Biz - B92.net

Mali: Umesto kolima, na posao biciklom

Grad Beograd raspisao je javni konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada Beograda.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ovakve gluposti mogu da pisu samo oni koji nikad nisu vozili bicikl i videli ga samo na slici.bicikl nije prevozno sredstvo da se njime ide na posao,nego je prevozno srdstvo za rekreaciju. da li ste svesni kakvu kondiciju covek mora da ima da bi presao petnaest,dvadeset kilometara biciklom.kasa se ide peske ne oseca se gde je uzbrdica,ali kad se vozi bicikl itekako se oseti i najmanja uzbrdica.i sad ce neko da sedne ujutro u sedam sati na bicikl i napravi dvadeset kilometara do posla i onda ce svez i oran da prione na posao.sad ce neko teci ima elektricni bicikl.jeste,ali taj bicikl trsba da se napuni,da bi se napunile baterije treba struja,a struja se proizvodi tako sto se sagoreva ugalj,i gde je tu ekologija.ako ga jos punis svaki dan kuci ode brojilo u crveno i kad ti na kraju meseca stigne racun za struju,sta onda,a u medjuvremenu se sinisa i ostali voze u sluzbenom audiju sa klimom za dzabe i masu nam
   (zozon, 21. jul 2017 15:19)

  # Link komentara

 2. @ (Đole, 21. jul 2017 13:22)

  Đole, druže, bez ulaženja u zakone fizike, voziti bicikl na +35 je upravo to, vožnja na +35. Biologija (mislim da je u pitanju ta grana nauke) kaže da što je telo pod većim naporom oslobađa više toplote, a to radi preko otvora na koži. Prosto rečeno, čovek se znoji. Na +35, uz okretanje točka, možeš da se dobrano oznojiš. Pa kada uđeš u kancelariju i kreneš da se cediš po opremi i inventaru, sve sa kolegama koji takođe vole bicikliranje do posla, divota. Ili, dođeš na šalter, a sa one strane stakla se neki šalterski pregalac znoji k'o vepar po tvojim računima i papirologiji. Rekoh, divota. Nego, da ti kažem šta je rešenje za gužve na ulicama. Metro, moj bato!To će biti jedna od retko dobrih ideja bilo koje gradske vlasti. Ovo sa biciklima je zamajavanje naivnog naroda, a bez uvrede, i ti i ja smo deo istog.
  (Mozak na rezervi, 21. jul 2017 15:12)

  # Link komentara

 3. jedino ako ce te bicikle da daje besplatno
   (srb, 21. jul 2017 14:49)

  # Link komentara

 4. Hajde Mali pokazite malo licnim primerom kako se biciklom dolazi na posao. Licno podrzavam ideju, zbog zdravlja, ekologije, ustede...
  (ella, 21. jul 2017 14:07)

  # Link komentara

 5. e to je odlicna stvar ..napokon nesto pametno od nekog gradonacelnika..nego kako ce on i njegovo silno obezbedjenje da plati rentiranje tolikih bicikli kad budu isli na posao ..ja razumem da hoce da se rese kola da malo probaju i bicikle ali mnogo ce ih biti pa ce na ulici nastati pometnja od tolikih ministara koji ce dolaziti biciklama na posao
   (Sasa, 21. jul 2017 14:06)

  # Link komentara

 6. Pre 30-tak godina ovde je bilo nezamislivo da će pušenje u kafanama, pa čak i u lekarskom ordinacijama biti zabranjeno. Tako je i sad mnogima nezamislivo da će automobili biti proterani iz gradova. Kada bi se Srbi bar malo ugledali na Dance:
  [link]
  (copenhagenize, 21. jul 2017 13:39)

  # Link komentara

 7. Beograd nema infrastrukturu za tako nešto, napravite staze. Pa nijedan most nema biciklističku stazu. OK, Most na Adi, ali može da se pređe samo sa jedne strane. Da bi došao do te strane moram da napravim 2 km više itd itd..
  (Sinisa, 21. jul 2017 13:26)

  # Link komentara

 8. Žalosno je kako je narod neinformisan i uglavnom naivan. Za dve godine ulazak kolima u centar grada biće dodatno naplaćivan, kao u Londonu ili Parizu. Poskupeće javni prevoz i garaže u centru. Bogati će moći da sve to da plate ali narod će preći na bicikle. Pogotovo što će za dve-tri godine cena električnih bicikli pasti za trećinu. Nećete morati ni da okrećete pedale - samo gas. I za one koji se pitaju kako je voziti bicikl na +35, pa mnogo udobnije nego pešačiti na +35, jer što se brže krećete vazduh vas više hladi (bar je takav osećaj da ne ulazimo detaljno u zakone fizike). Ovo sa biciklističkim stazama je jedna od veoma retkih dobrih odluka ove gradske vlasti.
  (Đole, 21. jul 2017 13:22)

  # Link komentara

 9. Jes, odem na posao bajsom na +35 i oznojim se kao stoka.
   (NoName, 21. jul 2017 13:18)

  # Link komentara

 10. @pera

  Ceo Novi Beograd i veći deo Zemuna je ravan.
  Recimo od kraja Bulevara Kralja Aleksandra do Nbg može se stici bez vožnje uzbrdo.To je praktično sa kraj grada na kraj grada vožnja.
  Ideja je dobra ako se ti veliki bulevari urede sa biciklistickim stazama. Tamo gde je brdo malo se pogura bajs, ide pešaka ko i svi pešaci.
  (Gavrilo, 21. jul 2017 13:13)

  # Link komentara

 11. Ja mislio da će Mali za primer koristiti bicikl umesto skupog automobila kad ono...
   (Novica, 21. jul 2017 13:00)

  # Link komentara

 12. Ko se vozi busom, gledaće bais. Ko ima auto, teško.
   (Miloš, 21. jul 2017 12:40)

  # Link komentara

 13. Sa auta na biciklo, jer nam standard nezadrzivo raste u minus.
  (Anon, 21. jul 2017 12:37)

  # Link komentara

 14. Gradski deo Beograda ima 20 km u prečniku, a dobar deo površine je na brežuljcima i brdima. Jedino ko radi na kilometar od kuće i ide po ravnom...
  (Pera, 21. jul 2017 12:35)

  # Link komentara

 15. Verujem.Pogotovo ovi sto poseduju audije ce da dolaze bajsom
  Na posao.Pa ti bi rodjenu majku prodali pre nego auto.
  (Rade, 21. jul 2017 12:34)

  # Link komentara

 16. Mogli bi vi iz gradske uprave da date primer.Recimo,u avgustu na +35 svi da dolazite na posao biciklom.
   (Debeli Sava, 21. jul 2017 12:27)

  # Link komentara