EPS moli: Prijavite se za besplatnu struju

Beograd -- Elektroprivreda Srbije pozvala je socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat-sate i upozorila da je opasno neovlašćeno priključenje na mrežu.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ala ovi lazu,a nosevi im veliki,ajd sto lazu vec veruju u te svoje lazi,a kao o tome odlucuju neki drugi,a cena struje sve veca,zato ljudi i kradu jer nemaju od cega da plate,a na zalost nestucno pa i stradaju.
  (sveznalica, 21. april 2017 21:30)

  # Link komentara

 2. Opet Srpska zamena teza-struja je roba i ona košta za sve podjednako,a problem se rešava davanjem adekvatne socijalne pomoći!
   (Ujka Vasa, 21. april 2017 18:12)

  # Link komentara

 3. Računi za struju pokazuju koliko je opasno kada mrežu i elektrane (bivšu narodnu imovinu) prisvoje oni koji nisu ni „ekser“ ugradili u taj sistem. Samo su ugradili u račun razne „garantovane snadbevače“, „povlašćene proizvođače“, „vaše pravo da znate sve“, „obračunske snage“ i ko zna šta još, tako da „raja“ i ako je na strujomeru nula, mora da plati oko 800din mesečno samo nameru da kupi njihovu robu. Potpuno isto kao kada bi bakalin na pragu naplaćivao ulaz u prodavnicu.
  (Todor, 21. april 2017 18:00)

  # Link komentara

 4. Pogibija majke i sina od strujnog udara je strašna tragedija.

  Ali, mnoge siromašne porodice NAŠE službe socijalne zaštite (u kojima građani mogu da se prijave za korišćenje besplatnih kWh) ne smatraju siromašnim. Pogotovo na selu, gde domaćinstvo ima zemlju. Da li su u mogućnosti (ili nisu zbog bolesti ili starosti) da uzgajaju nešto na toj zemlji, a onda to da prodaju (kako i kome?) da bi stekli novac za plaćenje računa za struju, to ne zanima naše službe socijalne zaštite (takav je propis).

  Osim toga, vladina Uredba o energetski ugroženom kupcu mi deluje nepravedno. Za jednočlano domaćinstvo je 120 kWh, a za šestočlano je 250 kWh. Ali, koliko sam shvatila iz drugog teksta, ako se potroši i jedan kWh preko te granice, gubite mogućnost umanjenja računa za struju, odnosno platićete i 'besplatne kWh' na koje imate pravo.
  (A., 21. april 2017 16:01)

  # Link komentara