Crnogorci se bune: Ne zajedno, usporavate nas

Podgorica -- Crnogorski stručnjaci se protive formiranju zajedničkog tržišta jer je to političi, a ne ekonomski projekat i predstavlja svojevrsno odlaganje integracija.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pametni ljudi.
  (Joga, 20. jun 2017 09:23)

  # Link komentara

 2. Podrska braci Crnogorcima, oni ocigledno mnogo bolje razumeju stvari od nas! Bolje da se mi damo u pamet i prihvatimo i NATO i EU!
   (Das, 20. jun 2017 08:31)

  # Link komentara

 3. Mnogi evropski zvaničnici su kao godine sledećeg proširenja naveli ne pre 2035. Znaci tek nakon 2035.I to tako što će sve zemlje zapadnog Balkana biti primljene u paketu. Znaci Srbija, tzv. Kosovo, CG, BiH, Makedonija, Albanija. Ova tzv ekonomska unija jasan je deo tog plana i velika klopka za zemlje poput CG, Srbije.
   (goran, 20. jun 2017 07:43)

  # Link komentara

 4. Mislim da su Crnogorci ulazak u NATO trebali da uslove ulaskom u EU, jer iz ugla Brisela i Vasingtona deluje kao da je posao tu zavrsen i region zatvoren i nema potrebe za zurbom u integracijama. Mene licno nije briga ni za EU ni za CG ali tako mi stvari deluju nakon citanja teksta
  (Cvexi, 20. jun 2017 07:32)

  # Link komentara

 5. Kakva nebuloza pa kao da nece moci privrednici da ekonomski saradjuju i sa Zapadnom Evropom ako im se pruzi sansa da lakse saradjuju i sa ostatkom Balkana.

  Ako ista, bice im lakse da se udruze i bolje koriste putnu infrastrukturu nego ovako iscepkani i zakomplikovani da prelaze 7 granica sa 8 papira da bi trgovali sa EU. Celom privatnom sektoru i kupcima je u interesu rusenje trgovinskih barijera jer se time uvecava trziste za proizvodjace a smanjuju cene za kupce.

  Stvaranje zajednickog trzista (sto EU inace i jeste u sustini) smeta samo politicarima jer odlicno znaju da slobodna trgovina povezuje obicne ljude i slabi centralnu moc vlasti. Primeticete da se uvek i svuda protiv slobodne trgovine upravo politicari i bune, od hrvatske predsednice kojoj smeta srpska cokoladica preko ovih crnogorskih "strucnjaka" do Dacica i njegove ocene stetnosti slobodne trgovine sa Evropom. Nikad to nisu posteni ljudi koji proizvode konkretna dobra i usluge i nikad to nije sirotinja koja je prinudjena da kupuje skuplje proizvode zbog necijeg politickog prepucavanja.
  Ovi "strucnjaci" se bune samo zato sto znaju da je zajednicko trziste sustinski ekonomsko ujedinjenje a oni su svu svoju "montenegrovsku" karijeru i pare stvorili na cepanju naroda i unosenja razdora u ovaj napaceni Balkan. Da je srece da i Crnogorci i Hrvati i Srbi slobodno trguju, komuniciraju i bogate se dok ovi "strucnjaci" i "patriote" negde "strucno"i "patriotski" kopaju kamen.
   (kap, 20. jun 2017 00:20)

  # Link komentara

 6. Gospodo Crnogorci.Ukoliko ovaj region ikad udje u EU,to ce biti u paketu.Nemojte ni sebi, a ni drugima, pojedinacno davati veliku vrednost.Sta dobija EU nasim ulaskom.Kod Hrvata i Slovenaca je to bio izlaz na toplo more.Vi ste sad usli u NATO, tako da je Jadran zatvoren. Morali ste paralelno ispregovarati.Ovako oni nemaju vise interesa.Kod Rumuna, Madjara i Bugara je Rusija bila ta koja je svojom blizinom naterala EU da ih primi.Ne zanosite se da smo i zajedno, a kamoli posebno, nekome u uniji interesantni.
   (posmatrac, 19. jun 2017 22:46)

  # Link komentara

 7. Ne nikako, to je Jugoslovenizacija.
   (zoran, 19. jun 2017 22:32)

  # Link komentara

 8. A vi ste mnogo bitni ima vas 500 hiljada a sebe prestavljate kao da vas ima 10 miliona ako vi nećete BIH odnosno RS i makedonija i albanija hoće takvu uniju .Biće te u čekaonici ni u EU ni u carinsku uniju izolovanao ostrvo to i zaslužujete zbog svog viška samopouzdanja i prepotentnosti.
  (Marko, 19. jun 2017 22:11)

  # Link komentara

 9. CG provalila AV koji uopste i ne namerava da Srbiju uvede u EU. Nisu Cg bas toliko blesavi..
   (C i n i k, 19. jun 2017 21:16)

  # Link komentara