Subota, 30.09.2017.

09:22

13. penzija za Beograđane; "Najveći im troškovi"

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić, izjavio je da penzije i plate u javnom sektoru moraju da rastu.

Izvor: Tanjug

13. penzija za Beograðane; "Najveæi im troškovi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Nefer

pre 6 godina

Smešan razloga,zbog većih troškove života.Recimo kakva je razliku u troškovima života između N Sada i Beograda?Nikakva ili minimalna za prevoz,ostalo je sve isto!

Kavric

pre 6 godina

Kako da bilo sta da napisem a da ne ukljucuje ozbiljnu psovku?! Ovo je prevrsilo svaku meru! Pa je l' smo mi iz provincije tolike ovce da sve ovo trpimo?! Dokle bre?! Dokle?!

Džoni

pre 6 godina

Meni samo nije jasno kada će se osvestiti i podići te najmanje penzije? Ovim tempom povećanja kada se svima povećava za 5% onaj koji ima 15000 penzije imaće pristojna primanja da preživi kada onaj koji sada ima 80000 bude imao 200000! A to će biti ovim tempom za 50 godina. Mislim da penzije moraju vremenom da se što više ujednače i da bude maksimalno 4-5 platnih razreda među kojima neće biti previše razlika! Neko ko od svoje plate može i da poprilično uštedi povećanjem dobije skoro osnovicu plate onoga koji prima minimalno dok ovaj opet dobije simbolično povećanje koje nije vredno pomena.

Sram te bilo!

pre 6 godina

Razumem ja da je ovo predizborna žvaka, razumem i da vas hvata žešća panika od gubitka Beograda, ali čoveče daj malo skrupula, postavi sebi neku granicu, pazi šta pričaš! Ne omalovažavaš i ne vređaš ovim samo penzionere van Beograda, već vređaš sve građane! Zbog čega su moji roditelji penzioneri manje vredni od beogradskih?! Zato što beogradski imaju veće troškove? Potpuna besmislica!

Kapiram da mlađi Beograđani imaju veće troškove: veće su kirije, skuplje nekretnine, veće rate stambenih kredita, mnogo ih košta prevoz i gorivo... Ali penzioneri?! Pa, većina beogradskih penzionera je stambeno situirano, ne plaćaju kirije, nemaju stambeni kredit za vratom, imaju pravo na povlašćenu godišnju vožnju gradskim prevozom koju plaćaju 407 dinara GODIŠNJE! Pa, npr. somborskog penzionera više košta taksi da JEDANPUT ode do lekara i vrati se, jer nema gradskog prevoza! Dakle, o čemu ti pričaš?!

Briga me ako ćete beograđanima isplaćivati 13. penziju iz beogradske kase, ali kada je u pitanju republički budžet - ili svima jednako ili nikom!

Baxuz

pre 6 godina

Moze da im isplati ne samo 13. vec i 14.15.16 penziju ali iz budzeta grada Beograda. Ne iz PIO fonda ili repiblickog budzeta koji pune NeBeogradjani.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Ако дајеш 13 пензију, онда дајеш свим пензионерима, а не само београдским......али је ово спин изјава пред бг изборе

andreas kisser

pre 6 godina

Uvek se Beograd favorizuje na uštrb drugih gradova i regiona,ranije su to bili Hrvatska,Slovenija i ostale republike a danas je to unutrašnjost Srbije koja će se malo teže izvući iz gvozdenog zagrljaja Beograda.
(Dule, 30. septembar 2017 11:04)

mislim da niste shvatili poentu: jedini razlog ovog povecanja u beogradu je taj sto se datum isplate 13. penzije poklapa sa datumom izbora u glavnom gradu. a prestonica ne sme da padne! jedino sto je AV dobro naucio i zapamtio u svom dosadasnjem parazitskom zivotu su sve greske slobodana milosevica i kako ih spreciti. a pocetak slobinog pada je bio gubitak beograda na lokalnim izborima 2016 (poraz u nisu i drugim manjim mestima nije bio toliko simbolican). zbog toga u narednom periodu, do izbora u beogradu, znaci mozemo ocekivati dosad neprevazidjen repertoar sarenih laza i obecanja, ali bogami i pretnja, nasilja, napada, a ne dao bog i nesto jace! kako ono glasi mantra iz svake trece lekcije iz istorija za osnosvne i srednje skole: "slobodarski srpski narod" :-) kada bismo se salili.

magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...ali i za 13. penziju za Beograđane, pošto su tu najveći troškovi života..."

To će moći samo onda, kada Beograd i beograđani budu neka posebna država...
Za sada je penzioni sistem jedinstven za sve, pa nema mesta za izuzetke.
Po istoj logici, mogao bi neko da smisli "genijalnu" ideju, da još dodatno smanji penzije, u onom delovima Srbije gde su troškovi života manji...
Gluperda koji je smislio taj predlog (o 13. penziji za beograđane), očito je imao u vidu predstojeće izbore u Beogradu, pa se na ovakav način dodvorava tamošnjem biračkom telu (onom naivnijem i glupljem delu toga tela).

bor

pre 6 godina

sa gadjenjem citam komentare, gadjenjem prema narodu kom pripadam.zar je ovo prva i jedina izjava istaknutih predstavnika vlasti u proteklih 7 godina? da ne pominjem sta je sve ucinjeno, odnosno sta nije. pa opet, na izborima, preko 50%. ne folirajte

Dule

pre 6 godina

Uvek se Beograd favorizuje na uštrb drugih gradova i regiona,ranije su to bili Hrvatska,Slovenija i ostale republike a danas je to unutrašnjost Srbije koja će se malo teže izvući iz gvozdenog zagrljaja Beograda.

sir oliver

pre 6 godina

ali neverovatno, koliko komentatora se upeca na ovakva neprekidna nebulozna obecanja (od kojih nema nista)! i svi su spremni da se ne poveca nikome, samo da nekima ne bude bolje! meni je drago da procitam da su porasle plate nekome u burmi i zimbabveu, ili da neki it strucnjak u srbiji zaradjuje 5k evra! borite se da se svima poveca, ima vas preko 1,7 miliona, imate vremena, razgovarajte medjusobno, organizujte se! zaradili ste te penzije, ne dajte da vam kradu vase pare! menjajte vlast, vi ste najjaca izborna grupa, doci ce nekad neko ko ce da vas postuje! a ne kao ovi da vam zavlace ruku u dzep, i jos vas ubedjuju da je to za vase dobro!

HUNTSMAN

pre 6 godina

sramoto......ne smem ni da izgovorim jer nece biti objavljeno.izborne fore.sram vas bilo.ipak vi bar znate gde ce vam dusa kad odete bogu na istinu.A BOGA IMA

Sava Centar

pre 6 godina

Na osnovu čega ovi povećavaju penzije i plate, mizeran rast, velika inflacija, u prošlom kvartalu 408 miliona dolara trgovinski deficit...

milce

pre 6 godina

Ne mogu da verujem, da samo beogradjani dobiju 13tu penziju. Penzije treba vratiti na nivo pre umanjenja, kako bi se dobila realna osnova, srazmerno izdvojenom doprinosu. Penzije su male i ne prate troskove zivota, znaci trba ih povecati svima.

jovancha

pre 6 godina

More najbolje da se svi drugi odreknu 12te da bi BG penzioneri dobili 13tu. Ako ovaj pajac (tj njegov sef) posle ove izjave dobije ijedan glas od nekog penzionera zvan BG, taj zasluzuje da mu se ukine penzija. Dzaba trosi kiseonik.

gordana

pre 6 godina

Krkobabiću sram vas bilo za predlog. Zar ste stvarno ubeđeni da je Beograd najskuplji za ¿ivot? Posetite Suboticu na severu Bačke, prošetajte se malo po ostalim gradovima i uverite se da li su Beogradski penzioneri gladniji od odstalih u Srbiji. Sramota me je što ste i moj predstavnik jer po vašim stavovima i izjavama treba da predstavljate samo Beogradske penzionere. Nadam se da nekada pročitate pisma građana i penzionera.

vanja....

pre 6 godina

Jadno i bedno......Setio se da je zahvaljujuci penzionerima i njihovim glasovima tu gde jeste......Pa ce, posle 5 godina da im udeli 13. penziju......

Nadam se da ce ovo,ako Krkobabic ostvari, zapamtiti penzioneri koji ne zive u Beogradu, i da ce to pokazati na sledecim republickim izborima tako sto nece glasati za njega i njegove.....

Bolje mu je bilo da je cutao....Ovako je pokazao da nista nije tesko zarad vlast....

cika Pera neupuceni..

pre 6 godina

vratite ljudima njihovo steceno pravo... sprdate se sa 2-3 % a uzimate im godinama 10% oni su to zaradili...vi im to otimate!!!

valjevac

pre 6 godina

Kako vas nije sramota, dokle vise??? Pa da li mislite da van favorita zivi stoka??? Zbot toga sto sve dajemo njima ostatak Srbije je mrtav, dajte da prestonica bude Nis, Krusevac, Valjevo pa malo tu da dajemo pare. Zbog ovakve izjave u zatvor treba da ide

Bojan

pre 6 godina

Gde baš pred Beogradske izbore, samo Beogradskim penzionerima 13 penzija. Znate li gospodine da je poljoprivredna penzija 3x manja od prosečne Beogradske penzije?

Nenad-EU

pre 6 godina

Naravno da to nema nikakve veze sa beogradskim izborima.

Samo se vi igrate sa penzionim sistemom i diskriminišite ali to će kad tad doći na naplatu.

brzi

pre 6 godina

Treba Kim Dzong Unu poslati precizne koordinate skupstine da nas resi bede, nemastine i bolesti. Odobrite mi komentar jednom, hvala unapred.

Goran

pre 6 godina

Mojoj majci "po zakonu" ukradu godisnje 36.000 dinara, znaci tacno jednu mesecnu penziju! Isplatite penzionerima ono sto im otimate i razliku za ove 2-3 godine pa onda pricajte o povecanju.

+SAVO

pre 6 godina

Подсетио бих овог фашисту (13. пензија за београђане!!!), да постоји и РЕАЛНИ СЕКТОР на кога су сви најахали и који ће да изнесе све ваше повишице и бонусе. Срам га било, никад у животу није осетио шта значи нешто радити, и како изгледа кад издржаваш толике билмезе бирикратије.

Rade B

pre 6 godina

Sa gađenjem odbijam da nas penzionere neko deli na beogradske i ostale, zarad jeftinih predizbornih poena! Penzioneri u Beogradu imaju veće troškove ali su imali i veće plate pa po tom osnovu veće penzije. Ako je čelnik PUPS-a ćutao kada je njegov šef na teret imovine penzionera krpio budžet sada neka ne baca kosku i svađa beogradske sa ostalim penzionerima.

MileD

pre 6 godina

Zanimljiva ideja koja ako se realizuje penzionere svrstava na ravnopravne i neke ravnopravnije.Samo bi trebalo da znaju da će to možda penzioneri van Beograda zapamtiti.

bane sine

pre 6 godina

naravno da treba da beograđani dobiju najviše pred glasanje. ne bi me iznenadilo da je krkobabic pred prošlonedeljne izbore u nemačkoj rekao da nemci treba da dobiju najviše.

kakvo bedno predizborno poluobecanje!

bane sine

pre 6 godina

naravno da treba da beograđani dobiju najviše pred glasanje. ne bi me iznenadilo da je krkobabic pred prošlonedeljne izbore u nemačkoj rekao da nemci treba da dobiju najviše.

kakvo bedno predizborno poluobecanje!

Rade B

pre 6 godina

Sa gađenjem odbijam da nas penzionere neko deli na beogradske i ostale, zarad jeftinih predizbornih poena! Penzioneri u Beogradu imaju veće troškove ali su imali i veće plate pa po tom osnovu veće penzije. Ako je čelnik PUPS-a ćutao kada je njegov šef na teret imovine penzionera krpio budžet sada neka ne baca kosku i svađa beogradske sa ostalim penzionerima.

MileD

pre 6 godina

Zanimljiva ideja koja ako se realizuje penzionere svrstava na ravnopravne i neke ravnopravnije.Samo bi trebalo da znaju da će to možda penzioneri van Beograda zapamtiti.

vanja....

pre 6 godina

Jadno i bedno......Setio se da je zahvaljujuci penzionerima i njihovim glasovima tu gde jeste......Pa ce, posle 5 godina da im udeli 13. penziju......

Nadam se da ce ovo,ako Krkobabic ostvari, zapamtiti penzioneri koji ne zive u Beogradu, i da ce to pokazati na sledecim republickim izborima tako sto nece glasati za njega i njegove.....

Bolje mu je bilo da je cutao....Ovako je pokazao da nista nije tesko zarad vlast....

Bojan

pre 6 godina

Gde baš pred Beogradske izbore, samo Beogradskim penzionerima 13 penzija. Znate li gospodine da je poljoprivredna penzija 3x manja od prosečne Beogradske penzije?

brzi

pre 6 godina

Treba Kim Dzong Unu poslati precizne koordinate skupstine da nas resi bede, nemastine i bolesti. Odobrite mi komentar jednom, hvala unapred.

jovancha

pre 6 godina

More najbolje da se svi drugi odreknu 12te da bi BG penzioneri dobili 13tu. Ako ovaj pajac (tj njegov sef) posle ove izjave dobije ijedan glas od nekog penzionera zvan BG, taj zasluzuje da mu se ukine penzija. Dzaba trosi kiseonik.

valjevac

pre 6 godina

Kako vas nije sramota, dokle vise??? Pa da li mislite da van favorita zivi stoka??? Zbot toga sto sve dajemo njima ostatak Srbije je mrtav, dajte da prestonica bude Nis, Krusevac, Valjevo pa malo tu da dajemo pare. Zbog ovakve izjave u zatvor treba da ide

cika Pera neupuceni..

pre 6 godina

vratite ljudima njihovo steceno pravo... sprdate se sa 2-3 % a uzimate im godinama 10% oni su to zaradili...vi im to otimate!!!

gordana

pre 6 godina

Krkobabiću sram vas bilo za predlog. Zar ste stvarno ubeđeni da je Beograd najskuplji za ¿ivot? Posetite Suboticu na severu Bačke, prošetajte se malo po ostalim gradovima i uverite se da li su Beogradski penzioneri gladniji od odstalih u Srbiji. Sramota me je što ste i moj predstavnik jer po vašim stavovima i izjavama treba da predstavljate samo Beogradske penzionere. Nadam se da nekada pročitate pisma građana i penzionera.

Nenad-EU

pre 6 godina

Naravno da to nema nikakve veze sa beogradskim izborima.

Samo se vi igrate sa penzionim sistemom i diskriminišite ali to će kad tad doći na naplatu.

milce

pre 6 godina

Ne mogu da verujem, da samo beogradjani dobiju 13tu penziju. Penzije treba vratiti na nivo pre umanjenja, kako bi se dobila realna osnova, srazmerno izdvojenom doprinosu. Penzije su male i ne prate troskove zivota, znaci trba ih povecati svima.

+SAVO

pre 6 godina

Подсетио бих овог фашисту (13. пензија за београђане!!!), да постоји и РЕАЛНИ СЕКТОР на кога су сви најахали и који ће да изнесе све ваше повишице и бонусе. Срам га било, никад у животу није осетио шта значи нешто радити, и како изгледа кад издржаваш толике билмезе бирикратије.

Goran

pre 6 godina

Mojoj majci "po zakonu" ukradu godisnje 36.000 dinara, znaci tacno jednu mesecnu penziju! Isplatite penzionerima ono sto im otimate i razliku za ove 2-3 godine pa onda pricajte o povecanju.

HUNTSMAN

pre 6 godina

sramoto......ne smem ni da izgovorim jer nece biti objavljeno.izborne fore.sram vas bilo.ipak vi bar znate gde ce vam dusa kad odete bogu na istinu.A BOGA IMA

andreas kisser

pre 6 godina

Uvek se Beograd favorizuje na uštrb drugih gradova i regiona,ranije su to bili Hrvatska,Slovenija i ostale republike a danas je to unutrašnjost Srbije koja će se malo teže izvući iz gvozdenog zagrljaja Beograda.
(Dule, 30. septembar 2017 11:04)

mislim da niste shvatili poentu: jedini razlog ovog povecanja u beogradu je taj sto se datum isplate 13. penzije poklapa sa datumom izbora u glavnom gradu. a prestonica ne sme da padne! jedino sto je AV dobro naucio i zapamtio u svom dosadasnjem parazitskom zivotu su sve greske slobodana milosevica i kako ih spreciti. a pocetak slobinog pada je bio gubitak beograda na lokalnim izborima 2016 (poraz u nisu i drugim manjim mestima nije bio toliko simbolican). zbog toga u narednom periodu, do izbora u beogradu, znaci mozemo ocekivati dosad neprevazidjen repertoar sarenih laza i obecanja, ali bogami i pretnja, nasilja, napada, a ne dao bog i nesto jace! kako ono glasi mantra iz svake trece lekcije iz istorija za osnosvne i srednje skole: "slobodarski srpski narod" :-) kada bismo se salili.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Ако дајеш 13 пензију, онда дајеш свим пензионерима, а не само београдским......али је ово спин изјава пред бг изборе

Baxuz

pre 6 godina

Moze da im isplati ne samo 13. vec i 14.15.16 penziju ali iz budzeta grada Beograda. Ne iz PIO fonda ili repiblickog budzeta koji pune NeBeogradjani.

Dule

pre 6 godina

Uvek se Beograd favorizuje na uštrb drugih gradova i regiona,ranije su to bili Hrvatska,Slovenija i ostale republike a danas je to unutrašnjost Srbije koja će se malo teže izvući iz gvozdenog zagrljaja Beograda.

magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...ali i za 13. penziju za Beograđane, pošto su tu najveći troškovi života..."

To će moći samo onda, kada Beograd i beograđani budu neka posebna država...
Za sada je penzioni sistem jedinstven za sve, pa nema mesta za izuzetke.
Po istoj logici, mogao bi neko da smisli "genijalnu" ideju, da još dodatno smanji penzije, u onom delovima Srbije gde su troškovi života manji...
Gluperda koji je smislio taj predlog (o 13. penziji za beograđane), očito je imao u vidu predstojeće izbore u Beogradu, pa se na ovakav način dodvorava tamošnjem biračkom telu (onom naivnijem i glupljem delu toga tela).

Sava Centar

pre 6 godina

Na osnovu čega ovi povećavaju penzije i plate, mizeran rast, velika inflacija, u prošlom kvartalu 408 miliona dolara trgovinski deficit...

Sram te bilo!

pre 6 godina

Razumem ja da je ovo predizborna žvaka, razumem i da vas hvata žešća panika od gubitka Beograda, ali čoveče daj malo skrupula, postavi sebi neku granicu, pazi šta pričaš! Ne omalovažavaš i ne vređaš ovim samo penzionere van Beograda, već vređaš sve građane! Zbog čega su moji roditelji penzioneri manje vredni od beogradskih?! Zato što beogradski imaju veće troškove? Potpuna besmislica!

Kapiram da mlađi Beograđani imaju veće troškove: veće su kirije, skuplje nekretnine, veće rate stambenih kredita, mnogo ih košta prevoz i gorivo... Ali penzioneri?! Pa, većina beogradskih penzionera je stambeno situirano, ne plaćaju kirije, nemaju stambeni kredit za vratom, imaju pravo na povlašćenu godišnju vožnju gradskim prevozom koju plaćaju 407 dinara GODIŠNJE! Pa, npr. somborskog penzionera više košta taksi da JEDANPUT ode do lekara i vrati se, jer nema gradskog prevoza! Dakle, o čemu ti pričaš?!

Briga me ako ćete beograđanima isplaćivati 13. penziju iz beogradske kase, ali kada je u pitanju republički budžet - ili svima jednako ili nikom!

sir oliver

pre 6 godina

ali neverovatno, koliko komentatora se upeca na ovakva neprekidna nebulozna obecanja (od kojih nema nista)! i svi su spremni da se ne poveca nikome, samo da nekima ne bude bolje! meni je drago da procitam da su porasle plate nekome u burmi i zimbabveu, ili da neki it strucnjak u srbiji zaradjuje 5k evra! borite se da se svima poveca, ima vas preko 1,7 miliona, imate vremena, razgovarajte medjusobno, organizujte se! zaradili ste te penzije, ne dajte da vam kradu vase pare! menjajte vlast, vi ste najjaca izborna grupa, doci ce nekad neko ko ce da vas postuje! a ne kao ovi da vam zavlace ruku u dzep, i jos vas ubedjuju da je to za vase dobro!

Kavric

pre 6 godina

Kako da bilo sta da napisem a da ne ukljucuje ozbiljnu psovku?! Ovo je prevrsilo svaku meru! Pa je l' smo mi iz provincije tolike ovce da sve ovo trpimo?! Dokle bre?! Dokle?!

bor

pre 6 godina

sa gadjenjem citam komentare, gadjenjem prema narodu kom pripadam.zar je ovo prva i jedina izjava istaknutih predstavnika vlasti u proteklih 7 godina? da ne pominjem sta je sve ucinjeno, odnosno sta nije. pa opet, na izborima, preko 50%. ne folirajte

Nefer

pre 6 godina

Smešan razloga,zbog većih troškove života.Recimo kakva je razliku u troškovima života između N Sada i Beograda?Nikakva ili minimalna za prevoz,ostalo je sve isto!

Džoni

pre 6 godina

Meni samo nije jasno kada će se osvestiti i podići te najmanje penzije? Ovim tempom povećanja kada se svima povećava za 5% onaj koji ima 15000 penzije imaće pristojna primanja da preživi kada onaj koji sada ima 80000 bude imao 200000! A to će biti ovim tempom za 50 godina. Mislim da penzije moraju vremenom da se što više ujednače i da bude maksimalno 4-5 platnih razreda među kojima neće biti previše razlika! Neko ko od svoje plate može i da poprilično uštedi povećanjem dobije skoro osnovicu plate onoga koji prima minimalno dok ovaj opet dobije simbolično povećanje koje nije vredno pomena.

Dule

pre 6 godina

Uvek se Beograd favorizuje na uštrb drugih gradova i regiona,ranije su to bili Hrvatska,Slovenija i ostale republike a danas je to unutrašnjost Srbije koja će se malo teže izvući iz gvozdenog zagrljaja Beograda.

bor

pre 6 godina

sa gadjenjem citam komentare, gadjenjem prema narodu kom pripadam.zar je ovo prva i jedina izjava istaknutih predstavnika vlasti u proteklih 7 godina? da ne pominjem sta je sve ucinjeno, odnosno sta nije. pa opet, na izborima, preko 50%. ne folirajte

Džoni

pre 6 godina

Meni samo nije jasno kada će se osvestiti i podići te najmanje penzije? Ovim tempom povećanja kada se svima povećava za 5% onaj koji ima 15000 penzije imaće pristojna primanja da preživi kada onaj koji sada ima 80000 bude imao 200000! A to će biti ovim tempom za 50 godina. Mislim da penzije moraju vremenom da se što više ujednače i da bude maksimalno 4-5 platnih razreda među kojima neće biti previše razlika! Neko ko od svoje plate može i da poprilično uštedi povećanjem dobije skoro osnovicu plate onoga koji prima minimalno dok ovaj opet dobije simbolično povećanje koje nije vredno pomena.

valjevac

pre 6 godina

Kako vas nije sramota, dokle vise??? Pa da li mislite da van favorita zivi stoka??? Zbot toga sto sve dajemo njima ostatak Srbije je mrtav, dajte da prestonica bude Nis, Krusevac, Valjevo pa malo tu da dajemo pare. Zbog ovakve izjave u zatvor treba da ide

Sava Centar

pre 6 godina

Na osnovu čega ovi povećavaju penzije i plate, mizeran rast, velika inflacija, u prošlom kvartalu 408 miliona dolara trgovinski deficit...

sir oliver

pre 6 godina

ali neverovatno, koliko komentatora se upeca na ovakva neprekidna nebulozna obecanja (od kojih nema nista)! i svi su spremni da se ne poveca nikome, samo da nekima ne bude bolje! meni je drago da procitam da su porasle plate nekome u burmi i zimbabveu, ili da neki it strucnjak u srbiji zaradjuje 5k evra! borite se da se svima poveca, ima vas preko 1,7 miliona, imate vremena, razgovarajte medjusobno, organizujte se! zaradili ste te penzije, ne dajte da vam kradu vase pare! menjajte vlast, vi ste najjaca izborna grupa, doci ce nekad neko ko ce da vas postuje! a ne kao ovi da vam zavlace ruku u dzep, i jos vas ubedjuju da je to za vase dobro!

jovancha

pre 6 godina

More najbolje da se svi drugi odreknu 12te da bi BG penzioneri dobili 13tu. Ako ovaj pajac (tj njegov sef) posle ove izjave dobije ijedan glas od nekog penzionera zvan BG, taj zasluzuje da mu se ukine penzija. Dzaba trosi kiseonik.

Nefer

pre 6 godina

Smešan razloga,zbog većih troškove života.Recimo kakva je razliku u troškovima života između N Sada i Beograda?Nikakva ili minimalna za prevoz,ostalo je sve isto!

MileD

pre 6 godina

Zanimljiva ideja koja ako se realizuje penzionere svrstava na ravnopravne i neke ravnopravnije.Samo bi trebalo da znaju da će to možda penzioneri van Beograda zapamtiti.

milce

pre 6 godina

Ne mogu da verujem, da samo beogradjani dobiju 13tu penziju. Penzije treba vratiti na nivo pre umanjenja, kako bi se dobila realna osnova, srazmerno izdvojenom doprinosu. Penzije su male i ne prate troskove zivota, znaci trba ih povecati svima.

Rade B

pre 6 godina

Sa gađenjem odbijam da nas penzionere neko deli na beogradske i ostale, zarad jeftinih predizbornih poena! Penzioneri u Beogradu imaju veće troškove ali su imali i veće plate pa po tom osnovu veće penzije. Ako je čelnik PUPS-a ćutao kada je njegov šef na teret imovine penzionera krpio budžet sada neka ne baca kosku i svađa beogradske sa ostalim penzionerima.

HUNTSMAN

pre 6 godina

sramoto......ne smem ni da izgovorim jer nece biti objavljeno.izborne fore.sram vas bilo.ipak vi bar znate gde ce vam dusa kad odete bogu na istinu.A BOGA IMA

Baxuz

pre 6 godina

Moze da im isplati ne samo 13. vec i 14.15.16 penziju ali iz budzeta grada Beograda. Ne iz PIO fonda ili repiblickog budzeta koji pune NeBeogradjani.

gordana

pre 6 godina

Krkobabiću sram vas bilo za predlog. Zar ste stvarno ubeđeni da je Beograd najskuplji za ¿ivot? Posetite Suboticu na severu Bačke, prošetajte se malo po ostalim gradovima i uverite se da li su Beogradski penzioneri gladniji od odstalih u Srbiji. Sramota me je što ste i moj predstavnik jer po vašim stavovima i izjavama treba da predstavljate samo Beogradske penzionere. Nadam se da nekada pročitate pisma građana i penzionera.

+SAVO

pre 6 godina

Подсетио бих овог фашисту (13. пензија за београђане!!!), да постоји и РЕАЛНИ СЕКТОР на кога су сви најахали и који ће да изнесе све ваше повишице и бонусе. Срам га било, никад у животу није осетио шта значи нешто радити, и како изгледа кад издржаваш толике билмезе бирикратије.

magarac sa velikim.... repom

pre 6 godina

"...ali i za 13. penziju za Beograđane, pošto su tu najveći troškovi života..."

To će moći samo onda, kada Beograd i beograđani budu neka posebna država...
Za sada je penzioni sistem jedinstven za sve, pa nema mesta za izuzetke.
Po istoj logici, mogao bi neko da smisli "genijalnu" ideju, da još dodatno smanji penzije, u onom delovima Srbije gde su troškovi života manji...
Gluperda koji je smislio taj predlog (o 13. penziji za beograđane), očito je imao u vidu predstojeće izbore u Beogradu, pa se na ovakav način dodvorava tamošnjem biračkom telu (onom naivnijem i glupljem delu toga tela).

andreas kisser

pre 6 godina

Uvek se Beograd favorizuje na uštrb drugih gradova i regiona,ranije su to bili Hrvatska,Slovenija i ostale republike a danas je to unutrašnjost Srbije koja će se malo teže izvući iz gvozdenog zagrljaja Beograda.
(Dule, 30. septembar 2017 11:04)

mislim da niste shvatili poentu: jedini razlog ovog povecanja u beogradu je taj sto se datum isplate 13. penzije poklapa sa datumom izbora u glavnom gradu. a prestonica ne sme da padne! jedino sto je AV dobro naucio i zapamtio u svom dosadasnjem parazitskom zivotu su sve greske slobodana milosevica i kako ih spreciti. a pocetak slobinog pada je bio gubitak beograda na lokalnim izborima 2016 (poraz u nisu i drugim manjim mestima nije bio toliko simbolican). zbog toga u narednom periodu, do izbora u beogradu, znaci mozemo ocekivati dosad neprevazidjen repertoar sarenih laza i obecanja, ali bogami i pretnja, nasilja, napada, a ne dao bog i nesto jace! kako ono glasi mantra iz svake trece lekcije iz istorija za osnosvne i srednje skole: "slobodarski srpski narod" :-) kada bismo se salili.

bane sine

pre 6 godina

naravno da treba da beograđani dobiju najviše pred glasanje. ne bi me iznenadilo da je krkobabic pred prošlonedeljne izbore u nemačkoj rekao da nemci treba da dobiju najviše.

kakvo bedno predizborno poluobecanje!

cika Pera neupuceni..

pre 6 godina

vratite ljudima njihovo steceno pravo... sprdate se sa 2-3 % a uzimate im godinama 10% oni su to zaradili...vi im to otimate!!!

Bojan

pre 6 godina

Gde baš pred Beogradske izbore, samo Beogradskim penzionerima 13 penzija. Znate li gospodine da je poljoprivredna penzija 3x manja od prosečne Beogradske penzije?

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 6 godina

Ако дајеш 13 пензију, онда дајеш свим пензионерима, а не само београдским......али је ово спин изјава пред бг изборе

Kavric

pre 6 godina

Kako da bilo sta da napisem a da ne ukljucuje ozbiljnu psovku?! Ovo je prevrsilo svaku meru! Pa je l' smo mi iz provincije tolike ovce da sve ovo trpimo?! Dokle bre?! Dokle?!

Nenad-EU

pre 6 godina

Naravno da to nema nikakve veze sa beogradskim izborima.

Samo se vi igrate sa penzionim sistemom i diskriminišite ali to će kad tad doći na naplatu.

Sram te bilo!

pre 6 godina

Razumem ja da je ovo predizborna žvaka, razumem i da vas hvata žešća panika od gubitka Beograda, ali čoveče daj malo skrupula, postavi sebi neku granicu, pazi šta pričaš! Ne omalovažavaš i ne vređaš ovim samo penzionere van Beograda, već vređaš sve građane! Zbog čega su moji roditelji penzioneri manje vredni od beogradskih?! Zato što beogradski imaju veće troškove? Potpuna besmislica!

Kapiram da mlađi Beograđani imaju veće troškove: veće su kirije, skuplje nekretnine, veće rate stambenih kredita, mnogo ih košta prevoz i gorivo... Ali penzioneri?! Pa, većina beogradskih penzionera je stambeno situirano, ne plaćaju kirije, nemaju stambeni kredit za vratom, imaju pravo na povlašćenu godišnju vožnju gradskim prevozom koju plaćaju 407 dinara GODIŠNJE! Pa, npr. somborskog penzionera više košta taksi da JEDANPUT ode do lekara i vrati se, jer nema gradskog prevoza! Dakle, o čemu ti pričaš?!

Briga me ako ćete beograđanima isplaćivati 13. penziju iz beogradske kase, ali kada je u pitanju republički budžet - ili svima jednako ili nikom!

brzi

pre 6 godina

Treba Kim Dzong Unu poslati precizne koordinate skupstine da nas resi bede, nemastine i bolesti. Odobrite mi komentar jednom, hvala unapred.

vanja....

pre 6 godina

Jadno i bedno......Setio se da je zahvaljujuci penzionerima i njihovim glasovima tu gde jeste......Pa ce, posle 5 godina da im udeli 13. penziju......

Nadam se da ce ovo,ako Krkobabic ostvari, zapamtiti penzioneri koji ne zive u Beogradu, i da ce to pokazati na sledecim republickim izborima tako sto nece glasati za njega i njegove.....

Bolje mu je bilo da je cutao....Ovako je pokazao da nista nije tesko zarad vlast....

Goran

pre 6 godina

Mojoj majci "po zakonu" ukradu godisnje 36.000 dinara, znaci tacno jednu mesecnu penziju! Isplatite penzionerima ono sto im otimate i razliku za ove 2-3 godine pa onda pricajte o povecanju.