je tako u Srbiji, bilo i biće... Kada građaninu treba nešto da se uzme tu su odmah svi, banke, inspekcije, policija, izvršitelji, to ide po skraćenom postupku... Ali zato ne daj bože da oni pogreše... E onda ispravljanje te greške traje mesecima... Ako dočeka da ti isprave grešku.

Dejan

pre 6 godina

Meni se ovo desilo jednom i bilo je vrlo neprijatno jer sam bukvalno ostao bez sredstava na računu ne mojom greškom. Morao sam da čekam skoro nedelju dana da banka ispravi tu grešku ali je ispravila. Tu sam banku promenio jer sam imao još neprijatnosti sa njihovim bankomatima. Spore transakcije, čekalo se po hladnoći jako dugo da se izadje novac, progutana kartica u sred noći jer je na bankomatu nestala struja pa sam morao da je blokiram po savetu dežurne službe da ne bi izašla sama kad dodje struja a za drugu karticu su tražili da se plati.
Savet svima koji koriste bankomate, da nikada ne dižu sav novac odjednom sa računa da ne bi ostali bez svega ako greška nastane!

Broker

pre 6 godina

vec 20 godina zivim van Srbije, u zemlji u kojoj samo sto ne ukinu keš. Za tih 20 godina koliko sam koristio platne kartice nijednom mi se nije desilo da mi bankomat pojede pare ili da mi u radnji ili reatoranu naplate visestruke iznose. Jedina tri "incidenta" su mi se dogodila u Srbiji.

Prvi put mi je bankomat vratio karticu bez novca. Posto su se u nadleznoj banci pravili blesavi a u pitanju je bila Visa, zalio sam se Visi i transakcija je bila ponistena istog dana!

Drugi put su mi na salteru poste odbili karticu kada sam placao oceve racune, uz objasnjenje da kao drzavljanin Srbije ne smem da imam stranu karticu i bankovni racun i da protiv mene mogu podneti prekrsajnu prijavu. Odbrusio sam im da mogu i bogu da me prijave ako zele i otisao u drugu filijalu gde su ki karticu primili bez problema!

Treci put, kasirka mi je zatrazila karticu, uvukla u aparat i pitala: "koji vam je pin kod?". Ljubazno sam joj rekao da se pin kod ne daje, na sta je ona pocela da se dere: "Kratak mi je kabl, sta izvoljevas BRE (?!), koji ti je pin kod?". Pruzio sam ruku, istrgao karticu iz aparata, bacio robu pored kase i odbrusio: "Zini da ti kazem". I napustio radnju!

Sandman

pre 6 godina

14. jula bankomat u Crnoj Gori mi nije izbacio 50 evra. Ali nisam znao da li je skinuto sa računa. Vratio se posle par dana kući i u banci proverio stanje i gle čuda,novac skinut. Napisao molbu sa obrazloženjem,moj bankar prosledio banci u CG i posle 5 dana mi je novac uplaćen,iako su bankari rekli da će možda duže da traje...

Petar

pre 6 godina

Meni se isto desilo. Podizao sam novac na bankomatu OTP banke sa telenorovom karticom. Rekli su mi iz OTP-a, moras zvati svoju banku pa da oni naprave zahtev za povraćaj. Novac mi je vraćen posle 7 dana. Verovatno jer je iznos bio baš mali, manje od 1000 din. Da je bilo preko 20000 cekao bih najmanje 20 dana, tako rekoše. Jer mora da izlazi ekipa na teren da broji novac u bankomatu i da gledaju snimak sa kamere.
Sve u svemu vrlo nezgodna situacija ali se jako retko događa. U svakom slučaju, treba pritiskati banku da rejlamaciju resi sto pre i pozovite se na zakon i rokovima vracanja

bora

pre 6 godina

ja sam zaboravio da uzmem iz bankomata 5 hiljada koje mi je izbacio i on ih je progutao nazad. to je bila subota. u ponedeljak sam pisao reklamaciju. u utorak su mi javili da ce mi novac biti vracen i vec taj dan ili sutradan ujutru mi je leglo 5k na racun.
valjda zavisi do banke

mandrak

pre 6 godina

Krajnje je vreme da se ova drzava pozabavi bar osnovnim pravima svojih građana. Za to valjda drzava i postoji. Ovako ljudi u Srbiji se osecaju kao džak za udaranje po kojem svako moze da udara kako mu se hoce. Treba insistirati da svaki drzavni sluzbenik i svaka sluzba radi ono za sta ih placamo. Dosta je bilo obecanja u magli i nevidljivih pobeda. Hocemo osnovna ljudska prava ODMAH.

XXL

pre 6 godina

Imao sam identičan slučaj prilikom podizanja iznosa od 7000 dinara. Sve lepo urađeno bankomat izbaci pare i odmah ih povukao da nisam ni pogledom mogao da in uhvatim i na kraju operacije mi izbaci listić sa stanjem. Obzirom da sam bio sam u banci zamolim službenicu da mi pomogne koja je ne prekidajući tel. razgovor reče da dođem sutra pre podne i podnesem prigovor. Sutra me službenica ubeđuje da nisam možda ipak podigao novac. Odem kući i nazovem Bg sedište i kažu mi da je potrebno 45 dana da se slučaj ispita. Kažem dobro za to vreme ću da Vas tužim. Sutradan sam dobio svoj novac bez ikakvih daljnih radnji - na ruke.

Emergency fund

pre 6 godina

Naravoucenije, ostavite najmanje jednu platu sa strane, zlu ne trebalo. Svakog meseca po 2000 dinara, za godinu dana cete imati fond za crne dane. Ovo uce prosecnog Amerikanca. Mi Srbi olako shvatamo finansije, a to je cela nauka.

Lidija

pre 6 godina

Meni su vratili pare sledećeg meseca ali su mi zaračunali kamatu na minus. Pisala sam im milion mejlova i na kraju mi se smučilo pa sam odustala

Mikelanđelo

pre 6 godina

Ja bih odmah momentalno, otišao u drugu banku . Druga banka vam u roku od najviše 48 sati uplaćuje baci koja vas je zafrknula .
Oni gube klijenta ,vi ih plus tužite i dobijete garantovano . Takođe neko iz te banke obavezno gubi posao .A ljudi koji su u toj banci više ne koriste bankomat pa gubi i firma koja se bavi tim bankomatom.
Niste valjda ludi da čekate 180 dana ?

r53

pre 6 godina

Po evropi ima i gorih situacija - prosle godine sam sipao benzin u francuskoj na 2 mesta, i naravno vecina pumpi je bez radnika, sipas sam. Sistem je takav da se prvo provuce kartica pa ti onda odbije novac nakon sipanja benzina, i posto sam ja placao za njih stranom karticom, oba puta je rezervisao maksimalnu sumu od 150€ iako sam sipao 30-40€. Proslo je dobrih 15-20 dana dok se novac nije odblokirao s racuna.

Pierre Boya

pre 6 godina

Banca Intesa, podižem 5000din. Tokom transakcije nestaje struje, bankomat izbaci karticu ali ne i pare.
Pozovem call centar, kazu idi sutra do filijale pošto je bila nedelja.
Sutradan u filijali kažu transakcija se nije ni desila.
Proverim stanje na računu, kao da nisam ni podizao pare.

Jos Cekam

pre 6 godina

10.6.2017 Sam podigo 20 000 din na bankomatu u Soko Banji sa Visa karticom iz Nemacke. Izbacio mi je pare i karticu, uzo sam prvo karticu da spremim u novcanik a pare je povuko. Prijavio sam problem u banci , objasnio da je sve trajalo mozda 30 s ali pare jos nisam dobio...

kraja

pre 6 godina

"oba puta je rezervisao maksimalnu sumu od 150€ iako sam sipao 30-40€. Proslo je dobrih 15-20 dana dok se novac nije odblokirao s racuna."

...odlicno...
...ovo je nesto na sta treba upozoriti ljude...
...isto mi se dogodilo u francuskoj, s tim sto je bilo u radno vreme...
...automat je "zadrzao" sumu koju je skinuo kao garanciju, a extra naplatio natoceno gorivo...
...sacekao sam pola sata na pumpi, ali mi se "garancija" nije vratila na racun...
...onda sam otisao unutra i trazio da mi daju racun za gorivo i racun za uzetu "garanciju"...
...odbili su...
...posto nisam uopste znao o cemu se radi, rekao sam da necu pomeriti kola sa pumpe i da cu zvati policiju zbog moguce kradje...
...tek posle sat vremena, poslovodja, menadzer, sta li je, izdao mi je potvrdu sa pecatom za obe sume...
...po povratku u zemlju, uz sve papire i urgenciju banke, cekao sam vise od mesec dana da mi se "garancija" vrati...
...da napomenem, vrlo je bitno imati aktivnu sms podrsku iz maticne banke, jer u roku od par minuta dobijate obavestenje o promeni na racunu...

Ostina A

pre 6 godina

Meni se to desilo, isplatili su mi pare sledeći dan. Banka se služi raznim prevarama, ali za isplatu od 200e, sigurno neće zavlačiti. Važnije im je da imaju klijenta nego za njih smešnih 200e.

Priča sigurno nije toliko crno bela.

Emergency fund

pre 6 godina

@zenska perspetiva

Jednostavno, nadjite gde bacate pare. Svi to radimo. Prvo otpadaju kladionice, cigare, kafici, piva, garderoba posebno jeftina, radnje “sve po 200 dinara”, brza hrana jer me mrzi da ponesem rucak, sitnice za kuhinju (lagerovanju posebno sklone zene), hipermarketi... nema nijednog budzeta gde ne odlazi mesecno bar 2000 dinara na nepotrebne gluposti zato sto ljudi misle da su im neophodne. O pretrpanosti stanova da ne govorim. Mentalitet “ne moze” je put u finansijsku nestabilnost. Uzgred, trebalo bi da sacuvate 3-6 plata, ali je to preambiciozno za minimalac. Preko 50.000 moze.

onako

pre 6 godina

"Kako bi bilo da napišete o kojoj se banci radi. Korisnici bi trebalo da imaju uvid koje banke treba izbegavati.
(Goran, 15. oktobar 2017 10:14) "

Potpuno se slažem, ALI samo kada se potvrdi da je zaista onako kako klijent tvrdi. Ne kažem da OVAJ čovek nije u pravu i ima moju punu podršku da istraje, ALI lično sam bio svedok kada čovek podiže novac, uzme karticu i ode bez novca, pa ga mi iz reda "jurimo".

Dakle, greška može biti i kod korisnika bankomata i mada znam da će ova tvrdnja odbiti puno minusa, to je nažalost istina. Još jednom kažem, moguće je da je u ovom slučaju greška na strani banke.

Ipak, znam da oni stanje uparuju u roku od najdalje par dana, tako da ukolik odmah nisu primetili višak od 24.000 din, znači da postoji još neššto problematično. Kada ima 24.000 din viška, to se završava u roku od par dana (meni je i to previše), a ne za 15 ili 180 dana.

Kada traje duže, znači da viška u bankomatu nije bilo.

E sad, na početak: dok se ne potvrdi priča i druge strane, treba sačekati sa objavom o kojoj se banci radi.

Ako maltretiraju čovek njihovom greškom, neka im zapreti tužbom. Ali podržavam da ukoliko se objavi ime banke PRE nego što se utvrdi činjenično stanje, pa se još i pokaže da je korisnik pogrešio, da li tada podržavamo da banka tuži i njega i medije koji su preneli pogrešnu vest?

niki

pre 6 godina

kod nas se sve resava na buku, situacija nije slicna ovoj ali da pojasnim, kada sam trebao registrovati auto a auto se vodio na Brata kome je u medjuvremenu istekla licna karta, samim tim nije ni mogao registrovati, otisao je da izvadi novu 7 dana pred istek registracije, tada se vrsila zamena stare za novu i bio je to tek pocetak tog procesa i velika guzva, dosao je i zakazali su mu dolazak za dva meseca po licnu kartu, kada je pitao kako on u medjuvremenu da registruje auto oni su mu rekli da ne moze ako se vodi do njega, pokusao je lepim tonom medjutim oni nisu imali vremena da se bakcu sa njim, e onda sam otisao ja, dosao sam i lepo im objasnio situaciju a oni su mi isto odgovorili.. 2 sekunde sam udahnunuo i ponocvo pitao kako mogu da resim situaciju, mora postojati resenje u takvim situacijama, ona je i dalje odbijala, kada sam poceo da urlam, pretim prijavom i njihom nesposobnoscu da rese situaciju, posle 2 minuta su me uveli napisali uverenje da je podnet zahtev za podizanje licne karte i da je on u procesu i da sa tim uverenjem mogu da registrujem kao sa licnom kartom, lepo sam im se zahvalio uzeo i otisao, kazem vam, njih je mrzelo da pisu uverenje i hteli su doslovno da me odj..u, tako vam je to kod nas, za sve morate da se borite..

goxy

pre 6 godina

Ne dizem pare sa ATMa vec godinama, vec samo udjem u poslovnicu i uzmem par hiljada dinara, i znam da nisam u minusu, i nenosim kartice, i znam koliko mogu da potrisim, i na taj nacin sebe obuzdavam od kupovine suludih uzaludnih stvari.

Vlada

pre 6 godina

@pera, 15. oktobar 2017 10:32)
Радим у послу са банкоматима и тотално нереалан сценарио по много основа. Тако нешто оствариво у баснама, а не у реалном животу. 180 дана превелик рок, али собзиром на број трансакција, ово је случај за веровали или не. Неће због овога масовно људи мењати банку нити ће било ко добити отказ, пропасти банка

Neopterecen

pre 6 godina

ja sam zaboravio da uzmem iz bankomata 5 hiljada koje mi je izbacio i on ih je progutao nazad. to je bila subota. u ponedeljak sam pisao reklamaciju. u utorak su mi javili da ce mi novac biti vracen i vec taj dan ili sutradan ujutru mi je leglo 5k na racun.valjda zavisi do banke
(bora, 15. oktobar 2017 12:05)
Kakav je to sistem???? Bankomat mora sam automatski odmah da ponisti dizanje para, ako ih ti nisi uzeo. Barem tako to radi u svetu!!!!

Petar

pre 6 godina

Deilo mi se,ali sma dobio nazad za 24 h a mozda i manje. Doduse banka u inostranstvu, domaci bankomat.Poslao sam email i novac je ubrzo bio na racunu. Nisam nista dokazivao, samo slikao slip da je novac podignut,a rekao sam da nije.

ZdravkoNS

pre 6 godina

Meni se slična situacija desila sa računom firme, gde se koriste i Visa Business kartice za taj račun u firmi. Naime jedno plaćanje je knjiženo dva puta, ja odmah nazvao banku, u pitanju je EFG banka, u roku od sat vremena je novac vraćen, i tri različite osobe su me zvale da provere jel sada sve ok i da se izvine...

Ne znam da li je situacija "Ako prođe...prođe" ili je zaista bila bezazlena greška, ali prilično sam se isfrustrirao, a tek mogu misliti kako li je nekome kome "Banka" zarobi sve što ima i zavlači ga.....ma .....nepristojno je da kažem šta mi je na pameti...

John

pre 6 godina

(Bankarka, 15. oktobar 2017 16:55)

Možda je tako u tvojoj banci, ali očigledno nije u svim. A treba da bude u svim. I svakoj.
Rezervisana sredstva se MOGU odblokirati po zahtevu klijenta. To ne znači rezervisana... ĆE BITI odblokirana...
"Može" i "mora" su dve različite stvari. A banke vrlo uspešno koriste obe - klijenti sve "moraju", a banka ne mora ništa već samo "može" (...da bude al' ne mora da znači).
I ne samo što to koriste, već i duboko veruju u to. Njima (bankama i glavešinama u njima) i dalje nije jasno kako i zašto oni gube sporove za kredite u Švajcarcima.

DPolitika

pre 6 godina

O bankarskom sektoru i mnogim pogodnostima koje NBS daje bankama u Srbiji gde se intervencijs NBS sastoji od zamolicemo banke da budu korektne mislim da ne treba posebno pisati...

Ako nisu umoljene tada sta?

Jedna od sada vec starijih fora banaka kod nas je rezervacija novca za njihove usluge unapred...

Tako na primer Intesa naplacuje uslugu odrzavanja racuna 195 dinara rezervacijom novca unapred.

Protivzakonito ne daju klijentu da koristi sve pare sa racuna tj. da raspolaze sa svojom imovinom vec odvoje sa strane klijentove pare za uslugu koju jos nisu ni pruzuli...

Klijent naravno pored zabrane raspolaganja svojih para ne dobija nikakvu kamatu za to vreme iako se banka evidentno koristi tim novcem.

Ako Intesa recimo ima 500.000 klijenata tada je to oko 800.000 eur mesecno unapred zadrzanog novca ili oko 10 Miliona eura godisnje koji oni unapred uzmu klijentu sa racuna i mogu da obrcu kako zele.

Sta je tu i u takvim okolnostima cudno sto je neka banka rekla dobicete pare u roku od 180 dana...

NBS stiti banke, pored navedenih glupsti setimo se i da ne postoji jasan limit za zelenaske kamate, da lizing kuce naplacuju tzv. opomene ponekada cak i vise vise nego rate za lizing itd.

Stotine propusta svakodnedvno postoje na stetu klijenata odnosno gradjana a tuzbe su posebno za male iznose uslozene tako da se vecini ne isplati ili nemaju sredstva da pokrenu spor.

Branko

pre 6 godina

Kakav je to sistem???? Bankomat mora sam automatski odmah da ponisti dizanje para, ako ih ti nisi uzeo. Barem tako to radi u svetu!!!!
(Neopterecen, 15. oktobar 2017 14:00)
To nije tačno, pošto, ako je novac izašao iz sefa, nikad se ne može sa sigurnošću znati, dok se ne uradi sravnjivanje bankomata, da li je novac netaknut. U prošlosti je bilo jako mnogo zloupotreba na ovaj način.

Dinosaurus De Luxe

pre 6 godina

Od kad me je davnih dana automat za kafu zeznuo i opljačkao za moje pare, ja poslujem isključivo s kešom. Imam kreditnu karticu, ali je NIKADA koristim.

U poslednje vreme sam razmišljao da ipak ponekad upotrebim jer priznajem da ima određenih prednosti. Ali posle svih horor priča o krađi love postao sam alergičan na bankomate i ne pada mi na pamet da tamo dižem keš.

Niam ni znao da uopšte može da se desi situacija kakva je ovde opisana, tj. da bankomat samo mahne kešom, vrati karticu i skine lovu sa stanja. Sudeći po broju loših iskustava koja navode komentatori, izgleda da je bankomat poprilično nepouzdana sprava, barem u Srbiji.

Tako da, neka fala, ali ja ću i dalje da budem onaj dinosaurus koji posluje ISKLJUČIVO s kešom, uprkos brojnim manama keša, kojih sam sasvim svestan.

Ali svestan sam da ima i gore od toga. Na primer, kad te mašna za***e! Zato samo keš, odsad kao i dosad!

Bankarka

pre 6 godina

Radim u banci i znam da nije istina. Reklamacije po bankomatu se resavaju vrlo brzo, vec prilikom sledeceg punjenja sto je 2 do 3 dana a novac se klijentu vraca sa valutom tj pod datumom kad se greska desila. Mada je najcesce da bankomat sam stornira transakciju. Sto se tice rezervisanih sredstava mogu se odblokirati odmah uz klijentov zahtev. Rezervisanje nije greska banke vec trgovackih lanaca koji pokusavaju da izbegnu placanje karticama pa cesto prave probleme tamo gde ih nema. Zamislite da u danasnje vreme funkcionisete bez elektronskog bankarstva i platnih kartica, to je skoro pa nemoguce.

dragan

pre 6 godina

Šbi rekla premijerka "digitalizacija bre".Bankomat ne kontroliše da li je izašao novac.Blokira svoj rad kad ponestane novca u njemu.Banka mora nekoliko meseci da čeka jer je on možda podigao i potrošio novac u nekoj prodavnici ili pijaci.A čeka se i izveštaji prodavnica o transakcijama sa tom karticom.Naročito je problematično uzimati velike svote na bankomatu.Najbolje u banci.Ja sve plaćam karticom jedino za sitne stvari uzmem par hiljada ostalo je u banci.Inače naše banke su jako zaostale.Kad plaćate račune oni nemaju čitaće bar kodova kao prodavnice već svako slovi i broj kucaju.Bar kod je uveden na sve račune a korist nikakva.Čujem da će se i u prodavnicama moći to plaćati ali za sad samo za 3 firme (SBB,Telekom,VIP).

zenska perspektiva

pre 6 godina

Emergency fund,
pa najbolje da zivimo kao biljke i eto ustede. radite, pijte vodu, jedite leba i ustedecete i vise nego 2000, s platom od 24000. Ne bih rekla da u Americi, koju si naveo/la, ljudi zive kao biljke i tako sacuvaju, tj ustede novac. ne pricam o kladionici, ali ja bas ne mogu da uskratim sve svom detetu kako bih te 2000 sacuvala u šteku, a plata mi je dosta veca od te 24000rsd.

proka

pre 6 godina

dokle god se krije ime banke u ovakvim slucajevima banke ce se ovako ponasati. i jedna pohvala: dva puta mi se desilo da uzmem karticu i potvrdu a zaboravim novac posto su bili kasni nocni sati niko ga nije uzeo, posle dva tri dana banka mi je na stanju prikazala povracaj istog.

Voo Doo Instalater

pre 6 godina

U celoj prici najporaznije je to sto neko u ovoj zemlji radi mesec dana za 200 evra. Sa tim nije moguce preziveti i ostati covek.
(Marko, 15. oktobar 2017 10:39)

Ne radi "neko" prijatelju, nego najmanje milion ljudi! Ako računaš i penzose dupliraj moju procenu koja je, barem ja mislim, bajkovita.

Eto, moja supruga radi u "Metrou" za 23.400. SSS blizu 30 g. staža. Radi magacinsko knjigovodstvo i to U SRED BEOGRADA(prekovremeno joj ne plaćaju, naravno)! Nije ni Surdulica ni Srvljig nego iz unutrašnjosti permanentno prozivana prestonica...

mufljuz

pre 6 godina

Imao sam problem na bankomatu unicredit banke.Uplatio sam 8 ili 9 hiljada I na pola operacije brojanja novca doslo do nekog kako je tamo pisalo "zaglava".Bankomat mi je vratio karticu ali novac nije legao na racun.Sledeceg dana sam otisao do najblize filijale,podneo zahtev za povrat novca I u roku od sat vremena novac je bio na racunu.

Biljana

pre 3 godine

Sinoć sam dozivela isto
Na bankomatu Poštanske štedionice. Dobila obavestenje da nisu u mogućnosti da obrade zahtev
A sa računa skinuto 20 000
Sad čekam 5,6 dana, da vrate novac ako nije podignut 🙄Naravno da nije 😠
Nadam se da ću dobiti svoj novac nazad. Ukoliko bude problema platiću da vrate kameru.

Emergency fund

pre 6 godina

Naravoucenije, ostavite najmanje jednu platu sa strane, zlu ne trebalo. Svakog meseca po 2000 dinara, za godinu dana cete imati fond za crne dane. Ovo uce prosecnog Amerikanca. Mi Srbi olako shvatamo finansije, a to je cela nauka.

Vlada

pre 6 godina

@pera, 15. oktobar 2017 10:32)
Радим у послу са банкоматима и тотално нереалан сценарио по много основа. Тако нешто оствариво у баснама, а не у реалном животу. 180 дана превелик рок, али собзиром на број трансакција, ово је случај за веровали или не. Неће због овога масовно људи мењати банку нити ће било ко добити отказ, пропасти банка

Ostina A

pre 6 godina

Meni se to desilo, isplatili su mi pare sledeći dan. Banka se služi raznim prevarama, ali za isplatu od 200e, sigurno neće zavlačiti. Važnije im je da imaju klijenta nego za njih smešnih 200e.

Priča sigurno nije toliko crno bela.

goxy

pre 6 godina

Ne dizem pare sa ATMa vec godinama, vec samo udjem u poslovnicu i uzmem par hiljada dinara, i znam da nisam u minusu, i nenosim kartice, i znam koliko mogu da potrisim, i na taj nacin sebe obuzdavam od kupovine suludih uzaludnih stvari.

Bankarka

pre 6 godina

Radim u banci i znam da nije istina. Reklamacije po bankomatu se resavaju vrlo brzo, vec prilikom sledeceg punjenja sto je 2 do 3 dana a novac se klijentu vraca sa valutom tj pod datumom kad se greska desila. Mada je najcesce da bankomat sam stornira transakciju. Sto se tice rezervisanih sredstava mogu se odblokirati odmah uz klijentov zahtev. Rezervisanje nije greska banke vec trgovackih lanaca koji pokusavaju da izbegnu placanje karticama pa cesto prave probleme tamo gde ih nema. Zamislite da u danasnje vreme funkcionisete bez elektronskog bankarstva i platnih kartica, to je skoro pa nemoguce.

Emergency fund

pre 6 godina

@zenska perspetiva

Jednostavno, nadjite gde bacate pare. Svi to radimo. Prvo otpadaju kladionice, cigare, kafici, piva, garderoba posebno jeftina, radnje “sve po 200 dinara”, brza hrana jer me mrzi da ponesem rucak, sitnice za kuhinju (lagerovanju posebno sklone zene), hipermarketi... nema nijednog budzeta gde ne odlazi mesecno bar 2000 dinara na nepotrebne gluposti zato sto ljudi misle da su im neophodne. O pretrpanosti stanova da ne govorim. Mentalitet “ne moze” je put u finansijsku nestabilnost. Uzgred, trebalo bi da sacuvate 3-6 plata, ali je to preambiciozno za minimalac. Preko 50.000 moze.

Dinosaurus De Luxe

pre 6 godina

Od kad me je davnih dana automat za kafu zeznuo i opljačkao za moje pare, ja poslujem isključivo s kešom. Imam kreditnu karticu, ali je NIKADA koristim.

U poslednje vreme sam razmišljao da ipak ponekad upotrebim jer priznajem da ima određenih prednosti. Ali posle svih horor priča o krađi love postao sam alergičan na bankomate i ne pada mi na pamet da tamo dižem keš.

Niam ni znao da uopšte može da se desi situacija kakva je ovde opisana, tj. da bankomat samo mahne kešom, vrati karticu i skine lovu sa stanja. Sudeći po broju loših iskustava koja navode komentatori, izgleda da je bankomat poprilično nepouzdana sprava, barem u Srbiji.

Tako da, neka fala, ali ja ću i dalje da budem onaj dinosaurus koji posluje ISKLJUČIVO s kešom, uprkos brojnim manama keša, kojih sam sasvim svestan.

Ali svestan sam da ima i gore od toga. Na primer, kad te mašna za***e! Zato samo keš, odsad kao i dosad!

Mikelanđelo

pre 6 godina

Ja bih odmah momentalno, otišao u drugu banku . Druga banka vam u roku od najviše 48 sati uplaćuje baci koja vas je zafrknula .
Oni gube klijenta ,vi ih plus tužite i dobijete garantovano . Takođe neko iz te banke obavezno gubi posao .A ljudi koji su u toj banci više ne koriste bankomat pa gubi i firma koja se bavi tim bankomatom.
Niste valjda ludi da čekate 180 dana ?

Banke u RS

pre 6 godina

Meni kao penzineru iz Nemacke, koji je sav svoj novac prebacio na bankarski konto u BG, vec cetvrtu godinu ne dozvoljavaju pristup mome novcu. Vodim sudski spor - i nista. Ma dajte, ovoliko kriminala nema nigde na svetu, a sve legalno i po zakonu. Dakle, kriminal ukanalisan u zakone. A drzava kod koje je kriminal zakonski zasticen (naravno ne za obicne smtrnike) je kriminalna drzava, u narodu se to kaze - mafija.

Broker

pre 6 godina

vec 20 godina zivim van Srbije, u zemlji u kojoj samo sto ne ukinu keš. Za tih 20 godina koliko sam koristio platne kartice nijednom mi se nije desilo da mi bankomat pojede pare ili da mi u radnji ili reatoranu naplate visestruke iznose. Jedina tri "incidenta" su mi se dogodila u Srbiji.

Prvi put mi je bankomat vratio karticu bez novca. Posto su se u nadleznoj banci pravili blesavi a u pitanju je bila Visa, zalio sam se Visi i transakcija je bila ponistena istog dana!

Drugi put su mi na salteru poste odbili karticu kada sam placao oceve racune, uz objasnjenje da kao drzavljanin Srbije ne smem da imam stranu karticu i bankovni racun i da protiv mene mogu podneti prekrsajnu prijavu. Odbrusio sam im da mogu i bogu da me prijave ako zele i otisao u drugu filijalu gde su ki karticu primili bez problema!

Treci put, kasirka mi je zatrazila karticu, uvukla u aparat i pitala: "koji vam je pin kod?". Ljubazno sam joj rekao da se pin kod ne daje, na sta je ona pocela da se dere: "Kratak mi je kabl, sta izvoljevas BRE (?!), koji ti je pin kod?". Pruzio sam ruku, istrgao karticu iz aparata, bacio robu pored kase i odbrusio: "Zini da ti kazem". I napustio radnju!

Mr M

pre 6 godina

Jos jedan negativan primer outsource-ovanja.. potpuno idijotska menazderska glupost za navodno rezanje troskova. Izivljavanje nad nekim ko radi za minimalac i nema resurse da ih tuzi. Treba covek da uzajmi pare, tuzi ih i naplati ovaj bezobrazluk.

Sm

pre 6 godina

Ne znaju ljudi da naprave haos kad se ovako nešto desi sljuštiš im se dole pravo kod direktora i pripretiš tužbom da vidiš kako se sve rešava za 2 dana.Generalno ljudi u ovoj zemlji ne znaju svoja prava, ne znam zbog čega postoji agencija za zaštitu potrošača ako je ne koristite, kad se ovako nešto desi komtaktirajte ih uglavnom su spremni da vam pomognu.
Ps
Kod nas se kulturom i mirnim putem na žalost ne rešava ništa nemojte to ni pokušavati....

onako

pre 6 godina

"Kako bi bilo da napišete o kojoj se banci radi. Korisnici bi trebalo da imaju uvid koje banke treba izbegavati.
(Goran, 15. oktobar 2017 10:14) "

Potpuno se slažem, ALI samo kada se potvrdi da je zaista onako kako klijent tvrdi. Ne kažem da OVAJ čovek nije u pravu i ima moju punu podršku da istraje, ALI lično sam bio svedok kada čovek podiže novac, uzme karticu i ode bez novca, pa ga mi iz reda "jurimo".

Dakle, greška može biti i kod korisnika bankomata i mada znam da će ova tvrdnja odbiti puno minusa, to je nažalost istina. Još jednom kažem, moguće je da je u ovom slučaju greška na strani banke.

Ipak, znam da oni stanje uparuju u roku od najdalje par dana, tako da ukolik odmah nisu primetili višak od 24.000 din, znači da postoji još neššto problematično. Kada ima 24.000 din viška, to se završava u roku od par dana (meni je i to previše), a ne za 15 ili 180 dana.

Kada traje duže, znači da viška u bankomatu nije bilo.

E sad, na početak: dok se ne potvrdi priča i druge strane, treba sačekati sa objavom o kojoj se banci radi.

Ako maltretiraju čovek njihovom greškom, neka im zapreti tužbom. Ali podržavam da ukoliko se objavi ime banke PRE nego što se utvrdi činjenično stanje, pa se još i pokaže da je korisnik pogrešio, da li tada podržavamo da banka tuži i njega i medije koji su preneli pogrešnu vest?

dragan

pre 6 godina

Šbi rekla premijerka "digitalizacija bre".Bankomat ne kontroliše da li je izašao novac.Blokira svoj rad kad ponestane novca u njemu.Banka mora nekoliko meseci da čeka jer je on možda podigao i potrošio novac u nekoj prodavnici ili pijaci.A čeka se i izveštaji prodavnica o transakcijama sa tom karticom.Naročito je problematično uzimati velike svote na bankomatu.Najbolje u banci.Ja sve plaćam karticom jedino za sitne stvari uzmem par hiljada ostalo je u banci.Inače naše banke su jako zaostale.Kad plaćate račune oni nemaju čitaće bar kodova kao prodavnice već svako slovi i broj kucaju.Bar kod je uveden na sve račune a korist nikakva.Čujem da će se i u prodavnicama moći to plaćati ali za sad samo za 3 firme (SBB,Telekom,VIP).

Neopterecen

pre 6 godina

ja sam zaboravio da uzmem iz bankomata 5 hiljada koje mi je izbacio i on ih je progutao nazad. to je bila subota. u ponedeljak sam pisao reklamaciju. u utorak su mi javili da ce mi novac biti vracen i vec taj dan ili sutradan ujutru mi je leglo 5k na racun.valjda zavisi do banke
(bora, 15. oktobar 2017 12:05)
Kakav je to sistem???? Bankomat mora sam automatski odmah da ponisti dizanje para, ako ih ti nisi uzeo. Barem tako to radi u svetu!!!!

pera

pre 6 godina

prijavis banku NBS i internoj reviziji banke i promenis je. Banka plati kaznu, izgubi klijenta i dobije negativnu reklamu. Zaduzen za reklamacije u banci dobije otkaz. Ti tuzis banku (ima.advokata koji rade takve stvari za dzabe pa se naplate kasnije) i posle godinu, dve uzmes i kamatu i svoje pare. Nije bas najsrecnije resenje ali je mnooooogo bolje od cekanja 180 za nista.

r53

pre 6 godina

Po evropi ima i gorih situacija - prosle godine sam sipao benzin u francuskoj na 2 mesta, i naravno vecina pumpi je bez radnika, sipas sam. Sistem je takav da se prvo provuce kartica pa ti onda odbije novac nakon sipanja benzina, i posto sam ja placao za njih stranom karticom, oba puta je rezervisao maksimalnu sumu od 150€ iako sam sipao 30-40€. Proslo je dobrih 15-20 dana dok se novac nije odblokirao s racuna.

Jos Cekam

pre 6 godina

10.6.2017 Sam podigo 20 000 din na bankomatu u Soko Banji sa Visa karticom iz Nemacke. Izbacio mi je pare i karticu, uzo sam prvo karticu da spremim u novcanik a pare je povuko. Prijavio sam problem u banci , objasnio da je sve trajalo mozda 30 s ali pare jos nisam dobio...

sale

pre 6 godina

Nažalost to je tako u Srbiji, bilo i biće... Kada građaninu treba nešto da se uzme tu su odmah svi, banke, inspekcije, policija, izvršitelji, to ide po skraćenom postupku... Ali zato ne daj bože da oni pogreše... E onda ispravljanje te greške traje mesecima... Ako dočeka da ti isprave grešku.

Petar

pre 6 godina

Meni se isto desilo. Podizao sam novac na bankomatu OTP banke sa telenorovom karticom. Rekli su mi iz OTP-a, moras zvati svoju banku pa da oni naprave zahtev za povraćaj. Novac mi je vraćen posle 7 dana. Verovatno jer je iznos bio baš mali, manje od 1000 din. Da je bilo preko 20000 cekao bih najmanje 20 dana, tako rekoše. Jer mora da izlazi ekipa na teren da broji novac u bankomatu i da gledaju snimak sa kamere.
Sve u svemu vrlo nezgodna situacija ali se jako retko događa. U svakom slučaju, treba pritiskati banku da rejlamaciju resi sto pre i pozovite se na zakon i rokovima vracanja

bora

pre 6 godina

ja sam zaboravio da uzmem iz bankomata 5 hiljada koje mi je izbacio i on ih je progutao nazad. to je bila subota. u ponedeljak sam pisao reklamaciju. u utorak su mi javili da ce mi novac biti vracen i vec taj dan ili sutradan ujutru mi je leglo 5k na racun.
valjda zavisi do banke

kraja

pre 6 godina

"oba puta je rezervisao maksimalnu sumu od 150€ iako sam sipao 30-40€. Proslo je dobrih 15-20 dana dok se novac nije odblokirao s racuna."

...odlicno...
...ovo je nesto na sta treba upozoriti ljude...
...isto mi se dogodilo u francuskoj, s tim sto je bilo u radno vreme...
...automat je "zadrzao" sumu koju je skinuo kao garanciju, a extra naplatio natoceno gorivo...
...sacekao sam pola sata na pumpi, ali mi se "garancija" nije vratila na racun...
...onda sam otisao unutra i trazio da mi daju racun za gorivo i racun za uzetu "garanciju"...
...odbili su...
...posto nisam uopste znao o cemu se radi, rekao sam da necu pomeriti kola sa pumpe i da cu zvati policiju zbog moguce kradje...
...tek posle sat vremena, poslovodja, menadzer, sta li je, izdao mi je potvrdu sa pecatom za obe sume...
...po povratku u zemlju, uz sve papire i urgenciju banke, cekao sam vise od mesec dana da mi se "garancija" vrati...
...da napomenem, vrlo je bitno imati aktivnu sms podrsku iz maticne banke, jer u roku od par minuta dobijate obavestenje o promeni na racunu...

zenska perspektiva

pre 6 godina

Emergency fund,
pa najbolje da zivimo kao biljke i eto ustede. radite, pijte vodu, jedite leba i ustedecete i vise nego 2000, s platom od 24000. Ne bih rekla da u Americi, koju si naveo/la, ljudi zive kao biljke i tako sacuvaju, tj ustede novac. ne pricam o kladionici, ali ja bas ne mogu da uskratim sve svom detetu kako bih te 2000 sacuvala u šteku, a plata mi je dosta veca od te 24000rsd.

proka

pre 6 godina

dokle god se krije ime banke u ovakvim slucajevima banke ce se ovako ponasati. i jedna pohvala: dva puta mi se desilo da uzmem karticu i potvrdu a zaboravim novac posto su bili kasni nocni sati niko ga nije uzeo, posle dva tri dana banka mi je na stanju prikazala povracaj istog.

Dejan

pre 6 godina

Meni se ovo desilo jednom i bilo je vrlo neprijatno jer sam bukvalno ostao bez sredstava na računu ne mojom greškom. Morao sam da čekam skoro nedelju dana da banka ispravi tu grešku ali je ispravila. Tu sam banku promenio jer sam imao još neprijatnosti sa njihovim bankomatima. Spore transakcije, čekalo se po hladnoći jako dugo da se izadje novac, progutana kartica u sred noći jer je na bankomatu nestala struja pa sam morao da je blokiram po savetu dežurne službe da ne bi izašla sama kad dodje struja a za drugu karticu su tražili da se plati.
Savet svima koji koriste bankomate, da nikada ne dižu sav novac odjednom sa računa da ne bi ostali bez svega ako greška nastane!

Sandman

pre 6 godina

14. jula bankomat u Crnoj Gori mi nije izbacio 50 evra. Ali nisam znao da li je skinuto sa računa. Vratio se posle par dana kući i u banci proverio stanje i gle čuda,novac skinut. Napisao molbu sa obrazloženjem,moj bankar prosledio banci u CG i posle 5 dana mi je novac uplaćen,iako su bankari rekli da će možda duže da traje...

mandrak

pre 6 godina

Krajnje je vreme da se ova drzava pozabavi bar osnovnim pravima svojih građana. Za to valjda drzava i postoji. Ovako ljudi u Srbiji se osecaju kao džak za udaranje po kojem svako moze da udara kako mu se hoce. Treba insistirati da svaki drzavni sluzbenik i svaka sluzba radi ono za sta ih placamo. Dosta je bilo obecanja u magli i nevidljivih pobeda. Hocemo osnovna ljudska prava ODMAH.

ZdravkoNS

pre 6 godina

Meni se slična situacija desila sa računom firme, gde se koriste i Visa Business kartice za taj račun u firmi. Naime jedno plaćanje je knjiženo dva puta, ja odmah nazvao banku, u pitanju je EFG banka, u roku od sat vremena je novac vraćen, i tri različite osobe su me zvale da provere jel sada sve ok i da se izvine...

Ne znam da li je situacija "Ako prođe...prođe" ili je zaista bila bezazlena greška, ali prilično sam se isfrustrirao, a tek mogu misliti kako li je nekome kome "Banka" zarobi sve što ima i zavlači ga.....ma .....nepristojno je da kažem šta mi je na pameti...

niki

pre 6 godina

kod nas se sve resava na buku, situacija nije slicna ovoj ali da pojasnim, kada sam trebao registrovati auto a auto se vodio na Brata kome je u medjuvremenu istekla licna karta, samim tim nije ni mogao registrovati, otisao je da izvadi novu 7 dana pred istek registracije, tada se vrsila zamena stare za novu i bio je to tek pocetak tog procesa i velika guzva, dosao je i zakazali su mu dolazak za dva meseca po licnu kartu, kada je pitao kako on u medjuvremenu da registruje auto oni su mu rekli da ne moze ako se vodi do njega, pokusao je lepim tonom medjutim oni nisu imali vremena da se bakcu sa njim, e onda sam otisao ja, dosao sam i lepo im objasnio situaciju a oni su mi isto odgovorili.. 2 sekunde sam udahnunuo i ponocvo pitao kako mogu da resim situaciju, mora postojati resenje u takvim situacijama, ona je i dalje odbijala, kada sam poceo da urlam, pretim prijavom i njihom nesposobnoscu da rese situaciju, posle 2 minuta su me uveli napisali uverenje da je podnet zahtev za podizanje licne karte i da je on u procesu i da sa tim uverenjem mogu da registrujem kao sa licnom kartom, lepo sam im se zahvalio uzeo i otisao, kazem vam, njih je mrzelo da pisu uverenje i hteli su doslovno da me odj..u, tako vam je to kod nas, za sve morate da se borite..

Voo Doo Instalater

pre 6 godina

U celoj prici najporaznije je to sto neko u ovoj zemlji radi mesec dana za 200 evra. Sa tim nije moguce preziveti i ostati covek.
(Marko, 15. oktobar 2017 10:39)

Ne radi "neko" prijatelju, nego najmanje milion ljudi! Ako računaš i penzose dupliraj moju procenu koja je, barem ja mislim, bajkovita.

Eto, moja supruga radi u "Metrou" za 23.400. SSS blizu 30 g. staža. Radi magacinsko knjigovodstvo i to U SRED BEOGRADA(prekovremeno joj ne plaćaju, naravno)! Nije ni Surdulica ni Srvljig nego iz unutrašnjosti permanentno prozivana prestonica...

Lidija

pre 6 godina

Meni su vratili pare sledećeg meseca ali su mi zaračunali kamatu na minus. Pisala sam im milion mejlova i na kraju mi se smučilo pa sam odustala

XXL

pre 6 godina

Imao sam identičan slučaj prilikom podizanja iznosa od 7000 dinara. Sve lepo urađeno bankomat izbaci pare i odmah ih povukao da nisam ni pogledom mogao da in uhvatim i na kraju operacije mi izbaci listić sa stanjem. Obzirom da sam bio sam u banci zamolim službenicu da mi pomogne koja je ne prekidajući tel. razgovor reče da dođem sutra pre podne i podnesem prigovor. Sutra me službenica ubeđuje da nisam možda ipak podigao novac. Odem kući i nazovem Bg sedište i kažu mi da je potrebno 45 dana da se slučaj ispita. Kažem dobro za to vreme ću da Vas tužim. Sutradan sam dobio svoj novac bez ikakvih daljnih radnji - na ruke.

Pierre Boya

pre 6 godina

Banca Intesa, podižem 5000din. Tokom transakcije nestaje struje, bankomat izbaci karticu ali ne i pare.
Pozovem call centar, kazu idi sutra do filijale pošto je bila nedelja.
Sutradan u filijali kažu transakcija se nije ni desila.
Proverim stanje na računu, kao da nisam ni podizao pare.

Petar

pre 6 godina

Deilo mi se,ali sma dobio nazad za 24 h a mozda i manje. Doduse banka u inostranstvu, domaci bankomat.Poslao sam email i novac je ubrzo bio na racunu. Nisam nista dokazivao, samo slikao slip da je novac podignut,a rekao sam da nije.

Branko

pre 6 godina

Kakav je to sistem???? Bankomat mora sam automatski odmah da ponisti dizanje para, ako ih ti nisi uzeo. Barem tako to radi u svetu!!!!
(Neopterecen, 15. oktobar 2017 14:00)
To nije tačno, pošto, ako je novac izašao iz sefa, nikad se ne može sa sigurnošću znati, dok se ne uradi sravnjivanje bankomata, da li je novac netaknut. U prošlosti je bilo jako mnogo zloupotreba na ovaj način.

John

pre 6 godina

(Bankarka, 15. oktobar 2017 16:55)

Možda je tako u tvojoj banci, ali očigledno nije u svim. A treba da bude u svim. I svakoj.
Rezervisana sredstva se MOGU odblokirati po zahtevu klijenta. To ne znači rezervisana... ĆE BITI odblokirana...
"Može" i "mora" su dve različite stvari. A banke vrlo uspešno koriste obe - klijenti sve "moraju", a banka ne mora ništa već samo "može" (...da bude al' ne mora da znači).
I ne samo što to koriste, već i duboko veruju u to. Njima (bankama i glavešinama u njima) i dalje nije jasno kako i zašto oni gube sporove za kredite u Švajcarcima.

mufljuz

pre 6 godina

Imao sam problem na bankomatu unicredit banke.Uplatio sam 8 ili 9 hiljada I na pola operacije brojanja novca doslo do nekog kako je tamo pisalo "zaglava".Bankomat mi je vratio karticu ali novac nije legao na racun.Sledeceg dana sam otisao do najblize filijale,podneo zahtev za povrat novca I u roku od sat vremena novac je bio na racunu.

DPolitika

pre 6 godina

O bankarskom sektoru i mnogim pogodnostima koje NBS daje bankama u Srbiji gde se intervencijs NBS sastoji od zamolicemo banke da budu korektne mislim da ne treba posebno pisati...

Ako nisu umoljene tada sta?

Jedna od sada vec starijih fora banaka kod nas je rezervacija novca za njihove usluge unapred...

Tako na primer Intesa naplacuje uslugu odrzavanja racuna 195 dinara rezervacijom novca unapred.

Protivzakonito ne daju klijentu da koristi sve pare sa racuna tj. da raspolaze sa svojom imovinom vec odvoje sa strane klijentove pare za uslugu koju jos nisu ni pruzuli...

Klijent naravno pored zabrane raspolaganja svojih para ne dobija nikakvu kamatu za to vreme iako se banka evidentno koristi tim novcem.

Ako Intesa recimo ima 500.000 klijenata tada je to oko 800.000 eur mesecno unapred zadrzanog novca ili oko 10 Miliona eura godisnje koji oni unapred uzmu klijentu sa racuna i mogu da obrcu kako zele.

Sta je tu i u takvim okolnostima cudno sto je neka banka rekla dobicete pare u roku od 180 dana...

NBS stiti banke, pored navedenih glupsti setimo se i da ne postoji jasan limit za zelenaske kamate, da lizing kuce naplacuju tzv. opomene ponekada cak i vise vise nego rate za lizing itd.

Stotine propusta svakodnedvno postoje na stetu klijenata odnosno gradjana a tuzbe su posebno za male iznose uslozene tako da se vecini ne isplati ili nemaju sredstva da pokrenu spor.

Biljana

pre 3 godine

Sinoć sam dozivela isto
Na bankomatu Poštanske štedionice. Dobila obavestenje da nisu u mogućnosti da obrade zahtev
A sa računa skinuto 20 000
Sad čekam 5,6 dana, da vrate novac ako nije podignut 🙄Naravno da nije 😠
Nadam se da ću dobiti svoj novac nazad. Ukoliko bude problema platiću da vrate kameru.