Četvrtak, 10.08.2017.

14:23

Vrvi u Ikei: Šoping za 100 RSD, stolica 699 (FOTO)

Dolazak Ikee u Srbiju izazvao je opšte oduševljenje građana, ako se može suditi po posećenosti prvog dana.

Izvor: B92

Vrvi u Ikei: Šoping za 100 RSD, stolica 699 (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

@(*_+,

pre 6 godina

Danas postoji internet i iznajmljivanje i kupovanje knjige preko istog!
(Gandra_swe, 11. avgust 2017 10:29)

Izvini, nisi u pravu. Mozda je u Svedskoj rizicno otici u knjizari, ali svuda u svetskim metropolama, bas u svakoj, postoji ogromna knjizara na bar dva nivoa, sa izborom knjiga takvim da mozes da ostanes 3 sata. A ima uvek i citaonica, lepo sednes i uzivas. To je pitanje i kulture i odnosa prema kulturi. Ti imas tvoj licni odnos, i verovatno zato i ne znas gde su knjizare u tvom kraju, ali nekima su police za knjige u kuci i te kako potrebne, i to ne samo za kuvare, horoskope i knjige o zalivanju sobnog bilja.

Marinko

pre 6 godina

Narod je željan lepih i kvalitetnih robnih kuća a ne ove domaće "uvezi jeftino prodaj skupo" prevarantskih varijanti, gde kad kupite nešto posle 6 meseci više nema garancije, a nema ni radnje koja vam je to uvalila, a gazda vozi đipa od 50000 evra. IKEA je popularna i uspešna u celom svetu a sada će naši mudraci sa komentara da objasne kako je to samo za "nižu klasu". Ma nemojte? A šta je po vama Srbija? Pa mi smo svi zajedno ne niža klasa, nego najniža klasa i treba da budemo srećni što se pojavljuju znaci uređenosti države, pa nam sada pumpe i supermarketi izgledaju isto kao u celoj EU. Ko se ne seća neka pita nekog starijeg, kako je ranije izgledao WC na pumpi. Ko ne zna, čučavac. Sada svi plaćate karticama i očitavate lična dokumenta za 30 sekundi a pre samo 10 godina su vam popovi mračili i objašnjavali kako je čip delo đavola. Pre 20 godina ste pokrivali prozore ćebetom da vam pomračenje Sunca ne izjede oči. Srbija napreduje a dolazak IKEE je znak napretka i ja to podržavam.

Dejan

pre 6 godina

Malo ste preterali sa hvalenjem ikeje kao da je dosao isus krist ili zlatna krava sa dve glave. Dosao je strani investitor da prodaje svoju robu i da zaradi u nasoj zemlji.I naravno da profit iznese iz nase zemlje.

Gandra_swe

pre 6 godina

@ (živčan_neki_lik, 10. avgust 2017 16:30)
Kako neverovatno glup komentar!
Kakve veze biblioteke i knjizare imaju sa Ikeom leba ti?
Znas sta jos zuji prazno? fijakeri i berberski saloni!
Zasto, zato sto je tehnologija cudo! Danas postoji internet i iznajmljivanje i kupovanje knjige preko istog!

IgorBn

pre 6 godina

Ne razumijem pompu. Ikea nije nista posebno,los kvalitet i samo 5% artikala ima dobru cijenu a ostalo je cak i skupo. Na zapadu samo niza klasa tu i kupuje namjestaj. Bar znam za Svedsku.

Prevelika ocekivanja

pre 6 godina

Bio sam na otvaranju Ikee i sve u svemu nista posebno, preskupo je, trpezarijske stolice od po 16.000 kom. a iste takve sam u jysk-u gledao za 3500. Restoran im je bio prepun a tolike porcije nisu dovoljne ni za dete od 2 godine a kostaju 600 dinara. Prodaju neku nordijsku vodu casa 90 dinara i red je, svi cekaju, misle da je to stvarno stiglo ne znam odakle.

Obi Van Kenobi

pre 6 godina

Danas je u Srbiji ocigledno poenta da se kupuju artikli za 100 dinara.. umesto da se hvalimo kako kupujemo nesto skupo mi se hvalimo kako kupujemo jeftine proizvode.

petar

pre 6 godina

IKEA nije samo robna kuca, to je socioloski, ekonomski i dizajnerski fenomen. Njihov poslovni model se izucava na ekonomskim fakultetima. Uticaj Ikee na jedno drustvo i ekonomiju je veliki, dugotrajan i pozitivan.

A komentari tipa nekvalitetno, skupo, obicna robna kuca, kakvu smo mi industriju imali... gluposti. Novo vreme je odavno doslo, ko se nije prilagodio nema va vise, tako ce biti i sa nekim domacim prodavcima ruznog, nekvalitetnog i kao jeftinog namestaja. A tako ce biti i sa komentatorima koji se osecaju ugrozeni svakim novitetom.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Sta vam nije jasno? Narod je zeljan Zapada, potrosnje i brendova. I u sukobu je sa samim sobom jer nece i Nato i EU.. Oni bi da Nato i EU pristupe Srbiji pa da ponovo prave Jugu. Necemo mi Jugodrvo i Simpo vec Ikeu! Jos samo da sami sebi to priznamo...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

koja razlika između home marketa, jyska i sad pompezno najavljivane ikee?

ništa novo, ništa posebno...samo skuplje.
(cojle, 10. avgust 2017 22:07)


Sasvim dovoljno. Tipicno je za mentalitet Treceg sveta da je zeljan neceg skupog, pa makar i te oklagije kad ne moze nesto skuplje.. Samo da je Ikea, brend, simbol, nacin zivota..

samo ja

pre 6 godina

Izvinite ali zasto radnik u ikei ne govori srpski jezik?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aca, 10. avgust 2017 19:08)

# Link komentara

To su radnici iz Rumunske Ikee koji su dosli da pomognu nasima u pocetku.

Sloba

pre 6 godina

(Dikan, 10. avgust 2017 20:14) Baš tako! Pre 40 godina, SFRJ je proizvodila ne samo nameštaj, već smo imali i namensku industriju, mašinsku, elektronsku, vojnu... gradili po zemljama Afrike i Azije. Jeste dosta toga bilo "resavska škola", imalo je dosta mana to ekonomsko uređenje... Ali, postalo mi je jasno ovo: problem Srbije nije SNS ni Vučić, već ova gospođa iz članka što se oduševljava - oklagijom! A takvih je mnogo, što se nikada neće zapitati kako je to EI Niš mogao da pravi kompijutere pre 30 godina, a sad nam je ponos - oklagija!

Milan

pre 6 godina

Žute kese!!! Da li je moguć takav propust!?
(Vučko prepodobni, 10. avgust 2017 18:13)
Ni to ti ne odgovara??
Cudo nisi proglasio cenzuru...inace kese su zuto plave....

Dikan

pre 6 godina

Nekada davno u zemlji, u Nišu bilo je 1980g sledećih salona nameštaja.. Meblo, Marles, Oriolik, Šipad, Alples,Lesnina Slovenija les, Simpo, Jugodrvo.. Ali je bilo i privrede i Zaposlenih. Pitam se ko je danas u 10 pre podne imao vremena da poseti Ikeu. Besposličari, penzioneri, odsutni sa odmora, đaci i studenti, biznismeni,

Goran

pre 6 godina

"Sto za TV je 1.099 dinara. U Engleskoj je isti sto u Ikei 5 funti, sto je manje od 700 dinara ali moze da se kupi na snizenju za 4 funte. Kao sto sam ocekivao, Ikea u Srbiji je skuplja nego u Engleskoj, kao sto je sve drugo u prodavnicama skuplje.

XXL

pre 6 godina

Kvalitet nameštaja ni blizu nekada naše drvne industrije, a na noge skočio sav državnički vrh da animira građane Srbije o čudu - običnom dućanu za tišleraj.

Mare

pre 6 godina

Pregledao sam katalog na netu. Ima lepo dizajniranih stvari ali ne znam kakav je kvalitet. Ikea je dobra za razne sitnice koje ti trebaju u kuci. Sto se tice nase industrije i price da ce propasti, sigurno nece. Medjutim, nasi moraju mnogo da porade na dizajnu. Sofe, garniture, fotelje, glomazne i neprilagodjene malom prostoru, a vecina ljudi zivi u malim stanovima. Pricam jer sam prosao sve te nase prodavnice trazeci namestaj relativno skoro. Lose su organizovani, isporuka za 20-30 dana sto je mnogo cekanja. Ako porade na tim stvarima Ikea nema sanse.

Sloba

pre 6 godina

Meni nije jasno gledajuci snimke sa otvaranja sta je to sto bas danas mora da se ide.Siguran sam da 80% posetilaca nije kupilo nista.Uglavnom starija populacija koja je ocekivala da ce nesto da dobije za dzabe.Neverovatan smo narod

Dule Pop

pre 6 godina

Skraćeni izveštaj : Nas četvoro je išlo porodicno očekujući neke popuste na otvaranju - kojih nije bilo. Ima puno zanimljivih sitnica sa ok cenama. Ali sve što je veće i zaista vredi je i relativno skupo. Kupili smo 5-6 sitnica,trošak 1800. Sve u svemu ima šta da se kupi ali treba dosta da se luta i traži. Inače nikad ne idemo na otvaranja i u gužvu...ovo je bio izuzetak. Ono što nam se dopalo na sajtu nije nam odgovaralo uživo. Ukupan utisak 7/10.

domacin

pre 6 godina

A biblioteke i knjižare zvrje prazni.

Od toga sine leba nema.
Danas je bitna trka za parama jer ako njih nemas ne pomazu ni tri biblioteke i hiljade knjizurina. Vecina bogatih nije ni celu knjigu procitala a kamoli da trace vreme iduci u biblioteku i citajuci tudje maste i izmisljotine.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

A biblioteke i knjižare zvrje prazni. 
(živčan_neki_lik, 10. avgust 2017 16:30) 

Pa ti obnovi stan sa knjigama.
(prosto ko pasulj, 10. avgust 2017 18:00)

Skoro pa završio.

Meister Jakob

pre 6 godina

Meni stvarno nije jasno da je Ikea uzrokovala ovakvu senzaciju.
Mislim, činjenica je da je i kod nas predsjednik otvorio Ikeu, presjekao vrpscu, malo prošetao, slikao se i to je to, ali nije tamo bio cijeli dan i nije se objavilo sto članaka o tome.
I ove cijene 699 za stolac to je smeće, ono što je kvalitetno to naravno košta, kako kaže narod, kol'ko para tol'ko muzike, ja sam kompletno u Ikei opremio stan ali to je i koštalo, nije bilo baš jeftino, pogotovo dostava i sastavljanje.

zoran

pre 6 godina

Kad je otvarana francuska radnja u Novom Sadu prva dva dana gužva jer je otvaranje promocija pa je sve jeftinije.Danas prazno nema kupaca a cene iste kao i kod drugih.Svaki stranac se učlanjuje i ne sme da bude konkurencija drugim.Tako da imamo gomilu trgovina a cene iste.

Sloba

pre 6 godina

Meni nije jasno gledajuci snimke sa otvaranja sta je to sto bas danas mora da se ide.Siguran sam da 80% posetilaca nije kupilo nista.Uglavnom starija populacija koja je ocekivala da ce nesto da dobije za dzabe.Neverovatan smo narod

XXL

pre 6 godina

Kvalitet nameštaja ni blizu nekada naše drvne industrije, a na noge skočio sav državnički vrh da animira građane Srbije o čudu - običnom dućanu za tišleraj.

Sloba

pre 6 godina

(Dikan, 10. avgust 2017 20:14) Baš tako! Pre 40 godina, SFRJ je proizvodila ne samo nameštaj, već smo imali i namensku industriju, mašinsku, elektronsku, vojnu... gradili po zemljama Afrike i Azije. Jeste dosta toga bilo "resavska škola", imalo je dosta mana to ekonomsko uređenje... Ali, postalo mi je jasno ovo: problem Srbije nije SNS ni Vučić, već ova gospođa iz članka što se oduševljava - oklagijom! A takvih je mnogo, što se nikada neće zapitati kako je to EI Niš mogao da pravi kompijutere pre 30 godina, a sad nam je ponos - oklagija!

Dikan

pre 6 godina

Nekada davno u zemlji, u Nišu bilo je 1980g sledećih salona nameštaja.. Meblo, Marles, Oriolik, Šipad, Alples,Lesnina Slovenija les, Simpo, Jugodrvo.. Ali je bilo i privrede i Zaposlenih. Pitam se ko je danas u 10 pre podne imao vremena da poseti Ikeu. Besposličari, penzioneri, odsutni sa odmora, đaci i studenti, biznismeni,

Goran

pre 6 godina

"Sto za TV je 1.099 dinara. U Engleskoj je isti sto u Ikei 5 funti, sto je manje od 700 dinara ali moze da se kupi na snizenju za 4 funte. Kao sto sam ocekivao, Ikea u Srbiji je skuplja nego u Engleskoj, kao sto je sve drugo u prodavnicama skuplje.

Mare

pre 6 godina

Pregledao sam katalog na netu. Ima lepo dizajniranih stvari ali ne znam kakav je kvalitet. Ikea je dobra za razne sitnice koje ti trebaju u kuci. Sto se tice nase industrije i price da ce propasti, sigurno nece. Medjutim, nasi moraju mnogo da porade na dizajnu. Sofe, garniture, fotelje, glomazne i neprilagodjene malom prostoru, a vecina ljudi zivi u malim stanovima. Pricam jer sam prosao sve te nase prodavnice trazeci namestaj relativno skoro. Lose su organizovani, isporuka za 20-30 dana sto je mnogo cekanja. Ako porade na tim stvarima Ikea nema sanse.

zoran

pre 6 godina

Kad je otvarana francuska radnja u Novom Sadu prva dva dana gužva jer je otvaranje promocija pa je sve jeftinije.Danas prazno nema kupaca a cene iste kao i kod drugih.Svaki stranac se učlanjuje i ne sme da bude konkurencija drugim.Tako da imamo gomilu trgovina a cene iste.

Dule Pop

pre 6 godina

Skraćeni izveštaj : Nas četvoro je išlo porodicno očekujući neke popuste na otvaranju - kojih nije bilo. Ima puno zanimljivih sitnica sa ok cenama. Ali sve što je veće i zaista vredi je i relativno skupo. Kupili smo 5-6 sitnica,trošak 1800. Sve u svemu ima šta da se kupi ali treba dosta da se luta i traži. Inače nikad ne idemo na otvaranja i u gužvu...ovo je bio izuzetak. Ono što nam se dopalo na sajtu nije nam odgovaralo uživo. Ukupan utisak 7/10.

Meister Jakob

pre 6 godina

Meni stvarno nije jasno da je Ikea uzrokovala ovakvu senzaciju.
Mislim, činjenica je da je i kod nas predsjednik otvorio Ikeu, presjekao vrpscu, malo prošetao, slikao se i to je to, ali nije tamo bio cijeli dan i nije se objavilo sto članaka o tome.
I ove cijene 699 za stolac to je smeće, ono što je kvalitetno to naravno košta, kako kaže narod, kol'ko para tol'ko muzike, ja sam kompletno u Ikei opremio stan ali to je i koštalo, nije bilo baš jeftino, pogotovo dostava i sastavljanje.

samo ja

pre 6 godina

Izvinite ali zasto radnik u ikei ne govori srpski jezik?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aca, 10. avgust 2017 19:08)

# Link komentara

To su radnici iz Rumunske Ikee koji su dosli da pomognu nasima u pocetku.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Sta vam nije jasno? Narod je zeljan Zapada, potrosnje i brendova. I u sukobu je sa samim sobom jer nece i Nato i EU.. Oni bi da Nato i EU pristupe Srbiji pa da ponovo prave Jugu. Necemo mi Jugodrvo i Simpo vec Ikeu! Jos samo da sami sebi to priznamo...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

koja razlika između home marketa, jyska i sad pompezno najavljivane ikee?

ništa novo, ništa posebno...samo skuplje.
(cojle, 10. avgust 2017 22:07)


Sasvim dovoljno. Tipicno je za mentalitet Treceg sveta da je zeljan neceg skupog, pa makar i te oklagije kad ne moze nesto skuplje.. Samo da je Ikea, brend, simbol, nacin zivota..

živčan_neki_lik

pre 6 godina

A biblioteke i knjižare zvrje prazni. 
(živčan_neki_lik, 10. avgust 2017 16:30) 

Pa ti obnovi stan sa knjigama.
(prosto ko pasulj, 10. avgust 2017 18:00)

Skoro pa završio.

domacin

pre 6 godina

A biblioteke i knjižare zvrje prazni.

Od toga sine leba nema.
Danas je bitna trka za parama jer ako njih nemas ne pomazu ni tri biblioteke i hiljade knjizurina. Vecina bogatih nije ni celu knjigu procitala a kamoli da trace vreme iduci u biblioteku i citajuci tudje maste i izmisljotine.

Milan

pre 6 godina

Žute kese!!! Da li je moguć takav propust!?
(Vučko prepodobni, 10. avgust 2017 18:13)
Ni to ti ne odgovara??
Cudo nisi proglasio cenzuru...inace kese su zuto plave....

Prevelika ocekivanja

pre 6 godina

Bio sam na otvaranju Ikee i sve u svemu nista posebno, preskupo je, trpezarijske stolice od po 16.000 kom. a iste takve sam u jysk-u gledao za 3500. Restoran im je bio prepun a tolike porcije nisu dovoljne ni za dete od 2 godine a kostaju 600 dinara. Prodaju neku nordijsku vodu casa 90 dinara i red je, svi cekaju, misle da je to stvarno stiglo ne znam odakle.

IgorBn

pre 6 godina

Ne razumijem pompu. Ikea nije nista posebno,los kvalitet i samo 5% artikala ima dobru cijenu a ostalo je cak i skupo. Na zapadu samo niza klasa tu i kupuje namjestaj. Bar znam za Svedsku.

Obi Van Kenobi

pre 6 godina

Danas je u Srbiji ocigledno poenta da se kupuju artikli za 100 dinara.. umesto da se hvalimo kako kupujemo nesto skupo mi se hvalimo kako kupujemo jeftine proizvode.

petar

pre 6 godina

IKEA nije samo robna kuca, to je socioloski, ekonomski i dizajnerski fenomen. Njihov poslovni model se izucava na ekonomskim fakultetima. Uticaj Ikee na jedno drustvo i ekonomiju je veliki, dugotrajan i pozitivan.

A komentari tipa nekvalitetno, skupo, obicna robna kuca, kakvu smo mi industriju imali... gluposti. Novo vreme je odavno doslo, ko se nije prilagodio nema va vise, tako ce biti i sa nekim domacim prodavcima ruznog, nekvalitetnog i kao jeftinog namestaja. A tako ce biti i sa komentatorima koji se osecaju ugrozeni svakim novitetom.

Dejan

pre 6 godina

Malo ste preterali sa hvalenjem ikeje kao da je dosao isus krist ili zlatna krava sa dve glave. Dosao je strani investitor da prodaje svoju robu i da zaradi u nasoj zemlji.I naravno da profit iznese iz nase zemlje.

Gandra_swe

pre 6 godina

@ (živčan_neki_lik, 10. avgust 2017 16:30)
Kako neverovatno glup komentar!
Kakve veze biblioteke i knjizare imaju sa Ikeom leba ti?
Znas sta jos zuji prazno? fijakeri i berberski saloni!
Zasto, zato sto je tehnologija cudo! Danas postoji internet i iznajmljivanje i kupovanje knjige preko istog!

Marinko

pre 6 godina

Narod je željan lepih i kvalitetnih robnih kuća a ne ove domaće "uvezi jeftino prodaj skupo" prevarantskih varijanti, gde kad kupite nešto posle 6 meseci više nema garancije, a nema ni radnje koja vam je to uvalila, a gazda vozi đipa od 50000 evra. IKEA je popularna i uspešna u celom svetu a sada će naši mudraci sa komentara da objasne kako je to samo za "nižu klasu". Ma nemojte? A šta je po vama Srbija? Pa mi smo svi zajedno ne niža klasa, nego najniža klasa i treba da budemo srećni što se pojavljuju znaci uređenosti države, pa nam sada pumpe i supermarketi izgledaju isto kao u celoj EU. Ko se ne seća neka pita nekog starijeg, kako je ranije izgledao WC na pumpi. Ko ne zna, čučavac. Sada svi plaćate karticama i očitavate lična dokumenta za 30 sekundi a pre samo 10 godina su vam popovi mračili i objašnjavali kako je čip delo đavola. Pre 20 godina ste pokrivali prozore ćebetom da vam pomračenje Sunca ne izjede oči. Srbija napreduje a dolazak IKEE je znak napretka i ja to podržavam.

@(*_+,

pre 6 godina

Danas postoji internet i iznajmljivanje i kupovanje knjige preko istog!
(Gandra_swe, 11. avgust 2017 10:29)

Izvini, nisi u pravu. Mozda je u Svedskoj rizicno otici u knjizari, ali svuda u svetskim metropolama, bas u svakoj, postoji ogromna knjizara na bar dva nivoa, sa izborom knjiga takvim da mozes da ostanes 3 sata. A ima uvek i citaonica, lepo sednes i uzivas. To je pitanje i kulture i odnosa prema kulturi. Ti imas tvoj licni odnos, i verovatno zato i ne znas gde su knjizare u tvom kraju, ali nekima su police za knjige u kuci i te kako potrebne, i to ne samo za kuvare, horoskope i knjige o zalivanju sobnog bilja.

domacin

pre 6 godina

A biblioteke i knjižare zvrje prazni.

Od toga sine leba nema.
Danas je bitna trka za parama jer ako njih nemas ne pomazu ni tri biblioteke i hiljade knjizurina. Vecina bogatih nije ni celu knjigu procitala a kamoli da trace vreme iduci u biblioteku i citajuci tudje maste i izmisljotine.

petar

pre 6 godina

IKEA nije samo robna kuca, to je socioloski, ekonomski i dizajnerski fenomen. Njihov poslovni model se izucava na ekonomskim fakultetima. Uticaj Ikee na jedno drustvo i ekonomiju je veliki, dugotrajan i pozitivan.

A komentari tipa nekvalitetno, skupo, obicna robna kuca, kakvu smo mi industriju imali... gluposti. Novo vreme je odavno doslo, ko se nije prilagodio nema va vise, tako ce biti i sa nekim domacim prodavcima ruznog, nekvalitetnog i kao jeftinog namestaja. A tako ce biti i sa komentatorima koji se osecaju ugrozeni svakim novitetom.

XXL

pre 6 godina

Kvalitet nameštaja ni blizu nekada naše drvne industrije, a na noge skočio sav državnički vrh da animira građane Srbije o čudu - običnom dućanu za tišleraj.

Milan

pre 6 godina

Žute kese!!! Da li je moguć takav propust!?
(Vučko prepodobni, 10. avgust 2017 18:13)
Ni to ti ne odgovara??
Cudo nisi proglasio cenzuru...inace kese su zuto plave....

Goran

pre 6 godina

"Sto za TV je 1.099 dinara. U Engleskoj je isti sto u Ikei 5 funti, sto je manje od 700 dinara ali moze da se kupi na snizenju za 4 funte. Kao sto sam ocekivao, Ikea u Srbiji je skuplja nego u Engleskoj, kao sto je sve drugo u prodavnicama skuplje.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Sta vam nije jasno? Narod je zeljan Zapada, potrosnje i brendova. I u sukobu je sa samim sobom jer nece i Nato i EU.. Oni bi da Nato i EU pristupe Srbiji pa da ponovo prave Jugu. Necemo mi Jugodrvo i Simpo vec Ikeu! Jos samo da sami sebi to priznamo...

Dule Pop

pre 6 godina

Skraćeni izveštaj : Nas četvoro je išlo porodicno očekujući neke popuste na otvaranju - kojih nije bilo. Ima puno zanimljivih sitnica sa ok cenama. Ali sve što je veće i zaista vredi je i relativno skupo. Kupili smo 5-6 sitnica,trošak 1800. Sve u svemu ima šta da se kupi ali treba dosta da se luta i traži. Inače nikad ne idemo na otvaranja i u gužvu...ovo je bio izuzetak. Ono što nam se dopalo na sajtu nije nam odgovaralo uživo. Ukupan utisak 7/10.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

koja razlika između home marketa, jyska i sad pompezno najavljivane ikee?

ništa novo, ništa posebno...samo skuplje.
(cojle, 10. avgust 2017 22:07)


Sasvim dovoljno. Tipicno je za mentalitet Treceg sveta da je zeljan neceg skupog, pa makar i te oklagije kad ne moze nesto skuplje.. Samo da je Ikea, brend, simbol, nacin zivota..

Meister Jakob

pre 6 godina

Meni stvarno nije jasno da je Ikea uzrokovala ovakvu senzaciju.
Mislim, činjenica je da je i kod nas predsjednik otvorio Ikeu, presjekao vrpscu, malo prošetao, slikao se i to je to, ali nije tamo bio cijeli dan i nije se objavilo sto članaka o tome.
I ove cijene 699 za stolac to je smeće, ono što je kvalitetno to naravno košta, kako kaže narod, kol'ko para tol'ko muzike, ja sam kompletno u Ikei opremio stan ali to je i koštalo, nije bilo baš jeftino, pogotovo dostava i sastavljanje.

Mare

pre 6 godina

Pregledao sam katalog na netu. Ima lepo dizajniranih stvari ali ne znam kakav je kvalitet. Ikea je dobra za razne sitnice koje ti trebaju u kuci. Sto se tice nase industrije i price da ce propasti, sigurno nece. Medjutim, nasi moraju mnogo da porade na dizajnu. Sofe, garniture, fotelje, glomazne i neprilagodjene malom prostoru, a vecina ljudi zivi u malim stanovima. Pricam jer sam prosao sve te nase prodavnice trazeci namestaj relativno skoro. Lose su organizovani, isporuka za 20-30 dana sto je mnogo cekanja. Ako porade na tim stvarima Ikea nema sanse.

Sloba

pre 6 godina

Meni nije jasno gledajuci snimke sa otvaranja sta je to sto bas danas mora da se ide.Siguran sam da 80% posetilaca nije kupilo nista.Uglavnom starija populacija koja je ocekivala da ce nesto da dobije za dzabe.Neverovatan smo narod

živčan_neki_lik

pre 6 godina

A biblioteke i knjižare zvrje prazni. 
(živčan_neki_lik, 10. avgust 2017 16:30) 

Pa ti obnovi stan sa knjigama.
(prosto ko pasulj, 10. avgust 2017 18:00)

Skoro pa završio.

IgorBn

pre 6 godina

Ne razumijem pompu. Ikea nije nista posebno,los kvalitet i samo 5% artikala ima dobru cijenu a ostalo je cak i skupo. Na zapadu samo niza klasa tu i kupuje namjestaj. Bar znam za Svedsku.

Dikan

pre 6 godina

Nekada davno u zemlji, u Nišu bilo je 1980g sledećih salona nameštaja.. Meblo, Marles, Oriolik, Šipad, Alples,Lesnina Slovenija les, Simpo, Jugodrvo.. Ali je bilo i privrede i Zaposlenih. Pitam se ko je danas u 10 pre podne imao vremena da poseti Ikeu. Besposličari, penzioneri, odsutni sa odmora, đaci i studenti, biznismeni,

Gandra_swe

pre 6 godina

@ (živčan_neki_lik, 10. avgust 2017 16:30)
Kako neverovatno glup komentar!
Kakve veze biblioteke i knjizare imaju sa Ikeom leba ti?
Znas sta jos zuji prazno? fijakeri i berberski saloni!
Zasto, zato sto je tehnologija cudo! Danas postoji internet i iznajmljivanje i kupovanje knjige preko istog!

Sloba

pre 6 godina

(Dikan, 10. avgust 2017 20:14) Baš tako! Pre 40 godina, SFRJ je proizvodila ne samo nameštaj, već smo imali i namensku industriju, mašinsku, elektronsku, vojnu... gradili po zemljama Afrike i Azije. Jeste dosta toga bilo "resavska škola", imalo je dosta mana to ekonomsko uređenje... Ali, postalo mi je jasno ovo: problem Srbije nije SNS ni Vučić, već ova gospođa iz članka što se oduševljava - oklagijom! A takvih je mnogo, što se nikada neće zapitati kako je to EI Niš mogao da pravi kompijutere pre 30 godina, a sad nam je ponos - oklagija!

Prevelika ocekivanja

pre 6 godina

Bio sam na otvaranju Ikee i sve u svemu nista posebno, preskupo je, trpezarijske stolice od po 16.000 kom. a iste takve sam u jysk-u gledao za 3500. Restoran im je bio prepun a tolike porcije nisu dovoljne ni za dete od 2 godine a kostaju 600 dinara. Prodaju neku nordijsku vodu casa 90 dinara i red je, svi cekaju, misle da je to stvarno stiglo ne znam odakle.

Marinko

pre 6 godina

Narod je željan lepih i kvalitetnih robnih kuća a ne ove domaće "uvezi jeftino prodaj skupo" prevarantskih varijanti, gde kad kupite nešto posle 6 meseci više nema garancije, a nema ni radnje koja vam je to uvalila, a gazda vozi đipa od 50000 evra. IKEA je popularna i uspešna u celom svetu a sada će naši mudraci sa komentara da objasne kako je to samo za "nižu klasu". Ma nemojte? A šta je po vama Srbija? Pa mi smo svi zajedno ne niža klasa, nego najniža klasa i treba da budemo srećni što se pojavljuju znaci uređenosti države, pa nam sada pumpe i supermarketi izgledaju isto kao u celoj EU. Ko se ne seća neka pita nekog starijeg, kako je ranije izgledao WC na pumpi. Ko ne zna, čučavac. Sada svi plaćate karticama i očitavate lična dokumenta za 30 sekundi a pre samo 10 godina su vam popovi mračili i objašnjavali kako je čip delo đavola. Pre 20 godina ste pokrivali prozore ćebetom da vam pomračenje Sunca ne izjede oči. Srbija napreduje a dolazak IKEE je znak napretka i ja to podržavam.

zoran

pre 6 godina

Kad je otvarana francuska radnja u Novom Sadu prva dva dana gužva jer je otvaranje promocija pa je sve jeftinije.Danas prazno nema kupaca a cene iste kao i kod drugih.Svaki stranac se učlanjuje i ne sme da bude konkurencija drugim.Tako da imamo gomilu trgovina a cene iste.

samo ja

pre 6 godina

Izvinite ali zasto radnik u ikei ne govori srpski jezik?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aca, 10. avgust 2017 19:08)

# Link komentara

To su radnici iz Rumunske Ikee koji su dosli da pomognu nasima u pocetku.

Obi Van Kenobi

pre 6 godina

Danas je u Srbiji ocigledno poenta da se kupuju artikli za 100 dinara.. umesto da se hvalimo kako kupujemo nesto skupo mi se hvalimo kako kupujemo jeftine proizvode.

Dejan

pre 6 godina

Malo ste preterali sa hvalenjem ikeje kao da je dosao isus krist ili zlatna krava sa dve glave. Dosao je strani investitor da prodaje svoju robu i da zaradi u nasoj zemlji.I naravno da profit iznese iz nase zemlje.

@(*_+,

pre 6 godina

Danas postoji internet i iznajmljivanje i kupovanje knjige preko istog!
(Gandra_swe, 11. avgust 2017 10:29)

Izvini, nisi u pravu. Mozda je u Svedskoj rizicno otici u knjizari, ali svuda u svetskim metropolama, bas u svakoj, postoji ogromna knjizara na bar dva nivoa, sa izborom knjiga takvim da mozes da ostanes 3 sata. A ima uvek i citaonica, lepo sednes i uzivas. To je pitanje i kulture i odnosa prema kulturi. Ti imas tvoj licni odnos, i verovatno zato i ne znas gde su knjizare u tvom kraju, ali nekima su police za knjige u kuci i te kako potrebne, i to ne samo za kuvare, horoskope i knjige o zalivanju sobnog bilja.