1. Netacno. Alternativni izvori energije naprosto ne mogu da istisnu naftu jer nemaju dovoljno...hm, energije. Dok se svet resi nafte, potrebe za energijom ce biti visestruko vece nego danas. Koliko god bila skupa, energija iz prljavih izvora je nezamenljiva.
  (Kolonija , robovlasnicka, 06. oktobar 2017 00:16)

  Sunce nema dovoljno energije? OK pazi ‘vako nafta ima puno energije, ali da kazes da alternativni nemaju dovoljno prosto nije tacno. Solarni paneli su sve bolji i ima ih sve vise. Uostalom videcemo uskoro, ceo svet prelazi na alternativne izvore sigurno, a ni nafte nece biti zauvek. Sunce sa druge strane ce jos dugo dugo postojati.
  (Tzar bomba, 6. oktobar 2017 10:24)

  # Link komentara

 2. Prvo ovo je iznenađujuća poseta jer svako zna koliko su Amerika i saudijska Arabija povezane..kad je dolar izgubio zlatnu podlogu 70tih Saudiska Arabija je bila najvažniji stub dolara ..za uzvrat vladajuća porodica tamo mogla je da radi šta hoće i da im cela ženska populacija živi u robovskim uslovima ..takodje Saudiska Arabija je ubedljivo najveći kupac američkog oružja..kupe više za godinu dana američkog oružja nego sve NATO zemlje u Evropi zajedno za 5 godina tako da mi teško da zamislim da kupe rusko a ameri tamo imaju i 10 000 vojnika.
   (Nikola, 6. oktobar 2017 08:20)

  # Link komentara

 3. Imaju malo toga zajednickog?
  obe imaju nesmenjivog dozivotnog vladara
  obe nemaju institucije ili imaju privid istih
  obe proizvode i izvoze samo naftu a uvoze sve ostalo
  obe misle da su visokoduhove i zato ih ceo svet mrzi
  u obe je mali covek tako mali pred svemocnom drzavom
   (max, 6. oktobar 2017 07:55)

  # Link komentara

 4. Saudijci se pripremaju.U blizoj buducnosti i oni mogu ocekivati neko arapsko prolece i uvodjenje demokratije od strane zapada.Sve je moguce mada za sad malo verovatno .Ako je istina da zele s400 i ako ga dobiju od rusa,onda to ide u prilog da je svasta moguce.Imaju oni naoruzanje ali pvo im se oslanja na Americke sisteme kao i sve ostalo, sto u nekoj buducnosti moze biti opasno po njih.Ovako, pvo od rusa i da glava ne boli.
   (deki185, 6. oktobar 2017 06:48)

  # Link komentara

 5. Netacno. Alternativni izvori energije naprosto ne mogu da istisnu naftu jer nemaju dovoljno...hm, energije. Dok se svet resi nafte, potrebe za energijom ce biti visestruko vece nego danas. Koliko god bila skupa, energija iz prljavih izvora je nezamenljiva.
  (Kolonija , robovlasnicka, 6. oktobar 2017 00:16)

  # Link komentara

 6. Cas Sa Trumpom cas sa Putinom kao TITO
  (zz top, 6. oktobar 2017 00:12)

  # Link komentara

 7. Ma Vladimir je Legenda. Malo po malo dovodi Rusiju na vrh sveta. A i sunce izlazi ba istoku.
   (Crni Gruja, 5. oktobar 2017 23:25)

  # Link komentara

 8. Već vidim novu agendu američke spoljne politike: "ljudska prava u Saudijskoj Arabiji"
   (Klimaksolog, 5. oktobar 2017 22:32)

  # Link komentara

 9. Rusija polako postaje ko amerika, reketas srednjeg istoka. Naravno amerika je tu tradicionalno dobro zastupljena ali polako prolazi vreme kada su arapi davali pare za preskupe vojne komplekse amerima. Turska, Iran, Irak, Sirija, Egipat, Katar, sad i Arabija su vec potrosili oko 20+ milijardi na rusko naoruzanje. U narednom periodu cifra ce biti i veca, a postoje naznake da se Izrael takodje interesuje za Rusku naklonost, pardon oruzje. A Rusi rade ono sto smo i mi radili kad smo bili u mogucnosti, prodavali hemijske otrove Iraku a Iranu gas maske. Ko kaze da se rat ne isplati?
   (dzambo, 5. oktobar 2017 22:25)

  # Link komentara

 10. Ovaj velicanstveni fond od milijardu dolara ce izazvati tektonski poremecaj na trzistu energenata. U svetu ne postoji nista tako slicno i Mocno. Ako se SA prikloni BRIKS-u to ce biti udarac od koga se USA nece oporaviti.
   (mile dodik, 5. oktobar 2017 22:24)

  # Link komentara

 11. Moraju vrlo pažljivo da balansiraju cenu nafte. Previsoka cena nafte gura sve ka alternarivnim izvorima energije, što može da zauvek da ukine potrebu za naftom. Preniska cena im se ne isplati. Ako smanje proizvodnju, tržište će zauzeti Amerikanci.
  (T, 5. oktobar 2017 22:15)

  # Link komentara

 12. Sumnjam da bi S Arabija otisla toliko daleko da kupuje oruzje od Rusa. Tacno bi im Amerika u roku od dve godine uvela "demokratiju" i pobrinula se za "zastitu ljudskih prava"!
  (bagzi, 5. oktobar 2017 21:49)

  # Link komentara

 13. Saudijska Arabija sledi put Turske. Ono sto u ovom clanku nije javljeno je da je potpisan i ugovor o isporuci S-400. Kina preko svog najblizeg saradnika, Rusije, polako sklapa mozaik rusenja petro-dolara. Uskoro krece trgovina naftom u juanima, podrzana zlatom. Meni deluje da je Saudiska Arabija ovom posetom sa tako velikom delegacijom (izmedju ostalog 85 izvrsnih direktora najvecih saudijskih firmi) u stvari poslednji deo mozaika i da je krah petro-dolara jako blizu. Ne zaboravimo i da saudijska nacionalna naftna kompanija pokusava da privuce investitora po prilicno sumanutoj proceni vrednosti kompanije, i da je trenutno jedini igrac Kina. Verovanje je da ce Kina otkupiti deo a da ce Saudiska Arabija za uzvrat poceti da prodaje naftu u juanima i tako unistiti petro-dolar
  (Zile, 5. oktobar 2017 21:22)

  # Link komentara

 14. Znaci poskupljuje gorivo.
  (bas veselo, 5. oktobar 2017 20:49)

  # Link komentara

 15. Globalne promjene nastupaju.Kupuju ruski S400, umjesto US Patriota.Nezamisljiva informacija prije npr.godinu-dvije.
   (srle, 5. oktobar 2017 20:46)

  # Link komentara

 16. Kralj Salman ga je postrojio oko predstojeće promene režima u Siriji.
  (6. Oktobar uskoro, 5. oktobar 2017 19:39)

  # Link komentara