1. Na stranu "novi radovi" i "povecanje troskova", mene zanima zasto mora da bude kolaps? Ko ne zna, ovo je vise nadvoznjak-pasarela nego most (istina, prelazi preko reke) dok privremena "zaobilaznica" to jest, uzicke ulice, prolaze odmah pored. Most ima 2 trake, ulica ima 2 trake (i semafor doduse na raskrsnici). Ono sto je najbitnije reci, cini mi se, da sve zajedno nema 100 metara "zaobilazenja" uz 1 dodatnu krivinu. Pa zasto onda sve ne "sljasti" od signalizacije, semafora, gde su saobracajci da pustaju uska grla? Da to sve ima, dodatno zadrzavanje bi bilo jedan minut. Ali najbolje je ceo saobracaj samo pustiti u Uzice pa sta bude!
  (trile, 19. jun 2017 22:44)

  # Link komentara

 2. A trebalo ga je samo održavati i popravljati.Tako i lokomotive koje već 20g stoje i trule na sporednim kolosecima.U Zemunu 30 ruskih vozova se bukvalno raspada umesto da se konzerviše ili u staro gvožđe.
   (zoki, 19. jun 2017 21:57)

  # Link komentara

 3. I u Nemačkoj je životni vek mostova često prepolovljen u odnosu na planirani životni vek pa su tako oštećeni mostovi koji su konstruisani da traju i više od 100 godina. Povećanje saobraćaja. I ovde je nekad bilo mnogo manje automobila i bili su manji, lakši i sporiji...
  (Pauly Ester, 19. jun 2017 17:26)

  # Link komentara

 4. Juce sam tamo prosao. Na stranu radovi i probijanje i sve ali regulacija saobracaja je ravna nuli. Ako idete iz BG imate semafor koji gde zeleno traje 30 sec (taman da se sleper pokrene ako je prvi na cekanju), pa odmah neregulisano skretanje levo gde ustupate prednost. Ako idete iz smera Zlatibora nailazite na STOP(!?), a onda na semafor koji nema nikakvu funkciju jer je raskrsnica prakticno zatvorena, ali opet ako je crveno....cekanje. Ako bar ne promene privremeno makar rezim semafora i pravo prvenstva, bice u julu kolone do Sevojna i do kamenoloma na Zlatiboru.
  (Miki, 19. jun 2017 16:59)

  # Link komentara

 5. A a da nema neki polovan u Nemackoj ?
  (Euro 3, 19. jun 2017 16:25)

  # Link komentara

 6. dragi novinari, nece cena biti skuplja, vec izgradnja, ukoliko razumete.
  (pop, 19. jun 2017 16:04)

  # Link komentara

 7. Užičani napokon dobili obilaznicu - pravo kroz grad!
  (batko, 19. jun 2017 15:41)

  # Link komentara

 8. namerno protiv stamatovica a u stvari jedino protiv gradjana Srbije se ovo radi usred jula
   (Tor, 19. jun 2017 15:37)

  # Link komentara

 9. "...mene bi bilo sramota i da izgovorim ovako nesto...
  ...ko to gradi mostove sa rokom trajanja od 40 godina...??? "

  Potpuno ste u pravu. Pre nekoliko godina je u Banja Luku iz Austrije stiglo obaveštenje da je garancija za određeni most istekla i da on verovatno više nije za upotrebu. Most je inače sagrađen pre stotinak godina, a gradila ga je Austrougarska carevina. I po tome se vidi gde smo mi, a gde su oni. Naši "stručnjaci" ne bi poslali takvo obaveštenje ni za neki objekat u Srbiji, a kamoli za neki koji se nalazi u nekoj stranoj državi.
  (T, 19. jun 2017 15:34)

  # Link komentara

 10. a srbija na infuziji divota od zivota
   (Srebrni, 19. jun 2017 15:34)

  # Link komentara

 11. U Evropi, u zavisnosti od države, rok trajanja mosta je 100-120 godina. Za toliko ga projektant mora i projektovati. Nisam siguran, ali mi se čini da su pre 40 godina, kad je ovaj most rađen, propisi SFRJ nalagali da se most projektuje za 75 godina. Sasvim sam siguran da je tako i urađeno, jer su i tada partijski poslušnici (tad je bila samo jedna partija) i DB-doušnici dobijali priliku da se "proslave" retkim projektovanjima mostova, ali zbog postojanje rigorozne spoljašnje kontrole projekta (reviziona komisija), svaki projekat je bio kvalitetno urađen. Današnje revizione komisije svoje mišljenje o projektu (koji ni ne pročitaju do kraja) baziraju na broju odlazaka u kafane na pečenja. Ako ih odvedete samo 2-3 puta, naći će vam hrpu "grešaka", ali nakon 5-e ili 6-e posete kafani, svi ti problemi postaju zanemarljivi. Najčešće su članovi tih (inače dobro plaćenih, ne računajući ručkove) profesori sa građevinskih fakulteta ili predstavnici raznoraznih instituta. U Beogradu postoji jedan "eminentni" institut (stalno dobijaju poslove bez tendera) koji ima 350 zaposlenih, od čega samo jednog doktora građevine! Jasno vam je na šta liče njihovi projekti i koji je kvalitet njihovog rada kao revizora tuđih projekata.
  Pomenuti most ima problem, što ga niko (verovatno nikad) nije pregledao i proverio gde šta treba da se doradi, pre nego što ozbiljnije ugrozi konstrukciju. Svi problemi se golim okom mogu detektovati pregledom odozdo, tako da ta priča o iznenadnoj "bolesti" nije tačna.
  (mostadžija, 19. jun 2017 15:32)

  # Link komentara

 12. Ovo je samo jedan od nacina da se dodje do aneksa ugovora i mazne vise para.
  (milenko, 19. jun 2017 15:04)

  # Link komentara

 13. Ja se pitam sta bi bilo da povrsinski sloj nije skinut i da nije uoceno da most propada ? Zar ne postoje pravovremene inspekcije mosta koje bi ovo morale utvrditi nego se ceka da slucajno saznamo da nam je nesto toliko propalo da moze da se srusi i ugrozi neciji zivot ?
  (zoki, 19. jun 2017 15:00)

  # Link komentara

 14. Ma dobro je da ga ne sredjuju u sred turističke sezone...
   (Milojko, 19. jun 2017 14:55)

  # Link komentara

 15. A zasto je propala kostrukcija? Ko je kriv? Ima li nekakve odgovornosti zbog uvecanih troskova sanacije? A da ovo je Srbija.
   (Miki, 19. jun 2017 14:53)

  # Link komentara

 16. Pa dobro. Hvala na informaciji. Popravite most.
  (Vuk Sev, 19. jun 2017 14:52)

  # Link komentara

 17. “Posle podizanja kolovoznog zastora pronađeno je da su popustili konstrukcioni elementi, što je manje -više bilo i očekivano..."

  Naravno, tender je bio samo za asfalt iako su svi znali da će trebati sanirati celu konstrukciju (to čak i ne kriju)... sada cela sanacija može da se odradi bez tendera, i da se cene naduvaju do mile volje...
  (London, 19. jun 2017 14:46)

  # Link komentara

 18. bolesni su oni ,,strucnjaci" koji procenju ostecenje, jer po pravilu kad pocnu radovi, uvek ,,iskrsne" nesto neplanirano. jadan nacin da se krade od naroda.
   (lidija, 19. jun 2017 14:29)

  # Link komentara

 19. I opet odlaganje. I opet nisu oni krivi...
   (dokle vise, 19. jun 2017 14:26)

  # Link komentara

 20. "što je manje -više bilo i očekivano s obrzirom da je most star četiri decenije"

  ...mene bi bilo sramota i da izgovorim ovako nesto...
  ...ko to gradi mostove sa rokom trajanja od 40 godina...???
  ...pa onaj koji je krao materijal, ugradjivao manje armature i to nizeg preseka, beton losijeg kvaliteta...
  ...ili onaj koji je uradio los projekat, a recenzent nije ni pogledao, vec samo potpisao...
  ...postoje knjige u kojima se sve moze proveriti, sad je pravi trenutak, pa sve na sud za ugrozavanje bezbednosti u saobracaju i za kradju...
  ...da nam se ne bi smejali mostovi stari 1 vek...
  ...ili onaj "privremeni" na konjarnuiku, ili onaj "privremeni" za banovo brdo...
  (kraja, 19. jun 2017 14:13)

  # Link komentara

 21. Pokvarili most. Bolje da ne diraju nista
  (Dr Batkovski, 19. jun 2017 13:57)

  # Link komentara