1. Nisam protiv Rusa, ali zaduženost nije najvažnija. Primer za to je Amerika, koja je najzaduženija na svetu, ali i dalje jedna od vodećih država... Nadam se da neće još dugo, i da će rastuće ekonomije da je prestignu, jer dug je zao drug...
  (samo da kazem..., 23. septembar 2017 16:49)

  # Link komentara

 2. @kobaja
  Ko jos poredi novac u razlicitim periodima u apsolutnim iznosima? Dug za vreme Slobe je bio veci od GDP- zemlje, to jos nisu uspeli ni ovi slobini saradnici da stignu.
   (jasdf, 23. septembar 2017 09:37)

  # Link komentara

 3. RF pasoš će za koju godinu biti vrlo tražen, ali teško dostižan.
  (Kaptan Kuka, 22. septembar 2017 20:08)

  # Link komentara

 4. @kobaja
  Nije zapravo ni 10 (mada smo 10 priznali na kraju, zahvaljujuci ekonomskim "genijalcima", pa nam onda uz pompu otpisivali mrvice) jer su na dug nakalemili penale zbog nevracanja duga (iako pod sankcijama, mogao se delom naplatiti iz novca "zamrznutog" u inostranstvu, ali em su te pare drzali po bilansima em su nam to naplatili).
  Posle kasapina su dosli lopovi, a njih smo takodje zamenili drugim lopovima da bi smo i njih na kraju zamenili ovim ultra bahatim lopovima... A ako i ove ne zamenimo ubrzo (makar crnim djavolom) gotovi smo...
   (genije, 22. septembar 2017 18:56)

  # Link komentara

 5. @Kobaja Grande

  Sloba ostavio samo 10 milijardi USD duga,....kazete.

  Lako je bilo Slobi:
  -maznuo deviznu stednju gradjana
  -raspisao Zajam za preporod Srbije ( svi u drzavnoj sluzbi su morali da daju bar jednu platu bespovratno...)
  -izmislio je Jezdu i Dafinu,
  -smislio otkup drzavnih stanova-pare su se slivale u njegovu kasu...
  -sverc cigareta radili njegovi...
  ima jos....
   (graycloud...., 22. septembar 2017 15:46)

  # Link komentara

 6. za one koji ne znaju, 1990te CCCP je dugovao Srbiji 2 milijarde dolara, takodje i Irak jos 2 milijarde dolara, a teza da je moguce ziveti od zaduzivanja je lansirala vlast od 2000te godine naovamo, ugasili su domace banke, a pustili strane, privreda unistena i rezultat je ogromna zaduzenost.
  (seljadin, 22. septembar 2017 15:42)

  # Link komentara

 7. Drugim rečima, niko više ne štedi u rublji.
  (Ekonomista, Master's Degree, 22. septembar 2017 14:15)

  # Link komentara

 8. Naime liberalni ruski ekonomisti iz toga doba pod vlascu pijanog Jelcinja dok su mu u Kremlju drzavu vodili njegova cerka i Bzezinski su tada govorili kako dugove treba vracati iz novih zaduzivanja po "povoljnim" kamatnim stopama, kratkprocni i dugorocni krediti, a ne te pare ulagati u obnovu privrede i iz benefita privrede i onoga sto zemlja proizvede i proda vracati taj dug.

  - To je ono sto je Putin PRVO promijenio!
  Prvo je zabranio zaduzivanje za to, onda je smijenio sve guvernere, zatim pohapsio ili smijenio sve regionalne lidere i onda postavio novu, svjezu grupu ljudi, poslagao sve oligarhe i stavio im pred noze dugove za porez. Onda je te pare ulozio u idrustriju, poljoprivredu, proizvodnju gasa i nafte i sada 10+ godina kasnije vidi se rezultat.
  - Tako to radi domacin, a ne kao kod nas, drzava se zaduzuje i dovodi strane "investitore" a pri tome na 5 do 10 godina svakog tog radnika placa DRZAVA od kredita iz MMF-a i sl zelenasa! Onda te kompanije cistu zaradu iznose iz drzave i kad istekne taj period od 10 ak godina velika je mogucnost da ce dobar dio tih kompanija poci iz Srbije. ;-)
   (UDBA, 22. septembar 2017 14:09)

  # Link komentara

 9. Impresivno. Sve se moze kad se hoce i kada si posvecen cilju.
  U isto vreme, dug Srbije je za 15 godina skocio 150% (Sloba ostavio 10 milijardi USD duga, danas smo duzni 25 milijardi USD).
  (Kobaja Grande, 22. septembar 2017 12:29)

  # Link komentara