Crni oblak nad Balkanom: Kako je moguće...

Zagreb -- "Ekonomist" je u štampanom izdanju za Evropu objavio članak o Agrokoru pod naslovom: "Agrokor, supermarket čiji kolaps preti Balkanu".

Izvor: index.hr
Pošaljite komentar
 1. Priča je mnogo kompleksnija. I mi u Hrvatskoj koji se bavimo Agrokorom ne znamo prave razmjere. Očito da je u pitanju ratno profiterstvo. Firme su budzašto kupovane i pripajane koncernu. Onda su te nove solventne firme služile kao financijer starih nesolventnih dok je dio novca išao političarima i to svim koji su bili na vlasti od rata do danas. No ne zna se tko su strani vlasnici. Također je paradoksalno da sada nekim firmama iz koncerna Agrokor zapravo poslovanje ide jako dobro npr. Ledo i Zvijezda jer ne moraju sanirat nebuloze drugih segmenata. Navodno da se sprema hapšenje Ivice Todorića i njegovih 20-30 managera a što je po mišljenju javnosti moralo biti odmah napravljeno.
   (megatronman, 14. avgust 2017 05:50)

  # Link komentara

 2. opet neka poncijeva sema skuvana uz pomoc stranaca
  (zicer, 14. avgust 2017 03:55)

  # Link komentara

 3. to je prica svakog "uspesnoh" biznisa na zapadu. Dok se zaduzuje i trosi te pare sve je super kada se dostigne zasicenje dugom (prihodi postanu veci od rate) sve pada u vodu. Malo je firmi na zapadu koje su mnogo bolje.
  (sima, 13. avgust 2017 22:31)

  # Link komentara