Utorak, 25.10.2016.

19:04

Čuveni Hard rok kafe stiže na mesto Ruskog cara

Jedan od najčuvenijih svetskih ugostiteljskih brendova, Hard rok kafe, uskoro će otvoriti lokal i u Beogradu, i to na mestu čuvene kafane Ruski car, piše Blic

Izvor: Blic

Èuveni Hard rok kafe stiže na mesto Ruskog cara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Yossarian

pre 7 godina

Moderna-gospodo-koja-ide-po-svetu, ako malo odmaknete od programa turističkih agencija, i izvikanih mejnstrimova, lako ćete otkriti da po Evropi (a i šire), posebno po glavnim gradovima, gotovo svuda postoje kafe barovi, restorani, poslastičarnice...koji s ponosom naglašavaju svoju višedecenijsku ili čak vekovnu tradiciju. Neguje se kvalitet i iskustvo, vole domaći, vole turisti, te je i visoka cena opravdana.
Ne mora neko da sedi u Caru svaki dan da bi shvatao zašto je značaj no da takvih mesta bude i u Beogradu.
Presmešna je i jadna plitkost povezivanja imena stare kafane sa dnevnopolitičkom situacijom.
Hard Rock cafe je digitalna hrana i presmešno je podizati im restoran u nebesa.
Ruski Car treba obnoviti i pristupiti celoj priči odgovorno a ne pilićarski i lenjo.
Hard Rock treba otvoriti negde u blizini.

N.N.

pre 7 godina

Ako odete na hardrock.com, videćete da kompanija Hardrock više ne otvara lokale po svetu, već se zainteresovanim klijentima daje franšiza tj dozvola za otvaranje restorana ili hotela u delovima sveta koji prema kompanijskim merilima doprinose promociji hardrock brenda tamo gde ih još nema. Za dobijanje dozvole-franšize je potrebno najmanje 2-3 miliona dolara, s tim da kompanija preporučuje da se ima još toliko dok posao "ne krene". Originalni Hard Rock kafei postoje samo u USA i jedan u Londonu, ostalo su lokalne franšize.

Срб

pre 7 godina

Јусином сину је дат ''Руски цар'' под закуп да отвори ''Вапиано'' ('45 су то урадили другови комунисти и отворили ''Загреб''), међутим зашто се крије да није плаћао граду закуп и да су га једва истерали... Потпуно је ок је да Бгд има Хард Рок Кафе, али могло је на другом месту, а да се Београду врати ''Руски цар'', ипак је то историја нашег града...

IspeciPaReci

pre 7 godina

Drago mi je što Hard rok kafe dolazi ali bih više voleo da se na tom mestu ponovo otvori Ruski car a Hard rok kafe negde drugde u gradu.

Miki

pre 7 godina

Evo odmah su se javile Srbende koji ne znaju nista drugo nego da sede i laprdaju. Nikome nije smetalo kada je tu bio drugi restoran, a koliko vas i zna pravu istoriju tog mesta?

Podrska za ovo, dobar potez i naravno da je sve bolje od rupe koja je sada tu.

bla

pre 7 godina

@Marko, nekada su se citale novine i komebtarisale naglas, a ti sad u rukama drzis nesto moderno! Strasno! xD Bozeee...
Zalepili ste se za Cara kao da ste visili tamo svaki dan. Da je neki drugi car, vest ne bi ni imala komentara.

A da, i komentari da je ovo preskupo, kao da je Car bio jeftin, svasta. Sta vas briga sto je preskupo ako vec necete da idete tamo?

stiven

pre 7 godina

Kakav ruski car i pozivanje da drzava obnovi to? Ne zivimo vise u komunizmu pa da drzava drzi kafanu da bi "beogradjani" koji nisu usli u tog ruskig cara 20 godina,bili zadovoljni.Sve je privatno i pozdravljam ovaj potez jer je to jedan mali signal da pripadamo zapadnom svetu ,kome se ne svidja nek iz svog dzepa plati reniviranje svih kafana i restorana iz vremena kralja ili tita.Burgeri su im zaista dobri ali i kolaci,kokteli.Cene jesu relativno visoke ali ne toliko da bi bio problem da se to napuni,barem ne u bg.

Milence

pre 7 godina

Volim atmosferu u HRC po Evropi gde god sam bio, fina je muzika, atmosfera i energija, klopa, a i pice na velikim sankovima. Ruski car sa slikom Putina mi nesto nije bio po vollji, a ni usluga nije bila nesto, sve sa kicastim enterijerom, pa na kraju zato je i zatvoren, jer je bio neisplativ i nimalo interesantan Beogradjanima. Hteli mi da priznamo ili ne, ali Beogradjani imaju ukusa vise nego sto mislimo i ne moze ovde bas svasta da prodje i da opstane.

gluposti

pre 7 godina

Sta je falilo Ruskom caru i Grckoj kraljici? Bili su uvek puni. Zasto su zatvoreni, prodati bez ikakavih uslova? U cemu je smisao potpuno istih kloniranih fransiza koje mozes da vidis bilo gde? Da nece turisti time da se oduseve mozda, sve isto vidjeno sto puta.

Bosko

pre 7 godina

(Stanimir Branimir, 26. oktobar 2016 00:23)
Zar mislis da je ciljna grupa HRC-a narod koji ima mala primanja... Kao i u Barseloni i u BGu ce ciljna grupa biti turisti i bogati ljudi... A ako cemo iskreno, klopa im je dobra, zaasto i ne izdvojiti hiljadu, dve za vecericu, barem jednom u 3 meseca ako se nema za vise... Ono sto je dobro, ne moras u Barselonu, sad moze i u BGu :)

staro za novo

pre 7 godina

Na tom mestu se nalazio 60,70 i 80-tih godina restoran sa samoposluživanjem ''Zagreb''. Zgrada je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Na toj zgradi se nalaze grbovi Romanova jedini van Rusije.

Hgh

pre 7 godina

Lepa vest generalno ali ostaje tuga sto Ruskog cara vise nema. Mada hr cafe nije kriv za to...lepsa bi vest bila da je bilo gde drugde u gradu

Zanovetalo

pre 7 godina

Ne razumem koji problem imate vi ljudi? Privatno vlasnistvo, ako vlasnik zeli da zatvori, neko drugi ce otvoriti. Ako ne zelite da se zatvori doticno mesto vi lepo izvadite pare pa kupite.

Vlada

pre 7 godina

A koliko vas je zapravo otišlo i nešto pojelo u restoranu Ruski car? Pre desetak godina sam tamo izveo devojku na kolače i zažalio. Usluga je bila katastrofalna, ambijent izlizan, a kolači ustajali. Što se mene tiče, pozitivna promena...

E,

pre 7 godina

Vodila sam, nekad, sina tinejdzera u londonski HRC, bilo je kao "hodocasce" u Meku:-) Mom sinu uspomena za sva vremena a ja u Beogradu, kad dodjem, obilazim beogradska pozorista.

boksi

pre 7 godina

Posetio bar 10 do sad.Osim potpisanih instrumenata poznatih zvezda nista zanimljivo.Hrana i usluga na nivou jeftinih lanaca tipa Denny's i slicno.Nadam se da ce u bg-u biti malo bolje.

Sa strane

pre 7 godina

Bio je promasaj, sto se mene tice, kad su od Ruskog cara koji je imao ambijent koji odgovara stilu zgrade, zamenili sa Vapijanom. Naprosto takvi lanci su "montazne"?prirode kao i hrana koju sluze. U Ruskom caru sam vodila goste iz inostranstvq na kafu i kolace, sedeli u udobnim foteljama i posmatrali prolaznike na njihovo zadovoljstvo. Hard rock kafe, ok, ali na drugom mestu.

Dosta kukanja

pre 7 godina

Pljackaske privatizacije maloumnih tajkuna u sprezi sa politicarima su doveli dotle da na svakom cosku imamo banku i prafimeriju sa 3 parfema ili iylog sa 2 cipele umesto obicne pekare i kafane. (Marko, 25. oktobar 2016 23:41)

Da li je tebi neko zabranio da otvoris pekaru ili kafanu? Biznis nije udovoljavanje nostalgiji, cak ni kulturi. Biznis je vezan za profit. Pre 100 godina pekare i kafane su bile biznis. Danas je to Hard Rock Cafee. Shvati.

EU Citizen

pre 7 godina

Po mom skromnom mišljenju, ubedljivo najbolji hamburgeri od svih velikih lanaca. Daleko od toga, naravno, da širom Severne Amerike i Evrope nema mnogo boljih hamburgera u individualnim restoranima specijalizovanim za američku kuhinju ili manjim lancima, a i atmosfera nije baš po mom ukusu (ja generalno slabo zalazim na masovna i bučna mesta :) ), ali hrana je za pojmove multinacionalnih mega-franšiza zaista natprosečna, ako se apstrahuju milioni kalorija koje unesete, to jest, ako dovoljno vežbate, trčite ili šipčite pre ili posle da kompenzirate :)) U svakom slučaju, još jedan komad mozaika koji Beograd polako pretvara u svetski grad, neverovatne su mi ove histerične, mračnjačke i ultrakonzervativne reakcije, jer pamtim "Ruski car" iz komunističkih i postkomunističkih vremena, i šta god da je bio pre rata i zbog čega god da je bio čuven tada, to stvarno ne znam, "Hard Rock Café" je definitivno ogromno poboljšanje u odnosu na sve što je ta kafana bila poslednjih sedamdeset godina. Uzgred, i moja porodica je u Beogradu skoro dva veka, i da su oni i njihovi savremenici razmišljali ovako kako neki stvarni ili navodni starosedeoci koji ovde pišu, verovatno da bi ovaj grad još bio prljava turska kasaba sa par desetina hiljada stanovnika i nekom crkvom od tridesetak metara kao najvišom zgradom :)))

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Bio sam u Pg u HR kafeu, otvoren pre oko dve god. Cene su bezmalo duplo skuplje nego u ostalim kafićima. Lepo izgleda unutra, ali da najjeftinije pivo bude oko 400 din, srećno im bilo u Srbiji sa time. Nije za naš standard, jer se cenama ne prilagođavaju tržištu. Drugo je kad otputuješ negde npr. u Barselonu pa ti je ok da tamo nešto jednom pojedeš ili popiješ.

Marko

pre 7 godina

Prvi Hard rok kafe je otvoren 1971. u Londonu.......a Ruski car je bio istorijsko mesto i sad otvaramo na tom mestu nesto moderno....SRAMOTA!!!
Pljackaske privatizacije maloumnih tajkuna u sprezi sa politicarima su doveli dotle da na svakom cosku imamo banku i prafimeriju sa 3 parfema ili iylog sa 2 cipele umesto obicne pekare i kafane.

stefan

pre 7 godina

Pogresili ste naslov. Treba da glasi:
"Hard rok kafe stize na mesto cuvenog Ruskog Cara".
A sta mozemo ocekivati mi koji smo u Beogradu stotinama godina, kad ovi dodjosi unistavaju sve, od divlje gradnje na Vracaru do kojekakvih kula... moja poruka Gospodinu je da Beograd ima dve kule, jedna je na Gardosu a druga Nebojsina. Ostale nam ne trebaju.

QR

pre 7 godina

Pa neka je dobro došao! Turisti i tinejdzeri vole taj restoran iako je muzika prejaka za moj ukus. Zaposliće par kuvara, konobara i domaćica... I plaćati porez uredno.

Binsr

pre 7 godina

Све те франшизе су јако укалупљена и досадна места, где је све прописано. Нема ту ни забаве ни провода. Хард рок је само име, ништа више. Био, видео, јео, пио...ништа посебно. Монтажно, демонтажна естетика и особље по прописима...

lardin

pre 7 godina

prvo se informišite pa pišite... u Čelarevu postoji Hard Rock kafe od pre bog te pita. I garant je rokerskiji no što će biti ovaj u prestonici!

lardin

pre 7 godina

prvo se informišite pa pišite... u Čelarevu postoji Hard Rock kafe od pre bog te pita. I garant je rokerskiji no što će biti ovaj u prestonici!

Binsr

pre 7 godina

Све те франшизе су јако укалупљена и досадна места, где је све прописано. Нема ту ни забаве ни провода. Хард рок је само име, ништа више. Био, видео, јео, пио...ништа посебно. Монтажно, демонтажна естетика и особље по прописима...

Marko

pre 7 godina

Prvi Hard rok kafe je otvoren 1971. u Londonu.......a Ruski car je bio istorijsko mesto i sad otvaramo na tom mestu nesto moderno....SRAMOTA!!!
Pljackaske privatizacije maloumnih tajkuna u sprezi sa politicarima su doveli dotle da na svakom cosku imamo banku i prafimeriju sa 3 parfema ili iylog sa 2 cipele umesto obicne pekare i kafane.

stefan

pre 7 godina

Pogresili ste naslov. Treba da glasi:
"Hard rok kafe stize na mesto cuvenog Ruskog Cara".
A sta mozemo ocekivati mi koji smo u Beogradu stotinama godina, kad ovi dodjosi unistavaju sve, od divlje gradnje na Vracaru do kojekakvih kula... moja poruka Gospodinu je da Beograd ima dve kule, jedna je na Gardosu a druga Nebojsina. Ostale nam ne trebaju.

QR

pre 7 godina

Pa neka je dobro došao! Turisti i tinejdzeri vole taj restoran iako je muzika prejaka za moj ukus. Zaposliće par kuvara, konobara i domaćica... I plaćati porez uredno.

Sa strane

pre 7 godina

Bio je promasaj, sto se mene tice, kad su od Ruskog cara koji je imao ambijent koji odgovara stilu zgrade, zamenili sa Vapijanom. Naprosto takvi lanci su "montazne"?prirode kao i hrana koju sluze. U Ruskom caru sam vodila goste iz inostranstvq na kafu i kolace, sedeli u udobnim foteljama i posmatrali prolaznike na njihovo zadovoljstvo. Hard rock kafe, ok, ali na drugom mestu.

EU Citizen

pre 7 godina

Po mom skromnom mišljenju, ubedljivo najbolji hamburgeri od svih velikih lanaca. Daleko od toga, naravno, da širom Severne Amerike i Evrope nema mnogo boljih hamburgera u individualnim restoranima specijalizovanim za američku kuhinju ili manjim lancima, a i atmosfera nije baš po mom ukusu (ja generalno slabo zalazim na masovna i bučna mesta :) ), ali hrana je za pojmove multinacionalnih mega-franšiza zaista natprosečna, ako se apstrahuju milioni kalorija koje unesete, to jest, ako dovoljno vežbate, trčite ili šipčite pre ili posle da kompenzirate :)) U svakom slučaju, još jedan komad mozaika koji Beograd polako pretvara u svetski grad, neverovatne su mi ove histerične, mračnjačke i ultrakonzervativne reakcije, jer pamtim "Ruski car" iz komunističkih i postkomunističkih vremena, i šta god da je bio pre rata i zbog čega god da je bio čuven tada, to stvarno ne znam, "Hard Rock Café" je definitivno ogromno poboljšanje u odnosu na sve što je ta kafana bila poslednjih sedamdeset godina. Uzgred, i moja porodica je u Beogradu skoro dva veka, i da su oni i njihovi savremenici razmišljali ovako kako neki stvarni ili navodni starosedeoci koji ovde pišu, verovatno da bi ovaj grad još bio prljava turska kasaba sa par desetina hiljada stanovnika i nekom crkvom od tridesetak metara kao najvišom zgradom :)))

Vlada

pre 7 godina

A koliko vas je zapravo otišlo i nešto pojelo u restoranu Ruski car? Pre desetak godina sam tamo izveo devojku na kolače i zažalio. Usluga je bila katastrofalna, ambijent izlizan, a kolači ustajali. Što se mene tiče, pozitivna promena...

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Bio sam u Pg u HR kafeu, otvoren pre oko dve god. Cene su bezmalo duplo skuplje nego u ostalim kafićima. Lepo izgleda unutra, ali da najjeftinije pivo bude oko 400 din, srećno im bilo u Srbiji sa time. Nije za naš standard, jer se cenama ne prilagođavaju tržištu. Drugo je kad otputuješ negde npr. u Barselonu pa ti je ok da tamo nešto jednom pojedeš ili popiješ.

staro za novo

pre 7 godina

Na tom mestu se nalazio 60,70 i 80-tih godina restoran sa samoposluživanjem ''Zagreb''. Zgrada je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Na toj zgradi se nalaze grbovi Romanova jedini van Rusije.

Hgh

pre 7 godina

Lepa vest generalno ali ostaje tuga sto Ruskog cara vise nema. Mada hr cafe nije kriv za to...lepsa bi vest bila da je bilo gde drugde u gradu

Срб

pre 7 godina

Јусином сину је дат ''Руски цар'' под закуп да отвори ''Вапиано'' ('45 су то урадили другови комунисти и отворили ''Загреб''), међутим зашто се крије да није плаћао граду закуп и да су га једва истерали... Потпуно је ок је да Бгд има Хард Рок Кафе, али могло је на другом месту, а да се Београду врати ''Руски цар'', ипак је то историја нашег града...

Zanovetalo

pre 7 godina

Ne razumem koji problem imate vi ljudi? Privatno vlasnistvo, ako vlasnik zeli da zatvori, neko drugi ce otvoriti. Ako ne zelite da se zatvori doticno mesto vi lepo izvadite pare pa kupite.

Dosta kukanja

pre 7 godina

Pljackaske privatizacije maloumnih tajkuna u sprezi sa politicarima su doveli dotle da na svakom cosku imamo banku i prafimeriju sa 3 parfema ili iylog sa 2 cipele umesto obicne pekare i kafane. (Marko, 25. oktobar 2016 23:41)

Da li je tebi neko zabranio da otvoris pekaru ili kafanu? Biznis nije udovoljavanje nostalgiji, cak ni kulturi. Biznis je vezan za profit. Pre 100 godina pekare i kafane su bile biznis. Danas je to Hard Rock Cafee. Shvati.

boksi

pre 7 godina

Posetio bar 10 do sad.Osim potpisanih instrumenata poznatih zvezda nista zanimljivo.Hrana i usluga na nivou jeftinih lanaca tipa Denny's i slicno.Nadam se da ce u bg-u biti malo bolje.

Bosko

pre 7 godina

(Stanimir Branimir, 26. oktobar 2016 00:23)
Zar mislis da je ciljna grupa HRC-a narod koji ima mala primanja... Kao i u Barseloni i u BGu ce ciljna grupa biti turisti i bogati ljudi... A ako cemo iskreno, klopa im je dobra, zaasto i ne izdvojiti hiljadu, dve za vecericu, barem jednom u 3 meseca ako se nema za vise... Ono sto je dobro, ne moras u Barselonu, sad moze i u BGu :)

gluposti

pre 7 godina

Sta je falilo Ruskom caru i Grckoj kraljici? Bili su uvek puni. Zasto su zatvoreni, prodati bez ikakavih uslova? U cemu je smisao potpuno istih kloniranih fransiza koje mozes da vidis bilo gde? Da nece turisti time da se oduseve mozda, sve isto vidjeno sto puta.

IspeciPaReci

pre 7 godina

Drago mi je što Hard rok kafe dolazi ali bih više voleo da se na tom mestu ponovo otvori Ruski car a Hard rok kafe negde drugde u gradu.

stiven

pre 7 godina

Kakav ruski car i pozivanje da drzava obnovi to? Ne zivimo vise u komunizmu pa da drzava drzi kafanu da bi "beogradjani" koji nisu usli u tog ruskig cara 20 godina,bili zadovoljni.Sve je privatno i pozdravljam ovaj potez jer je to jedan mali signal da pripadamo zapadnom svetu ,kome se ne svidja nek iz svog dzepa plati reniviranje svih kafana i restorana iz vremena kralja ili tita.Burgeri su im zaista dobri ali i kolaci,kokteli.Cene jesu relativno visoke ali ne toliko da bi bio problem da se to napuni,barem ne u bg.

Miki

pre 7 godina

Evo odmah su se javile Srbende koji ne znaju nista drugo nego da sede i laprdaju. Nikome nije smetalo kada je tu bio drugi restoran, a koliko vas i zna pravu istoriju tog mesta?

Podrska za ovo, dobar potez i naravno da je sve bolje od rupe koja je sada tu.

Milence

pre 7 godina

Volim atmosferu u HRC po Evropi gde god sam bio, fina je muzika, atmosfera i energija, klopa, a i pice na velikim sankovima. Ruski car sa slikom Putina mi nesto nije bio po vollji, a ni usluga nije bila nesto, sve sa kicastim enterijerom, pa na kraju zato je i zatvoren, jer je bio neisplativ i nimalo interesantan Beogradjanima. Hteli mi da priznamo ili ne, ali Beogradjani imaju ukusa vise nego sto mislimo i ne moze ovde bas svasta da prodje i da opstane.

Yossarian

pre 7 godina

Moderna-gospodo-koja-ide-po-svetu, ako malo odmaknete od programa turističkih agencija, i izvikanih mejnstrimova, lako ćete otkriti da po Evropi (a i šire), posebno po glavnim gradovima, gotovo svuda postoje kafe barovi, restorani, poslastičarnice...koji s ponosom naglašavaju svoju višedecenijsku ili čak vekovnu tradiciju. Neguje se kvalitet i iskustvo, vole domaći, vole turisti, te je i visoka cena opravdana.
Ne mora neko da sedi u Caru svaki dan da bi shvatao zašto je značaj no da takvih mesta bude i u Beogradu.
Presmešna je i jadna plitkost povezivanja imena stare kafane sa dnevnopolitičkom situacijom.
Hard Rock cafe je digitalna hrana i presmešno je podizati im restoran u nebesa.
Ruski Car treba obnoviti i pristupiti celoj priči odgovorno a ne pilićarski i lenjo.
Hard Rock treba otvoriti negde u blizini.

bla

pre 7 godina

@Marko, nekada su se citale novine i komebtarisale naglas, a ti sad u rukama drzis nesto moderno! Strasno! xD Bozeee...
Zalepili ste se za Cara kao da ste visili tamo svaki dan. Da je neki drugi car, vest ne bi ni imala komentara.

A da, i komentari da je ovo preskupo, kao da je Car bio jeftin, svasta. Sta vas briga sto je preskupo ako vec necete da idete tamo?

E,

pre 7 godina

Vodila sam, nekad, sina tinejdzera u londonski HRC, bilo je kao "hodocasce" u Meku:-) Mom sinu uspomena za sva vremena a ja u Beogradu, kad dodjem, obilazim beogradska pozorista.

N.N.

pre 7 godina

Ako odete na hardrock.com, videćete da kompanija Hardrock više ne otvara lokale po svetu, već se zainteresovanim klijentima daje franšiza tj dozvola za otvaranje restorana ili hotela u delovima sveta koji prema kompanijskim merilima doprinose promociji hardrock brenda tamo gde ih još nema. Za dobijanje dozvole-franšize je potrebno najmanje 2-3 miliona dolara, s tim da kompanija preporučuje da se ima još toliko dok posao "ne krene". Originalni Hard Rock kafei postoje samo u USA i jedan u Londonu, ostalo su lokalne franšize.

lardin

pre 7 godina

prvo se informišite pa pišite... u Čelarevu postoji Hard Rock kafe od pre bog te pita. I garant je rokerskiji no što će biti ovaj u prestonici!

stefan

pre 7 godina

Pogresili ste naslov. Treba da glasi:
"Hard rok kafe stize na mesto cuvenog Ruskog Cara".
A sta mozemo ocekivati mi koji smo u Beogradu stotinama godina, kad ovi dodjosi unistavaju sve, od divlje gradnje na Vracaru do kojekakvih kula... moja poruka Gospodinu je da Beograd ima dve kule, jedna je na Gardosu a druga Nebojsina. Ostale nam ne trebaju.

Marko

pre 7 godina

Prvi Hard rok kafe je otvoren 1971. u Londonu.......a Ruski car je bio istorijsko mesto i sad otvaramo na tom mestu nesto moderno....SRAMOTA!!!
Pljackaske privatizacije maloumnih tajkuna u sprezi sa politicarima su doveli dotle da na svakom cosku imamo banku i prafimeriju sa 3 parfema ili iylog sa 2 cipele umesto obicne pekare i kafane.

QR

pre 7 godina

Pa neka je dobro došao! Turisti i tinejdzeri vole taj restoran iako je muzika prejaka za moj ukus. Zaposliće par kuvara, konobara i domaćica... I plaćati porez uredno.

Binsr

pre 7 godina

Све те франшизе су јако укалупљена и досадна места, где је све прописано. Нема ту ни забаве ни провода. Хард рок је само име, ништа више. Био, видео, јео, пио...ништа посебно. Монтажно, демонтажна естетика и особље по прописима...

Milence

pre 7 godina

Volim atmosferu u HRC po Evropi gde god sam bio, fina je muzika, atmosfera i energija, klopa, a i pice na velikim sankovima. Ruski car sa slikom Putina mi nesto nije bio po vollji, a ni usluga nije bila nesto, sve sa kicastim enterijerom, pa na kraju zato je i zatvoren, jer je bio neisplativ i nimalo interesantan Beogradjanima. Hteli mi da priznamo ili ne, ali Beogradjani imaju ukusa vise nego sto mislimo i ne moze ovde bas svasta da prodje i da opstane.

EU Citizen

pre 7 godina

Po mom skromnom mišljenju, ubedljivo najbolji hamburgeri od svih velikih lanaca. Daleko od toga, naravno, da širom Severne Amerike i Evrope nema mnogo boljih hamburgera u individualnim restoranima specijalizovanim za američku kuhinju ili manjim lancima, a i atmosfera nije baš po mom ukusu (ja generalno slabo zalazim na masovna i bučna mesta :) ), ali hrana je za pojmove multinacionalnih mega-franšiza zaista natprosečna, ako se apstrahuju milioni kalorija koje unesete, to jest, ako dovoljno vežbate, trčite ili šipčite pre ili posle da kompenzirate :)) U svakom slučaju, još jedan komad mozaika koji Beograd polako pretvara u svetski grad, neverovatne su mi ove histerične, mračnjačke i ultrakonzervativne reakcije, jer pamtim "Ruski car" iz komunističkih i postkomunističkih vremena, i šta god da je bio pre rata i zbog čega god da je bio čuven tada, to stvarno ne znam, "Hard Rock Café" je definitivno ogromno poboljšanje u odnosu na sve što je ta kafana bila poslednjih sedamdeset godina. Uzgred, i moja porodica je u Beogradu skoro dva veka, i da su oni i njihovi savremenici razmišljali ovako kako neki stvarni ili navodni starosedeoci koji ovde pišu, verovatno da bi ovaj grad još bio prljava turska kasaba sa par desetina hiljada stanovnika i nekom crkvom od tridesetak metara kao najvišom zgradom :)))

stiven

pre 7 godina

Kakav ruski car i pozivanje da drzava obnovi to? Ne zivimo vise u komunizmu pa da drzava drzi kafanu da bi "beogradjani" koji nisu usli u tog ruskig cara 20 godina,bili zadovoljni.Sve je privatno i pozdravljam ovaj potez jer je to jedan mali signal da pripadamo zapadnom svetu ,kome se ne svidja nek iz svog dzepa plati reniviranje svih kafana i restorana iz vremena kralja ili tita.Burgeri su im zaista dobri ali i kolaci,kokteli.Cene jesu relativno visoke ali ne toliko da bi bio problem da se to napuni,barem ne u bg.

Dosta kukanja

pre 7 godina

Pljackaske privatizacije maloumnih tajkuna u sprezi sa politicarima su doveli dotle da na svakom cosku imamo banku i prafimeriju sa 3 parfema ili iylog sa 2 cipele umesto obicne pekare i kafane. (Marko, 25. oktobar 2016 23:41)

Da li je tebi neko zabranio da otvoris pekaru ili kafanu? Biznis nije udovoljavanje nostalgiji, cak ni kulturi. Biznis je vezan za profit. Pre 100 godina pekare i kafane su bile biznis. Danas je to Hard Rock Cafee. Shvati.

Miki

pre 7 godina

Evo odmah su se javile Srbende koji ne znaju nista drugo nego da sede i laprdaju. Nikome nije smetalo kada je tu bio drugi restoran, a koliko vas i zna pravu istoriju tog mesta?

Podrska za ovo, dobar potez i naravno da je sve bolje od rupe koja je sada tu.

Sa strane

pre 7 godina

Bio je promasaj, sto se mene tice, kad su od Ruskog cara koji je imao ambijent koji odgovara stilu zgrade, zamenili sa Vapijanom. Naprosto takvi lanci su "montazne"?prirode kao i hrana koju sluze. U Ruskom caru sam vodila goste iz inostranstvq na kafu i kolace, sedeli u udobnim foteljama i posmatrali prolaznike na njihovo zadovoljstvo. Hard rock kafe, ok, ali na drugom mestu.

Bosko

pre 7 godina

(Stanimir Branimir, 26. oktobar 2016 00:23)
Zar mislis da je ciljna grupa HRC-a narod koji ima mala primanja... Kao i u Barseloni i u BGu ce ciljna grupa biti turisti i bogati ljudi... A ako cemo iskreno, klopa im je dobra, zaasto i ne izdvojiti hiljadu, dve za vecericu, barem jednom u 3 meseca ako se nema za vise... Ono sto je dobro, ne moras u Barselonu, sad moze i u BGu :)

gluposti

pre 7 godina

Sta je falilo Ruskom caru i Grckoj kraljici? Bili su uvek puni. Zasto su zatvoreni, prodati bez ikakavih uslova? U cemu je smisao potpuno istih kloniranih fransiza koje mozes da vidis bilo gde? Da nece turisti time da se oduseve mozda, sve isto vidjeno sto puta.

Vlada

pre 7 godina

A koliko vas je zapravo otišlo i nešto pojelo u restoranu Ruski car? Pre desetak godina sam tamo izveo devojku na kolače i zažalio. Usluga je bila katastrofalna, ambijent izlizan, a kolači ustajali. Što se mene tiče, pozitivna promena...

Zanovetalo

pre 7 godina

Ne razumem koji problem imate vi ljudi? Privatno vlasnistvo, ako vlasnik zeli da zatvori, neko drugi ce otvoriti. Ako ne zelite da se zatvori doticno mesto vi lepo izvadite pare pa kupite.

bla

pre 7 godina

@Marko, nekada su se citale novine i komebtarisale naglas, a ti sad u rukama drzis nesto moderno! Strasno! xD Bozeee...
Zalepili ste se za Cara kao da ste visili tamo svaki dan. Da je neki drugi car, vest ne bi ni imala komentara.

A da, i komentari da je ovo preskupo, kao da je Car bio jeftin, svasta. Sta vas briga sto je preskupo ako vec necete da idete tamo?

E,

pre 7 godina

Vodila sam, nekad, sina tinejdzera u londonski HRC, bilo je kao "hodocasce" u Meku:-) Mom sinu uspomena za sva vremena a ja u Beogradu, kad dodjem, obilazim beogradska pozorista.

Срб

pre 7 godina

Јусином сину је дат ''Руски цар'' под закуп да отвори ''Вапиано'' ('45 су то урадили другови комунисти и отворили ''Загреб''), међутим зашто се крије да није плаћао граду закуп и да су га једва истерали... Потпуно је ок је да Бгд има Хард Рок Кафе, али могло је на другом месту, а да се Београду врати ''Руски цар'', ипак је то историја нашег града...

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Bio sam u Pg u HR kafeu, otvoren pre oko dve god. Cene su bezmalo duplo skuplje nego u ostalim kafićima. Lepo izgleda unutra, ali da najjeftinije pivo bude oko 400 din, srećno im bilo u Srbiji sa time. Nije za naš standard, jer se cenama ne prilagođavaju tržištu. Drugo je kad otputuješ negde npr. u Barselonu pa ti je ok da tamo nešto jednom pojedeš ili popiješ.

staro za novo

pre 7 godina

Na tom mestu se nalazio 60,70 i 80-tih godina restoran sa samoposluživanjem ''Zagreb''. Zgrada je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Na toj zgradi se nalaze grbovi Romanova jedini van Rusije.

boksi

pre 7 godina

Posetio bar 10 do sad.Osim potpisanih instrumenata poznatih zvezda nista zanimljivo.Hrana i usluga na nivou jeftinih lanaca tipa Denny's i slicno.Nadam se da ce u bg-u biti malo bolje.

Hgh

pre 7 godina

Lepa vest generalno ali ostaje tuga sto Ruskog cara vise nema. Mada hr cafe nije kriv za to...lepsa bi vest bila da je bilo gde drugde u gradu

IspeciPaReci

pre 7 godina

Drago mi je što Hard rok kafe dolazi ali bih više voleo da se na tom mestu ponovo otvori Ruski car a Hard rok kafe negde drugde u gradu.

Yossarian

pre 7 godina

Moderna-gospodo-koja-ide-po-svetu, ako malo odmaknete od programa turističkih agencija, i izvikanih mejnstrimova, lako ćete otkriti da po Evropi (a i šire), posebno po glavnim gradovima, gotovo svuda postoje kafe barovi, restorani, poslastičarnice...koji s ponosom naglašavaju svoju višedecenijsku ili čak vekovnu tradiciju. Neguje se kvalitet i iskustvo, vole domaći, vole turisti, te je i visoka cena opravdana.
Ne mora neko da sedi u Caru svaki dan da bi shvatao zašto je značaj no da takvih mesta bude i u Beogradu.
Presmešna je i jadna plitkost povezivanja imena stare kafane sa dnevnopolitičkom situacijom.
Hard Rock cafe je digitalna hrana i presmešno je podizati im restoran u nebesa.
Ruski Car treba obnoviti i pristupiti celoj priči odgovorno a ne pilićarski i lenjo.
Hard Rock treba otvoriti negde u blizini.

N.N.

pre 7 godina

Ako odete na hardrock.com, videćete da kompanija Hardrock više ne otvara lokale po svetu, već se zainteresovanim klijentima daje franšiza tj dozvola za otvaranje restorana ili hotela u delovima sveta koji prema kompanijskim merilima doprinose promociji hardrock brenda tamo gde ih još nema. Za dobijanje dozvole-franšize je potrebno najmanje 2-3 miliona dolara, s tim da kompanija preporučuje da se ima još toliko dok posao "ne krene". Originalni Hard Rock kafei postoje samo u USA i jedan u Londonu, ostalo su lokalne franšize.