1. Ovo vreme o kome piše kolega radnik iz Energoprojekta je prošlost. U to vreme su se jurili poslovi i investitori a inženjeri su se kupali u znoju na svim meridijanima sveta, slikali se sa divljim plemenima, sa egzotičnim životinjama. A danas se generalni džanker samo slika po novinama. Njegov kabinet samo prati gde i kud se kreće veliki, kuda ide mali, u kom kafiću sedi domali, ne bi li se kako njima utrpao u kadar! A sve to da se ima pokriće za lopovluk, slanje sopstvenih radnika na plaćena uz angažovanje kooperanata i tiraniju nad neistomišljenicima i onima koji zaista strepe za sudbinu Energoprojekta. A slažem se da ova hijena iz komšiluka neće nikakvo dobro doneti. Mi više ionako nemamo šta da izgubimo.
  (Intelektualac iz Energoprojekta, 20. jun 2017 11:19)

  # Link komentara

 2. Vlasnik Napreda i povezanih preduzeća koji žele da "neprijateljski" preuzmu Energoprojekt je jedan čovek. Od kada je taj vlasnik preuzeo Napred, broj zaposlenih u Napredu je smanjen sa 1000 na ispod 100.
  Odkuda u zemlji Srbiji tom vlasniku Napreda toliki novac da kupi 35% akcija Energoprojekta, što je po trenutnoj tržišnoj vrednosti oko 40 miliona Evra, kada je njegov Napred u gubitku?

  Celokupni menadžment Energoprojekta su visoko kvalifikovani profesionalci koji su počeli da rade u Energoprojektu kao mladi inženjeri, ekonomisti, i došli su do upravljačkih pozicija zahvaljujući svojoj stručnosti i sposobnosti. Zbog toga je Energoprojekt jedna od retkih firmi u Srbiji koja je opstala i radi uspešno i u zemlji i u inostranstvu. Prosečna primanja u Energoprojektu su znatno iznad republičkog proseka.

  Da gospodo, država, ako je iole ozbiljna, treba da se umeša u ovo, kako bi:
  - onemogućila da 2500 radnika Energoprojekta ode na ulicu, kao što se već desilo u Napredu,
  - obezbedila da i dalje Enegoprojekt puni državni budžet sa 25 miliona Evra godišnje,
  - sprečila nekoliko pojedinaca da manipulativnim berzanskim radnjama (što je dokazala komisija za hartije od vrednosti) steknu materijalnu dobit tako što će ostaviti 2500 radnika i njihovih porodica bez prmanja,
  - očuvala jedini preostali srpski brend u oblasti projektovanja i izgradnje koji i dalje uspešno radi na više kontinenata.
  (Radnik Energoprojekta, 19. jun 2017 21:12)

  # Link komentara

 3. A za to vreme menadžment nezakonito raspolaže imovinom velike vrednosti tih akcionara bez bilo kakve kontrole, zadužuje firmu, isisava iz nje zloupotrebama i mahinacijama neuporedivo više nego što imaju koristi od nje vlasnici zbog izuzetno niske dividende. Pa neka onda država Milovanoviću i bratiji prepiše udeo Republike Srbije da znamo na čemu smo da više ne investiramo i ne zavlačimo ulagače.
  (Do Dol, 19. jun 2017 17:44)

  # Link komentara

 4. Komisija iako je to bio čist državni intervencionizam je dala nalog koji se sada sprovodi. I opet ne valja. Valjda će uskoro svima postati jasno da unutrašnja organizovana menadžemnt interesna grupa lažnih spasilaca Energoprojekta želi samo jedno - da pljačka a ovamo držite Bojovića.
  (Dragon, 19. jun 2017 14:05)

  # Link komentara

 5. Kada će vandredna skupština? Ova situacija je apsurdna, da određena grupa akcionara koja verovatno može da sakupi još potencijala i preko 40% ne može da ima bar jednog člana Nadzornog odbora. I još da ironija bude veća, to rukovodstvo umesto da služi akcionaraima ono njihovim parama vodi medijske kampanje protiv istih tih vlasnika. Za ovo bi bilo gde akcije ENHL bile skinute sa A listinga berze.
  (Kole, 19. jun 2017 13:28)

  # Link komentara

 6. Polako ali sigurno ce da preuzmu Energoprojekt. A niko pri tom ne preispituje poslivanje Napreda i muljanja u tom preduzecu. Samo kod losije preduzece moze da preuzme dobrostojece.
   (Majstori svog zanata, 19. jun 2017 10:16)

  # Link komentara