Utorak, 09.08.2016.

14:30

"Zaposlili 125.000, veće plate policiji i vojsci"

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je generator rasta plata u Srbiji privatni sektor, ali da će rasti i javni sektor.

Izvor: B92

"Zaposlili 125.000, veæe plate policiji i vojsci" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Paja

pre 7 godina

Ja ne znam sta ovaj prica...?!
Meni je plata niza za 10% nego prosle godine, a cene i nameti su visi za 50%.
Dakle, drasticno se losije zivi!!!

Ma kako?

pre 7 godina

Evo stidim se koliko nam dobro ide. A zasto premijer nije rekao koliko radnih mesta je ugaseno u prethodne 2 godine i zasto mora u solju da se gleda kada ce neki posao naici. Jer ja sam se oprostio od svoje struke, u zdravstvu je gosn premijer lupio zabranu zaposljavanja. Do 2017 (ako ne produzi). I o kakvom zaposljavanju je rec? Dajte recite mi da znam, gde to ima? Ja vidim drugaciju sliku nekako. Ma mora da ja gresim????

Аник

pre 7 godina

Правосудни систем и њихове плате стоје овако:
Судије од 90.000 до 350.000
Судијски помоћници (стручни сарадници) од 70.000 до 120.000
Административни радници од 23.000 до 40.000 динара. Да напоменем да администрација има у просеку 25.000 у одновним и прекршајним судовима а ових 40.000 имају шефови админостративних служби у основним и прекршајним судовима као и администрација специјалног, касационог и апелационог суда. Чистачице прекршајних и основних судова имају у просеку 19.000 док чистачице апелационог, касационог и специјлног имају око 28.000 динара. Ти државо удри по сиротињи.

иван

pre 7 godina

Народе мој, пишем из Немачке, све вас разумем, све схватам. На крају крајева ми који смо отишли не поведемо целе фамилије са собом, тако да пратимо шта се догађа. По овим коментарима ја видим да цела Србија ради за 200 евра, а и информације које добијам исто говоре, 200-300 евра у Србији плата.

Али како бре онда овом лику дате 1 800 000 гласова?? Алоооо? Ја заиста не контам ту логику. На сваким изборима имали сте прилику да глаасте неко мање зло. Па како онда такви изборни резулати??? Јбттт....

Realno

pre 7 godina

Secam se u vreme "zutih" i kostunice (najbolje za vreme kostunice) studirao sam sa 2000 dinara sedmicno za hranu i stvarcice m. Nekako sam izdrzavao. Sada sa 2000 dinara ako mozes izaci sedmicu samo za hranu ja ti kazem svaka cast. Pasteta i leba to je to. Evro mozda nije skocio al su zato cene i te kako. Umesto da kurs skoci i olaksa ljudima zivot on pusta da skacu cene a narod ko .... Hvala Vucicu do neba!

Non

pre 7 godina

Koje su to fabrike otvorene!? Gubitak osecaja za realnost! Nameti nikada veci a privreda umire da izdrzava gomile partijskih (ne) zaposlenih.
(zoran, 09. avgust 2016 16:53)
Kako koje? Pa MUBADALA je otvorila fabriku cipova I zaposlila vise od 5000 radnika, pa Mercedes usao u FAP, pa Tenis sa svinjama....hoces jos?

johan

pre 7 godina

Meni se povecala satniica sa 135 na 145din.. 80 din na dan vise u dzepu..toliko mi je to pomoglo da ne znam gde cu pre sa tolikim parama.Hvala AV od srca. Tacno me sramota koliko nam dobro ide.

Mare

pre 7 godina

Ma samo nek u pravosudju ostane plata na 25.000, bas ti hvala premijeru, i posle pita narod zasto imamo 2 miliona starih predmeta... S obzirom na uslove u kojima radimo i koliko smo placeni, fenomenalni smo!

Pako zver

pre 7 godina

A,kako bi bilo da kazes koliko je otpustenih? Kolika je nezaposlenost? Kolika je nepismenost? Koliko je natalitet? Koliko je gladnih? Koliko.........!?

S.M.

pre 7 godina

Ha-ha-ha. Poveca ce plate policiji. Radio sam u Sektoru za vanr.situacije koji je u okviru MUP-a. Za Novu god.smo dobili otkaze svi stariji od 1960. Ja predao papire za invalidsku, da spasim sto se spasti moze ( imam 2 studenta, kredite..), prodjem, a oni vrate 10 dana posle toga sve ostale na posao. I sad meni duplo manja primanja, zabrana da bilo sta radim, i muka sto u 55-oj sedim u kuci. Psihicki i fizicki toliko izmoren za ovih 6 meseci,da drzava treba orden da sa sve 7 dana u banji na oporavak.

Ni na nebu ni na zemlji

pre 7 godina

i ja molim nekog ko radi kod privatnika,da napise kad mu je povecana plata! ja to nisam nikad cula u stvarnom zivotu! samo smanjenja uz povecanje posla! gde javtobzivim?

Gurko

pre 7 godina

Radim u privatnom sektoru, plata verovali ili ne ista vec 7 god. Skoro su gazde rekle, tako je kako je, kome se ne svidja neka ide.Za tih 7 god oni su stvorili imperiju kuce, stanovi, auti se menjaju ko carape. Trosi se nemilice nikome ne odgovaraju
57 sata nedeljno radim, 2 nedelje godisnjeg za celu godinu.
Najgore je to sto je i po ostalim privatnim firmama isto.

Neka kupuju neka putuju na mesec ako hoce,......ne smeta mi......samo trazim da adekvatno budem placen za svoj rad. Kad covek dodje kuci isprebijan od posla da bar zna zasto.

Vucic prica bajke.

Guardian

pre 7 godina

Plate mozete da menjate kako hocete, pitanje je kada cete vratiti neustavno smanjene penzije? Penzija je imovina, drzava kao poslodavac moze smanjivati/povevati plate zaposlenima u drzavnim sluzbama.

KoleM

pre 7 godina

Uvek obećavaju veće plati prosveti a u stvarnosti podignu javnim preduzećima. Tako isto kažu pomoći će decu a onda im nametnu sve više nameta.

neko iz mase

pre 7 godina

policiji je smanjio platu 17%.Dnevnice za angazovanje po utakmicama i skupovima na 150 din.Bolje da ih ukinuo nego sa 150 din sto ih ponizio.Unistio im sindikate.I sad ce povecati 2-3% platu i hvaliti se time.

milan

pre 7 godina

ja I premijer ne zivimo u istoj srbiji. izgleda da ima vise drzava na istoj teritoriji koje se zovu srbija. u nekoj tece med I mleko I postoji drugarstvo a o ovoj mojoj bolje da ne pricam. radim u javnom sektoru plata mi je znacajno snizena a sada I znacajno kasni.

flaki

pre 7 godina

Mi ne zivimo u istoj drzavi...o cemu pricas...imam 32 god diplomirani sam inzenjer ne radim nigde...bio sam na razgovoru u Yuri za 3 inzinjerska mesta prijavilo se njih 60..interviju za posao sa korejancima pitao me na engleskom da se predstavim kao i svakoga ko je bio na razgovoru i odlucio da nisam za posao jer je vec troje poslao SNS koji su morali biti zaposljeni...o cemu mi pricas...zena mi radi kod privatnika za 20.000 din,cetiri godine smo u braku nemamo dece nemamo nista...drzava mi nista nije dala nemam osnovno a to je zaposlenje...potrosio sam novac mojih roditelja(obicni radnici) dok sam zavrsio fakultet ,kidao sebi zivce,svojim roditeljima...zao mi je sto moram da napustim svoje roditelje,svog brata,svoje prijatelje...ali za to si ti kriv AV i nadam se da te vise nigde i nikada necu cuti jer zelim zivot dostojan coveka....

Mali zeleni

pre 7 godina

Plata mi je bila veća 2010. nego sad posle 6 godina a radim u VS, dok su baveze mnogo veće sad nego pre 6 godina.
Da ne spominjem evro tad i sad, cene i troškove života i sl.
Gde je tu napredak i boljitak?

ns

pre 7 godina

Kada ce vratiti 10% sto je uzeo na plate i penzije i da li ce posle tri godine biti povecan minimalac koji je 121 dinar za sat sto je ispod jednog evra- KADA?

Brutus

pre 7 godina

Od 2014 do 2016 je 24 meseca, vise od fabrike mesečno je 30 fabrika 124.000 zaposlenih je preko 4.000 zaposlenih po fabrici. Ne samo da me sramota kako nam dobro ide, sramota me i da slušam uvrede za zdrav razum.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

"Dodao je da je od 2014. do 2016. otvoreno 124.000 novih radnih mesta" a nezaposlenost i dalje u porastu, to može samo u Srbiji...

Enigma

pre 7 godina

Mozda je i otvoreno 124000 novih radnih mesta, al mi je nejasno kako onda nezaposlenost raste. Odgovor na to pitanje se verovatno nalazi na 218 strani ekspozea.

djina

pre 7 godina

Meni je smenso da oni koji su unistaval zemlju sada kritikujju premijera zbog toboze sporog ekonomskog razvijanja drazve.. Pa da je vi nise doveli do bankrota stvari bi sada bile mnogo lepse.

Jah

pre 7 godina

Ali gospodine Vucicu cene mesa su porasle, cene goriva I ako svuda padaju cene. Jel to dizanje plata ponovo Na grbaci svakog treceg koji radi van drzavnog sektora?
Zasto su trutovi na vlasti od 90tih nije mi jasno

ADVOKAT

pre 7 godina

Privatni sektor je raznet u paramparčad! Srbija je u srečaju! Ono što radi je na "veštačkim plućima" i infuziji! Sve se svelo za jurcanje za plaćanje računa, poreza i doprinosa, i goli život!

Vlada

pre 7 godina

Kakav generator rasta plata? Gde rastu plate? O cemu pricamo bre, gde on zivi? Jer rastu tako sto nezaposlene brisu sa evidencije? Jer rastu tako sto u statistiku ne ulaze zaposleni za koje preduzeca nisu uplatili ni dinara poreza i doprinosa pa samim tim i ne postoje?! Skoro su zvanicno objavili da je prosecna plata 48.000 csd sto je priblzno 400 evra a svi troskovi su otisli gore. Znaci da je prosecna plata 400 evra uz sve manipulacije statistike i rast troskova na malo, katastrofa

djina

pre 7 godina

Meni je smenso da oni koji su unistaval zemlju sada kritikujju premijera zbog toboze sporog ekonomskog razvijanja drazve.. Pa da je vi nise doveli do bankrota stvari bi sada bile mnogo lepse.

neko iz mase

pre 7 godina

policiji je smanjio platu 17%.Dnevnice za angazovanje po utakmicama i skupovima na 150 din.Bolje da ih ukinuo nego sa 150 din sto ih ponizio.Unistio im sindikate.I sad ce povecati 2-3% platu i hvaliti se time.

flaki

pre 7 godina

Mi ne zivimo u istoj drzavi...o cemu pricas...imam 32 god diplomirani sam inzenjer ne radim nigde...bio sam na razgovoru u Yuri za 3 inzinjerska mesta prijavilo se njih 60..interviju za posao sa korejancima pitao me na engleskom da se predstavim kao i svakoga ko je bio na razgovoru i odlucio da nisam za posao jer je vec troje poslao SNS koji su morali biti zaposljeni...o cemu mi pricas...zena mi radi kod privatnika za 20.000 din,cetiri godine smo u braku nemamo dece nemamo nista...drzava mi nista nije dala nemam osnovno a to je zaposlenje...potrosio sam novac mojih roditelja(obicni radnici) dok sam zavrsio fakultet ,kidao sebi zivce,svojim roditeljima...zao mi je sto moram da napustim svoje roditelje,svog brata,svoje prijatelje...ali za to si ti kriv AV i nadam se da te vise nigde i nikada necu cuti jer zelim zivot dostojan coveka....

ADVOKAT

pre 7 godina

Privatni sektor je raznet u paramparčad! Srbija je u srečaju! Ono što radi je na "veštačkim plućima" i infuziji! Sve se svelo za jurcanje za plaćanje računa, poreza i doprinosa, i goli život!

Mali zeleni

pre 7 godina

Plata mi je bila veća 2010. nego sad posle 6 godina a radim u VS, dok su baveze mnogo veće sad nego pre 6 godina.
Da ne spominjem evro tad i sad, cene i troškove života i sl.
Gde je tu napredak i boljitak?

Enigma

pre 7 godina

Mozda je i otvoreno 124000 novih radnih mesta, al mi je nejasno kako onda nezaposlenost raste. Odgovor na to pitanje se verovatno nalazi na 218 strani ekspozea.

Jah

pre 7 godina

Ali gospodine Vucicu cene mesa su porasle, cene goriva I ako svuda padaju cene. Jel to dizanje plata ponovo Na grbaci svakog treceg koji radi van drzavnog sektora?
Zasto su trutovi na vlasti od 90tih nije mi jasno

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

"Dodao je da je od 2014. do 2016. otvoreno 124.000 novih radnih mesta" a nezaposlenost i dalje u porastu, to može samo u Srbiji...

Brutus

pre 7 godina

Od 2014 do 2016 je 24 meseca, vise od fabrike mesečno je 30 fabrika 124.000 zaposlenih je preko 4.000 zaposlenih po fabrici. Ne samo da me sramota kako nam dobro ide, sramota me i da slušam uvrede za zdrav razum.

Vlada

pre 7 godina

Kakav generator rasta plata? Gde rastu plate? O cemu pricamo bre, gde on zivi? Jer rastu tako sto nezaposlene brisu sa evidencije? Jer rastu tako sto u statistiku ne ulaze zaposleni za koje preduzeca nisu uplatili ni dinara poreza i doprinosa pa samim tim i ne postoje?! Skoro su zvanicno objavili da je prosecna plata 48.000 csd sto je priblzno 400 evra a svi troskovi su otisli gore. Znaci da je prosecna plata 400 evra uz sve manipulacije statistike i rast troskova na malo, katastrofa

Gurko

pre 7 godina

Radim u privatnom sektoru, plata verovali ili ne ista vec 7 god. Skoro su gazde rekle, tako je kako je, kome se ne svidja neka ide.Za tih 7 god oni su stvorili imperiju kuce, stanovi, auti se menjaju ko carape. Trosi se nemilice nikome ne odgovaraju
57 sata nedeljno radim, 2 nedelje godisnjeg za celu godinu.
Najgore je to sto je i po ostalim privatnim firmama isto.

Neka kupuju neka putuju na mesec ako hoce,......ne smeta mi......samo trazim da adekvatno budem placen za svoj rad. Kad covek dodje kuci isprebijan od posla da bar zna zasto.

Vucic prica bajke.

ns

pre 7 godina

Kada ce vratiti 10% sto je uzeo na plate i penzije i da li ce posle tri godine biti povecan minimalac koji je 121 dinar za sat sto je ispod jednog evra- KADA?

milan

pre 7 godina

ja I premijer ne zivimo u istoj srbiji. izgleda da ima vise drzava na istoj teritoriji koje se zovu srbija. u nekoj tece med I mleko I postoji drugarstvo a o ovoj mojoj bolje da ne pricam. radim u javnom sektoru plata mi je znacajno snizena a sada I znacajno kasni.

KoleM

pre 7 godina

Uvek obećavaju veće plati prosveti a u stvarnosti podignu javnim preduzećima. Tako isto kažu pomoći će decu a onda im nametnu sve više nameta.

Pako zver

pre 7 godina

A,kako bi bilo da kazes koliko je otpustenih? Kolika je nezaposlenost? Kolika je nepismenost? Koliko je natalitet? Koliko je gladnih? Koliko.........!?

johan

pre 7 godina

Meni se povecala satniica sa 135 na 145din.. 80 din na dan vise u dzepu..toliko mi je to pomoglo da ne znam gde cu pre sa tolikim parama.Hvala AV od srca. Tacno me sramota koliko nam dobro ide.

Guardian

pre 7 godina

Plate mozete da menjate kako hocete, pitanje je kada cete vratiti neustavno smanjene penzije? Penzija je imovina, drzava kao poslodavac moze smanjivati/povevati plate zaposlenima u drzavnim sluzbama.

Non

pre 7 godina

Koje su to fabrike otvorene!? Gubitak osecaja za realnost! Nameti nikada veci a privreda umire da izdrzava gomile partijskih (ne) zaposlenih.
(zoran, 09. avgust 2016 16:53)
Kako koje? Pa MUBADALA je otvorila fabriku cipova I zaposlila vise od 5000 radnika, pa Mercedes usao u FAP, pa Tenis sa svinjama....hoces jos?

S.M.

pre 7 godina

Ha-ha-ha. Poveca ce plate policiji. Radio sam u Sektoru za vanr.situacije koji je u okviru MUP-a. Za Novu god.smo dobili otkaze svi stariji od 1960. Ja predao papire za invalidsku, da spasim sto se spasti moze ( imam 2 studenta, kredite..), prodjem, a oni vrate 10 dana posle toga sve ostale na posao. I sad meni duplo manja primanja, zabrana da bilo sta radim, i muka sto u 55-oj sedim u kuci. Psihicki i fizicki toliko izmoren za ovih 6 meseci,da drzava treba orden da sa sve 7 dana u banji na oporavak.

Ni na nebu ni na zemlji

pre 7 godina

i ja molim nekog ko radi kod privatnika,da napise kad mu je povecana plata! ja to nisam nikad cula u stvarnom zivotu! samo smanjenja uz povecanje posla! gde javtobzivim?

Mare

pre 7 godina

Ma samo nek u pravosudju ostane plata na 25.000, bas ti hvala premijeru, i posle pita narod zasto imamo 2 miliona starih predmeta... S obzirom na uslove u kojima radimo i koliko smo placeni, fenomenalni smo!

иван

pre 7 godina

Народе мој, пишем из Немачке, све вас разумем, све схватам. На крају крајева ми који смо отишли не поведемо целе фамилије са собом, тако да пратимо шта се догађа. По овим коментарима ја видим да цела Србија ради за 200 евра, а и информације које добијам исто говоре, 200-300 евра у Србији плата.

Али како бре онда овом лику дате 1 800 000 гласова?? Алоооо? Ја заиста не контам ту логику. На сваким изборима имали сте прилику да глаасте неко мање зло. Па како онда такви изборни резулати??? Јбттт....

Realno

pre 7 godina

Secam se u vreme "zutih" i kostunice (najbolje za vreme kostunice) studirao sam sa 2000 dinara sedmicno za hranu i stvarcice m. Nekako sam izdrzavao. Sada sa 2000 dinara ako mozes izaci sedmicu samo za hranu ja ti kazem svaka cast. Pasteta i leba to je to. Evro mozda nije skocio al su zato cene i te kako. Umesto da kurs skoci i olaksa ljudima zivot on pusta da skacu cene a narod ko .... Hvala Vucicu do neba!

Аник

pre 7 godina

Правосудни систем и њихове плате стоје овако:
Судије од 90.000 до 350.000
Судијски помоћници (стручни сарадници) од 70.000 до 120.000
Административни радници од 23.000 до 40.000 динара. Да напоменем да администрација има у просеку 25.000 у одновним и прекршајним судовима а ових 40.000 имају шефови админостративних служби у основним и прекршајним судовима као и администрација специјалног, касационог и апелационог суда. Чистачице прекршајних и основних судова имају у просеку 19.000 док чистачице апелационог, касационог и специјлног имају око 28.000 динара. Ти државо удри по сиротињи.

Ma kako?

pre 7 godina

Evo stidim se koliko nam dobro ide. A zasto premijer nije rekao koliko radnih mesta je ugaseno u prethodne 2 godine i zasto mora u solju da se gleda kada ce neki posao naici. Jer ja sam se oprostio od svoje struke, u zdravstvu je gosn premijer lupio zabranu zaposljavanja. Do 2017 (ako ne produzi). I o kakvom zaposljavanju je rec? Dajte recite mi da znam, gde to ima? Ja vidim drugaciju sliku nekako. Ma mora da ja gresim????

Paja

pre 7 godina

Ja ne znam sta ovaj prica...?!
Meni je plata niza za 10% nego prosle godine, a cene i nameti su visi za 50%.
Dakle, drasticno se losije zivi!!!

neko iz mase

pre 7 godina

policiji je smanjio platu 17%.Dnevnice za angazovanje po utakmicama i skupovima na 150 din.Bolje da ih ukinuo nego sa 150 din sto ih ponizio.Unistio im sindikate.I sad ce povecati 2-3% platu i hvaliti se time.

flaki

pre 7 godina

Mi ne zivimo u istoj drzavi...o cemu pricas...imam 32 god diplomirani sam inzenjer ne radim nigde...bio sam na razgovoru u Yuri za 3 inzinjerska mesta prijavilo se njih 60..interviju za posao sa korejancima pitao me na engleskom da se predstavim kao i svakoga ko je bio na razgovoru i odlucio da nisam za posao jer je vec troje poslao SNS koji su morali biti zaposljeni...o cemu mi pricas...zena mi radi kod privatnika za 20.000 din,cetiri godine smo u braku nemamo dece nemamo nista...drzava mi nista nije dala nemam osnovno a to je zaposlenje...potrosio sam novac mojih roditelja(obicni radnici) dok sam zavrsio fakultet ,kidao sebi zivce,svojim roditeljima...zao mi je sto moram da napustim svoje roditelje,svog brata,svoje prijatelje...ali za to si ti kriv AV i nadam se da te vise nigde i nikada necu cuti jer zelim zivot dostojan coveka....

ADVOKAT

pre 7 godina

Privatni sektor je raznet u paramparčad! Srbija je u srečaju! Ono što radi je na "veštačkim plućima" i infuziji! Sve se svelo za jurcanje za plaćanje računa, poreza i doprinosa, i goli život!

Jah

pre 7 godina

Ali gospodine Vucicu cene mesa su porasle, cene goriva I ako svuda padaju cene. Jel to dizanje plata ponovo Na grbaci svakog treceg koji radi van drzavnog sektora?
Zasto su trutovi na vlasti od 90tih nije mi jasno

KoleM

pre 7 godina

Uvek obećavaju veće plati prosveti a u stvarnosti podignu javnim preduzećima. Tako isto kažu pomoći će decu a onda im nametnu sve više nameta.

Enigma

pre 7 godina

Mozda je i otvoreno 124000 novih radnih mesta, al mi je nejasno kako onda nezaposlenost raste. Odgovor na to pitanje se verovatno nalazi na 218 strani ekspozea.

Mali zeleni

pre 7 godina

Plata mi je bila veća 2010. nego sad posle 6 godina a radim u VS, dok su baveze mnogo veće sad nego pre 6 godina.
Da ne spominjem evro tad i sad, cene i troškove života i sl.
Gde je tu napredak i boljitak?

Vlada

pre 7 godina

Kakav generator rasta plata? Gde rastu plate? O cemu pricamo bre, gde on zivi? Jer rastu tako sto nezaposlene brisu sa evidencije? Jer rastu tako sto u statistiku ne ulaze zaposleni za koje preduzeca nisu uplatili ni dinara poreza i doprinosa pa samim tim i ne postoje?! Skoro su zvanicno objavili da je prosecna plata 48.000 csd sto je priblzno 400 evra a svi troskovi su otisli gore. Znaci da je prosecna plata 400 evra uz sve manipulacije statistike i rast troskova na malo, katastrofa

Brutus

pre 7 godina

Od 2014 do 2016 je 24 meseca, vise od fabrike mesečno je 30 fabrika 124.000 zaposlenih je preko 4.000 zaposlenih po fabrici. Ne samo da me sramota kako nam dobro ide, sramota me i da slušam uvrede za zdrav razum.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 7 godina

"Dodao je da je od 2014. do 2016. otvoreno 124.000 novih radnih mesta" a nezaposlenost i dalje u porastu, to može samo u Srbiji...

ns

pre 7 godina

Kada ce vratiti 10% sto je uzeo na plate i penzije i da li ce posle tri godine biti povecan minimalac koji je 121 dinar za sat sto je ispod jednog evra- KADA?

Gurko

pre 7 godina

Radim u privatnom sektoru, plata verovali ili ne ista vec 7 god. Skoro su gazde rekle, tako je kako je, kome se ne svidja neka ide.Za tih 7 god oni su stvorili imperiju kuce, stanovi, auti se menjaju ko carape. Trosi se nemilice nikome ne odgovaraju
57 sata nedeljno radim, 2 nedelje godisnjeg za celu godinu.
Najgore je to sto je i po ostalim privatnim firmama isto.

Neka kupuju neka putuju na mesec ako hoce,......ne smeta mi......samo trazim da adekvatno budem placen za svoj rad. Kad covek dodje kuci isprebijan od posla da bar zna zasto.

Vucic prica bajke.

milan

pre 7 godina

ja I premijer ne zivimo u istoj srbiji. izgleda da ima vise drzava na istoj teritoriji koje se zovu srbija. u nekoj tece med I mleko I postoji drugarstvo a o ovoj mojoj bolje da ne pricam. radim u javnom sektoru plata mi je znacajno snizena a sada I znacajno kasni.

Pako zver

pre 7 godina

A,kako bi bilo da kazes koliko je otpustenih? Kolika je nezaposlenost? Kolika je nepismenost? Koliko je natalitet? Koliko je gladnih? Koliko.........!?

djina

pre 7 godina

Meni je smenso da oni koji su unistaval zemlju sada kritikujju premijera zbog toboze sporog ekonomskog razvijanja drazve.. Pa da je vi nise doveli do bankrota stvari bi sada bile mnogo lepse.

Realno

pre 7 godina

Secam se u vreme "zutih" i kostunice (najbolje za vreme kostunice) studirao sam sa 2000 dinara sedmicno za hranu i stvarcice m. Nekako sam izdrzavao. Sada sa 2000 dinara ako mozes izaci sedmicu samo za hranu ja ti kazem svaka cast. Pasteta i leba to je to. Evro mozda nije skocio al su zato cene i te kako. Umesto da kurs skoci i olaksa ljudima zivot on pusta da skacu cene a narod ko .... Hvala Vucicu do neba!

Guardian

pre 7 godina

Plate mozete da menjate kako hocete, pitanje je kada cete vratiti neustavno smanjene penzije? Penzija je imovina, drzava kao poslodavac moze smanjivati/povevati plate zaposlenima u drzavnim sluzbama.

S.M.

pre 7 godina

Ha-ha-ha. Poveca ce plate policiji. Radio sam u Sektoru za vanr.situacije koji je u okviru MUP-a. Za Novu god.smo dobili otkaze svi stariji od 1960. Ja predao papire za invalidsku, da spasim sto se spasti moze ( imam 2 studenta, kredite..), prodjem, a oni vrate 10 dana posle toga sve ostale na posao. I sad meni duplo manja primanja, zabrana da bilo sta radim, i muka sto u 55-oj sedim u kuci. Psihicki i fizicki toliko izmoren za ovih 6 meseci,da drzava treba orden da sa sve 7 dana u banji na oporavak.

Ni na nebu ni na zemlji

pre 7 godina

i ja molim nekog ko radi kod privatnika,da napise kad mu je povecana plata! ja to nisam nikad cula u stvarnom zivotu! samo smanjenja uz povecanje posla! gde javtobzivim?

johan

pre 7 godina

Meni se povecala satniica sa 135 na 145din.. 80 din na dan vise u dzepu..toliko mi je to pomoglo da ne znam gde cu pre sa tolikim parama.Hvala AV od srca. Tacno me sramota koliko nam dobro ide.

Mare

pre 7 godina

Ma samo nek u pravosudju ostane plata na 25.000, bas ti hvala premijeru, i posle pita narod zasto imamo 2 miliona starih predmeta... S obzirom na uslove u kojima radimo i koliko smo placeni, fenomenalni smo!

иван

pre 7 godina

Народе мој, пишем из Немачке, све вас разумем, све схватам. На крају крајева ми који смо отишли не поведемо целе фамилије са собом, тако да пратимо шта се догађа. По овим коментарима ја видим да цела Србија ради за 200 евра, а и информације које добијам исто говоре, 200-300 евра у Србији плата.

Али како бре онда овом лику дате 1 800 000 гласова?? Алоооо? Ја заиста не контам ту логику. На сваким изборима имали сте прилику да глаасте неко мање зло. Па како онда такви изборни резулати??? Јбттт....

Non

pre 7 godina

Koje su to fabrike otvorene!? Gubitak osecaja za realnost! Nameti nikada veci a privreda umire da izdrzava gomile partijskih (ne) zaposlenih.
(zoran, 09. avgust 2016 16:53)
Kako koje? Pa MUBADALA je otvorila fabriku cipova I zaposlila vise od 5000 radnika, pa Mercedes usao u FAP, pa Tenis sa svinjama....hoces jos?

Аник

pre 7 godina

Правосудни систем и њихове плате стоје овако:
Судије од 90.000 до 350.000
Судијски помоћници (стручни сарадници) од 70.000 до 120.000
Административни радници од 23.000 до 40.000 динара. Да напоменем да администрација има у просеку 25.000 у одновним и прекршајним судовима а ових 40.000 имају шефови админостративних служби у основним и прекршајним судовима као и администрација специјалног, касационог и апелационог суда. Чистачице прекршајних и основних судова имају у просеку 19.000 док чистачице апелационог, касационог и специјлног имају око 28.000 динара. Ти државо удри по сиротињи.

Ma kako?

pre 7 godina

Evo stidim se koliko nam dobro ide. A zasto premijer nije rekao koliko radnih mesta je ugaseno u prethodne 2 godine i zasto mora u solju da se gleda kada ce neki posao naici. Jer ja sam se oprostio od svoje struke, u zdravstvu je gosn premijer lupio zabranu zaposljavanja. Do 2017 (ako ne produzi). I o kakvom zaposljavanju je rec? Dajte recite mi da znam, gde to ima? Ja vidim drugaciju sliku nekako. Ma mora da ja gresim????

Paja

pre 7 godina

Ja ne znam sta ovaj prica...?!
Meni je plata niza za 10% nego prosle godine, a cene i nameti su visi za 50%.
Dakle, drasticno se losije zivi!!!