Nedelja, 26.02.2017.

14:33

Srbi konačno dočekali: Avio-karta već od 5 EUR

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" beleži konstantan rast broja putnika, a ove godine se očekuje da će ih biti više od 300.000, kaže direktor Vladica Đurđanović

Izvor: Tanjug

Srbi konaèno doèekali: Avio-karta veæ od 5 EUR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Jetinvlet

pre 7 godina

Moze da se prodje jeftino, rajan air ima stalno neke akcije. Putovala iz Nisa do Dizeldorfa za 2e. AKCIJA je bila letovi četvrtkom za 2e, takođe povratak isto za 2e. Ziveo lou cost!

dragaN

pre 7 godina

Ne vidim bas logiku da se karte prodaju za 5 evra. To jednostavno nem ekonomske logike. Saberite broj putnika i pomnozite sa takvom cenom karte i doci cete do cifre koja jedva moze da pokrije i troskove goriva za jedan takav let. A gde su troskovi odrzavanja aviona i mnoge druge stvari? Ja jesam za sto nize cene, ali i te cene imaju neku donju granicu. Sa pet eura po karti te kompanije ce ili bankrotirati ili ce im avioni poceti padati i putnici ginuti.
(ja, 26. februar 2017 22:16)

Pa u tome je caka sto 5 evra nije cena za sve putnike. Oni puste dve karte po ceni od 5 evra, a sve ostale su skuple, na prier 20, pa kako se blizi vreme polaska, karta moze biti i 40. A realno naci kartu za 5 evra je skoro nemoguce. A time sto su pustili buvu da je karta 5 evra, dobijaju bespatnu reklamu jer svi pricaju o toj avio kompaniji, pa im nije potrebno da ulazu u reklamu.

keva

pre 7 godina

@kataklinger Išla sam u Milano pre 3 nedelje pa evo iskusva. Preko sajta Rayan air-a poručila povratne karte, za mene i sestru 86€, prtjag još 15 ako ga uzmeš odmah. Do Niša otišle autom oko 30€ sa putarinom. Iz Bergama do Milana 10€ povratna po osobi. Dakle put nas je izašao 136€ zajedno + prtljag koji ne moraš da nosiš.

Ljubezni Haralampije

pre 7 godina

Meni iz NS do Nisa treba vise para nego sto kosta let do Berlina i nazad!
(MarkoNS, 27. februar 2017 11:27)
Pa kad je 5€. I onima iz Niške banje je taksi 6, 7, 8€...
Gledaj ti da ti prevoz + karta + prtljag budu jeftiniji od Air Srbije i ne beri brigu.
A što se tiče aerodroma u Vojvodini, mnogi veliki gradovi imaju alternativne aerodrome, čak i poprilično udaljene, recimo Forli je alternativni Bolonjskom. Ne vidim ništa čudno da blizu NS bude još jedan aerodrom (Čenej) kao alternativni Surčinu i kao baza za low cost. A ko želi da putuje komforno neka koristi Nikola Teslu. Mada gužva za mene nije komfor.

ko je otisao ne moze da ode

pre 7 godina

@tegi
ne pricaj da Tuzla ima samo dva leta. kad ovako nesto covek blebne ne mogu a da ne pomislim da taj neko nije ni leteo nego slusa naklapanja, pamti isecke. otidji na wizzairov sajt pa vidi koje sve pravce imas iz Tuzle. I iako sam iz NS msm da tom gradu ne treba aerodrom iako ima Čenejski jer Surčin je blizu, Budimpesta na tri sata voznje, a nisu jedini u okolini. Nekom blize odavde nekom odande. Daleko od toga da ne bih voleo da NS ima aerodrom ali moze se i bez njega. Bar nam se vazduh manje zagadjuje. Ovde u Berlinu mi preko glave slecu na Tegel, svakih par minuta po jedan. Ne oseca se nista ali to ne znaci da treba disati punim plucima i da je sve ekoloski cisto. Naprotiv

vila

pre 7 godina

@Vladimir
iz Tuzle imas sigurno 20ak letova, a mozda i vise. Samo od aprila uvode 6 novih linija. Samo mi je zao sto aerodrom u Banja Luci propada, jer ocigledno Dodiku ne treba kada ima svoj helikopter. Inace Wizzair je hteo da saradjuje sa tim aerodrom ali su nadlezni rekli da bi ot toga samo narod ima dobiti. To samo kod nas moze.

papazjanja

pre 7 godina

Postoji ideja za zajednicki aerodrom Subotice i Segedina ali je to daleko od jave... cak i Sombor bi bio super jer bi ga koristili i Srbi i Madjari i Hrvati, fenomenalan polozaj a propada.

Mrmac

pre 7 godina

Realno netreba nama Vojvodjanima aerodrom.Pa ja na primer iz Zrenjanina imam 80 km do Beograda ili 90 km do Temisvara.Ono sto nama treba su dobri putevi do navedenih aerodroma i normalna,ljudska plata,da budem skroman, od 600-700 evra da bi mogli da putujemo.I normalno,da aerodrom Nikola Tesla otvori vrata i ostalim lou koust kompanijama da bi i Wizz Air imao konkurenciju.Hvala.

Swarog

pre 7 godina

>>Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.

Recimo let Airbus 320 od Frankfurta do Stokholma kosta sa svim uracunatim, gorivo, navigacija, aerodrumske takse, troskovi personala, amortizacija kosta firmu 7-8 hijada evra. Dakle, sa prosecnom kartom od 50 evra let se isplatio a to su dva jako skupa aerodruma. Takodje zaradi se na dodatnim servisima. Te lowcost firme imaju male profite po letu ali zato stotine aviona koji lete nonstop. Inace, avion trosi par litara u odnosu na benzin jeftinog kerozina po putniku i 100 km.

Novosadjanka

pre 7 godina

Alo mi Vojvodjani hoćemo negde aerodrom na severu,možda Subotica ili Zrenjanin!
(s, 27. februar 2017 06:39)

Na Ceneju kod Novog Sada vec postoji aerodrom, trebalo bi ga samo malo prosiriti i modernizovati, pa da i mi mozemo da putujemo po normalnim cenama, a ne da nas u Beogradu Er Srbija dere!

Шјале Манијак

pre 7 godina

Типичан пример као '66-те....
У петак летео Ајндховен-Ниш. Лет у најбољем реду, услуга у wizzair-у одлична.
Слетели у Ниш, дочек од аеродромских службеника са: добродошли.
Мало чудан улазни зграду кад су нас затворили у пластични тунел.
Полицијски службеници љубазни, цариник исто.
Зграда као свака зграда у коју није деценијама улагано.
Не сећам се да сам видео екране са доласцима-одласцима.
Пут од Ниша до Крагујевца буквално неосетан! Из Београда је другачије: више гужве, службеници су мало надмени, полицијски службеници у најмању руку арогантни.
Због природе посла користим услуге разних компанија. За сада сам задовољан, а што се Ниша тиче, очекујем. Напредак у наредном временском периоду.
Иначе цена повратне карте са пртљагом од 23 кг за две особе од 72€ је више него приступачна из Бенелукса.
Исти период за Београд је коштао 158€.
Поздрављам!

kataklinger

pre 7 godina

karta neka bude tih prosecnih 30-40(karte od 5 ili 15 evrica pokupe agencije), prtljag jos 50-60, plus transfer od recimo Beograda do Nisa i nazad 25-30, plus aerodromska taxa, sto mu dodje 110-135 za celodnevno smaranje.

Niš

pre 7 godina

Za one koji ne znaju u Nišu postoji aerodromski autobus kružni, u oba smera. Karta 60 dinara. Saobraća na 25 minuta. Zavisno od polazne tačke do aerodroma vam treba najviše pola sata. Mi u Nišu ga koristimo kao za gradsku vožnju.

Pa kako ne

pre 7 godina

Dzabe vi pisete 'Mogli bi ste da pocnete i sa letom odande do onde' kada se to ne pita samo Nis. Ja zivim u Lozani, takodje i ovde kao i u celom ovom kantonu imate mnogo nas iz juznijeg dela Srbije, ima nas i u Zenevi, pa bi bilo super da ima leta iz Zeneve. Ali kazem ne pita se samo Nis za to. Ovako idemo iz Bazela sto opet nije lose. Ovi sto govore daleko su aerodromi gde idu low cost kompanije, pa sta bi ste vi ? U centru da sletite? Nijedan aerodrom nije u gradu. Svaki je dalji od grada. Eto meni ovo iz Bazela super. Neko me odveze do Bazela od mojih, neka bude trosak i 50chf( mada i ne gledam na taj trosak), a u Nisu me saceka neki drugar mojim kolima. Sve ukupno trosak Nis do mog grada i nazad 10e, Lozana i Bazel i obrnuto 50chf. Karta avionska 50-60chf. Sve izadje 120-130chf , sve zavisi kako kada. Kada bi morao kolima, izaslo bi me 600-700 samo put na tamo i ovamo. Ako bi morao za Bg avionim minimum 200 bi izaslo sve. A, low cost je super za let od sat vremena i 50 minuta. To prodje za cas. Sve te cifre i nisu toliko bitne koliko je bitno sto stignem sve ukupno sa cekanjima kuci u Srb za 4,5 sata. Kolima je potrebno barem 15-16 sati uz sve maltretiranje, dugacak put 1650km, pa stajes da popijes nesto, pojedes. Pa se umoris, pa ako je guzva na granici cekas opet. Krajem decembra sam isao kolima i na granici bio 10 sati + put od 15 sati pa vidite. I to bio da bi prevezo taj auto tamo da imam kad odem. Vise kolima ne.

Buzga

pre 7 godina

Uopšte nije problem što Novi Sad nema aerodrom, Surčin stvarno nije daleko.Problem je što se štiti monopol Air Srbije i ne dozvoljava se mnogim Low Cost kompanijama da sleću i poleću sa Nikola Tesle.
Tako ako mi iz Vojvodine hoćemo da jeftino letimo, moramo u Temišvar, Budimpeštu ili u na ne baš tako blizu aerodrom u Nišu.

Neko iz Niša

pre 7 godina

@ Аник

Tvojih 20ak km do centra ili tačno 28km (uzmi google map ako nisi merio kolima), tako da se tu slažemo. A druga stvar, uporedio sam Novi Sad a ne Zemun i Novi Beograd koji jesu bliži Surčinu od centra. Ako uporediš Železnik, Vračar, Staru Karaburmu, Voždovac, Ovču, Borču i ostale delove grada, brojka ide i na preko 30km.

neko ko zna

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!
(ludi_Milojko, 26. februar 2017 16:18)

Za dva sata leta ako ne pojedes sendvic i ne popijes kafu, crci ces ... Transferi su 5-10€. A cesto slecu na glavne (ili jedine) aerodrome. Rim, Barselona, Valensija Sevilja, Ibica, Madrid i drugi gradovi. Bio, proverio. Ti? 6 letova za 120€ ...

Samo kazem

pre 7 godina

Aerodrom u Subotici je neisplativ. Pitanje je kako će ovaj u Nisu biti odrziv bez dotiranja i kada se beogradski stavi pod koncesiju pa ispadne niski iz zajedničke kase iako podržavam postojanje niskog aerodroma. Subotica ima Budimpeštu koja ima ogroman izbor letova za razliku od Sofije. Nis mora imati minimum milion putnika da bi se pričalo o izdrzivosti bez dodatnog finansiranja.

Zoka NS

pre 7 godina

@tegi nisu samo dva leta... Tuzla u BiH ima letove za: Billund Danska,Francuska Basel ,Nemacka:Berlin,Dortmund,Franfurkt,Cologne,Fidrichshafen,Memingen (Minich west),Nuremberg.Holandia:Eindhoven. Slovacka: Bratislava.Svedska:Geteburg,Malme,Srockolm,Vaxjo.Engleska London

n6

pre 7 godina

treba linija za Rim, to bi bio pun pogodak. leti bi mogla neka linija i do Grcke.
sto se tice aerodroma nije u najboljem stanju, treba ulaganja, peistup aerodromu je manje više ocajan kao i sama stara zgrada. sve ostalo je skroz ok

razmisli

pre 7 godina

"Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 26. februar 2017 21:42) "

Konstantin Veliki je aerodrom u Nisu, znaci nikakvo dodvoravanje Beogradu. Od Nisa do aerodroma NIkola Tesla ima oko 250km, od Novog Sada do Beograda oko 80km. Pa sada ti vidi kome je potrebniji aerodrom jugu ili severu. Zasto bi neko iz recimo Leskovca (oko 300km), Vranja(350km) putovao do Beograda na neki let kada moze iz Nisa? Inace, nama su skuplje putarine nego avio karta do Milana???

Gordana

pre 7 godina

Sve iz teksta je apsolutno tacno.Stalno letim do Basela i povratnu kartu sa 23kg sam platila 120€ a autobusom bih platila 240€ i 22h van sezone a cekanja od 6sati u sezoni na granici da ne spominjem.Pa kupi putnu hranu placaj toalet...Potrebno je vise radnika i bolja mehanizacija.ceka se na prtljag 20min.Ali i sa ovoliko radnika a svaki avion je prepun mogu samo reci hvala da im uputim.Meni je ranije bila bliza i isplatljivija Sofija.Sada mi je aerodrom na 15min od stana.Steta pa sve ovo nije pocelo ranije.A da ne spominjem broj stranih turista koji je sve veci.Obostrano zadovoljstvo za sve.Nis-carski grad.

San Francisco, CA

pre 7 godina

Leteo sam do Berlina iz Nisa, karta oko 20e, sto neko pomenu "kafa i pecivo" jos 5e, Berlin aerodrom do bilo gde U-Bahnom 3e, i Nis-Beograd je oko 10e (cak i kombi prevozima koji cekaju ispred). Tako da je Beograd spojen sa Berlinom za manje od 50e i 3 sata puta.
Nadam se da ce da prosire aerodrom jer je bukvalno arrivals i pasoska kontrola i baggage claim ista prostorija i postane guzva lako. Svaka cast Nis!

Милутин

pre 7 godina

Прошле године, летео сам 14 пута, сви ме гледају у чуду и посматрају како. Не верују да је то могуће... а ја само летим и летим. Сада ме чека само 9 летова у марту :) Прошле године летео из Београда, Темишвара, Ниша, Подгорице, Букурешта. Ове године из Будимпеште, Софије и Скопља за сада. Имам циљ да летим са свих аеродрома из региона. Тако да и то ће да буде за који дан :) А да не спомињемо да сам летео и из Бергама, Малпенсе, Мемингена, Дизелдорфа, Ларнака, Кутаиси-Грузија, Тел авив, Варшава Шопен, Краков, Катовице, Малаге, Барселоне, Мадрида, Палма де Маљорке, Рима, Барија, Париз Бовеа, Дортмунда и Берлина. И све ове летове сам укупно платио 330 €. Хвала на простору :)

tegi

pre 7 godina

@Vladimir Bosna ima 4 aerodroma od kojih Mostar nema letove,Tuzla 2 destinacije Banjaluka jednu(trenutno). Jedino Sarajevo ima ozbiljne letove.Što se Hrvatske tiče naravno da imaju dosta aerodroma zbog mora,pa i mi bi imali tj.izgradili da treba odnosno da imamo more.

Dovla

pre 7 godina

Juce sam bas gledao da kupim iz Weeze do Nisa, povratnu, nema vise za 29eur povratna, odnosno 22 i 7... Sada su cene skoro duplo skocile, pricam za mesec maj. Izgleda da su poceli ljudi vise do Nisa da lete, pa je ocigledno da je promo ceni dosao kraj. Nadam se da je trenutno...

John

pre 7 godina

Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.
(Kvante, 26. februar 2017 22:50)

Stvar je u "sitnim slovima". Nigde ne piše, niti je iko rekao da će sve karte za taj i taj let koštati 5€. Već da će karte koštati OD 5€ pa naviše. Tih karato po najnižim cenama ima jako ograničen broj.
Evo, upravo gledam na WizzAirovom sajtu. Let Niš-Malme 1. marta 8.500 dinara i piše da imaju još samo 2 sedišta po toj ceni. Ima 5. mart za 13500 i 8. mart za samo 2500 (ali ostala samo 3 sedišta). Kad se rasprodaju sedišta po tim cenama, onda idu mnogo veće cene.

Далабу Шанто

pre 7 godina

Super. Nadam se da im je javni prevoz bolje odradjen nego na Surcinu. Meni 72ojka zavrsava posao, al mnogima ne. Sramota je da ne postoje jos bar dve linije i kakav takav nocni prevoz s glavnog nacionalnog aerodroma. Avioni ponekad kasne. Da ne pominjem da se BusPlus tamo ne moze ni dopuniti. Jos i o turizmu pricaju, a strance spopadaju divlji taksisti, jadno za prestonicu

Zoran

pre 7 godina

Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.
(Kvante, 26. februar 2017 22:50)

Ima tu malo vise price. Prvo da ti kazem da samo mi iz Amerike povratnu kartu placali 1500 do 1800 dolara. Ali uzimali smo mnogo unapred. Onda je naisao period kada smo mogli danas za sutra i uspeli smo da nadjemo za 700 dolar akartu, od toga 400 dolara je taksa aerodromska sto ide drzavi.

To nije prava cena karte, ali kad im ostanu poslednja sedista omnda im se ispalti. Bolje ista nego nista.

Sa ovim ovde, od 5 evra, 30 evra i tako to, to je sasvim druga prica. To drzav(ili ko vec, znas i sam) pokriva kompaniji da bi vi mogli da imate 5 evra kartu. A zasto bi oni to vama cinili? Pa globalizacija, utapanje naroda. Amerika je svoj narod u Americi utopila i nema potrebe za jeftinim kartama, tako da ovde ispod 300 dolara neces da nadjes nista po Americi.

garfild

pre 7 godina

@vladimir

U pravu su, u bivsim republikama brdo medjunarodnih aerodroma, jedino nisi napisao koliko putnika leti sa njih, i sa kakvim gubicima rade. Aerodrom NIS ima perspektivu, ali budite svesni da radi sa gubicima, pomognut donacijama vlade Srbije i opremljen bivsom opremom BG aerodroma, tojest neisplativ je. Ovo je poslednji pokusaj ozivljavanja ovog aerodroma pomocu metode 3 eur taksa, samo je pitanje koji broj putnika treba da dostignu za isplativost projekta. Srecno.

PS Ovi sto pominju da se pravi aerodrom u Vojvodini da ne pricam...veze nemaju...

Marko

pre 7 godina

Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.
(Sasa, 26. februar 2017 21:42)
Realno gledano,Novom Sadu uopšte nije potreban aerodrom.S obzirom da je Surčin na manje od sat vremena.Ali zato Subotica bi mozda i mogla da ima.Kao i u centralnoj Srbiji Kraljevo.

17

pre 7 godina

od novembra do sad, putovao sam 4 puta Bergamo - Nis, kupim malo ranije kartu za 20-40€povratnu i banja. kad na to dodam transfere u oba pravca izadje mi jos 30€ preko. autobusom mi treba 120€ povratna i putujem 18 sati kad nema zadrzavanja po granicama. avionom sa svem ostalim prevozima od 6-8 sati. sto se tice prtljaga i to ako dodam jeftinije i komotnije ce biti nego busom ili kombi prevozom. u koferce(sto rece neko) od10kg svakom normalnom moze da stane i garderoba i obuca za nekih 7 dana. a u ranac i po neki poklon bliznjima. u povratku kupis dva boksa cigara na freeshopu ustedis ili povratis oko 50€. zivio lowcost i Nis

ja

pre 7 godina

Ne vidim bas logiku da se karte prodaju za 5 evra. To jednostavno nem ekonomske logike. Saberite broj putnika i pomnozite sa takvom cenom karte i doci cete do cifre koja jedva moze da pokrije i troskove goriva za jedan takav let. A gde su troskovi odrzavanja aviona i mnoge druge stvari? Ja jesam za sto nize cene, ali i te cene imaju neku donju granicu. Sa pet eura po karti te kompanije ce ili bankrotirati ili ce im avioni poceti padati i putnici ginuti.

dux

pre 7 godina

Bitno.je da Vojodina nema.aerodrom, nikad.mi nije bila jasna.ta politika. Uzice, Kraljevo, Nis imaju aerodrome a Vojvodinu niko ninda pomene a kamoli.da pocne da gradi.

moravac

pre 7 godina

Super je sve ovo sto se desava u Nis.Sad ce da proradi i aerodrom Morava kod Kraljeva kao i svaki put pred izbore.Jos da se elita doveze avionom iz Beograda.Ali nikad, cudi me da su i ovaj u Nisu pustili u rad.Pa ako proradi aerodrom Morava kod Kraljeva ko ce da ide za Beograd.Krusevac Kraljevo Kragujevac Cacak Uzice Novi Pazar i bliza okolina sve bi letelo sa Morave.

Ljubezni Haralampije

pre 7 godina

Za vasu informaciju, dnevno imate 42 polaska iz Bg za Nis, ne racunajuci nocne obicno po 3 polaska na sat. Cena 13-15e za povratnu kartu. Od autobuske do aerodroma taksi nije vise od 300 din. Dakle za 20e Bg BAS - Niski aerodrom.
Oni koji vole da putuju komformo za gorivo i putarine potrosice u proseku 60e. Mene parking na aerodromu u Bg kosta 4000 din za 2-7 dana. Dakle, bezmalo 100e. Vama koji dolazite u Nis parking moze biti besplatan po gradu, a aerodrom je na ulazu u grad.
Dalje, meni je blize Sofija i za gorivo potrosim 25-30e, parking kosta smesno, Wizz air leti ka 32 destinacije, a Ryan air ka 21. U takvoj situaciji meni je Beograd kao polazna tacka potpuno neinteresantan, osim ako mi neko ne plati poslovno putovanje. Kao clan Wizz air kluba (30e godisnje za 2 osobe) regularni cekirani prtljag placam 11e, da ne slusate svakojake dezinformacije.
Iako volim i Bg i Vojvodinu, morate da shvatite da se ne vrti sve oko Beograda i da mnogo putnika iz juzne polovine Srbije, Makedonije, pa i sa teritorije Kosova gravitira ka Nisu jer usled niskih taksi odavde imaju najpovoljnije letove.
Ukoliko nadjete interes meni bi bilo drago da i vi putujete sa niskog aerodroma, ako ne tu su Temisvar, Osjek i veoma jeftina Krajova.

Sasa

pre 7 godina

Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.

Milan Petrović

pre 7 godina

Sve je to u redu što se tiče low cost letova iz Niša ali zapamtite da možete uneti samo koferče određene veličine teško 10 kg i jedan ranac..ako imate kofer od 15-20 kg plaća se 18 € po letu.

Nole

pre 7 godina

Odlicno.

No, postavlja se pitanje koliko ce sve potrajati i koliko ce aerodrom odolevati ovom prvom pozitivnom talasu jer je dalji rad na ovaj nacin ekonomski neodrziv.

Da bi se modernizovao i zaposlio jos 100 radnika takse moraju gore. Karte od 5 eura ne mogu biti odrzive samo je pitanje do kada.

Druga stvar -- ko putuje cesto i sa malo prtljaga moze poprilicno da ustedi. Od NS-a do Nisa ili obratno moze se autobusom za 1500 dinara plus karta od 20 eura i taman. Jeste lomljenje vremenski ali se ustedi.
Ja opet recimo letim 2 puta godisnje te mi je svejedno. Dam za Surcin vise ali sam kuci za 50 minuta od aerodroma. U svakom slucaju dobra opcija, kako kome odgovara.

Vladimir

pre 7 godina

Hajde da se ne poredimo sa Zapadom, ali možemo da se poredimo sa drugim državama bivše SFRJ. Ne mogu da prihvatim da Makedonija, Crna Gora i Slovenija imaju po dva međunarodna aerodroma, BiH četiri, Hrvatska sedam, a mi samo jedan. Hvala Bogu pa sada radi i aerodrom u Nišu.Trebalo bi da se radujemo, zar ne...?

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Кад се отвара аедром "морава", код краљева ???
обећавају десет година отварање

vuk

pre 7 godina

Mislim da je u pitanju aerodrom u Bergamu, a ne Milanu.
(ana, 26. februar 2017 15:07)

Ako cemo tako i aerodrom Nikola Tesla nije u Beogradu nego u Surcinu. Nijedan aerodrom nije u centru grada, a drugi milanski aerodrom Malpensa koji koristi vecina avio-kompanija je takodje udaljen 1h voznje od Milana i ima jos skuplji transfer (8e) nego Bergamo koji je 5e. Tako da je zapravo bolje putovati preko Begrama.

Vlada

pre 7 godina

Evo citajuci komentare tacno se vidi kakvo je stanje u Srbiji, kada je 200 km izmedju Nisa i Beograda toliki problem i izgleda kao tri dana jahanja. Zaostajemo za svetom barem 50 godina. Zamislite koliko bi za sve nas i samu Srbiju znacilo kada bi povezali Nis, Beograd i Suboticu vozom koji ide barem 160km/h. Idealno bi bilo jos i kada bi imali krak do Uzica. Koliko bi se premostio ovaj jaz koji danas postoji. U svakom slucaju, kao Beogradjaninu, uzasno mi je drago da je aviosaobracaj u Nisu zaziveo i da napreduje. Nadams se da ce to pokrenuti siri razvoj cele juzne Srbije.

sumadinac

pre 7 godina

zasto beograd nema jeftine karte? sto smo mi gradjani drugog reda?
(ocu i ja, 26. februar 2017 18:52)

pa ako svi mi gradjani drugog reda mozemo (tj. moramo) da putujemo prvo do beograda da bi odatle leteli negde, mozete i vi do nisa.

inace bravo za nis, zelim vam jos vise putnika i linija.

Dusko

pre 7 godina

Direktore molim vas obidjite toalet na aerodromu koji se toliko oseća na mokraću da je to katastrofa. Aerodromski restoran je ok, ali su stoljnjaci prljavi. Za higijenu ne treba puno, a to sto je stara zgrada nema veze ako je nesto čisto.

voodoo

pre 7 godina

Pa ni lowcost nisu bas vise potpuno lowcost kao sto su bile, npr gledao sam sada let iz Bgd za Larnaku (Kipar), Wizz Air, u Martu jeste 30€, medjutim u Junu, Julu, Avgustu je 200-250€ iako su to dalji datumi, da iskoriste sezonu lepo ljudi, prosto je neverovatno da redovna avio kompanija Air Serbia u tom periodu ima jeftiniju kartu 150-200€ od lowcost, sta se desili jeftine karte pokupovale agencije unapred, promena imena 10€, karta 30€, a svojim klijentima prodaju put za 150€, kao jeftinije nego u slobodnoj reziji, to treba zabraniti, zasto bi nam agencije dizale toliko cenu leta ako zelimo samostalno da idemo. Drugo pravo pitanje je zasto nema lowcost letova na dve glavne destinicaje za Srbe, Bec i Frankfurt, ta dva grada zajedno imaju otprilike 60-70% nasih odseljenih ljudi u Evropi, bese uveli smo slobodno trziste, monopoli, oligopoli i dogovori na trzistu su zabranjeni kao, zasto onda Ryan Air ne leti direktno za Bec nego zaobilazi preko Bratislave.

TanyaN022

pre 7 godina

Bravo za Nislije...Nadam se da ce u skorijoj buducnosti (u toku ove godine) biti otvorena i linija za Rim. Ima nas dosta koji bi i cesce leteli na toj relaciji, a ne samo 2x godisnje kao do sada. Pre par godina je Wizzair imao redovnu liniju BG-Rim po ceni od 30eur,ali je iz ne znam kog razloga iznenada naprasno istu ukinuo. Sada je za povratnu kartu BG-Rim potrebno izdvojiti 170-200eur, ne racunajuci promocije u terminima "van sezone".

Djole zvani Djoka

pre 7 godina

Ljudi koji chesto koriste low cost kompanije su navikli da vide aerodrome koji su velichine jedne autobuske stanice pa i manje. Pa tako da ne verujem da nekom normalnom nepokondirenom gastarbajteru to smeta, a ni strancima. Za one fine ima Air Serbia pa nek se voze, Bash mi je drago za Nish i Srbiju uopshte da chujem napokon neku pozotivnu stvar.

borke

pre 7 godina

@Platite transfer do Niša i nazad, platite transfer od Bergama do Milana, platite prtljag pa mi onda kazite koliko je tih "5 evra".

Transfer od Bg do Nisa i nazad, autobusom 10e. Transfer postoji od svakog aerodroma do centra grada, bio to low cost ili ne. U ovom slucaju 5e u jednom pravcu. Prtljag ranac/torba/tasna+jedan carry-on kofer je besplatan. Znaci ukupno 30e. Dok je povratni let Air Srbije za Milano oko 200e.

SAR

pre 7 godina

black cat@ od 20. maja Wizz uvodi Maltu iz Beograda, ne iz Niša. Pored toga i Air Serbia će leteti za Maltu. Wizz iz Beograda 19. maja uvodi Hanover, Friedrischafen i Nuremberg.

Hainan Airlines od leta uvodi Beograd - Peking.

Nikola 97

pre 7 godina

Pocela je rekonstrukcija fasade, dodata su 2 saltera i u planu je rekonstrukcija krova. Morate da shvatite da je aerodrom bio decenijama bez putnika i zapostavljan i od drzavnih i lokalnih vlasti. Pored toga, ostecen je i tokom bombardovanja. Pocelo je da se sredjuje, ali ne moze preko noci. Bolje da se polako i u skladu sa mogucnostima unapredjuje jedno po jedno nego da se aerodrom prezaduzi i propadne zbog toga. Od necega mora da se krene.

Neko iz Niša

pre 7 godina

Najbolje je kad Beograđani pričaju da je Bergamo daleko od Milana čak 52km i da je to veliko cimanje. A rastojanje od centra Beograda do Surčina je 28km, od Novog Sada do Surčina oko 60km.

Marko

pre 7 godina

Sve je to OK. Ali kao sto neko rece, jezim se od pomisli da neki stranac u Srbiju dodje jednom i to u Nis i vidi onaj aerodrom tamo i to mu ostane u secanju kao "srpski aerodrom".
(Spearman, 26. februar 2017 17:54)
Kao Nišlija mogu da ti kažem da stvarno staro izgleda zgrada aerodroma.Naravno,u planu je prosirenje i modernizacija....ali za sada je ovako.I ja lično nisam nijednog stranca do sada čuo,a da je sleteo u Niš da mu je zasmetala stara zgrada.Ono što sigurno ostavlja utisak je ekonomska situacija ;) ali aerodrom radi odlično i kogu ti reci da su hoteli,aparat mini za izdavanje puni.Ima mnogo vise stranaca i mogu i na ulici da se cuju.A bogami i našim ljudima ovo itekako odgovara.Zamisli ti mene sada koji letim iz Niša do Milana tj Bergama,pa odatle uhvatim ket za Barselinu ili Lisabon,Madrid Valensiju????sa svim povratnim kartama 60-100€.Do beograda mi je povratna karta 15€ + prevoz do i od aerodroma a cena karata do tih gradova nije ispod 180,200€.A da ne govorim o maltretiranju ;).Ovako doruckujem lepo i na miru,sednem u taksi i za 15 min sam na aerodromu.I uživaću svaki put u tim povoljnostima.Živeo niški aerodrom.

ekonomista

pre 7 godina

Drago mi je da Niš postaje ozbiljan aerodrom. Treba našoj zemlji još jedan centar, pored Beograda. Ali, ako su tačni navodi iz teksta, onda je to ekonomska katastrofa! 3 evra taksa, 125.000 putnika prošle godine, 90 zaposlenih..... znači, tu nije bilo ni za plate radnika. Naravno, ima i drugih stvari na kojim se zarađuje, ali troškovi su takođe enormni...oprema, održavanje.....

black cat

pre 7 godina

Interesuje nas "nekolicinu" Srba na Malti hoce li biti i te destinacije uskoro, bilo je reci o Ryanair-u da treba da krene....samo kada I da li ce ga biti....(3000 Nislija)
(Maltez, 26. februar 2017 16:46

Od 20. maja kreću letovi, a karte su već u prodaji. Nije Ryan, ali je Wizz i cene su veoma povoljne!

Пјерлуиђи Колина

pre 7 godina

Прошлог јануара сам из Милана (Бергамо) летео за Копенхаген и платио повратну карту 4 евра.

Milena Kocic

pre 7 godina

Zivim u Norveskoj i znam koliko ljudi sa juga i istoka Srbije zivi u Norveskoj i zeli da se otvori avio-linija Nis-Oslo.Ranije ...do pre dve godine smo putovali Wizzair komanijom i placali avio karte tri puta jeftinjie nego sada ,dok letovi nisu naprasno ukinuti.Najveci je problem zapravo put od Beograda do juga Srbije koji vremenski podjednako traje kao i put avionom iz Osla do Beograda.Otvorite avio-liniju Oslo-Nis i svi ce od toga lepo profitirati.
Hvala unapred

Worthy

pre 7 godina

Koliko karata u avionu Ryan proda po promo ceni? Naravno, marketing je čudo jer oni sto su kartu platili 150-200 eur nece o tome pricati kao srećnici koji su osnovnu kartu platili 5 evra. Platite transfer do Niša i nazad, platite transfer od Bergama do Milana, platite prtljag pa mi onda kazite koliko je tih "5 evra".

Spearman

pre 7 godina

Sve je to OK. Ali kao sto neko rece, jezim se od pomisli da neki stranac u Srbiju dodje jednom i to u Nis i vidi onaj aerodrom tamo i to mu ostane u secanju kao "srpski aerodrom".

Dex

pre 7 godina

Teze se prebaciti iz Bg do Nisa nego od Nisa do Italije ilo Nemacke.Skuplje.Isto vazi i za neke druge relacije u okviru zemlje.Autobus te odere za nekih 200km a low cost avionom za max 40e dokle hoces.
(tijahhh, 26. februar 2017 16:57)

Povratna karta Beograd - Nis je oko 1300 dinara. Autobusi idu na svakih par sati, pocevsi od najranijeg jutra pa do najkasnijeg doba noci. Svakako se moze isplatiti, bio to napor ili ne; svako zna za sebe sta mu se isplati i na sta je spreman.

Ja

pre 7 godina

A sto ne uvedu let od Niša do Bga? Da ne putuješ 3-4-5 sati? :)
(Miloš, 26. februar 2017 16:28)

Iz istog razloga zbog kojeg ne postoji ni npr. let Split-Dubrovnik.

ili da budem bot za sendvič i sokić

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!
(ludi_Milojko, 26. februar 2017 16:18)

Vidi ovako. Svako bira šta mu odgovara. Meni odgovara jer sam često u Breši da koristim lou kost. Sleću u Bergamo i neuporedivo je bliže nego Milano. E sad, ako ne treba da ih koristim jer sam neizmerno gladan i žedan pa ne mogu da izdržim 2 sata leta onda ne treba ni da putujem.

Misa

pre 7 godina

Ovo mi je najdraze kada izjave "na privremenom radu u insotranstvu", a ljudi emigrirali i vecina njih nema nameru da se vrati, bar ne do penzije.

danny boy

pre 7 godina

Samo napred Nislije! Zivim u londonu i zbog UZASNO skupih karti Air Srbije (ponekad 300-400 funti do Bga), cesto putujem preko temisvara, koja ima i Wizzair i Ryanair do londonu u ugodnom terminu. Nema razloga da Nis nemoze nesto slicno da napravi ako ima dovoljno interesovanje

Nislija

pre 7 godina

Meni je na 20 minuta gradskim autobusom, a i pre toga je uvek bila Sofija, koja je i bliza i jeftinija od Beograda, a i Skoplje je isto. Prvo autobusom do BG, pa onda bogu iza ledja do aerodroma, dav puta sam leteo iz Beograda i nadam se nikad vise

tijahhh

pre 7 godina

Teze se prebaciti iz Bg do Nisa nego od Nisa do Italije ilo Nemacke.Skuplje.Isto vazi i za neke druge relacije u okviru zemlje.Autobus te odere za nekih 200km a low cost avionom za max 40e dokle hoces.

Maltez

pre 7 godina

Interesuje nas "nekolicinu" Srba na Malti hoce li biti i te destinacije uskoro, bilo je reci o Ryanair-u da treba da krene....samo kada I da li ce ga biti....(3000 Nislija)

ludi_Milojko

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!

Mile

pre 7 godina

@ludiMilojko Ponekad pomislim da bi hteli da vam avion sleti u hotelsku sobu. Imate ranac i malu torbu besplatno, što je za put od 3-4 dana dovoljno. Transfer Bergamo aeredrom - Milano centrale je 5€ na svakih 20 minuta.

Brom

pre 7 godina

Jeste sve je to lepo, ali sam aerodrom...pa ono je sramota...ali bez zezanja...aerodrom je u stanju neke seoske autobuske stanice...pocevsi od samog ulaska na parking, sam aerodrom spolja, unutra, sa sve onim kafe "bistro" na prvom spratu. Ko je bio zna o cemu pricam. Osoblje je sjajno, bar moje iskustvo. Ajde baaaar malo ulozite para da ono izgleda pristojno kada se vec hvalite da vam ide super.....neverovatno.

Brom

pre 7 godina

Jeste sve je to lepo, ali sam aerodrom...pa ono je sramota...ali bez zezanja...aerodrom je u stanju neke seoske autobuske stanice...pocevsi od samog ulaska na parking, sam aerodrom spolja, unutra, sa sve onim kafe "bistro" na prvom spratu. Ko je bio zna o cemu pricam. Osoblje je sjajno, bar moje iskustvo. Ajde baaaar malo ulozite para da ono izgleda pristojno kada se vec hvalite da vam ide super.....neverovatno.

ili da budem bot za sendvič i sokić

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!
(ludi_Milojko, 26. februar 2017 16:18)

Vidi ovako. Svako bira šta mu odgovara. Meni odgovara jer sam često u Breši da koristim lou kost. Sleću u Bergamo i neuporedivo je bliže nego Milano. E sad, ako ne treba da ih koristim jer sam neizmerno gladan i žedan pa ne mogu da izdržim 2 sata leta onda ne treba ni da putujem.

danny boy

pre 7 godina

Samo napred Nislije! Zivim u londonu i zbog UZASNO skupih karti Air Srbije (ponekad 300-400 funti do Bga), cesto putujem preko temisvara, koja ima i Wizzair i Ryanair do londonu u ugodnom terminu. Nema razloga da Nis nemoze nesto slicno da napravi ako ima dovoljno interesovanje

Misa

pre 7 godina

Ovo mi je najdraze kada izjave "na privremenom radu u insotranstvu", a ljudi emigrirali i vecina njih nema nameru da se vrati, bar ne do penzije.

Mile

pre 7 godina

@ludiMilojko Ponekad pomislim da bi hteli da vam avion sleti u hotelsku sobu. Imate ranac i malu torbu besplatno, što je za put od 3-4 dana dovoljno. Transfer Bergamo aeredrom - Milano centrale je 5€ na svakih 20 minuta.

Vlada

pre 7 godina

Evo citajuci komentare tacno se vidi kakvo je stanje u Srbiji, kada je 200 km izmedju Nisa i Beograda toliki problem i izgleda kao tri dana jahanja. Zaostajemo za svetom barem 50 godina. Zamislite koliko bi za sve nas i samu Srbiju znacilo kada bi povezali Nis, Beograd i Suboticu vozom koji ide barem 160km/h. Idealno bi bilo jos i kada bi imali krak do Uzica. Koliko bi se premostio ovaj jaz koji danas postoji. U svakom slucaju, kao Beogradjaninu, uzasno mi je drago da je aviosaobracaj u Nisu zaziveo i da napreduje. Nadams se da ce to pokrenuti siri razvoj cele juzne Srbije.

Marko

pre 7 godina

Sve je to OK. Ali kao sto neko rece, jezim se od pomisli da neki stranac u Srbiju dodje jednom i to u Nis i vidi onaj aerodrom tamo i to mu ostane u secanju kao "srpski aerodrom".
(Spearman, 26. februar 2017 17:54)
Kao Nišlija mogu da ti kažem da stvarno staro izgleda zgrada aerodroma.Naravno,u planu je prosirenje i modernizacija....ali za sada je ovako.I ja lično nisam nijednog stranca do sada čuo,a da je sleteo u Niš da mu je zasmetala stara zgrada.Ono što sigurno ostavlja utisak je ekonomska situacija ;) ali aerodrom radi odlično i kogu ti reci da su hoteli,aparat mini za izdavanje puni.Ima mnogo vise stranaca i mogu i na ulici da se cuju.A bogami i našim ljudima ovo itekako odgovara.Zamisli ti mene sada koji letim iz Niša do Milana tj Bergama,pa odatle uhvatim ket za Barselinu ili Lisabon,Madrid Valensiju????sa svim povratnim kartama 60-100€.Do beograda mi je povratna karta 15€ + prevoz do i od aerodroma a cena karata do tih gradova nije ispod 180,200€.A da ne govorim o maltretiranju ;).Ovako doruckujem lepo i na miru,sednem u taksi i za 15 min sam na aerodromu.I uživaću svaki put u tim povoljnostima.Živeo niški aerodrom.

Djole zvani Djoka

pre 7 godina

Ljudi koji chesto koriste low cost kompanije su navikli da vide aerodrome koji su velichine jedne autobuske stanice pa i manje. Pa tako da ne verujem da nekom normalnom nepokondirenom gastarbajteru to smeta, a ni strancima. Za one fine ima Air Serbia pa nek se voze, Bash mi je drago za Nish i Srbiju uopshte da chujem napokon neku pozotivnu stvar.

Milena Kocic

pre 7 godina

Zivim u Norveskoj i znam koliko ljudi sa juga i istoka Srbije zivi u Norveskoj i zeli da se otvori avio-linija Nis-Oslo.Ranije ...do pre dve godine smo putovali Wizzair komanijom i placali avio karte tri puta jeftinjie nego sada ,dok letovi nisu naprasno ukinuti.Najveci je problem zapravo put od Beograda do juga Srbije koji vremenski podjednako traje kao i put avionom iz Osla do Beograda.Otvorite avio-liniju Oslo-Nis i svi ce od toga lepo profitirati.
Hvala unapred

Dusko

pre 7 godina

Direktore molim vas obidjite toalet na aerodromu koji se toliko oseća na mokraću da je to katastrofa. Aerodromski restoran je ok, ali su stoljnjaci prljavi. Za higijenu ne treba puno, a to sto je stara zgrada nema veze ako je nesto čisto.

Пјерлуиђи Колина

pre 7 godina

Прошлог јануара сам из Милана (Бергамо) летео за Копенхаген и платио повратну карту 4 евра.

Nikola 97

pre 7 godina

Pocela je rekonstrukcija fasade, dodata su 2 saltera i u planu je rekonstrukcija krova. Morate da shvatite da je aerodrom bio decenijama bez putnika i zapostavljan i od drzavnih i lokalnih vlasti. Pored toga, ostecen je i tokom bombardovanja. Pocelo je da se sredjuje, ali ne moze preko noci. Bolje da se polako i u skladu sa mogucnostima unapredjuje jedno po jedno nego da se aerodrom prezaduzi i propadne zbog toga. Od necega mora da se krene.

Vladimir

pre 7 godina

Hajde da se ne poredimo sa Zapadom, ali možemo da se poredimo sa drugim državama bivše SFRJ. Ne mogu da prihvatim da Makedonija, Crna Gora i Slovenija imaju po dva međunarodna aerodroma, BiH četiri, Hrvatska sedam, a mi samo jedan. Hvala Bogu pa sada radi i aerodrom u Nišu.Trebalo bi da se radujemo, zar ne...?

sumadinac

pre 7 godina

zasto beograd nema jeftine karte? sto smo mi gradjani drugog reda?
(ocu i ja, 26. februar 2017 18:52)

pa ako svi mi gradjani drugog reda mozemo (tj. moramo) da putujemo prvo do beograda da bi odatle leteli negde, mozete i vi do nisa.

inace bravo za nis, zelim vam jos vise putnika i linija.

tijahhh

pre 7 godina

Teze se prebaciti iz Bg do Nisa nego od Nisa do Italije ilo Nemacke.Skuplje.Isto vazi i za neke druge relacije u okviru zemlje.Autobus te odere za nekih 200km a low cost avionom za max 40e dokle hoces.

Nislija

pre 7 godina

Meni je na 20 minuta gradskim autobusom, a i pre toga je uvek bila Sofija, koja je i bliza i jeftinija od Beograda, a i Skoplje je isto. Prvo autobusom do BG, pa onda bogu iza ledja do aerodroma, dav puta sam leteo iz Beograda i nadam se nikad vise

Ljubezni Haralampije

pre 7 godina

Za vasu informaciju, dnevno imate 42 polaska iz Bg za Nis, ne racunajuci nocne obicno po 3 polaska na sat. Cena 13-15e za povratnu kartu. Od autobuske do aerodroma taksi nije vise od 300 din. Dakle za 20e Bg BAS - Niski aerodrom.
Oni koji vole da putuju komformo za gorivo i putarine potrosice u proseku 60e. Mene parking na aerodromu u Bg kosta 4000 din za 2-7 dana. Dakle, bezmalo 100e. Vama koji dolazite u Nis parking moze biti besplatan po gradu, a aerodrom je na ulazu u grad.
Dalje, meni je blize Sofija i za gorivo potrosim 25-30e, parking kosta smesno, Wizz air leti ka 32 destinacije, a Ryan air ka 21. U takvoj situaciji meni je Beograd kao polazna tacka potpuno neinteresantan, osim ako mi neko ne plati poslovno putovanje. Kao clan Wizz air kluba (30e godisnje za 2 osobe) regularni cekirani prtljag placam 11e, da ne slusate svakojake dezinformacije.
Iako volim i Bg i Vojvodinu, morate da shvatite da se ne vrti sve oko Beograda i da mnogo putnika iz juzne polovine Srbije, Makedonije, pa i sa teritorije Kosova gravitira ka Nisu jer usled niskih taksi odavde imaju najpovoljnije letove.
Ukoliko nadjete interes meni bi bilo drago da i vi putujete sa niskog aerodroma, ako ne tu su Temisvar, Osjek i veoma jeftina Krajova.

Neko iz Niša

pre 7 godina

Najbolje je kad Beograđani pričaju da je Bergamo daleko od Milana čak 52km i da je to veliko cimanje. A rastojanje od centra Beograda do Surčina je 28km, od Novog Sada do Surčina oko 60km.

Dex

pre 7 godina

Teze se prebaciti iz Bg do Nisa nego od Nisa do Italije ilo Nemacke.Skuplje.Isto vazi i za neke druge relacije u okviru zemlje.Autobus te odere za nekih 200km a low cost avionom za max 40e dokle hoces.
(tijahhh, 26. februar 2017 16:57)

Povratna karta Beograd - Nis je oko 1300 dinara. Autobusi idu na svakih par sati, pocevsi od najranijeg jutra pa do najkasnijeg doba noci. Svakako se moze isplatiti, bio to napor ili ne; svako zna za sebe sta mu se isplati i na sta je spreman.

borke

pre 7 godina

@Platite transfer do Niša i nazad, platite transfer od Bergama do Milana, platite prtljag pa mi onda kazite koliko je tih "5 evra".

Transfer od Bg do Nisa i nazad, autobusom 10e. Transfer postoji od svakog aerodroma do centra grada, bio to low cost ili ne. U ovom slucaju 5e u jednom pravcu. Prtljag ranac/torba/tasna+jedan carry-on kofer je besplatan. Znaci ukupno 30e. Dok je povratni let Air Srbije za Milano oko 200e.

vuk

pre 7 godina

Mislim da je u pitanju aerodrom u Bergamu, a ne Milanu.
(ana, 26. februar 2017 15:07)

Ako cemo tako i aerodrom Nikola Tesla nije u Beogradu nego u Surcinu. Nijedan aerodrom nije u centru grada, a drugi milanski aerodrom Malpensa koji koristi vecina avio-kompanija je takodje udaljen 1h voznje od Milana i ima jos skuplji transfer (8e) nego Bergamo koji je 5e. Tako da je zapravo bolje putovati preko Begrama.

Ja

pre 7 godina

A sto ne uvedu let od Niša do Bga? Da ne putuješ 3-4-5 sati? :)
(Miloš, 26. februar 2017 16:28)

Iz istog razloga zbog kojeg ne postoji ni npr. let Split-Dubrovnik.

Maltez

pre 7 godina

Interesuje nas "nekolicinu" Srba na Malti hoce li biti i te destinacije uskoro, bilo je reci o Ryanair-u da treba da krene....samo kada I da li ce ga biti....(3000 Nislija)

ekonomista

pre 7 godina

Drago mi je da Niš postaje ozbiljan aerodrom. Treba našoj zemlji još jedan centar, pored Beograda. Ali, ako su tačni navodi iz teksta, onda je to ekonomska katastrofa! 3 evra taksa, 125.000 putnika prošle godine, 90 zaposlenih..... znači, tu nije bilo ni za plate radnika. Naravno, ima i drugih stvari na kojim se zarađuje, ali troškovi su takođe enormni...oprema, održavanje.....

black cat

pre 7 godina

Interesuje nas "nekolicinu" Srba na Malti hoce li biti i te destinacije uskoro, bilo je reci o Ryanair-u da treba da krene....samo kada I da li ce ga biti....(3000 Nislija)
(Maltez, 26. februar 2017 16:46

Od 20. maja kreću letovi, a karte su već u prodaji. Nije Ryan, ali je Wizz i cene su veoma povoljne!

17

pre 7 godina

od novembra do sad, putovao sam 4 puta Bergamo - Nis, kupim malo ranije kartu za 20-40€povratnu i banja. kad na to dodam transfere u oba pravca izadje mi jos 30€ preko. autobusom mi treba 120€ povratna i putujem 18 sati kad nema zadrzavanja po granicama. avionom sa svem ostalim prevozima od 6-8 sati. sto se tice prtljaga i to ako dodam jeftinije i komotnije ce biti nego busom ili kombi prevozom. u koferce(sto rece neko) od10kg svakom normalnom moze da stane i garderoba i obuca za nekih 7 dana. a u ranac i po neki poklon bliznjima. u povratku kupis dva boksa cigara na freeshopu ustedis ili povratis oko 50€. zivio lowcost i Nis

Marko

pre 7 godina

Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.
(Sasa, 26. februar 2017 21:42)
Realno gledano,Novom Sadu uopšte nije potreban aerodrom.S obzirom da je Surčin na manje od sat vremena.Ali zato Subotica bi mozda i mogla da ima.Kao i u centralnoj Srbiji Kraljevo.

TanyaN022

pre 7 godina

Bravo za Nislije...Nadam se da ce u skorijoj buducnosti (u toku ove godine) biti otvorena i linija za Rim. Ima nas dosta koji bi i cesce leteli na toj relaciji, a ne samo 2x godisnje kao do sada. Pre par godina je Wizzair imao redovnu liniju BG-Rim po ceni od 30eur,ali je iz ne znam kog razloga iznenada naprasno istu ukinuo. Sada je za povratnu kartu BG-Rim potrebno izdvojiti 170-200eur, ne racunajuci promocije u terminima "van sezone".

razmisli

pre 7 godina

"Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 26. februar 2017 21:42) "

Konstantin Veliki je aerodrom u Nisu, znaci nikakvo dodvoravanje Beogradu. Od Nisa do aerodroma NIkola Tesla ima oko 250km, od Novog Sada do Beograda oko 80km. Pa sada ti vidi kome je potrebniji aerodrom jugu ili severu. Zasto bi neko iz recimo Leskovca (oko 300km), Vranja(350km) putovao do Beograda na neki let kada moze iz Nisa? Inace, nama su skuplje putarine nego avio karta do Milana???

dux

pre 7 godina

Bitno.je da Vojodina nema.aerodrom, nikad.mi nije bila jasna.ta politika. Uzice, Kraljevo, Nis imaju aerodrome a Vojvodinu niko ninda pomene a kamoli.da pocne da gradi.

voodoo

pre 7 godina

Pa ni lowcost nisu bas vise potpuno lowcost kao sto su bile, npr gledao sam sada let iz Bgd za Larnaku (Kipar), Wizz Air, u Martu jeste 30€, medjutim u Junu, Julu, Avgustu je 200-250€ iako su to dalji datumi, da iskoriste sezonu lepo ljudi, prosto je neverovatno da redovna avio kompanija Air Serbia u tom periodu ima jeftiniju kartu 150-200€ od lowcost, sta se desili jeftine karte pokupovale agencije unapred, promena imena 10€, karta 30€, a svojim klijentima prodaju put za 150€, kao jeftinije nego u slobodnoj reziji, to treba zabraniti, zasto bi nam agencije dizale toliko cenu leta ako zelimo samostalno da idemo. Drugo pravo pitanje je zasto nema lowcost letova na dve glavne destinicaje za Srbe, Bec i Frankfurt, ta dva grada zajedno imaju otprilike 60-70% nasih odseljenih ljudi u Evropi, bese uveli smo slobodno trziste, monopoli, oligopoli i dogovori na trzistu su zabranjeni kao, zasto onda Ryan Air ne leti direktno za Bec nego zaobilazi preko Bratislave.

Sasa

pre 7 godina

Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.

Gordana

pre 7 godina

Sve iz teksta je apsolutno tacno.Stalno letim do Basela i povratnu kartu sa 23kg sam platila 120€ a autobusom bih platila 240€ i 22h van sezone a cekanja od 6sati u sezoni na granici da ne spominjem.Pa kupi putnu hranu placaj toalet...Potrebno je vise radnika i bolja mehanizacija.ceka se na prtljag 20min.Ali i sa ovoliko radnika a svaki avion je prepun mogu samo reci hvala da im uputim.Meni je ranije bila bliza i isplatljivija Sofija.Sada mi je aerodrom na 15min od stana.Steta pa sve ovo nije pocelo ranije.A da ne spominjem broj stranih turista koji je sve veci.Obostrano zadovoljstvo za sve.Nis-carski grad.

moravac

pre 7 godina

Super je sve ovo sto se desava u Nis.Sad ce da proradi i aerodrom Morava kod Kraljeva kao i svaki put pred izbore.Jos da se elita doveze avionom iz Beograda.Ali nikad, cudi me da su i ovaj u Nisu pustili u rad.Pa ako proradi aerodrom Morava kod Kraljeva ko ce da ide za Beograd.Krusevac Kraljevo Kragujevac Cacak Uzice Novi Pazar i bliza okolina sve bi letelo sa Morave.

Buzga

pre 7 godina

Uopšte nije problem što Novi Sad nema aerodrom, Surčin stvarno nije daleko.Problem je što se štiti monopol Air Srbije i ne dozvoljava se mnogim Low Cost kompanijama da sleću i poleću sa Nikola Tesle.
Tako ako mi iz Vojvodine hoćemo da jeftino letimo, moramo u Temišvar, Budimpeštu ili u na ne baš tako blizu aerodrom u Nišu.

garfild

pre 7 godina

@vladimir

U pravu su, u bivsim republikama brdo medjunarodnih aerodroma, jedino nisi napisao koliko putnika leti sa njih, i sa kakvim gubicima rade. Aerodrom NIS ima perspektivu, ali budite svesni da radi sa gubicima, pomognut donacijama vlade Srbije i opremljen bivsom opremom BG aerodroma, tojest neisplativ je. Ovo je poslednji pokusaj ozivljavanja ovog aerodroma pomocu metode 3 eur taksa, samo je pitanje koji broj putnika treba da dostignu za isplativost projekta. Srecno.

PS Ovi sto pominju da se pravi aerodrom u Vojvodini da ne pricam...veze nemaju...

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Кад се отвара аедром "морава", код краљева ???
обећавају десет година отварање

San Francisco, CA

pre 7 godina

Leteo sam do Berlina iz Nisa, karta oko 20e, sto neko pomenu "kafa i pecivo" jos 5e, Berlin aerodrom do bilo gde U-Bahnom 3e, i Nis-Beograd je oko 10e (cak i kombi prevozima koji cekaju ispred). Tako da je Beograd spojen sa Berlinom za manje od 50e i 3 sata puta.
Nadam se da ce da prosire aerodrom jer je bukvalno arrivals i pasoska kontrola i baggage claim ista prostorija i postane guzva lako. Svaka cast Nis!

Nole

pre 7 godina

Odlicno.

No, postavlja se pitanje koliko ce sve potrajati i koliko ce aerodrom odolevati ovom prvom pozitivnom talasu jer je dalji rad na ovaj nacin ekonomski neodrziv.

Da bi se modernizovao i zaposlio jos 100 radnika takse moraju gore. Karte od 5 eura ne mogu biti odrzive samo je pitanje do kada.

Druga stvar -- ko putuje cesto i sa malo prtljaga moze poprilicno da ustedi. Od NS-a do Nisa ili obratno moze se autobusom za 1500 dinara plus karta od 20 eura i taman. Jeste lomljenje vremenski ali se ustedi.
Ja opet recimo letim 2 puta godisnje te mi je svejedno. Dam za Surcin vise ali sam kuci za 50 minuta od aerodroma. U svakom slucaju dobra opcija, kako kome odgovara.

SAR

pre 7 godina

black cat@ od 20. maja Wizz uvodi Maltu iz Beograda, ne iz Niša. Pored toga i Air Serbia će leteti za Maltu. Wizz iz Beograda 19. maja uvodi Hanover, Friedrischafen i Nuremberg.

Hainan Airlines od leta uvodi Beograd - Peking.

neko ko zna

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!
(ludi_Milojko, 26. februar 2017 16:18)

Za dva sata leta ako ne pojedes sendvic i ne popijes kafu, crci ces ... Transferi su 5-10€. A cesto slecu na glavne (ili jedine) aerodrome. Rim, Barselona, Valensija Sevilja, Ibica, Madrid i drugi gradovi. Bio, proverio. Ti? 6 letova za 120€ ...

Spearman

pre 7 godina

Sve je to OK. Ali kao sto neko rece, jezim se od pomisli da neki stranac u Srbiju dodje jednom i to u Nis i vidi onaj aerodrom tamo i to mu ostane u secanju kao "srpski aerodrom".

Worthy

pre 7 godina

Koliko karata u avionu Ryan proda po promo ceni? Naravno, marketing je čudo jer oni sto su kartu platili 150-200 eur nece o tome pricati kao srećnici koji su osnovnu kartu platili 5 evra. Platite transfer do Niša i nazad, platite transfer od Bergama do Milana, platite prtljag pa mi onda kazite koliko je tih "5 evra".

Далабу Шанто

pre 7 godina

Super. Nadam se da im je javni prevoz bolje odradjen nego na Surcinu. Meni 72ojka zavrsava posao, al mnogima ne. Sramota je da ne postoje jos bar dve linije i kakav takav nocni prevoz s glavnog nacionalnog aerodroma. Avioni ponekad kasne. Da ne pominjem da se BusPlus tamo ne moze ni dopuniti. Jos i o turizmu pricaju, a strance spopadaju divlji taksisti, jadno za prestonicu

Milan Petrović

pre 7 godina

Sve je to u redu što se tiče low cost letova iz Niša ali zapamtite da možete uneti samo koferče određene veličine teško 10 kg i jedan ranac..ako imate kofer od 15-20 kg plaća se 18 € po letu.

ludi_Milojko

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!

Милутин

pre 7 godina

Прошле године, летео сам 14 пута, сви ме гледају у чуду и посматрају како. Не верују да је то могуће... а ја само летим и летим. Сада ме чека само 9 летова у марту :) Прошле године летео из Београда, Темишвара, Ниша, Подгорице, Букурешта. Ове године из Будимпеште, Софије и Скопља за сада. Имам циљ да летим са свих аеродрома из региона. Тако да и то ће да буде за који дан :) А да не спомињемо да сам летео и из Бергама, Малпенсе, Мемингена, Дизелдорфа, Ларнака, Кутаиси-Грузија, Тел авив, Варшава Шопен, Краков, Катовице, Малаге, Барселоне, Мадрида, Палма де Маљорке, Рима, Барија, Париз Бовеа, Дортмунда и Берлина. И све ове летове сам укупно платио 330 €. Хвала на простору :)

Шјале Манијак

pre 7 godina

Типичан пример као '66-те....
У петак летео Ајндховен-Ниш. Лет у најбољем реду, услуга у wizzair-у одлична.
Слетели у Ниш, дочек од аеродромских службеника са: добродошли.
Мало чудан улазни зграду кад су нас затворили у пластични тунел.
Полицијски службеници љубазни, цариник исто.
Зграда као свака зграда у коју није деценијама улагано.
Не сећам се да сам видео екране са доласцима-одласцима.
Пут од Ниша до Крагујевца буквално неосетан! Из Београда је другачије: више гужве, службеници су мало надмени, полицијски службеници у најмању руку арогантни.
Због природе посла користим услуге разних компанија. За сада сам задовољан, а што се Ниша тиче, очекујем. Напредак у наредном временском периоду.
Иначе цена повратне карте са пртљагом од 23 кг за две особе од 72€ је више него приступачна из Бенелукса.
Исти период за Београд је коштао 158€.
Поздрављам!

Mrmac

pre 7 godina

Realno netreba nama Vojvodjanima aerodrom.Pa ja na primer iz Zrenjanina imam 80 km do Beograda ili 90 km do Temisvara.Ono sto nama treba su dobri putevi do navedenih aerodroma i normalna,ljudska plata,da budem skroman, od 600-700 evra da bi mogli da putujemo.I normalno,da aerodrom Nikola Tesla otvori vrata i ostalim lou koust kompanijama da bi i Wizz Air imao konkurenciju.Hvala.

papazjanja

pre 7 godina

Postoji ideja za zajednicki aerodrom Subotice i Segedina ali je to daleko od jave... cak i Sombor bi bio super jer bi ga koristili i Srbi i Madjari i Hrvati, fenomenalan polozaj a propada.

n6

pre 7 godina

treba linija za Rim, to bi bio pun pogodak. leti bi mogla neka linija i do Grcke.
sto se tice aerodroma nije u najboljem stanju, treba ulaganja, peistup aerodromu je manje više ocajan kao i sama stara zgrada. sve ostalo je skroz ok

vila

pre 7 godina

@Vladimir
iz Tuzle imas sigurno 20ak letova, a mozda i vise. Samo od aprila uvode 6 novih linija. Samo mi je zao sto aerodrom u Banja Luci propada, jer ocigledno Dodiku ne treba kada ima svoj helikopter. Inace Wizzair je hteo da saradjuje sa tim aerodrom ali su nadlezni rekli da bi ot toga samo narod ima dobiti. To samo kod nas moze.

Niš

pre 7 godina

Za one koji ne znaju u Nišu postoji aerodromski autobus kružni, u oba smera. Karta 60 dinara. Saobraća na 25 minuta. Zavisno od polazne tačke do aerodroma vam treba najviše pola sata. Mi u Nišu ga koristimo kao za gradsku vožnju.

Pa kako ne

pre 7 godina

Dzabe vi pisete 'Mogli bi ste da pocnete i sa letom odande do onde' kada se to ne pita samo Nis. Ja zivim u Lozani, takodje i ovde kao i u celom ovom kantonu imate mnogo nas iz juznijeg dela Srbije, ima nas i u Zenevi, pa bi bilo super da ima leta iz Zeneve. Ali kazem ne pita se samo Nis za to. Ovako idemo iz Bazela sto opet nije lose. Ovi sto govore daleko su aerodromi gde idu low cost kompanije, pa sta bi ste vi ? U centru da sletite? Nijedan aerodrom nije u gradu. Svaki je dalji od grada. Eto meni ovo iz Bazela super. Neko me odveze do Bazela od mojih, neka bude trosak i 50chf( mada i ne gledam na taj trosak), a u Nisu me saceka neki drugar mojim kolima. Sve ukupno trosak Nis do mog grada i nazad 10e, Lozana i Bazel i obrnuto 50chf. Karta avionska 50-60chf. Sve izadje 120-130chf , sve zavisi kako kada. Kada bi morao kolima, izaslo bi me 600-700 samo put na tamo i ovamo. Ako bi morao za Bg avionim minimum 200 bi izaslo sve. A, low cost je super za let od sat vremena i 50 minuta. To prodje za cas. Sve te cifre i nisu toliko bitne koliko je bitno sto stignem sve ukupno sa cekanjima kuci u Srb za 4,5 sata. Kolima je potrebno barem 15-16 sati uz sve maltretiranje, dugacak put 1650km, pa stajes da popijes nesto, pojedes. Pa se umoris, pa ako je guzva na granici cekas opet. Krajem decembra sam isao kolima i na granici bio 10 sati + put od 15 sati pa vidite. I to bio da bi prevezo taj auto tamo da imam kad odem. Vise kolima ne.

keva

pre 7 godina

@kataklinger Išla sam u Milano pre 3 nedelje pa evo iskusva. Preko sajta Rayan air-a poručila povratne karte, za mene i sestru 86€, prtjag još 15 ako ga uzmeš odmah. Do Niša otišle autom oko 30€ sa putarinom. Iz Bergama do Milana 10€ povratna po osobi. Dakle put nas je izašao 136€ zajedno + prtljag koji ne moraš da nosiš.

John

pre 7 godina

Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.
(Kvante, 26. februar 2017 22:50)

Stvar je u "sitnim slovima". Nigde ne piše, niti je iko rekao da će sve karte za taj i taj let koštati 5€. Već da će karte koštati OD 5€ pa naviše. Tih karato po najnižim cenama ima jako ograničen broj.
Evo, upravo gledam na WizzAirovom sajtu. Let Niš-Malme 1. marta 8.500 dinara i piše da imaju još samo 2 sedišta po toj ceni. Ima 5. mart za 13500 i 8. mart za samo 2500 (ali ostala samo 3 sedišta). Kad se rasprodaju sedišta po tim cenama, onda idu mnogo veće cene.

Novosadjanka

pre 7 godina

Alo mi Vojvodjani hoćemo negde aerodrom na severu,možda Subotica ili Zrenjanin!
(s, 27. februar 2017 06:39)

Na Ceneju kod Novog Sada vec postoji aerodrom, trebalo bi ga samo malo prosiriti i modernizovati, pa da i mi mozemo da putujemo po normalnim cenama, a ne da nas u Beogradu Er Srbija dere!

Dovla

pre 7 godina

Juce sam bas gledao da kupim iz Weeze do Nisa, povratnu, nema vise za 29eur povratna, odnosno 22 i 7... Sada su cene skoro duplo skocile, pricam za mesec maj. Izgleda da su poceli ljudi vise do Nisa da lete, pa je ocigledno da je promo ceni dosao kraj. Nadam se da je trenutno...

Neko iz Niša

pre 7 godina

@ Аник

Tvojih 20ak km do centra ili tačno 28km (uzmi google map ako nisi merio kolima), tako da se tu slažemo. A druga stvar, uporedio sam Novi Sad a ne Zemun i Novi Beograd koji jesu bliži Surčinu od centra. Ako uporediš Železnik, Vračar, Staru Karaburmu, Voždovac, Ovču, Borču i ostale delove grada, brojka ide i na preko 30km.

dragaN

pre 7 godina

Ne vidim bas logiku da se karte prodaju za 5 evra. To jednostavno nem ekonomske logike. Saberite broj putnika i pomnozite sa takvom cenom karte i doci cete do cifre koja jedva moze da pokrije i troskove goriva za jedan takav let. A gde su troskovi odrzavanja aviona i mnoge druge stvari? Ja jesam za sto nize cene, ali i te cene imaju neku donju granicu. Sa pet eura po karti te kompanije ce ili bankrotirati ili ce im avioni poceti padati i putnici ginuti.
(ja, 26. februar 2017 22:16)

Pa u tome je caka sto 5 evra nije cena za sve putnike. Oni puste dve karte po ceni od 5 evra, a sve ostale su skuple, na prier 20, pa kako se blizi vreme polaska, karta moze biti i 40. A realno naci kartu za 5 evra je skoro nemoguce. A time sto su pustili buvu da je karta 5 evra, dobijaju bespatnu reklamu jer svi pricaju o toj avio kompaniji, pa im nije potrebno da ulazu u reklamu.

Ljubezni Haralampije

pre 7 godina

Meni iz NS do Nisa treba vise para nego sto kosta let do Berlina i nazad!
(MarkoNS, 27. februar 2017 11:27)
Pa kad je 5€. I onima iz Niške banje je taksi 6, 7, 8€...
Gledaj ti da ti prevoz + karta + prtljag budu jeftiniji od Air Srbije i ne beri brigu.
A što se tiče aerodroma u Vojvodini, mnogi veliki gradovi imaju alternativne aerodrome, čak i poprilično udaljene, recimo Forli je alternativni Bolonjskom. Ne vidim ništa čudno da blizu NS bude još jedan aerodrom (Čenej) kao alternativni Surčinu i kao baza za low cost. A ko želi da putuje komforno neka koristi Nikola Teslu. Mada gužva za mene nije komfor.

ja

pre 7 godina

Ne vidim bas logiku da se karte prodaju za 5 evra. To jednostavno nem ekonomske logike. Saberite broj putnika i pomnozite sa takvom cenom karte i doci cete do cifre koja jedva moze da pokrije i troskove goriva za jedan takav let. A gde su troskovi odrzavanja aviona i mnoge druge stvari? Ja jesam za sto nize cene, ali i te cene imaju neku donju granicu. Sa pet eura po karti te kompanije ce ili bankrotirati ili ce im avioni poceti padati i putnici ginuti.

Zoka NS

pre 7 godina

@tegi nisu samo dva leta... Tuzla u BiH ima letove za: Billund Danska,Francuska Basel ,Nemacka:Berlin,Dortmund,Franfurkt,Cologne,Fidrichshafen,Memingen (Minich west),Nuremberg.Holandia:Eindhoven. Slovacka: Bratislava.Svedska:Geteburg,Malme,Srockolm,Vaxjo.Engleska London

Swarog

pre 7 godina

>>Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.

Recimo let Airbus 320 od Frankfurta do Stokholma kosta sa svim uracunatim, gorivo, navigacija, aerodrumske takse, troskovi personala, amortizacija kosta firmu 7-8 hijada evra. Dakle, sa prosecnom kartom od 50 evra let se isplatio a to su dva jako skupa aerodruma. Takodje zaradi se na dodatnim servisima. Te lowcost firme imaju male profite po letu ali zato stotine aviona koji lete nonstop. Inace, avion trosi par litara u odnosu na benzin jeftinog kerozina po putniku i 100 km.

tegi

pre 7 godina

@Vladimir Bosna ima 4 aerodroma od kojih Mostar nema letove,Tuzla 2 destinacije Banjaluka jednu(trenutno). Jedino Sarajevo ima ozbiljne letove.Što se Hrvatske tiče naravno da imaju dosta aerodroma zbog mora,pa i mi bi imali tj.izgradili da treba odnosno da imamo more.

ko je otisao ne moze da ode

pre 7 godina

@tegi
ne pricaj da Tuzla ima samo dva leta. kad ovako nesto covek blebne ne mogu a da ne pomislim da taj neko nije ni leteo nego slusa naklapanja, pamti isecke. otidji na wizzairov sajt pa vidi koje sve pravce imas iz Tuzle. I iako sam iz NS msm da tom gradu ne treba aerodrom iako ima Čenejski jer Surčin je blizu, Budimpesta na tri sata voznje, a nisu jedini u okolini. Nekom blize odavde nekom odande. Daleko od toga da ne bih voleo da NS ima aerodrom ali moze se i bez njega. Bar nam se vazduh manje zagadjuje. Ovde u Berlinu mi preko glave slecu na Tegel, svakih par minuta po jedan. Ne oseca se nista ali to ne znaci da treba disati punim plucima i da je sve ekoloski cisto. Naprotiv

Jetinvlet

pre 7 godina

Moze da se prodje jeftino, rajan air ima stalno neke akcije. Putovala iz Nisa do Dizeldorfa za 2e. AKCIJA je bila letovi četvrtkom za 2e, takođe povratak isto za 2e. Ziveo lou cost!

Samo kazem

pre 7 godina

Aerodrom u Subotici je neisplativ. Pitanje je kako će ovaj u Nisu biti odrziv bez dotiranja i kada se beogradski stavi pod koncesiju pa ispadne niski iz zajedničke kase iako podržavam postojanje niskog aerodroma. Subotica ima Budimpeštu koja ima ogroman izbor letova za razliku od Sofije. Nis mora imati minimum milion putnika da bi se pričalo o izdrzivosti bez dodatnog finansiranja.

Zoran

pre 7 godina

Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.
(Kvante, 26. februar 2017 22:50)

Ima tu malo vise price. Prvo da ti kazem da samo mi iz Amerike povratnu kartu placali 1500 do 1800 dolara. Ali uzimali smo mnogo unapred. Onda je naisao period kada smo mogli danas za sutra i uspeli smo da nadjemo za 700 dolar akartu, od toga 400 dolara je taksa aerodromska sto ide drzavi.

To nije prava cena karte, ali kad im ostanu poslednja sedista omnda im se ispalti. Bolje ista nego nista.

Sa ovim ovde, od 5 evra, 30 evra i tako to, to je sasvim druga prica. To drzav(ili ko vec, znas i sam) pokriva kompaniji da bi vi mogli da imate 5 evra kartu. A zasto bi oni to vama cinili? Pa globalizacija, utapanje naroda. Amerika je svoj narod u Americi utopila i nema potrebe za jeftinim kartama, tako da ovde ispod 300 dolara neces da nadjes nista po Americi.

kataklinger

pre 7 godina

karta neka bude tih prosecnih 30-40(karte od 5 ili 15 evrica pokupe agencije), prtljag jos 50-60, plus transfer od recimo Beograda do Nisa i nazad 25-30, plus aerodromska taxa, sto mu dodje 110-135 za celodnevno smaranje.

ludi_Milojko

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!

Worthy

pre 7 godina

Koliko karata u avionu Ryan proda po promo ceni? Naravno, marketing je čudo jer oni sto su kartu platili 150-200 eur nece o tome pricati kao srećnici koji su osnovnu kartu platili 5 evra. Platite transfer do Niša i nazad, platite transfer od Bergama do Milana, platite prtljag pa mi onda kazite koliko je tih "5 evra".

Spearman

pre 7 godina

Sve je to OK. Ali kao sto neko rece, jezim se od pomisli da neki stranac u Srbiju dodje jednom i to u Nis i vidi onaj aerodrom tamo i to mu ostane u secanju kao "srpski aerodrom".

Sasa

pre 7 godina

Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.

dux

pre 7 godina

Bitno.je da Vojodina nema.aerodrom, nikad.mi nije bila jasna.ta politika. Uzice, Kraljevo, Nis imaju aerodrome a Vojvodinu niko ninda pomene a kamoli.da pocne da gradi.

ja

pre 7 godina

Ne vidim bas logiku da se karte prodaju za 5 evra. To jednostavno nem ekonomske logike. Saberite broj putnika i pomnozite sa takvom cenom karte i doci cete do cifre koja jedva moze da pokrije i troskove goriva za jedan takav let. A gde su troskovi odrzavanja aviona i mnoge druge stvari? Ja jesam za sto nize cene, ali i te cene imaju neku donju granicu. Sa pet eura po karti te kompanije ce ili bankrotirati ili ce im avioni poceti padati i putnici ginuti.

Brom

pre 7 godina

Jeste sve je to lepo, ali sam aerodrom...pa ono je sramota...ali bez zezanja...aerodrom je u stanju neke seoske autobuske stanice...pocevsi od samog ulaska na parking, sam aerodrom spolja, unutra, sa sve onim kafe "bistro" na prvom spratu. Ko je bio zna o cemu pricam. Osoblje je sjajno, bar moje iskustvo. Ajde baaaar malo ulozite para da ono izgleda pristojno kada se vec hvalite da vam ide super.....neverovatno.

Milan Petrović

pre 7 godina

Sve je to u redu što se tiče low cost letova iz Niša ali zapamtite da možete uneti samo koferče određene veličine teško 10 kg i jedan ranac..ako imate kofer od 15-20 kg plaća se 18 € po letu.

tijahhh

pre 7 godina

Teze se prebaciti iz Bg do Nisa nego od Nisa do Italije ilo Nemacke.Skuplje.Isto vazi i za neke druge relacije u okviru zemlje.Autobus te odere za nekih 200km a low cost avionom za max 40e dokle hoces.

Zoran

pre 7 godina

Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.
(Kvante, 26. februar 2017 22:50)

Ima tu malo vise price. Prvo da ti kazem da samo mi iz Amerike povratnu kartu placali 1500 do 1800 dolara. Ali uzimali smo mnogo unapred. Onda je naisao period kada smo mogli danas za sutra i uspeli smo da nadjemo za 700 dolar akartu, od toga 400 dolara je taksa aerodromska sto ide drzavi.

To nije prava cena karte, ali kad im ostanu poslednja sedista omnda im se ispalti. Bolje ista nego nista.

Sa ovim ovde, od 5 evra, 30 evra i tako to, to je sasvim druga prica. To drzav(ili ko vec, znas i sam) pokriva kompaniji da bi vi mogli da imate 5 evra kartu. A zasto bi oni to vama cinili? Pa globalizacija, utapanje naroda. Amerika je svoj narod u Americi utopila i nema potrebe za jeftinim kartama, tako da ovde ispod 300 dolara neces da nadjes nista po Americi.

garfild

pre 7 godina

@vladimir

U pravu su, u bivsim republikama brdo medjunarodnih aerodroma, jedino nisi napisao koliko putnika leti sa njih, i sa kakvim gubicima rade. Aerodrom NIS ima perspektivu, ali budite svesni da radi sa gubicima, pomognut donacijama vlade Srbije i opremljen bivsom opremom BG aerodroma, tojest neisplativ je. Ovo je poslednji pokusaj ozivljavanja ovog aerodroma pomocu metode 3 eur taksa, samo je pitanje koji broj putnika treba da dostignu za isplativost projekta. Srecno.

PS Ovi sto pominju da se pravi aerodrom u Vojvodini da ne pricam...veze nemaju...

kataklinger

pre 7 godina

karta neka bude tih prosecnih 30-40(karte od 5 ili 15 evrica pokupe agencije), prtljag jos 50-60, plus transfer od recimo Beograda do Nisa i nazad 25-30, plus aerodromska taxa, sto mu dodje 110-135 za celodnevno smaranje.

Nislija

pre 7 godina

Meni je na 20 minuta gradskim autobusom, a i pre toga je uvek bila Sofija, koja je i bliza i jeftinija od Beograda, a i Skoplje je isto. Prvo autobusom do BG, pa onda bogu iza ledja do aerodroma, dav puta sam leteo iz Beograda i nadam se nikad vise

ekonomista

pre 7 godina

Drago mi je da Niš postaje ozbiljan aerodrom. Treba našoj zemlji još jedan centar, pored Beograda. Ali, ako su tačni navodi iz teksta, onda je to ekonomska katastrofa! 3 evra taksa, 125.000 putnika prošle godine, 90 zaposlenih..... znači, tu nije bilo ni za plate radnika. Naravno, ima i drugih stvari na kojim se zarađuje, ali troškovi su takođe enormni...oprema, održavanje.....

Neko iz Niša

pre 7 godina

Najbolje je kad Beograđani pričaju da je Bergamo daleko od Milana čak 52km i da je to veliko cimanje. A rastojanje od centra Beograda do Surčina je 28km, od Novog Sada do Surčina oko 60km.

Nole

pre 7 godina

Odlicno.

No, postavlja se pitanje koliko ce sve potrajati i koliko ce aerodrom odolevati ovom prvom pozitivnom talasu jer je dalji rad na ovaj nacin ekonomski neodrziv.

Da bi se modernizovao i zaposlio jos 100 radnika takse moraju gore. Karte od 5 eura ne mogu biti odrzive samo je pitanje do kada.

Druga stvar -- ko putuje cesto i sa malo prtljaga moze poprilicno da ustedi. Od NS-a do Nisa ili obratno moze se autobusom za 1500 dinara plus karta od 20 eura i taman. Jeste lomljenje vremenski ali se ustedi.
Ja opet recimo letim 2 puta godisnje te mi je svejedno. Dam za Surcin vise ali sam kuci za 50 minuta od aerodroma. U svakom slucaju dobra opcija, kako kome odgovara.

Милутин

pre 7 godina

Прошле године, летео сам 14 пута, сви ме гледају у чуду и посматрају како. Не верују да је то могуће... а ја само летим и летим. Сада ме чека само 9 летова у марту :) Прошле године летео из Београда, Темишвара, Ниша, Подгорице, Букурешта. Ове године из Будимпеште, Софије и Скопља за сада. Имам циљ да летим са свих аеродрома из региона. Тако да и то ће да буде за који дан :) А да не спомињемо да сам летео и из Бергама, Малпенсе, Мемингена, Дизелдорфа, Ларнака, Кутаиси-Грузија, Тел авив, Варшава Шопен, Краков, Катовице, Малаге, Барселоне, Мадрида, Палма де Маљорке, Рима, Барија, Париз Бовеа, Дортмунда и Берлина. И све ове летове сам укупно платио 330 €. Хвала на простору :)

borke

pre 7 godina

@Platite transfer do Niša i nazad, platite transfer od Bergama do Milana, platite prtljag pa mi onda kazite koliko je tih "5 evra".

Transfer od Bg do Nisa i nazad, autobusom 10e. Transfer postoji od svakog aerodroma do centra grada, bio to low cost ili ne. U ovom slucaju 5e u jednom pravcu. Prtljag ranac/torba/tasna+jedan carry-on kofer je besplatan. Znaci ukupno 30e. Dok je povratni let Air Srbije za Milano oko 200e.

Samo kazem

pre 7 godina

Aerodrom u Subotici je neisplativ. Pitanje je kako će ovaj u Nisu biti odrziv bez dotiranja i kada se beogradski stavi pod koncesiju pa ispadne niski iz zajedničke kase iako podržavam postojanje niskog aerodroma. Subotica ima Budimpeštu koja ima ogroman izbor letova za razliku od Sofije. Nis mora imati minimum milion putnika da bi se pričalo o izdrzivosti bez dodatnog finansiranja.

Dex

pre 7 godina

Teze se prebaciti iz Bg do Nisa nego od Nisa do Italije ilo Nemacke.Skuplje.Isto vazi i za neke druge relacije u okviru zemlje.Autobus te odere za nekih 200km a low cost avionom za max 40e dokle hoces.
(tijahhh, 26. februar 2017 16:57)

Povratna karta Beograd - Nis je oko 1300 dinara. Autobusi idu na svakih par sati, pocevsi od najranijeg jutra pa do najkasnijeg doba noci. Svakako se moze isplatiti, bio to napor ili ne; svako zna za sebe sta mu se isplati i na sta je spreman.

Ja

pre 7 godina

A sto ne uvedu let od Niša do Bga? Da ne putuješ 3-4-5 sati? :)
(Miloš, 26. februar 2017 16:28)

Iz istog razloga zbog kojeg ne postoji ni npr. let Split-Dubrovnik.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

Кад се отвара аедром "морава", код краљева ???
обећавају десет година отварање

moravac

pre 7 godina

Super je sve ovo sto se desava u Nis.Sad ce da proradi i aerodrom Morava kod Kraljeva kao i svaki put pred izbore.Jos da se elita doveze avionom iz Beograda.Ali nikad, cudi me da su i ovaj u Nisu pustili u rad.Pa ako proradi aerodrom Morava kod Kraljeva ko ce da ide za Beograd.Krusevac Kraljevo Kragujevac Cacak Uzice Novi Pazar i bliza okolina sve bi letelo sa Morave.

danny boy

pre 7 godina

Samo napred Nislije! Zivim u londonu i zbog UZASNO skupih karti Air Srbije (ponekad 300-400 funti do Bga), cesto putujem preko temisvara, koja ima i Wizzair i Ryanair do londonu u ugodnom terminu. Nema razloga da Nis nemoze nesto slicno da napravi ako ima dovoljno interesovanje

Misa

pre 7 godina

Ovo mi je najdraze kada izjave "na privremenom radu u insotranstvu", a ljudi emigrirali i vecina njih nema nameru da se vrati, bar ne do penzije.

Пјерлуиђи Колина

pre 7 godina

Прошлог јануара сам из Милана (Бергамо) летео за Копенхаген и платио повратну карту 4 евра.

voodoo

pre 7 godina

Pa ni lowcost nisu bas vise potpuno lowcost kao sto su bile, npr gledao sam sada let iz Bgd za Larnaku (Kipar), Wizz Air, u Martu jeste 30€, medjutim u Junu, Julu, Avgustu je 200-250€ iako su to dalji datumi, da iskoriste sezonu lepo ljudi, prosto je neverovatno da redovna avio kompanija Air Serbia u tom periodu ima jeftiniju kartu 150-200€ od lowcost, sta se desili jeftine karte pokupovale agencije unapred, promena imena 10€, karta 30€, a svojim klijentima prodaju put za 150€, kao jeftinije nego u slobodnoj reziji, to treba zabraniti, zasto bi nam agencije dizale toliko cenu leta ako zelimo samostalno da idemo. Drugo pravo pitanje je zasto nema lowcost letova na dve glavne destinicaje za Srbe, Bec i Frankfurt, ta dva grada zajedno imaju otprilike 60-70% nasih odseljenih ljudi u Evropi, bese uveli smo slobodno trziste, monopoli, oligopoli i dogovori na trzistu su zabranjeni kao, zasto onda Ryan Air ne leti direktno za Bec nego zaobilazi preko Bratislave.

Milena Kocic

pre 7 godina

Zivim u Norveskoj i znam koliko ljudi sa juga i istoka Srbije zivi u Norveskoj i zeli da se otvori avio-linija Nis-Oslo.Ranije ...do pre dve godine smo putovali Wizzair komanijom i placali avio karte tri puta jeftinjie nego sada ,dok letovi nisu naprasno ukinuti.Najveci je problem zapravo put od Beograda do juga Srbije koji vremenski podjednako traje kao i put avionom iz Osla do Beograda.Otvorite avio-liniju Oslo-Nis i svi ce od toga lepo profitirati.
Hvala unapred

ili da budem bot za sendvič i sokić

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!
(ludi_Milojko, 26. februar 2017 16:18)

Vidi ovako. Svako bira šta mu odgovara. Meni odgovara jer sam često u Breši da koristim lou kost. Sleću u Bergamo i neuporedivo je bliže nego Milano. E sad, ako ne treba da ih koristim jer sam neizmerno gladan i žedan pa ne mogu da izdržim 2 sata leta onda ne treba ni da putujem.

Marko

pre 7 godina

Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.
(Sasa, 26. februar 2017 21:42)
Realno gledano,Novom Sadu uopšte nije potreban aerodrom.S obzirom da je Surčin na manje od sat vremena.Ali zato Subotica bi mozda i mogla da ima.Kao i u centralnoj Srbiji Kraljevo.

Mile

pre 7 godina

@ludiMilojko Ponekad pomislim da bi hteli da vam avion sleti u hotelsku sobu. Imate ranac i malu torbu besplatno, što je za put od 3-4 dana dovoljno. Transfer Bergamo aeredrom - Milano centrale je 5€ na svakih 20 minuta.

SAR

pre 7 godina

black cat@ od 20. maja Wizz uvodi Maltu iz Beograda, ne iz Niša. Pored toga i Air Serbia će leteti za Maltu. Wizz iz Beograda 19. maja uvodi Hanover, Friedrischafen i Nuremberg.

Hainan Airlines od leta uvodi Beograd - Peking.

Djole zvani Djoka

pre 7 godina

Ljudi koji chesto koriste low cost kompanije su navikli da vide aerodrome koji su velichine jedne autobuske stanice pa i manje. Pa tako da ne verujem da nekom normalnom nepokondirenom gastarbajteru to smeta, a ni strancima. Za one fine ima Air Serbia pa nek se voze, Bash mi je drago za Nish i Srbiju uopshte da chujem napokon neku pozotivnu stvar.

Ljubezni Haralampije

pre 7 godina

Za vasu informaciju, dnevno imate 42 polaska iz Bg za Nis, ne racunajuci nocne obicno po 3 polaska na sat. Cena 13-15e za povratnu kartu. Od autobuske do aerodroma taksi nije vise od 300 din. Dakle za 20e Bg BAS - Niski aerodrom.
Oni koji vole da putuju komformo za gorivo i putarine potrosice u proseku 60e. Mene parking na aerodromu u Bg kosta 4000 din za 2-7 dana. Dakle, bezmalo 100e. Vama koji dolazite u Nis parking moze biti besplatan po gradu, a aerodrom je na ulazu u grad.
Dalje, meni je blize Sofija i za gorivo potrosim 25-30e, parking kosta smesno, Wizz air leti ka 32 destinacije, a Ryan air ka 21. U takvoj situaciji meni je Beograd kao polazna tacka potpuno neinteresantan, osim ako mi neko ne plati poslovno putovanje. Kao clan Wizz air kluba (30e godisnje za 2 osobe) regularni cekirani prtljag placam 11e, da ne slusate svakojake dezinformacije.
Iako volim i Bg i Vojvodinu, morate da shvatite da se ne vrti sve oko Beograda i da mnogo putnika iz juzne polovine Srbije, Makedonije, pa i sa teritorije Kosova gravitira ka Nisu jer usled niskih taksi odavde imaju najpovoljnije letove.
Ukoliko nadjete interes meni bi bilo drago da i vi putujete sa niskog aerodroma, ako ne tu su Temisvar, Osjek i veoma jeftina Krajova.

17

pre 7 godina

od novembra do sad, putovao sam 4 puta Bergamo - Nis, kupim malo ranije kartu za 20-40€povratnu i banja. kad na to dodam transfere u oba pravca izadje mi jos 30€ preko. autobusom mi treba 120€ povratna i putujem 18 sati kad nema zadrzavanja po granicama. avionom sa svem ostalim prevozima od 6-8 sati. sto se tice prtljaga i to ako dodam jeftinije i komotnije ce biti nego busom ili kombi prevozom. u koferce(sto rece neko) od10kg svakom normalnom moze da stane i garderoba i obuca za nekih 7 dana. a u ranac i po neki poklon bliznjima. u povratku kupis dva boksa cigara na freeshopu ustedis ili povratis oko 50€. zivio lowcost i Nis

Nikola 97

pre 7 godina

Pocela je rekonstrukcija fasade, dodata su 2 saltera i u planu je rekonstrukcija krova. Morate da shvatite da je aerodrom bio decenijama bez putnika i zapostavljan i od drzavnih i lokalnih vlasti. Pored toga, ostecen je i tokom bombardovanja. Pocelo je da se sredjuje, ali ne moze preko noci. Bolje da se polako i u skladu sa mogucnostima unapredjuje jedno po jedno nego da se aerodrom prezaduzi i propadne zbog toga. Od necega mora da se krene.

sumadinac

pre 7 godina

zasto beograd nema jeftine karte? sto smo mi gradjani drugog reda?
(ocu i ja, 26. februar 2017 18:52)

pa ako svi mi gradjani drugog reda mozemo (tj. moramo) da putujemo prvo do beograda da bi odatle leteli negde, mozete i vi do nisa.

inace bravo za nis, zelim vam jos vise putnika i linija.

Dusko

pre 7 godina

Direktore molim vas obidjite toalet na aerodromu koji se toliko oseća na mokraću da je to katastrofa. Aerodromski restoran je ok, ali su stoljnjaci prljavi. Za higijenu ne treba puno, a to sto je stara zgrada nema veze ako je nesto čisto.

vuk

pre 7 godina

Mislim da je u pitanju aerodrom u Bergamu, a ne Milanu.
(ana, 26. februar 2017 15:07)

Ako cemo tako i aerodrom Nikola Tesla nije u Beogradu nego u Surcinu. Nijedan aerodrom nije u centru grada, a drugi milanski aerodrom Malpensa koji koristi vecina avio-kompanija je takodje udaljen 1h voznje od Milana i ima jos skuplji transfer (8e) nego Bergamo koji je 5e. Tako da je zapravo bolje putovati preko Begrama.

Vladimir

pre 7 godina

Hajde da se ne poredimo sa Zapadom, ali možemo da se poredimo sa drugim državama bivše SFRJ. Ne mogu da prihvatim da Makedonija, Crna Gora i Slovenija imaju po dva međunarodna aerodroma, BiH četiri, Hrvatska sedam, a mi samo jedan. Hvala Bogu pa sada radi i aerodrom u Nišu.Trebalo bi da se radujemo, zar ne...?

tegi

pre 7 godina

@Vladimir Bosna ima 4 aerodroma od kojih Mostar nema letove,Tuzla 2 destinacije Banjaluka jednu(trenutno). Jedino Sarajevo ima ozbiljne letove.Što se Hrvatske tiče naravno da imaju dosta aerodroma zbog mora,pa i mi bi imali tj.izgradili da treba odnosno da imamo more.

Marko

pre 7 godina

Sve je to OK. Ali kao sto neko rece, jezim se od pomisli da neki stranac u Srbiju dodje jednom i to u Nis i vidi onaj aerodrom tamo i to mu ostane u secanju kao "srpski aerodrom".
(Spearman, 26. februar 2017 17:54)
Kao Nišlija mogu da ti kažem da stvarno staro izgleda zgrada aerodroma.Naravno,u planu je prosirenje i modernizacija....ali za sada je ovako.I ja lično nisam nijednog stranca do sada čuo,a da je sleteo u Niš da mu je zasmetala stara zgrada.Ono što sigurno ostavlja utisak je ekonomska situacija ;) ali aerodrom radi odlično i kogu ti reci da su hoteli,aparat mini za izdavanje puni.Ima mnogo vise stranaca i mogu i na ulici da se cuju.A bogami i našim ljudima ovo itekako odgovara.Zamisli ti mene sada koji letim iz Niša do Milana tj Bergama,pa odatle uhvatim ket za Barselinu ili Lisabon,Madrid Valensiju????sa svim povratnim kartama 60-100€.Do beograda mi je povratna karta 15€ + prevoz do i od aerodroma a cena karata do tih gradova nije ispod 180,200€.A da ne govorim o maltretiranju ;).Ovako doruckujem lepo i na miru,sednem u taksi i za 15 min sam na aerodromu.I uživaću svaki put u tim povoljnostima.Živeo niški aerodrom.

Maltez

pre 7 godina

Interesuje nas "nekolicinu" Srba na Malti hoce li biti i te destinacije uskoro, bilo je reci o Ryanair-u da treba da krene....samo kada I da li ce ga biti....(3000 Nislija)

Vlada

pre 7 godina

Evo citajuci komentare tacno se vidi kakvo je stanje u Srbiji, kada je 200 km izmedju Nisa i Beograda toliki problem i izgleda kao tri dana jahanja. Zaostajemo za svetom barem 50 godina. Zamislite koliko bi za sve nas i samu Srbiju znacilo kada bi povezali Nis, Beograd i Suboticu vozom koji ide barem 160km/h. Idealno bi bilo jos i kada bi imali krak do Uzica. Koliko bi se premostio ovaj jaz koji danas postoji. U svakom slucaju, kao Beogradjaninu, uzasno mi je drago da je aviosaobracaj u Nisu zaziveo i da napreduje. Nadams se da ce to pokrenuti siri razvoj cele juzne Srbije.

Novosadjanka

pre 7 godina

Alo mi Vojvodjani hoćemo negde aerodrom na severu,možda Subotica ili Zrenjanin!
(s, 27. februar 2017 06:39)

Na Ceneju kod Novog Sada vec postoji aerodrom, trebalo bi ga samo malo prosiriti i modernizovati, pa da i mi mozemo da putujemo po normalnim cenama, a ne da nas u Beogradu Er Srbija dere!

black cat

pre 7 godina

Interesuje nas "nekolicinu" Srba na Malti hoce li biti i te destinacije uskoro, bilo je reci o Ryanair-u da treba da krene....samo kada I da li ce ga biti....(3000 Nislija)
(Maltez, 26. februar 2017 16:46

Od 20. maja kreću letovi, a karte su već u prodaji. Nije Ryan, ali je Wizz i cene su veoma povoljne!

TanyaN022

pre 7 godina

Bravo za Nislije...Nadam se da ce u skorijoj buducnosti (u toku ove godine) biti otvorena i linija za Rim. Ima nas dosta koji bi i cesce leteli na toj relaciji, a ne samo 2x godisnje kao do sada. Pre par godina je Wizzair imao redovnu liniju BG-Rim po ceni od 30eur,ali je iz ne znam kog razloga iznenada naprasno istu ukinuo. Sada je za povratnu kartu BG-Rim potrebno izdvojiti 170-200eur, ne racunajuci promocije u terminima "van sezone".

Шјале Манијак

pre 7 godina

Типичан пример као '66-те....
У петак летео Ајндховен-Ниш. Лет у најбољем реду, услуга у wizzair-у одлична.
Слетели у Ниш, дочек од аеродромских службеника са: добродошли.
Мало чудан улазни зграду кад су нас затворили у пластични тунел.
Полицијски службеници љубазни, цариник исто.
Зграда као свака зграда у коју није деценијама улагано.
Не сећам се да сам видео екране са доласцима-одласцима.
Пут од Ниша до Крагујевца буквално неосетан! Из Београда је другачије: више гужве, службеници су мало надмени, полицијски службеници у најмању руку арогантни.
Због природе посла користим услуге разних компанија. За сада сам задовољан, а што се Ниша тиче, очекујем. Напредак у наредном временском периоду.
Иначе цена повратне карте са пртљагом од 23 кг за две особе од 72€ је више него приступачна из Бенелукса.
Исти период за Београд је коштао 158€.
Поздрављам!

Ljubezni Haralampije

pre 7 godina

Meni iz NS do Nisa treba vise para nego sto kosta let do Berlina i nazad!
(MarkoNS, 27. februar 2017 11:27)
Pa kad je 5€. I onima iz Niške banje je taksi 6, 7, 8€...
Gledaj ti da ti prevoz + karta + prtljag budu jeftiniji od Air Srbije i ne beri brigu.
A što se tiče aerodroma u Vojvodini, mnogi veliki gradovi imaju alternativne aerodrome, čak i poprilično udaljene, recimo Forli je alternativni Bolonjskom. Ne vidim ništa čudno da blizu NS bude još jedan aerodrom (Čenej) kao alternativni Surčinu i kao baza za low cost. A ko želi da putuje komforno neka koristi Nikola Teslu. Mada gužva za mene nije komfor.

Neko iz Niša

pre 7 godina

@ Аник

Tvojih 20ak km do centra ili tačno 28km (uzmi google map ako nisi merio kolima), tako da se tu slažemo. A druga stvar, uporedio sam Novi Sad a ne Zemun i Novi Beograd koji jesu bliži Surčinu od centra. Ako uporediš Železnik, Vračar, Staru Karaburmu, Voždovac, Ovču, Borču i ostale delove grada, brojka ide i na preko 30km.

keva

pre 7 godina

@kataklinger Išla sam u Milano pre 3 nedelje pa evo iskusva. Preko sajta Rayan air-a poručila povratne karte, za mene i sestru 86€, prtjag još 15 ako ga uzmeš odmah. Do Niša otišle autom oko 30€ sa putarinom. Iz Bergama do Milana 10€ povratna po osobi. Dakle put nas je izašao 136€ zajedno + prtljag koji ne moraš da nosiš.

Dovla

pre 7 godina

Juce sam bas gledao da kupim iz Weeze do Nisa, povratnu, nema vise za 29eur povratna, odnosno 22 i 7... Sada su cene skoro duplo skocile, pricam za mesec maj. Izgleda da su poceli ljudi vise do Nisa da lete, pa je ocigledno da je promo ceni dosao kraj. Nadam se da je trenutno...

neko ko zna

pre 7 godina

tih OD (paznja, "OD") 5e, sa prtljagom, sendvicem i kafom na letu, transferom do/od Niša, pa onda transferom sa Bogu-iza-nogu-aerodroma do/od zeljene destinacije u inostranstvu, racunato u oba pravca izadje 150-200e sto je cena kao otprilike i regularan let za vecinu evropskih destinacija iz BG! ko voli da putuje "za 5e", samo napred!
(ludi_Milojko, 26. februar 2017 16:18)

Za dva sata leta ako ne pojedes sendvic i ne popijes kafu, crci ces ... Transferi su 5-10€. A cesto slecu na glavne (ili jedine) aerodrome. Rim, Barselona, Valensija Sevilja, Ibica, Madrid i drugi gradovi. Bio, proverio. Ti? 6 letova za 120€ ...

Buzga

pre 7 godina

Uopšte nije problem što Novi Sad nema aerodrom, Surčin stvarno nije daleko.Problem je što se štiti monopol Air Srbije i ne dozvoljava se mnogim Low Cost kompanijama da sleću i poleću sa Nikola Tesle.
Tako ako mi iz Vojvodine hoćemo da jeftino letimo, moramo u Temišvar, Budimpeštu ili u na ne baš tako blizu aerodrom u Nišu.

Mrmac

pre 7 godina

Realno netreba nama Vojvodjanima aerodrom.Pa ja na primer iz Zrenjanina imam 80 km do Beograda ili 90 km do Temisvara.Ono sto nama treba su dobri putevi do navedenih aerodroma i normalna,ljudska plata,da budem skroman, od 600-700 evra da bi mogli da putujemo.I normalno,da aerodrom Nikola Tesla otvori vrata i ostalim lou koust kompanijama da bi i Wizz Air imao konkurenciju.Hvala.

vila

pre 7 godina

@Vladimir
iz Tuzle imas sigurno 20ak letova, a mozda i vise. Samo od aprila uvode 6 novih linija. Samo mi je zao sto aerodrom u Banja Luci propada, jer ocigledno Dodiku ne treba kada ima svoj helikopter. Inace Wizzair je hteo da saradjuje sa tim aerodrom ali su nadlezni rekli da bi ot toga samo narod ima dobiti. To samo kod nas moze.

papazjanja

pre 7 godina

Postoji ideja za zajednicki aerodrom Subotice i Segedina ali je to daleko od jave... cak i Sombor bi bio super jer bi ga koristili i Srbi i Madjari i Hrvati, fenomenalan polozaj a propada.

John

pre 7 godina

Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.
(Kvante, 26. februar 2017 22:50)

Stvar je u "sitnim slovima". Nigde ne piše, niti je iko rekao da će sve karte za taj i taj let koštati 5€. Već da će karte koštati OD 5€ pa naviše. Tih karato po najnižim cenama ima jako ograničen broj.
Evo, upravo gledam na WizzAirovom sajtu. Let Niš-Malme 1. marta 8.500 dinara i piše da imaju još samo 2 sedišta po toj ceni. Ima 5. mart za 13500 i 8. mart za samo 2500 (ali ostala samo 3 sedišta). Kad se rasprodaju sedišta po tim cenama, onda idu mnogo veće cene.

Далабу Шанто

pre 7 godina

Super. Nadam se da im je javni prevoz bolje odradjen nego na Surcinu. Meni 72ojka zavrsava posao, al mnogima ne. Sramota je da ne postoje jos bar dve linije i kakav takav nocni prevoz s glavnog nacionalnog aerodroma. Avioni ponekad kasne. Da ne pominjem da se BusPlus tamo ne moze ni dopuniti. Jos i o turizmu pricaju, a strance spopadaju divlji taksisti, jadno za prestonicu

ko je otisao ne moze da ode

pre 7 godina

@tegi
ne pricaj da Tuzla ima samo dva leta. kad ovako nesto covek blebne ne mogu a da ne pomislim da taj neko nije ni leteo nego slusa naklapanja, pamti isecke. otidji na wizzairov sajt pa vidi koje sve pravce imas iz Tuzle. I iako sam iz NS msm da tom gradu ne treba aerodrom iako ima Čenejski jer Surčin je blizu, Budimpesta na tri sata voznje, a nisu jedini u okolini. Nekom blize odavde nekom odande. Daleko od toga da ne bih voleo da NS ima aerodrom ali moze se i bez njega. Bar nam se vazduh manje zagadjuje. Ovde u Berlinu mi preko glave slecu na Tegel, svakih par minuta po jedan. Ne oseca se nista ali to ne znaci da treba disati punim plucima i da je sve ekoloski cisto. Naprotiv

razmisli

pre 7 godina

"Bravo, tako se to radi. Samo Vojvodjani nemaju krsten aerodrom jer je politika dodvoravanja Beogradu najbitnija pa gradjane Vojvodine moze slobodno da dere aerodrom Nikola Tesla.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 26. februar 2017 21:42) "

Konstantin Veliki je aerodrom u Nisu, znaci nikakvo dodvoravanje Beogradu. Od Nisa do aerodroma NIkola Tesla ima oko 250km, od Novog Sada do Beograda oko 80km. Pa sada ti vidi kome je potrebniji aerodrom jugu ili severu. Zasto bi neko iz recimo Leskovca (oko 300km), Vranja(350km) putovao do Beograda na neki let kada moze iz Nisa? Inace, nama su skuplje putarine nego avio karta do Milana???

Zoka NS

pre 7 godina

@tegi nisu samo dva leta... Tuzla u BiH ima letove za: Billund Danska,Francuska Basel ,Nemacka:Berlin,Dortmund,Franfurkt,Cologne,Fidrichshafen,Memingen (Minich west),Nuremberg.Holandia:Eindhoven. Slovacka: Bratislava.Svedska:Geteburg,Malme,Srockolm,Vaxjo.Engleska London

Pa kako ne

pre 7 godina

Dzabe vi pisete 'Mogli bi ste da pocnete i sa letom odande do onde' kada se to ne pita samo Nis. Ja zivim u Lozani, takodje i ovde kao i u celom ovom kantonu imate mnogo nas iz juznijeg dela Srbije, ima nas i u Zenevi, pa bi bilo super da ima leta iz Zeneve. Ali kazem ne pita se samo Nis za to. Ovako idemo iz Bazela sto opet nije lose. Ovi sto govore daleko su aerodromi gde idu low cost kompanije, pa sta bi ste vi ? U centru da sletite? Nijedan aerodrom nije u gradu. Svaki je dalji od grada. Eto meni ovo iz Bazela super. Neko me odveze do Bazela od mojih, neka bude trosak i 50chf( mada i ne gledam na taj trosak), a u Nisu me saceka neki drugar mojim kolima. Sve ukupno trosak Nis do mog grada i nazad 10e, Lozana i Bazel i obrnuto 50chf. Karta avionska 50-60chf. Sve izadje 120-130chf , sve zavisi kako kada. Kada bi morao kolima, izaslo bi me 600-700 samo put na tamo i ovamo. Ako bi morao za Bg avionim minimum 200 bi izaslo sve. A, low cost je super za let od sat vremena i 50 minuta. To prodje za cas. Sve te cifre i nisu toliko bitne koliko je bitno sto stignem sve ukupno sa cekanjima kuci u Srb za 4,5 sata. Kolima je potrebno barem 15-16 sati uz sve maltretiranje, dugacak put 1650km, pa stajes da popijes nesto, pojedes. Pa se umoris, pa ako je guzva na granici cekas opet. Krajem decembra sam isao kolima i na granici bio 10 sati + put od 15 sati pa vidite. I to bio da bi prevezo taj auto tamo da imam kad odem. Vise kolima ne.

San Francisco, CA

pre 7 godina

Leteo sam do Berlina iz Nisa, karta oko 20e, sto neko pomenu "kafa i pecivo" jos 5e, Berlin aerodrom do bilo gde U-Bahnom 3e, i Nis-Beograd je oko 10e (cak i kombi prevozima koji cekaju ispred). Tako da je Beograd spojen sa Berlinom za manje od 50e i 3 sata puta.
Nadam se da ce da prosire aerodrom jer je bukvalno arrivals i pasoska kontrola i baggage claim ista prostorija i postane guzva lako. Svaka cast Nis!

Gordana

pre 7 godina

Sve iz teksta je apsolutno tacno.Stalno letim do Basela i povratnu kartu sa 23kg sam platila 120€ a autobusom bih platila 240€ i 22h van sezone a cekanja od 6sati u sezoni na granici da ne spominjem.Pa kupi putnu hranu placaj toalet...Potrebno je vise radnika i bolja mehanizacija.ceka se na prtljag 20min.Ali i sa ovoliko radnika a svaki avion je prepun mogu samo reci hvala da im uputim.Meni je ranije bila bliza i isplatljivija Sofija.Sada mi je aerodrom na 15min od stana.Steta pa sve ovo nije pocelo ranije.A da ne spominjem broj stranih turista koji je sve veci.Obostrano zadovoljstvo za sve.Nis-carski grad.

n6

pre 7 godina

treba linija za Rim, to bi bio pun pogodak. leti bi mogla neka linija i do Grcke.
sto se tice aerodroma nije u najboljem stanju, treba ulaganja, peistup aerodromu je manje više ocajan kao i sama stara zgrada. sve ostalo je skroz ok

Niš

pre 7 godina

Za one koji ne znaju u Nišu postoji aerodromski autobus kružni, u oba smera. Karta 60 dinara. Saobraća na 25 minuta. Zavisno od polazne tačke do aerodroma vam treba najviše pola sata. Mi u Nišu ga koristimo kao za gradsku vožnju.

dragaN

pre 7 godina

Ne vidim bas logiku da se karte prodaju za 5 evra. To jednostavno nem ekonomske logike. Saberite broj putnika i pomnozite sa takvom cenom karte i doci cete do cifre koja jedva moze da pokrije i troskove goriva za jedan takav let. A gde su troskovi odrzavanja aviona i mnoge druge stvari? Ja jesam za sto nize cene, ali i te cene imaju neku donju granicu. Sa pet eura po karti te kompanije ce ili bankrotirati ili ce im avioni poceti padati i putnici ginuti.
(ja, 26. februar 2017 22:16)

Pa u tome je caka sto 5 evra nije cena za sve putnike. Oni puste dve karte po ceni od 5 evra, a sve ostale su skuple, na prier 20, pa kako se blizi vreme polaska, karta moze biti i 40. A realno naci kartu za 5 evra je skoro nemoguce. A time sto su pustili buvu da je karta 5 evra, dobijaju bespatnu reklamu jer svi pricaju o toj avio kompaniji, pa im nije potrebno da ulazu u reklamu.

Jetinvlet

pre 7 godina

Moze da se prodje jeftino, rajan air ima stalno neke akcije. Putovala iz Nisa do Dizeldorfa za 2e. AKCIJA je bila letovi četvrtkom za 2e, takođe povratak isto za 2e. Ziveo lou cost!

Swarog

pre 7 godina

>>Ne razumem racunicu, kako moze karta biti 30 evra, pa koliko avion potrosi goriva, kako im se to isplati.

Recimo let Airbus 320 od Frankfurta do Stokholma kosta sa svim uracunatim, gorivo, navigacija, aerodrumske takse, troskovi personala, amortizacija kosta firmu 7-8 hijada evra. Dakle, sa prosecnom kartom od 50 evra let se isplatio a to su dva jako skupa aerodruma. Takodje zaradi se na dodatnim servisima. Te lowcost firme imaju male profite po letu ali zato stotine aviona koji lete nonstop. Inace, avion trosi par litara u odnosu na benzin jeftinog kerozina po putniku i 100 km.